Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

23-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miss Italië blundert met onhandig WOII-antwoord

Miss Italië blundert met onhandig WOII-antwoord

http://oi61.tinypic.com/2qv3xba.jpg

Het 19-jarige model Alice Sabatini heeft deze week de titel Miss Italië 2015 gewonnen. Maar de brunette schreef niet alleen geschiedenis met haar schoonheid. Ze gaf een wel heel onhandig antwoord op een juryvraag. Haar ondoordachte opmerking zorgde voor veel commotie en persiflages op sociale media. De zaak doet ons terugdenken aan de lapsus die misskandidate Cindy Sabbe jaren geleden maakte.

Een bloednerveuze Alice Sabatini kreeg van de jury de vraag in welk tijdperk ze graag zou willen leven. Lang hoefde de Italiaanse schoonheid daar over niet na te denken."1942'', antwoordde ze, waarna de jury zich afvroeg waarom juist in de Tweede Wereldoorlog. Sabatini, vervolgens: "Om te zien en te beleven hoe het tijdens WOII was". Bang voor het leven in die periode zou ze nooit zijn geweest, voegde ze er nog fijntjes aan toe. "Vrouwen hadden geen dienstplicht, dus zou ik gewoon angstig thuis hebben gezeten".

Na die uitspraak ging het direct los op sociale media en zetten grappenmakers historische WOII-foto's op Twitter waarin op vakkundige wijze Alice was gephotoshopt. Het model heeft inmiddels gereageerd op alle ophef. In een korte verklaring stelde ze haar overleden oma, die opgroeide tijdens de oorlog, in haar antwoord te hebben willen verwerken. "Ik heb veel respect en ontzag voor haar, had nooit haar oorlogsleven willen hebben, maar gaf misschien niet helemaal goed antwoord op de vraag. Maar ja, ik was de eerste miss die de vraag moest beantwoorden en daarom een tikkeltje zenuwachtig".

23-09-2015 om 20:30 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dries van Asparaguus slaat eigen restaurant in Versuz kort en klein

Dries van Asparaguus slaat eigen restaurant in Versuz kort en klein

http://oi60.tinypic.com/72abnc.jpg

Dries Nuitten (34) - bekend van het VTM-programma 'Mijn popup-restaurant' - ging gisterenavond helemaal door het lint tijdens de late avondservice in zijn zaak Asparaguus boven de Hasseltse discotheek Versuz. De man was duidelijk onder invloed toen hij om 21 uur plots de hele keuken kort en klein sloeg. Daarna liep hij het restaurant in waar hij ook tafels en stoelen kapot gooide.

Ondertussen wisten de restaurantbezoekers niet wat er gebeurde. Toen een collega-restauranthouder kwam kijken wat er aan de hand was, kreeg hij enkele rake klappen. Zelfs toen de politie ter plaatse kwam, gedroeg zaalverantwoordelijke Dries zich enorm weerspannig. Hij werd dan ook opgesloten in de cel om te ontnuchteren en er werd een pv opgesteld voor vernieling.

Volgens de gasten in het restaurant was Dries Nuitten dronken en lukte er niets van wat hij wilde ondernemen: de bediening van de lichten, het dekken van de tafels... hij had het niet meer onder controle. Kok Guus was op dat moment niet aanwezig in de zaak. Op een bepaald moment moeten de stoppen zijn doorgeslagen bij Dries, en begon hij het hele restaurant te vernielen. Zowel de zaal als de keuken moest eraan geloven. De ravage was enorm. De politie moest de woeste maître komen oppakken en liet hem afkoelen in de cel.
    
De directie van discotheek Versuz tilt zwaar aan de feiten en heeft de samenwerking met Asparaguus met onmiddellijke ingang stopgezet. "Dit gedrag kunnen wij absoluut niet tolereren", aldus eigenaar Yves Smolders. Er wordt wel onderzocht of ze nog met Guus kunnen voortgaan.

23-09-2015 om 20:25 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze tuinarchitecte moet de nieuwe ster worden in 'The sky is the limit'

Deze tuinarchitecte moet de nieuwe ster worden in 'The sky is the limit'

http://oi59.tinypic.com/2qnph00.jpg

Nieuwe naam in het rijtje 'Rich and - weldra -  Famous'. In het nieuwe seizoen van 'The Sky Is The Limit' gunt tuinarchitecte en workaholic Veerle Smet (36) ons een glimp op haar glamourleven, onwaarschijnlijke garderobe en beroemde klantenbestand.

