de ijskast, de koele provisie en de meidenkast met redelijk delicaat spul (muizen) puilen weer uit, ook de fruitschuif is tot de nok toe gevuld.... en dus kunnen we weer naar hartelust bakkeleien met onze kasterollekes !Deze avond is het iets met de bolognesesaus... ik weet nog niet wat juist, ik kan het eenvoudig houden natuurlijk en er gewoon wat pasta bij koken, maar ik kan ook wat ingewikkelder gaan er er een lekkere lasagna mee maken... of pizza kan ook... of chili con carne ( maar dat is nog niet zo lang geleden en ik hou van lekker veel variatie.... iets lekkers maken van scratsch en liefst zo nog wat speciaals.... en dan afwachten wat de disgenoten er van vinden... meestal valt dat meer dan mee ! en is ieder die het proeft blij verrast.. sommige dingen vind ik zwaar overroepen zoals asperges..; ( uiteraard verse, want de plat gekookte prullen uit een bokaal is helemaal maar niets)caviaarn artichoc... ( of ik heb het nog nooit echt goed klaargemaakt gproefd...) de bladjes uit diene krop trekken in een sausje doppen en daar dan aan liggen lebberen, heeft niet echt mijn voorkeur, ik vind het echt onozel... truffels ik denk niet dat ik de echte al geproefd heb... en ik denk niet dat daar een fortuin aan zou kunnen spenderen, wetende dat je hele lekkere menu's kan maken.. met hele simpele ingredienten... het is geen kunst op een gekookte kreeft op tafel te zwieren, met wat onozelheden, die veel geld kosten ... een goeie kok is iemand die de produkten die voorradig zijn, recht van bij de producent... super vers, goed bereid.. zonder veel extra prullen.... dat is weer mijn pleidooi voor een eerlijke gezonde en niet te dure keuken !..... Ik kan het niet weg steken dat ik dolgraag kook !
|