Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

14-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wendy Van Wanten bevallen van Estelle

Wendy Van Wanten bevallen van Estelle

Om Blijf Nog 1 Nacht te bekijken druk op de foto.

.
Wendy Van Wanten (48) is gisterenavond rond 22 uur bevallen van een dochtertje. Ze heet Estelle, weegt 3,750kg en is 53 centimeter lang, zo meldt de Showbizzsite.

Op basis van haar eerste nacht stelt de woordvoerder vast dat Estelle een rustig kind is. "De baby heeft al zes uur aan één stuk geslapen", klinkt het.

Wendy en Frans, de man die ze via het VTM-programma 'Wie wordt de man van Wendy' leerde kennen, hopen de komende weken rustig te kunnen genieten van hun pasgeboren spruit.

14-05-2008 om 13:45 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Henin stopt met tennissen

Henin stopt met tennissen

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/justin-henin.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Justine Henin zal deze namiddag op een persconferentie in haar tennisclub La Palestre afscheid nemen van de tenniswereld. Even werd er gedacht dat Henin een pauze zou aankondigen, maar deze morgen bleek dat Henin wel degelijk een punt achter haar rijk gevulde carrière zal zetten. Ze behaalde maar liefst 41 toernooizeges, waaronder zeven Grand Slams (4 keer Roland Garros, 2 keer US Open en 1 keer Australian Open) en olympisch goud in Athene 2004. Nu stopt ze onmiddellijk met tennissen.

Definitief?
Of het afscheid definitief is, is niet duidelijk. Maar over haar beslissing is duidelijk heel erg lang en goed nagedacht. De persconferentie was normaal voorzien voor gisteren, maar werd afgelast om dan uiteindelijk naar vandaag verzet te worden.

Burn-out
Volgens mensen uit haar omgeving kampt Henin met een burn-out en kan ze het niet meer opbrengen om zich nog voor elke wedstrijd op te laden. Na haar succesvolle 2007, met tien toernooizeges, beleeft Juju een bijzonder moeilijk jaar met kansloze nederlagen tegen Sharapova op de Australian Open en Serena Williams in Miami. Vorige week ging ze onderuit tegen Safina in Berlijn en besloot om af te zeggen voor Rome.

Safina
"Wat ik nu meemaak stemt me niet gerust", sprak Henin na haar verlies vorige donderdag tegen Safina, die daarna ook wel Serena klopte en het toernooi won in de finale tegen Dementieva. "Ik hoop mijn vertrouwen terug te winnen, al vallen deze nederlagen me zwaar. Of de veer gebroken is, weet ik niet, maar ik mis momenteel de juiste middelen om op terug te vallen. Ik heb tijd nodig dit te verwerken."

Studeren en reizen
Ook voor het toernooi van Berlijn viel er al merkwaardig nieuws uit het kamp van Henin te horen. Juju, die op 1 juni 26 wordt, zou opnieuw willen gaan studeren. En reizen. "Ik wil graag de wereld verkennen, ver weg van de druk op de tenniscourts. Dingen doen die door het tennis nooit mogelijk zijn."

14-05-2008 om 11:56 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Bee Gees
The Bee Gees
Om Staing Alive te bekijken druk op de foto.

.
The Bee Gees is een popgroep rond de tweelingbroers Robin Gibb (22 december 1949, zang) en Maurice Gibb (22 december 1949 – 12 januari 2003, basgitaar, keyboard en zang) en hun oudere broer Barry Gibb (1 september 1946, gitaar en zang). De naam van de groep is afkomstig van de afkorting "Brothers Gibb".

De broers zijn geboren op het eiland Man, maar in 1958 emigreren ze naar Australië. Daar begint hun carrière, en in 1967 keren ze terug naar Engeland, waar ze een groep vormen met Vince Melouney, (gitaar) en Colin Petersen, (drums). In Australië en Nederland hebben ze rond dat moment hun eerste hit met Spicks and specks, in Engeland en elders volgen nummers als New York mining disaster 1941, Massachusetts, Words, World, I've gotta get a message to you en Holiday.

