Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

19-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ann Van Elsen gaat presenteren bij JOE

Ann Van Elsen gaat presenteren bij JOE

http://oi63.tinypic.com/kc7ic.jpg

Ann Van Elsen wordt presentatrice op radiozender Joe FM. Ze zal deze zomer voor het eerst te horen zijn op de radiozender: vanaf maandag 3 juli 2017 neemt ze samen met Born Crain de ochtendshow over van het vaste Joe-ochtendduo Sven Ornelis en Anke Buckinx. In het najaar zal Ann elke zaterdag- en zondagochtend te horen zijn op Joe.

Sven en Anke vertelden vanmorgen dat ze blij zijn dat ze de luisteraars in veilige handen kunnen achterlaten bij Ann en Born als zij vakantie hebben. "We zullen nog moeten ontdekken of dat inderdaad zo veilig is. Ik ben alvast heel blij dat ik kan zeggen dat ik deze zomer elke dag wakker mag worden naast Ann Van Elsen", lachte Born vanmorgen.

De ex-miss ziet het helemaal zitten. "Ik hou van de positieve toon waarmee Joe de actualiteit en muziek aanpakt. Ik werd hier op de radiovloer meteen omarmd, het is heel fijn om zo'n warm welkom te voelen. Ik zit zelf ook midden in de doelgroep van Joe. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om radio te maken voor hen."

Ann maakte acht jaar radio bij MNM. Vanaf 2009 presenteerde ze samen met Dave Peters de Ann & Dave-Show en de voorbije jaren nam ze De Ultratop50 voor haar rekening. Born presenteerde de afgelopen 3 jaar bij Qmusic.

19-06-2017 om 11:49 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.James Cooke en Karen Damen openen hun camping

James Cooke en Karen Damen openen hun camping

http://oi63.tinypic.com/evaw6g.jpg

James Cooke en Karen Damen hebben hun eerste dag op hun camping goed overleefd. Dat mag blijken uit een foto die Cooke gisteren postte. De twee lieten eerder weten dat ze een nieuw programma voor VIER maken waarin ze samen een camping uitbaten.

"Als onervaren uitbaters zullen ze in 'Camping Karen & James' elke week hun tenten opzetten voor een groep mensen die ze beter willen leren kennen. Mensen die in het gewone leven misschien niet alle kansen krijgen," aldus de zender. "Ze willen hen op hun kampeerterrein een onvergetelijke tijd bezorgen. Samen opstaan, overuren aan de BBQ, lange gesprekken, toiletavonturen, de campingdisco, elkaar een handje helpen, muggen vangen en het bier koud krijgen." Aan de kleine oogjes van James te zien, is dat laatste in ieder geval gelukt.

19-06-2017 om 11:46 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
18-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieven gaan aan de haal met een fles whisky van 25.000 euro

Dieven gaan aan de haal met een fles whisky van 25.000 euro

http://oi66.tinypic.com/2eojkux.jpg

In het Nederlandse Zaandam hebben dieven verschillende dure flessen whisky uit een opslagplaats gestolen. Een van de gestolen flessen heeft een waarde van 25.000 euro.

“Als whisky uit een limited edition en het juiste vat komt, en 40 of 50 jaar oud is, dan gaat de prijs pijlsnel omhoog. Sommige flessen zijn meer dan 100.000 euro waard”, legt whisky-kenner Bob Minnekeer uit aan deredactie.be. “Veel mensen investeren dan ook in whisky en speculeren ermee”.

Tips

De politie van de Zaanstreek plaatste een oproep op Facebook. Daarmee hoopt ze tips te verzamelen die naar de dader(s) kunnen leiden.

18-06-2017 om 20:56 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het blijft de hele week zomers

Het blijft de hele week zomers

http://oi68.tinypic.com/n380ow.jpg

Het wordt zondag rustig, zonnig en zeer warm met maxima van 24 tot 30 graden. Ook maandag en dinsdag is nog veel zon met temperaturen tot 30 graden of meer. Woensdag wordt eventjes minder warm maar nog altijd zonnig, zo voorspelt het KMI.

In de loop van zondag ontwikkelen zich wat onschuldige stapelwolken. De maxima liggen tussen 24 graden in de Hoge Ardennen en lokaal 30 graden in het centrum van het land. Zondagavond en -nacht blijft het droog en wordt het helder. De minima liggen tussen lokaal 12 graden in de Hoge Ardennen en 18 graden in het centrum van het land.

Maandag krijgen we opnieuw veel zon en wordt het erg warm met temperaturen tot rond 30 graden. Dinsdag wordt het zonnig met hoge sluierwolken en temperaturen tot rond of boven 30 graden. Op het einde van de dag komt er minder warme lucht ons land binnen vanuit het noorden tot het noordoosten.

