NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

12-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Leven
Het Leven

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/Halle-Berry-10.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

 Het leven is hard.
Je voelt zoveel pijn,al vanaf de start.
Het leven is zo koud,zo stil.
Soms even fijn,maar dan weer zo kil.
Niemand waar je nog op kunt bouwen.
Nienmand die je kunt vertrouwen.
In het leven voel je veel verdriet en pijn.
Maar na regen komt zonneschijn,
En dan zal je gelukkig zijn.
Je moet respekt hebben voor de mensen om je heen.
Dan ben je in moeilijke tijden niet zo alleen.
Er zijn zoveel mensen die om je geven,
Zoveel redenen om te leven.
Er zijn genoeg redenen voor mij.
En 1 van die redenen ben jij!

12-06-2008 om 23:57 geschreven door artist lover


» Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duran Duran geeft eerste concert ooit in Louvre

Duran Duran geeft eerste concert ooit in Louvre

Om Hungry Like The Wolf te bekijken druk op de foto.

.
Duran Duran gaf gisteravond een concert in het Louvre in Parijs tijdens een benefietevenement om geld op te halen voor het museum. De Britse band was daarmee de eerste in de geschiedenis die optrad in het historische gebouw. "Ik hoop dat onze show een glimlach op het gezicht van de Mona Lisa heeft getoverd", verwees zanger Simon Le Bon tegenover de BBC naar het beroemde schilderij van Leonardo Da Vinci dat in het museum hangt.

Nobel doel
"Het was een enorme eer voor ons om gevraagd te worden op te treden op zo'n prestigieus evenement in een van de mooiste en meest historische gebouwen van Parijs en voor zo'n nobel doel", verklaarde hij. "We houden allemaal heel erg van kunst en hebben het museum vaak bezocht."

Volgende week in Brussel
Duran Duran, dat in de jaren tachtig hits scoorde met onder meer 'The wild boys' en 'A view to a kill', komt volgende week woensdag naar het Koninklijk Circus in Brussel. Tickets zijn nog steeds te krijgen via GoForMusic.be.

12-06-2008 om 19:59 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nat King Cole
Nat King Cole
Om When I Fall In Love te bekijken druk op de foto.

.

Nathaniel Adams Coles (Montgomery, 17 maart 1919 - Santa Monica, 15 februari 1965) was een Amerikaans jazz-zanger, pianist en songwriter.

Nat "King" Cole zoals hij meestal genoemd wordt, werd in Montgomery, Alabama geboren en is de vader van zangeres Natalie Cole en broer van zanger Freddy Cole. Cole wordt algemeen beschouwd als de beste mannelijke vocale jazz- en balladvertolker van de jaren vijftig en zestig.

Op vierjarige leeftijd verhuist het gezin naar Chicago. Zijn vader is slager en diaken in de True Light Baptist Church. De jonge Nat wordt door zijn moeder was organiste in de kerk en stimuleert Nat muziek te studeren. Vanaf zijn twaalfde jaar bespeelt ook Nat het kerkorgel en zingt hij kerkliederen. Zijn echte interesse gaat echter als snel uit naar de jazzmuziek. Zijn ouders kunnen de belangstelling voor de jazz muziek niet echt waarderen. Jazz wordt immers in de nachtclubs gespeeld. De oudste broer van Nat, Eddie heeft dan al een bekende jazz band, de 'Rogues of Rhythm'.

In het jaar 1936 vertrekt Nat naar Los Angeles, en geeft van 1936 tot 1945 zijn naam aan The King Cole Trio (in eerste formatie met Oscar Moore en Wesley Prince). In 1943 neemt hij het nummer 'Straighten Up and Fly Right' op, wat z'n eerste nationale hitsong wordt. Het nummer is gebaseerd op één van z'n vaders preken en op een bekend zwart volksverhaal. Cole wordt door zijn trio-opnamen als één van de groten uit de jazzwereld beschouwd.

Vanaf 1945 besluit Nat zijn bijzondere stem ook buiten de jazz te laten horen. Hij ontwikkelt zich meer en meer als (jazz) ballad zanger. Zijn herkenbare stem zorgt voor een miljoenenomzet bij platenmaatschappij Capitol. Cole is de superstar van de jaren vijftig.

Wanneer hij in 1948 als eerste zwarte Amerikaan een huis koopt in de blanke buurt Hancock Park in Los Angeles vertellen de eigenaren hem dat ze geen "ongewensten" in de buurt willen. Cole antwoordt: "Ik ook niet. En als ik een ongewenst iemand zie komen, ben ik de eerste die klaagt."

In de jaren veertig is Cole de eerste Afro-Amerikaan met een eigen radioprogramma en in de jaren 1956-1957 heeft hij als eerste zwarte Amerikaan een eigen wekelijkse televisieshow bij NBC. Daarnaast treedt hij herhaaldelijk als filmacteur op , o.a. in St. Louis blues.

Cole rookte drie pakjes cool-menthol sigaretten per dag. Volgens Cole droegen de sigaretten ertoe bij dat zijn stem voldoende laag bleef. Om die reden rookte hij voor iedere plaatopname meestal drie sigaretten achter elkaar. In het najaar van 1964 merkt Cole dat hij gewicht verliest. In oktober 1964 wordt bij hem longkanker geconstateerd. De verschillende behandelingen (o.a. een Cobalt-behandeling) slaan niet aan en Nat King Cole overlijdt in het St. John's Hospital in Santa Monica (Californië). Nat King Cole is begraven op Forest Lawn Memorial Park] in Glendale (Californië).

Hij was getrouwd met Maria Ellington en had vijf kinderen. Ook zijn dochter Natalie Cole en zijn jongere broer Freddie Cole zijn zangers.

In de jaren negentig wordt Cole opnieuw populair, dankzij zijn dochter Nathalie Cole, die op de cd Unforgettable haar zang combineert met oude opnamen van haar vader.


12-06-2008 om 18:27 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.George Michael wil niet meer optreden

George Michael wil niet meer optreden

Om Fast Love te bekijken druk op de foto.

.
De Britse zanger George Michael wil niet meer op tournee. Na de zomer stopt hij definitief met touren, zo meldt de BBC.

Mogelijk is hij in de toekomst nog weleens te beluisteren tijdens een enkel concert of komt hij nog opdraven voor het goede doel, maar verder houdt hij de podia voor gezien.

