Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

27-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.40.000 metalheads op zonovergoten Graspop

40.000 metalheads op zonovergoten Graspop

http://i722.photobucket.com/albums/ww224/dimieken100/graspop.jpg?t=1246100929

De eerste dag van de Graspop Metal Meeting lokte zo'n 40.000 metalfans naar het zonovergoten Dessel. Het festival kreeg dit jaar kritiek van liefhebbers van extreme metal, omdat er weinig black en death metalbands op de affiche stonden. Op de wei waren dan ook weinig shirts van extreme groepen te zien. De shirts van Mötley Crüe waren het best vertegenwoordigd, en aan de reacties van het publiek te zien, was de keuze om de glamrockers de eerste dag te laten afsluiten dan ook een uitstekende zet van de organisatie.

Nieuwe locatie
Het was de eerste keer dat Mötley Crüe op Graspop speelde, en ook groepen als W.A.S.P. en Down (met zanger Phil Anselmo van Pantera) zakten voor de eerste keer af naar de Metal Meeting. Daarnaast kregen het hoofdpodium, de twee marquees en de 'metaldome' veel oude bekenden over de vloer, zoals Soulfly, Dream Theater, Blind Guardian, The Gathering... De nieuwe indeling van het festivalterrein, een paar honderd meter van de oude locatie, zorgde ervoor dat de bands overal goed te zien en te horen waren. Echte minpunten zijn er dit jaar dus nog niet geweest, enkel hoogtepunten, zoals het optreden van Heaven and Hell, oftewel Black Sabbath met zanger Ronnie James Dio. Dio nadert inmiddels de 70, maar dat is er amper aan te merken. Met zichtbaar plezier bracht de band oude krakers en nummers van het prima nieuwe album 'The Devil You Know'.

Zon
Max "fuck shit up" Cavalera is een vaste klant op de Metal Meeting. Vorig jaar speelde de voormalige frontman van Sepultura er met zijn broer Igor als 'Cavalera Conspiracy', dit jaar stond hij er opnieuw met Soulfly. Net als Papa Roach kreeg de man de fans flink aan het springen op de stoffige weide. Het weer zat dus ook mee: warm en zonnig, met enkele wolken en een occasioneel briesje voor de verfrissing. Veel festivalgangers liepen in de vroege namiddag dan ook al rond met een rood hoofd. Als we de weersvoorspelling mogen geloven, zal de pret wel van korte duur zijn. Morgen komt de donder namelijk niet alleen van de muziek...

27-06-2009 om 13:10 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michael Jackson was bang dat hij zou eindigen als Elvis

Michael Jackson was bang dat hij zou eindigen als Elvis

Om Dangerous te bekijken druk op de foto.


.

Lisa Marie Presley, de ex-vrouw van de overleden Michael Jackson, heeft op het internet gereageerd op het droevige nieuws. Ze schrijft dat Michael een gekwelde ziel was die ooit voorspelde dat hij zou eindigen als haar vader Elvis, die andere 'King' in de muziekwereld.

Bizarre relatie
Presley ontkent dat hun relatie vals was, maar geeft wel toe dat ze eerder ongewoon was. "Toch geloof ik dat hij evenveel van mij hield als hij van iemand anders kon houden. En ik zag hem graag." Ze herinnert zich een gesprek met Michael over de dood van haar vader. Elvis Presley stierf ook aan de gevolgen van een hartaanval. Michael keek haar aan en zei: "Ik ben bang dat ik ooit zoals hem ga sterven."

Sterven zoals Elvis
Hoewel ze probeerde om Michael van het tegendeel te overtuigen, bleef hij koppig volhouden. Hij leek als het ware overtuigd dat hij op dezelfde manier zou gaan en gisteren is die vrees waarheid geworden. "Ik ben heel droevig en verward. Toen ik naar het nieuws keek, zag ik hoe het hele scenario van mijn vader zich bij Michael herhaalde", zegt Presley.

Lisa Marie Presley voegt er aan toe dat ze wel geprobeerd heeft om Michael van het "onvermijdelijke" te redden. Ze moest hun relatie beëindigen, omdat ze ziek en uitgeput raakte toen ze in haar opzet bleef falen.

27-06-2009 om 13:07 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Davy Gilles wil DNA-test uitstellen en zaak buiten media houden

Davy Gilles wil DNA-test uitstellen en zaak buiten media houden

Om Davy Gilles te bekijken druk op de foto.


.
Aurélia Picard doorbreekt de stilte die ze maandenlang discreet aanhield.

Acteur-zanger Davy Gilles, die deze week in de pers nog luid riep dat hij Aurélia Picard dagvaardt om een DNA-test af te dwingen op het kind waarvan zij beweert dat hij de vader is, trekt zijn staart in. Hij wil de zaak nu mits een minnelijke schikking regelen, wil de afloop buiten de media houden en zijn raadsman vraagt aan die van Aurélia "of ze niet eens wil samenzitten en praten met Davy". Dat meldt ons Aurélia, die het niet neemt dat Davy "eerst de grote Jan uithangt en nu terugkrabbelt3.

Vraag de zaak te bespreken
De kleine Maxime is inmiddels een maand oud en de 'Familie'-acteur en Romeo-zanger dagvaardde zijn ex-minnares Aurélia deze week in kort geding. Hij eiste daarmee dat de door Aurélia beloofde DNA-test er gauw komt. Maar Aurélia laat een andere klok horen: "Nu wil hij de zaak via een minnelijke schikking regelen en vraagt zijn advocaat of ik met hem wil samenzitten om alles te bespreken. Terwijl hij me sinds de dag dat hij wist dat ik zwanger was heeft gemeden en zelfs geïntimideerd".

Davy, voor wie de zaak niet heeft gevolgd, betwijfelt zijn vaderschap en bedroog zijn vriendin Sasha Rosen vorige zomer enkele maanden lang met Aurélia. Als blijkt dat hij de vader is, belooft hij dat hij zijn verantwoordelijkheid zal opnemen.

Onmogelijke keuze
Aurélia doorbreekt vandaag de discrete stilte die ze maandenlang aanhield. "Davy is meer met zijn dagvaarding bezig dan met zijn kind, of met de bevalling. Ik ben honderd procent zeker dat Davy de vader van Maxime is. Davy en ik hadden een relatie van juli tot september vorig jaar, ik ben in die periode met niemand anders geweest. Aanvankelijk wist ik niet dat hij in een andere relatie zat, dat vertelde hij me pas na enkele weken. Toen ik vaststelde dat ik zwanger was, heb ik Davy gebeld. Hij wilde even nadenken, en de dag daarop stelde hij me voor de keuze: 'Ofwel laat je het kind weghalen, en dan sta ik morgen aan je deur en vertrekken we op reis. Of je houdt het kind en dan zie je me nooit meer, want ik kan dat niet maken met mijn carrière'. De hele zwangerschap door heeft hij me laten vallen".

Honderd procent zeker
"Of ik écht zeker ben dat Davy de vader is? Kijk, ik ben geen marginaal meisje, ik heb een goede job als office manager en ik kom uit een goede thuis. Mocht ik niet honderd procent zeker zijn van mijn stuk, zou ik echt niet zo'n commotie teweegbrengen rond mijn kind. Waar het me om te doen is, is dat Davy zijn verantwoordelijkheid echt opneemt. Ook financieel, ja, ik ben ten slotte een alleenstaande moeder. Van mij zal hij zijn kind ook mogen zien, maar enkel bij mij thuis. Ik ben niet van plan Maxime mee te geven met twee mensen die ik niet vertrouw".