Woensdag krijgen we met een zwakke noorden- tot noordoostenwind eventjes wat minder warme lucht over onze streken. Het blijft evenwel zonnig met wat hoge wolkensluiers. De maxima liggen rond 24 graden.

Donderdag is het nog altijd zonnig met temperaturen die opnieuw de hoogte ingaan en uitkomen rond 30 graden. Vrijdag blijft het zonnig en erg warm met opnieuw maxima rond 30 graden. In de namiddag en avond kunnen er enkele onweersbuien ontstaan.

18-06-2017 om 20:51 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. ‘Geen twijfel mogelijk dat GB de Europese Unie verlaat’

‘Geen twijfel mogelijk dat GB de Europese Unie verlaat’

http://oi63.tinypic.com/1z3p5dz.jpg

Er bestaat geen twijfel over dat Groot-Brittanië de Europese Unie gaat verlaten. Dat heeft de Britse brexit-minister David Davis zondag aangekondigd, een dag voor de echtscheidingsonderhandelingen tussen de Europese Unie en Groot-Brittannië in Brussel van start gaan.

Het was al langer voorzien dat de brexitonderhandelingen in de week van 19 juni uit de startblokken zouden schieten, maar het resultaat van de vervroegde Britse parlementsverkiezingen van vorige week zaaide twijfel over die timing. Premier Theresa May verloor immers haar parlementaire meerderheid en voert nog steeds onderhandelingen met de Noord-Ierse DUP over mogelijke steun.

Een meerderheid van de Britse kiezers koos op 23 juni 2016 in een referendum voor de brexit. Op 29 maart van dit jaar meldde May officieel dat haar land de Europese Unie wil verlaten. Tegen eind maart 2019 moeten beide partijen een overeenkomst bereiken over de echtscheidingsvoorwaarden en de toekomstige relaties uittekenen.

De Franse president Emmanuel Macron liet eerder deze week tijdens een ontmoeting met de Britse premier Theresa May de deur openstaan. ‘De deur blijft nog altijd open zodat Groot-Brittannië in de Europese Unie kan blijven, mocht het land van mening veranderen over de brexit en zolang de onderhandelingen over de uitstap uit die EU niet afgerond zijn’, aldus Macron.

Davis laat zondag weten dat dat voor hem zeker geen optie is. ‘De Europese Unie verlaten geeft ons de opportuniteit om een nieuwe toekomst uit te werken voor ons’, aldus de Britse brexit-minister.

18-06-2017 om 20:47 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Opkomst Franse parlementsverkiezingen historisch laag om 17.00 uur'

'Opkomst Franse parlementsverkiezingen historisch laag om 17.00 uur'

http://oi63.tinypic.com/33lnmkg.jpg

De opkomst bij de tweede ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk ligt zondagmiddag historisch laag, zo heeft nieuwszender BFMTV op gezag van het ministerie van Binnenlandse Zaken gemeld.

Om 17.00 uur had slechts 35,33 procent van de kiesgerechtigden (op het Franse vasteland) zijn stem uitgebracht. In 2012 was dat 46,42 procent en in 2007 49,58 procent.

Een week geleden, tijdens de eerste ronde, had op hetzelfde uur 40,75 procent de weg naar het stemlokaal gevonden. Aan het einde van de dag bedroeg de participatiegraad ongeveer 48,7 procent. Dat is een laagterecord sinds de stichting van de Vijfde Republiek in 1958.

BFMTV schat dat de uiteindelijke opkomst, bij het sluiten van de stembureaus, 42 procent zal zijn.

Stembureaus later open

Het zijn zondag blijkbaar niet alleen kiezers die niet warm lopen voor de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Meerdere stembureaus zijn later geopend bij gebrek aan bijzitters, zo heeft de krant Le Parisien gemeld.

Vooral in de regio Parijs alsmede in Lyon en Marseille stelde zich het probleem dat assessoren, aangedragen door de partijen die deelnemen aan de tweede ronde, het lieten afweten.

Vooral in Bondy in Seine-Saint-Denis verliep een en ander bijzonder gecompliceerd. De helft van de stembureaus ging meerdere minuten te laat open. PS-burgemeester Sylvine Thomassin moest ingrijpen en eiste eerst gemeenteraadsleden als assessor op. Daarna was het de beurt aan de eerst binnengedruppelde kiezers en bijzitters uit de eerste ronde. Even voor 10.00 uur raakte de orde dan toch hersteld.

Op andere plaatsen werden gemeentepersoneel en burgers opgetrommeld opdat men zijn stem zou kunnen uitbrengen. In Lyon kwam er zelfs een oproep via Twitter en Facebook naar kandidaat-bijzitters.