"'The Sky Is The Limit' richt zich niet enkel op geld, maar ook op succesverhalen", zegt Veerle Smet. "In die rij pas ik eerder thuis, maar ik kan je wel vertellen dat ik geen schooier ben. (lacht) Ik heb geen man nodig om een nieuw paar schoenen of een nieuw kleedje te kopen." Iets wat ze dan ook heel vaak doet.

"Toen Peter Boeckx (de maker van het programma, red.) voor het eerst mijn dressing binnenwandelde, was hij onder de indruk. En dat voor een man die de voorbije seizoenen toch in heel wat unieke dressings mocht binnenstappen. Ik was er zelf wat van geschrokken."

23-09-2015 om 20:20 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eline De Munck: "Wie denkt nú nog dat ik een bimbogrietje ben?"

Eline De Munck: "Wie denkt nú nog dat ik een bimbogrietje ben?"

http://oi61.tinypic.com/2ia8z0m.jpg

Eline De Munck loopt er dezer dagen wat zombie-achtig bij nu haar tv-experiment waarin ze zich dertig dagen lang niet mocht wassen ten einde loopt. Lokken in strengen, stoppels op de benen en smurrie onder de vingernagels. Morgen zit haar tv-experiment erop en mag ze eindelijk in bad. Maar het moreel is nog spik en span. "Ook met een reukje voel ik me goed in mijn vel. Oef!"

"Ik werd soms onzekerder door veel make-up te dragen. Nu kom ik ergens binnen en ben ik veel toegankelijker. 'What you see is what you get'. Ik moet het hebben van wie ik ben, van wat ik uitstraal en dat is een bevrijding. Ik wilde weten wat het met mij en mijn omgeving zou doen als ik geen 'gebruik' meer kon maken van mijn uiterlijk. Ik ben altijd wel een besproken figuur geweest. Het vooroordeel van blond bimbogrietje heeft lang op mij geplakt. Ik ben dat dus niet. Oké ik hou ervan om er mooi uit te zien. Maar dat er veel 'Eline' overblijft eenmaal al die opsmuk weg is, was een hele opluchting voor mij." Tot zover al een positief gevolg van haar dertig dagen durend experiment voor vrouwenzender TLC.

Ziek
Al kan Eline niet ontkennen dat er ook dieptepunten zijn geweest. "Ik ben vorige week ziek geworden. Spierpijn, mottig... Niet verwonderlijk als je dertig dagen je handen niet mag wassen en dat net dé broeihaard voor bacteriën is." En libido? Hoe zit het daarmee als je je 30 dagen afdroogt met je eigen zweet? "Heel interessant, maar daarvoor moet je naar de docu kijken. (lacht) Uiteraard heb ik wel mijn vrouwelijke periode gehad. Het is niet aangenaam. Je hormonen en ph-waarden veranderen en dan voel je je toch echt niet fris. Ook mijn tanden heb ik 28 dagen niet gepoetst, al mocht ik wel kauwgom gebruiken. Omdat dat niet onder toiletartikelen maar onder voedingswaren valt."

Overcompenseren
Morgen mogen de ketens af en blikt de cameraploeg z'n epiloog in. "Ik denk dat ik meteen ga overcompenseren. Ik ga eerst alle smurrie van me afschrobben met een goeie douche, dan ga ik in bad, mijn haar in model brengen en make-up op doen. Omdat ik wel effe het contrast wil zien en ook: blijft dat vrije gevoel aan mij zitten of zet ik dan weer een stap terug richting keurslijf? Al besef ik wel dat het imago van 'dirty Eline' nog even aan mij zal blijven zitten. Ik vind dat niet erg. Ik ben best fier op dit project."

23-09-2015 om 20:08 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

"Kristel kan het afscheid van K3 nog niet aan"

http://oi59.tinypic.com/339qbgi.jpg

Verbazing alom bij veel kijkers van 'K3 zoekt K3'. Kristel, de anders zo stille en lieve zangeres, blijkt het scherpste jurylid te zijn. Volgens ingewijden in Dag Allemaal is de reden echter niet ver te zoeken: "Ze heeft het er zeer moeilijk mee om nieuwe K3-meisjes aan te duiden."