Les gespeld door Sasha
Aurélia doelt op Davy en zijn vriendin Sasha. Die laatste speelt volgens Aurélia een belangrijke rol in deze onverkwikkelijke zaak. "In november, toen ze dus al wisten dat ik zwanger was, heeft Sasha me gebeld en me de les gespeld. Dat ik Davy met rust moest laten, dat mijn kind nooit een vader zou hebben".

Stalking!?
"Davy beschuldigde me van stalking, wat totaal onwaar is. Ik heb hem welgeteld negen sms'en gestuurd tijdens mijn zwangerschap, ik heb hem niet één keer gebeld, ik heb hem niet ontmoet. Ik hield hem via die sms'en op de hoogte van de evolutie van mijn zwangerschap. Op aanraden van mijn gynaecoloog deed ik dat. 'Hou hem op de hoogte, dan kan hij achteraf niet stellen dat hij van niets wist', zei die man. Hij heeft het bericht van mijn zwangerschap ook niet moeten vernemen via de pers, zoals hij stelt. Hij wilde een DNA-test tijdens mijn zwangerschap. Dat heb ik geweigerd omdat die ingreep, een vruchtwaterpunctie, onnodige risico's inhoudt. Ik zal een DNA-test laten doen, wanneer ik en mijn kind er klaar voor zijn. Twee weken voor mijn bevalling ben ik in het ziekenhuis opgenomen met niercrisissen, na de bevalling ben ik thuisgekomen met een lumbago. Mag ik even de tijd nemen om op mijn plooi te komen?"

Geloofwaardigheid vrijwaren
"Davy wil die DNA-test omdat hij denkt zo zijn geloofwaardigheid te kunnen vrijwaren. Maar eerst zet hij me onder druk via een dagvaarding, en nu wil hij een minnelijke schikking om de zaak buiten de media te houden. Hij vraagt via zijn advocaat twee weken respijt. Dan denk ik 'kerel, waarom hang je dan eerst de grote Jan uit?'".

"Hij liet me vallen"
"Of ik Davy nog graag zie? Kijk, ik had een relatie met iemand van wie ik hield en van wie ik dacht dat hij ook van mij hield. Ik had een nieuwe relatie, een nieuwe job en plots bleek ik zwanger. Dat laatste was niet gepland, maar ik wilde ervoor gaan. Op vijf minuten tijd, door de reactie van Davy, is die hele droom ontploft. In het begin van mijn zwangerschap hield ik nog van hem, dacht ik voortdurend 'bel mij nu toch, wees er voor mij'. Maar hij liet me vallen. Ik denk vandaag nog dat de Davy die ik heb gekend zoiets niet zou doen. Hij wordt beïnvloed door anderen, in de eerste plaats door Sasha denk ik".

"Moeder van Davy gelooft mij"
"Davy heeft een dochter van zes, Sam, en ik vrees dat Maxime zijn zus nooit zal zien. Of ik een nieuwe relatie heb? Nee, ik heb daar ook geen nood aan, ik heb voldoende aan mijn vrienden, mijn familie en Maxime, die overigens een schat van een baby is. Maxime heeft aan zijn vaders kant ook grootouders en tantes. Ik vraag me soms af hoe die mensen zich voelen. Via een goede vriendin van me, die een gesprek heeft gehad met de moeder van Davy, gelooft zijn ma dat hij de vader is".

27-06-2009 om 12:57 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaarwel


Vaarwel


http://i722.photobucket.com/albums/ww224/dimieken100/003.jpg?t=1246017857


Ik ga me niet langer laten opvreten
het wordt tijd dat ik ga vergeten
Verder ga met hetgeen mij ligt
Tijd dat ik mijn leven opnieuw inricht

**

Mijn visie verbreden
Mij anders kleden
Mijn intelligentie verhogen
en dat mijn tranen ga drogen

**

Vaarwel pijn en verdriet
het wordt eens tijd dat ik weer geniet
Vaarwel ..

**

Het wordt tijd dat ik ga breken
al duurt het maanden, al kost het weken
tijd om voor mezelf te kiezen
want ik heb niks meer te verliezen

**

Mij een nieuwe wereld aanmeten
en de ellende zo snel mogelijk vergeten

**

Het boek is bijna uit ...
het wordt tijd dat ik het hoofdstuk sluit

Vaarwel...

***

27-06-2009 om 00:51 geschreven door artist lover


» Reageer (4)
26-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overheid op zoek naar Michael Jacksons verdwenen privéarts

Overheid op zoek naar Michael Jacksons verdwenen privéarts

http://i722.photobucket.com/albums/ww224/dimieken100/m-jackson.jpg?t=1246027393

De Amerikaanse overheid is op zoek naar de arts die bij Michael Jackson thuis inwoonde. De dokter blijkt voorlopig onvindbaar. Dat meldt de showbizz-site tmz.com. De BMW van de privéarts werd gisteravond weggetakeld van Jacksons verblijfplaats in Los Angeles.

De politie wil de arts ondervragen. Vermoed wordt dat de man de popster vlak voor zijn dood een te grote dosis Demerol - gelijkaardig aan morfine - heeft gegeven. Mogelijk heeft de King of Pop als reactie daarop een hartstilstand gekregen en is hij daaraan bezweken. De familie van Jackson was al bezorgd over het overvloedige morfinegebruik van Michael.

26-06-2009 om 23:16 geschreven door artist lover


» Reageer (5)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dood Michael Jackson is zwarte dag voor de muziek

Dood Michael Jackson is zwarte dag voor de muziek

Om Man In The Mirror te bekijken druk op de foto.


.

"Dit is een zwarte dag voor de muziek, wij willen dit op een ingetogen manier verwerken", dat meldt Erik Vink, directeur Sony BMG België, de platenmaatschappij van de King of Pop.

"Triest en onverwacht"
"Dit is heel triestig nieuws en ook heel onverwacht. Na de dood van Karel Van Miert en Yasmine kunnen we gerust spreken van een zwarte week", aldus Vink.

"Geen munt uitslaan"
De platenmaatschappij heeft geen plannen om vandaag een rouwevenement te organiseren. "Wij willen hier absoluut geen munt uit slaan. Ons medeleven gaat ook uit naar al de fans voor wie dit nieuws hard aankomt. Velen hadden tickets gekocht voor de laatste reeks concerten", verklaarde Vink nog.

26-06-2009 om 16:26 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Farrah Fawcett

Farrah Fawcett


http://i722.photobucket.com/albums/ww224/dimieken100/farrah_fawcett_001.jpg?t=1246016931

Farrah Fawcett (Corpus Christi (Texas), 2 februari 1947 - Santa Monica (Californië), 25 juni 2009) was een Amerikaans actrice. Ze was vooral bekend door haar rol als Jill Munroe in de televisieserie Charlie's Angels.

Fawcett was een dochter van Pauline Alice en James William Fawcett, een Amerikaan van Libanese afkomst. Ze had Franse, Engelse en Choctaw voorouders. Haar moeder kwam met de naam 'Farah', omdat zij deze zo goed bij de achternaam vond passen. Fawcett veranderde later haar voornaam 'Farah' (Arabisch voor blijdschap) in Farrah.

