Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

27-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coco Jr.: "Ik heb Geena nooit bedrogen"

Coco Jr.: "Ik heb Geena nooit bedrogen"

http://oi63.tinypic.com/24ybcw9.jpg

De Dinky Toys zijn na 25 jaar terug, en frontman Coco viel meteen weer op door een opmerkelijke uitspraak: "Ontrouw moet kunnen in een relatie", klonk het. Nu nuanceert hij die uitspraak wel in Dag Allemaal: "Voor alle duidelijkheid: ik heb Geena (Lisa, nvdr.) nooit bedrogen".

Coco gelooft niet in monogamie, meldde hij enkele weken geleden in een interview. "In theorie moet ontrouw kunnen, zo open-minded ben ik wel", gaat hij nog verder. "Vrijheid op alle vlakken, dus ook binnen een relatie." Zijn ex-vrouw Geena Lisa stelde zijn uitspraak meteen een beetje bij: "Je mag ruimdenkend zijn in het leven, daar heb ik niets op tegen. Zolang je het als koppel maar eens bent. Coco en ik hadden de afspraak om monogaam te zijn en daar heeft hij zich aan gehouden."

Haar ex-man beaamt dat nu in Dag Allemaal. "Het is niet omdat je ergens niet in gelooft dat je er geen afspraken over kan maken", verduidelijkt hij. "Ik ben een voorstander van vrijheid op alle vlakken, óók in een relatie. Maar als mijn partner daar niet mee gediend is en we maken de afspraak om elkaar trouw te blijven, houd ik mij daaraan. Dan hoef ik geen scheve schaatsen te rijden. Daar ben ik principieel in. Noem het: de kleine lettertjes in het contract respecteren.  Ik ben zeer open-minded in de liefde. Maar ik besef dat ik dat niet van iedereen kan verwachten."

27-06-2017 om 19:38 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.K3, Jacques Vermeire en Sven De Ridder vertellen alles over nieuwe K3-film 'Love Cruise'

K3, Jacques Vermeire en Sven De Ridder vertellen alles over nieuwe K3-film 'Love Cruise'

http://oi63.tinypic.com/zvx8nl.jpg

Vanmiddag werd in Rotterdam de complete cast van 'K3 Love Cruise', de eerste bioscoopfilm van Hanne, Marthe en Klaasje gepresenteerd. ' K3 Love Cruise' is vanaf 13 december te zien in Vlaamse en Nederlandse bioscopen.

De drie kersverse filmactrices staan al weken op de filmset samen met Hallo K3!-acteurs Jacques Vermeire en Winston Post, die net als in de tv-serie de rol van Marcel en Bas vertolken. Andere gastrollen zijn weggelegd voor de acteurs Sven De Ridder, die de rol van parel-elf Elvin op zich neemt, en Maartje Van Neygen, die de rol van elfje Ayla invult. Ashley Ntangu kruipt in 'K3 Love Cruise' in de rol van Jasmijn, een oude schoolvriendin van Klaasje. De Nederlandse Nicolette van Dam kruipt in de huid van cruisedirecteur Visschers en Tim Douwsma speelt Alex, vroegere buurjongen van Hanne.

Het verhaal

De meisjes van K3 zijn in de wolken. Ze mogen als special guests mee met een cruise, op het schip van kapitein Bas. Mevrouw Visschers, de directeur van de cruisemaatschappij, is ook aan boord. Ze heeft hoge verwachtingen van het spetterende optreden dat K3 zal geven op het eindbal.

Het lijkt een rustige, ontspannen trip te worden, maar het wordt een hele andere reis wanneer de parel die Klaasje van haar grootmoeder heeft gekregen, plotseling verandert in een parel-elf: Elvin. Alleen Klaasje, Hanne en Marthe kunnen Elvin zien. Elvin vaart mee met het schip naar zijn elfendochter Ayla in de Bikinicirkel, waar hij ooit is ontvoerd door de betbetovergrootvader van Klaasje.

Waanzinnige betoveringen

Elvin is dan ook razend op de meisjes van K3 en probeert hen zoveel mogelijk in een slecht daglicht te plaatsen. Dat doet hij door met zijn magische elfenstof de meest waanzinnige betoveringen te doen, waardoor K3 steeds weer in moeilijke maar hele grappige situaties belandt.

Het is dan ook de vraag of K3 er uiteindelijk in zal slagen om, ondanks de sabotage van Elvin, het optreden voor Visschers tot een goed einde te brengen... Deze eerste film van Hanne Marthe en Klaasje zit ook nog eens boordevol vrolijke nieuwe K3 hits.

