Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

16-01-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wrede tragedie die Dolores O’Riordan inspireerde tot de grootste hit van The Cranberries

De wrede tragedie die Dolores O’Riordan inspireerde tot de grootste hit van The Cranberries

https://www.mupload.nl/img/p82z3bu1.jpg

“Dit lied is onze schreeuw tegen de onmenselijkheid van mens tot mens en van mens tot kind”, zei Dolores O’Riordan over de grootste hit van de Ierse band The Cranberries. De betreurde zangeres schreef Zombie zelf, op een akoestische gitaar. De inspiratie kwam van een wrede terreuraanslag in Warrington, waarbij twee kinderen stierven. Dolores schreeuwde haar afkeer uit voor de terroristen van het IRA: “It’s not me, it’s not my family’.

“Niet in de naam van Ierland”, was de boodschap van Dolores O’Riordan. “Het is niet Ierland, maar een aantal idioten die in het verleden leven”, zei ze over de aanslagplegers. Ze was helemaal onder de voet van de dood van de driejarige Jonathan Ball en de twaalfjarige Tim Parry in maart 1993. De kinderen kwamen om het leven door twee bommen die IRA-leden hadden verborgen in vuilnisbakken in een drukke winkelstraat en tot ontploffing brachten.

“Ik weet nog dat ik een van de moeders op tv zag, helemaal kapot”, zei de zangeres aan Vox een jaar later. “Ik voelde zo met haar mee, dat ze haar kind negen maanden had gedragen, de ochtendmisselijkheid, dat allemaal en dan doet zo’n eikel, een dwaas die meende een punt te maken, zoiets.”

Die woede en frustratie zit ook in ‘Zombie’. Ze schreef het nummer op haar eentje, in haar flat in Limerick op een akoestische gitaar. Pas tijdens de repetities kreeg de song de uiteindelijke, veel rauwere en hardere rockvorm. Dat vertelde ze vorig jaar aan Team Rock: “Ik nam de elektrische gitaar en bij het refrein zette ik de distorsie open. Ik zei aan drummer Ferg: ’En jij kan misschien stevig op de drums kloppen?’” De rest is geschiedenis. Zonder die aanpassingen zou het waarschijnlijk niet zo’n vaart gelopen zijn met de wereldhit die Zombie na de lancering in september 1994 werd.

In Engeland strandde ‘Zombie’ op plaats veertien in de charts. Daar zat mogelijk het censureren van de clip door de BBC voor iets tussen. De originele video toonde onder meer kinderen met wapens en daar vielen de BBC en ook het Ierse RTE over. Op YouTube werd de clip meer dan 660 miljoen keer bekeken en is zo de 210de populairste video ooit.

Ook voor de tekst kreeg Dolores O’Riordan kritiek. Ze zou naïef stelling innemen in een conflict waar ze niks van zou begrijpen. “Protestants of Katholiek maakt mij niet uit”, was haar antwoord. “Ik ben bezorgd om de onschuldige slachtoffers.” In die zin zijn de lyrics meer dan twintig jaar later nog altijd erg actueel.

The Cranberries namen zelf een uitgeklede akoestische uitvoering van Zombie op. A.D.A.M. Feat. Amy gingen voor een danceversie, en Eminem samplede het lied op zijn recentste album. Deze week zou de Amerikaanse metalband Bad Wolves samen met O’Riordan de hit opnieuw opnemen, maar gisteren werd de 46-jarige zangeres dood aangetroffen in haar hotelkamer, enkele uren voor de opnamesessie.

De vader van terreurslachtoffer Tim Parry vernam nu pas dat Zombie geïnspireerd was op het tragische lot van zijn zoon en bracht hulde aan Dolores O’Riordan.

16-01-2018 om 23:40 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
15-01-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fellaini op date gespot met bloedmooi ex-Playboy model dat van spionage verdacht werd

Fellaini op date gespot met bloedmooi ex-Playboy model dat van spionage verdacht werd

https://www.mupload.nl/img/jcricjizll.jpg

Als het op mooie vrouwen aankomt, moet je Marouane Fellaini (30) niets leren. De Rode Duivel en Manchester United voetballer werd gespot toen hij op date ging met Victoria Bonya, een Russisch bloedmooi ex-Playboy model die acht jaar ouder is dan hij en vorig jaar nog van spionage verdacht werd.

Fellaini en Bonya genoten van een romantisch diner in een restaurant en bleven niet onopgemerkt. Op een fanpagina van Bonya op Instagram verscheen al snel een foto van de twee. Volgens getuigen hadden ze het erg naar hun zin en waren ze de hele tijd aan het lachen.

