en ik wist het.... er is een snoeperkont, weer met zijn zoetige neus weer op de feiten gedrukt... zeg niet te gauw... ik lust dat niet... zeker niet als het uit mijn castrollekes rolt....
Omdat ik die eigenlijk met voorbedachte rade voor mezelf had gebakken(ik had er al een eeuwigheid goesting in) had ik hem veel minder zoet gemaakt... maar te weinig is te weinig... dat was geen ramp met bloemsuiker los je dit probleemke op.. maar de volgende keer doe ik er meer , vele meer suiker in... want ik weet het zeker hij is goed gekeurd !...je kan natuurlijk met die vlaaien eindeloos varïeren.... suikervlaaien, fruitvlaaien.... ( met appels , met appelmoes, met pruimen, met aardbeien, krieken , rabarber, denk aan iets en je kan de limburgse vlaaien er mee vullen...ook opgelegd fruit kan daarvoor gebruikt worden... je kan het fruit meebakken of eerst het deeg blind bakken en dan een spiegel van banketbakkersroom en daarna met fruit beleggen... als je het fruit meebakt , kan je er ook nog een mooie raster opleggen... het is maar zoals je het verkiest !...
Gebak is over het algemeen overal redelijk duur..waarom?... weet ik niet , want eigenlijk kost gebak, zelfs heel lekker gebak niet echt veel werk. (met uitzondering van bepaalde deegsoorten zoals bladerdeeg en gerezen bladerdeeg)....
koekjes en pralines zijn dan wel weer meer arbeidsintensief... en kunnen aardig oplopen... d'as voor ons niet haalbaar, als wij een bepaald soort koekskes lekker vinden.. zijn die geen lang leven beschoren... zo een koekske hapt lekker weg, en voor we het weten is de doos leeg !...Theo heeft witte kool besteld.. gestoofd of met witte saus... lekker hoor !gewone boere kost !... het is ook een eeuwigheid geleden dat we de jachtschotel bigos op het menu hebben gehad, dus daar moet ik eerst daags ook nog eens wat mee doen ! het is zeer voedzaam, veel vitamine C.... en licht verteerbaar
Voila .. ik ben benieuwd of er kan gemetst worden.....
|