27-06-2017 om 19:34 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
26-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze man (en zijn bandana) liggen aan basis van drie volle 'Sportpladijzen'

Deze man (en zijn bandana) liggen aan basis van drie volle 'Sportpladijzen'

http://oi66.tinypic.com/54upgz.jpg

Drie volle 'Sportpladijzen', zoals tv-hond ­Samson dat zo mooi zegt, en ­binnenkort allicht nog een ­vierde. Het verjaardagsfeestje voor 20 jaar Ketnet, met ­optredens van Samson & Gert en Spring, is een onverwacht ­succes. Aan de basis ervan ligt... een stukje stof.

"Toen ik een oude Ketnet-bandana droeg ­tijdens een Back to the 90s-party in het Sportpaleis, hebben ­honderden mensen gevraagd of ze hem even mochten lenen om vervolgens een selfie te ­maken", zegt Maarten Janssen, netmanager van Ketnet. "Op dat moment besefte ik: hier zit méér in. Maar drie keer het Sport­paleis uit­verkopen? Ik was al blij ­geweest met één of twee Lotto ­Arena's."

26-06-2017 om 21:23 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitgeverij verontschuldigt zich voor 'aap' in Suske & Wiske

Uitgeverij verontschuldigt zich voor 'aap' in Suske & Wiske

http://oi65.tinypic.com/vsm0d0.jpg

Standaard Uitgeverij heeft haar excuses aangeboden voor een tekening in het nieuwste Suske en Wiske-album. Zaterdag lekte een plaatje uit waarop blote borsten te zien zijn (niet voor de eerste keer in de reeks, in tegenstelling tot eerdere berichten). Maar op sociale media vielen sommigen over de stereotypering van de donkere man die naar die blote borsten kijkt.

Schrijfster Dalilla Hermans zette met de hashtag #Nomoremonkeybusiness een actie op touw tegen deze "ontzettend racistische afbeelding van een zwarte man. "Dit is een halve aap. Deze shit hoeven we niet meer te pikken".  Tekenaar Stephanie Dehennin verspreidde via Twitter een aangepaste prent met een niet-stereotype donkere man in het plaatje. Ook op sociale media in Nederland vielen veel mensen over de afbeelding.

"Het is nooit de bedoeling geweest om binnen de teksten en de scenario's iemand te schofferen", zegt Ruth Van Ammel van Standaard Uitgeverij nu. "Deze reactie is echter gebaseerd op één tekening, de enige tekening van dit personage, een figurant dus in het verhaal. Er is een zeer divers aanbod van figuren in de strip."

Lambik

De woordvoerster wijst erop dat de strip vol karikaturen staat. "Lambik is ook geen prototype van dé man", vertelt ze aan De Redactie. Maar tegelijkertijd erkent de uitgeverij "er te licht over heen gegaan te zijn. We zijn ons niet bewust geweest van de impact hiervan."

Het is niet duidelijk wat er nu met het plaatje in het nieuwe album gaat gebeuren. Het boek is al gedrukt en verspreid.

26-06-2017 om 21:20 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koen Wauters en Natalia zoeken duetpartner (en je hoeft zelfs niet te kunnen zingen)

Koen Wauters en Natalia zoeken duetpartner (en je hoeft zelfs niet te kunnen zingen)

http://oi64.tinypic.com/2uj6m2s.jpg

Opgelet aan wie ervan droomt eens samen te zingen met Natalia, Koen Wauters, Bart Peeters of Alex Callier. VTM is op zoek naar de strafste fans van 'The Voice'.

Geen kandidaten, maar kijkers die de voorbije seizoenen geen aflevering hebben gemist, uitkijken naar elke nieuwe lichting stemmen en meeleven met elke beslissing van de coaches. Zij krijgen deze zomer de kans om in een tv-spot zelf een nummer in te zingen met de coaches - in een blitse auto, bovendien.

Een 'meet and sing', dus. Prachtig kunnen zingen is geen must. Stel jezelf in een korte video voor, vertel waarom 'The Voice' je lievelingsprogramma is, zing eventueel een stukje en laad de boel op via vtm.be.

26-06-2017 om 21:14 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo ziet Eminem er dus niet meer uit

Zo ziet Eminem er dus niet meer uit

http://oi65.tinypic.com/x1yexv.jpg

Met zijn geblondeerde haar en geschoren gelaat was Eminem lang een van de meest herkenbare gezichten in de muziekindustrie. Maar fans zijn helemaal in shock door de laatste Instagrampost van de rapper. Hij liet een baardje staan en ziet er plots helemaal anders uit.