Waar Josje en Karen vaak dolenthousiast zijn en kandidates het voordeel van de twijfel gunnen, is Kristel een stuk kritischer. "Zo'n stoere K erbij was leuk geweest. Maar dit was een beetje te hoog gegrepen voor haar", zegt ze over een kandidate. Gert Verhulst kan er best mee lachen en zet haar schertsende opmerkingen in de verf, maar op sociale media zijn kijkers er een stuk minder blij mee. 'Doe eens wat minder uit de hoogte' en 'Denkt Kristel dat ze een wereldzangeres is?' zijn geen uitzonderingen.

Volgens ingewijden heeft haar stugge houding te maken met het feit dat ze niet klaar is om afscheid te nemen van K3. Dat bleek ook tijdens de persconferentie van het afscheid. Achter de schermen was ze compleet over haar toeren en lag hartverscheurend te huilen in de armen van een Studio 100-medewerker.

En bij Studio 100 wil Kristel ook graag blijven, volgens diezelfde ingewijden in Dag Allemaal. "Diep vanbinnen heeft Kristel het er zeer moeilijk mee om nieuwe meisjes aan te duiden", klinkt het. "Het lijkt alsof ze niemand goed genoeg wíl vinden, omdat ze eigenlijk zélf K3-meisje wil blijven."

23-09-2015 om 08:33 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
22-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erik Van Looy ziek door bedorven sushi

Erik Van Looy ziek door bedorven sushi

http://oi60.tinypic.com/mt55qx.jpg

Erik Van Looy heeft aan den lijve ondervonden dat je een houdbaarheidsdatum op voedingswaren toch best respecteert.

De presentator van De Slimste Mens ter Wereld deed zich maandag te goed aan een pakje sushi dat hij in zijn koelkast vond. "Als ik zie dat voedingswaren hun houdbaarheidsdatum naderen, denk ik altijd dat ze nog wel enkele dagen langer goed blijven. Maar met sushi is dat blijkbaar niet zo. Iedereen weet dat, behalve ik", vertelde Van Looy op Q music.

De sushi die Erik in zijn koelkast had staan was goed tot en met vrijdag 18 september, maar de presentator at het pas maandag, op 21 september dus, op. Met alle gevolgen vandien. Erik werd er even goed ziek van, maar dinsdagochtend voelde hij zich al beter. Net op tijd om de 34 kandidaten voor het nieuwe seizoen van De Slimste Mens ter Wereld voor te stellen. De opnames van de quiz beginnen aanstaande zaterdag, de eerste uitzending is voor 12 oktober.

22-09-2015 om 20:44 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Astrid Bryan wil kindjes met Bram

Astrid Bryan wil kindjes met Bram

http://oi58.tinypic.com/25a41t3.jpg

Hun verloving sloeg in als een bom, maar Astrid Bryan (32) kijkt enorm uit naar haar toekomst met regisseur Bram Coppens (35). De twee willen zelfs niet te lang wachten met gezinsuitbreiding.

"Sinds Bram in mijn leven is, heb ik het gevoel dat ik graag kinderen wil. Mijn moedergevoelens komen naar boven. Voordien heb ik dat nooit gehad en volgens mij wil dat veel zeggen", vertel Astrid in Story. "Ik ben niet in verwachting maar ik wil graag een gezin stichten met Bram. We laten de natuur gewoon haar werk doen, maar we zijn er klaar voor. Ik vind het een zalig gevoel om te verlangen naar kinderen."

Ongekende passie
Astrid en Bram vertellen ook over hun verloving. "Ik was ontzettend nerveus, maar wat voor mij heel belangrijk was, is dat ik haar vader om haar hand heb gevraagd. Op dat vlak ben ik heel erg klassiek. Voor hem was dat meteen oké", vertelt Bram. En dat ook Astrid dolgelukkig is dat ze binnenkort mevrouw Coppens wordt, is erg duidelijk. "Het lijkt dat ik met Bram aan mijn zijde een lot won uit de loterij, maar dan op liefdesvlak. Er is ook veel passie tussen ons en dat heb ik voordien nooit echt gekend. Dankzij Bram is er een nieuwe wereld voor mij opengegaan."

