Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

05-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liam Gallagher haalt zwaar naar broer Noel over Manchester

Liam Gallagher haalt zwaar naar broer Noel over Manchester

https://www.mupload.nl/img/ksl5aitksy5qe.jpg

Liam Gallagher neemt het zijn broer Noel erg kwalijk dat hij gisterenavond niet kwam opdagen bij het benefietconcert voor de slachtoffers van de aanslag in Manchester.

"Manchester ik wil graag mijn excuses aanbieden voor mijn broers afwezigheid gisteravond", schrijft een naar eigen zeggen diep teleurgestelde Liam op Twitter. Noel was volgens hem niet in het land. "Stap op een fucking vliegtuig en speel je liedjes voor de kinderen", zegt Liam. 'You sad fuck', voegt hij er aan toe.

Afgelopen week deden verschillende geruchten de ronde dat Oasis mogelijk weer bij elkaar kwam voor het benefietconcert. Liam en Noel Gallagher, afkomstig uit Manchester, vormden in de jaren negentig tot 2009 het hart van Oasis. In dat jaar kwam er een einde aan de band toen de broers ruzie kregen. Sindsdien maken ze elkaar geregeld zwart in de media.

Reünie
Volgens Liam ging het in dit geval niet om een reünie. "Fuck die reünie. Het gaat niet om Oasis, het gaat om mensen die andere mensen helpen en hij heeft zijn ware aard weer laten zien", aldus de zanger.

Oasis' hit 'Don't Look Back In Anger', dat een symbool voor de veerkracht van de plaatselijke bevolking werd na de aanslag, werd nu gezongen door Coldplay-frontman Chris Martin. Liam verscheen aan het einde alleen op het podium. Zijn komst was vooraf niet aangekondigd.

05-06-2017 om 14:38 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit waren de hoogtepunten van het concert in Manchester

Dit waren de hoogtepunten van het concert in Manchester

https://www.mupload.nl/img/w1ed381kzm7ay.jpg

Ariana Grande kan niet meer stuk na One Love Manchester. Op social media wordt de 23-jarige zangeres geprezen voor haar moed en kracht en dat is op het podium in Manchester niet anders. De kleine zangeres heeft alles uit de kast gehaald om van haar benefietconcert een echt spektakel te maken, met als hoogtepunt het optreden van Liam Gallagher.

De Mancunian, vooral bekend van Oasis, speelde Wall of Glass en Rock 'N Roll Star. Daarna deed hij, samen met Chris Martin van Coldplay, Live Forever. Die song droeg hij op aan de slachtoffers van de aanslag op 22 mei in Manchester.

Er waren optredens van onder meer Robbie Williams, Niall Horan (One Direction), Coldplay, Pharrell Williams, Miley Cyrus, Little Mix, Black Eyed Peas, Katy Perry en Justin Bieber. Het concert werd afgesloten met The Last Time. Een beladen song, want met dat nummer sloot Ariana ook het concert in Manchester toen af. Daarna werd de aanslag gepleegd. Ariana zong het nummer met bijna alle artiesten die op One Love Manchester te zien waren. Daarna kwam ze nog terug en zong de klassieker Somewhere Over The Rainbow.

Katy Perry was een van de artiesten die Ariana tijdens het concert prees voor haar moed en haar kracht. "Het is niet altijd makkelijk om voor liefde te kiezen", zei ze tegen het publiek. "Zeker niet nu. Maar liefde overwint." Justin Bieder sprak woorden van gelijke strekking. "Haat moet je niet met haat bestrijden", zei hij. Later liet hij het publiek keihard 'love' (liefde) roepen." Chris Martin zette Ariana nog eens extra in het zonnetje door voor haar Oasis' Don't Look Back In Anger te zingen.

Bij het concert was veel politie, maar de sfeer was uitstekend. Er waren zelfs beelden te zien van agenten die een dansje deden met bezoekers. Tienduizenden fans waren op het concert afgekomen. De beste plekken waren gereserveerd voor de mensen die bij het concert van Ariana waren toen de aanslag werd gepleegd.

05-06-2017 om 14:33 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
04-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat jouw lievelingssoort friet verklapt over je persoonlijkheid

Wat jouw lievelingssoort friet verklapt over je persoonlijkheid

https://www.mupload.nl/img/upyqzw4y3hlnn.jpg

Frietjes vind je in allerlei vormen en formaten. Dunne, dikke of platte exemplaren: het kan allemaal. Elke soort vertelt ook iets over de eter ervan.

Dunne frietjes

Ben je iemand die de dunne klassieke frietjes verkiest, dan is er nog wat werk aan de winkel om volwassen te worden. Je durft niet zo goed de andere opties te verkennen, maar dat zal veranderen eens je uit je kindertijd komt.

Zelfgemaakte frietjes volgens het familierecept

Oma’s frietjes zijn allicht de lekkerste. Het is een geheim recept dat al generaties in de familie zit. Grootmoeder maakt ze klaar speciaal om je te verwennen en gebruikt er de perfecte aardappel en de juiste olie voor. Ook al weet je dat het enorm vettig is, toch kan je er niet aan weerstaan en maak je je maar al te graag vrij om tijd met haar door te brengen.

Perfect rechthoekige frieten

Je houdt van mooie, perfect rechthoekige frietjes die allemaal dezelfde afmeting hebben. Als je zo iemand bent, heb je hoge verwachtingen en houd je van netheid en ordelijkheid in het leven.

