Dus houden we ons vandaag maar wat koest , ttz. we doen iets nuttigs... dat niet teveel lawaai maakt ! De spaghettiesaus was uitgeput , dus wat doet je dan je gaat naar de vriezer om een kilo rundsgehakt.... een zooi ingevrozen tomaten ... en groenten uit den hof ... jaja... dat kan allemaal nog , zelfs mijne selder heeft de vriezeman overleefd !...en dan ga je lekker hakken en prakken... een snuifke van dit een blaadje van dat en nog een drupke zo en dan lekker laten pruttelen... langzaam maar zeker .... een super lekker vleesragout.... Ik ben de mens en den dag nog niet vergeten dat ik dat heerlijk recept heb gekregen..... en dat kwam omdat ik toen zegde beikes het is spaghetti en ik lust dat niet... maar er was niets anders ( was dus een maaltijd georganizeerd op het werk , en gelukkig was er niets anders te krijgen.... het was spaghetti of op de kin kloppen) De spaghettie was zo lekker dat ik twee keer ben terug gegaan... en een collega zijn moeder, schoonmoeder of grootmoeder kan ook al , ( het was in elk geval een mama ) was van italiaanse origine en zo heb ik dus een super goed recept gekregen... ik heb verschillende mensen op mijn beurt kunnen bekeren.... die geen spaghetti lusten.... er is een beetje werk aan en moet je al de groenten kopen is het ook nog eens prijzig, maar dan heb je ook wat ... wees slim maak voor meerdere keren, dan heb je de groenten goedkoper....en minder werk achteraf !( wel zorgen dat de bereiding geen jubeleum viert in de diepvries , want dan verliest die alle smaak )Deze saus is eigenlijk een internationale bereiding, want de engelsen maken met een variant van deze saus , chepperds-pie, en de mexicaantjes hunne chili-con-carne ...... Het is maar dat je het weet.....Als je eens niet weet wat je op tafel moet toveren, doe dan eens een laag van die bolognesesaus en daarop aardappelpuree , een korstje in den oven, en gegarandeert dat je als kok een decoratie krijgt !
|