Na het album Odessa (1969) verlaat Robin de groep wegens artistieke meningsverschillen, en scoort een solohit met Saved by the bell. Maurice Gibb trouwt met de Schotse zangeres Lulu. De groep wordt later opgedoekt en opnieuw opgericht. Vanaf het moment dat Jive talkin' in 1975 verrassend een Amerikaanse Nummer-één hit wordt, wordt de draad weer opgepakt en met het uitkomen van de soundtrack van Saturday Night Fever in 1977 is de groep plotseling weer immens populair, en één van de belangrijkste proponenten van de disco geworden.

De Bee Gees schrijven en produceren in die tijd platen van o.a. Barbra Streisand, Dionne Warwick en Diana Ross. Robin Gibb maakt wederom in 1983 een solo-LP.

Na 1981 wordt het stil rond de groep, maar in 1987 maken ze hun tweede come-back met het nummer You win again, een Britse nummer-één hit. Een vierde broer, Andy Gibb, eind jaren '70 van vorige eeuw een populair tieneridool, sterft in 1988, juist toen hij als vierde lid bij de groep zou komen. Op 12 januari 2003 sterft Maurice onverwacht aan een darminfarct. Dit is een onderbreking van de bloedtoevoer naar de darmen, een zeldzame medische complicatie die soms optreed bij een draaing van de darmen waarbij het darmkanaal (meestal gedeeltelijk) afgekneld wordt. Hiervoor was Maurice in eerste instantie ook opgenomen in het ziekenhuis. Robin en Barry gaan daarop hun eigen weg met als meest opvallende resultaat een hernieuwde samenwerking tussen Barry en Barbra Streisand, Guilty pleasures in 2005. Ook de samenwerking tussen Robin en Alistair Griffin met het nummer My lover's prayer gaat goed en komt binnen op drie in Engeland. Barry en Robin zeiden dat ze nooit meer muziek zouden maken onder de naam Bee Gees, onder de naam "Brothers Gibb" traden Barry en Robin in februari 2006 voor het eerst sinds de dood van hun broer weer samen op.

Het geluid van de Bee Gees is apart te noemen, vooral opvallend is hun zang met hoge falsetstemmen.


14-05-2008 om 11:23 geschreven door artist lover


» Reageer (4)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heldere blauwe ogen
Heldere blauwe ogen
De afbeelding “http://img521.imageshack.us/img521/4/kylie821024x768py9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

14-05-2008 om 01:49 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
13-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Candy Dulfer
Candy Dulfer
Om Lily Was Here te bekijken druk op de foto.


.

Candy Dulfer is dochter van Hans Dulfer, ook een bekend saxofonist. Al op jonge leeftijd treedt ze op met haar vader. Op 11-jarige leeftijd maakt ze haar eerste plaat met hem. In 1982 treedt ze met haar band Own Cultivation op, op het North Sea Jazzfestival. Met drummer Joost Kesselaar, bassist Tom Jaburg (broer van de eveneens bekende Bas Jaburg), gitarist Eddy Polak (Tup) en trompettist/zanger Winfried Splinter schrijft ze geschiedenis: De Faya Lobbi zaal is bomvol om de jongste band uit de geschiedenis van het North Sea te zien. Drie jaar later richt ze haar eigen band op, de Funky Stuff. Vrij snel hierna treedt ze regelmatig op voor radio en televisie. Ook speelt ze mee op de soundtrack van Een Maand Later.

In 1987 speelt Candy Dulfer in het voorprogramma van Madonna in het Feyenoord-stadion in Rotterdam. Later vraagt ook Prince haar om op te treden in zijn voorprogramma voor zijn concerten in Nederland. Drie dagen voor het optreden zegt Prince de Funky Stuff onverwachts af. Na een boze brief van Candy Dulfer, mag ze een nummer met hem spelen, dat zo'n indruk op Prince maakt dat hij haar vraagt om met hem aan enkele projecten in de Verenigde Staten te werken. In 1989 maakt Candy Dulfer enkele nummers met Dave Stewart, gitarist van Eurythmics. Eén van deze nummers, Lily was here, de titeltrack van de Nederlandse speelfilm De Kassière, wordt eind 1989 een nummer 1-hit in Nederland.

