Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

26-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lily Allen bevallen van dochtertje

Lily Allen bevallen van dochtertje


http://img856.imageshack.us/img856/3435/lilyallensamcooper1.jpg

Lily Allen is vandaag bevallen van een dochtertje. De 'Not Fair'-zangeres en echtgenoot Sam Cooper zijn de kersverse ouders geworden van hun allereerste kindje. Het nieuws werd nog niet bevestigd door haar woordvoerder.

Een vriend van Allen vertelde de Daily Mail dat de bevalling zonder problemen verliep. Seb Chew, de ex-vriend van Lily twitterde dan weer zijn gelukwensen aan het koppel en de 'mini Cooper'. 

Het heuglijke nieuws komt een jaar nadat de 26-jarige Britse ster een tweede miskraam kreeg toen ze zes maanden zwanger was.

Lily en Sam kondigden op hun trouwdag in juni aan dat ze in blijde verwachting waren van hun eerste kindje. "Overal werden er traantjes gelaten. Dit is de mooiste dag in het leven van Lily en Sam, ze zijn zo verliefd op elkaar. Het babynieuws is de kers op de trouwtaart!", vertelde een genodigde vlak na het huwelijksfeest.


26-11-2011 om 17:39 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
25-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.R.E.M. plande split al drie jaar

R.E.M. plande split al drie jaar

Klik op de foto om ' Losing My Religion ' te beluisteren





Michael Stipe, Peter Buck en Mike Mills praatten al in 2008 over het einde van de band, tijdens de promotournee voor het album 'Accelerator', zo heeft Michael Stipe onthuld in een interview voor de Britse zender Sky Arts.

"We kwamen allemaal op hetzelfde idee. Het was in 2008 dat we begonnen praten over een split. We vonden dat we een mindere periode doormaakten en vroegen ons af waar het heen moest".

"Het was niet makkelijk. Elk van ons moest datgene afsluiten waar we ons hele volwassen leven aan hadden gewijd. We wilden er wel over waken dat we het op de juiste manier deden. We zijn trots dat we toen inzagen dat we op een dieptepunt zaten".

R.E.M. was 31 jaar samen en bracht 15 albums uit, waaronder 'Collapse Into Now' dat dit jaar verscheen. Stipe gaf toe dat het vreemd voelt om geen band meer te hebben.

"We begonnen met R.E.M. toen ik negentien was en plots is mijn band uit elkaar en heb ik voor het eerst sinds mijn 22ste geen contract meer bij een platenfirma. Het was ook een opluchting toen we uit elkaar gingen, ik voelde opwinding. Het woord dat in me opkwam, en ook tussen de bandleden heen en weer ging, was 'bitterzoet'".

"We hebben het een hele tijd geheim gehouden, we slaagden erin het nieuws niet te laten lekken. We wilden dat onze fans het direct van ons vernamen en niet van een of andere tweet of zo".


25-11-2011 om 19:45 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veronica-legende Lex Harding krijgt prominente Nederlandse radioprijs

Veronica-legende Lex Harding krijgt prominente Nederlandse radioprijs


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Lex-Harding.jpg



De Nederlander Lex Harding (66), die vooral bekend is als muzieksamensteller en presentator bij ex-zeezender Radio Veronica, krijgt de prominente Nederlandse radioprijs, de Marconi Oeuvre Award, zo heeft radio.nl gemeld. Volgens de vakjury is Harding een belangrijk icoon binnen de Nederlandse radio.

"Want als iemand de Nederlandse radio heeft gekleurd en generaties lang van enorme invloed is geweest op tientallen radiomakers en miljoenen luisteraars, dan is het wel Lodewijk den Hengst. Onder zijn alias Lex Harding heeft hij als deejay, als radiobaas, als initiator van diverse radio- en tv-stations en als inspirator voor de jeugd vier decennia lang met zijn visie en onuitputtelijke vechtlust het mediaklimaat in ons land verrijkt", zo luidde de motivering.

Na een roemrijke DJ bij Veronica te zijn geweest, was de laureaat ook medeoprichter van Radio 538 en het muziektelevisiestation TMF. Harding krijgt de prijs op 1 december in Hilversum uitgereikt. (br.hln)


25-11-2011 om 15:18 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het witte doek spreekt voor Aung San Suu Kyi

Het witte doek spreekt voor Aung San Suu Kyi

Klik op de foto om de trailer te bekijken



Michelle Yeoh speelt Aung San Suu Kyi in 'The Lady'.