22-09-2015 om 20:40 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pat Krimson wordt gestalkt

Pat Krimson wordt gestalkt

http://oi60.tinypic.com/73gsw0.jpg

Patrick Claesen, beter bekend als Pat Krimson van 2 Fabiola, krijgt al vijf weken lang een goed gevulde ontbijtmand aan de deur. Het geschenkje komt niet van de bakker, maar van een West-Vlaamse vrouw. Pat heeft nu de hulp van de politie ingeschakeld.

Pat is de aandacht van de vrouw meer dan beu. "'Na een onophoudelijke stroom van sms'en, telefoontjes en mails, blokkeerde ik haar op Facebook. Zodat ze me op die manier al niet meer constant kan lastigvallen. En nu bezorgt ze dus ontbijt bij mij aan huis, in de hoop dat ik haar opnieuw toegang zal geven tot mijn Facebook-profiel. Geen denken aan!", vertelt hij in Dag Allemaal. De frontman van 2 Fabiola hoopt nu dat de vrouw hem na een gesprekje met de politie met rust laat.

22-09-2015 om 20:37 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pas gehuwde Kaat Bollen gevraagd voor Temptation Island

Pas gehuwde Kaat Bollen gevraagd voor Temptation Island

http://oi62.tinypic.com/11il99f.jpg

Op 8 augustus trouwde Kaat Bollen (29) met haar Nederlandse verloofde Ian Thorne, maar de makers van 'Temptation Island' wilden haar huwelijk al meteen op de proef stellen. Dat zag Kaat niet zitten.

"Vorige week waren Ian en ik exact veertig dagen getrouwd toen ik telefoon kreeg met de vraag of we wilden deelnemen aan 'Temptation Island'. Dat heb ik vriendelijk geweigerd en Ian was me dankbaar. Ik zou dat misschien nog overwegen, maar Ian zou nooit van zijn leven meedoen. Bovendien zaten we nog maar net drie weken op een eiland."

22-09-2015 om 20:33 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 vrouwen, 22 mannen: wie van deze sterren wordt De Slimste Mens ter Wereld?

12 vrouwen, 22 mannen: wie van deze sterren wordt De Slimste Mens ter Wereld?

http://oi62.tinypic.com/k0624n.jpg

12 vrouwen, 22 mannen, slechts twee politici en alweer geen minister Kris Peeters. "Maar voor het eerst wel met een wereldster. Want dat is onze Kim Clijsters nog altijd", zegt Erik Van Looy, presentator van 'De Slimste Mens ter Wereld'. Vorig jaar stelde hij zijn kandidaten tattoogewijs voor op zijn blote bast. Voor het dertiende seizoen krijgen de 34 quizzers hun eigen platenhoesje. "Wie mijn favorieten zijn? Tom Coninx, Tom Waes en Jan Bakelants, een snel fietsende encyclopedie."

22-09-2015 om 20:29 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matteo Simoni: "Het vuurspuwen kwam me duur te staan"

Matteo Simoni: "Het vuurspuwen kwam me duur te staan"

http://oi59.tinypic.com/30vhawg.jpg

Matteo Simoni weet heel goed waar hij naartoe wil in zijn carrière én zijn persoonlijk leven, maar dat wil niet zeggen dat er geen ruimte is voor stommiteiten. Een vuurspuwongelukje in Athene kwam hem deze zomer duur te staan.

Eind juni besloot Matteo om op vakantie in Athene zijn omgeving te imponeren met een staaltje vuurspuwen. Een flesje benzine en een gigantische steekvlam later kreeg hij een daverend applaus. De dag erna kreeg de Vlaamse acteur er echter meteen spijt van. "Net na de vlam moest ik al hoesten, niet normaal", vertelt hij aan Dag Allemaal. "En de volgende dag had ik koorts en moest ik overgeven. Ik proefde die benzine. Jakkes. En telkens als ik inademde kreeg ik vreselijke steken in mijn rug."