26-06-2017 om 21:10 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichaam Salvador Dalí moet opgegraven worden

Lichaam Salvador Dalí moet opgegraven worden

http://oi63.tinypic.com/rwuecp.jpg

Een rechter in Madrid heeft beslist dat het lichaam van de in 1989 overleden kunstenaar Salvador Dalí moet opgegraven worden zodat DNA-stalen kunnen genomen worden voor een ouderschapszaak.

De bedoeling is om na te gaan of de artiest de biologische vader is van een vrouw uit Catalonië, in het noordoosten van Spanje. Ook Dali was afkomstig van die streek.

Pilar Abel uit Girona beweert de dochter van de wereldberoemde schilder te zijn. Volgens de vrouw had de kunstenaar in 1955 een affaire met een dienster. De rechter beval de opgraving en stelde dat geen enkel persoonlijk voorwerp van de surrealistische artiest mag gebruikt worden bij de ouderschapstest. DNA-onderzoek is nodig omdat er geen andere manier is om het verwantschap te bewijzen, aldus de rechtbank.

De Catalaanse artiest overleed op 24 januari 1989 op 84-jarige leeftijd in een ziekenhuis in zijn geboortedorp Figueras.

26-06-2017 om 21:05 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
25-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ivanka Trump moet getuigen in proces tegen haar schoenenmerk

Ivanka Trump moet getuigen in proces tegen haar schoenenmerk

http://oi65.tinypic.com/2ibda2w.jpg

Ivanka Trump, dochter en raadgeefster van de Amerikaanse president, zal persoonlijk moeten getuigen in een zaak tegen haar schoenenmerk. Het Italiaanse label Aquazzura beschuldigt de onderneming van de presidentsdochter van namaak.

President Trump vond dat zijn dochter moest worden vrijgesteld van ondervraging omdat ze het te druk heeft met haar werk als raadgeefster op het Witte Huis. Maar de New Yorkse rechter Katherine Forrest verwerpt dat argument. In de vrijdag gepubliceerde beslissing noteert ze wel de ‘concurrerende professionele verplichtingen’ van Ivanka, maar voegt ze toe dat ‘het niettemin zo is dat ze verondersteld wordt persoonlijk betrokken te zijn geweest bij de evenementen die in deze klacht worden aangeklaagd’. Ze zal daarom ook moeten getuigen.

De rechter bepaalde wel dat de getuigenis maximaal twee uur zal duren en dat ze zal plaatsvinden in Washington. Dat moet voor eind oktober gebeuren.

Het Italiaanse schoenenlabel Aquazzura vindt dat het merk Ivanka Trump een van zijn bekendste schoenen, de ‘Wild Thing’, bijna volledig gekopieerd heeft. De Italianen vragen dat de verkoop van Ivanka’s ‘Hettie’ wordt stilgelegd en eisen een niet nader bepaalde schadevergoeding. Ze wijzen er ook op dat ze eerder al bij het schoenenmerk klaagden over namaak van twee andere modellen, die Ivanka Trump sindsdien niet meer verkoopt.

De ‘Wild Thing’ kende vanaf zijn lancering een groot succes. De schoen wordt gedragen door onder anderen actrice Jamie Chung, zangeres Solange Knowles (zus van Beyoncé) en topmodel Kendall Jenner. Ze kosten 785 dollar in de VS, tegen 145 dollar voor de ‘Hettie’-sandalen.

Ivanka Trump legde haar functie bij het gelijknamige bedrijf neer kort voordat haar vader in januari werd ingezworen als president.

25-06-2017 om 17:55 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jolien D’hoore kroont zich opnieuw tot Belgisch kampioen bij de vrouwen na sprint met kopgroep

Jolien D’hoore kroont zich opnieuw tot Belgisch kampioen bij de vrouwen na sprint met kopgroep

http://oi68.tinypic.com/ojnvqu.jpg

Jolien d’hoore is de nieuwe Belgisch kampioen bij de vrouwen. Zij was de snelste van een ruime kopgroep. Lotte Kopecky spurtte naar de tweede plaats, het brons is voor Kelly Druyts. Voor D’hoore is het de vierde keer dat ze het BK wint, Kopecky strandt dan weer voor de vierde keer op rij op de tweede plaats.

