Het appelgebak zit in de oven !... want de brusselse bodding was helemaal soldaat gemaakt !.....Het gebak is hier nooit een lang leven beschoren....Het mag een redelijk formaat zijn.... op Maximum drie dagen, zelfs de Brusselse bodding die toch wel een stevig gerechtje is ( veel mensen nemen zo een stuk als ontbijt )dat heerlijk smaakt met een tas geurige koffie !..... deze keer had ik de spiegel met schocolade afgesmeert... heel lekker , de volgende bodding....ga ik het met suikerglazuur doen !......Het appelgebak die wordt dan weer afgewerkt met amandeltjes die ik over de glanzende laag kweeperengelei strooi.... normaliter smeer je een gebak af met gezeefde en aangelengde abricozenjam.... een minuutje of zo in de magnetron, knapt het verdunnen van de confituur op
maar de kweeperenjam.... heeft een vele lekkerdere smaak, ik weet niet of ik het eigenlijk kan verwoorden, kan een smaak fonkelen zoals een diamant?... wel het is zo iets... het is zoet, iets zuursig.. maar zo minim... voila ik heb het fonkelen genoemd....IK ben nog bezig aan een pot, kweeperenjam op het brood, dus alléén kweepeer... ik ben benieuwd hoe die met druiven smaakt.... en met braambessen... in elk geval ik kom de eerste jaren geen gelei, of confituur tekort !!....Mocht dat toch zo zijn dan heb ik nog een baal waar ze 20 kilo aardappelen in verpakken.. ( nylon) in de vriezer, met allerlei fruit en vruchten, rabarber, pruimen, abrikozen, braambessen frambozen ... en ht kan zijn dat ik nog wat vergeet , het is maar dat ik dus keuze in overvloed heb.... en wie wat bewaard heeft wat !
|