Bonya is een Russische TV-presentatrice, actrice en model die al een huwelijk achter de rug heeft. Ze is de ex-vrouw van Alex Smurfit, de zoon van de Iers-Britse multimiljonair Michael Smurfit, met wie ze een bijna zesjarige dochter heeft. In het verleden had ze ook al een relatie met de Braziliaanse voetballer Morais Welliton Soares, ook hij was een aantal jaar jonger dan Victoria. In september 2007 schitterde Victoria in een fotoshoot voor het Russische magazine Penthouse en in december van dat jaar schopte ze het tot op de cover van Maxim magazine. Maar daar bleef het niet bij. In 2011 stond ze ook op de cover van Playboy.

Spionne voor de Russische regering

Vorig jaar werd Victoria nog vastgehouden op de luchthaven van Los Angeles omdat de veiligheidsmensen ervan overtuigd waren dat ze een spionne was voor de Russische regering. Ze deden dat naar verluidt nadat ze in haar bagage een visitekaartje vonden van een bedrijf dat verborgen camera’s produceert. Victoria was helemaal onder de indruk van het voorval. ”Ik dacht dat ik gearresteerd en gedeporteerd zou worden. In plaats van me echte vragen te stellen, besloot de officier te praten over onze president. Hij wilde alles weten over mijn standpunt en begon te praten over de KGB”, vertelde ze toen. Victoria werd uiteindelijk vrijgelaten, naar eigen zeggen nadat ze de agenten haar sociale media accounts toonde.

15-01-2018 om 21:54 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miss België present op nieuwjaarsreceptie van Rutten: “Ze is 100 procent van ons”

Miss België present op nieuwjaarsreceptie van Rutten: “Ze is 100 procent van ons”

https://www.mupload.nl/img/bscqn0bj.jpg

Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten kon voor de nieuwjaarsreceptie van haar partij rekenen op de aanwezigheid van premier Charles Michel. “Hij is le réformateur’ (de hervormer; nvdr) die bewijst dat je met hard werken en resultaten het communautaire gedoe overstijgt”, klonk het. Na haar toespraak maakte ook de kersverse miss België Angeline Flor Pua haar opwachting.

“Er zijn nog nooit zoveel mensen aan de slag geweest. Steeds meer hebben goesting om een eigen te beginnen. De motor draait. Jullie inkomsten gaan omhoog en de belastingen gaan omlaag”, was de boodschap van de Open Vld-voorzitster. Het publiek kon haar boodschap erg smaken.

Rutten overliep het palmares van de federale en Vlaamse Open Vld-excellenties,  elk op hun beurt kregen ze een open doekje. Terloops wees ze er ook op dat de volgende regering best evenveel vrouwen als mannen telt. Maggie De Block moet vandaag immers “bijna in haar eentje zorgen voor het genderevenwicht in de federale regering”.

868 sollicitatiebrieven
Maar voor Open Vld is er nog veel werk aan de winkel. Rutten verwees naar de 58-jarige Roger die tevergeefs 868 sollicitatiebrieven verstuurde of May die als jobstudente enkel mocht afwassen omdat ze zwart was en uit het zicht van de klanten moest blijven. 

Ze wees op de uitbreiding van het systeem van flexi-jobs en de 500 euro die onbelast bijverdiend kan worden, maar ze herhaalde  ook het pleidooi van Open Vld voor een verlaging van de erfbelasting. “Onze opdracht voor 2018 is duidelijk. Ook dit jaar zullen we het verschil maken. In Europa. In België. In Vlaanderen. In alle steden en gemeenten. Met sterke ideeën en knappe realisaties”, zweepte ze haar partijgenoten op. 

Rutten pleitte tot slot voor respect voor elk individu en de identiteit van elk individu: “Je kan zijn wie je wil, je kan alles zijn. Piloot in opleiding, uit Borgerhout, van Aziatische afkomst en 100 procent van ons. Proficiat, Angeline, Miss België 2018”, zei de voorzitster onder luid applaus. Enkele minuten na haar toespraak maakte de kersverse miss haar opwachting op de receptie.

15-01-2018 om 21:48 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“Tot vaarwel”: Ini Massez (Viv) pakt haar boeltje bij ‘Familie’

“Tot vaarwel”: Ini Massez (Viv) pakt haar boeltje bij ‘Familie’

https://www.mupload.nl/img/yg2pz15.jpg

Afgelopen vrijdag verdween Leen met haar gezin uit ‘Familie’, deze avond was het de beurt aan Viv. Het personage van Ini Massez zag haar liefde voor Benny onbeantwoord blijven en pakte haar boeltje. Leen trok Afrika, Viv naar Limburg.

Het populaire personage kondigde haar vertrek afgelopen vrijdag al aan, maar vanavond was het dan zo ver. Viv zei Benny en de rest van de familie Coppens adieu om in Limburg een job als inwonende nanny aan te nemen. Haar laatste woorden: “Zeg niet: tot ziens. Zeg: tot vaarwel”.