Ovenfrietjes

Als je een echt sportfreak bent en van gezond eten houdt, dan ga je waarschijnlijk een lichte voorkeur hebben voor frietjes gebakken in een oven. Dat is minder vettig en dan kan je toch nog genieten van frietjes, al hebben die natuurlijk niet dezelfde smaak als de goudgele lekkernijen uit de frietketel.

Frietjes uit een puntzak

Frietjes uit een puntzak zijn bij ons zeker niet onbekend. Je komt ze tegen in het frituur, op de kermis en nog op vele andere plaatsen. Meestal kan je weerstaan aan deze vettige snack, maar op de zeldzame momenten dat je een spontane goesting hebt, beslis je om toch je instinct te volgen en je te verlekkeren aan de knapperige gouden staafjes.

04-06-2017 om 16:40 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. ‘Genoeg is genoeg: we kunnen niet doen alsof de zaken kunnen voortgaan zoals voorheen’

‘Genoeg is genoeg: we kunnen niet doen alsof de zaken kunnen voortgaan zoals voorheen’

https://www.mupload.nl/img/y8vohpwhbrdx3.jpg

De Britse politieke partijen hervatten maandag hun campagne voor de vervroegde parlementsverkiezingen die donderdag gewoon doorgaan. Dat heeft premier Theresa May zondag verklaard na de nieuwe aanslag in Londen. Toch is de aanslag volgens May ook een keerpunt. 'We kunnen en mogen niet doen alsof de zaken kunnen voortgaan zoals voorheen'.

Enkele uren na de aanslag op London Bridge en Borough Market zat May zondagochtend een vergadering met de veiligheids- en inlichtingendiensten voor. De nieuwe aanval in het hartje van Londen is de derde aanslag die Groot-Brittannië treft in een bestek van drie maanden. Sinds de eerste aanslag in maart in de Londense regeringswijk Westminster hebben de autoriteiten volgens May nog vijf andere aanslagen in het land verijdeld.

De aanslagen zijn volgens May niet aan elkaar gelinkt. Wel is het volgens haar duidelijk dat Groot-Brittannië te maken heeft met een nieuwe trend, waarbij copycats geïnspireerd raken door eerdere aanslagen die gepleegd worden in naam van het islamitische extremisme. 'Terrorisme kweekt terrorisme', verklaarde de premier.

De hele Britse antiterreurstrategie moet aan die nieuwe tendens aangepast worden, zo meent May. Zo trok de premier de conclusie dat 'er veel te veel tolerantie voor extremisme is geweest in dit land'. 'We moeten veel doortastender worden in het identificeren en uitroeien van extremisme', aldus May, die denkt dat er 'moeilijke' en mogelijk 'pijnlijke' gesprekken nodig zullen zijn om de verspreiding van extremisme aan te pakken.

May predikte ook een scherper toezicht op online extremisme en stelde meer middelen voor politie en veiligheidsdiensten in het verschiet. Ook suggereerde ze langere celstraffen voor misdaden die te maken hebben met terrorisme. 'Het is tijd om te zeggen: "genoeg is genoeg". Iedereen moet zijn leven hervatten en onze samenleving moet blijven functioneren volgens onze waarden. Maar in de aanpak van extremisme en terrorisme moeten de zaken veranderen", aldus de premier.

Bij de aanslag kwamen zeven mensen om het leven. Drie daders reden met een bestelwagen in op voetgangers op de London Bridge en gingen nadien in de nabijgelegen uitgangsbuurt van Borough Market mensen met messen te lijf. Ze werden doodgeschoten door de politie.

May bedankte de politie en de hulpverleners voor hun snelle en professionele reactie. Ongeveer vijftig mensen zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Londen. Volgens de premier verkeren velen nog in ernstige toestand.

Donderdag vinden in Groot-Brittannië vervroegde verkiezingen plaats. May bevestigde dat de stembusgang doorgaat als gepland. 'Geweld mag nooit het democratische proces verstoren', zo beklemtoonde ze. Haar conservatieve partij schortte tot maandag wel alle campagne-activiteiten op, net als de andere belangrijke politieke partijen.

04-06-2017 om 16:31 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leiders veroordelen aanslag, Trump herhaalt pleidooi voor inreisverbod

Leiders veroordelen aanslag, Trump herhaalt pleidooi voor inreisverbod

https://www.mupload.nl/img/ocpxqxznydt40.jpg

‘Een nieuwe tragedie in Londen. We staan allemaal aan de zijde van het Verenigd Koninkrijk.’ Zo reageerde premier Charles Michel zondagochtend als een van de eerste internationale leiders op de aanslag van zaterdagavond in Londen. Ook vanuit andere landen komen er steunbetuigingen voor Londen.

‘Na de informatie van de politie en veiligheidsmedewerkers kan ik bevestigen dat het verschrikkelijke incident in Londen als een mogelijke terreurdaad wordt behandeld’, zei Brits premier Theresa May onmiddellijk na de aanslag gisteren. ‘Dit onderzoek gaat snel’, gaat ze voort. ‘Ik wil de politiediensten en hulpdiensten die ter plaatse zijn bedanken. Onze gedachten gaan uit naar de menen die in deze verschrikkelijke gebeurtenissen verwikkeld zijn geraakt.’ Rond 8.30 uur Belgische tijd werd bekendgemaakt dat Mays conservatieve partij de verkiezingscampagne zondag opschort. 