Een jaar later komt een debuut soloalbum, getiteld Saxuality uit. Op dit album, waarvan er wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren worden verkocht, staan enkele grote hits. In 1993 verschijnt het album Sax-A-Go-Go, gevolgd door Big Girl in 1995 (de titel Big Girl is een knipoog naar een vroeger album van haar vader, dat Big Boy heette). Tussen al haar eigen promoactiviteiten door speelt Candy opnieuw met grootheden als Prince en Van Morrison tijdens hun concerten. Het vierde studioalbum For The Love Of You ziet in 1996 het levenslicht en bevat bijdragen van o.a. Trijntje Oosterhuis en Berget Lewis. Het album wordt een succes in Nederland, Japan en de VS. Opnieuw tourt Dulfer de halve wereld af om haar nieuwe materiaal aan de man te brengen. In de navolgende jaren volgen de albums Girls Night Out, Live in Amsterdam en Right In My Soul, allemaal met wisselend succes. In 2005 speelt Candy mee op enkele nummers van het album Grip van Lohues & the Louisiana Blues Club. Candy's nieuwe studioalbum Candy Store wordt in 2007 uitgebracht door haar nieuwe platenmaatschappij Heads Up International, één van de meest toonaangevende hedendaagse jazzlabels ter wereld. Candy Store verschijnt in Nederland, België en Zwitserland op 22 juni, in Spanje op 18 juni, in Duitsland en Oostenrijk op 29 juni, in Frankrijk begin juli, in Japan op 25 juli en in de Verenigde Staten op 18 september.

13-05-2008 om 15:11 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Simply Red
Simply Red
Om If You Don't Know Me By Know te bekijken druk op de foto.


.

Simply Red is een Britse band momenteel bestaande uit Mick Hucknall (lead zanger) en verschillende achtergrond musici. De naam van de band komt deels van Hucknall's passie voor de voetbalclub Manchester United. De naam is ook een verwijzing naar Hucknall's krullerige rode haardos, als ook zijn politiek linkse voorkeur.

De originele bezetting van de band bestond uit Hucknall, Tony Bowers (basgitaar), Fritz McIntyre (keyboards), Tim Kellett (brass), Sylvan Richardson (gitaar) en Chris Joyce (drums).

De debuut single van de band was meteen een groot succes. Money's too tight to mention scoorde in 1985 in diverse Europese landen in de hitlijsten. In 1986 bereikte Holding Back the Years de nummer één positie in de VS, dat ze in 1989 nog eens herhaalden met hun cover versie van Harold Melvin & the Blue Notes' If you don't know me by now.

De band trad ook op met Tom Jones voor een track op zijn album uit 1999 Reload.

In 2005 brachten ze het album Simplified uit met daarop een verzameling van Simply Red klassiekers in een akoestische versie.

Een jaar later volgde het album Stay, met alleen maar nieuwe nummers.

In oktober 2007 maakte zanger Hucknall bekend dat Simply Red er na de tour in 2009 mee gaat stoppen. Hij gaf aan meer tijd voor een solocarrière te willen en vindt het na 25 jaar mooi geweest met Simply Red. The World And You Tonight wordt de laatst uitgebrachte single. Op zondag 18 november 2007 maakte Simply Red haar laatste optreden op TV in Nederland bij het programma 'Life And Cooking'.


13-05-2008 om 14:29 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.McCartney en Mills officieel gescheiden

McCartney en Mills officieel gescheiden

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/mc-cartney-mills.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Ex-Beatle Paul McCartney is officieel gescheiden van voormalig topmodel Heather Mills. Een rechter in Londen bekrachtigde de echtscheiding vandaag met een decreet.

Bij gebrek aan een minnelijke schikking sprak rechter Hugh Bennett de echtscheiding uit op basis van de vaststelling dat het paar al twee jaar lang gescheiden leefde. McCartney noch Mills waren aanwezig op de rechtbank.

In maart oordeelde de rechter dat McCartney Mills een geldsom van ruim 30 miljoen euro moest overmaken. Dat bedrag ligt beduidend lager dan de 160 miljoen euro die Mills eerst had opgeëist.


Het gevelde decreet maakt een einde aan één van de meest gemediatiseerde en turbulente vechtscheidingen van de voorbije jaren. Het paar was vier jaar gehuwd en heeft één dochter.

13-05-2008 om 13:47 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spielberg wil leven Lincoln verfilmen

Spielberg wil leven Lincoln verfilmen

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/large_387195.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Regisseur Steven Spielberg wil een film maken over het leven van Abraham Lincoln, de zestiende president van de Verenigde Staten, die in 1865 werd vermoord na een burgeroorlog om de afschaffing van de slavernij.