Ini Massez blikt enthousiast terug op haar anderhalf jaar bij ‘Familie’, maar kiest er nu zelf voor om zich te focussen op nieuwe projecten. “Ik heb de voorbije maanden met veel plezier op de set in Boortmeerbeek gestaan en in de huid van Viv gekropen”, klinkt het. “Er was van begin af aan afgesproken dat het om een tijdelijke rol zou gaan: het was dus een gepland afscheid. Ik heb ‘Familie’ altijd gecombineerd met andere tv-projecten. Die zuurstof heb ik nodig. Maar wie weet duikt Viv vroeg of laat nog eens op in het leven van de familie Coppens.”

15-01-2018 om 21:44 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kirsten Janssens gaat trouwen, maar niet met Jan Kriekels uit ‘The Sky Is The Limit’: “Eindelijk ben je van dat schepsel af...”

Kirsten Janssens gaat trouwen, maar niet met Jan Kriekels uit ‘The Sky Is The Limit’: “Eindelijk ben je van dat schepsel af...”

https://www.mupload.nl/img/yg5qjr2.jpg

Kirsten Janssens (35), het aan/af-lief van Jan Kriekels in ‘The Sky is The Limit’, staat op trouwen. Niet met Kriekels, maar met Limburger Koen Ambroos. 

“Bedankt om me zo gelukkig te maken en mijn glimlach terug te brengen”, schrijft Kirsten op Facebook, waar ze haar verloving aankondigt. “Ik kijk enorm uit naar ons huwelijk, je bent de beste!”

De verloving komt onverwacht, want de jaarwisseling bracht Kirsten nog met Jan door in Zuid-Afrika. “De hele wereld mag het weten en deze keer niet via de boekjes”, aldus Kirsten eind vorige week op Facebook. “Jan en ik zijn officieel uit elkaar. Geen knipperlichtrelatie meer na 14 jaar... dat knipperen is zeer vervelend voor de ogen.” Bovendien is er heel wat op til in haar leven. “Ik heb mijn ontslag gegeven en heb een nieuwe job en nieuwe auto!” Helemaal klaar voor een nieuw begin, dus. 

“Je komt juist van vakantie met Jan en nu ben je verloofd?” reageert iemand op Kirstens nieuwe status. En ook: “Eindelijk ben je van dat schepsel af die al jouw jong bloed en energie leeg wou zuigen.”

15-01-2018 om 21:39 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Cranberries-zangeres Dolores O’Riordan (46) overleden

The Cranberries-zangeres Dolores O’Riordan (46) overleden

https://www.mupload.nl/img/746efv5ng.jpg

Zangeres Dolores O’Riordan van de groep Cranberries is op 46-jarige leetijd overleden, zo heeft de BBC maandag gemeld. De oorzaak van het overlijden van O’Riordan is voorlopig niet duidelijk. De zangeres verbleef in een hotel in Londen.

Afkomstig uit het Ierse Limerick, was de zangeres in Londen voor opnames toen ze daar overleed, zo citeerden media Lindsey Holmes Publicity. Die voegde eraan toe dat er voorlopig geen verdere details zijn en dat haar familie om privacy heeft verzocht.

The Cranberries ontstonden in 1990 op initiatief van de broers Noel en Mike Hogan. Dolores O’Riordan voegde zich na een auditie bij de groep die populair werd in het laatste decennium van de vorige eeuw. De singles “Linger”, meegeschreven door de zangeres, “Dreams” (dat protesteert tegen het sectarisch geweld in Noord-Ierland) en “Zombie” werden een hit. Het album “No Need To Argue” uit 1995 zorgde voor een internationale doorbraak.

Miljoenen platen

De groep heeft meer dan 38 miljoen albums verkocht. Nog een succesvol album was het debuut “Everybody Else is Doing It, So Why Can’t We?”

In 2017 verscheen nog een akoestisch album onder de titel “Something Else”. Een Europese toernee diende ingekort en een Amerikaanse afgeblazen omdat O’Riordan gezondheidsproblemen had. Eind december 2017 waren nog steeds geen plannen voor nieuwe concerten bekendgemaakt.

De zangeres bracht ook twee solo-albums uit, “Are You Listening?” (2007) en “No Baggage” (2009). In mei 2017 begon ze nieuw materiaal op te nemen.

15-01-2018 om 21:35 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
14-01-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 jaar Natalia: “Ik maak me niet langer druk over wat de toekomst brengt”

15 jaar Natalia: “Ik maak me niet langer druk over wat de toekomst brengt”

https://www.mupload.nl/img/0hf1s6epq8n.jpg

Dit jaar viert Natalia het 15-jarige bestaan van haar carrière. Hoe ze dat gaat vieren weet ze nog niet.

Of Natalia iets speciaal zal doen om haar 15-jarige bestaan als zangeres te vieren, weet ze nog niet. Wel weten we dat ze binnenkort aan haar nieuwe theatertournee ‘Me And My Producer’ begint, die een jaar uitgesteld werd. Tijdens die concerten worden haar songs tot op het bot gestript, om Natalia’s stem nog beter naar voor te laten komen. 