Op naar een Grieks ziekenhuis dus, "waar ze zelfs geen toiletpapier hebben". Uiteindelijk bleek dat Simoni wat van het brandbare goedje had ingeademd. "Er bleek een beetje benzine in mijn longen te zitten, met een longvliesontsteking tot gevolg. Toen dacht ik: 'Wáárom heb ik dat in godsnaam gedaan?' " Na de ontsteking bleek er schade te zijn aan zijn longen. "Ik flipte helemaal." Gelukkig houdt Matteo er niets aan over. "Ik moet nog één keer op controle."

De rest van zijn leven is gelukkig iets minder turbulent. Professioneel gaat het hem voor de wind, en ook op persoonlijk vlak loopt alles op rolletjes. "Mijn relatie met Gudrun is er alleen maar beter op geworden", klinkt het. "Als het van haar alleen afhing, liepen er al drie Simoni's rond. Maar laat mij eerst nog volop voor mijn carrière gaan. Gudrun is 24, dus we hebben nog tijd genoeg."

22-09-2015 om 20:26 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Le Tout Nouveau Testament' van Jaco Van Dormael gaat naar de Oscars

'Le Tout Nouveau Testament' van Jaco Van Dormael gaat naar de Oscars

http://oi62.tinypic.com/2hdvd60.jpg

De nieuwe film van de Belgische regisseur Jaco Van Dormael wordt de Belgische inzending voor de Oscars. In 'Le Tout Nouveau Testament' woont God in een appartement in Brussel, van waaruit hij iedereen het leven zuur maakt.

God blijkt in 'Le Tout Nouveau Testament' een onhebbelijke man te zijn die er een duivels genoegen in schept om de mensheid en zijn gezin het leven zuur te maken. Zijn dochtertje Ea is de pesterijen van haar vader beu en neemt wraak door de lijst met sterfdata de wereld in te sturen.

Naast Benoît Poelvoorde spelen onder meer Catherine Deneuve, François Damiens en Yolande Moreau mee in de film. 'Le Tout Nouveau Testament' kreeg al lovende kritieken. De film werd voorgedragen door een jury van zes Franstalige en zes Vlaamse filmprofessionals, onder voorzitterschap van De Morgen-journalist Jan Temmerman. De jury prees "de creativiteit en belgitude van de film en het potentieel om het internationale publiek te bereiken".

Op 14 januari weten we of 'Le Tout Nouveau Testament' op het lijstje van genomineerden voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film prijkt. De felbegeerde beeldjes worden uitgereikt op 28 februari.

Het is al de derde keer dan Van Dormael naar Hollywood mag. 'Toto le Héros' (1991) en 'Le Huitième Jour' (1996) gingen 'Le Tout Nouveau Testament' voor. Geen enkele Belgische film kon ooit een oscar voor beste niet-Engelstalige film in de wacht slepen. In 1981 won Van Dormael wel al de Honorary Foreign Film Award op de Student Academy Awards voor de kortfilm 'Maedeli la brèche'.

In België gingen al meer dan 150.000 mensen naar 'Le Tout Nouveau Testament' kijken. De film werd bovendien al aan meer dan 50 landen verkocht en is ook geselecteerd voor de European Film Awards.

22-09-2015 om 20:22 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Of Monsters and Men in Game of Thrones

Of Monsters and Men in Game of Thrones

http://oi57.tinypic.com/nmf12a.jpg

Of Monsters and Men zal in seizoen zes van Game of Thrones een kleine rol krijgen, meldt Entertainment Weekly. De folkgroep treedt hiermee in de voetsporen van een andere IJslandse band, Sigur Rós, die in seizoen vier kort te zien was.

De hitserie heeft een historie met het weggeven van een cameo aan hun favoriete artiesten. Eerder waren er ook al gastoptredens van Will Champion (Coldplay), Gary Lightbody (Snow Patrol) en de metalband Mastodon.

Het zesde seizoen van Games of Thrones wordt in het voorjaar van 2016 uitgezonden.

22-09-2015 om 19:22 geschreven door artist lover


» Reageer (7)
20-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'N' en 'Waste Land' grote winnaars op Filmfestival Oostende

'N' en 'Waste Land' grote winnaars op Filmfestival Oostende

http://oi62.tinypic.com/8y5a4w.jpg

In Oostende zijn vanavond de Ensors -zeg maar de Vlaamse Oscars- uitgereikt. 'Waste Land' werd de grote slokop, maar de prijs voor Beste Film ging naar 'N-The madness of reason'. De documentaire van Peter Krüger haalde het ook in de categorieën Beste Muziek en Beste Montage.