De toppers waren present en wilden de koers meteen hard maken. Valerie Demey, Jolien D’Hoore, Lotte Kopecky en Ann-Sophie Duyck gingen er van bij de officiële start op de Desguinlei meteen vandoor. Ze kregen 20 seconden, maar zette hun inspanning niet door. Demmy Druyts en Isabelle Beckers namen de rol over en trokken ten aanval. Ze kregen maximaal 1’20” van het peloton, dat niet van plan was zich te laten verrassen door een vroege vlucht. Na een mooie vlucht werden de twee op iets meer dan 30 km van het einde gevat.

Het tempo lag schijnbaar hoog. Achteraan stond de deur wagenwijd open, zowat de helft van de rensters moest de rol lossen. Dan achtte Nathalie Verschelden, een ploegmaat van titelverdedigster Kaat Hannes, haar moment gekomen en ze ging solo in de aanval. Ze pakte een halve minuut en Lotte Kopecky besliste in de achtervolging te gaan.

De renster van Lotto-Soudal zou er echter niet bijkomen en werd opnieuw gegrepen. Op een dikke tien kilometer van de meet was ook het liedje van Verschelden uitgezongen. Maar het bleef aanvallen regenen. Jessy Druyts viel aan, maar kreeg geen vrijgeleide. Ook de poging van Sanne Cant leidde tot niets. Ondertussen bleven Kopecky en D’hoore voorin de kopgroep attent koersen, waarin zo’n 20 rensters zaten. En dan was daar titelverdedigster Kaat Hannes met een aanval, zij was duidelijk niet van plan haar trui zonder slag of stoot af te geven. De Kempense ging ervandoor op de laatste kasseienstrook, maar ook zij kreeg geen ruimte.

In de sprint met de ruime kopgroep was Jolien D’hoore de snelste. Ze klopte Kopecky en Kelly Druyts en mag zo opnieuw een jaar lang in de tricolore trui rondfietsen, voor de vierde keer al in haar carrière. Kopecky pakt alweer zilver, voor de vierde keer op rij. Zij is wel opnieuw Belgisch kampioen bij de U23.

25-06-2017 om 13:56 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auto rijdt op mensen in nabij moskee in Newcastle

Auto rijdt op mensen in nabij moskee in Newcastle

http://oi66.tinypic.com/2zsxp44.jpg

In de Noord-Engelse stad Newcastle is zondagochtend even na 9 uur een auto ingereden op enkele gezinnen die waren samengekomen om in een nabije moskee aan de gebeden voor het Suikerfeest (Eid al-Fitr) deel te nemen.

Na het incident is er een persoon opgepakt– een 42-jarige vrouw, volgens de BBC – maar volgens de politie zou het voorval niets met terreur te maken hebben.

Er zouden een zestal gewonden gevallen zijn, waaronder twee kinderen, volgens sommige getuigen in de Britse media.

25-06-2017 om 13:51 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Getraumatiseerde vluchtelingen getuigen over gruwel in Mosul: 'kind voor ogen van ouders onthoofd'

Getraumatiseerde vluchtelingen getuigen over gruwel in Mosul: 'kind voor ogen van ouders onthoofd'

http://oi66.tinypic.com/ortqfm.jpg

Bij het offensief van de Iraakse troepen in het oude stadsgedeelte van Mosul zijn naar schattingen van de Verenigde Naties honderden burgers gedood of gewond geraakt. Honderden anderen konden de belegerde zone al ontvluchten, velen van hen ondervoed of gewond, en zwaar getraumatiseerd. 'Ouders moesten hun favoriete kind aanwijzen, dat dan voor hun ogen werd onthoofd.'

Duizenden tot tienduizenden burgers zouden door terreurbeweging Islamitische Staat (IS) als levend schild zijn gebruikt, zo zei Lisa Grande, de VN-coördinatrice voor humanitaire hulp in Irak, zaterdag. Honderden onschuldigen, onder wie kinderen, werden neergeschoten, aldus Grande. Daarbij vielen zeker 12 doden en honderden gewonden.

Iraakse troepen hebben inmiddels een corridor geopend waarlangs burgers het belegerde centrum kunnen verlaten. Honderden mensen hebben de bevrijde zone al bereikt. Sommigen van hen gezinnen met gewonde en ondervoede kinderen. ‘Mijn baby overleeft al acht dagen op brood en water’, getuigde een moeder aan persagentschap Reuters.