Londen
Op 24 en 25 augustus geeft hij nog concerten in Londen, daarna moeten zijn fans het toch vooral met zijn platen en dvd's doen.

De zanger heeft wereldwijd meer dan 100 miljoen albums verkocht. George Michael wordt eind deze maand 45 jaar. Hij boekte zijn eerste successen begin jaren tachtig met de groep Wham!. Enkele jaren later stortte hij zich op een solo-loopbaan, omdat hij naar een volwassener publiek verlangde dan de band kreeg.

12-06-2008 om 16:55 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Placido Domingo geeft concert op oude Maya-site in Mexico

Placido Domingo geeft concert op oude Maya-site in Mexico

Om Granada te bekijken druk op de foto.

.
Placido Domingo geeft op 4 oktober een concert op de oude Mayasite Chichen-Itza in Mexico. De Spaanse tenor concerteert op de archeologische site om de twintigste verjaardag van de erkenning als wereldwijd patrimonium door Unesco te vieren.

Domingo zingt op 4 oktober in een tempel in de oude Mayastad waar Luciona Pavarotti in april 1997 een concert gaf. De tempel bevindt zich vlakbij de Kukulkan-piramide.

De organisatoren van het concert verwachten ongeveer 20.000 muziekliefhebbers. De 67-jarige Domingo gaf in 1957 al eens een concert op het schiereiland van Yucatan.

12-06-2008 om 13:40 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Craigs vingertopje afgesneden tijdens opnames nieuwe Bondfilm

Craigs vingertopje afgesneden tijdens opnames nieuwe Bondfilm

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/daniel-graig.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
De opnames van de nieuwe Bondfilm 'Quantum of Solace' lijken wel vervloekt. Gisteren werd een vingertopje van hoofdrolspeler Daniel Craig afgesneden. En vorige week kreeg Craig acht hechtingen voor een snijwonde in zijn gezicht.

"Er vloeide heel wat bloed", zei iemand van de crew. "Craig moest naar het ziekenhuis voor behandeling." Twee uur later was James Bond terug, helemaal klaar om de opnames verder te zetten.

Vorig weekend was er ook al een brand, die een heel stuk decor opfikte. De James Bond studio is nog maar een jaar open, na een eerdere brand tijdens het shooten van 'Casino Royale'.

Bovendien raakten in april twee stuntmannen zwaargewond, tijdens twee verschillende auto-ongelukken op locatie in Italië. Een van hen liep ernstige verwondingen op aan het hoofd en de Brit Fraser Dunn (29) moest zelfs voor zijn leven vechten.

12-06-2008 om 12:34 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PETA: "Stuur uw haar massaal naar de Olsen-tweeling"

PETA: "Stuur uw haar massaal naar de Olsen-tweeling"

Om The Olsen bezig te zien druk op de foto.


Dierenrechtengroep PETA komt met een opmerkelijke oproep: snij wat haarlokjes af en stuur die vrijdag (op hun verjaardag dus; red) massaal naar de tweeling Mary-Kate en Ashley Olsen. PETA hoopt de bekende snijbonen zo van hun voorliefde voor bont af te helpen.

"De Trolsen-tweeling (sic) is nu bijna 22, oud genoeg normaal gezien om te beseffen dat er betere dingen te dragen zijn dan dierenhuid. Maar hun euro wil duidelijk niet vallen. Daarom: als ze toch zo graag haar op hun lichamen dragen, stuur hen wat van het uwe. En nu u toch bezig bent, schrijf er nog een krachtige boodschap bij. 'Gebruik mijn haar in plaats van dat van de dieren. Gelukkige verjaardag nog', of iets in die trend."

Het is niet de eerste keer dat PETA de voormalige 'Full House'-tweeling op de korrel neemt. Vorig jaar startte de beweging een campagne tegen de meiden, waarbij ze bekogeld werden met koosnaampjes als 'trollentweeling', 'harige Kate' en 'Trashley'. Op posters prijkte de slogan 'Bont wordt gedragen door mooie dieren en lelijke mensen'. In het geval van Mary-Kate klopt deze uitspraak alvast als een bus..

12-06-2008 om 12:31 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rock Werchter ook in Frankrijk

Rock Werchter ook in Frankrijk

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/large_412915.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Rock Werchter is opnieuw een dubbelfestival. Tien jaar na Torhout krijgt Belgiës grootste festival er een nieuw tweelingbroertje bij in het Franse Arras. Daar organiseert Werchter-organisator Herman Schueremans van 4 tot 6 juli het Main Square Festival, met dezelfde headliners als Rock Werchter. Dat vertelde Schueremans aan Focus Knack.

Arras is een klein stadje in Noord-Frankrijk, tussen Rijsel en Parijs. Het Main Square Festival vindt plaats op de Grand'Place, Werelderfgoed van Unesco. De headliners van het driedaagse festival zijn onder meer Radiohead, Sigur Ros, Chemical Brothers, 2Many DJs en Mika.

Twin festival
Een identieke tweeling van Rock Werchter is het Main Square Festival niet. Het telt een festivaldag minder en de line-up is niet helemaal dezelfde. Maar Schueremans ziet Arras/Werchter wel degelijk als een "twin festival". "Ik kan de groepen die ik naar hier wil halen opnieuw twee optredens in één klap garanderen: één in Werchter en één in Arras. Dat is een fameus voordeel aan de onderhandelingstafel", aldus Schueremans.

Britse en Amerikaanse topgroepen stappen volgens Schueremans tegenwoordig pas op het vliegtuig als ze meerdere Europese festivals kunnen spelen. "Je moet hen een reeks optredens kunnen aanbieden. Anders blijven ze liever in Groot-Brittannië of Amerika. Of trekken ze naar Japan."

Toeval
Schueremans is toevallig in Arras terechtgekomen. "Tijdens een fietstocht met Eddy Merckx, Paul Van Himst, Wouter Vandenhaute en Guy Verhofstadt. Toen we iets gingen eten in een restaurant op de Grote Markt, kwamen we de burgemeester tegen." Van het een kwam naar verluidt het ander. Twee jaar geleden is Schueremans bij het Main Square Festival begonnen als consultant en in 2008 organiseert hij het festival samen met de stad Arras en FLP, een lokale promotor in Noord-Frankrijk.