[bewerken] Carrière

Fawcett begon in reclamespots waaronder Noxema-scheerzeep, Ultra Bright-tandpasta, Wella en in 1970 voor de Mercury Cougar. Nadat haar acteercarrière op gang was gekomen, maakte zij reclame voor haar eigen merk shampoo. Fawcett deed ook modellenwerk en poseerde voor de Playboy.

[bewerken] Eerste televisieoptredens

Fawcetts eerste gastrol was in I Dream of Jeannie, in het seizoen 1968-69, gevolgd door een gastrol in Owen Marshall: Counselor at Law. In 1974 verscheen zij in de serie De Man van Zes Miljoen.

[bewerken] Charlie’s Angels

De eerste aflevering van Charlie's Angels (in de VS) was op 22 september 1976. Door deze serie werd Farrah Fawcett een ster. Haar kapsel werd door miljoenen vrouwen gekopieerd en posters van Fawcett werden massaal verkocht. In de jaren '70 en '80 was ze een sekssymbool.

[bewerken] Privé

Fawcett huwde in 1973 met Lee Majors van wie zij in 1979 scheidde. In 1982 kreeg zij een relatie met Ryan O'Neal, met wie zij, ondanks meerdere huwelijksaanzoeken, nooit gehuwd is. Met O'Neal heeft zij een zoon, Redmond O'Neal.
Farrah Fawcett leed sinds eind 2006 aan kanker en overleed in de zomer van 2009 op 62-jarige leeftijd aan deze slopende ziekte.

Televisie

  • That Girl (1967)
  • Mayberry R.F.D. (1969)
  • I Dream of Jeannie, (seizoen 1968-69)
  • Three's a Crowd (1969)
  • The Feminist and the Fuzz (1971)
  • Inside O.U.T. (1971)
  • The Great American Beauty Contest (1973)
  • Man van Zes Miljoen (1974)
  • Marcus Welby, M.D.(1974)
  • The Girl Who Came Gift-Wrapped (1974)
  • Harry O (1974-1976)
  • Murder on Flight 502 (1975)
  • Charlie's Angels (speelde mee in 1976-1977)
  • Murder in Texas (1981)
  • The Red-Light Sting (1984)
  • The Burning Bed (1984)
  • Between Two Women (1986)
  • Nazi Hunter: The Beate Klarsfeld Story (1986)
  • Poor Little Rich Girl: The Barbara Hutton Story (1987)
  • Margaret Bourke-White (1989)
  • Small Sacrifices (1989)
  • Good Sports (1991) (na 9 episodes gestopt)
  • Criminal Behavior (1992)
  • The Substitute Wife (1994)
  • Children of the Dust (1995)
  • Dalva (1996)
  • Ally McBeal (1999)
  • Silk Hope (1999)
  • Baby (2000)
  • Jewel (2001)
  • Hollywood Wives: The New Generation (2003)
  • Intimate Portrait With Farrah Fawcett (2004)
  • Chasing Farrah (2005) (miniseries)

[bewerken] Films


26-06-2009 om 13:52 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yasmine - biografie

Yasmine - biografie

http://i722.photobucket.com/albums/ww224/dimieken100/yasmine1.jpg?t=1246016016

Yasmine werd op 3 maart 1972 in Kontich geboren als Hilde Rens. Ze start haar carrière in 1990 in De Soundmixshow en brengt daarop haar eerste single "Wie denk jij wel dat je bent?" uit. In 1991 breekt ze door met haar debuutalbum "Mooi zo". Ze scoort hits met "Vraag me niet waarom" en "Hoog in de wolken".

Porselein
In 1993 brengt ze met "Als jij dat wil" een tweede cd uit en in 1995 volgt het album "Portfolio". Een jaar later scoort Yasmine de hit "Porselein". In 1997 volgt het album "Pret-a-porter" en in 1999 volgt een nieuwe hit met "Meisjes aan de macht" dat op het album "Blauw" te vinden is. Nadat het een tijdje stil blijft rond Yasmine, volgt er in 2001 een nieuwe cd, geïnspireerd door haar nieuwe relatie met Marianne Dupon, de winnares van het razendpopulaire tv-programma "De Mol".

Televisie
Intussen heeft Yasmine al wat ervaring opgebouwd op televisie en radio. Ze debuteert in 1992 op Studio Brussel ("10 Spirit"), maar stapt vrij snel over naar vtm. Ze presenteert er begin jaren '90 de "Super 50" en "Tien om te Zien" en heeft een programma op Radio Contact. In 2000 was ze op tv-gebied aan de slag als VJ van het Vlaamse clipstation TMF. In 2001 krijgt ze een eigen programma op radio Donna.

In 2004 volgt de cd "Liefde en liedjes" om haar tiende verjaardag op de planken te vieren, gevolgd door een live-cd en -dvd. In 2006 volgt met "Licht ontvlambaar" haar laatste cd.

Zo is er maar één
In 2006 presenteert Yasmine op één het programma "Zo is er maar één". Yasmine zal echter vooral bekend worden als omroepster van één en als presentatrice van het showbizzprogramma De Rode Loper, waar ze vanaf 2001 een van de gezichten is.

Eind april 2009 raakt bekend dat er aan het huwelijk van Yasmine met Marianne Dupon een einde komt. De twee hebben een dochtertje, Ella-Louise. In bepaalde tijdschriften circuleren een tijdje later berichten dat het slecht gaat met Yasmine. Zo is ze sterk vermagerd.

In een kranteninterview doet Yasmine die berichten zelf af als onzin.
Er wachtte Yasmine een drukke zomer, als omroepster en als zangeres op onder meer het festival De Lage Landen. (belga/jv)

Discografie
Licht ontvlambaar live(2007)
Licht ontvlambaar (2006)
Vandaag, het morgen van gisteren - dvd (2005)
Vandaag, het morgen van gisteren (2004)
Liefde en liedjes 1994-2004 (2004)
Yasmine (2001)
Blauw (1999)
Pret-a-porter (1997)
Portfolio (1995)
Als jij dat wil (1993)
Mooi zo (1991)

26-06-2009 om 13:35 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dood van Michael Jackson zorgt voor topverkoop muziek

Dood van Michael Jackson zorgt voor topverkoop muziek

Om Dirty Diana te bekijken druk op de foto.


.
In online muziekwinkels als Amazon.com voert Jackson de hitlijsten aan.

Zoals wel vaker het geval is bij pas overleden artiesten, zorgt ook de dood van Michael Jackson voor een enorme hernieuwde belangstelling in zijn muziek. Online muziekwinkels als iTunes, Amazon.com en bol.com zien Jackson-klassiekers naar de top van hun hitlijsten schieten, en bij muziekketen Free Record Shop maakt men zich op voor een stormloop op Jacksons cd's.

Amazon.com: Jackson neemt hele top-15 in
Bij de elk uur geüpdate verkoopshitparade van de onlineaankoopdienst Amazon.com bezetten platen van Michael Jackson en de Jackson Five de plaatsen één tot en met vijftien. De grootste topper is er de jubileumeditie van het album 'Thriller'.