 “Op het podium wil ik dicht bij mezelf staan”, vertelde ze aan GVA. Het zal dertien jaar geleden zijn dat Natalia een ‘Me And My Producer’-concertenreeks geeft. “Die eerste keer was heel plezant, maar de tijdsgeest is uiteraard anders nu.” Ergens droomt Natalia wel nog steeds van een carrière in het buitenland, maar ze wil vooral realistisch blijven. “Wat ik niet meer wil doen, is feestjes afschuimen om te netwerken. Hi, this is Natalia... Ik heb dat vroeger wél gedaan, en het ligt me niet. Ik maak me niet langer druk over wat de toekomst brengt, want ik geloof dat ik altijd wel de juiste mensen zal tegenkomen.”

14-01-2018 om 17:14 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overblijvende leden Motörhead plannen reünie voor herdenking Lemmy

Overblijvende leden Motörhead plannen reünie voor herdenking Lemmy

https://www.mupload.nl/img/p8738nl320.jpg

Frontman van Motörhead Lemmy overleed eind 2015. Vorige week overleed ook het laatste bandlid van de originele Motörhead, ‘Fast’ Eddie Clarke. De overige bandleden plannen nu een tour van tribuutshows voor Lemmy.

Gitarist Phil Campbell en drummer Mickey Dee plannen een reünie om samen een aantal shows te spelen om hun overleden frontman Lemmy te herdenken. Campbell speelde in de band van 1984 tot 2015, Dee was lid van Motörhead van 1992 tot 2015. 

“Het gaat om een beperkt aantal shows”, vertelde gitarist Campbell tijdens een interview met Rock Talk With Mitch Lafon. De twee muzikanten zullen een aantal special guests bij hen verwelkomen op het podium. “We willen er iets speciaal van maken”, voegde Campbell. Waar en wanneer de concerten zullen plaatsvinden, is nog niet bekend.

14-01-2018 om 17:11 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo vierde Orlando Bloom zijn verjaardag

Zo vierde Orlando Bloom zijn verjaardag

https://www.mupload.nl/img/avs3vr9.jpg

Raceauto’s en Leonardi DiCaprio in Marokko, zo zag de eenenveertigste verjaardag van acteur Orlando Bloom eruit. De twee vrienden vierden door de derde race van het ‘Formule E’-seizoen in Marrakesh bij te wonen.

De Britse acteur nam ook zelf  plaats achter het stuur van een van de elektrische raceauto’s na een actieve dag van quadrijden in de Marokkaanse woestijn op vrijdag. Hij kreeg ook tips van Sam Bird, mede-Brit en leider van het ‘ABB FIA Formule E’-kampioenschap.

14-01-2018 om 17:07 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mark Wahlberg doneert vergoeding voor herwerkte Spacey-film aan Time’s Up-fonds

Mark Wahlberg doneert vergoeding voor herwerkte Spacey-film aan Time’s Up-fonds

https://www.mupload.nl/img/wpmqxy.jpg

Mark Wahlberg gaat zijn vergoeding van 1,5 miljoen dollar voor de nieuwe opnames van de film ‘All the money in the world’ doneren aan Time’s Up, het fonds dat vrouwen die het slachtoffer werden van seksuele intimidatie juridische steun biedt. Hij doet dat nadat bleek dat zijn tegenspeelster Michelle Williams minder dan 1.000 dollar kreeg voor hetzelfde werk.

“De voorbije dagen is mijn vergoeding voor de nieuwe opnames van ‘All the money in the world’ een belangrijk gespreksonderwerp geworden”, schreef Wahlberg op Twitter. “Ik steun de strijd voor een eerlijke verloning 100 procent en ik doneer bijgevolg de 1,5 miljoen dollar aan het Time’s Up-fonds voor juridische steun, in naam van Michelle Williams.”

Regisseur Ridley Scott herwerkte de film in november, een maand voor hij zou uitgebracht worden. Dat gebeurde nadat Kevin Spacey, die meespeelt in de film, beschuldigd werd van seksueel misbruik. Spacey werd vervangen door Christopher Plummer. Scott zei destijds dat de andere filmsterren ermee akkoord gingen om de film opnieuw gratis op te nemen. 

Tachtig dollar per dag

Maar de krant USA Today onthulde dinsdag dat Wahlberg 1,5 miljoen dollar ontving voor de tien dagen durende nieuwe opnames. Williams daarentegen kreeg slechts 80 dollar per dag. Allebei worden ze vertegenwoordigd door het agentschap William Morris Endeavor (WME), dat ook 500.000 dollar zal storten in het fonds.

Williams reageerde alvast positief op de beslissing van Wahlberg en WME en sprak van “een van de meest onvergetelijke” dagen uit haar leven. “Maar dit gaat niet over mij. Mijn mede-actrices stonden aan mijn zijde en kwamen voor me op, mijn activistische vrienden leerden om mijn stem te gebruiken, en de machtigste mannen die de touwtjes in handen hebben, luisterden en handelden”, zei ze.