Schueremans, die de voorbije maanden zwaar onder vuur lag voor de bier- en ticketprijzen van Rock Werchter, mikt met het Main Square Festival ook duidelijk op Vlaamse festivalgangers. De festivalsite is drietalig Nederlands, Frans en Engels. Een combiticket voor het driedaagse Main Square Festival kost 135 euro

12-06-2008 om 12:22 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christie's velt prullaria van overleden James Brown

Christie's velt prullaria van overleden James Brown

Om I Feel Good te bekijken druk op de foto.

.
Op 17 juli veilt Christie's in New York een serie curiosa en prullaria van de overleden soulzanger James Brown, zo heeft het veilinghuis vandaag bekendgemaakt.

Het gaat in totaal om 320 objecten: podiumkostuums, instrumenten, onderscheidingen, brieven enz.

Het jeanspak dat Brown in 1974 aan had tijdens de legendarische boksmatch tussen Mohammed Ali en George Foreman zou tussen de 5.000 en 7.000 dollar moeten opbrengen.

James Brown overleed op 25 december 2006 in Atlanta.

12-06-2008 om 12:09 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trust
Trust
Om Anders te bekijken druk op de foto.

.

Trust is een Belgische jongerenband uit Ieper, bestaande uit zangeres Eva Storme, toetsenisten Mirek Coutigny, Matthieu Renier en drummer Laurens Platteeuw. Met hun liedje Anders wonnen ze op 29 september 2007 de finale van Junior Eurosong 2007, de Belgische voorronde voor het Junior Eurovisiesongfestival.

Trust vertegenwoordigde België op het Junior Eurovisiesongfestival 2007 en ze belandden op de 15de plaats net voor Portugal en Griekenland. Ze kregen 19 punten (12 punten als cadeau en 7 punten van Nederland).


12-06-2008 om 03:52 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine Dingen
Kleine Dingen

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/Gisele-Bundchen-19.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Zonlicht verdwijnt
achter een laagje miserie
Geluk neemt alles weg
en laat een lach achter.
Het water tussen je handen
stroomt als kansen weg
uit je dromen.
Je durft niets meer,
maar je houdt je vast
aan de kleine dingen.
Je vraagt naar antwoorden,
maar verwacht meer.
Je krijgt liefde op dat moment,
dat j'het niet verwacht.
Tederheid maakt je sterk
en zelfvertrouwen geeft je
de zekerheid
dat je niet alleen bent.
dat je samen staat.
Het patroon breken is moed hebben,
het besef hebben dat jezelf zijn
belangrijker is dan zijn
wie dat de anderen willen dat je bent.
Jij vergeeft me dingen
die ik zelf niet kan vergeten.

Met jou rondom mij,
heb ik sterkte, heb ik vertrouwen
voel ik me vast, maar vrij.
hou van u

12-06-2008 om 00:02 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mathilde Santing
Mathilde Santing
Om Wonderful life te bekijken druk op de foto.

.

Mathilde Santing (Amstelveen, 24 oktober 1958) is een Nederlandse zangeres. Ze werd geboren als Mathilde Eleveld. In 1981 treedt ze op bij Sonja Barend in het televisieprogramma Sonja Op Maandag en verwerft daarmee landelijke bekendheid.

Na een aantal jaren betrekkelijke stilte heeft ze een nieuwe CD (Under your charms) opgenomen, die in het voorjaar van 2006 is verschenen.

In theaterseizoen 2006/2007 zal Mathilde de rol van Glinda uit de musical The Wiz op zich nemen.

Op 27 april 2007 werd Mathilde Santing benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

12-06-2008 om 00:00 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
11-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Beach Boys
The Beach Boys
Om Barbara Ann te bekijken druk op de foto.

.
The Beach Boys was een Amerikaanse band die in 1961 werd opgericht door de broers Brian Wilson, Dennis Wilson en Carl Wilson, hun neef Mike Love en schoolvriend Al Jardine.

Met harde hand aangespoord door vader en manager Murry Wilson, zelf een weinig succesvolle liedjesschrijver, maakten de jongens muziek in de stijl van The Four Freshmen, waarbij harmonieuze zang de hoofdrol speelde. De single Surfin' uit 1961 werd een hit en was typerend voor de richting die de band de eerstvolgende jaren zou volgen: een combinatie van surfmuziek, een stijl die tot dan toe vooral instrumentaal was geweest, en teksten over surfen, auto's en meisjes. In hoog tempo werden singles en albums uitgebracht. Al Jardine zegt hierover: "The Beach Boys zelf waren onze grootste concurrenten".

Leider van de band was Brian Wilson, die ook de meeste liedjes schreef en die vooral vanaf de derde lp ook een begenadigd producer bleek te zijn. Eind 1964 besloot de verlegen Brian om niet langer live op te treden en zich meer op het schrijven van nummers en het produceren te richten. Zijn vervanger in de liveband was Bruce Johnston. Murry Wilson werd ontslagen, waarmee de artistieke vrijheid voor Brian compleet werd. Naarmate hij de mogelijkheden van de studio meer ontdekte schreef hij complexere muziek, die hij liet spelen door de beste studiomuzikanten. De andere leden van de groep voegden later de vocalen toe.

Toen in 1965 The Beatles het album Rubber Soul uitbrachten was dit voor Brian de inspiratie voor Pet Sounds, dat in 1966 verscheen en onlangs door het tijdschrift "Rolling Stone Magazine" werd uitgeroepen tot op-twee-na-beste album ooit. Dit album, dat voor die tijd voor popmuziek ongekend complexe muziek en persoonlijke teksten bevatte, werd ontvangen met lovende recensies maar verkocht in Amerika slechter dan de vorige albums. In Europa nam de populariteit van The Beach Boys er echter flink door toe, en voor het eerst hadden The Beatles serieuze concurrentie in de hitparades. De latere single Good Vibrations, waarvan de opnames zes maanden duurden in zes verschillende studio's, werd een grote hit.

Aangemoedigd door dit succes vatte Brian het plan op voor een album dat Pet Sounds in alle opzichten zou overtreffen. Samen met tekstschrijver Van Dyke Parks en een keur aan sessiemuzikanten werkte Brian in de studio aan dit album, Smile geheten, terwijl de band op tournee was. Uren aan muziek werden opgenomen maar slechts weinig nummers werden echt afgemaakt. De negatieve reacties van de andere Beach Boys op de teksten van Van Dyke Parks en de ongekend complexe muziek maakten dat Brian de zin in het project verloor. Wanneer in 1967 The Beatles hun album Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band uitbrachten, nota bene geïnspireerd door Pet Sounds, betekende dit de definitieve nekslag. Smile werd officieel afgelast en Brian raakte in een zware depressie.