De Vlaamse psycholoog Koen Sevenants vangt vluchtelingen op. Veel van hen, zeker kinderen,  zijn zwaar getraumatiseerd, getuigt hij op de VRT. 'Kinderen praten bijvoorbeeld de hele tijd over monsters omdat ze zoveel gruwelen hebben doorgemaakt. Ze hebben sleutelpersonen in hun leven verloren hebben en hebben bloed gezien. Die kinderen zijn hyperalert. Ook al zijn ze in veiligheid, ze blijven vrezen voor hun leven.'

'Ouders vertellen ons dat ze hun geliefkoosde kind moesten aanwijzen en dat kind werd dan voor hun ogen onthoofd. Vanmorgen sprak ik nog met een familie die is moeten vluchten met een pick-up-truck, die achteraan open was. Door de hobbelige weg is hun dochter uit de laadbak gevallen. Maar stoppen konden ze niet omdat ze achtervolgd werden door ISIS-strijders.'

Het offensief om het historische stadscentrum te bevrijden, werd vorige zondag ingezet. Het stadscentrum is het laatste stukje Mosul dat nog in IS-handen is. Volgens Grande zitten nog 100.000 tot 150.000 burgers vast in het stadsdeel, waar voedsel, water of medische verzorging schaars zijn.

De strijd om Mosul is al sinds oktober vorig jaar aan de gang. Iraakse troepen krijgen er de steun van sjiitische milities en de internationale coalitie.

25-06-2017 om 13:47 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hulpdiensten met eieren bekogeld in Borgerhout

Hulpdiensten met eieren bekogeld in Borgerhout

http://oi66.tinypic.com/2ec2d8o.jpg

De hulpdiensten die in de nacht van zaterdag op zondag uitrukten voor een ongeval in Borgerhout zijn daar bekogeld met eieren. De politie moest ter plaatse komen om te situatie te kalmeren, bevestigt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

De hulpdiensten rukten uit voor een verkeersongeval op het kruispunt van de Florastraat en de Terloostraat, waar twee wagens op elkaar ingereden waren. Eén voertuig had een gevel en twee geparkeerde auto’s geraakt.

Na het ongeval verzamelden zich zowat zestig nieuwsgierigen op de plaats van het ongeluk. Enkelen van hen gooiden eieren naar de hulpdiensten die ter plaatse gekomen waren.

‘De situatie dreigde te escaleren en de politie moest ter plaatse komen met bemiddelingsploegen en een mobiele eenheid’, zegt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie. ‘Rond 1 uur was de rust teruggekeerd, wellicht door de komst van onze ploegen. Maar zo’n gedrag kunnen we moeilijk tolereren. Politie en andere hulpdiensten zouden echt te allen tijde hun werk naar behoren moeten kunnen doen’, aldus Bruyns.

25-06-2017 om 13:44 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
24-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. New Yorkse maffioso op 100-jarige leeftijd vrijgelaten uit gevangenis

New Yorkse maffioso op 100-jarige leeftijd vrijgelaten uit gevangenis

http://oi63.tinypic.com/a5dbly.jpg

John ‘Sonny’ Franzese, een voormalige maffiabaas uit New York, heeft vrijdagnamiddag de gevangenis van Denvers, in de noordoostelijke staat Massachusetts, verlaten. Met zijn 100 jaar was Franzese de oudste bajesklant in de Amerikaanse gevangenissen. Dat melden lokale media.

Franzese werd in 1967 veroordeeld tot vijftig jaar cel voor bankovervallen. Hij zat daarvan 35 jaar achter de tralies. Hij werd zes keer voorwaardelijk vrijgelaten, maar belandde telkens opnieuw in het cachot.

De laatste keer dat hij de gevangenis mocht verlaten, was in 2010. Hij werd echter opnieuw opgesloten omdat hij stripclubs en een pizzeria in de staat New York zou hebben afgeperst.

De voormalige onderbaas van de maffiafamilie Colombo wordt verantwoordelijk geacht voor meer dan vijftig moorden, al raakte dat nooit bewezen.

Franzese verliet de gevangenis vrijdagmiddag in een rolstoel. Hij zou bij zijn dochter in Brooklyn gaan wonen. De eeuweling overleefde drie medebeklaagden, zijn advocaat en de rechter die hem in 1967 veroordeelde.

Volgens ABC is de 95-jarige Salvatore Sparacio, een maffiabaas uit Philadelphia, nu de oudste gevangene in de VS.

24-06-2017 om 14:41 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samson & Gert geven derde concert

Samson & Gert geven derde concert

http://oi65.tinypic.com/6fv03o.jpg

Op 4 december komt er een derde show van ‘Throwback Thursday in het Sportpladijs’ nadat de eerste twee concerten in een mum van tijd zijn uitverkocht.

