Het vreselijkste werk is al gebeurd... namelijk ajuin pellen en snijden... en deze keer was het natuurlijk iets meer dan een ajuin of twee !!...
zodra ik terug in de keuken ben ga ik het vlees in hapklare brokken snijden, bebloemen... met uiteraard peper en zout kruiden..... en dan huppeke lekker met zijn allen in de braadpan... een mooi bruin korstje krijgen... tegelijkertijd... heb ik al de pruttelpot aangezet.... zodat er geen tijd meer verloren gaat en het vlees lekker op temperatuur kan blijven...een paar goeie leffe's... nog wat andere kruidjes en een goeie grove boterham besmeerd met mosterd....en laat dan de zaak maar zachtjes garen.....Het zal verduveld moeilijk zijn om eraf te blijven.. want voor vandaag zelf heb ik karbonaadjes op het menu staan... met princesseboontjes en gekookte petatjes !....Als je het in de presspot klaarmaakt..; ( al dan niet met den elentriek... ) is het stoofvlees pas s'anderendaags lekker !! (net zoals soep)... vroeger... deed men traditie getrouw een fles pied-Boeuf tafelbier bij het stoofvlees... het donkere iets of wat zoeterige ....Ik mocht als kind daar niet ontrent zijn.... want gegarandeert dat die grote fles een gedeelte armer was geworden...Ik vond als kind ook de hollandse mayonaise lekker als ik dan met mijn grootmoeder , s'maandags naar de markt in Hulst ging ( meestal paling kopen )dan had je daar zo een frietkot.... ik vond dat toen hemels , nu gruw ik ervan....Smaken verschillen nu 1X... en met ouder worden... verandert er ook wel wat aan je voorkeur van smaken.....
Ik heb ooit eens gebabbeld met een deskundige die alles te maken had , met smaken ... ( in de voedings industrie)... en die vertelde , dat identiek merken ook van naam hun ingredienten van land tot land aanpassen ... sommige landen houden van echt zuur (Frankrijk bvb.) andere weer van super zoet ( Nederland)Wij darentegen de Belgen houden meer van het zoute.... maar de kampioenen voor de zoutigheid zijn toch wel de voormalige Oostblokkers !
Mensen die niet overal suiker op of in gooien .. hun smaak is volwassener..... die willen de echte smaken kennen.... en hebben daardoor een beter ontwikkelde cultuur in verband met eten !
Daar komt nog bij , dat tegenwoordig iedereen op zijn lijn wil letten, dus moeten er hier en daar nog wel eens bokkesprongen worden gemaakt, en gebruikt men in de plaats van echte suiker, ( al dan niet bio) aspartaam.... !!
Voila als dat pruttelpotje compleet is gemaakt , ga ik lekker nog wat oefenen... want ik heb gisteren niet alléén geborduurd maar ook nog een ganse karrevracht theorie verorberd , zodat ik dat vandaag nog effekes moet overlopen en dan in de praktijk omzetten
De borduurmachine staat al ingeregen en het borduurraam is al bevestigd... het patroon is al van de pc naar de machine gebracht dus nu enkel nog de knop aanzetten... en huppekee, weer een stuk voor het wandkleed
|