Belgische broodjes.... met hollandse kaas en franse hoeveboter... hehe !.... en het was echt lekker !....met een goeie tas warme koffie.... nu twijfel ik zou ik dus nu nog het gebak maken of wachten tot morgen... het is natuurlijk wel zo , dat bladerdeeg (als het gebakken is ) niet lang lekker blijft... de lekkere laagjes die ontstaan zijn door de miniscule laagjes boter ... in het deeg, worden slap en taai... t'ja dat heb je nu 1X als je geen kunstgrepen uithaald .... dat is het natuurlijk proces en daar valt weinig of niets aan te doen.. ik weet er bestaan wel speciale koelkasten die bij de patiserie's gebruikt worden, om het gebak in optimale conditie te houden... maar voor gewoon huishoudelijk gebruik... is dat niet echt haalbaar voor 1 taart ...Dus wat is nu het beste?.... Theo is niet echt op zijnen eet zoals wij dat zeggen!.. en ik weet het wel... het is een snoeperkont.... maar toch... liever met zijn tweetjes gezellig genieten aan tafel... terwijl we het gebak (pateeken, of taart) goedkeuren, of naar 1e , maar ook laatste keer stemmen... eigenlijk , feitelijk is dat nog nooit voorgekomen, toch niet met eigen gemaakte taarten of ander gebak, wel met gekocht spul....soms gooien we dat weg .. gewoon niet te vreten.... met een bloedend hart, want iets zomaar weggooien van eten is voor mij een echt no,no !... Ik ben daar straks redelijk hard tegen de vlakte gegaan, ik was aan het preutelen ( tegen schannulleke , want die zag het niet zitten om buiten haar plasje of kakske te gaan maken, te koud, te winderig en te nat voor mejuffer )dus ik preutel en ik mistrap me ... ja jonges , ik weet weeral dat ik aan mijne linkervoet een enkel heb !... ik ben amper hersteld van de vorige uitschuiver een winter geleden
Deze avond nog eens spinaziestoem met een vogelnestje !
|