Volgens berichten in de Amerikaanse media zou de rol van Lincoln vertolkt worden door de Ierse acteur Liam Neeson, bekend uit Schindler's List.

13-05-2008 om 11:43 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Simon
Paul Simon
Om You Can Call Me Al te bekijken druk op de foto.

.

Paul Frederic Simon (Maplewood, 13 oktober 1941) is een Amerikaans zanger en liedjesschrijver. Hij was de helft van het duo Simon and Garfunkel (met Art Garfunkel), en schreef de meeste songs. Zij brachten een aantal invloedrijke albums uit, waaronder Parsley, Sage, Rosemary & Thyme (1966), en Bridge Over Troubled Water (1970). Ook de soundtrack van de film The Graduate (1968) bevat veel van hun muziek, waaronder het lied Mrs. Robinson.

Nadat het duo in 1971 uit elkaar ging begon Paul Simon onmiddellijk aan een soloalbum. Hij bracht het album Paul Simon uit in 1972, alhoewel het niet zijn eerste soloalbum was. Dit was de Britse release op LP van The Paul Simon Song Book uit 1965. Door de jaren blijft hij bijzonder materiaal uitbrengen.

Behalve als vernieuwer van de (Amerikaanse) folkmuziek, heeft Simon - in de tweede helft van zijn carrière als soloartiest - een naam opgebouwd als ontdekker van niet-westerse muziekstijlen. 'Graceland' uit 1986 is hiervan het bekendste voorbeeld. De vermenging van Zuid-Afrikaanse en westerse muziek leverde wereldhits op als 'Homeless', 'Boy in the Bubble' en 'Diamonds on the Soles of Her Shoes'. Ladysmith Black Mambazo, één van de bands die meewerkten, kreeg door het album wereldfaam.

'Rhythm of the Saints' uit 1990 volgde het recept van 'Graceland', ditmaal met Zuid-Amerikaanse rootsmuzikanten. Het album werd minder goed ontvangen, al werd 'The Obvious Child' een kleine hit. Voor de musical 'Songs from the Capeman' uit 1997 putte Simon uit een reeds bestaand amalgaam van stijlen, namelijk de mix die sinds 1920 in New York was ontstaan uit populaire Amerikaanse muziek en de door Puerto Ricaanse immigranten meegebrachte en verder ontwikkelde Latinmuziek (onder meer salsamuziek). Voor 'Songs from the Capeman' zocht Simon de medewerking van bekende Puerto Ricaanse muzikanten, waaronder Marc Anthony.

In 2004 verschenen de solo-albums die Simon tussen 1972 en 2000 uitbracht in een geremasterde heruitgave. De oorspronkelijke albums werden uitgebreid met demo's en werkopnamen.

In mei 2006 volgde het album 'Surprise', dat Paul Simon met producer Brian Eno opnam (bekend van zijn werk met Talking Heads en U2).


13-05-2008 om 11:25 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toekomst twijfel
Toekomst Twijfel

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/aishwarya_photo.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

ik zou de dagen willen vullen
met enkel voetstappen in het zand achterlaten
de zon achterna te gaan tot in het gemis
de stilte willen vinden die enkel
een adem van ons verwijdert is
 
Ik zou de spiegels kapot willen slaan
omdat ze toch enkel uiterlijk vertonen
en van de scherven mijn harnas bouwen
zodat ik eindelijk, rust vind
achter besloten muren wonen
 
Maar de mensen laten me niet toe
wat eenzaamheid mij al vergeven heeft
ik mis doorslaggevende gevoelens
voel me nu enkel dralen
in een wanhopig gezweef
 
Ik probeer te ontsnappen
als een vlinder uit jouw zicht
en verlang nog heviger
naar ijskoud water om mij heen
waar de maan mij verlicht
 
zal ik ooit antwoorden vinden
op alle vragen die ik dagelijks stel
mijn verleden spreekt niet meer
maar zal mijn toekomst
dat eigenlijk wel?

13-05-2008 om 01:43 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
12-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The bellamy Brothers
The Bellamy Brothers
Om Let Your Love Flow te bekijken druk op de foto.


.

12-05-2008 om 01:35 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Khadja Nin
Khadja Nin
Om Sambolera te bekijken druk op de foto.

.