Bij de onlinedienst iTunes van Apple stond Michael Jackson negen keer in de eerste vijftien, waaronder van één tot vier. Populairst daar is het verzamelalbum 'Essential Michael Jackson'.

Bol.com: "Uitzonderlijke interesse"
"De belangstelling is uitzonderlijk. We verkopen momenteel iedere tien seconden een product van hem", stelt Michel Schaeffer, marketingdirecteur bij internetwinkel Bol.com vrijdag. In een paar uur tijd heeft Bol.com daarmee al meer dan duizend artikelen zoals cd's en dvd's verkocht. Schaeffer: "Ter vergelijking: gisteren verkochten we over een hele dag genomen negen producten van Jackson"."

Free Record Shop: "Voorraden aanpassen"
Ook in de reguliere muziekwinkels rekent men op een stevige meerverkoop na het overlijden van de 'King of Pop'. Hans van Breukhoven, president-directeur van de Free Record Shop, verwacht dat Michael Jacksons cd's vlot over de toonbank zullen gaan. "Wij gaan onze voorraden aanpassen", bevestigt hij.

Jackson behoorde volgens Van Breukhoven al lang tot de 'back catalogue'. "We hebben in elke winkel wel een paar albums staan, maar heel veel vraag was er niet meer naar", legt Van Breukhoven uit. "Hij had al lange tijd geen nieuwe muziek meer gemaakt en alle fans hebben alle albums inmiddels wel in huis." Maar die situatie zou in de loop van de komende dagen duswel eens grondig kunnen veranderen.

26-06-2009 om 13:30 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michael Jackson (50) overleden aan hartstilstand
Michael Jackson (50) overleden aan hartstilstand

Om Beat It te bekijken druk op de foto.


.

Michael Joseph Jackson (Gary (Indiana), 29 augustus 1958 – Los Angeles (Californië), 25 juni 2009) was een Amerikaanse popzanger. Hij geldt als een van de succesvolste artiesten van de 20e eeuw, zo niet de succesvolste. Jackson onderscheidt zich door zijn herkenbare castraatachtige zangstem, zijn typische dansbewegingen en zijn grote muzikale diversiteit.

In zijn topperiode, het begin van de jaren '80, was Michael Jackson één van de grootste popsterren. Hij bereikte zijn grootste succes met het album Thriller, dat met bijna 108 miljoen verkochte exemplaren al meer dan 25 jaar geldt als het best verkochte album aller tijden. Jackson heeft wereldwijd meer dan 750 miljoen albums verkocht.

Jackson versterkt zijn muziek en imago met opvallende videoclips, waarin zijn ritmische dansstijl duidelijk tot uitdrukking komt. Een van de bekendste videoclips, die van Thriller, duurt maar liefst 18 minuten. Hij houdt sinds 1995 het record voor duurste muziekvideo. De clip voor zijn hitsingle Scream, een duet met zijn zus Janet Jackson, kostte maar liefst 7 miljoen dollar. De video, geregisseerd door Mark Romanek, kreeg een MTV Video Music Award in de categorie dance en een Grammy Award voor beste korte video. Karakteristiek voor de muziek van Michael Jackson is de stem en de in bijna alle nummers aanwezige sterke baslijn.

Naarmate de ster van Jackson rees, begon zijn populariteit echter te dalen. Mede als gevolg daarvan verschoof de aandacht in de media van zijn muziek naar het nogal excentrieke karakter van Jackson en zijn privéleven. Hij werd dikwijls afgeschilderd als iemand die totaal afgezonderd leefde van de 'grote-mensenwereld' en zijn tijd liever met kinderen en dieren doorbracht (het Peter Pan-syndroom).

Michael Jackson is donderdag 25 juni 2009 overleden nadat hij een hartstilstand zou hebben gehad in zijn woning in Los Angeles.

Start van carrière

Zie The Jackson 5 voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Michael Jackson werd geboren op 29 augustus 1958 in het plaatsje Gary in de Amerikaanse staat Indiana. Hij was het zevende kind van staalarbeider Joseph Jackson, die zijn kinderen een strenge opvoeding gaf. Michael toonde al op zeer jonge leeftijd een groot talent voor muziek en dans. Jackson groeide erg beschermd op; vanaf het begin werd hij beschermd voor invloeden van de buitenwereld. Hierin speelde het geloof van zijn moeder, die Jehova's getuige was, een grote rol.

De jonge Jackson vormde samen met zijn broer Jermaine "The Jackson Brothers". In 1966 veranderde de groep in The Jackson 5, waarmee ze in 1968 een contract kregen bij Motown Records. De singles "I Want You Back", "ABC", "The Love You Save" en "I'll Be There" werden grote hits. "The Jackson 5", die hun naam later moesten veranderen in "The Jacksons", omdat ze van platenlabel wisselden, bleven bestaan tot 1984.

Solocarrière

Motown zag in Michael Jackson een charismatische zanger en begon hem in 1971 klaar te stomen voor een solocarrière. In 1972 had Jackson zijn eerste nummer-één-hit als soloartiest: de single "Ben", het titelnummer van een thriller voor kinderen over een jonge jongen die bevriend raakt met Ben, een rat. Gezien de inhoud van de film was het lied verrassend serieus en sentimenteel.

In 1977 kreeg Jackson een rol in de muzikale film The Wiz waarin hij de rol van vogelverschrikker vertolkte. Hier ontmoette hij producent/componist Quincy Jones en zangeres Diana Ross. Velen, waaronder Jackson zelf, zagen deze film als mislukt. Jackson besloot na de film zijn solocarrière door te zetten. Met Jones produceerde Jackson zijn eerste soloalbum, getiteld Off the Wall. Het album bestond voornamelijk uit opzwepende discopop, vlotte melodieën, en weelderige, sentimentele popballades. Off the Wall bleek een succes en maakte van Jackson een ster. Van het album waren tot juni 2006 ongeveer 20 miljoen exemplaren verkocht. Het nummer "Don't Stop 'Til You Get Enough", had in Nederland het meeste succes, en kwam tot nummer 2 in de hitlijsten.

Thriller

In 1982 kwam het baanbrekende album Thriller uit, dat opnieuw door Quincy Jones werd geproduceerd. Ten opzichte van Off the Wall was Thriller geraffineerder. "The Girl Is Mine", een duet met Paul McCartney, was de eerste hitsingle van het album en werd nummer twee in de Amerikaanse hitparade. Daarna volgden "Beat It" en "Wanna Be Startin' Somethin'", die beiden de nummer-één-positie bereikten.

Opmerkelijk is dat Thriller het bestverkopende album aller tijden geworden is, maar in eerste instantie niet eens uitgebracht zou worden. Op het moment dat Thriller uit zou komen was de muziekindustrie namelijk vanwege de recessie tot een dieptepunt gedaald en daarmee ook de verkoopcijfers van cd's en LP's. Jackson wilde dat het album Off The Wall zou overtreffen, maar de producer Quincy Jones zei dat hij blij mocht zijn met verkoopcijfers van rond de 4 miljoen, nog minder dan die van Off The Wall. Na lang op Michael ingepraat te hebben ging hij overstag. Met de lancering van Thriller werd uiteindelijk de muziekindustrie weer op gang geholpen. Doordat Michael spectaculaire videoclips bij zijn hits maakte liepen de verkoopcijfers razend snel. Het werd pas echt een succes tijdens de 25e verjaardag van Motown. Jackson trad samen met z'n broers op en sloot de show af met Billie Jean, waarbij hij voor het eerst de Moonwalk liet zien aan de buitenwereld. Deze beweging, waarbij het lijkt alsof iemand vooruit loopt, maar in feite achteruit loopt werd kenmerkend voor Michael Jackson. Thriller is het bestverkochte album aller tijden geworden met naar schatting meer dan 120 miljoen verkochte platen.

