ik zing dat ( lees schrijf) al een paar dagen en dat is niet in dovemansoren... terecht gekomen.... met de vraag wat de pot vandaag zal schaffen werd er direct chili gezegd.. dus gaan we dat maar doen hé !.. het zal vlug klaar zijn want de ragout zit klaargemaakt in de vriezer...
Ik heb gisteren weer een grote pot soep gemaakt... de lekkere waterzooi ( eigenlijk meer een dubbel getrokken kippesoep) is op... deze keer .. een soepke dat bestond uit de gewone soepgroenten.. (nog altijd uit eigen hofke) met daarbij een dikke halve kilo pompoen... en een pak geweekte linzen... als vleesje gebruik ik daarbij gerookt spek... dat ik eerst aanstoof met de ajuin... en dan al de soepgroenten... als alles goed gestoofd is... giet ik daar dan het nodige water bij en de linzen.... nadien wordt de soep heel goed gemixt met de staafmixer en wordt het gedeelte spek dat ik daarvoor gereserveerd heb bijgevoegd... de soep mag dan nog een paar minuutjes doorkoken zodat het laatste toegevoegd ingredient, het spek dus... ook goed gaar is en zijn smaak afgeeft aan de lekkere dikke romige soep.... meer moet dat niet zijn... de soep is lekker dik.... en smaakt ouderwets lekker
Ik heb al weken goesting naar echte limburgse rijstvlaai... Maar omdat theo daar naar eigen zeggen niet echt gek op is, heb ik dat altijd al , zo gelaten..... ik zie me niet in staat om zo een rijstvlaai alléén op te knuffelen... want als die een paar dagen oud is, is die ook niet echt lekker meer !....
Ik ga dus een lekkere rijstebrei maken... laten afkoelen en tijdens het afkoelen maak ik een lekkere briochedeeg .. waar ik dan de vlaaivorm mee ga bekleden.... als de brij is afgekoeld ..... die in de beklede vorm gieten en lekker afbakken.... het zal moeilijk zijn om er af te blijven tot de vlaai is afgekoeld !.....
een variant van deze vlaai , is de fruitvlaai... de suikervlaai en de knubbelkesvlaai... en die komen uit het Limburgse gedeelte !
|