Khadja Nin (27 juni 1959) is een Burundese zangeres en muzikante. Ze is geboren in Burundi als jongste van 8 kinderen. Haar vader was diplomaat. Ze studeerde muziek op jonge leeftijd, net als de meeste van haar broers en zusters. Met haar uitzonderlijke stem werd ze al op zevenjarige leeftijd solozangeres in het koor van Bujumbura en trad ze op in de plaatselijke kathedraal.

Khadja verhuisde van Burundi naar Zaïre in 1975 en trouwde in 1978. In 1980 emigreerde ze naar België met haar zoon van twee jaar. In 1985 ontmoette ze de muzikant Nicolas Fiszman, die haar aan een platencontract hielp bij BMG. Haar tweede album uit 1994, Ya Pili, kreeg goede kritieken. Ze brak echt door in 1996 met haar succesvolle album Sambolera, gezongen in het Kiswahili, Kirundi, en Frans. Khadja Nin gebruikt een mengeling van Afrikaanse ritmes en moderne popmuziek om haar eigen unieke klank te vormen.


12-05-2008 om 00:00 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bob Marley
Bob Marley
Om No Woman No Cry te bekijken druk op de foto.

.
Robert Nesta (Bob) Marley (Nine Miles, 6 februari 1945 – Miami, 11 mei 1981) was een Jamaicaans reggae-artiest. Hij was een van de belangrijkste verantwoordelijken voor de doorbraak van reggae buiten Jamaica en gold tevens als belangrijk voorvechter van het rastageloof.

Om twee minuten voor half drie 's nachts werd, in Jamaica te Nine Miles in de provincie Saint Ann, Robert Nesta Marley geboren. Zijn moeder, het 18-jarige donkere tienermeisje Cedella Malcolm, was van Afrikaanse afkomst; zijn vader, de 50-jarige blanke Captain Norval Marley, had Engelse ouders. Norval was supervisor voor de Britse koloniale macht op het gebied van landbouw. Vrijwel direct na de geboorte van Bob verhuisde hij naar Kingston. Bob zou hem later slechts sporadisch zien. Hij overleed toen Bob tien was. Volgens Bobs moeder had Bob Marley zijn zachtaardige karakter en geringe lichaamslengte geërfd van zijn vader.

Bob praatte veel over muziek met Clarence Malcolm (een familielid), een voormalige gitarist. Op zijn tiende, terwijl hij nog op een armoedig schooltje zat, verdiende Bob een pond met zingen op straat. Zijn gitaar maakte hij van afval. Hij had veel vrienden en was een mooie, aardige jongen. Zijn beste vakken waren Wiskunde en Frans, maar hij ging liever voetballen.

In 1962, het jaar dat Jamaica onafhankelijk werd, nam Bob Marley solo zijn eerste single op Judge Not. Later dat jaar volgden nog twee andere nummers, echter zonder succes. Na al een tijdje met Bunny Livingston te hebben opgetrokken, besloten de twee om samen met Peter Tosh, een andere jongen uit de buurt een groep op te richten. Ze noemden zichzelf de Wailing Rudeboys, later werd dit The Wailers. Hun eerste opname was Simmer Down (1964) voor het Studio One label van Clement "Coxsone" Dodd, één van de meest succesvolle producers van dat moment. Het nummer werd al snel een succes en vanaf dat moment waren The Wailers niet langer weg te slaan uit de Jamaicaanse hitlijsten. Deze eerste Wailers songs waren gebaseerd op de populaire dansmuziek ska. De relatie tussen de Wailers en hun producer verslechterde echter na enkele jaren. Niet alleen bleven de rechten voor de nummers in handen van Clement Dodd, ook betaalde hij hun slechts een fractie van datgene hij verdiende aan de hits. Ontevreden over deze situatie besloten de Wailers in 1967 om een eigen muzieklabel op te richten.

Bob Marley trouwde op 10 februari 1966 met Rita Anderson; een jaar later werd hun eerste kind geboren. Onder invloed van Rita kreeg Marley belangstelling voor de Rastafari-beweging. Hij zou later uitgroeien tot een van de bekendste uitdragers van dat geloof.