Deze winter gaat in België de film 'The Lady' in première, een portret van de Myanmarese oppositieleidster en Nobelprijswinnaar Aung San Suu Kyi door de Franse regisseur Luc Besson.

"De film is een krachtig portret van wat een mensenrechtenactivist moet opgeven voor de strijd om vrijheid", zegt Mireille Boisson, woordvoerder van Amnesty International Frankrijk en Birma-expert.
"Suu Kyi moest haar leven als echtgenote en moeder opgeven. Ze heeft, met steun van haar familie, veel dingen opgeofferd. Dat is typerend voor mensen die zich inzetten voor mensenrechten".

De Maleisische actrice Michelle Yeoh speelt de hoofdrol in 'The Lady', die zowel gaat over de persoonlijke offers die Suu Kyi brengt, als over de politieke feiten en de strijd voor democratie in Birma. De film laat zien hoeveel impact haar strijd heeft op haar echtgenoot en twee zoons, en is zowel een liefdesverhaal als een politiek verslag.

De echtgenoot van Suu Kyi, Michael Aris, wordt gespeeld door de Britse acteur David Thewlis. Hij was hoogleraar aan Oxford en steunde haar onvermoeibaar in haar strijd tegen de Birmese junta. Aris overleed aan kanker toen hij zijn vrouw al drie jaar niet meer gezien had, omdat hij geen visum kreeg om haar te bezoeken in Birma.

Haar zonen werd de Birmese nationaliteit ontnomen en ook zij mochten jarenlang Birma niet in. De autoriteiten probeerden zo de wil te breken van Suu Kyi en haar te dwingen het land te verlaten, zonder de garantie dat ze het land weer in zou kunnen.

De film toont historische feiten, zonder dat het teveel op een docudrama gaat lijken. De proloog laat de moord op Suu Kyi's vader, generaal Aung San, in 1947 zien. Hij werkte aan een nieuwe regering na de onafhankelijkheid van Groot-Brittannië. Suu Kyi was toen twee jaar oud.
 
Het meer recente verhaal begint met haar leven in Engeland, samen met haar man en zonen, en beschrijft haar terugkeer naar Myanmar in 1998 om te zorgen voor haar zieke moeder. Zonder de intentie om politiek actief te worden, wordt ze geconfronteerd met gewelddadig ingrijpen bij een demonstratie voor verandering.

De film laat zien hoe studenten en universiteitsdocenten haar vragen het werk van haar vader voort te zetten en toont het begin van haar strijd voor democratie. Ook het geweld en de mensenrechtenschendingen door het regime.

Yeoh, een actrice die internationaal faam verwierf met 'Crouching Tiger, Hidden Dragon', weet de waardigheid en kalme vastbeslotenheid van de "stalen orchidee", zoals Suu Kyi wel eens wordt genoemd, geloofwaardig te vertolken. Ze laat ook kwetsbaarheid en eenzaamheid zien als Suu Kyi in 1989 voor de eerste keer tot huisarrest wordt veroordeeld.

De Birmese oppositieleidster bracht 15 van de 21 jaar in het land door in detentie en werd een internationaal icoon van de strijd tegen onderdrukking, vergelijkbaar met Nelson Mandela van Zuid-Afrika eerder.

Critici zouden kunnen constateren dat het persoonlijke leven van Suu Kyi te veel geromantiseerd wordt, evenals het landschap en de etnische groepen in Myanmar (sommige kostuums zijn iets te perfect). De dialoog is soms wat hoogdravend en voorspelbaar. Maar Besson zegt dat hij artistieke keuzes heeft moeten maken. "Het blijft frustrerend om een verhaal te vertellen over een levend persoon die je niet zelf kunt ontmoeten", zegt hij. "Je wilt de waarheid geen geweld aan doen, of omgekeerd, die teveel accentueren."

De film heeft al één voorspelbaar effect: Yeoh werd eerder dit jaar de toegang tot Myanmar geweigerd. 'The Lady' zal naar verwachting voorlopig niet in de Myanmarese bioscopen worden vertoond, hoewel het Franse Culturele Centrum in Yangon (Rangoon) een voorstelling heeft gepland.
 
'The Lady' speelt vanaf 21 december in België.


25-11-2011 om 15:08 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Twilight' veroorzaakt epileptische aanvallen

'Twilight' veroorzaakt epileptische aanvallen

Klik op de foto om de trailer te bekijken





Vampierenfilms blijken dan toch niet zonder gevaar te zijn. De jongste film in de 'Twilight'-reeks, 'Breaking Dawn: Part One', zorgt in de VS voor een golf van epileptische aanvallen. Boosdoener is de scène waarin heldin Bella bevalt van het kind van haar vampierenman Edward. De scène bevat flitsen in wit, rood en zwart.