Als surrogaat voor Smile verscheen Smiley Smile, dat een aantal Smile-nummers bevatte. De opvolger Wild Honey heeft een heel afwijkend, ongepolijst geluid doordat Brian zich als producer terugtrok en bevat zelfs een aantal pure soulnummers. Vanaf Friends uit 1968 traden de andere leden van de band meer op de voorgrond en bleken, met uitzondering van Mike Love, allen goede songschrijvers te zijn. Hoewel het niveau van Pet Sounds nooit meer gehaald werd wist de band ook met een minimale betrokkenheid van Brian Wilson nog goede albums te maken, weliswaar mede door het afmaken van nummers van Smile. 20/20 is een verzameling singles en overgebleven nummers, waaronder Cabinessence, dat bedoeld was als een van de hoekstenen van Smile. Ook bevat dit album het nummer Never Learn Not to Love waaraan Dennis Wilson zijn naam verbond maar dat in werkelijkheid geschreven was door zijn vriend Charles Manson.

De band maakte een kortstondige artistieke heropleving door nadat ex-journalist Jack Rieley manager van de band werd. Sunflower uit 1970 profiteerde van sterke composities van alle leden, maar werd desondanks het slechts verkopende album sinds de oprichting van de band. Het album Surf's Up uit 1971 wordt tegenwoordig als een hoogtepunt in het oeuvre van The Beach Boys beschouwd, niet alleen vanwege het voor Smile bedoelde titelnummer maar zeker ook door nummers als Long Promised Road, geschreven door Carl Wilson, en Disney Girls van Bruce Johnston. Het door Rieley aangemeten nieuwe imago werpt zijn vruchten af en de band is weer "hip" in de Verenigde Staten.

Bruce Johnston verlaat de band in 1972 uit onvrede over de rol van Rieley. Ten tijde van de albums Carl and the Passions, So Tough (1972) en Holland (1973) maakten twee zwarte Zuid-Afrikanen, Ricky Fataar en Blondie Chaplin, deel uit van de band, die daardoor aan dynamiek won. Deze bezetting maakte vooral tijdens optredens grote indruk. Het grote commerciële succes van het compilatiealbum Endless Summer zou in 1974 echter de artistieke teloorgang van de band inluiden. Manager Jack Rieley werd ontslagen en vervangen door Mike Loves broer, Steve, die een terugkeer naar de surfsound voortstond. Fataar en Chaplin verlieten de band; Fataar dook later op als lid van The Rutles, een persiflage op The Beatles.

Vanaf 1976 ging het met de band verder bergafwaarts, ondanks of misschien juist dankzij de terugkeer van Brian, die kortstondig onder therapeutische begeleiding stond van Eugene Landy. Met veel bombarie, de 'Brian's Back' campagne, werd Brians terugkeer in de band aangekondigd. Brian kon de hoge verwachtingen echter niet waarmaken. Echt goede albums werden er daarna niet meer gemaakt, en het enige artistieke hoogtepunt uit deze periode is Dennis Wilsons soloalbum Pacific Ocean Blue. Dennis Wilson verdronk in 1983, voordat zijn tweede album Bamboo af was. Brian Wilson raakte in de ban van de omstreden psychiater Eugene Landy, die in 1982 opnieuw werd benaderd om Brian te helpen. Landy zou echter diens hele leven gaan beheersen. In 1988 verscheen Brian Wilsons eerste solo-album, waar Landy als medesongschrijver aan mee zou hebben gewerkt. Een dieptepunt was verder de rechtszaak die Mike Love aanspande tegen Brian Wilson over achterstallige auteursrechtenvergoedingen.

Het allerlaatste Beach Boys-album zou Stars and Stripes, Vol. 1 uit 1996 worden, waarop oude successen werden gezongen door beroemde countryzangers en de Beach Boys alleen de achtergrondvocalen verzorgden. Carl Wilsons overlijden aan kanker in 1998 betekende het definitieve einde voor de groep. Mike Love (met de in 1979 terugggekeerde Bruce Johnston) en Al Jardine touren tegenwoordig elk met een eigen band waarmee ze vooral oude successen ten gehore blijven brengen. Brian Wilson werkt sinds 1988 solo. Gesteund door zijn begeleidingsband, met daarin onder andere de leden van de Wondermints, werd Smile alsnog afgemaakt. Tijdens een succesvolle Europese tournee in 2004 werd Smile integraal live opgevoerd. Eind dat jaar verscheen het album ook op cd.


11-06-2008 om 15:47 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mick Jagger en Bob Geldof met dochters naar reggaemusical

Mick Jagger en Bob Geldof met dochters naar reggaemusical.

Om Bob Geldof te bekijken druk op de foto.

.
Mick Jagger en Bob Geldof namen hun jongste dochters gisteravond mee naar de theatervoorstelling van de reggaeshow 'The Harder They Come'. Geldof was er met zijn twaalf jaar oude dochter Tiger Lily, Jagger bracht zijn zestienjarige Georgia mee.

'The Harder They Come' was in 1972 een cultfilm met de jonge Jimmy Cliff als revolverheld. De film betekende niet alleen de doorbraak van de zogenaamde derdewereldfilm, hij blijft een indringend portret van het geweld op Jamaica in die tijd.

Geldof en Jagger zaten de hele tijd mee te zingen en Geldof nam zijn dochter na afloop mee backstage voor een ontmoeting met de acteurs en actrices.

Tiger Lily is de dochter van Geldofs overleden ex-vrouw Paula Yates en de eveneens wijlen INXS-zanger Michael Hutchence. Geldof nam het meisje onder zijn hoede omdat hij het beter achtte dat ze opgroeide met haar halfzussen Fifi, Peaches en Pixie.

11-06-2008 om 14:42 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lief schenkt Hugh Hefner chocoladen replica van haar kont

Lief schenkt Hugh Hefner chocoladen replica van haar kont

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/hugh.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Hoe verras je nog een man als de 82-jarige 'Playboy' Hugh Hefner? Eén van zijn drie lieven, Kendra Wilkinson, liet een chocoladen vorm van haar blote kont maken. "We gaven hem een hoop chocoladen delen van onze lichamen, en hij at ze allemaal op!"