18-06-2017 om 20:41 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. ‘Onze Vlaamse arbeidsmarkt heeft nood aan elk talent’

‘Onze Vlaamse arbeidsmarkt heeft nood aan elk talent’

http://oi64.tinypic.com/20sc85f.jpg

Vlaanderen heeft vorig jaar acht op de tien buitenlandse diploma’s erkend van vluchtelingen en subsidiair beschermden. Dat meldt onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) zondag. Ze benadrukt dat een erkend diploma meer kansen biedt op de arbeidsmarkt.

In 2016 kwamen er dubbel zoveel aanvragen binnen van vluchtelingen en subsidiair beschermden: 965 tegenover 482 in 2015. NARIC, de bevoegde dienst, nam vorig jaar in 512 dossiers een beslissing, waarvan 394 positief. De dienst kan controleren met welk niveau het diploma in Vlaanderen overeenkomt (secundair, bachelor of master), maar ook of het effectief om een ingenieursopleiding of bijvoorbeeld een opleiding tot verpleegkundige gaat.

Bij de positieve antwoorden ging het om 84 ‘specifieke erkenningen’ en 112 ‘niveau-erkenningen’ voor diploma’s hoger onderwijs, naast 2 specifieke en 196 niveau-erkenningen voor diploma’s secundair onderwijs.

De aanvragen van vluchtelingen en subsidiair beschermden zijn slechts een deeltje van alle aanvragen. In totaal ging het vorig jaar om 4.354 aanvragen, of 16 procent meer dan in 2015. Omdat vluchtelingen veelal niet alle benodigde documenten kunnen voorleggen, mogen zij bij NARIC gratis een onvolledig dossier indienen. Vooral uit Syrië (357), Irak (185) en de Palestijnse gebieden (59) kwamen veel van deze aanvragen binnen.

Minister Crevits benadrukt dat de erkenning een belangrijke hefboom is voor integratie en tewerkstelling. Ze noemt het een goede zaak dat steeds meer mensen hun weg vinden naar NARIC, ‘want onze Vlaamse arbeidsmarkt heeft nood aan elk talent’.

18-06-2017 om 20:31 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
17-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappers ontdekken dat vissen gezichten kunnen onderscheiden

Wetenschappers ontdekken dat vissen gezichten kunnen onderscheiden

http://oi65.tinypic.com/9zr05t.jpg

Een team wetenschappers van de Japanse Osaka City Universiteit heeft aangetoond dat een vissoort gezichten kan onderscheiden.

De Julidochromis transcriptus is een deel van familie van de cichliden. Deze kleine gestreept soort komt enkel voor in het Tanganyikameer in Centraal-Afrika en herkent andere dieren door hun gezicht te bekijken.

Aanvankelijk werd gedacht dat vissen niet meteen afgaan op het hoofd van andere dieren. Een recente studie heeft echter bewezen dat goudvissen het gezicht van hun baasjes herkennen. Deze Afrikaanse cichlide kan dat kunstje ook.

Onderzoekers stelden de visjes bloot aan digitale modellen met bekende en onbekende kenmerken op hun lichamen en gezichten. “We ontdekten dat ons proefvissen erg op hun hoede waren voor onbekende gezichten, ongeacht het lichaam”, vertelt onderzoeker Takashi Hotta aan New Scientist.

17-06-2017 om 21:50 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom ook mensen met donkere huidskleur moeten uitkijken voor de zon

Waarom ook mensen met donkere huidskleur moeten uitkijken voor de zon

http://oi66.tinypic.com/wvqwia.jpg

Nu de zomer opnieuw in het land is, worden we gewaarschuwd voor de gevaren van de zon en UV-straling. Niet te lang bakken in de zon en voldoende zonnecrème smeren, zijn aangewezen om een verbrande huid én huidkanker te voorkomen. Maar geldt dit ook voor mensen met een donkere huidskleur? Dermatoloog Thomas Maselis geeft uitleg.

Word jij nog bruiner door de zon? Verbrand jij ook als je te lang in de zon ligt? Kan je huidkanker krijgen? Het zijn vragen die mensen met een donkere huidskleur vaak te horen krijgen nu de zomer voor de deur staat. Maar wat zijn nu de correcte antwoorden?

“Het is logisch dat mensen met een donkere huidskleur sneller bruinen door de zon. Hun huidtype bevat genetisch meer melanine”, start dermatoloog Maselis zijn uitleg. “Hun huid heeft met andere woorden pigmentcellen die de aanmaak van melanine sneller bevorderen. Het is die melanine die ervoor zorgt dat je sneller een kleurtje krijgt. Mensen met een heel bleke huidskleur hebben minder pigment en zullen dus ook minder gemakkelijk bruinen door de zon.”