De Ensor voor Beste Actrice ging naar Amaryllis Uitterlinden voor haar rol in 'Brabançonne'. De Beste Acteur werd Gène Bervoets voor zijn rol in 'Paradise Trips'. De filmindustrie zelf verkoos 'Paradise Trips' als winnaar. 'Trouw met mij' kreeg dan weer de prijs voor Beste Debuut.

De meeste beeldjes gingen naar 'Waste Land'. Babetide Sadjo won de Ensor voor Beste Actrice in een Bijrol, Peter Van den Begin werd Beste Acteur in een Bijrol. Daarna volgden ook nog het beeldje voor Beste Scenario en Beste Regie.

"Hoop dat het niet meer actueel is"
'Gardenia' werd uitgeroepen tot Beste Documentaire. Ook twee kortfilms werden bekroond. In de categorie Animatie mocht Laura Vandewynckel de Ensor in ontvangst nemen voor 'Het Paradijs', een stopmotionfilm over reizigers op zoek naar het paradijs. "Ik hoop op het moment waarop mijn film niet meer actueel is", zei ze in het kader van de huidige vluchtelingenproblematiek. Het beeldje voor Beste Kortfilm Fictie was voor Lukas Dhont met 'L'infini'.

Sarafian ten huwelijk gevraagd
Dit jaar waren er voor het eerst ook Ensors voor Beste Kostuum en Beste Make-up. Er was ook een bijzondere Ensor voor actrice Barbara Sarafian, die op het podium ten huwelijk werd gevraagd door haar vriend Yves De Moor.

Er werden ook nog twee sterren onthuld op de Zeedijk voor de Beste Acteur en Actrice. Daarmee wordt het Filmfestival Oostende 2015 volledig afgerond.

20-09-2015 om 22:13 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanklacht tegen Cliff Richard geseponeerd

Aanklacht tegen Cliff Richard geseponeerd

http://oi59.tinypic.com/nzipv7.jpg

De politie heeft een van de drie aanklachten tegen Sir Cliff Richard geseponeerd. De zanger werd vorig jaar geconfronteerd met beschuldigingen wegens seksueel misbruik van een jongen in de jaren tachtig. Het onderzoek heeft in een geval geen enkel bewijs opgeleverd. Dat meldt de Britse krant The Sunday Times.

De beschuldigingen deden in Groot-Brittannië heel wat stof opwaaien. De inmiddels 74-jarige Richard werd overigens niet door de politie aangehouden en hij is ook niet officieel in staat van beschuldiging gesteld. Hij is wel verhoord en heeft de beschuldigingen steeds met klem tegengesproken, ook in de media.

20-09-2015 om 22:09 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Ik werd voor dood achtergelaten op de Everest"

"Ik werd voor dood achtergelaten op de Everest"

http://oi61.tinypic.com/34yo5m8.jpg

Het is een van de grootste tragedies in de geschiedenis van de bergsport: de dood van twaalf klimmers in 1996 door een zware storm vlakbij de top van de Mount Everest. Deze maand ging met 'Everest' een Hollywood-film erover in première. Beck Weathers, een van de overlevenden, bezocht hem. Hij verloor tijdens de ramp zijn handen en neus en werd op de flanken van de berg twee keer voor dood achtergelaten. Toch zou hij de klim opnieuw maken.

Everest is gebaseerd op het boek 'Into Thin Air' van Jon Krakauer, een andere klimmer die het drama overleefde. Maar de rol van Weathers is een belangrijke in het actiedrama. Weathers zelf kreeg deze maand dan ook in verschillende media de kans zijn verhaal te doen.

Huwelijkscrisis
Aan Daily Mail vertelt hij hoe hij als dertiger aan depressies leed en erachter kwam dat als hij zich maar genoeg uitdaagde en uitputte, hij dan niet de tijd had zich depressief te voelen. De bergsport was daarom ideaal. Het ging er zelfs zo in op, dat hij langzaamaan het contact verloor met zijn gezin, zijn vrouw en twee kinderen.