Zeester van chocola
"De vorm van mijn bips liet ik maken om hem een 'chocoladen zeester' te kunnen schenken. Het was vervaardigd uit witte chocola en mooi in het midden plaatste ik een dingetje van pure chocolade", kirde Wilkinson.

Naakte Pam
Een andere surprise spróng niet uit de cake, maar bracht die cake tot bij de jarige op haar eigen manier: met een dansje, helemaal... naakt. Getekend? Pamela Anderson. "Wat kan dat nog toppen?", vroeg Wilkinson zich af. We zouden het écht niet weten.

11-06-2008 om 14:25 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.George Clooney dumpte lief voor borstvergroting

George Clooney dumpte lief voor borstvergroting

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/george-clooney.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
George Clooney houdt er niet van dat zijn vriendinnetjes niet naar hem luisteren. Hij wees zijn 29-jarige lief Sarah Larson na een relatie van één jaar dan ook de deur, toen die tegen zijn vaderlijke advies in tóch haar tieten chirurgisch liet behandelen.

Naakt in Playboy
"George was er écht tegen. Al mocht Larson na de ingreep wel recupereren in Clooneys huis", vertelt een bron. Sarah, van haar kant, is uitermate tevreden met haar nieuwe voorgevel. "Ze wil zelfs graag naakt poseren voor Playboy. Teruggaan naar haar job als 'serveuse' zit er alleszins niet meer in, nu ze van de roem geproefd heeft", zeggen haar vrienden.

Breuk vernomen in 'boekskes'
De breuk tussen de 47-jarige acteur George Clooney en de knappe Sarah Larson kwam er na een hoog oplopende ruzie. Clooney trapte het daarop af en Larson vernam het einde van hun relatie tesamen met heel de wereld, in de 'boekskes'. Foei, George! En dat allemaal voor een stel nieuwe tieten. Tsss...

11-06-2008 om 14:19 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.George Michael
George Michael
Om Careless Whisper te bekijken druk op de foto.

.
George Michael (Londen, 25 juni 1963) is een Engelse zanger, hij werd geboren als Georgios Kyriacos Panayiotou. George Michael mag een van de succesvolste zangers uit de jaren '80/'90 genoemd worden. Hij won twee Grammy's, verkocht meer dan 85 miljoen platen wereldwijd en stond negen keer op de eerste plaats in de Nederlandse Top 40. Een aantal daarvan als onderdeel van het duo Wham!, een aantal als solo-artiest. Door dit succes is Michael al twee decennia lang de meest gespeelde artiest op de Engelse radio.

George Michael werd geboren in East Finchley, Londen. Zijn vader is Kyriacos Panayiotou, een Grieks-Cypriotische restauranthouder die in de jaren '50 naar Engeland verhuisde en zijn naam veranderde in Jack Panos. Zijn moeder heette Lesley Angold Harrison, een voormalig danseres van joodse afkomst. Zij overleed in 1997 aan kanker.

Michael begon zijn carrière met het oprichten van een ska-band "The Executive", samen met zijn beste vrienden Andrew Ridgeley, Paul Ridgeley, Andrew Leaver en David Mortimer. Deze band was echter geen lang leven beschoren.

In 1981, toen hij Wham! oprichtte met Andrew Ridgeley, begon het succes voor Michael. Het eerste album van de band, Fantastic!, belandde nog op de achtste positie in de Album Top 100, maar de albums daarna: Make it big en The Final haalden beide de eerste plaats. Tussendoor maakte George met Careless Whisper ook nog een begin met zijn solo-carrière. Dit door hem zelf op zeventienjarige leeftijd geschreven nummer werd één van de meest gedraaide nummers in de jaren '80. Ook zong George Michael mee met de Band Aid hit Do They Know It's Christmas. Hij doneerde de opbrengsten van zijn eigen kerstplaat Last Christmas aan goede doelen. Op het nummer Nikita van Elton John neemt Michael de achtergrondzang voor zijn rekening.

Na de afscheidssingle Edge Of Heaven ging Wham! in 1986 uit elkaar, met een afscheidsconcert in het uitverkochte Wembley Stadion.

George Michael wilde zich richten op een wat volwassener publiek dan de tienermeisjes, die hij aantrok in zijn tijd met Wham!. De eerste stap in zijn solocarrière was daarom het duet met soul-icoon Aretha Franklin, I Knew You Were Waiting (For Me), een grote hit in 1987. Het nummer behaalde de eerste positie in Nederland, maar ook in Billboard Hot 100 in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Deze hit was na Careless Whisper (1984) en A Different Corner (1986) Michaels derde solo-nummer 1 hit. Ook was het de eerste single die hij niet zelf had geschreven (buiten het Band Aid project gerekend). Met I Knew You Were Waiting (For Me) won George ook een Grammy Award in 1988.

Het eerste solo-album van George Michael was Faith. De eerste single, I Want Your Sex werd door veel radiozenders genegeerd vanwege het suggestieve onderwerp. Als reactie hierop maakte de zanger een nieuwe proloog voor het nummer, waarin hij uitlegde dat het nummer niet alleen over seks ging. Vele radiozenders draaiden in plaats van dit nummer een andere versie van de single: I Want Your Love, waarin het woord sex steeds werd vervangen door love. Het nummer werd ondanks (misschien zelfs dankzij) het thema een grote hit, en stond drie weken bovenaan de Top 40.

De tweede single, het titelnummer Faith werd uitgebracht in oktober 1987, een paar weken voor de uitgave van het album. Het nummer werd één van de meest bekende nummers van George Michael, het stond zes weken op de eerste plaats in de Top 40. De videoclip van het nummer is ook zeer bekend, met de zanger in een leren jack, met spijkerbroek en gitaar, naast een klassieke jukebox.

Ook drie andere singles van het album behaalden de top 10. Father Figure kwam tot plek twee, One More Try behaalde de vierde plaats en Monkey schopte het tot zes. Kissing a Fool werd de eerste single van George Michael die níet in de top 10 kwam, maar bleef steken op dertien.

Listen Without Prejudice Vol.1 kwam op de markt in september 1990. Na het enorme succes van voorganger Faith, probeerde Michael met dit album een nieuw image voor zichzelf te maken. De titel is een indicatie van zijn wens om meer serieus genomen te worden als een songwriter. Er werd geen promotie gemaakt voor het album, ook geen videoclips bij de singles.