Ketnet wordt dit jaar 20 jaar en plant samen met Studio 100 een groots muzikaal verjaardagsfeest.

De laatste tickets voor de tweede Ketnet-verjaardagsshow op 29 november gingen vanochtend op vijf minuten de deur uit. Daarom kondigen Ketnet en Studio 100 een extra show aan. Die tickets zijn nu ook te koop.

De concerten zijn niet bedoeld voor kinderen, maar wel voor de Ketnetters van toen, nu jongvolwassenen.

Samson en Gert, die zelfs na twintig jaar nog steeds een vaste waarde zijn bij Ketnet, zullen er al hun grote hits brengen en ook voormalige Ketnet-gezichten Steven Van Herreweghe en Sofie Van Moll zijn van de partij. Voor twintigers van vandaag dus één avond om schaamteloos hun jeugd opnieuw te beleven

24-06-2017 om 14:35 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna 16.000 Belgen op grootste zwarte lijst ter wereld

Bijna 16.000 Belgen op grootste zwarte lijst ter wereld

http://oi67.tinypic.com/2w5reag.jpg

Bijna 16.000 Belgen en inwoners van ons land staan op World-Check, de grootste zwarte lijst ter wereld. Dat schrijft De Tijd. Dat zou in veel gevallen onterecht zijn.

De lijst wordt in 170 landen door alle grootbanken en meer dan 6.000 andere bedrijven gebruikt om te weten welke klanten, sollicitanten en zakenpartners een ‘risico’ vormen, gaande van ‘politiek gevoelig’ tot mensen gelinkt aan criminaliteit en terrorisme.

Internationaal onderzoek, door onder meer De Tijd, stelt dat heel wat mensen onterecht op de lijst staan. Zo staan er Belgen in de categorie ‘terrorisme’ die zijn vrijgesproken of nooit zijn vervolgd. Zelfs de Moslimliga stond op de lijst, terwijl de liga al meermaals opriep tegen geweld.

Ook de Brusselse rechter Christine Schurmans belandde onterecht op de lijst ‘financiële criminaliteit’. BV’s als Jean-Marie Pfaff, Véronique De Kock en Hans Otten worden om twijfelachtige redenen als risicovol bestempeld.

Toch bevestigen de Belgische grootbanken dat ze World-Check gebruiken om klanten te screenen. Maar de banken voegen daaraan toe dat ze de databank nooit als enige bron gebruiken.

Willem Debeuckelaere, voorzitter van de Privacycommissie, gaat de kwestie aankaarten bij de banken.

In een reactie zegt World-Check dat het iedereen aanmoedigt het bedrijf te contacteren als ze onterecht op de zwarte lijst staan.

24-06-2017 om 14:31 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor het eerst blote borsten in ‘Suske en Wiske’

Voor het eerst blote borsten in ‘Suske en Wiske’

http://oi64.tinypic.com/51rbdf.jpg

Eerder kreeg Wiske al borstjes ‘om mee te zijn met haar tijd’, maar in de laatste strip gaan de tekenaars nog een stapje verder. Voor het eerst zijn blote borsten te zien in ‘Suske en Wiske’. ‘We gaan zulke taboes niet meer uit de weg’, zegt de uitgeverij.

Wie vrijdag in in onze krant naar de strippagina’s bladerde, is het misschien ook opgevallen: de blote borsten van Mami Wata in Suske en Wiske. Niet meteen wat je verwacht van een familiestrip die mikt op lezertjes vanaf acht jaar. Maar het was een heel bewuste keuze. ‘We hebben er even over gediscussieerd, maar als snel kwamen we tot de ­conclusie dat we die borsten ­gewoon moesten tekenen’, zegt Ruth Van Ammel van Standaard Uitgeverij aan Het Nieuwsblad. ‘Ook de familie Vandersteen is op de hoogte.’

Twintig jaar geleden zou dat compleet ondenkbaar zijn ­geweest. Maar de met de recente restyling van de stripreeks maakt Studio Vandersteen ­gedurfde keuzes. Zo heeft Wiske nu ook borstjes. ‘We spelen meer in op de leefwereld van kinderen’, zegt Van Ammel. ‘Zij zien vandaag al eens een streepje naakt, bijvoorbeeld in de muziekvideo’s van Justin Bieber en Miley Cyrus. We moeten toch niet preutser zijn dan de ­realiteit? We zijn op een punt gekomen dat we zulke taboes niet meer uit de weg gaan.’