Brandon Gephart uit het Californische Roseville kreeg plots stuipen in de bioscoopzaal, zo meldt CBS Sacramento. De man herinnert zich enkel dat hij wakker werd op de vloer, alvorens hij naar het ziekenhuis werd gebracht. Zijn vriendin Kelly Bauman was in paniek: "Hij had stuipen, hij snoof, hij had moeite om te ademen. Ik was enorm bang". De voorstelling werd stilgelegd.

Intussen doen gelijkaardige incidenten zich in het hele land voor. Een man in South Jordan, in de staat Utah, viel flauw tijdens de film. Volgens zijn vrouw beefde en mompelde hij en knipperde hij snel met zijn ogen, meldt ABC4.

De problemen doen zich vooral voor tijdens de bevallingsscène, die rode, zwarte en witte lichtflitsen bevat. Volgens epilepsiespecialisten zijn de rode flitsen verantwoordelijk voor de aanvallen bij mensen die aanleg hebben voor zogenaamde fotosensitieve epilepsie.

In 1990 was er een gelijkaardig probleem met de tv-reeks Pokémon, die bij kinderen epileptische aanvallen veroorzaakte. Het fenomeen doet zich vaker voor bij videogames dan bij films. Om die reden mijden ontwerpers strobelight in hedendaagse games.

"Het is alsof het licht uitgaat, je brein wordt meteen geraakt", verklaart een dokter op CBC Sacramento. "Het probleem met bioscoopzalen is dat het er donker is, dus de lichtflitsen daar hebben meer het effect van strobelights". Een eenmalige aanval zorgt in de meeste gevallen niet voor langetermijnschade.

Tijdens het Thanksgiving weekend zullen massa's Amerikanen de film gaan bekijken, gevreesd wordt dat er zich nog incidenten zullen voordoen. Je kan hier het nieuwsverslag op CBS Sacramento bekijken.


25-11-2011 om 14:51 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Harry Potter-auteur voelde zich bedreigd door de pers

Harry Potter-auteur voelde zich bedreigd door de pers


http://img221.imageshack.us/img221/2389/joannekrowling.jpg

Harry Potter-auteur Joanne K. Rowling heeft de Britse media verteld dat ze zich soms bedreigd voelde omdat de pers haar constant in de gaten hield na haar plotse succes.

"Wanneer je plots bekend wordt -ik ben geschrokken hoe snel dat kan gaan- geeft niemand je een handleiding hoe je daarmee moet omgaan", aldus Rowling. "Ik wist echt niet dat ik zoveel persaandacht zou krijgen." De auteur verhuisde zelfs na twee jaar om aan de media-aandacht te ontsnappen. "Soms voelde ik me gevangen in mijn eigen huis."

In het beginstadium van haar bekendheid vroeg zelfs een magazine om 'een foto van haar kapotte typemachine en met haar dochter op de knie'. Omdat ze dat weigerde, werd de reportage geannuleerd.
 
Toen haar oudste dochter van school kwam met een briefje van een journalist in haar boekentas, kreeg Rowling het benauwd. "Toen besefte ik dat voor mijn vijf jaar oude dochter de school geen volledige veilige plek meer was", zuchtte ze. En later, toen er foto's van haart dochter opdoken tijdens een familievakantie op Mauritius, gingen de beelden de wereld rond. "Zo'n beelden kan je nooit meer wissen, zoals je met een geschreven verhaal wel kan doen", besluit Rowling.


25-11-2011 om 14:43 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
24-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Queen-documentaire 20 jaar na dood Freddy Mercury

Queen-documentaire 20 jaar na dood Freddy Mercury

Klik op de foto om ' Bohemian Rhapsody ' te beluisteren




Min of meer samenvallend met de dag waarop 20 jaar geleden zanger Freddy Mercury is overleden, pakt de Britse rockgroep Queen uit met een documentaire over het wel en wee van de groep.

Op 24 november 1991 overleed de flamboyante Mercury aan de gevolgen van aids. Queen probeerde het nadien nog met Paul Rodgers die eerder furore had gemaakt als zanger van Bad Company. Maar niet weinig fans zagen in deze stap een miskleun.
 
