oppeuzelen is niet zomaar gebeurd, en zeker niet in een keer!..dus is het vandaag kliekskesdag ... in verband met vlees...MAAR!!!!.. ik heb het dus aanlokkelijk gemaakt door er verse kroketjes bij te serveren...in een tik en een wip had ik al vlug aardappelpuree gemaakt voor 16 heerlijke bollekes... ( d'as gemakkelijk dan de langwerpige, omdat ik geen kroktmachientje heb)... puree met een eitje peper en kruidnoot afkruiden bollekes draaien en dan door het geklutst eitje en zelfgemaakt paneermeel.... nog een uurtje ofzo laten drogen.... met gestoofde worteltjes ... zal dat niet slecht zijn... Ik heb vandaag eigenlijk nog niet veel gegeten , dus ik begin nu toch wel echt honger te krijgen... en omdat het dus echt mijne lievelingskost is, is het moeilijk om te wachten tot het zes uur is of later... dus ik weet zowiezo al dat ik deze avond weer iets zal moeten bijeten... om niet dubbel te liggen deze nacht van de maagpijn !( maag kapot van de zware pijnstillers)...Maar ik ga daar niet over zagen of klagen, want dat verandert niets aan gans de affaire !...( ik heb nog een lekker potteke banketbakkersroom staan , dus dat komt allemaal in de zjakos !)
Zo.....Deze maand is het rustig in verband met bezoekskes aan de kameraden.... iedereen is nog goed voorzien van alles dat uit mijn castrollekes of oventje rolt..... Gek hé, dat je in bepaalde landen niet veel van aardappelkroketjes vind... in frankrijk niet en in Nederland eigenlijk ook nog niet gezien... de meeste mensen denken dat die bollekes die ik maak bitterballen zijn , maar dat is niet zo natuurlijk !en ik moet zeggen dat verschillende franse kennissen er stapelgek op zijn, die lusten er wel pap van.. de gekochte versie... hebben ze ook geprobeerd, maar die hadden weinig succes
|