14-01-2018 om 17:03 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miss België Angeline Flor Pua (22) overleefde aanslag in Zaventem en combineerde zeven baantjes om piloot te worden: brein én schoonheid

Miss België Angeline Flor Pua (22) overleefde aanslag in Zaventem en combineerde zeven baantjes om piloot te worden: brein én schoonheid

https://www.mupload.nl/img/z1xgg8al0j9l.jpg

Een buitenbeentje heeft het gehaald. Angeline Flor Pua, 22 met Filipijnse roots, mag zich een jaar lang het mooiste meisje van ons land noemen. Pilote in spé, harde werkster, meertalig, brein en schoonheid. “Ik heb geleerd hard te werken. Daardoor wist ik bij de bank ook 100.000 euro los te krijgen voor mijn opleiding.”

14-01-2018 om 16:39 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
13-01-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Khloe Kardashian toont babybuikje tijdens flash mob

Khloe Kardashian toont babybuikje tijdens flash mob

https://www.mupload.nl/img/f9b1jqlajjbl.jpg

De 33-jarige Kardashian nam deel aan een flash mob en toonde daarbij heel trots en duidelijk haar babybuikje. Khloe is ondertussen zes maanden zwanger. 

13-01-2018 om 21:49 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lifters beroven Paris Jackson

Lifters beroven Paris Jackson

https://www.mupload.nl/img/dpumebu.jpg

De actrice en dochter van Michael Jackson nam lifters mee om daarna te merken dat ze haar bestolen hadden.

Paris deelde het verhaal op haar Instagram Stories: “Gisteren pikte ik een stel lifters op en een van de meisjes was nogal de weg kwijt. Ik gaf haar een paar van mijn eigen sokken en stopte aan een f*cking fastfoodrestaurant om hen allemaal te trakteren op eten.”

Pas nadat ze de lifters op hun bestemming afzette, merkte Paris dat haar bankkaart verdwenen was. Ze vermoed dat het meisje de kaart gestolen heeft terwijl ze bij haar in de auto zat. “Die b*tch heeft mijn bankkaart gestolen! Ik heb jullie door heel Los Angeles gereden en ik heb zo hard mijn best gedaan om de beste Uber-chauffeur ooit te zijn. Ik ben niet eens lid ben van Uber! En dan steel je van mij? What the f*ck!”

13-01-2018 om 21:44 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongezien: Vlaming (37) regisseert duurste Amerikaanse tv-reeks ooit

Ongezien: Vlaming (37) regisseert duurste Amerikaanse tv-reeks ooit

https://www.mupload.nl/img/htflmxf2.jpg

Jakob Verbruggen is Hollywood aan het veroveren. De Vlaming mocht ‘The Alienist’, met grofweg 4 miljoen euro per aflevering één van de duurste Amerikaanse tv-reeksen ooit regisseren én produceren. Wereldsterren als Dakota Fanning en Luke Evans spelen mee. “Dit is ongezien in ons land”, reageert Jan Verheyen.

Hij regisseerde in ons land o.a. ‘Code 37’ en ‘Vermist’. Maar werd al snel populair in het buitenland na zijn regiekunsten in de Britse crimireeks ‘The Fall’ in 2013, met o.a. Gillian Anderson en Jamie Dornan. “Zo is hij bij Netflix opgemerkt en dan is de trein écht vertrokken”, schetst regisseur en goede vriend Jan Verheyen. “En als je dan van Netflix de prestigieuze seizoensfinale van ‘House of Cards’ met Kevin Spacey mag regisseren, ben je geen nobody meer. Jakob staat sindsdien op de fameuze A-lijst van regisseurs en is door Netflix als leading director aangeduid.” Dat Jakob een ruwe diamant was die met wat polijstwerk ooit groot zou schitteren, zag Verheyen jaren geleden al bij zijn afstudeerfilm ‘Snapshot’. “Sommigen hebben het nu eenmaal. Het is ook door die kortfilm dat Erik Van Looy en ik hem gevraagd hebben als regieassistent. Zo kon hij veel ervaring opdoen. Ik ben een zéér grote fan en trots – valt het op?”, lacht Verheyen.

Nog trotser nu de Antwerpenaar de Amerikaanse dramareeks ‘The Alienist’ mocht regisseren. Een reeks om U tegen te zeggen, want klassebakken als Dakota Fanning, Luke Evans en Daniel Brühl sieren de hoofdrollen. En da’s lang niet alles. Naar deze tv-reeks werd serieus met geld gesmeten. Volgens het Amerikaanse magazine Variety zou de productie per aflevering 5 miljoen Amerikaanse dollar kosten – omgerekend is dat 4.117.599 euro! “Ongelofelijk”, vindt ook Jan Verheyen dat. “Dat is evenveel als het budget van een uitzonderlijk dure Vlaamse film, zoals ‘Dossier K’ en ‘Loft’. Maar niet onlogisch op schaalvergroting. Zo’n Vlaamse film krijgt misschien een paar miljoen kijkers, terwijl zo’n reeks wel 100 miljoen kijkers wereldwijd heeft.”

