Ik heb denk ik weer iets ontdekt... om de super dunne franse biefstuk , toch aangenaam sappig en mals te krijgen en te houden zonder een prikmachien , want dan heb je stro op je bord.... afwachten..... mijn geduld is al danig op de proef gesteld door ziek te zijn....Ikzelf heb graag mijn biefstukske lekker dik.... niet echt bloederig maar het mag ook niet doorbakken zijn... en het moet natuurlijk goed gekruid zijn en gebakken in goeie boereboter....enfin van den avond is het zover.... Theo gaat voor zichzelf een portie frietjes bakken, ik ga een pellepetatje erbij nemen met wat tomatensla ( alé, eigenlijk is het rapensla met een rood kleurtje, maar goed, ik kan daar mijn lekkere tomaten die in de vriezer zitten niet voor gebruiken)
Vandaag hebben we dus twee motoculteurs weggeven ...( eentje werkend alé... ge weet wel veel lawaai... en met veel geduld krijg je hem aan de praat)en eentje voor onderdelen... dus krijgen we weer wat meer plaats in de schuren... we doen er niets mee... en zo maken we er nog iemand blij mee...
Ik heb een nieuw plek gemaakt voor de sluimererwtjes... manger-tout zoals ze ook wel genoemd worden.... pijpajuintjes ( lekker bij het vele chinese eten dat ik klaar maak...en in slaatjes super gezond) wortelen twee variatie's.... en ook nog radijsjes..... de sla doet het goed op de koer... maar groeit toch niet zo vlug als ik gedacht had ....Morgen paksoi in een kistje onder glas zaaien ( in pottekes)... en chinese kool....
en daarna zien we wel weer !
na een paar uurkes is mijn vatje af.. en moet ik een paar uurkes gaan liggen..... ik ben nog steeds veel te slap.... onze huisdokter ( telefonisch) denkt dat ik een zware buikgriep heb gehad, maar het is natuurlijk moeilijk vast te stellen via den telefoon) nu voor een uurke mijn beddebakske in ( met kleren aan )
|