Het past ook in het verhaal, zegt Van Ammel. ‘Mami Wata is een Afrikaanse zeegodin die al eeuwen zo wordt afgebeeld. Het zou vreemd zijn mochten we haar nu in bikini tekenen. Het avontuur moet authentiek zijn.’

Normale lichamen

Sensoa juicht toe dat jongeren naakt te zien krijgen in een ‘normale’ context. ‘Vandaag zien ze bijna uitsluitend seksueel naakt, in reclame of porno’, zegt beleidsmedewerker Lies Verhetsel. ‘Hoe meer verschillende lichamen ze zien – met al hun gebreken – hoe meer ze vrede nemen met hun eigen ­lichaam.’ Verhetsel waarschuwt de tekenaars er wel voor dat ze de halfnaakte vrouwen niet als object mogen voorstellen. ‘Mocht er een lekkerbekkende Lambik naast staan, dan zou dat een heel andere zaak zijn.’

De uitgeverij benadrukt dat ze naakte figuren altijd met eerbied zullen afbeelden en zeker niet in een seksuele context. Vraag is wat de toekomst zal brengen. Krijgen we straks ook een piemel te zien? ‘Wie weet’, zegt Van Ammel lachend. ‘Maar in de volgende nummers komt er alleszins geen naakt voor.’

24-06-2017 om 14:27 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Maingain: ‘Wat geldt voor PS, geldt ook voor andere traditionele partijen’

Maingain: ‘Wat geldt voor PS, geldt ook voor andere traditionele partijen’

http://oi68.tinypic.com/1p75sg.jpg

Défi-vooritter Olivier Maingain houdt vast aan zijn eis dat de traditionele partijen eerst de stal moeten uitmesten voor hij in nieuwe coalities stapt. Dat zei hij voor zijn overleg met CDH-voorzitter Benoît Lutgen.

Het CDH wil niet meer in de deelstaatregeringen met de door schandalen geplaagde PS regeren. Maar daarvoor moet hij eerst een alternatieve meerderheid op de been brengen. Net als Ecolo legt Défi een zware eisenbundel op tafel. En daar blijft hij bij, zei Maingain bij zijn aankomst.

‘Wat geldt voor de PS, geldt ook voor de traditionele partijen’, zei Maingain. ‘Het is een kwestie van politieke wil van de voorzitters.’

Voor hem is het vertrek van de gewezen CDH-voorzitster uit het Brussels Parlement nog altijd een voorwaarde om de coalitiewissel nog maar te overwegen.

De ontmoeting begon voor CDH-voorzitter Benoît Lutgen niet goed. Hij reed met zijn auto tegen de poort van het parlement van de Franse Gemeenschap. Na het gesprek liet hij nog niet in zijn kaarten kijken. Hij wil eerst nog meer contacten leggen.

Met de dag wordt duidelijker dat de politieke crisis niet in een handomdraai kan worden opgelost, van een snelle coalitiewissel is geen sprake. 'We zitten nog veraf, heel veraf', aldus Maingain.

Vooral in Brussel wordt het bijzonder moeilijk om een nieuwe meerderheid in het zadel te hijsen. Zonder Défi is een nieuwe Brusselse regering onmogelijk. En ook daar blijft Maingain de eisen opstapelen: zo verwacht hij van de Brusselse CDH­-minister Céline Frémault dat ze zich zeer strikt blijft opstellen over de boetes voor te luidruchtige vliegtuigen boven Brussel, ook al is de Brusselse regering in crisis.

CDH-voorzitter Benoît Lutgen heeft eerder al een ontmoeting gehad met MR-voorzitter Olivier Chastel en het voorzittersduo van Ecolo. Het gaat nog niet om formele onderhandelingen voor de vorming van nieuwe regeringen voor Brussel, Wallonië en de Franse Gemeenschap. De verschillende partijen zijn nog bezig hun posities en eisen uit te klaren.

24-06-2017 om 14:22 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
22-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Musical Cats stopt op Broadway

Musical Cats stopt op Broadway

http://oi68.tinypic.com/11biwj4.jpg

De klassieke musical Cats van Andrew Lloyd Webber stopt op Broadway. De vernieuwde show draait nog maar een jaar op de beroemde plek in New York, maar de productie liet weten dat het doek definitief valt na de kerstperiode.