Deze hits, evenals het titelnummer "Thriller", gingen gepaard met opvallende videoclips die het aanzien van muziekvideo's deden veranderen. De clips hadden een duidelijke verhaallijn, iets wat tot dan toe ongebruikelijk was. Thriller was tot dan toe de duurste videoclip aller tijden. Hij werd door Michael Jackson zelf betaald.

Voor Thriller gebruikte Jackson muzikanten met een goede reputatie. Vooral Jeff Porcaro, Steve Lukather, Gregg Phillingaines, David Paich en Steve Porcaro van de groep Toto leverden een belangrijke muzikale bijdrage. Op vrijwel alle nummers bespelen zij de instrumenten. Steve Porcaro schreef Human Nature en samen met Paich en Phillingaines was hij verantwoordelijk voor de arrangementen. Michael noemt Steve Porcaro "Yada". Yada's zijn de kleine extra geluidjes zoals gebruikt in Thriller en Beat It.

In 1985 schreef hij samen met Lionel Richie het nummer We are the world voor de hongersnood in Ethiopië. Een grote groep Amerikaanse artiesten verenigde zich onder de naam 'USA for Africa'. Het geldt nog steeds als een van de snelst verkopende platen ooit en werd dan ook wereldwijd een nummer-één-hit.

Bad

Jackson nam lange pauzes tussen albums omdat hij zichzelf als perfectionist ziet. Hij bedenkt voor één album vaak meer dan 100 songs, waarvan vervolgens een klein aantal liedjes wordt uitgebracht. In 1986 verscheen hij in de 3D-film Captain Eo, die exclusief vertoond werd in alle Disney-parken. In 1987 voltooide hij met Quincy Jones zijn studio-album Bad. Mede dankzij het succesvolle album Thriller, dat eraan vooraf ging, ging de release van Bad gepaard met een hoop publiciteit. Met dit succesvolle album scoorde Jackson maar liefst vijf nummer-één-hits (te weten "I Just Can't Stop Loving You", "Bad", "The Way You Make Me Feel", "Man in the Mirror" en "Dirty Diana") in Amerika, een staaltje dat nooit eerder vertoond was. In Nederland bereikten I Just Can't Stop Loving You, Bad en Smooth Criminal de eerste plaats. Jackson maakte op dat moment de grootschaligste en lucratiefste tournee aller tijden, met diverse optredens op alle continenten. Toch was het succes van Bad niet te vergelijken met dat van Thriller. Er werden "slechts" 40 miljoen exemplaren wereldwijd verkocht, waardoor "Bad" het op twee na best verkochte album aller tijden zou worden.

Dangerous

Jackson nam weer een lange pauze voordat hij zijn volgende album zou uitgeven, waardoor de media zich steeds meer op zijn excentrieke trekken gingen concentreren. Jackson kreeg de door hemzelf verafschuwde bijnaam "Wacko Jacko". Eind 1991 volgde het album Dangerous. Het album kwam op nummer één de albumhitlijsten binnen en werd in veel landen het snelst verkopende album aller tijden. De single "Black or White" werd eveneens een grote hit. Jackson streefde met de video van het lied naar controverse; in de clip was er, nadat het lied zelf was afgelopen een lange dansscène waarin Jackson schreeuwde en agressief gedrag vertoonde. Dit terwijl het lied zelf over harmonie tussen mensen met verschillende huidkleuren ging. Jackson werd bekritiseerd voor het (in de ogen van velen) ongepaste geweld en het slechte voorbeeld dat hij de jonge generatie gaf. Toch bleef een grote rel uit, voornamelijk doordat begin 1992 Nirvana met Nevermind kwam, een album dat Dangerous naar de achtergrond verdreef. Er volgden nog veel hits die afkomstig waren van het album: "Jam", "Remember the Time", "Heal The World" en "In The Closet". Na een spraakmakend interview met Oprah Winfrey, het op twee na best bekeken televisieprogramma in de Amerikaanse geschiedenis, kwam het album opnieuw hoog in de hitlijsten. In totaal werden er 26 miljoen exemplaren van verkocht.

HIStory

In 1995 keerde Jackson terug in de popmuziek met de dubbel-cd HIStory - Past, Present And Future, Book I, bestaande uit één cd met zijn grootste hits en één cd met nieuw materiaal. Het album debuteerde op nummer één, en in totaal werden er 36 miljoen albums verkocht. Dit is een stuk meer dan zijn voorafgaande album. Uiteindelijk werd het ook de best verkochte dubbel-cd ooit. "Scream", een duet met zijn zus Janet, werd een hit en kwam voor het eerst als eerste single vanuit het niets de Top-5 binnen in de Amerikaanse hitparade.

Jackson leek zijn status als "The King Of Pop" te gebruiken voor de presentatie van zijn muziek: op de albumhoes van HIStory staat een standbeeld van hem afgebeeld, en bij de Brit Awards in 1996 ging hij volgens de pers gekleed als een messias.

Blood on the Dance Floor & Invincible

In 1997 verschijnt een volgend album Blood on the Dance Floor: HIStory in the mix, dit album werd gezien als een vervolg van HIStory omdat het slechts 5 nieuwe nummers bevatte. De rest van de cd was een remix van de successen van HIStory. Het album verkocht wereldwijd 6 miljoen exemplaren en is daarmee het best verkochte remix-album aller tijden. De single Blood on the Dance Floor werd in Europa een groot succes met een nummer-één-positie in Engeland en in Nederland een vierde plaats in de Top-40. Daarentegen sloeg het album in de Verenigde Staten nauwelijks aan.

Jackson gaf een aantal grote concerten en kwam in 2001 met een nieuw album met volledig nieuw materiaal, getiteld Invincible. Het album debuteerde op nummer 1 in de hitparade en werd dubbel platina. Op het album zette Jackson zijn populaire stijl van dance-pop voort, hetgeen resulteerde in een reeks opzwepende nummers. De eerste single "You Rock My World" deed het goed met een derde plaats in de Top 40 en een tiende plaats in Amerika. In de video was een groot scala aan bekende acteurs te zien onder wie Michael Madsen, Chris Tucker en Marlon Brando. In 2002 ontstond een vete tussen Jackson en zijn label Sony. Jackson beschuldigde Sony ervan dat zij hem hadden willen dwingen 200 miljoen dollar aan promotiekosten te betalen. De ruzie uitte zich op verschillende manieren: Jackson ging op pad en hield verschillende toespraken en Sony besloot geen singles meer uit te brengen van het album. De vete is inmiddels gesust, Tommy Motolla, de voormalige directeur van Sony Music is weg bij het bedrijf. Vanwege de ruzie werd het album Invincible nauwelijks gepromoot. Desondanks werden er bijna 12 miljoen exemplaren van verkocht.