Queen lanceert op 28 november alleszins 'Days of Our Lives', zowel op dvd als blu-ray. De documentaire vertelt het verhaal van de band, met onder meer fragmenten van optredens, interviews met de bandleden en inside-anekdotes die volgens de website het neusje van de zalm zouden zijn.


24-11-2011 om 18:11 geschreven door artist lover


» Reageer (5)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.George Michael in ziekenhuis met longontsteking

George Michael in ziekenhuis met longontsteking


http://img228.imageshack.us/img228/8751/georgemichaelw.jpg


George Michael is eergisteren in een ziekenhuis in Wenen opgenomen, inmiddels is vastgesteld dat hij een longontsteking heeft.

Zijn concerten in de Oostenrijkse hoofdstad en in het Franse Strasbourg werden al afgelast, vandaag heeft hij ook zijn optredens in Cardiff (Wales) aanstaande zaterdag en zondag afgelast. Michael (48) blijft in Wenen tot hij volledig hersteld is.

Vorige maand moest Michael zijn tweede optreden in de Londense Royal Albert Hall afgelasten wegens rugproblemen, een virale infectie en koorts.


24-11-2011 om 18:11 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
23-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jimi Hendrix is beste gitarist ooit

Jimi Hendrix is beste gitarist ooit

Klik op de foto om ' All Along The Watchtower ' te beluisteren





Het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone heeft Jimi Hendrix verkozen tot de beste gitarist ooit. Hij voert de top 100 van beste gitaristen aan die het blad heeft samengesteld in samenwerking met muziekdeskundigen en gitaarspelers.

In de top 10 staan verder grote namen als Eric Clapton, Keith Richards en B.B. King.

'Jimi Hendrix liet ons zien en horen wat rockmuziek is. Hij manipuleerde de gitaar, de studio en het podium', aldus de Grammy-winnende gitarist Tom Morello. Hij noemt 'Purple Haze' en 'The Star-Spangled Banner' Hendrix's belangrijkste nummers.

Het panel dat de lijst samenstelde werd gevraagd op hun favoriete gitaarspeler te stemmen. Onder de panelleden bevonden zich muzikanten als Lenny Kravitz, Eddie van Halen, Brian May en Dan Auerbach van The Black Keys. Daarnaast werd het panel aangevuld met enkele redacteuren en schrijvers van Rolling Stone.

De top 100 van beste gitaristen zal verschijnen in een speciaal nummer van Rolling Stone. Het nummer zal verschijnen met vier verschillende covers van Van Halen, Clapton, Hendrix en Page. Vanaf vrijdag is het nummer te verkrijgen bij de kiosk (in Amerika) en online. (br.hln)


23-11-2011 om 20:02 geschreven door artist lover


» Reageer (5)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Social Network'-scenarist gevraagd voor film over Jobs

'The Social Network'-scenarist gevraagd voor film over Jobs

http://img85.imageshack.us/img85/68/stevejobsh.jpg


Dat het leven van Steve Jobs, de oprichter van het Amerikaanse elektronicabedrijf Apple, verfilmd zou worden, was al een zekerheid toen de man nog in leven was. Maar sinds zijn overlijden vorige maand is alles in een stroomversnelling gekomen. Aaron Sorkin, de scenarist die een Oscar kreeg voor het script van de Facebook-film 'The Social Network', is gevraagd om mee te werken. Dat meldt het Amerikaanse magazine E!.

De vijftigjarige Sorkin geeft toe dat hij benaderd werd door Sony, dat de filmrechten heeft op de biografie van Jobs. Auteur Walter Isaacson voerde voor dat boek gedurende twee jaar meer dan veertig gesprekken met de bedenker van onder meer de iPod en de iPhone. Het boek 'Steve Jobs' verscheen kort na mans dood. Jobs overleed begin oktober op 56-jarige leeftijd, na een langdurig gevecht tegen kanker.

"Hij was een groot ondernemer, een groot artiest en een groot denker'', zei Sorkin tegen E!. De scenarist gaf lachend toe dat Jobs wellicht wel meer invloed heeft op zijn elfjarige dochter dan op hemzelf. "Zij speelt met al zijn speeltjes.'' Maar of hij het script zal maken, is nog niet zeker. "Het is iets waar ik ernstig over nadenk. Hoe dan ook wordt het een geweldige film, wie hem ook gaat schrijven.''


23-11-2011 om 19:04 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kristen Stewart: Ik doe mezelf pijn

Kristen Stewart: "Ik doe mezelf pijn"


http://img408.imageshack.us/img408/4228/kristenstewartwz.jpg


Vorige week op de première van 'Breaking Dawn' gaf de Twilightster Celebuzz een scoop over haar verwondingen...die ze blijkbaar zelf aanbrengt.