Bob Marley

“Gekleurde mensen hebben een dikkere opperhuid”, vervolgt Thomas Maselis. “Die verdikte opperhuid is de belangrijkste bescherming tegen het zonlicht en haar UV-straling. De donkere huid zal daardoor minder snel verbranden, al blijft die kans reëel. Een nadeel: de donkere huid zal minder snel vitamine D die het zonlicht voortbrengt, absorberen. Mensen met een donkere huidskleur hebben dus meer zonlicht nodig om voldoende vitamine D te produceren.”

De dermatoloog Maselis waarschuwt ook voor de risico’s op huidkanker. “De kans op huidkanker is kleiner bij donkere mensen omdat het pigment en de dikkere opperhuid hen een natuurlijke bescherming biedt tegen de zon”, aldus Maselis. “Toch is het ook voor hen oppassen geblazen. Kijk maar naar Bob Marley. De legendarische Jamaicaanse muzikant had onder meer een melanoom tussen de tenen en is er uiteindelijk ook aan gestorven. Mensen met een donkere huidskleur zijn dus zeker niet immuun tegen huidkanker.”

Zonnecrème

Dus kunnen ook mensen met donkere huidskleur best de zonnecrème bovenhalen? “Voor jongere kinderen is het sowieso aangeraden om zonnemelk te gebruiken”, bevestigt Maselis. “Zij hebben immers nog een gevoeligere huid. En zonnecrème voor volwassenen met een donkere huidskleur: baadt het niet, dan schaadt het niet.”

17-06-2017 om 21:46 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pakjesbezorger gaat ook langs bij honden

Pakjesbezorger gaat ook langs bij honden

http://oi64.tinypic.com/2ahz3sy.jpg

Het cliché dat honden en postbodes of pakjesbezorgers niet door één deur kunnen, lijkt niet te kloppen. Een Amerikaanse USP-medewerker bewijst zelfs het tegenovergestelde.

Wanneer Daniel Kidd zijn rondes maakt, groet hij ook altijd de lokale honden. “Ik ben een dierenliefhebber. Als ik een hond kan aaien, zal ik dat ook doen”, vertelt de pakjesbezorger bij The Dodo.

Bewijs van zijn diepe waardering voor honden kwam deze week via buurtbewoner Staci Burns. Zij filmde hoe Kidd even tijd nam om een selfie te nemen met haar viervoeters.

Een typisch momentje, volgens Burns. “Hij is één van de aardigste mannen die ik ken. Hij heeft echt een hart van goud’, getuigt ze.

Zijn relatie met de beestjes heeft zelfs voordelen op professioneel vlak. “Ik ken twee honden al sinds ze puppy’s waren: Willie en Millie. Ze staan niet toe dat concurrent FedEx bij hen komt leveren. Ik ben de enige die van hen pakjes mag leveren”, lacht hij.

17-06-2017 om 21:41 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matroos verstopt zich op eigen oorlogsschip

Matroos verstopt zich op eigen oorlogsschip

http://oi63.tinypic.com/jqjdc5.jpg

Na zeven dagen zoeken heeft de Amerikaanse marine een vermiste matroos op zijn eigen schip teruggevonden. Een hele reddingsactie was al op poten gezet uit vrees voor het ergste.

De matroos die meevoer met de USS Shiloh was vorige week donderdag opeens verdwenen, toen de kruiser ten oosten van het Japanse Okinawa in de Stille Oceaan lag. Dat meldde de Amerikaanse zeemacht. De bemanning van het oorlogsschip ging ervan uit dat de man overboord was geslagen.

In het machineruim

Helikopters en vliegtuigen van de marine en de Japanse kustwacht zochten in een gebied van 5.500 vierkante mijl.  Na lang zoeken werd de matroos uiteindelijk op zijn eigen schip gevonden. Volgens Navy Times had de machinist zich in het machineruim verstopt. De marine liet weten dat er een onderzoek loopt naar de omstandigheden van zijn verdwijning.

17-06-2017 om 21:37 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Armand De Decker neemt ontslag: 'Ik wil de sereniteit bewaren'

Armand De Decker neemt ontslag: 'Ik wil de sereniteit bewaren'

http://oi64.tinypic.com/2i6dxll.jpg

Armand De Decker, de MR-burgemeester van de Brusselse gemeente Ukkel, neemt ontslag. Hij wil 'de sereniteit bewaren' in het belang van zijn gemeente. De Decker kwam in opspraak in de Kazachgate-affaire.