Visionary

In februari 2006 verscheen de boxset Visionary: The Video Singles. De boxset is een verzameling van de twintig grootste hitsingles van Jackson. Elke week werd er een nieuwe single uitgegeven, waardoor het kon gebeuren dat hij op 3 april op nummers 1, 2, 3, 4 en 7 in de Spaanse hitlijsten stond.

Jackson heeft op 14 november 2006 acht awards in ontvangst genomen op het hoofdkantoor van het Guinness Book of World Records. Hij is o.a. de artiest met het meest verkochte aantal albums & singles: meer dan 750 miljoen. Van Thriller zijn meer dan 120 miljoen albums verkocht. In de top 10 staan ook andere albums van hem o.a. Bad & Dangerous. Op 15 november heeft hij in London de Diamond Award in ontvangst genomen, voor het verkopen van meer dan 100 miljoen albums. Ondanks voorafgaande geruchten trad "The King of Pop" tijdens het evenement niet op. In plaats daarvan stond hij op het podium, terwijl achter hem een koor het nummer We Are The World zong.

Thriller 25

In 2008 verscheen vanwege de vijfentwintigste verjaardag van het album Thriller, een speciale uitgave onder de titel Thriller 25. Op het album staan negen originele nummers van Thriller, met daaraan zes nieuwe uitvoeringen toegevoegd. De nieuwe uitgaven betreffen oude nummers, nu in samenwerking met nieuwe artiesten waaronder Will.i.am en Kanye West. Het album werd op 11 februari uitgegeven. Met het album bracht Jackson zijn eerste nieuwe single sinds vijf jaar uit, namelijk The Girl Is Mine 2008.

Nieuw album

Sinds 2006 zou er worden gewerkt aan een nieuw comebackalbum. hierop zouden samenwerkingen komen te staan met will.i.am, Akon, Chris Brown en 50 Cent. Will.i.am zei over het album dat het een soort moderne stijl is van Jacksons eerste solo-album Off The Wall. Ook denkt de rapper dat het een even groot succes zal worden als Off The Wall. Op 9 november 2007 meldde NU.nl dat het nieuwe album begin 2008 zal worden uitgebracht. Ook zouden er vergevorderde plannen zijn om aan dit album een uitgebreide wereldtournee te verbinden.

Op dinsdag 1 juli 2008 lekte het nummer Hold my Hand uit. Jackson zingt in dit nummer samen met Akon, een artiest waar hij eerder mee samen heeft gewerkt aan het album Thriller 25. Op dit album zongen zij samen het nummer Wanna Be Startin' Somethin'.

Op donderdag 5 maart 2009 hield Jackson een persconferentie waarin hij aankondigde in juli dat jaar in Londen een reeks concerten te gaan geven met de naam "This is It". Dit zullen zijn afscheidsconcerten zijn. De concerten zullen plaatsvinden in de O2 Arena, ze gaan van start op 8 juli.  AEG Live, zoals het promotiebedrijf heet dat de optredens organiseert, is ook met de zanger in gesprek over het uitbrengen van nieuwe muziek.

De concerten in de O2 arena in Londen zijn op 11 maart in de verkoop gegaan en waren binnen enkele uren uitverkocht. Inmiddels is de reeks concerten uitgebreid naar vijftig shows, waarmee hij het record van Prince in 2007 verbreekt.

Over de vorderingen over dit album, na het plotseling overlijden van Jackson, is nog niets bekend.



Afscheidsconcerten

Michael Jackson zou in Londen zijn laatste concerten geven van 8 juli 2009 tot en met 6 maart 2010 [7]. Hij is een twee weken voor het begin van de concerten komen te overlijden. Het is nog onbekend wat er gebeurt met de kaartjes die al verkocht zijn


Excentriek

Langzaam maar zeker ontstonden steeds meer geruchten over het privéleven van Jackson. Zijn schuchterheid en tegenzin om interviews aan te gaan waren een extra stimulans voor wilde speculaties. Jackson kocht een grote boerderij met de daarbij behorende ranch in Californië, die hij Neverland noemde. De boerderij werd omgebouwd tot een groot pretpark met allerlei dieren (waaronder een chimpansee) en kinderattracties. Ondertussen werd er door sommige media beweerd dat Jackson hormoonbehandelingen had ondergaan om de hoge, flexibele stem van zijn jeugd te behouden (overigens een medische onmogelijkheid); anderen beweerden dat hij het skelet van Joseph Merrick (de 'Elephant Man') gekocht had.


Veel speculaties hebben betrekking op zijn uiterlijk. Zelf beweert hij slechts twee neuscorrecties te hebben gehad, terwijl er in de biografie over Michael Jackson door de schrijver (J. Randy Tarraborrelli) gesproken wordt over vier neuscorrecties. Verder beweert Jackson zelf geen wijzigingen aan zijn jukbeenderen, ogen, lippen of kin te hebben ondergaan. Deze bewering leidde vaak tot ongeloof en kritiek uit de zwarte gemeenschap, waarin geruchten de ronde doen dat zijn steeds lichtere huidskleur het bewijs is dat hij zijn gezicht heeft laten bleken om zijn etnische achtergrond te verbergen. Jackson verklaarde echter tijdens een interview met Oprah Winfrey in 1993 dat hij de huidaandoening vitiligo heeft, waardoor alle pigment uit (delen van) de huid verdwijnt, waardoor witte vlekken ontstaan en blootstelling aan direct zonlicht makkelijk tot verbranding leidt. In Jacksons privédomein zou een crème zijn gevonden die de huid lichter moet maken. Het is niet duidelijk of de crème van Jackson is geweest, maar volgens velen zou Jackson het hebben gebruikt om de overgebleven donkere delen van zijn huid te verbleken om zijn ziekte minder te laten opvallen.


Huwelijken en kinderen

Jackson trouwde in 1994 met Lisa Marie Presley, de dochter van Elvis Presley. Dit huwelijk bleek geen lang leven beschoren; 18 maanden later scheidden ze.

Eind 1996 hertrouwde Jackson met Debbie Rowe, een verpleegster. Het paar kreeg twee kinderen, zoon Michael Joseph Jackson Jr. (13 februari 1997), ook wel Prince of Prince Michael I genoemd, en dochter Paris-Michael Katherine Jackson (3 april 1998). Toch bleek het huwelijk geen stand te kunnen houden; eind 1999 gingen Jackson en Rowe uit elkaar.

Later kwam Jackson opnieuw in opspraak toen hij zijn 11 maanden oude baby Prince Michael II met één hand over de rand van het balkon van een hotel in Duitsland hield. Hoewel hij zich de volgende dag verontschuldigde, hij wilde alleen zijn kind laten zien, was dit incident weer een smet op zijn imago. Prince II heeft als koosnaam Blanket meegekregen. Wie de moeder van Prince II is, is tot vandaag de dag niet bekend

Schandalen

Jackson nodigde sommige kinderen uit op zijn boerderij op zijn landgoed Neverland. Dit bleek ongewenste gevolgen te hebben voor de popster. In 1993 werd hij ervan beschuldigd een 13 jaar oude jongen te hebben lastiggevallen, die meerdere keren op Neverland was geweest. Hoewel Jackson categorisch de aantijgingen ontkende, slaagde hij er niet in om zijn aangetast imago te herstellen. Toch bleef hij op grote schaal albums verkopen. Daar stond tegenover dat hij zeer lange pauzes nam tussen opeenvolgende albums, waardoor de aandacht voor zijn muziek steeds weer verslapte. Jackson werd opgenomen voor de behandeling van een verslaving aan pijnstillers. Hoewel Jackson niet werd veroordeeld, betaalde hij de familie van de jongen die de aanklacht had ingediend een grote schadevergoeding. Velen zagen dit als een schuldbekentenis.