"Ik weet niet wat het is man, ik verlies mezelf gewoon", klonk het op de rode loper. "Ik zink weg in een vreemde vibe en ik doe mezelf pijn, het is echt belachelijk."

Gisterenavond laat werd Kristen gefotografeerd op de set van 'Snow White & The Huntsman' met een behoorlijk zware kwetsuur aan haar hand. Zoals je kan zien op de foto zien haar knokkels er geschaafd en bloederig uit.

De 21-jarige actrice biechtte verder nog op dat ze eerder ook al haar voet had bezeerd op de set en dat een andere handkwetsuur de opnames zelfs voor enkele dagen heeft stilgelegd.

Daar blijft het helaas niet bij want Kristen zou niet alleen zichzelf pijnigen, ze bezorgde ook co-ster Chris Hemsworth een blauw oog toen ze hem 'per ongeluk' in het gezicht sloeg. Awtch!


23-11-2011 om 14:11 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
22-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clip Rihanna verboden in Frankrijk

Clip Rihanna verboden in Frankrijk

Klik op de foto om ' We Found Love ' te beluisteren





De clip bij Rihanna's single 'We Found Love', over een destructieve relatie met expliciete seks en drugs, mag in Frankrijk pas na tien uur 's avonds uitgezonden worden omdat de liefdesscènes te suggestief bevonden werden door de televisiewaakhond.

De clip oogstte al eerder kritiek omdat hij lijkt te verwijzen naar de gewelddadige relatie tussen Rihanna en haar voormalige vriend Chris Brown.

In de clip zien we Rihanna en de Britse ex-bokser Dudley O'Shaughnessy feesten met hun vrienden, vechten en vrijen. De opnames van de clip schoten ook de boer op wiens veld in Ierland Rihanna topless dartelde in het verkeerde keelgat. Hij liet de opnames stilleggen.

Rihanna verdedigt de clip: "We hebben nooit eerder zo'n diepzinnige video gemaakt. Het gaat over liefde en hoe die als een drug kan werken. Het goede gevoel van liefde en het gevaar ervan, daar gaat deze video over", twitterde ze onlangs.


22-11-2011 om 21:11 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frank Sinatra speelde in pornofilm


Frank Sinatra speelde in pornofilm


http://img140.imageshack.us/img140/3636/franksinatrau.jpg


Toen hij negentien was, speelde een berooide en dakloze Frank Sinatra in een pornofilm, zo onthult een nieuwe biografie van de oppercrooner. Hij onting daarvoor 100 dollar.

Biograaf Darwin Porter, die tientallen jaren onderzoek deed naar Sinatra, werd over het bestaan van de film getipt door de Britse acteur Peter Lawford, lid van de zogenaamde Rat Pack waar ook Sinatra deel van uitmaakte.

'The Masked Bandit' werd uitgebracht in 1934. In de film draagt Sinatra een masker wijl hij verscheidene standjes uitprobeert met twee vrouwen.

Sammy Davis Jr., een verzamelaar van obscure porno, had naar verluidt een kopie van de film die hij in 1972 vertoonde voor zijn bekende vrienden. Dat was niet naar de zin van Sinatra, die in een Spaanse furie schoot en Davis dwong de film te vernietigen.

Porter stelt ook dat Sinatra de maffia inschakelde toen hij er lucht van kreeg dat beelden uit 'The Masked Bandit' zouden gebruikt worden in een documentaire over bekende figuren die in porno hadden gefigureerd voor ze bekend werden, onder hen ook Joan Crawford. De beelden werden nooit gebruikt.


22-11-2011 om 16:28 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liza Minnelli valt over hond en breekt been

Liza Minnelli valt over hond en breekt been

Klik op de foto om ' Mein Herr en Cabaret ' te beluisteren






Liza Minnelli heeft haar been gebroken toen ze over haar hond struikelde. De 65-jarige Hollywoodlegende brak haar rechterbeen op drie plaatsen, zo vertelde ze aan reporters die zagen hoe ze in een rolstoel door New York geduwd werd.

De zangeres-actrice, die getrouwd was met cabaretacteur Peter Alen, regisseur Jack Haley, beeldhouwer Mark Gero en producer David Gest, onthulde onlangs dat ze meerdere mannen datet en dat ze relaties niet meer ernstig neemt. "Waarom zou ik in godsnaam trouwen, ik kan geen kinderen meer krijgen. Als je een bepaalde leeftijd bereikt hebt, is het niet zo belangrijk meer. Het is voor iedereen anders, maar voor mij is het belachelijk. Als je van iemand houdt, hou je van iemand".