'Barbaarse, laffe daad'

De burgemeester van Londen Sadiq Khan heeft zondagochtend in een mededeling de 'barbaarse en laffe' aanslag veroordeeld van zaterdagavond. Hij drukt ook zijn medeleven uit aan iedereen die betrokken is, en dankt de hulpdiensten.'We weten nog niet alle details, maar dit was een opzettelijke en laffe aanslag op onschuldige Londenaars en bezoekers aan onze stad, die genieten van hun zaterdagavond', aldus de burgemeester. 'Zo'n barbaarse daden kunnen niet verantwoord worden.'

Premier Theresa May, die een crisisvergadering heeft bijeengeroepen waarop ook Khan aanwezig zal zijn, sprak eerder van een 'vreselijke incident'.

'Er worden brutale en schokkende incidenten gemeld in Londen. Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers en hun families', tweette eerder op de avond ook Labour-leider Jeremy Corbyn.

Op 22 mei werd in Manchester nog een zelfmoordaanslag gepleegd na een concert van Ariana Grande. Op 22 maart reed een man in Londen in op voetgangers. Meer dan vijftig mensen raakten toen gewond.

Van mededogen tot een inreisverbod Premier Charles Michel was een van de eerste internationale leiders om te reageren op de feiten, hij deed dat zondagochtend door te schrijven dat iedereen 'aan de zijde van het Verenigd Koninkrijk' staat. De Franse president Emmanuel Macron verklaarde eveneens dat Frankrijk ‘meer dan ooit naast het Verenigd Koninkrijk staan na deze nieuwe tragedie. Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers en hun naasten.’

Nadat de Amerikaanse president Donald Trump eerder op de dag op Twitter schreef ‘Wat de VS ook kunnen doen om te helpen in Londen en het Verenigd Koninkrijk, we zullen er zijn’, heeft ook het Witte Huis de aanslag veroordeeld. ‘De Verenigde Staten veroordelen de laffe aanvallen tegen onschuldige burgers in Londen deze avond. We begrijpen dat de politie de incidenten als terreurdaden behandelt. De VS staan klaar om elke hulp te bieden die de autoriteiten in het VK vragen’, klinkt het in een mededeling. ‘Alle Amerikanen zijn solidair met de mensen van het Verenigd Koninkrijk.’ Daarnaast meldt het Witte Huis dat Trump met premier Theresa May heeft gesproken aan de telefoon.

Meteen na zijn  berichten van mededogen heeft Amerikaans president Donald Trump zijn pleidooi voor een inreisverbod uit zes moslimlanden herhaald. ‘We moeten slim, waakzaam en hard zijn. De rechtbanken moeten ons onze rechten teruggeven. We hebben het inreisverbod nodig als extra beveiling’, zo stelde Trump op Twitter.

‘Vreselijk nieuws’

De Canadese premier Justin Trudeau spreekt van ‘vreselijk nieuws’ uit Londen, terwijl de Australische eerste minister Malcolm Turnbull laat weten dat ‘onze gebeden en diepe solidariteit vandaag zoals steeds bij de mensen van het Verenigd Koninkrijk zijn, na de schokkende terreuraanslagen in Londen’. De Schotse premier spreekt van ‘afschuwelijk nieuws uit Londen’.

Europese Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker liet eerder op de avond via Twitter weten dat hij ‘de incidenten in Londen met afschuw volgt. Mijn gedachten en gebeden zijn bij de slachtoffers en hun familie’.

NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg verklaart eveneens dat ‘we aan de zijde van de mensen in Londen staan’ na de ‘brutale aanslagen’.

Ook Duits bondskanselier Angela Merkel reageert ontzet op de aanslag in Londen. ‘Ik denk in deze uren met deelneming en solidariteit aan onze Britse vrienden en aan alle mensen in Londen’, aldus Merkel zondagochtend in een eerste reactie op de gebeurtenissen in de Britse hoofdstad.

‘Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers van de aanslag en hun familie’, aldus Merkel. Zij wenst de gewonden een spoedig herstel.
‘We zijn vandaag over alle grenzen heen verenigd in verschrikking en treurnis, maar ook in vastberadenheid’. Volgens Merkel staat Duitsland in de strijd tegen terreur ‘stevig en kordaat’ aan de zijde van Groot-Brittannië.

Ook vanuit het Kremlin kwam een boodschap van medeleven. 'President Poetin betuigt zijn diepe medeleven aan het Britse volk en veroordeelt de terroristische aanslag die enkele uren geleden in Londen plaatsvond', zo verklaarde woordvoerder Dmitri Peskov aan de Russische persagentschappen.

04-06-2017 om 16:27 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg getuigt hoe terrorist bij hem aanklopte: ‘Ik zag in zijn ogen dat hij iedereen wilde vermoorden’

Belg getuigt hoe terrorist bij hem aanklopte: ‘Ik zag in zijn ogen dat hij iedereen wilde vermoorden’

https://www.mupload.nl/img/nnzdqocrxhex5.jpg

Londen is opnieuw in de ban van terreur. Drie terroristen maakten zes slachtoffers toen ze inreden op voetgangers op London Bridge en mensen neerstaken in restaurants in Borough Market. Daarbij ontsnapte onze landgenoot Alex aan de dood.

Alex woont en werkt in Londen. Hij contacteerde RTL om er zijn verhaal te doen van een dramatische avond in de Britse hoofdstad. ‘Ik werk in een restaurant, Black & Blue, in het midden van Borough Market’, aldus Alex. ‘Zoals elke zaterdagavond was ik aan het werk. Rond 10.00 uur waren er nog maar twee klanten over, toen de aanslag plaatsvond.’