Dit is ongezien voor een Vlaming. “We zeggen wel dat onze regisseurs de laatste jaren bezig zijn om Amerika te veroveren. Maar de enige die dat daadwerkelijk gedaan heeft, is Jakob. Hij is ons vlaggenschip op dit moment”, zegt Verheyen. “Al zijn er nog die het goed doen in het buitenland hé, kijk maar naar o.a. Hans Herbots en Adil El Arbi en Bilall Fallah. Maar ook op gebied van cameramannen. Er is zelfs een aantal Vlamingen dat alleen nog maar in Amerika werkt tegenwoordig. Onze mensen zijn gegeerd in het buitenland.” Wat Jakob onderscheidt van de rest is volgens zijn leermeester de ‘X-factor’. Jakob staat op en gaat slapen met fictie. Jan vervolgt: “Hij is zò gedreven en technisch, en dat vertaalt zich in een bepaalde beeldtaal. Zijn enthousiasme naar acteurs en cameramensen is bijzonder. Hij is echt een bezielende, insprirend leidersfiguur. Bovendien is het een hele sympathieke mens, down to earth en dat wordt gerespecteerd.”

Los Angeles

Al betekent deze grote Amerikaanse doorbraak volgens Verheyen wel dat we onze trots vanaf nu waarschijnlijk voorgoed kwijt zijn… “Als Jakob op dit niveau verder doet, zie ik totaal geen reden dat hij terug naar ons land zou komen om te regisseren. Ook op financieel vlak. Er is geen enkele Vlaamse regisseur die zoveel verdient als hem. Dus nee, die zien we hier niet meer terug.” Maar misschien is er toch een kleine kans, want Jakob is iemand die ‘uit de koffers’ leeft. Zelfs voor ‘The Alienist’ heeft hij rondgetrokken van Boedapest tot Hongarije, Londen en Los Angeles. “Ik weet zelfs niet of hij in Hollywood al een vaste stek heeft”, zegt Jan. “Ik weet wel dat hij nu even een rustpauze gaat inlassen, want de voorbije jaren heeft hij keihard gewerkt. Dat heeft hij me eergisteren nog aan de telefoon gezegd.”

Wereldpremière

‘The Alienist’, een misdaadreeks die zich afspeelt in New York in 1896 over een psycholoog die een reeks gruwelijke moorden moet oplossen, gaat op 22 januari in première op het Amerikaanse station TNT. Bij ons is er nog geen uitzenddatum bekend. Donderdag kreeg de prestigieuze serie al haar wereldpremière in Los Angeles en daar spotten we onze eigen Jakob Verbruggen tussen de grote wereldsterren op de rode loper…. Wij zijn trots en fan.

13-01-2018 om 21:40 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tinne Oltmans en Thomas Van Goethem over dé kus in Doornroosje: de musical

Tinne Oltmans en Thomas Van Goethem over dé kus in Doornroosje: de musical

https://www.mupload.nl/img/30yk1go9i.jpg

Doornroosje: de musical wordt vanaf 14 februari opgevoerd. Vrijdag werd de reclamespot voor de musical opgenomen. Natuurlijk werd er toen gepraat over dé kus die zal plaatsvinden tussen acteurs Tinne Oltmans, Doornroosje, en Thomas Van Goethem, de prins. 

Vanaf 14 februari is de musical Doornroosje te zien in Vlaamse theaterzalen. Daarin zullen Tinne Oltmans en Thomas Van Goethem te zien zijn als Doornroosje en prins op het witte paard. 

De twee kennen elkaar al langer en kijken enorm uit naar hun samenwerking.

13-01-2018 om 21:29 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sean Penn: “Trump is vijand voor de mensheid”

Sean Penn: “Trump is vijand voor de mensheid”

https://www.mupload.nl/img/9vbxu5ej.jpg

De acteur heeft Amerikaanse president Trump een vijand voor de mensheid en de staat genoemd in een stuk dat hij schreef voor Time Magazine. Hij schreef het stuk naar aanleiding van Trumps recente uitspraak over immigranten die uit ‘shithole’ landen naar Amerika vluchten. 

Sean Penn, winnaar van twee Academy Awards en stichter van de J/P Haitian Relief Organization, heeft zijn mening niet verbloemd in een stuk dat hij schreef voor Time Magazine. In het artikel verwijst hij naar de uitspraak die Trump donderdag deed over immigranten uit landen zoals Haïti en Afrika. “Waarom komen al die mensen uit klotelanden naar hier?”, zou hij letterlijk gevraagd hebben. 

Volgens de acteur zijn Trumps uitspraken “nog erger dan enkel ongevoeligheid of nationalisme.” Penn meent dat Amerika enkel nog eenheid kan vinden “als we erkennen dat onze huidige president, misschien wel voor het eerst in de Amerikaanse geschiedenis, een vijand van medeleven is. We kunnen niet alleen verenigd worden met elkaar maar ook met Afrika, El Salvador, Haïti, Mexico, het Midden-Oosten en verder als we erkennen dat president Donald Trump een vijand van alle Amerikanen, Republikeinen, Democraten, onafhankelijken en elke pasgeboren baby is. Een vijand voor de mensheid. Hij is een vijand van de staat”, besluit Penn zijn schrijven.