De Decker (MR), voormalig voorzitter van de Senaat, wordt genoemd als de spil van het zogenaamde ‘Kazachgate’. Hij zou in 2011 actief gelobbyd hebben bij ministers om de op til zijnde afkoopwet te versnellen zodat miljardair Patokh Chodiev ervan kon profiteren.

Momenteel loopt een gerechtelijk onderzoek naar de zaak. Een parlementaire onderzoekscommissie moet meer duidelijkheid brengen of De Decker effectief zijn invloed heeft aangewend om de goedkeuring van de afkoopwet te versnellen.

De Decker nam eerder al verlof uit al zijn functies binnen de partij, met name het voorzitterschap van de partijafdeling in Ukkel en zijn lidmaatschap van het partijbestuur. Hij nam ontslag als ondervoorzitter van het Brussels parlement, en nu dus ook als burgemeester van Ukkel.

In een persbericht zegt De Decker dat hij door zijn ontslag de 'sereniteit wil bewaren' bewaren in het belang van zijn gemeente. Hij verwijst naar het 'ondraaglijke klimaat' dat was ontstaan rond het Kazachgate-dossier. Hij herhaalt geen enkele rol te hebben gespeeld in het ontstaan van de afkoopwet. 'Ik blijf sereen en met vol vertrouwen in de instellingen en de justitie van ons land', aldus Armand De Decker.

In de Brusselse gemeente Ukkel zal eerste schepen Marc Cools (MR) voorlopig de functie van burgemeester waarnemen, na het ontslag van Armand De Decker (MR). Dat heeft schepen Eric Sax (MR) gezegd.

Maingain had ontslag gevraagd

Vanmorgen had Olivier Maingain, de voorzitter van de partij DéFI, in Le Soir om het ontslag van De Decker gevraagd. ‘Nu de rol van De Decker in het Kazachtgate-schandaal steeds duidelijker wordt, kan ik als voorzitter van een partij die gelinkt is aan die meerderheid, niet toestaan dat de zaken onveranderd blijven’, aldus Maingain.

‘De MR moet zeer snel een signaal geven over hoe ze de opvolging van De Decker aan het hoofd van de gemeente Ukkel wil regelen. Als Yvan Mayeur zich heeft moeten terugtrekken (als Brussels burgemeester, red.) vóór enige vorm van vervolging, dan is er geen reden waarom De Decker nog langer de gemeente zou leiden’, aldus Maingain.

Olivier Chastel, de voorzitter van de Franstalige liberalen, zegt akte te nemen van het ontslag van de Ukkelse burgemeester. 'Zijn beslissing was onvermijdelijk geworden om een sereen beleid in Ukkel te garanderen', klinkt het op Twitter.

Vier miljoen euro spoorloos

De Oezbeeks-Belgische miljardair Patokh Chodiev en zijn twee zakenpartners hadden samen minstens 13,3 miljoen euro veil om advocaten en lobbymensen te belonen die hen hielpen bij het afkopen van hun vervolging in België. Dat blijkt uit nieuwe documenten die De Tijd kon inkijken. Het gerechtelijk onderzoek kon nog maar 9,3 miljoen euro traceren.

De resterende 4 miljoen euro werd niet via opspoorbare overschrijvingen overgemaakt, maar via koffers vol cash geld tijdens afspraakjes in Zwitserland en Frankrijk. De vraag is dan ook waar het geld terechtkwam, en of het in Belgische handen is beland.

De parlementaire onderzoekscommissie Kazachgate gaat al maanden na of Chodiev en co succesvol hebben gelobbyd om de Belgische afkoopwet in juni 2011 goedgekeurd te krijgen.

Bovenop de 22 miljoen euro die Chodiev en co in 2011 aan het Brusselse gerecht betaalden om hun strafdossier af te kopen, maakten ze 7,5 miljoen euro over op een rekening van Catherine Degoul, de Franse advocate die alles coördineerde. Daarvan belandde 3 miljoen euro bij drie Belgische advocatenkantoren en 742.000 euro bij ex-Senaatsvoorzitter Armand De Decker.

17-06-2017 om 21:32 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
16-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dr. Dre doneert 10 miljoen aan ex-school in Compton

Dr. Dre doneert 10 miljoen aan ex-school in Compton

http://oi67.tinypic.com/qyzfvl.jpg

Dr. Dre trekt zijn portemonnee voor de bouw van een cultureel centrum voor de Compton High School in Los Angeles. De rapper doneert tien miljoen dollar (8,9 miljoen euro) aan de middelbare school in de wijk waar hij opgroeide.

Met de donatie krijgen de docenten en scholieren niet alleen een spiksplinternieuw aula voor optredens en voorstellingen, ook krijgt men toegang tot de nieuwste techologie om digitale mediaproducties te maken. "Ik wil kinderen de middelen en het onderwijs geven dat ze verdienen", aldus Dr. Dre die in het echt Andre Romelle Young heet.

