Gelukkig zit het brood al in de ( propvolle) diepvriezer... en kunnen we voor maanden verder met ons brood , pistolets en aanverwanten !.... het stokbrood dat ik nog bezit gaan we in chapelure...;panini's of broodbodding veranderen....
Hier gaat niets verloren... en het vooruitzicht om te kunnen ontbijten, met volkoren pistolets, piotten, keizerbroodjes tijgertjes etc......is dus hemels !! tesamen met lekkere kaas en zelfgemaakte confituur of gelei.... echte boter... menig frans gevalleke die ontbijtjes verkopen zal het moeten afleggen tegen ons ontbijtje...njam ...
Ik heb een paar receptjes beloofd ... die ik nog in een kookschriftje had staan maar nog in antwerpen in de keukenschuif lag.. dus die ga ik dan eerst en vooral eens posten... voor de mensen die erg ver weg wonen, en heimwee hebben naar de vlaamse keuken..eigenlijk feitelijk de Belgische keuken.. die echt wel tot de groteren der aarde mag gerekend worden.... want heel veel van die gerechten zijn een beetje aangepast en worden in de duurdere restaurants op de kaart gezet....
Soms zijn sommige recepten zo eenvoudig ... dat je het niet voor mogelijk houd, dat de lekkerste gerechten uit kunnen ontspruiten.....
Deze keer gaat het koekjes , nee geen cocosmacrone's.... maar bokkepootjes !!.... heerlijk , zalig... je kan ze in piepklein formaat , gewoon of reuzegroot maken zoals jezelf verkiest !...
njam.... deze avond savooikes met een kortelet... deze middag linzensoep... met een grove stute !( bijna zwart brood ) hemels bij zo een heel ouderwets gerechtje !!....
Ik ben benieuwd wanneer mijn software uit nederland zal ariveren... hij is voor de veiligheid .... aangetekend verzonden !
Deze Middag heb ik uit onze grote collectie brood... een rogge-verdommeke gekozen... Ik had daar al een eeuwigheid goesting in... ( Theo kende dat niet) IK vind dat super lekker met kaas... het maakt niet uit of het nu gewone Gouda is of camenbert, brie etc....de zoete smaak van de rozijntjes met het zilte van de kaas is hemels ( althans in mijn optiek )... en omdat het dan ook nog rogge is... vult dat lekker.... echt de max..... Rogge -verdommeke is een typisch antwerps streekgerechtje.....
en is per ongeluk ontstaan, doordat de bakker zich mispakte van meel... en vloekte.. het is rogge- verdomme... hij heeft deze misbaksels toch te koop aangeboden.. en het is een succes-story geworden... De meeste antwerpse warme bakkers hebben dat in hun schabben liggen , of kan je het bestellen.....
|