13-01-2018 om 21:25 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
12-01-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Queen klapt uit de biecht over “verschrikkelijke rit” en “levensgevaarlijke kroon” bij haar kroning

De Queen klapt uit de biecht over “verschrikkelijke rit” en “levensgevaarlijke kroon” bij haar kroning

https://www.mupload.nl/img/bx6h1zh8.jpg

Koningin Elizabeth heeft voor het eerst sinds haar kroning 65 jaar geleden een boekje opengedaan over de oncomfortabele rit naar haar eigen kroningsceremonie en over de kroon die volgens haar zo zwaar is dat het gevaarlijk is. De Queen deed de uitspraken in een BBC-documentaire die aanstaande zondag wordt uitgezonden.

Koningin Elizabeth, de langst regerende Britse monarch, werd op 2 juni 1953 tot koningin gekroond in Westminster Abbey in Londen waar al sinds 1066 de kroningen van Britse vorsten plaatsvinden.

In een zeldzaam interview dat aanstaande zondag wordt uitgezonden door de Britse openbare omroep, klapt de Queen voor het eerst uit de biecht over de bijzondere dag. De rit in de koets van Buckingham Palace naar Westminster Abbey was “verschrikkelijk”, aldus de koningin. “Het is maar een lederen ophanging, niet erg comfortabel”.

Ouderwets schouwspel

De 91-jarige vorstin was amper 25 toen ze na de dood van haar vader koning George VI in 1952 zijn plaats moest innemen. De kroningsceremonie vond een jaar later plaats. “Het is in feite het begin van iemands leven als soeverein,” vertelt de Queen. “Het is eigenlijk een soort van groots schouwspel van ridderlijkheid en een ouderwetse manier om de dingen te doen. Ik heb één kroning gezien (die van haar vader in 1937, red.) en was de ontvanger tijdens een andere [kroning], wat behoorlijk opmerkelijk is.”

De koningin herinnert zich ook hoeveel moeite ze die dag had met haar jurk. De zijden jurk was afgewerkt met zilveren en gouden draad en bezet met parels. “Ik herinner me één moment waarbij ik tegen het tapijt belandde en helemaal niet kon bewegen,” vertelt ze.

In de documentaire zijn ook beelden te zien die genomen werden achter de schermen. Zo zijn er onder andere fragmenten van haar zoon, de vierjarige prins Charles, en zijn zus Anne die onder de lange jurk van de koningin spelen. “Niet wat ze hoorden te doen,” aldus de Queen.

Loodzware kroon

Prins Charles had eerder al onthuld hoe zijn moeder oefende om de 2,2 kilogram zware Kroon van Sint-Eduard op haar hoofd te houden terwijl ze hem als kind een bad gaf. Nu vertelt ook de koningin hoe de loodzware kroonjuwelen de ceremonie er niet gemakkelijker op maakten.

Op de dag van haar kroning droeg Elizabeth twee kronen: de gouden Kroon van Sint-Eduard, die ze sindsdien nooit meer droeg, en de iets lichtere, met diamanten bezette Keizerlijke Staatskroon die ze nog af en toe opzet voor formele aangelegenheden. “Je kan niet naar beneden kijken om je toespraak te lezen, je moet de tekst omhoog houden. Als je dat wel zou doen, zou je nek breken en zou de kroon eraf vallen,” vertelt de koningin. “Dus er zijn wat nadelen aan kronen, maar verder zijn ze best belangrijke dingen.”

Geen rechtstreekse vragen

Koningin Elizabeth gaf nog nooit een officieel interview. Volgens Alastair Bruce, die voor de documentaire met haar sprak, was zijn ontmoeting met de koningin een “conversatie”. “Je stelt de Queen geen rechtstreekse vraag, dus je maakt een opmerking waar de koningin dan op reageert,” vertelde hij over het gesprek.

12-01-2018 om 14:01 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verrassend: Bieke Ilegems én Erik Goossens gaan boksen voor VTM-programma ‘Boxing Stars’

Verrassend: Bieke Ilegems én Erik Goossens gaan boksen voor VTM-programma ‘Boxing Stars’

https://www.mupload.nl/img/3oe325i.jpg

VTM pakt later dit voorjaar uit met ‘Boxing Stars’, een boksshow waarin BV’s het in de boksring tegen elkaar opnemen. Meest in het oog springende namen is het koppel Bieke Ilegems & Erik Goossens. Verder zullen ook Oscar Willems (‘Spitsbroers’), Marie Verhulst, de dochter van Samson-baasje Gert, mevrouw Jeroen Meus Stéphanie De Roover, acteur Bill Barberis, comedian Kamal Kharmach, ooit 200 kilo zwaar en nu nog 78 kilo, Natalia, Laura Tesoro en VTM-journalist Faroek Ozgünes in de ring stappen.