De 52-jarige rapper en producer werd geboren, en groeide op, in het Californische Compton. Zijn laatste album getiteld 'Compton' werd zelfs vernoemd naar het stadje. Dre liet weten dat hij alle opbrengsten uit de verkoop van de plaat zal doneren aan het cultureel centrum van de school.

Dr. Dre is niet de enige beroemde rapper uit Compton. Ook Kendrick Lamar werd geboren en getogen in het stadje.

16-06-2017 om 18:14 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er komt een single voor de Grenfell Tower-slachtoffers (misschien zelfs met Adele)

Er komt een single voor de Grenfell Tower-slachtoffers (misschien zelfs met Adele)

http://oi68.tinypic.com/b6ebys.jpg

We kennen Simon Cowell allemaal als jurylid van de vele Idool- en Got Talent-shows. Maar de man heeft ook heel wat macht in de muziekindustrie, en wil die nu aanwenden om de slachtoffers van de Londense brand te helpen.

In de brand van de Londense Grenfell Tower kwamen minstens 17 mensen om het leven, en honderden families verloren hun hele hebben en houden. Die kunnen dus best wat financiële hulp gebruiken, en Simon Cowell wil dat doen met een liefdadigheidssingle. Daarvoor hoopt hij onder meer Adele te strikken, die zelf al haar steun kwam betuigen aan het appartementsgebouw.

Cowell zegt dat hij het idee kreeg toen hij naar het nieuws keek. "Het gaf me kippenvel. Mensen daagden op met water en kleren, en dan die muur met al die boodschappen van mensen... Het zou verschrikkelijk zijn mocht iemand in mijn positie niets doen." Welk nummer het wordt en wie er zal deelnemen, is nog niet duidelijk. Hij wil wel morgen al opnemen en de single na het weekend uitgeven.

16-06-2017 om 18:10 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is Beyoncé (aan het) bevallen?

Is Beyoncé (aan het) bevallen?

http://oi66.tinypic.com/wqopdd.jpg

Jay Z werd gisteren als eerste hiphopartiest ooit opgenomen in de Songwriters Hall of Fame, maar schitterde door zijn afwezigheid. Er waaien immers heel wat geruchten over zijn vrouw Beyoncé, die aan het bevallen zou zijn of onlangs bevallen zou zijn van een tweeling.

Amerikaanse media speculeren volop over de geboorte. Jay Z en zijn dochter Blue Ivy, die in januari 2012 ter wereld kwam, zouden in Los Angeles bij een ziekenhuis zijn gespot. Ook de moeder en zus van Beyoncé werden gefotografeerd in Californië. Fans van Beyoncé beweren al langer dat de zangeres is bevallen. Ze is al een tijdje stil op social media, en deelde op Moederdag volgens 'The Beyhive' bewust een oude foto om iedereen op het verkeerde been te zetten.

In plaats van Jay Z nam Warner/Chappell Music-baas Jon Platt de award in ontvangst. Alle nieuw in de Songwriters Hall of Fame opgenomen artiesten, onder wie ook Kenneth 'Babyface' Edmonds en Max Martin, werden geïntroduceerd door Barack Obama. De oud-president van de Verenigde Staten prees zijn "goede vriend" Jay Z in het bijzonder.

Volgens Obama zijn er veel overeenkomsten tussen hem en de rapper. Zo overtroffen beiden ieders verwachting en weten ze allebei hoe het is om op te groeien zonder vader. "Jay en ik zijn ook dol op onze dochters, hoewel hij mij voorbijstreeft als de tweeling er straks is. En laten we eerlijk zijn, we hebben allebei een echtgenote die veel populairder is."

16-06-2017 om 18:07 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weduwe Ronnie James Dio haalt zwaar uit naar Kiss-boegbeeld Simmons over bokkengroet

Weduwe Ronnie James Dio haalt zwaar uit naar Kiss-boegbeeld Simmons over bokkengroet

http://oi63.tinypic.com/1eb6es.jpg

Nadat eerder deze week bekend is geraakt dat frontman Gene Simmons van de Amerikaanse hardrockgroep Kiss een patent heeft aangevraagd op de in hardrock- en metalmiddens befaamde bokkengroet, heeft de weduwe van Ronnie James Dio zwaar uitgehaald naar de bassist/zanger. Dat heeft teamrock.com gemeld.

De bokkengroet bestaat erin dat iemand een gebalde vuist met pink en wijsvinger omhoog toont. Gene Simmons heeft er bij de bevoegde Amerikaanse autoriteiten patent op gevraagd, naar eigen zeggen omdat hij het gebaar in 1974 heeft uitgevonden.