De eerste single van het album werd Praying For Time (augustus 1990). Dit is een somber nummer, met als thema onrechtvaardigheid. In het nummer wordt een echo-effect gebruikt; de toonsoort is zo laag, dat het zonnige van de stem van George helemaal verdwijnt. Het nummer was zijn eerste politiek getinte nummer sinds Wham!.

Het tweede nummer is Waiting For That Day, een heftig nummer dat echter weinig aandacht kreeg omdat de single ongeveer gelijk uitkwam met het album, waardoor de verkoopcijfers van de single erg achter bleven. De Top 40 werd niet gehaald.

De volgende single werd Freedom '90, de enige single met een bijbehorende videoclip. Het nummer was een bekennend project van George Michael, dat zijn geluk weergaf uit zijn tijd met Wham!. Michael zelf verscheen niet in de clip, die geregisseerd werd door David Fincher. In plaats daarvan werd een aantal supermodellen, waaronder Naomi Campbell, Linda Evangelista, Christy Turlington, Tatjana Patitz en Cindy Crawford, gevraagd die de woorden van het nummer playbackten. In de clip werd een aantal symbolen uit de Faith tijd vernietigd, waaronder het leren jack, de gitaar en de jukebox.

Tijdens de Cover to Cover Tour in 1991 zong George Michael samen met Elton John het nummer Don't Let The Sun Go Down On Me, een single oorspronkelijk uit 1974, van Elton John alleen. Het nummer werd nu als duet opnieuw uitgebracht, en werd een enorme hit over heel de wereld.

Ondertussen werd het album Listen Without Predjudice Vol. 2 geschrapt om onduidelijke redenen, ook al is het aannemelijk dat het kwam door de strubbelingen tussen de zanger en zijn platenlabel Sony. De maatschappij had de release van zijn tweede album niet volledig ondersteund door het ontbreken van de videoclips.

In plaats van het album werd de single Too Funky uitgebracht door het label Epic Records in de lente van 1992. Tekstueel een simpel nummer, een dierlijk pleidooi van Michael voor de seks. Muzikaal was het nummer het meest uptempo nummer sinds Faith. Het nummer verscheen op geen enkel album, behalve zijn "best of" albums uit 1998 en 2006. In de videoclip van het nummer speelt George een regisseur, die een aantal modellen filmt waaronder Linda Evangelista, Tyra Banks, Beverly Peele en Nadja Auermann. Het nummer werd een grote hit, het meest gespeelde nummer op de radio in Europa in 1992.

George Michael trad op tijdens het Freddie Mercury Tribute Concert, ter gelegenheid van het overlijden van de zanger van Queen. George Michael stal de show met zijn versie van Somebody To Love, waarna er gefluisterd werd dat George de nieuwe frontman van Queen zou worden. Het is echter bij geruchten gebleven.

Five Live is een album uit 1993, met daarop vijf nummers gezongen door George Michael, Queen en Lisa Stansfield. Somebody To Love en These Are The Days Of Our Lives waren opgenomen bij het concert, Killer, Papa Was A Rollin' Stone en Calling You zijn live optredens van George tijdens zijn "Cover To Cover Tour".

Tijdens zijn optreden op het Freddie Mercury Tribute wist George al dat zijn Braziliaanse vriend Anselmo Feleppa terminaal ziek was. In maart 1993 overleed hij aan een aan AIDS gerelateerde hersenbloeding. Michael stopte met het schrijven van teksten voor achttien maanden en ging door een diepe depressie.

Hij stopte al zijn woede in een rechtszaak tegen Sony, over zijn contract. Volgens de rechters was George niet alleen slachtoffer van een oneerlijk contract, maar ook van een industrie waar de macht aan een kleine groep toebehoort, in het nadeel van artiesten. Sony had als tegenargument dat Michael een bindend contract had getekend. Dit werd weerlegd door advocaat Mark Cran, die zei dat het contract werd getekend op achttienjarige leeftijd, en dat de zanger vanaf toen met de consequenties zat opgescheept.

De uitspraak van de zaak was in het nadeel van Michael. Daarom verklaarde de zanger dat hij geen nieuw materiaal zou uitbrengen tot hij het minimale aantal obligaties aan Sony had gecompleteerd.

November 1994, tijdens de eerste editie van de MTV Europe Music Awards kwam George Michael weer met nieuw materiaal. Het nummer Jesus to a Child was een ode aan zijn Braziliaanse vriend Anselmo. Door de rechtszaak met Sony kon George Michael geen nieuw materiaal uitbrengen bij Epic. Het label Dreamworks maakte echter een deal met Sony, waardoor Michael met een nieuw label verder ging. Jesus to a Child werd de eerste van zes singles uit het album Older.

Als tweede single werd Fastlove uitgebracht, een energiek nummer over het verlangen naar bevrediging en voldoening zonder tegenprestatie. Het nummer viel op omdat een refrein ontbrak, en vanwege de futuristische videoclip. Na de twee singles werd het album Older uitgebracht, tien jaar na de opheffing van Wham!. Het album behaalde de eerste plaats in de Album Top 100, het tweede album van drie solo-albums wat dit voor elkaar kreeg (Listen Without Prejudice kwam tot #2). Het album bracht Michael een MTV Video Music Award voor Fastlove en een MTV Eurpe Music Award voor beste mannelijke artiest in 1997. Toch was dit geen goed jaar voor George Michael, omdat in hetzelfde jaar zijn moeder overleed aan kanker.

Ladies & Gentlemen: The Best Of George Michael is de greatest hits collectie uit 1998. Het album bevat 29 nummers, verdeeld over twee CD's. De eerste CD, "For the Heart" bevat de meeste ballads, terwijl op CD 2, "For the Feet", voornamelijk zijn dancenummers te vinden zijn.

Ook zijn er drie duetten opgenomen die niet eerder op een album van Michael verschenen, te weten I Knew You Were Waiting For Me (met Aretha Franklin), Don't Let The Sun Go Down On Me (met Elton John) en Desafinado, een Portugees duet met de Braziliaanse zangeres Astrud Gilberto.

Er waren ook enkele nieuwe nummers bij. Daarvan werd Outside de eerste single. Het nummer geeft een humoristische kijk op zijn arrestatie, kort ervoor, voor het 'provoceren' van een politieagent in een openbaar toilet. Het nummer behaalde de elfde positie in de Top 40.