22-11-2011 om 14:47 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rene Froger gedagvaard wegens fraude

Rene Froger gedagvaard wegens fraude


http://img406.imageshack.us/img406/9338/renefroger.jpg


Rene Froger is gedagvaard in kort geding door de Nederlandse auteursrechtorganisatie Buma. De zanger zou informatie achterhouden over de liedjes die hij de laatste jaren gezongen heeft tijdens besloten feesten. Daardoor lopen de componisten van deze nummers inkomsten mis, meent Buma.

Volgens Froger is het verwijt aan zijn adres onzin, en heeft hij beloofd binnen een maand alsnog al zijn optredens openbaar te maken. Dat meldt De Telegraaf.

Auteursrechtenorganisatie Buma, die opkomt voor de rechten van Nederlandse componisten en tekstschrijvers, had Rene Froger afgelopen week gedagvaard voor de voorzieningenrechter in Amsterdam. Volgens Buma weigert Froger ondanks herhaalde verzoeken openheid te verschaffen over zijn optredens die hij verzorgde tijdens niet openbare (bedrijfs)feesten. Reguliere optredens worden door Buma geautomatiseerd in kaart gebracht en verrekend, maar voor besloten optredens is de organisatie afhankelijk van de artiesten zelf.

"We zitten inmiddels met meneer Froger aan tafel en hij heeft toegezegd al zijn optredens vanaf 2007 te overleggen, dus hebben we de rechtszaak tegen hem ingetrokken", zegt een Buma-woordvoerder.

Naar aanleiding van klachten van componisten eist Buma dat de zanger alsnog gaat betalen voor het gebruik van andermans liedjes. Maar volgens de advocaat van de zanger ging zijn cliënt er van uit dat de gevraagde informatie altijd keurig aan de auteursrechtorganisatie werd verstrekt door zijn management.

"Mijn cliënt heeft helemaal niets te verbergen. Buma is verwikkeld in een strijd met de managementbureaus van een aantal Nederlandse artiesten over de manier van het aanleveren van informatie en heeft Rene Froger blijkbaar als bekende zanger verkozen om een punt te maken", stelt de raadsman. Volgens de advocaat is uit een eerste inventarisatie van de optredens van Froger gebleken dat deze vrijwel allemaal reeds aan Buma zijn gemeld.


22-11-2011 om 14:33 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
21-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Graspop kondigt 22 bands aan

Graspop kondigt 22 bands aan

http://img534.imageshack.us/img534/504/motorheadt.jpg
Motörhead is opnieuw van de partij. 


Na de aankondiging van de eerste headliner Black Sabbath vorige week, gaf de organisatie van de Graspop Metal Meeting vandaag 22 nieuwe namen vrij. Het festival vindt plaats in Dessel van vrijdag 22 juni tot en met zondag 24 juni.

Blackmetalgrootheid Dimmu Borgir speelde onlangs een felgesmaakt concert in de Antwerpse Trix, en komt dat kunstje nog eens overdoen op de Desselse wei. De band is momenteel de bestverkopende muziekgroep van Noorwegen, en stond al vier keer op de GMM-affiche.

Ook het Zweedse Amon Amarth walste het Graspoppubliek al meermaals plat met melodieuze door vikingmythologieën geïnspireerde deathmetal. Finland is onder andere vertegenwoordigd met Children of Bodom, dat zijn melodieuze metal graag iets vinniger serveert met een saus thrash - en traditioneel veel Engelse vierletterwoorden.

Bij de eerste grote aankondiging zit ook een stevige lading van over de Atlantische Oceaan. Hardcorefans kunnen alvast uitkijken naar Sick of it All, Spudmonsters en H2O. Sick of it All is al voor de zevende keer present op de Metal Meeting, en komt er zijn 25ste verjaardag vieren met een circlepit.

Ook The Spudmonsters gaan al een hele tijd mee, hoewel de band enkele jaren stillag. Met een nieuwe plaat onder de arm spelen ze hun mix van punk, thrash en hardcore voor de eerste keer in Dessel. H2O komt net als Sick of it All uit New York, maar mengt zijn hardcore met een dosis punk. De groep bracht onlangs het coveralbum 'Don't Forget Your Roots' uit als eerbetoon als zijn belangrijkste invloeden.