Algemeen geldt echter dat wijlen Ronnie James Dio, zanger bij Rainbow en Black Sabbath alsmede zijn eigen band Dio, de groet heeft geïntroduceerd, zij het in een andere versie dan Simmons. Zijn weduwe Wendy is dan ook uit haar krammen geschoten.

"Proberen geld te slaan uit zoiets is walgelijk. Het (de groet) behoort aan iedereen toe, het is van niemand, het is publiek domein, het mag niet gepatenteerd worden."

Ook de vroegere bassist van de Amerikaanse hardrockband Mötley Crüe mengde zich via Twitter in het debat, zij het vanuit een meer humoristische invalshoek. Nikki Sixx verkondigde dat hij eraan denkt patent te vragen op het meer gekende gebaar met de opgestoken middelvinger.

16-06-2017 om 18:03 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arrestant concert Guus Meeuwis verdacht van terrorisme

Arrestant concert Guus Meeuwis verdacht van terrorisme

http://oi66.tinypic.com/2z7fm0n.jpg

Een 29-jarige Amsterdammer die vorige week vrijdag is aangehouden bij een concert van Guus Meeuwis in de zuidelijke Nederlandse stad Eindhoven, wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de voorbereidingshandelingen voor een terroristisch misdrijf. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) in Den Bosch bekend, vooruitlopend op de voorgeleiding van de man aan de onderzoeksrechter.

Het OM wil de man veertien dagen langer vasthouden. Het politieonderzoek naar die voorbereidingshandelingen is nog gaande. Die naspeuringen vragen volgens het OM uiterste zorgvuldigheid. Het parket geeft daarom geen bijzonderheden prijs.

De verdachte zit in beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat.

De man werd vorige week vrijdag opgepakt toen hij aan het filmen was bij de ingang van het stadion van voetbalclub PSV, waar Guus Meeuwis optrad. Hij gedroeg zich opvallend, had daarvoor geen verklaring en had geen kaartje voor het concert. De man stond bij de politie bekend als "mogelijk geradicaliseerd". Daarom werd groot alarm geslagen.

16-06-2017 om 17:59 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
14-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anita Pallenberg, sixties-icoon en ex van Keith Richards, overleden

Anita Pallenberg, sixties-icoon en ex van Keith Richards, overleden

http://oi64.tinypic.com/2yyclu8.jpg

Filmactrice, model en occasioneel modeontwerpster Anita Pallenberg, vooral bekend als de ex van twee gitaristen van de Rolling Stones, is gisteren op 73-jarige leeftijd overleden. Dat meldde het vakblad Hollywood reporter. De doodsoorzaak is niet bekend. Pallenberg was zowel de partner van wijlen Brian Jones als van Keith Richards. Met Richards kreeg zij drie kinderen.

In de jaren zestig gold Pallenberg als een van dé iconen van de pop-artcultuur.In haar geboortestad Rome hing ze rond regisseurs als Fellini en Visconti en schrijvers als Moravia, in New York hoorde ze bij Andy Warhols entourage in The Factory.

Exit kostschool, enter backstage
Haar vader was een Italiaanse reisagent, haar moeder een Duitse secretaresse. Anita werd geboren in het door de Duitsers bezette Rome, in januari 1944. Op haar zestiende werd ze buitengegooid op een Duitse kostschool, waarna ze als model aan de slag ging in Italië en later in New York.

In 1965 woonde ze een concert van de Stones in München bij en slaagde ze erin backstage te raken, waar ze de bandleden ontmoette. Het was het begin van haar relatie met Brian Jones, die volgens Pallenberg al snel gewelddadig werd. Ze verliet Jones voor haar beschermer Keith Richards. Ze vestigden zich in Londen, waar ze drie kinderen kregen. De twee worstelden met een heroïneverslaving en zouden scheiden in 1980.

Als actrice kende zij twee memorabele rollen: naast Jane Fonda in Roger Vadims cultklassieker 'Barbarella' (1968) en naast Mick Jagger - alweer een Stone - in Nicolas Roegs debuutprent 'Performance' (1970). Ze speelde ook naast Marlon Brando en Richard Burton in de seksfarce 'Candy' (1968).

Drie kinderen met Keith
In zijn autobiografie uit 2010 schrijft Keith Richards dat Pallenberg Jones had verlaten na "een reeks gewelddadige incidenten". Richards en Pallenberg bleven een koppel, ondanks een korte zijsprong met Mick Jagger die zij altijd heeft ontkend, maar door Richards wel is bevestigd.