‘Alles ging heel snel. Ik had het restaurant net afgesloten en was op weg naar de kassa om alles na te tellen. Toen hoorden we mensen roepen en voorbij lopen, dus gingen we kijken wat er aan de hand was. Eerst dachten we dat het om uit de hand gelopen rellen ging. Toen steeg de spanning echter, waardoor we snel de deur dicht deden en vast maakten. Vijf seconden later passeerde een van de aanvallers met een bebloed mes. Hij klopte op de deur en riep: Dit is voor Allah! Ik zag in zijn ogen dat hij iedereen wilde vermoorden’, vertelt een emotionele Alex.

‘In shock’

Na ruim een half uur vond Alex de moed om naar buiten te gaan. ‘Er stonden twee agenten voor ons. Ze vertelden ons om niet te vertrekken, omdat de situatie nog niet volledig onder controle was. Dus bleven we binnen, schuilend in het donker. Wat later kwamen de agenten binnen om ons te evacueren. Met de handen op ons hoofd. We liepen zeker een kwartier om uit de gevaarlijke zone te geraken.’

‘Ik ben in shock’, aldus Alex. ‘Ik leef en ben niet gewond, maar ik denk constant aan al die mensen die ik zag. Die gewond waren, of dood, vol bloed... We denken altijd dat het anderen overkomt. Ik ga hier elke dag naar het werk, in een buurt waarvan ik hou. Borough Market is zeer populair. Ik heb geen woorden om dit te beschrijven. Ik hoop vooral dat al mijn collega’s OK zijn.’

04-06-2017 om 16:21 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. ‘Ik voel geen “pray for”, kumbaya of kaarsjesmoment meer opkomen. Ik voel woede, vechtlust en vastberadenheid’

‘Ik voel geen “pray for”, kumbaya of kaarsjesmoment meer opkomen. Ik voel woede, vechtlust en vastberadenheid’

https://www.mupload.nl/img/ru4besqz3q2ly.jpg

‘Wij zullen winnen. Niet zij. Wij’. Op die manier reageert een strijdvaardige staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) zondag op de aanslag in Londen. ‘Ik begrijp jullie ongeduld, frustratie en bezorgdheid, maar onderschat onze vastberadenheid nooit’, schrijft Francken op zijn Facebook-pagina.

De staatssecretaris somt een rist maatregelen op die hij deze legislatuur nam in de strijd tegen radicalisering, ‘criminele’ vluchtelingen of vreemdelingen en haatpredikers. Zo herinnert Francken eraan dat hij geen ‘importimams’ meer toelaat voor niet-erkende moskeëen en dat hij deze week de twintigste Syriëstrijder zijn verblijfskaart heeft ingetrokken. ‘Er zullen er nog volgen’, verzekert Francken.

‘Ik respecteer ieders mening en emotie, maar zelf voel ik geen gelatenheid, ‘pray for’, kumbaya of kaarsjesmoment meer opkomen. Ik voel woede, vechtlust en vastberadenheid’.

Wie ook via Facebook reageert op de aanslag, is Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a). Hij woonde zaterdagavond in Londen een musical bij. Smet beschrijft hoe zondagochtend in de wijk Shoreditch het leven herneemt. ‘Life goes on. En zo moet het ook’, luidt het.

‘We zullen vandaag wandelen, de metro nemen en doen wat we willen doen. We zullen ongetwijfeld wat extra attent zijn. Maar we zullen leven. En we zullen diep in ons hart wenen voor wie de avond voor altijd geëindigd is en meeleven voor wie vol angst wacht op het nieuws van hun (zwaar) gewonde geliefden in het ziekenhuis. Maar we zullen leven. We laten ons niet doen’, aldus de minister.

04-06-2017 om 16:15 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
03-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 'Parijs' is nog ver weg voor België

'Parijs' is nog ver weg voor België

https://www.mupload.nl/img/vv5bmdbwdyi43.jpg

Hoe we ons verplaatsen en waar we wonen zal drastisch moeten veranderen om tegen 2030 de Belgische uitstoot met 35 procent te verminderen.

Economisch pattriotisme is geen vies woord meer. Nu de Verenigde Staten het Parijse klimaatakkoord in de prullenmand gooien, pleit premier Charles Michel (MR) voor bescherming van de Europese bedrijven. CD&V en Open VLD zijn voorstander van een importheffing voor Amerikaanse producten. 

De kritiek op de Amerikaanse president Trump klonk de voorbije dagen luid en eensgezind. Volgens federaal minister van Leefmilieu Marie-Christine Marghem (MR) zet Trump het Belgische beleid alvast niet op losse schroeven. 

Maar wat betekent dat eigenlijk? Hoe goed doet België het dan? De Europese Unie heeft in het kader van het Parijse klimaatakkoord tussentijdse doelstellingen bepaald voor de uitstoot van CO2, hernieuwbare energie en energie-efficiëntie. Voor 2020  zitten we op koers. ‘Dat doel halen we’, zegt Jan Pauwels, woordvoerder van minister van Milieu Joke Schauvliege (CD&V). 

Al wordt het toch spannend voor Vlaams minister Bart Tommelein (Open VLD), die verantwoordelijk is voor hernieuwbare energie. Hij haalt alles uit de kast om iedereen voor zon, wind en warmte te winnen. Zijn ‘warmteplan’ werd gisteren nog goedgekeurd door de Vlaamse regering. Daarmee wil hij de warmtenenetten, zonneboilers en warmtepompen beter op de kaart zetten. 