Nog uit Amerika: Lamb of God, dat van zijn acht albums in totaal al twee miljoen exemplaren over de toonbank zag gaan in het thuisland alleen al. De groep gaat verder waar Pantera stopte, maar dan nog stukken harder. Uit Florida komen zowel de oude rotten - pun intended - van Obituary als de nog vrij jonge honden van Trivium. De eerste band legde in de jaren 80 mee de basis van de deathmetal, de tweede stopt steeds meer uiteenlopende invloeden in zijn metal. Amerikaanse thrash vinden we dan weer bij Sacred Reich en Death Angel, respectievelijk opgericht in 1985 in 1982.

De grootste naam van de recente aankondiging is natuurlijk Motörhead, dat al voor de zesde keer op Graspop staat - zeven keer als je telt van voor de toevoeging 'Metal Meeting' aan de naam. De recente aflevering van het tv-programma 'Classic Albums' rond de plaat 'Ace of Spades' is verplichte kost voor elke muziekliefhebber, en de uitzending zette nog eens in de verf hoe uniek Motörhead wel niet is. Na 37 jaar en meer dan 20 studio-albums dendert de trein nog steeds stevig voort. Volgende halte: Dessel.

Liefhebbers van gothic en doom blijven met deze aankondiging wel op hun honger zitten. Voor hen is er wel Paradise Lost, dat ooit veel zieltjes kwijtspeelde door de metalroots te verloochenen voor een meer poppy geluid. De heren zagen echter het licht, en keerden uiteindelijk terug naar de duisternis. Ze lanceerden onlangs nog het live-album 'Draconian TImes MMXI'.

De liefhebbers van grindcore kunnen dan weer hun hart ophalen bij het Zweedse Nasum, dat een speciale afscheidstournee houdt. De groep speelde een zeer prominente rol in de ontwikkeling en waardering van het grindcoregenre, en integreerde onder andere hardcore, punk, jazz en traditionele metalinvloeden in zijn muziek. De band stopte toen zanger/gitarist Mieszko in 2004 omkwam in de tsunami die Zuidoost-Azië trof. Volgend jaar treedt de groep echter nog een paar keer op om na twintig jaar definitief afscheid te nemen van de fans.

Ook Ensiferum is niet vies van een experiment. De Finse folk/paganmetalgroep zette de Marquee zes jaar geleden al in vuur en vlam, en komt dat met een nieuwe cd in aantocht nog eens overdoen in juni.

De affiche krijgt dit jaar ook een flinke scheut deathcore, met de Amerikaanse bands Winds of Plague, Emmure en Whitechapel. Net als de Britse melodische blackmetalband Winterfylleth en de Amerikaanse thrash/blackmetalband Skeletonwitch staan ze voor de eerste keer op de GMM-affiche. De Amerikaanse metalcoreband August Burns Red en de Canadese hardcore/punkband Comeback Kid zijn voor de tweede keer present. (sam)

Voorlopige affiche:
BLACK SABBATH - MOTÖRHEAD - TRIVIUM - DIMMU BORGIR - CHILDREN OF BODOM - AMON AMARTH - LAMB OF GOD - SICK OF IT ALL - PARADISE LOST - SACRED REICH - AUGUST BURNS RED - DEATH ANGEL - OBITUARY - NASUM - COMEBACK KID -  H2O - ENSIFERUM - THE SPUDMONSTERS - EMMURE - WINDS OF PLAGUE - WHITECHAPEL - SKELETONWITCH - WINTERFYLLETH


21-11-2011 om 23:10 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Justin Biebers advocaten eisen nu DNA van kind

Justin Biebers advocaten eisen nu DNA van kind

http://img214.imageshack.us/img214/3894/justinbieberk.jpg



Nadat Justin Bieber een vaderschapstest onderging, eisen zijn advocaten nu DNA van het kind wiens moeder beweert dat Bieber haar vorig jaar tijdens een potje seks van dertig seconden zwanger maakte.

Justin Bieber heeft een vaderschapstest ondergaan nadat de 20-jarige Mariah Yeater beweerde dat de zanger bij haar een nu vier maanden oud kind had verwekt en hem daarvoor voor de rechter daagde. Ze eiste een DNA-test en erkenning van het kind door Bieber. Later trok ze haar aanklacht in, maar de advocaten van Bieber lieten het daar niet bij. Bieber stond erop te bewijzen dat hij niet de vader is en liet vorige week vrijdag in een labo een test uitvoeren "onder zeer gecontroleerde omstandigheden", zo meldt TMZ.com.

