Met wat?..... eigenlijk is stoofvlees het lekkerste met een goeie pittige appelmoes, van zoetzure appeltjes ( uiteraard zelf gemaakt) en frietjes (uiteraard ook vers van het mes)...
Ge kunt dat klaar maken op de wijze van de vlaamse grootmoederkes .. althans in het Land van Waas , was dat toch traditie, en de waaslandse moeke's, mama's en grootmoeders die emigreerden naar andere provincie's of landen namen hun traditie mee.. en dat is dus een fles tafelbier van Pied-Boeuf..... de donkere bruine ( zoeterig, van smaak en ik denk dat menig kleuter zo de smaak van bier te pakken heeft gekregen ) oftewel de blonde !
Een tijd geleden keken de sterrekoks in huishoudelijk verband minder naar de prijs maar wel naar de kwaliteit en uiteraard een uitgesprokenere smaak.... het tafelbier is toen vervangen door oftewel een abdijbierke(trapist), in het antwerpse een koningkse.... en bij de mensen waar het wat minder mag zijn een gewon pilske van de colruyt, aldi , of lidl!....
Wel ik heb nog een paar goeie grimbergers staan en die ga ik daar dus vandaag voor gebruiken......De straat zal weer naar vlaamse kost geuren... en menig voorbijganger zijne of hare neus kriebelen !!....
IK heb onder tussen de goed weg gelegde wijnthermometer opgeduikeld en ik heb er toch een fotooke van gemaakt !!..... ik werd er wat beduusd van.. toen we dat allemaal voorgeschoteld kregen.... d'as echt waauuuw....
![](http://blogimages.seniorennet.be/zon_en_zweet_in_frankrijk/1810049-257a744ab2f818df65bf3c835f743401.jpg)
![](http://blogimages.seniorennet.be/zon_en_zweet_in_frankrijk/1810049-f4f1bc3dc2679438a4a42928a56f934e.jpg)
|