Op 20 november 2003 werd een nieuw arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd, in verband met een nieuwe beschuldiging van kindermisbruik. Daarop meldde Jackson zich bij de politie van Santa Maria in Californië. Hij moest een borgsom van drie miljoen dollar betalen om te voorkomen dat hij in hechtenis zou worden genomen. Ook moest hij zijn paspoort inleveren.

Op 13 juni 2005 werd Michael Jackson door de jury vrijgesproken. De jury achtte alle 10 aanklachten ongegrond.

In 2006 werd Jackson ervan beschuldigd dat hij zijn park 'Neverland' verwaarloosde en de werknemers niet meer betaalde. Na onderzoek bleken de ranch en zijn dieren in goede conditie te zijn. In maart 2006 sloot hij het complex gedeeltelijk, betaalde de achterstallige lonen en ontsloeg de werknemers waarvan sommigen al meer dan tien jaar op de ranch werkten. Jackson verblijft sindsdien in de Arabische golfstaat Bahrein.

In maart kreeg Jackson een MTV Award uitgereikt in Japan.

Overlijden

Op 25 juni 2009 werd Jackson opgenomen in het UCLA Medical Center, op enkele kilometers afstand van zijn huis nadat hij in elkaar was gezakt in zijn huis. Volgens zijn vader had Jackson een hartaanval en daarop volgde een hartstilstand. Toen brandweerlieden hem aantroffen was er geen polsslag en ademde Michael Jackson niet. CNN meldde niet veel later dat Jackson in een coma zou liggen. De Los Angeles Times meldde later dat Jackson overleden zou zijn . Om 01:26 bevestigde CNN dat Jackson inderdaad overleden is.


Invloed


De succesvolle carrière van Jackson heeft hem deel gemaakt van de popcultuur voor bijna vier decennia. Sinds 1984 bezit de zanger een ster op de Hollywood Walk of Fame. Hij doorbrak raciale barrières en ontwikkelde de videoclip. Het werk van Jackson beïnvloedt vele artiesten. Artiesten als Mariah Carey, Usher, Britney Spears, Justin Timberlake, Ne-Yo en Chris Brown.

Gedurende zijn carrière ontving hij veel awards, waaronder de World Music Award voor de best verkopende mannelijke popartiest van het millennium  en de American Music Award voor artiest van de eeuw. Ook is hij twee keer te vinden in de Amerikaanse "Rock and Roll Hall of Fame": als lid van de Jackson 5 sinds 1997 en als solo-artiest sinds 2001. Hij is in het bezit van acht Guinness World Records , dertien Grammy Awards en zes nummer-1 hits in de Nederlandse Top 40, waarmee hij op een gedeelde vierde plaats aller tijden staat.


Videoclips

Michael Jackson veranderde de videoclip in een kunstwerk door verhalen, danspasjes, special effects en bekende mensen toe te voegen. De populariteit van clips voor bijvoorbeeld Beat It en Billie Jean zorgden voor de opkomst van muziekzender MTV. De relatief jonge zender kon met Michael Jackson niet meer om het succes van R&B heen, en begon meer clips uit dat genre te draaien. Een korte film maken van een videoclip zoals gebeurde met onder meer Thriller, werd een handelsmerk van Jackson, terwijl het dansen met een grote groep, zoals in Beat It veelvuldig werd geïmiteerd. De dans uit Thriller is bekend over de hele wereld, zelfs tot aan een gevangenis in de Filipijnen. 

Voor het grote succes van Thriller had Jackson moeite in beeld te komen bij MTV, omdat hij een Afro-Amerikaan was. In een poging Jackson de lucht in te krijgen zette CBS Records president Walter Yetnikoff de zender onder druk door te zeggen dat hij "de zender geen andere videoclips meer zou geven" en naar de media zou stappen met "het verhaal dat de zender de muziek van deze neger niet wilde spelen". Na dit dreigement begon MTV clips als Billie Jean wel te draaien. Toen de clip van Thriller uitkwam, veertien minuten lang durend, draaide MTV hem twee keer per uur. Tegenwoordig wordt de "korte film" vaak de beste videoclip aller tijden genoemd

26-06-2009 om 13:21 geschreven door artist lover


» Reageer (8)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yasmine hing zich op aan boom nabij huis zus in Kontich

Yasmine hing zich op aan boom nabij huis zus in Kontich

Om Zus te bekijken druk op de foto.

.

Yasmine (37) heeft zichzelf gisteren van het leven beroofd door zich op te hangen aan een boom nabij het huis van haar zus in Kontich. Rond 14u vond de politie het stoffelijke overschot van de zangeres en tv-presentatrice. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Yasmine, die zelf in Edegem woonde en na de liefdesbreuk met Marianne Dupon in een depressie zat, was bij haar zus Inge langs gegaan in de Hoogbunderlaan in Kontich. Rond het middaguur haalde Inge haar kinderen van school en toen ze terug thuiskwam, was er geen spoor meer van haar zus. Toen Yasmine haar gsm niet meer beantwoordde, belde Inge de politie. Die vond na een korte zoektocht op 100m van het huis het stoffelijke overschot van de zangeres. Ze had een metalen draad aan een tak vastgemaakt en zich verhangen.

26-06-2009 om 13:21 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jacqueline Kennedy had affaire met Marlon Brando

Jacqueline Kennedy had affaire met Marlon Brando

http://i722.photobucket.com/albums/ww224/dimieken100/jacqueline-kennedy.jpg?t=1246014454

Marlon Brando had twee nachten passionele seks met Jacqueline Kennedy en wilde de intieme details daarvan bekendmaken. Dat staat te lezen in 'Bobby and Jackie: A Love Story', waarin ook ingegaan wordt op de vermeende romance tussen de voormalige First Lady en Robert F. Kennedy, de broer van de vermoorde president JFK.

Passages uit Brando's memoires
Auteur David Heymann wist de hand te leggen op passages uit Brando's relaas over zijn geheime affaire met Jackie Kennedy in 1964. Die passages stonden in de eerste versie van Brando's memoires 'Songs My Mother Taught Me', die in 1994 verschenen. Een vriend van Jackie, die intussen ook de weduwe van Aristotle Onassis was, werkte toen bij de uitgeverij Random House en zorgde ervoor dat die passages geschrapt werden.

Drinken en dansen
De eerste keer dat Brando en Jackie elkaar ontmoetten "werd er nogal wat gedronken tijdens de maaltijd die drie uur duurde". Jackie en Brando dansten en dronken. "Jackie was enorm aangetrokken tot Brando en ze drukte haar billen suggestief tegen de zijne. Ze dansen op nog een lied, gingen terug zitten en begonnen meteen te flirten", beweert Heymann in zijn boek.

