De camionet leegmaken...reken maar uit.. 1000kg en een kletske !.. allemaal zakskes van 15 kilo ... een gedeelte van den eerste keer boven.... lekker op de pallettenwagen en huppekee... pompen tot die kan afgeladen worden op het eerste verdiep !....
Gisteren avond na de lekkere boerenkost.... vol op aan het oefenen geweest met de software... en mijn ogen uitgekeken naar de duizenden, ( ja inderdaad duizenden) mooie patronen die ik erbij heb gekocht ) ook verschillende van dakota .. en die zijn normaliter toch heel prijzig, mooie kant .. dat wil zeggen je borduurt op een soort van versteviging , die je nadien nat maakt en die helemaal verdwenen is... resultaat echte kant... en rond deze tijd zijn er veel van de borduurmaatjes die allerlei moois maken voor aan het raam of in de kerstboom... IK ben zo een 14 geleden met de kerstmis affaire's gestopt.... voor mij was er de lol af !!..... de naweeën van dit alles zal zich later wel vertalen..... Het is wel spijtig dat ik geen patroontjes heb van lorelie.. die zijn bangelijk mooi... en worden ontworpen door twee vrouwen... een japanse en een amerikaanse !..... dus nog eventjes zoeken om ook hier aan te geraken....
Bovenop het werk als krachtpatser.... staat er nog een grote teil ( plastieke mengkom van de grote kenwoodrobot) stokbrood uit de vriezer te weken.... met koffie rozijntjes room , suiker en melk... als alles goe doorweekt is de zaak goed mengen, en dan is het dus 1 grote bak blubber die lekker ruikt, naar vanille , en koffie....de broden waren al van gisteren uitgehaald, dus nu bikkelhard.... echt oud brood dus ...hahahaha..... als de brij in mijn opvatting goed is , gaan er nog lekkere toestandjes in die zoet zijn... en die eigenlijk al veel te lang leven.. ( d'as hier een redelijk probleem, want hier wordt niets oud als het zoet is , maar daar pas ik dan een mouw aan .. door een lat chocolade in stukjes te hakken... (of pralines, maar die zijn hier niet echt heel lekker,ze smaken een beetje naar de koetjesrepen van heel vroeger, een watersmaakske dus,wij zijn callebaut chocolade gewoon of cote-d'or.... en ik kan moeilijk speciaal pralines gaan kopen van Leonidas om die door het beslag van de broodpudding te roeren... maar het komt goed , goe geweten...
Deze avond de overschot van de stoemp..... njam.... alé, ons mouwen opstropen en aan de slag!
Deze middag is het een houtakkersbrood.... met eierkoek en spekskes !!
|