Hoe dan ook begint het échte werk pas na 2020. De Europese doelstelling voor 2030 is een pak ambitieuzer: in heel de Unie 40 procent minder uitstoot, in vergelijking met 1990. België moet een inspanning van 35 procent leveren. Een zware klus. Want nu al zien we de uitstoot van CO2 stagneert in plaats van daalt.

De Belgische pijnpunten? Ons bijzonder druk verkeer en de slecht geïsoleerde gebouwen ‘Vlaanderen heeft  een sterk beleid om nieuwbouw energiezuinig te maken’, vindt Matthias Bienstman van Bond Beter Leefmilieu. ‘Voor oude gebouwen zal nog meer inspanning nodig zijn.’ In het Vlaams Klimaatpact wordt er alvast geld voor uitgetrokken. 

Moeilijker is de vraag hoe we onze verplaatsingen drastisch gaan veranderen. We rijden méér in plaats van minder met de auto. Het ‘Nationaal Klimaat- en Energieplan’, dat eind dit jaar klaar moet zijn, zal volgens Marghem een ‘modal shift’ bevatten. Weg van de auto naar de fiets en het openbaar vervoer. Twee maatregelen wenken dan: een slimme kilometerheffing en een afbouw van steun voor de salariswagen. Maar wie durft aan de auto te raken?

03-06-2017 om 19:22 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD&V wil eerlijker behandeling van grensarbeiders

CD&V wil eerlijker behandeling van grensarbeiders

https://www.mupload.nl/img/lcfruugdk9pov.jpg

Drie kamerleden voor CD&V willen komaf maken met de ‘oneerlijke behandeling’ van grensarbeiders. Ze dienen drie wetsvoorstellen in die de discriminaties in de huidige fiscaliteit en pensioenwetgeving wegwerken. ‘Een rechtvaardige fiscaliteit heeft oog voor de onbedoelde ongelijke behandeling van sommige Belgen. We zetten de situatie van grensarbeiders bij deze voor een groot stuk recht’, klinkt het zaterdag.

Grensarbeiders zijn in dit geval mensen die in België wonen, maar in een van de buurlanden werken. Door hun unieke situatie lopen ze vaak bepaalde voordelen mis, klagen CD&V-Kamerleden Servais Verherstraeten, Roel Deseyn en Stefaan Vercamer aan.

Zo kan het gebeuren dat Belgische gezinnen waarvan een van de ouders in het buitenland werkt de gezinstoeslag voor kinderen ten laste niet krijgen. Met een concrete ingreep wil CD&V die ‘discriminatie’ opheffen en ervoor zorgen dat gezinnen met grensarbeiders altijd dezelfde belastingvermindering krijgen, ongeacht of ze gehuwd of samenwonend zijn.

Een tweede probleem waar grensarbeiders mee worden geconfronteerd, doet zich voor op het vlak van opzegvergoedingen. Doordat hun opzegvergoeding in het buitenland wordt betaald, riskeren de grensarbeiders in een hogere belastingschaal terecht te komen.

Ten derde wil CD&V het ‘pensioenvacuüm’ voorkomen. Een grensarbeider die in België woont en in het buitenland zonder werk valt, krijgt in België een uitkering, maar die vervalt van zodra de pensioenleeftijd van 65 jaar is bereikt. Omdat je pensioen betaald wordt in het land waar je hebt gewerkt en in bijvoorbeeld Nederland de wettelijke pensioenleeftijd 67 jaar bedraagt, dreigen grensarbeiders een periode zonder uitkering te vallen. ‘Door ons wetsvoorstel zullen werklozen hun uitkering kunnen behouden tot de dag dat ze recht hebben op een volledig pensioen’, zegt Stefaan Vercamer. Eerder riep de federale Ombudsman het parlement al op het probleem van het pensioenvacuüm aan te pakken.

03-06-2017 om 19:18 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Robbie Williams in tranen tijdens concert in Manchester

Robbie Williams in tranen tijdens concert in Manchester

https://www.mupload.nl/img/tnml6vzzw20mu.jpg

De Britse zanger Robbie Williams werd gisteravond tijdens zijn concert in Manchester overmand door emoties. Zijn laatste nummer, Angels, droeg hij op aan de slachtoffers van de zelfmoordaanslag in de stad.

Robbie Williams gaf een concert in Etihad Stadium, dat op een paar kilometer van de Manchester Arena ligt. Daar kwamen op 22 mei 22 mensen om na een optreden van tieneridool Ariana Grande. 

De teneur werd meteen gezet bij het openingsnummer Let me entertain you. 'We are not fucking scared', riep hij het publiek toe. Zondagavond is Robbie Williams een van de vele artiesten die meedoen aan het benefietconcert voor de slachtoffers van de aanslag. 

Ook de 23-jarige Ariana Grand zakt daarvoor weer af naar Manchester. Vrijdagavond bezocht ze al een aantal van haar fans die nog in het ziekenhuis liggen.

03-06-2017 om 19:13 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft zaterdag de derde editie van de Sinksenfoor op Spoor Oost geopend.

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft zaterdag de derde editie van de Sinksenfoor op Spoor Oost geopend.

https://www.mupload.nl/img/kua5ylvedjmnr.jpg

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft zaterdag de derde editie van de Sinksenfoor op Spoor Oost geopend.