Toen hij in 1996 naar Nepal vertrok voor de klim van de Mount Everest, verkeerde zijn huwelijk in grote crisis. Zijn vrouw Peach dacht eraan om van hem te scheiden als hij eenmaal terug zou zijn. "Ze had dat plan gevat. Ze wilde het me niet vertellen toen ik op de berg zat, maar wachtte daarop tot ik weer thuis zou zijn."

Mount Everest
Op 9 mei bereikte Weathers met anderen het hoogste kamp op de flanken van de Everest. Vandaar gingen zij de volgende dag het laatste stuk naar de top afleggen.

"Op 10 mei 1996, hoog in de 'dead zone' van de Mount Everest, besefte ik dat het voor mij niet meer ging. De kou verlamde me en ik kreeg last van mijn zicht." Hij sprak met zijn mede-klimmers af het laatste stuk naar de top niet af te maken. Hij zou wachten tot de anderen de top hadden bereikt en hem op de terugweg weer zouden oppikken.

Storm
Het duurde echter lang voordat zijn maten terugkeerden. Weathers voelde hoe hij langzaam verstijfde. Het vroor stevig. Uiteindelijk sloot hij zich aan bij een groepje dat onder leiding van een gids naar beneden klom. Toen de groep werd verrast door een zware storm, werd bepaald dat de sterkste drie mannen de aftocht naar het kamp zouden maken om daar hulp te halen.

De achterblijvers kropen tegen elkaar aan en werden een dag later gevonden. Ze waren bedekt met een laag ijs, maar ademden nog. Toch besloten de helpers hen te laten liggen. Ze waren zo goed als dood, het zou voor de anderen te gevaarlijk zijn om hun levens proberen te redden.

Doodverklaard
Weathers' vrouw kreeg te horen dat haar man was overleden. Toch hield de man vol. "Ik opende mijn ogen en dacht aan mijn gezin. Ik wist dat als ik niet omhoogkwam, dat ik op die plek zou overlijden." Nadat hij een eind naar beneden was geklommen, werd hij opgevangen door enkele klimmers en bereikte het kamp. Met zwarte vlekken op zijn gezicht en zijn handen - er waren lichaamsdelen bevroren - werd hij in meerdere slaapzakken gelegd en opgewarmd met kruiken. Opnieuw dachten meerdere klimmers dat Weathers het niet zou halen, maar verbaasde hij de anderen met zijn overlevingsdrang.

Operaties
Na terugkomst in Amerika onderging Weathers meer dan tien operaties, onder meer aan gezicht en handen. Zijn vrouw bleef voortdurend waken aan zijn ziektebed en verraste Weathers door hem niet te verlaten.

20-09-2015 om 22:05 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tombe van Toetanchamon gesloten wegens herstellingswerken

Tombe van Toetanchamon gesloten wegens herstellingswerken

http://oi60.tinypic.com/2ed1tgz.jpg

De tombe van de legendarische farao Toetanchamon in de Vallei der Koningen in Luxor, zuid-Egypte, gaat vanaf oktober een tijdje dicht voor toeristen wegens restauratiewerken. Dat meldde vandaag het Egyptische ministerie van Oudheidkunde.

Als je het graf van Toetanchamon graag wil bezoeken, moet je er snel bij zijn. Vanaf oktober sluit het zijn deuren voor toeristen. Er zijn belangrijke herstellingswerken nodig om het graf "te bewaren en te beschermen". Hoe lang die restauratie zal duren, is nog niet geweten.

Toetanchamon overleed, na een regeerperiode van acht jaar, op 19-jarige leeftijd in het jaar 1324 voor Christus. Hij dankt zijn beroemdheid vooral aan het massieven, elf kilo zware, met lazuursteen omkortste, gouden dodenmasker. Zijn graf werd in 1922 ontdekt door de Engelse archeoloog Howard Carter.

20-09-2015 om 22:00 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse schrijfster Jackie Collins overleden

Britse schrijfster Jackie Collins overleden

http://oi61.tinypic.com/30vdjd3.jpg

De Britse bestsellerauteur Jackie Collins is zaterdag op 77-jarige leeftijd aan borstkanker overleden. Dat heeft haar familie meegedeeld. Collins stierf in Los Angeles, de Amerikaanse stad waar ze al sinds enkele decennia woonde.

