Ons schannulleke hare frak wat ingekort.... en dat klein geval laat dat niet graag doen !.... een klein hondje naar de kapper brengen is hier een kostelijke zaak ! dus , doen we het zelf... maar dat is niet zomaar gebeurd, ik moet me daar echt psychisch op voorbereiden want het is een werkske van lange duur, ik ben natuurlijk niet proffesioneel ingesteld !.. en die pruts blijft ook niet schoon zitten of liggen !
Maar het zit erop... en dan weet ik dat mijn hondje niet slecht is behandelt, want ik ben ooit 1 keer met de zjef naar de kapper geweest en dat mens, was absoluut niet geschikt om met dieren om te gaan... het was dus 1e keer en nooit niet meer ( voor de zjef althans )....
eerst in de tuin... de tamme braamstruik gefatsoeneerd, ( wat heeft die veel vruchten geleverd dit jaar)... en dan onkruid getrokken althans Theo.. terwijl ik dus coifeurke aan het spelen was !!...; de sleebessen siroop kan naar de koele kamer ... opgeslagen worden.... netjes met een etiketjede de bessen, de pulp dus staat nog uit te druppen in een kookpot en dit sap kan dan ook nog omgetoverd worden naar lekkere dinges .....met deze siroop kan je alle kanten op, samen met bramen frambozen of ander fruit lekkere confituur maken, maar dus ook lekkere dranken en likeurtjes..... we gaan zelf NIET stoken ( ik bedoel alcohol ) we doen het gewoon braaf, met wijn, een beetje sie en een beetje la... (kruiden )
Deze avond worteltjes uit den hof en een paar goeie lappen vers spek met gekookte petatjes !D'as heel lang geleden en we hebben daar echt eens goesting in... Morgen hoogstwaarschijnlijk...Gyros of Pitta.... met zelfgemaakte broodjes en lekkere verse groentjes !!... en natuurlijk een beetje frietekes !...
Ik ben hier per ongeluk op aardappels gesukkeld die heel lekker zijn , ook voor frietjes ... dus effekes van profiteren... want die voorgebakken rommel is echt niets voor ons, maar elk jaar is er toch een periode dat de nieuwe aardappelen nog niet geschikt zijn voor friet en als je dan graag frieten lust.... moet je maar eventjes water bij de wijn doen, in dit geval voorgebakken friet van de commerce... karton dat je in het frietvet kieperd
Als het niet te warm is/blijft/wordt... kan het zijn dat ik nog een lekkere gerolde bisquit ga bakken.... de abrikozentaart is al een paar dagen wijlen... en zo een lekker stukske gebak wil er bij ons toch wel in hoor.... ik denk dat ik de slagroomvulling weer ga afwerken met hetgeen ik onlangs heb uitgedokterd...... enfin we zien wel
|