‘We zijn ervan overtuigd dat de Sinksenfoor hier zijn plaats en identiteit heeft gevonden en verder zal vinden’, zei De Wever. ‘We hopen ook op 1 miljoen bezoekers voor deze editie. We waren er al een paar keer dichtbij maar het is nog niet gelukt. Hopelijk dit jaar wel.’

Na zijn speech probeerde de burgemeester - traditiegetrouw - enkele attracties uit, samen met zijn gezin en schepen van Markten en Foren Ludo Van Campenhout. Ook Jean-Marie Pfaff was van de partij.

Er zijn dit jaar twee nieuwkomers. De Take Off is een 50 meter hoge attractie die waaghalzen aan een snelheid van 100 km/u omhoog én van links naar rechts zwiert en bij de Tiki Surf duikt een bootje aan hoge snelheid in het water.

De Sinksenfoor biedt net zoals vorig jaar ook heel wat live-optredens en animatie aan, woensdagnamiddag voor de kleintjes en vrijdagavond voor jong en oud. Zo staan onder meer De Ketnetband, Mega Mindy, DJ Afroman, Cookies & Cream en Get Ready op het programma.

De Sinksenfoor loopt tot zondag 9 juli.

03-06-2017 om 19:09 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie schoorstenen en koeltoren in enkele seconden opgeblazen

Drie schoorstenen en koeltoren in enkele seconden opgeblazen

https://www.mupload.nl/img/zaxkpbb0ryjx7.jpg

In het Oost-Vlaamse Ruien (Kluisbergen) zijn zaterdagnamiddag onder grote belangstelling de drie schoorstenen en de koeltoren van de gewezen elektriciteitscentrale tot ontploffing gebracht. De explosie was enkele keren uitgesteld omdat er personen in de buurt waren gesignaleerd.

Het uitzicht van de Vlaamse Ardennen is drastisch veranderd. Het baken, het herkenningspunt dat de centrale van Ruien vormde, is rond 17.15 uur verdwenen. Het bedrijf Wolf, dat gespecialiseerd is in het werken met explosieven, heeft de drie grote schoorstenen en koeltoren opgeblazen.

Normaal gezien had de explosie moeten plaatsvinden om 16.30 uur, maar op het laatste moment werden nog mensen in de buurt opgemerkt. Bijna een uur later was het dan toch zover. Zonder waarschuwingssignaal gingen de schoorstenen en de koeltoren tegen de vlakte.

03-06-2017 om 19:03 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
02-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NBA-ster zet Rihanna te kijk tijdens opvallende vete in volle finale

NBA-ster zet Rihanna te kijk tijdens opvallende vete in volle finale

https://www.mupload.nl/img/ubxzmbs4dtsaz.jpg

Ook tijdens de NBA Finals, een van dé sportevenementen van het jaar in de Verenigde Staten, ging Rihanna met erg veel (twitter)aandacht lopen. Al kwam ze niet als winnares uit de opvallende vete die ze voerde met Kevin Durant, een van de sterspelers van 'vijand' Golden State Warriors.

Rihanna is een grote fan van de Cleveland Cavaliers -vooral van hun sterspeler LeBron James- en dat liet ze vannacht duidelijk merken in het openingsduel van de NBA Finals tussen Golden State en Cleveland. Toen Kevin Durant, die gisteren de grote man was in Oakland met 38 punten, zich opmaakte om een vrijworp te gooien deed ze er alles aan om de forward van de Warriors af te leiden. Zo riep Rihanna, die een zitje had op de eerste rij, onder andere luidkeels 'brick' (baksteen) toen Durant zich concentreerde. Een basketterm voor een bal die keihard tegen de ring vliegt en dus geen kans heeft om door het net te gaan.

Rihanna leek zich wel even Spike Lee te wanen: de iconische regisseur had het in het verleden meermaals aan de stok met Indiana Pacers-legende Reggie Miller. Maar de popster kreeg dat als een boomerang in het gezicht terug. Durant miste nauwelijks en nadat hij even later een driepunter liet optekenen in het slotkwartier, keek hij nog eens duidelijk in de richting van Rihanna om haar een lesje te leren.

Daar eindigde het trouwens niet. Toen Rihanna na de door de Warriors gewonnen wedstrijd voorbij de kleedkamer van de Cavaliers stapte, kreeg ze wat verwijten te horen van enkele Warriors-fans. Haar antwoord was weinig subtiel: "It doesn't matter b****," (het doet er niet toe b****) riep RiRi.

02-06-2017 om 21:39 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Logisch toch dat Belgen toegang krijgen tot park dat door één familie wordt gebruikt"

"Logisch toch dat Belgen toegang krijgen tot park dat door één familie wordt gebruikt"

https://www.mupload.nl/img/x9w8n1ij6xocu.jpg

Als het aan een groep demonstranten ligt, heeft koning Filip binnenkort niet langer het rijk alleen in de enorme tuinen rondom het Kasteel van Laken.

Later deze maand is er een protestpicknick van Brusselaars die vinden dat de tuinen op z'n minst deels openbaar toegankelijk moeten zijn. "Het is enorm groot", zei initiatiefnemer Gerben Van den Abbeele vandaag in het Nederlandse NOS Radio 1 Journaal over de tuinen bij het Kasteel van Laken, waar de vorst met zijn gezin woont.