De schrijversloopbaan van Collins bestreek meer dan vier decennia. In die periode verkocht ze in totaal meer dan 500 miljoen boeken, meldt de Britse omroep BBC op zijn website. In totaal schreef Collins 23 romans. Haar werk werd in zowat veertig landen uitgegeven.

Haar eerste roman, "The World Is Full of Married Men" ("De wereld is vol getrouwe mannen" in de Nederlandse vertaling), over een overspelige vrouw, werd uitgebracht in 1968. Haar seksueel getinte werk zorgde in de beginjaren voor controverse: Collins debuutroman werd zelfs verboden in Australië. Haar grootste succes bereikte ze vijftien jaar later met "Hollywood Wives" ("Vrouwen van Hollywood"). Het boek ging 15 miljoen keer over de toonbank en werd in de jaren '80 verfilmd tot een televisiereeks.

Volgens The Telegraph leed de romanschrijfster al zes jaar aan borstkanker, maar koos ze ervoor om het nieuws over haar ziekte enkel in beperkte kring bekend te maken.

Jackie Collins was ook de zus van actrice Joan Collins, die bij het grote publiek vooral bekend is voor haar rol in de Amerikaanse serie "Dynasty".

20-09-2015 om 21:56 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adil El Arbi sleept Canadese filmprijs in de wacht met 'Black'

Adil El Arbi sleept Canadese filmprijs in de wacht met 'Black'

http://oi58.tinypic.com/287akn.jpg

"Black", de nieuwe speelfilm van Adil El Arbi en Bilall Fallah, heeft de met 5.000 dollar gedoteerde Dropbox Discovery Award van het 40ste Toronto International Film Festival (TIFF) gewonnen. Gisteren kon het duo ook al rekenen op de publieksprijs op het gala van de Ensors.

De film, die in België pas op 11 november in première gaat, is gebaseerd op de boeken 'Black' en 'Back' van de bekende Wase jeugdboekenschrijver Dirk Bracke (62).

Van Bracke werd eerder al de succesroman 'Het Engelenhuis' verfilmd onder de titel "Bo". El Arbi was aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen en sprak van "een ware droom" die uitkomt. El Arbi en Fallah blikten vorig jaar reeds de thriller "Image" in.

De Dropbox Discovery Award werd dit jaar voor het eerst uitgereikt. Dat gebeurde naar aanleiding van de 40ste verjaardag van het festival. De winnaar werd gekozen uit de 30 films die het Discovery programma vormden.

"Creatief en met lef neergezet"
De jury loofde "Black" voor zijn "duidelijke cinematografische visie die creatief en met lef neergezet wordt". Regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah laten, aldus de jury, "een diepe indruk na met de beklijvende en fijngevoelige manier, zowel visueel als auditief, waarop ze de loyaliteit en de bedreigende sfeer binnen jeugdbendes tegen het licht houden".

De hoofdrollen in "Black" worden gespeeld door Martha Canga Antonio en Aboubakr Bensaïhi. Robrecht Heyvaert (die ook op "D'Ardennen" werkte) tekende voor de fotografie, met originele muziek van de hand van Hannes De Maeyer. Producenten zijn Frank Van Passel, Bert Hamelinck en Ivy Vanhaecke voor Caviar.

20-09-2015 om 21:52 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Landschap Vincent van Gogh onder de hamer

Landschap Vincent van Gogh onder de hamer

http://oi58.tinypic.com/2uppxkw.jpg

Tijdens een veiling van Sotheby's in New York op 5 november gaat een schilderij van Vincent van Gogh (1853-1890) onder de hamer. Het gaat om het doek 'Paysage sous un ciel mouvementé', dat de beroemde kunstenaar in 1889 schilderde in de omgeving van de zuid-Franse stad Arles. Op het werk is een landschap te zien onder een donkere wolkenlucht.

Sotheby's schat dat het doek tussen de 50 en 70 miljoen dollar (circa 44 tot 61 miljoen euro) opbrengt. De Van Gogh maakt deel uit van een veiling van schilderijen uit de late negentiende eeuw en begin twintigste eeuw die bijeengebracht zijn door de Belgische verzamelaars Louis en Evelyn Franck.

20-09-2015 om 10:12 geschreven door artist lover


» Reageer (3)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!