Cats verscheen in 1982 voor het eerst op Broadway en was maar liefst 18 jaar lang te zien in New York. De musical werd een van de publiekslievelingen samen met klassiekers als West Side Story en The Phantom of the Opera. Cats keerde in 2016 terug, maar helaas, de inkomsten van de nieuwe show bleken teleurstellend. De voorstelling haalt zo'n 750.000 dollar per week binnen en dat is onvoldoende om een productie op Broadway te financieren, zo weet Variety.

Ook Sunset Boulevard, ook van Lloyd Webber, met actrice Glenn Close in de hoofdrol, stopt eind juni. Na het einde van Cats en Sunset Boulevard blijven er nog twee muscials van Webber te zien op Broadway: School Of Rock en The Phantom Of The Opera.

22-06-2017 om 19:51 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Harry: "Niemand van de familie wil koning of koningin te worden"

Prins Harry: "Niemand van de familie wil koning of koningin te worden"

http://oi63.tinypic.com/msd92v.jpg

Volgens prins Harry zit niemand van de Britse koninklijke familie erop te wachten de troon te bestijgen. Die opmerkelijke uitspraak doet de prins in een interview met het Amerikaanse blad Newsweek.

"Is er iemand in de koninklijke familie die koning of koningin wil worden? Ik denk het niet, maar we vervullen onze taken op het juiste moment", aldus de Britse prins. Hij voegt eraan toe dat hij diep respect heeft voor zijn oma Elizabeth en dat zijn broer William en hij het positieve klimaat dat de koningin de afgelopen zestig jaar heeft neergezet zeker willen voortzetten, maar dan op een andere manier. "We zijn betrokken bij het moderniseren van de Britse monarchie. We doen dit niet voor onszelf maar voor het grote geheel, voor de mensen."

Van oma krijgt hij in ieder geval alle ruimte om de Britse monarchie nieuwe invulling te geven en daar is de prins blij mee. "Ze vertelt ons de tijd te nemen, deze wijs te gebruiken en dingen te overdenken. We willen niet ergens aantreden, handjes schudden en niet betrokken zijn." 

Begrafenis van Diana
Als de begrafenis van Harry's moeder prinses Diana ter sprake komt haalt Harry, destijds twaalf jaar oud, uit: "Mijn moeder was net dood en ik moest een lang stuk lopen achter haar doodskist, omringd door duizenden mensen die naar me keken en nog eens miljoenen die het volgden op tv. Ik denk niet dat je een kind kan vragen om dat te doen, onder welke omstandigheden dan ook. Ik denk niet dat dat nu nog zou gebeuren." De 32-jarige prins heeft nog steeds het idee dat hij in een visbokaal leeft, maar hij kan er nu beter mee omgaan. 

Het imago van partyprins heeft hij dan ook al lang niet meer. "Ik kan nog steeds wel een beetje ondeugend zijn, maar dat helpt me om contact maken met mensen die in de problemen zijn geraakt." In het interview prijst hij ook zijn moeder, die hem heeft laten kennismaken met het 'gewone leven', iets wat hij als hij ooit zelf kinderen heeft zeker zal doorgeven. "Zelfs als ik koning was, zou ik nog mijn eigen boodschappen doen."

22-06-2017 om 19:47 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Josje heeft een platencontract bij Sony beet

Josje heeft een platencontract bij Sony beet

http://oi67.tinypic.com/dm5wyd.jpg

Sinds Liefde voor Muziek weten we allemaal dat Josje een heuse solocarrière op het oog heeft. Het ex-K3'tje gaf echter nooit echte details over hoe die er dan zal uitzien. Tot vandaag, want ze heeft een contract bij Sony Music Entertainment Benelux getekend.

Op Instagram plaatste Josje een foto van het tekenmoment. "Signed that paper!", schreef ze erbij. Ze laat ook weten dat het een droom is die uitkomt en dat er nieuwe muziek zit aan te komen. "Nog even geduld", meldt ze in haar hashtags.

In welke stijl de muziek zal liggen, is nog niet geweten. Josje liet zich in maart wel al eens ontvallen dat ze zich heel thuis voelt in het Nederlands, en dat wordt nu ook bevestigd door Sony. "Josje zal in het Nederlands zingen en deze zomer werkt ze in de studio haar eerste songs af. In het najaar stelt ze de eerste single voor aan het publiek." Maar misschien zit er ook wel een rapnummer of twee tussen, aangezien ze in Liefde voor Muziek bewees dat ze ook daar aanleg voor heeft.

22-06-2017 om 19:43 geschreven door artist lover


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!