280 voetbalvelden groot

Het park, dat zo'n 280 voetbalvelden groot is, is privéterrein van de koninklijke familie. Het is half zo groot als het Central Park in New York, en is groter dan Sint-Joost-ten-Node."Eén familie die toegang heeft tot een park dat eigenlijk eigendom is van de Belgische staat", aldus Van den Abbeele."Het ligt ook in de kanaalzone, een heel dichtbevolkt stuk van Brussel, waar heel weinig groen is. En dan knal in het midden daarvan ligt een enorme groene long die maar door één familie gebruikt wordt."

Volgens Van den Abbeele is het niet meer dan logisch dat de tuinen "toch minstens deels opengesteld worden voor alle Brusselaars en alle Belgen".

Over hek klimmen
Om dat te bespoedigen organiseert hij op 25 juni een picknick. "We spreken af voor een van de vele poorten. Met de mensen die gemotiveerd zijn gaan we proberen een stapje in het park te zetten." Volgens Van den Abbeele is over het hek klimmen "een van de mogelijkheden".

"Een andere mogelijkheid zou zijn dat de politie in overleg met de koning het park of een deel daarvan voor de gelegenheid opent."
Van den Abbeele heeft nog niets gehoord van koning Filip, die naar verluidt zijn hond uitlaat in het park en er af en toe jogt.

Een eerdere protestpicknick mislukte omdat er maar weinig animo was.
"Het was misschien niet het beste idee om een picknick te organiseren in de winter. Met deze temperaturen denk ik dat toch wel meer mensen zullen langskomen.  Burgerbeweging Picnic The Streets ondersteunt de actie niet. "Dit is een actie van individuen", aldus de organisatie.

02-06-2017 om 21:34 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arnold Schwarzenegger leest Trump de les: "Uw belangrijkste taak is de bevolking te beschermen"

Arnold Schwarzenegger leest Trump de les: "Uw belangrijkste taak is de bevolking te beschermen"

https://www.mupload.nl/img/kqewecljcu1ms.jpg

Dat president Trump de VS uit het klimaatakkoord van Parijs terugtrekt, zint acteur Arnold Schwarzenegger niet. In een vurig pleidooi spelt de gewezen gouverneur van Californië Trump duchtig de les: "Het is uw eerste en belangrijkste taak om de bevolking te beschermen."

In een video richt Schwarzenegger zich rechtstreeks tot Trump. "Eén man mag onze groene energierevolutie niet blokkeren. Eén iemand kan de klok niet terugdraaien, alleen ik kan dat", zei Schwarzenegger, met een knipoog naar zijn rol als Terminator. 

Schwarzenegger wijst Trump op zijn plichten als president: de bevolking beschermen. "Elk jaar sterven 200.000 Amerikanen door luchtvervuiling. We kunnen niet gewoon toekijken en niets doen terwijl mensen ziek worden en doodgaan, zeker als je weet dat er een andere manier is."

Economische boost

De filmster wijst er fijntjes op dat een duurzaam klimaatbeleid niet noodzakelijk slecht is voor de economie. "We hebben in Californië de schoonste lucht en het properste water, en tegelijkertijd meer arbeidsplaatsen gecreëerd dan eender welke staat. Het milieu beschermen zal onze economie niet dwarsbomen. Een goed milieubeleid doet net het omgekeerde en zorgt voor een boost."

Daarom roept Schwarzenegger de steden en staten op zelf de handen uit de mouwen te steken. "Zeventig procent van onze slechte uitstoot kan gecontroleerd worden op lokaal en staatsniveau. We kunnen het niet aan Washington D.C. overlaten om ons te leiden, maar moeten zelf actie ondernemen."

02-06-2017 om 21:31 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loop jij even sexy als Mitch en C.J? Schrijf je in voor de eerste Baywatch-run

Loop jij even sexy als Mitch en C.J? Schrijf je in voor de eerste Baywatch-run

https://www.mupload.nl/img/tcefsk0pfhdw5.jpg

Naar aanleiding van de nieuwe 'Baywatch'-film kun je dankzij 'Het Laatste Nieuws' op zaterdag 10 juni deelnemen aan een exclusieve survival run op het strand van Blankenberge. Waan jij je even sportief als David Hasselhof (Mitch Bucannon)? Schrijf jezelf en drie vrienden dan in voor een onvergetelijk avontuur!

In totaal zullen slechts 180 deelnemers hun eigen krachten leren kennen dankzij verschillende hindernissen zoals een sluip- en oploopnet, een indianenbrug, een pakladder en verschillenden evenwichtsoefeningen. De HLN-Baywatch-run is dus niet voor watjes. Maar: wie doorzet, wordt beloond! De winnaars krijgen een citytrip cadeau.

Als lid van het HLN-Baywatch-team krijg je van 'Het Laatste Nieuws' een rood Baywatch-badpak of -zwemshort. De Baywatch-run wordt afgesloten met een fuif in de 'Beach Club' met gratis hapjes, cocktails en een dj die de ene zomerhit na de andere draait.

02-06-2017 om 21:27 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al Gore past documentaire aan na besluit van Trump

Al Gore past documentaire aan na besluit van Trump

https://www.mupload.nl/img/hwbjhlhxeb2mu.jpg

Oud-vicepresident Al Gore gaat zijn nieuwe documentaire An Inconvenient Sequel aanpassen nu president Donald Trump het klimaatakkoord van Parijs heeft opgezegd. Dat meldt het vakblad Variety. Het vervolg op de hitfilm An Inconvenient Truth van Gore gaat in juli in de Amerikaanse bioscopen draaien.

