lekkere jonagold recht van de boomgaard.. aan schappelijke prijzen... en tegen dan hebben we al terug flessen, want ik ga dus in antwerpen de volgende keer op de schooi bij de restaurantjes... (lege flessen scheelt hun in het naar de glasbol te brengen.... )
we hebben al gedaan met eten, een sappig korteletje.... met nieuwe aardappels en erwtjes en wortels... heerlijk !!.... Ik denk van morgen iets met bladerdeeg ... en ham... ik kom momenteel niet op de naam maar het is een zeer eenvoudig gerechtje althans in Belgie , waar je de bladerdeeg gewoon uit het vers of vriesvak kan halen in de vorm van blaadjes of een klomp... hier heb ik die nog niet gevonden.... want hier is de bladerdeeg al uitgerold voor een vorm van 24 a 26 cm 's... resultaat, ik maak het gauw zelf ... ( alé dat gauw is natuurlijk relatief)
Als ik er aan denk zal ik een foto plaatsen...zeer simpel, om klaar te maken, maar zoals dikwijls het is de eenvoud die het doet... alléén de zorg die eraan besteed wordt spreekt boekdelen(in de smaak )...feuilleté de Reims dacht ik dat de naam is... maar het kan ook Dijon zijn !!!.... het is eigenlijk een voorgerechtje.... van een viergangen menuutje....Ik heb al een paar keer zelf bladerdeeg gemaakt en die is vele gemakkelijker te bewerken en om origineel te zijn, maak ik meestal rechthoekige of vierkante bakjes.....je kan ook een sudderpotje afdekken met een goeie plak bladerdeeg, en dat is ook niet te versmaden....
je kan toch niet altijd tomat crevet, of meloen met parmaham op tafel gooien... dat is zo afgezaagd, zo oudbollig... en zo gemakzuchtig.... pff.... en goeiekoop ze gooien je hier dood met de meloentjes !!.. aan luttele centen !....
|