Het team advocaten daagt Yeater nu uit DNA van haar zoon te leveren. Bieber weigert de jonge vrouw te ontmoeten omdat, zo stelt hij, haar beweringen wraakzuchtig zijn. "Dit wordt behandeld door mijn juridisch team, en als ze willen dat ik een ouderschapstest afleg, zal ik dat doen. Doe vrouw doet dit om aandacht te wekken, maar dergelijke mensen zijn mijn tijd of gedachten niet waard".


21-11-2011 om 23:03 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elton John waagt zich aan duet met Lady Gaga

Elton John waagt zich aan duet met Lady Gaga

http://img72.imageshack.us/img72/2685/ladygagatc.jpg



Lady GaGa is druk bezig met een opvolger voor haar succesalbum Born This Way. En niemand minder dan Elton John gaat haar daarbij helpen. Lees: de excentrieke zangeres heeft een duet geschreven dat ze samen met de Britse muzieklegende gaat opnemen. "Hij heeft al 'ja' gezegd!", vertelt de 25-jarige zangeres in de Engelse talkshow 'Chatty Man'. "Ik heb het voor hem gespeeld en hij vond het geweldig."

GaGa en Elton John zijn geen vreemden van elkaar, sterker nog: GaGa is de peetmoeder van Eltons zoontje. Tijdens de Grammy's in 2001 stonden ze voor het eerst samen op de bühne.


21-11-2011 om 22:53 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aguilera barst haast uit haar jurk

Aguilera barst haast uit haar jurk

Klik op de foto om ' Ain't No Other Man ' te beluisteren





Dringend gevraagd: modeadvies voor Christina Aguilera. Hoewel de Amerikaanse zangeres de laatste tijd de nodige kilootjes bijgekomen is, wurmde ze zich op de Music Awards toch in een strak zilveren jurkje. De commentaren op internet logen er niet om: heel wat surfers vonden de buikstreek zo 'opgepompt' dat er druk over een zwangerschap gespeculeerd werd.

De commotie rond haar gewicht dateert uiteraard niet van gisteren. Aguilera kreeg de eerste keer de wind van voren op het herdenkingsconcert ter ere van Michael Jackson, waar ze opdaagde met een miserabel kapsel, clowneske make-up en een allesbehalve flatterende bodysuit. "Zij noemde me jarenlang vet, maar zo dik heb ik er nooit uitgezien", sneerde Kelly Osbourne achteraf.

Ook Kelly Clarkson torste in Los Angeles plots een extra vetrolletje mee, maar zij loste dat euvel wél stijlvol op met een rode jurk tot op de grond. Het donkerdere haar maakte haar haast volledig onherkenbaar.


21-11-2011 om 17:23 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emma Watson trekt alle aandacht bij première My Week with Marilyn

Michelle wie? Emma Watson trekt alle aandacht bij première 'My Week with Marilyn'


http://img62.imageshack.us/img62/4609/emmawatsonbd.jpg


Michelle Williams kruipt in de huid van Marilyn Monroe, een prestatie waarvoor nu al 'Oscar' wordt gefluisterd. Maar de actrice was nergens te bespeuren op de première van de film 'My Week with Marilyn' in Londen. Dus was het tegenspeelster Emma Watson, die de kleedster Lucy speelt, die alle aandacht naar zich toetrok.

Emma droeg een ensemble van de ontwerper Jason Wu, die eerder ook al Michelle Obama kleedde. Een zwarte minirok werd gecombineerd met een witte top, die uitwaaide vanaf de taille en een versiering op de borst en de mouwtjes. Een fijn zwart riempje en torenhoge zwarte schoenen maakten de outfit af.

Elegant dat wel, maar de jeugdigheid van de amper 21-jarige Emma werd er wel door getemperd. Het is een volwassen, al bij al klassieke en brave outfit die niets van het vrolijke en dartele van prille twintigers uitstraalt.

Niet alleen Michelle Williams, ook Emma zelf kan op uitstekende reacties rekenen wat betreft haar acteerprestatie in deze film. Acteur Eddie Redmayne speelt Colin Clark, de Lucky bastard, die 'moet' kiezen tussen beide dames.

Wie al begint te watertanden, trekt beter naar het buitenland om de film te zien want bij ons komt 'My week with Marilyn' pas in februari 2012 in de zalen. (br.hln - foto reuters)


21-11-2011 om 17:16 geschreven door artist lover


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!