Met Pallenberg kreeg Richards drie kinderen: Marlon, Angela en Tara. Laatstgenoemde kind overleed al na tien weken aan een longontsteking. Richards en Pallenberg hadden ook eenzelfde interesse in heroïne, wat Pallenberg op ruim een verloren decennium kwam te staan.

Toen een jongen van zeventien zich in 1979 in het huis van Richards en Pallenberg door het hoofd schoot - de jongen werkte voor het gezin en had een relatie met Pallenberg - brak er iets tussen de twee.

Een tiental jaar geleden dook Pallenberg weer op het witte scherm op, met rollen in 'Mister Lonely' van de Amerikaanse cultcineast Harmony Kormine en in het stuk 'Cheri' van Stephen Frears.

Absolute schoonheid

Pallenberg zong mee backing vocals op 'Sympathy for the Devil' en Jagger verklaarde dat hij de nummers op het album 'Beggars Banquet' uit 1968 hermixte naar haar kritiek en aanwijzingen.

"Mijn eerste indruk was die van een heel sterke vrouw", schreef Richards in zijn autobiografie 'Life'. "Ze was ook heel slim, en dat is één van de redenen waarom ze me aansprak. Dat en het feit dat ze zo onderhoudend was en een absolute schoonheid om naar te kijken. Heel grappig ook, en de meest cosmopolitische persoon die ik ooit had ontmoet. Ze sprak drie talen. Ze was overal al geweest. Dat was allemaal heel exotisch voor mij".

Keith en Anita bleven ook na hun scheiding close. In een interview uit 2010 met Rolling Stone, zegt hij: "Het was moeilijk, maar tegelijk was er een onderliggende liefde die alle problemen oversteeg. Ik kan zeggen: 'Ik hou van jou, maar ik kan niet met je leven'. En nu zijn we trotse grootouders, dat hadden we nooit gedacht te zullen meemaken".

14-06-2017 om 21:16 geschreven door artist lover


» Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pleegde Bob Dylan plagiaat in zijn Nobellezing?

Pleegde Bob Dylan plagiaat in zijn Nobellezing?

http://oi68.tinypic.com/2wgw4sh.jpg

Bob Dylan heeft mogelijk plagiaat gepleegd bij het schrijven van zijn Nobellezing. Dat constateert website Slate.

De rede van de zanger en songwriter is sinds 5 juni te beluisteren op de website van de Zweedse Academie. Vlak daarna concludeerde schrijver Ben Greenman dat Dylan daar quotes aanhaalt uit Moby Dick, die helemaal niet in het boek staan.

Slate kwam erachter dat er wel gelijkaardige quotes terug te vinden zijn op SparkNotes, een site voor scholieren en studenten waarop uittreksels en studiegidsen te vinden zijn. Volgens de site vertonen 12 van de 78 zinnen die Dylan uitspreekt over Moby Dick een opvallende gelijkenis met zinnen van de studentenwebsite.

Woordvoerders van Dylan en de Nobelorganisatie hebben tot nu toe niet gereageerd op het artikel.

14-06-2017 om 21:13 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Janine Bischops: "Ik voel me eenzaam"

Janine Bischops: "Ik voel me eenzaam"

http://oi65.tinypic.com/33u4j5s.jpg

Janine Bischops (74) zullen we altijd blijven verbinden met Jenny uit Thuis, maar intussen is ze al een tijdje bezig met andere dingen. Professioneel gaat het haar voor de wind, maar op persoonlijk vlak heeft ze het momenteel iets moeilijker, vertelt ze in TV Familie.

Tot eind volgend jaar staat haar agenda vol, verklapt ze. En dan gaat ze ook nog eens regelmatig op reis. "Ja kijk, ik heb geen partner. Dus als ik niet werk en reis, zou ik vooral thuis zitten. Alleen. Word ik daar gelukkig van? Ik denk het niet! Er zouden misschien dagen zijn waarop ik mijn bed niet uitkom."

Momenteel heeft ze een klein dipje, klinkt het. "Ja, ik heb het er momenteel heel moeilijk mee dat ik niemand heb om m'n leven mee te delen. Daardoor voelt het erg onwennig aan als ik tussen mensen ben die wél een partner hebben, versta je? 't Is soms echt gewoon té pijnlijk, dus dan blijf ik liever weg."

Actief op zoek gaan naar een partner, dat ziet ze echter niet zitten. "De mannen die ik ontmoet... 'k Heb de indruk dat mijn bekendheid hen afschrikt. Ach, als er zich niemand meer aandient, dan is dat maar zo. Dan leg ik me daarbij neer. Ik heb gelukkig veel goeie vrienden. 'k Kan elke dag wel ergens naartoe."

14-06-2017 om 21:10 geschreven door artist lover


» Reageer (1)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!