As, een duet met Mary J. Blige werd de tweede single en behaalde de zevende plaats in de Top 40. In Noord Amerika werd het nummer niet op het album gezet, omdat de platenmaatschappij van Blige oordeelde dat de associatie met een openlijk homoseksuele en controversiële popster niet goed zou zijn voor haar carrière.

Op het album Songs from the Last Century uit 1999 zette George Michael alleen covernummers, door hem gezongen. Songs from the Last Century bevat nummers geschreven door de grootste componisten uit de afgelopen honderd jaar zoals Roxanne (geschreven door Sting). Het album werd uitgegeven door Virgin Records en geproduceerd door Michael zelf met behulp van Phil Ramone.

In 2004 verscheen het album Patience, zijn eerste met origineel materiaal sinds 1996. De single Shoot the Dog was een kritisch nummer over de Irak-oorlog. In de videoclip wordt Tony Blair neergezet als een hond die zijn baasje George W. Bush overal volgt. Om het album te promoten verscheen George in de Oprah Winfrey Show, zijn eerste tv-optreden in meer dan 10 jaar. In de show praat hij over zijn arrestatie, zijn homoseksualiteit en zijn terugkeer in de spotlights. Ook treed hij op met het nummer Amazing, afkomstig van de klassieker Faith.

Het laatste album van George Michael is een nieuwe Greatest Hits, Twenty Five, waarmee de 25ste verjaardag van zijn muziekcarrière werd gevierd. Het album werd uitgegeven in november 2006. Het bevat solonummers, maar ook werk uit de Wham! tijd. Het bevat 26 nummers, inclusief 4 Wham!-liedjes en drie nieuwe nummers: An Easier Affair, This Is Not Real Love (een duet met Mutya Buena) en Heal The Pain (een duet met Paul McCartney).

In het begin van zijn carrière was George Michael zeer onduidelijk over zijn seksuele geaardheid. Geruchten gingen dat de zanger relaties zou hebben met Brooke Shields en Whoopi Goldberg. Ondertussen had hij echter al een relatie met zijn mannelijke Braziliaanse kleder, Anselmo Feleppa. Hij overleed echter na een hersenbloeding in 1993. Jesus to a Child is een ode aan hem.

Op 7 april 1998 kwam de waarheid aan het licht toen Michael werd gearresteerd voor een "oneerbare daad" in een openbaar toilet in een park in Beverly Hills, Californië. Hij werd gearresteerd door undercover agent Marcelo Rodriguez.

George Michael: "Well, I was followed into the restroom, and then, this cop – well, I didn't know he was a cop at the time, obviously – he started playing this game. I think it's called 'I'll show you mine, you show me yours, and then when you show me yours, I'm gonna nick you'! (vertaling: Tja, ik werd gevolgd in het toilet, en toen begon deze agent - tenminste, toen wist ik nog niet dat het een agent was - hij begon het spel te spelen. Ik denk dat het zoiets is als 'ik laat de mijne zien, jij laat de jouwe zien, en als jij de jouwe laat zien, dan arresteer ik je!') De zanger kreeg voor zijn daad een boete van 810 dollar en 80 uur taakstraf. Kort hierna maakte Michael een videoclip voor de single Outside, die was gebaseerd op het incident. In de clip komen zoenende politieagenten voor. De agent Rodriguez klaagde dat de clip hem belachelijk maakte. Dit kwam tot een rechtszaak, maar de rechter seponeerde die. In hoger beroep verloor de agent uiteindelijk.

Na het incident werd Michael meer open over zijn geaardheid. Het werd bekend dat hij een relatie had met Kenny Goss sinds 1996.

Michael heeft toegegeven drugs te hebben gebruikt. 26 februari 2006 werd hij gearresteerd, iets wat hij zelf "mijn eigen stomme schuld" noemt. Hij werd weer vrijgelaten door de politie maar op 15 mei was het weer raak. De zanger lag op het stuur van zijn auto en ontwaakte toen iemand op zijn raam klopte gedurende vijf minuten. De zanger reed door en raakte een paal. Later die maand werd hij door de politie ondervraagd omdat drie auto's in zijn straat waren beschadigd. Op 1 oktober werd de zanger buiten bewustzijn gevonden in zijn auto, waardoor hij voor een opstopping zorgde in noordwest Londen. Hij werd meegenomen naar het ziekenhuis voor onderzoek, waarna hij naar het politiebureau werd gebracht. Later werd hij gearresteerd vanwege het bezit van cannabis. Hij werd later vrijgelaten maar moest voor de rechter verschijnen, waar hij schuldig werd bevonden. Hij kreeg een rijontzegging van twee jaar en een taakstraf.

George Michael neemt vaak een openbaar politiek standpunt in. In 1984 zong hij als onderdeel van Band Aid mee met de kerstsingle Do They Know It's Christmas?. De opbrengst van de single ging naar Ethiopië. Ook de opbrengst van zijn eigen nummer Last Christmas ging naar dat doel. Ook trad de zanger op met Elton John tijdens Live Aid in 1985.

In de jaren '80 was George Michael erg kritisch over het beleid van de Engelse Margaret Thatcher aangaande de kruisraketten. Hij zei zich slecht te voelen belasting te moeten betalen om die wapens te bekostigen.

Ook het nummer Shoot the Dog was een kritisch nummer over politiek. In 2003 nam Michael onverwacht een liveversie van het nummer The Grave (Don McLean) op, als protest tegen de oorlog in Irak. Hij trad op met het nummer in vele tv-shows, en de clip verscheen vaak op MTV.

George Michael staat op de tiende plaats van rijkste Britse musici, met een fortuin tussen de 65 en 100 miljoen pond. George bezit verschillende huizen, op verschillende plaatsen in de wereld, waaronder Londen, Texas en Oxfordshire.


11-06-2008 om 13:43 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jimmy Cliff
Jimmy Cliff
Om Wonderful World te beluisteren druk op de foto.

.
Jimmy Cliff (Saint Catherine, 1 april 1948 als James Chambers) is een Jamaicaanse reggaezanger. Hij is vooral bekend van de hits Wild world en Reggae night.

