Morgen zal er hier wel iets of wat wit liggen denk ik ( naargelang het verder droog blijft en koud genoeg )
Dus zijn we in verband met ons avondeten den boer opgetrokken ttz. gewoon (h)eerlijke boeremensenkost... zonder franje's... een soort van hutsepot, maar dan in de droge versie... echte hutsepot is een soort van hele dikke grove maaltijdsoep .. met grote stukken aardappel, stukken savooi, hele spruitjes, boontjes erwtjes en wortels... stukken (varkens)rib... een stuk spek... worsten etc.... als je dat in een restaurant gaat eten... krijg je een lepel , een vork en een mes... en meestal ook nog eens een goed gevulde broodmand met lekker grof brood !.... de soep lepel je .. de rest snij je met mes en vork en wordt ook zo opgegeten....
bij de hutsepotstoemp is er enkel het vocht van de groenten ( eigenlijk het sap) gebruikt ik doe er voor de goeie smaak ook nog een grabbel spekjes bij die ik lekker laat uitbakken , in dit vet doe ik een ajuin of twee lekker glazig bakken met een klein beetje een bruin randje en dan gaan eerst de gekookte aardappels en de wortelen in dit mengsel.. worden fijn gestampt en dan al de rest van de groenten die ik voorhanden heb.... buiten tomaten kan je zowat alles gebruiken.... bij ons was het dus ajuin, wortel, erwten savooi en princesseboontjes.... een goeie klodder mosterd maakt de zaak af !......
Wil je de boerentrend verder zetten ( waaslands) dan smeer je s'anderendaags den overschot (opgewarmd)op een goeie grove boterham... voila ... we kunnen er weeral tegen !
|