In 1962, het jaar dat Jamaica onafhankelijk werd, nam Bob Marley solo zijn eerste single op Judge Not. Later dat jaar volgden nog twee andere nummers, echter zonder succes. Na al een tijdje met Bunny Livingston te hebben opgetrokken, besloten de twee om samen met Peter Tosh, een andere jongen uit de buurt een groep op te richten. Ze noemden zichzelf de Wailing Rudeboys, later werd dit The Wailers. Hun eerste opname was Simmer Down (1964) voor het Studio One label van Clement "Coxsone" Dodd, één van de meest succesvolle producers van dat moment. Het nummer werd al snel een succes en vanaf dat moment waren The Wailers niet langer weg te slaan uit de Jamaicaanse hitlijsten. Deze eerste Wailers songs waren gebaseerd op de populaire dansmuziek ska. De relatie tussen de Wailers en hun producer verslechterde echter na enkele jaren. Niet alleen bleven de rechten voor de nummers in handen van Clement Dodd, ook betaalde hij hun slechts een fractie van datgene hij verdiende aan de hits. Ontevreden over deze situatie besloten de Wailers in 1967 om een eigen muzieklabel op te richten.

Bob Marley trouwde op 10 februari 1966 met Rita Anderson; een jaar later werd hun eerste kind geboren. Onder invloed van Rita kreeg Marley belangstelling voor de Rastafari-beweging. Hij zou later uitgroeien tot een van de bekendste uitdragers van dat geloof.

1972 was een goed jaar voor de Wailers. Tijdens een verblijf in Londen ontmoetten ze Chris Blackwell, eigenaar van Island Records. Hij had al enkele nummers van de Wailers gehoord en was ook onder de indruk van hun stoutmoedige en zelfverzekerde houding. Hij besloot het erop te wagen en bood hen een contract en een bedrag van 8000 pond aan om een album op te nemen. Het was voor het eerst in de geschiedenis dat een gerenommeerd label een platencontract aan een reggaeband gaf. Ze keerden terug naar Jamaica en gingen onmiddellijk aan de slag in de studio. Het eerste album Catch a Fire was geen groot succes. Er waren in een jaar maar 14.000 exemplaren verkocht. Voordien verscheen reggae alleen op singles of goedkope compilatiealbums en werd buiten Jamaica meestal als een vorm van novelty-muziek beschouwd.

In 1973 verlieten zowel Peter Tosh als Bunny Livingston de groep om een solocarriëre uit te bouwen.

In 1974 gaf Marley de groep een nieuwe 'look'. Doordat de vocale ondersteuning van Peter en Bunny wegviel, besloot Bob om zangeressen Rita Marley, Marcia Griffiths en Judy Mowatt (samen de I-Threes) in de band op te nemen. Het eerste album dat in de nieuwe bezetting werd opgenomen, was het alom geprezen Natty Dread. Het nummer No Woman, No Cry uit dit album zou hun eerste internationale hitsingle worden. Met nieuwe energie en een opeenvolging van internationale tours tilde Bob de reggaestijl naar internationaal niveau. In 1976 was er een heuse reggae-mania in de Verenigde Staten en Bob Marley & The Wailers werden door Rolling Stone Magazine uitgeroepen tot "band van het jaar".

In december 1976 werd een aanslag gepleegd op Marley en zijn familie. Schutters slopen het huis binnen en losten meerdere schoten op Bob. Hij werd wel geraakt in zijn buik en arm, maar was niet in levensgevaar. Hoewel hij volgens sommigen wist wie de daders waren heeft hij de politie niet ingelicht, omdat dit volgens hem niets zou oplossen. De precieze omstandigheden rond deze aanslag blijven tot op vandaag onbekend, maar er wordt aangenomen dat het om een politiek geïnspireerde aanval ging. Door deel te nemen aan het Smile Jamaica concert, georganiseerd door de toenmalige eerste minister enkele dagen later, vonden bepaalde groeperingen dat Bob duidelijk een kant had gekozen.

Ondanks de aanslag en de opgelopen verwondingen besloot Bob toch deel te nemen aan het concert. Hij wou de mensen laten zien dat 'politricks' hem niet konden tegenhouden. Echter voor zichzelf had hij besloten dat het beter zou zijn om Jamaica voor een tijdje te verlaten. Vrijwel onmiddellijk na het optreden nam hij het vliegtuig richting Londen. Tijdens hun verblijf in Londen namen Bob en de Wailers de nummers op die op beide albums Exodus en Kaya kwamen. Enkele van deze nummers verwijzen duidelijk naar de moordaanslag.