Jimmy Cliff werd op 1 april 1948 in het Jamaicaanse Saint Catherine geboren als James Chambers. Op 14-jarige leeftijd verhuist hij naar de hoofdstad Kingston om een muzikale carrière op te bouwen. Daar neemt hij zijn artiestennaam "Jimmy Cliff" aan. Hij brengt twee singles uit die weliswaar niet succesvol zijn, maar hem wel in contact brengen met zijn ontdekker: Derrick Morgan. Hij brengt hem in contact met Leslie Kong. Hij produceert Cliffs single Dearest Beverley. Het nummer wordt een succes op Jamaica en Kong besluit na dit succes een eigen platenlabel op te richten: Beverley's. De samenwerking klikt goed en Kong blijft de platen van Jimmy Cliff produceren tot zijn dood in 1971. Andere nummers die Jimmy Cliff in deze periode opneemt, zijn onder andere Hurricane Hattie en Miss Jamaica. Buiten Jamaica blijven deze nummers onbekend.

In 1964 wordt Jimmy Cliff samen met Byron Lee & the Dragonaires uitgenodigd mede zijn land te vertegenwoordigen op de Wereldtentoonstelling in New York. De wereldwijde interesse in ska, waarop de organisatoren gehoopt hadden, bleef uit, maar de film This Is Ska die werd opgenomen, kwam onder de aandacht van het hoofd van Island Records, Chris Blackwell. Hij nodigde Cliff uit om zich in Engeland te vestigen en bood hem een platencontract aan. In 1966 verhuisde hij naar Londen. Zijn eerste grote succes buiten Jamaica kwam echter pas in 1968 toen hij met het nummer Waterfall een songfestival in Brazilië won.

Een jaar later volgt zijn wereldwijde doorbraak met Wonderful world, beautiful people. Hij is daarmee naast Desmond Dekker één van de eerste artiesten die de wereld kennis laten maken met reggae. In veel landen levert dit nummer zijn eerste hit op, ook in de Verenigde Staten. De opvolger Vietnam doet het daar vanwege het politieke karakter ervan, een stuk slechter. Het nummer wordt wel geprezen door Bob Dylan, die het het beste protestlied dat hij ooit gehoord heeft, noemt. In Nederland wordt Sufferin' in the land ook nog een klein hitje.

De Cat Stevens-cover Wild world betekent in 1970 voor Jimmy Cliff voorlopig zijn laatste grote internationale hit. In die zelfde tijd scoort Desmonds Dekker een grote hit met You can get it if you really want, dat oorspronkelijk van Jimmy Cliff is. Hoewel Cliff na deze nummers nog wel populair blijft in Nederland en Vlaanderen, heeft hij in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk tot 1994 geen hits meer. Hij verwierf nog wel bekendheid als hoofdrolspeler in de Jamaicaanse film The Harder They Come uit 1972. Het duurde tot 1975 voordat deze film bekend werd bij groter publiek. De soundtrack van de film was voor het grootste deel gevuld met nummers die door Jimmy Cliff werden gezongen. Ondanks het succes van de film, heeft hij geen vast carrière als acteur kunnen opbouwen.

Na nog een paar albums te hebben uitgebracht, maakte Jimmy Cliff, die inmiddels tot de Islam bekeerd was, midden jaren 70 een reis naar Afrika, op zoek naar zijn wortels. Na zijn terugkomst pakte hij de draad weer op. Begin jaren 80 vormde hij de groep Oneness die hem begeleidde bij concerten. In deze periode heeft Cliff een comeback in Nederland en Vlaanderen. In 1983 bereikte zijn Treat the youths right de hitparade. Het nummers was al erg populair in de Caraïben en wist dat dankzij een videoclip in Nederland ook te worden. Na dat nummer volgden nog Reggae night, Sunshine in the music en We all are one, afkomstig van de albums Special en The power and the glory. Hij werkte veel samen met oud-Wailer Peter Tosh en Kool & the Gang. Verder verzorgde hij in 1984 een optreden op Pinkpop en kreeg hij in 1986 een Grammy Award voor beste reggaealbum voor de lp Cliff Hanger. Datzelfde jaar speelde hij naast Robin Williams en Peter O'Toole in de komische film Club Paradise. Van deze film zong hij ook het titellied.

In de jaren 90 scoorde hij nog twee keer een hit met een lied uit een film. In Amerika en Engeland stond hij in 1993 na 23 jaar weer in de hitparade met de Johnny Nash-cover I can see clearly now. Dit nummer was afkomstig uit Cool Runnings, de film over het Jamaicaanse bobteam dat in 1988 aan de Olympische Winterspelen meedeed. In 1995 zong hij samen met Zuid-Afrikaanse muzikant Lebo M het nummer Hakuna Matata uit de Disneyfilm The Lion King. Dat nummer bereikte de elfde plaats in de Nederlandse Top 40 en de 46e in de Ultratop 50.

Hoewel Jimmy Cliff uit de schijnwerpers is verdwenen, maakt hij nog steeds muziek. Op zijn laatste album Black magic uit 2004 zingt hij onder andere duetten met Sting, Annie Lennox en Wyclef Jean. Op het album staan vooral nummers van zijn vorige album Fantastic plastic people uit 2002, maar dan in een elektronisch jasje, in plaats van reggae. Op dit album staat ook een duet met de in 2002 overleden Clash-zanger Joe Strummer, van wie dit één van zijn laatste opnames was.


11-06-2008 om 02:37 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rock Werchter is goedkoop

Rock Werchter is goedkoop

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/large_412393.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Rock Werchter is deze zomer het goedkoopste popfestival in zijn soort. Onderzoekers Tom Evens en Ellen Huijgh van de Universiteit Gent onderzochten de prijsevolutie van vier grote Europese popfestivals. Rock Werchter werd vergeleken met buitenlandse festivals als Roskilde, Pinkpop en het Britse Carlinweekend. Allemaal zijn ze sinds 2000 flink duurder geworden maar in Werchter is die prijsstijging (59 procent) het minst spectaculair.

Beperkt onderzoek
Andere internationaal gereputeerde festivals werden in het onderzoek buitenspel gezet omdat de onderzoekers over te weinig prijsgegevens beschikten.

11-06-2008 om 00:00 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
10-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onder de ondergaande zon
Onder de ondergaande zon

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/Jennifer-Lopez-111.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

ik kijk
naar een rode ondergaande zon
die het aardvlak stilletjes raakt
de weide kust met haar stralen
terwijl mijn hoofd op je tedere schouder ligt
genieten we samen van dit prachtgezicht
onze handen in elkaar geweven
zoekend naar onze blik
die schaduwend in rode gloed
verbonden wordt
en onze lippen één maakt

10-06-2008 om 23:05 geschreven door artist lover


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 08-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!