Meest opvallende namen zijn ongetwijfeld Bieke Ilegems en Erik Goossens. Eind 2014 werden ze nog de winnaars van het VTM-dansprogramma ‘Dansdate’, waarin ze als koppel het complete dansgamma bijzonder goed beheersten. In oktober van vorig jaar maakte Bieke in een boek bekend dat Erik uitgerekend in die hectische periode van het dansprogramma een affaire had. Het koppel ruimde puin en overleefde de huwelijkscrisis. Straks duiken ze beide op in ‘Boxing Stars’, al zullen ze uiteraard niet tegen elkaar in de ring staan.

Alle kandidaten hebben inmiddels de trainingen aangevat. Ze hebben een pakket van twintig uur bokstraining aangeboden gekregen, maar kunnen uiteraard hun conditie zelf nog verder aanscherpen. Zo vindt Faroek Ozgünes bijvoorbeeld dat hij meer moet trainen. ‘Ik wil drie keer per week kunnen boksen en heb ook nog looptrainingen ingelast’, klinkt het. Ozgünes is dan ook niet de eerste de beste amateur-bokser. Hij heeft nog aan thaiboksen gedaan en beoefent inmiddels de ‘Mixed Martial Arts’. ‘Mijn conditie is niet om over haar huis te schrijven, maar ik weet dat mijn slagen aankomen. Eerlijk, ik zou niet graag tegen mezelf vechten’, klinkt het. 

Binnenkort worden nog nieuwe deelnemers voor het programma bekendgemaakt.

12-01-2018 om 13:56 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.King George VI verstopte de kroonjuwelen tijdens WOII op een wel heel vreemde manier

King George VI verstopte de kroonjuwelen tijdens WOII op een wel heel vreemde manier

https://www.mupload.nl/img/6trg482s5.jpg

Het is nooit zover gekomen, maar tijdens WOII waren de Britten als de dood voor een inval van de nazi’s. Uit een nieuwe documentaire blijkt nu dat het koningshuis ook verschillende maatregelen nam tegen Hitler, waaronder het verstoppen van de kroonjuwelen op een bizarre manier.

In opdracht van koning George VI werden de kroonjuwelen in veiligheid gebracht. De in totaal 140 ceremoniële objecten, waaronder kronen, tiara’s en broches, zijn van onschatbare waarde. De meeste zijn bezaaid met zeldzame edelstenen, en George VI wilde die met alle geweld uit de klauwen van het Derde Rijk houden. Hij vond er niet beter op dan de meest kostbare stenen te verzamelen - waaronder een zwarte robijn uit de Keizerlijke Staatskroon - en die in een koekjesblik te stoppen. De doos werd daarna begraven ergens op het terrein van Windsor Castle, dicht bij een geheime nooduitgang. 

Volgens Alastair Bruce, die de documentaire op BBC One presenteert, wist zelfs de huidige queen niets af van het verhaal. “Het was erg vreemd dat ik haar iets kon vertellen over haar familie dat ze nog niet wist.” De documakers ontdekten het bij toeval toen ze brieven van queen Mary, de moeder van George VI, uitplozen. Die werd indertijd door de koninklijke bibliothecaris op de hoogte gebracht van het koekjesblik. De rest van de Crown Jewels werden overigens niet begraven: er werden twee kamers met stalen deuren gebouwd om de rest van de schat in te zetten. Die waren enkel toegankelijk via een geheim luik.

12-01-2018 om 13:52 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man van Lies Lefever trof haar nog levend aan in keuken

Man van Lies Lefever trof haar nog levend aan in keuken

https://www.mupload.nl/img/sybp59pim8.jpg

Een ongelukkige val in de keuken werd Lies Lefever fataal. Toen haar man haar in de keuken aantrof, was de comédienne echter nog in leven, maar ze had erg veel pijn. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag. Haar man belde meteen de hulpdiensten, maar die konden Lies niet meer redden.

Lies Lefever kwam woensdagavond omstreeks 22.30 uur ten val in de keuken van haar woning in Asse. Haar zoontjes Kobe en Wannes lagen op dat ogenblik al in bed. Haar man Joost, die zich op dat ogenblik in een andere ruimte bevond, trof haar kermend van de pijn aan op de keukenvloer.

“Haar man heeft meteen de hulpdiensten gealarmeerd”, zegt Sabine Lievens van het parket Halle-Vilvoorde. Lies was echter al buiten bewustzijn bij hun aankomst. De reanimatie, die een uur duurde, kon niet meer baten. 

De autopsie sluit kwaad opzet en zelfdoding uit. Er is nog geen duidelijkheid over wat haar val veroorzaakte. Lies zou op 8 februari 38 jaar worden.

12-01-2018 om 13:48 geschreven door artist lover


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!