Na bijna 16 maanden in het buitenland te hebben verbleven, trad Bob in april 1978 voor het eerst terug op in Jamaica op het One Love Peace Concert. Het was een concert om de wapenstilstand tussen de twee belangrijkste politieke groeperingen in Jamaica te onderstrepen. Vlak voor het einde van zijn optreden vroeg hij de politieke leiders, die beiden uitgenodigd waren, op het toneel te komen. Daar liet hij de twee aartsvijanden elkaar de hand schudden met de boodschap: One Love. Later dat jaar kreeg Bob "the Peace Medal of the Third World" van de Verenigde Naties.

Een andere gebeurtenis waaraan door de rasta's een groot symbolisch belang werd gehecht was in 1977, toen Bob de ring werd overhandigd die afkomstig was van de Ethiopische keizer Haile Selassie, die in 1975 was gestorven.

In het najaar van 1978 begon Bob aan een droomproject van hem te werken: een eigen opnamestudio. De studio werd gebouwd op de benedenverdieping van zijn huis in 56 Hope Road in Kingston. De studio werd Tuff Gong Studio genoemd, naar Bob's bijnaam toen hij in Trenchtown leefde. Toen de studio afgewerkt was, begonnen ze vrijwel onmiddellijk met de opnames voor hun volgende plaat, Survival. Om dit album te promoten volgde in 1979 een uitgebreide tour door de VS.

In 1977 kreeg Bob Marley last van een wondje aan zijn grote teen. Hij nam aanvankelijk aan dat het een voetbalblessure was maar toen de wond niet genas werd de diagnose melanoom (huidkanker) onder zijn nagel gesteld. Hij wilde de teen niet laten amputeren omdat dat in strijd met zijn geloofsovertuiging was. De kanker sloeg vervolgens over naar zijn maag, zijn longen en zijn hersenen. In 1980 stortte hij tijdens het joggen in ten gevolge van een hersentumor. Volgens dokters had hij niet langer dan drie weken meer te leven. Toch stond Bob erop verder te reizen voor zijn volgende concert. Hij gaf zijn allerlaatste concert op 23 september in Pittsburgh, VS. Hierna werd hij te ziek om nog verder op te treden. Hij ging voor behandeling naar Duitsland, waar ook longkanker en maagkanker werden geconstateerd. Hij besloot terug te vliegen naar Jamaica om daar te sterven, maar kwam niet verder dan Miami waar hij op 11 mei 1981 overleed. Zijn lichaam werd bijgezet in een mausoleum in zijn geboortedorp.


12-05-2008 om 00:00 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sandrine
Sandrine
Om I Feel The Same Way te bebekijken drul op de foto.

.
Sandrine Van Handenhoven (3 juli 1984) is een Belgische zangeres en omroepster bij televisiezender één. Ze is de zus van de voetballer Gunther Van Handenhoven.
Sandrine nam in 2004 deel aan de Vlaamse talentenjacht Idool. Ze werd door velen beschouwd als de winnares, maar uiteindelijk werd ze derde. Aanvankelijk zou platenfirma Sony-BMG maar één contract uitreiken, aan de winnaar, maar besloot Sandrine ook een contract aan te bieden.
In juli 2005 kwam haar eerste single uit, Goosebumps. De single, geschreven door de Britse zangeres Beverly Knight, behaalde de vierde plaats in de Vlaamse hitlijst. Hierna kreeg zij een een TMF-award en een Zamu-award. In het najaar van 2005 verscheen haar eerste CD, That's Me .Haar single uit 2006, Story of Us, was de soundtrack van de film Windkracht 10- Koksijde Rescue. In 2007 vormde Van Handenhoven een eigen band, met muzikanten als Patrick Dorcean (Zap Mama), Nina Babet (Ozark Henry), Daniel Romeo (Axelle Red) en Hans Francken (Clouseau).
Sandrine nam in 2007 deel aan het tweede seizoen van de televisiedanswedstrijd Sterren op de Dansvloer op VTM waarin zij als eerste werd weggestemd. In februari en maart 2008 nam Van Handenhoven deel aan de Vlaamse voorrondes van Eurosong. Ze won de vierde voorronde en werd uiteindelijk tweede in de finale met het nummer I Feel The Same Way. Vanaf mei 2008 zal Sandrine ook te zien zijn als omroepster bij één.