In het tweede deel blikt de 69-jarige politicus terug op wat er de afgelopen elf jaar allemaal is gebeurd op het gebied van klimaatveranderingen en het terugdringen van CO2-uitstoot. De film toont onder meer wat er achter de schermen allemaal heeft plaatsgevonden tijdens de onderhandelingen voor het klimaatverdrag dat in november 2015 in Parijs werd gesloten. In de film stelt Al Gore dat zelfs president Donald Trump de positieve ontwikkelingen om de klimaatveranderingen een halt toe te roepen niet kan stoppen. "Niemand kan de klimaatbeweging tegenhouden, óók geen Amerikaanse president", stelde Gore.

"In Amerika zijn, zeker sinds Trump in het Witte Huis zit, meer staten en meer steden die zelf op weg zijn om grote veranderingen te realiseren en over te schakelen op groene energie."

02-06-2017 om 21:23 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
31-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby van Lesley-Ann Poppe heeft nu al werk: "6 maanden oud en al fotomodel"

Baby van Lesley-Ann Poppe heeft nu al werk: "6 maanden oud en al fotomodel"

https://www.mupload.nl/img/fxm4pnv5h0wtb.jpg

Amper zes maanden oud en nu al een volleerd model - met meer dan 3.000 Instagram-volgers en een veelbelovende carrière. Gabriël, het zoontje van Lesley-Ann Poppe en Kevin, kroonde zich gisteren tot gezicht van het rebelse kledingmerk 'AddMyBerry'. "Ik ben zo trots", kirde mama.

"Kijk, hij vindt het echt leuk." Lesley-Ann glom gisteren tijdens de eerste officiële modeshoot van haar jongste zoon. Gabriël werd uitgekozen om de eerste kindercollectie van 'AddMyBerry' te promoten en pronkte gisteren met opschriften als: 'I had boobs for breakfast'. Geen wonder dat het kind constant glimlachte.

"Mocht hij sip kijken of wenen, dan zou ik er niet mee doorgaan. Maar zolang hij vrolijk is, dan ik ook", aldus Lesley-Ann. Gabriël heeft met Kevin een vader met een modellenverleden en een moeder die ook niet bang is van een shoot. "Hij kent de camera al goed. Dat zie je ook aan de foto's op zijn Instagram. (lacht) Dus ja, misschien is dit wel het begin van iets moois. Wie weet kunnen we tegen zijn 18de een mooi centje op zijn spaarboekje zetten."

31-05-2017 om 14:08 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.James Cooke is overal: "Maar iets opgeven, nooit"

James Cooke is overal: "Maar iets opgeven, nooit"

https://www.mupload.nl/img/yck2pe4bunleu.jpg

Het grote publiek leerde James Cooke (32) kennen als de beste vriend van Karen Damen in 'Nieuwe Buren', en in 'Gert Late Night' heeft hij de lachers op zijn hand. Toch is hij meer dan een lollige sidekick. Als creatief directeur van theater Uitgezonderd staat hij in voor meer dan 400 voorstellingen per jaar. "Ik besef elke dag hoe hard ik met mijn gat in de boter gevallen ben."

James Cooke 'alomtegenwoordig' noemen is een understatement. Iedere avond is hij samen met Gert Verhulst te zien in 'Gert Late Night'. En deze zomer start hij samen met Karen Damen met de opnames van een nieuw VIER-programma - ze gaan een camping uitbaten. Eerder sprak James de stem van Brilsmurf in voor de Nederlandstalige versie van de nieuwste Smurfenfilm, en speelde hij mee in musicals als 'Daens' en '14-18'. Sinds 'Nieuwe Buren' met Karen Damen kent heel Vlaanderen hem. Maar eigenlijk is hij al zes jaar creatief directeur van theater Uitgezonderd - bekend van producties als 'Aspe' met Herbert Flack.

En nu voegt Cooke nóg een project toe aan zijn al bomvolle agenda: 'Ladies at the Theatre'. Het lijkt alsof hij meer heeft dan 24 uur in één dag. "Ik doe het allemaal even graag", zegt hij. "Ik krijg van alles wat ik mag doen ontzettend veel energie. Ik heb dat nodig. En Uitgezonderd is mijn kindje, dat geef ik nooit op. In Nederland kwamen we voor het eerst met het concept van 'Ladies at the Theatre' in contact. We wisten meteen: 'Dat willen wij ook.' Onze bedoeling is om verschillende arrangementen aan te bieden. Iets culinairs bijvoorbeeld, waarbij vrouwen voor een matinee op zondag eerst verwend worden met een brunch. Of een voorstelling waarbij ze thuis opgehaald worden, zodat ze zich geen zorgen hoeven te maken over vervoer en een glaasje kunnen drinken."

31-05-2017 om 14:04 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er is een musical van Alanis Morissette op komst

Er is een musical van Alanis Morissette op komst

https://www.mupload.nl/img/pwlo2kdsafwza.jpg

Jawel, ook Alanis Morissette krijgt een musical die gebaseerd is op haar muziek. Het is nu zeker dat die er komt en dat het album Jagged Little Pill de basis zal zijn. In mei 2018 moet het stuk in première gaan in Cambridge.

Al jaren wordt achter de schermen gewerkt aan het stuk. Ook Alanis zelf is bij de musical betrokken. Voor haar is een droom uitgekomen, laat ze in een statement weten. De musical gaat over een familie die te maken krijgt met problemen rond identiteit en ras.

Met Jagged Little Pill brak Alanis in 1995 door. Wereldwijd gingen meer dan 33 miljoen exemplaren over de toonbank.

31-05-2017 om 13:59 geschreven door artist lover


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!