nee , ik weet wat jullie denken, geen pannekoeken geen wafels en geen taart... maar lekkere mosseltjes met frietjes uiteraard... en voor mijnen toekomstigen halven trouwboek.... drie paardenoogskes... ( nee ik heb geen charolais paard geslacht...maar zo noemen ze dat in de vlaanders !)...Hij heeft die het liefst gebakken met een grote bruine rand, dus als kok zou ik zeker en vast geen goeie punten behalen maar zo is dat zijn lievelings maaltijd....en wie ben ik om te zeggen dat het eigenlijk niet hoort!!!... ik laat er verdomd een cm bruine rand aanbakken met echte lekkere hoeveboter...Voor mezelf .... heerlijk mosseltjes natuur alé met nog een paar goeie teentjes look onder de groenten gestoofd... vind ik dat subliem... ik lust die ook wel met curry, of met wijn... maar natuur zijn ze toch op mijn manier klaar gemaakt het beste !! al die tierlantijntjes D'as goed als ge moet uitpakken met een grote waslijst van mogelijkheden... omdat je een mosselrestaurantje hebt...maar wij doen gewoon d'as al zot genoeg !Van de Mosseltjes schiet er niets over, onze zjef lust er ook pap van.... maar ik heb ze buiten drie kleintjes allemaal opgepeuzeld en heeft dat zotteke al het mosselsap leeg geslabberd !.. de mosselschelpen zitten in de vuilbak want anders haalt hij die uit de zak om ze kapot te knauwen en ik ben bang dat hij met geperforeerde darmen zou eindigen !
En weer ondervonden hé.... met dezelfde aardappels, hetzelfde mes... en hetzelfde frietvet in de zelfde frietpot, smaken mijn frietjes anders dan die van Theo , raar maar waar !...die van hem zijn zeker niet slecht , maar anders... en menig frietenbakker zou het tegen hem moeten afleggen goe geweten !
|