12-05-2008 om 00:00 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
11-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoekend naar genezing
Zoekend naar genezing

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/scarlett_johansson.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

 Mijn handen
tastend naar houvast
Zoekend
naar een betere schouder
om op uit te huilen

Mijn lichaam
wachtend op genezing
Zoekend
naar het medicijn
dat zich in het brein bevind

Mijn geest
verlangend naar vrede
Zoekend
naar een wapen
om de vijand buiten te krijgen

Mijn ogen
kijkend in de diepte
Zoekend
naar een uitgang
die er nooit vanzelf zal komen

11-05-2008 om 23:53 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ishtar is aangekomen in Belgrado

Ishtar is aangekomen in Belgrado

Om O Julissi te bekijken druk op de foto.

.
Onder veel belangstelling van de Servische media is de Belgische inzending voor het songfestival, de zeskoppige groep Ishtar rond Soetkin Baptist en Michel Vangheluwe, om iets over 14.00 uur in Belgrado aangekomen. Op 20 mei vertegenwoordigt de groep België er tijdens de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival 2008.

De Belgische songfestivalkandidaten verzamelden vanochtend om 07.30 uur in de vertrekhal van de luchthaven van Zaventem en deelden promotiestickers uit met de tekst "Vote Belgium". Morgen repeteert België een eerste keer op het songfestivalpodium. Daarna staat een internationale persconferentie op het programma.

11-05-2008 om 19:49 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UB40
UB40
Om Red Red Wine te bekijken druk op de foto.

.
UB40 is een reggae- en popgroep uit Birmingham, Groot-Brittannië. UB40 is opgericht in 1978. In de bijna 30 jaar van haar bestaan heeft de band verschillende grote hits gehad, waaronder meerdere nummer 1-noteringen, voornamelijk coverversies.
De naam UB40 is ontleend aan een voormalig formulier van de Engelse sociale dienst om een werkloosheidsuitkering (Unemployment Benefit: UB) aan te vragen. De band heeft een sterk multicultureel karakter, zowel in de samenstelling als in de muziek.

11-05-2008 om 19:30 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fleedwood Mac
Fleedwood Mac
Om Go Your Own Way te bekijken druk op de foto.

.

11-05-2008 om 18:43 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Timberlake produceert reality-show

Timberlake produceert reality-show

Om My Love ft. T.I te beluisteren druk op de foto.

.
Zanger Justin Timberlake gaat een MTV-serie produceren gebaseerd op een Nederlands concept.

Het reality-programma luistert naar de naam The Phone (de telefoon) en begint met twee verborgen mobiele telefoons die op verschillende plaatsen in een stad beginnen te rinkelen. Wie opneemt krijgt de mogelijkheid een geldbedrag te winnen door binnen een bepaalde tijd opdrachten uit te voeren.

The Phone, destijds uitgezonden door Nederland 3, was in Nederland geen kijkcijfercanon. Het programma wist wel een prestigieuze Gouden Roos in de wacht te slepen.

11-05-2008 om 12:33 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkse sopraan Leyla Gencer overleden

Turkse sopraan Leyla Gencer overleden

Om Trovatore te bekijken druk op de foto.

.
De beroemde Turkse sopraan Leyla Gencer is gisteren op 79-jarige leeftijd overleden in haar woning in Milaan. Dat heeft het beroemde operahuis La Scala meegedeeld. La Scala eerde Gencer als "één van de meest ontroerende stemmen van haar tijd". Een culturele stichting in Istanboel, die verantwoordelijk is voor een zangconcours dat haar naam draagt, maakte bekend dat de as van de operazangeres wordt uitgestrooid in de Bosporus.

Leyla Gencer werd in 1928 geboren in Istanboel. De operazangers, die bijnamen als "de Turkse diva" en "de koninging" meekreeg, zou vanaf de jaren vijftig haar carrière uitbouwen in Italië. Ze vertolkte meer dan zeventig rollen en zong in de meest befaamde operahuizen ter wereld, maar ze wordt vooral geassocieerd met haar bijdrages aan opera's van Donizetti. In de jaren tachtig beëindigde Gencer haar carrière op het podium en ging ze zich toeleggen op de begeleiding van jong talent.

11-05-2008 om 10:18 geschreven door artist lover


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!