"Grotere verleidster dan ik dacht"
Brando schreef: "Naar wat ik gehoord en gelezen had, was Jacqueline Kennedy wel koket en sensueel, maar niet bijster seksueel. Ik zag haar meer als een voyeur dan als een verleidster. Maar dat beeld bleek fout. Ze wachtte tot ik haar in bed zou proberen krijgen. Toen ik maar geen aanstalten maakte om haar te verleiden, nam ze zelf het heft in handen en vroeg me 'wil je de nacht met mij doorbrengen'. Ik antwoordde 'ik dacht dat je het nooit zou vragen'".

Jongensachtige heupen
Een week later ontmoetten Jackie en Marlon elkaar opnieuw in een appartement dat hij van een vriend mocht gebruiken. Brando had het verder over de "jongensachtige heupen en gespierd lichaam" van Jackie. "Ik ben niet zeker of ze wist wat ze deed in bed, maar ze deed het wel goed".

Jackie maakte een einde aan de affaire. "Na twee keer Brando te hebben geconsumeerd, wilde ze hem niet meer", stelt Heymann.

26-06-2009 om 13:12 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michael Jackson (50) overleden aan hartstilstand

Michael Jackson (50) overleden aan hartstilstand

Om Thriller te bekijken druk op de foto.


.

Michael Jackson is vanavond (onze tijd) op 50-jarige leeftijd overleden in Los Angeles. De 'King of Pop' werd vanavond (namiddag in de VS) in allerijl naar een ziekenhuis in Los Angeles overgebracht, na een hartstilstand bij hem thuis in Holmby Hills. Verpleegkundigen probeerden de popster nog wel te reanimeren maar tevergeefs. Zijn polsslag kwam nooit terug, weet tmz.com. Volgens de showbizz-site was Jackson dus al dood toen de hulpverleners aankwamen. Ook in het UCLA hospitaal reageerde Jackson totaal niet meer op reanimatiepogingen.

Michaels zus La Toya snelde het ziekenhuis al wenend binnen. Het popfenomeen laat drie kinderen achter Michael Joseph Jackson, Jr., Paris Michael Katherine Jackson en and Prince "Blanket" Michael Jackson II.

Michael Jackson was zijn 'This-Is-It'-concertenreeks van liefst 50 optredens aan het voorbereiden. Daarom zou hij net in "goede vorm" geweest zijn, volgens ingewijden.

Michael Jackson werd geboren op 29 augustus 1958 in het plaatsje Gary in de Amerikaanse staat Indiana. Hij geldt als één van de meest succesvolle artiesten van de 20e eeuw. Zijn topalbum Thriller (1982) ging bijna 108 miljoen keer over de toonbank en is daarmee al meer dan 25 jaar de best verkochte plaat ooit. Wereldwijd verkocht Wacko Jacko, zoals hij om zijn excentrieke levensstijl genoemd werd, 750 albums.

Overbekend zijn zijn specifieke ritmische danspasjes, waarvan de 'moonwalk' het beste voorbeeld is. Hij werd ook beroemd om zijn hoge kreetjes waarbij hij nogal graag ook naar zijn kruis greep. De laatste jaren verschoof de aandacht voor zijn muziek meer en meer naar die voor zijn obscure privéleven.

26-06-2009 om 01:46 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Farrah Fawcett overleden

Farrah Fawcett overleden

http://i722.photobucket.com/albums/ww224/dimieken100/farrah-fawcett-1.jpg?t=1245972954

De 62-jarige Amerikaanse actrice Farrah Fawcett is in het St. John's Health Center in Santa Monica overleden aan de gevolgen van kanker.

Bij Fawcett, in de jaren '70 een heus sekssymbool dankzij de reeks Charlie's Angels, werd drie jaar geleden kanker aan de dikke darm vastgesteld. Het aangekondigde huwelijk met haar levensgezel en acteur Ryan O'Neal, die vorige week aankondigde dat hij met haar zou trouwen "van zodra ze 'ja' kan zeggen", kon dus niet plaatsvinden.

Fawcett trouwde in 1973 met acteur Lee Majors, van wie ze in 1979 scheidde. In 1982 kreeg ze een relatie met O'Neal. Samen hebben ze een zoon.

26-06-2009 om 01:37 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yasmine stapt uit het leven

Yasmine stapt uit het leven

Om Wie Denk jij wel dat je bent te bekijken druk op de foto.


.

Zangeres en televisiepresentatrice Yasmine is overleden op 37-jarige leeftijd. Ze heeft zelf een einde aan haar leven gemaakt. Hilde Rens, zoals ze in het echte leven heette, werd vanmorgen als vermist opgegeven en werd nadien gevonden door een wijkagent, bij een schuur in de buurt van haar woonplaats.

Televisiewerk
Yasmine werd op 3 maart 1972 geboren als Hilde Rens in Kontich. Ze was een Vlaamse zangeres en tv-presentatrice, bekend van onder meer 'De Rode Loper' en 'Zo is er maar één', een muziekprogramma waarin het Nederlandstalige lied centraal staat. Ze zou ook de zomertoer van het programma presenteren.

Als 17-jarige was ze voor het eerst op het scherm te zien met haar vertolking van 'Don't cry for me Argentina' in de Soundmixshow. Daarna begon ze haar tv-carrière bij de commerciële zender VTM in 1993. Eind de jaren '90 stapte ze over naar de VRT.

Hits
Als zangeres scoorde ze hits als 'Vraag me niet waarom', 'Meisjes aan de macht' en 'Porselein'. In 1991 debuteerde ze met haar album 'Mooi zo'. Ze had onlangs ook een theatershow rond liedjes van Leonard Cohen. Op 12 juli was er nog een optreden gepland op het festival Lage Landen in Eeklo, zo meldt haar website.

Holebi-icoon
Yasmine gold als een icoon voor de holebi-beweging in Vlaanderen. Toen ze zich outte als lesbienne, ruim tien jaar geleden, was dat nog altijd moedig. Haar eerste 'bekende' relatie was met Alexandra Potvin. Daarvoor was ze samen met tv-gezicht Dieter Troubleyn (videoreactie van hem onderaan).

De mol
Haar leven veranderde toen de zangeres Marianne Dupon, bekend als winnares van het tweede seizoen van het TV1-programma 'De Mol', leerde kennen. In 2001 werden ze een koppel, in 2003 trouwden ze.

Liefde
"De hele wereld mag weten dat ik in de zevende hemel ben", verkondigde Yasmine toen. "Marianne is de liefde van mijn leven. Wat ik voor haar voel, heb ik nog nooit voor iemand gevoeld. We hebben allebei al heel wat meegemaakt en we proberen er nu samen iets moois van te maken".

Breuk
Op 9 maart 2007 werd hun dochter Ella-Louise geboren. Het was Marianne die het meisje gedragen had. In april van dit jaar hebben de twee hun relatie na 8 jaar, waarvan 6 jaar huwelijk, verbroken.

"De beproevingen die ieder koppel moet doorstaan - te weinig tijd voor elkaar, de jachtigheid van het leven - hebben het paar uiteen gedreven en er lijkt geen weg meer terug", analyseerde Dag Allemaal.

Het weekblad Story schreef deze week nog dat Yasmine mogelijk ook haar job zou verliezen. "De presentatrice is erg vermagerd, en was de laatste weken steeds minder present op het scherm", schreef het weekblad.

Bezorgde vrienden
Volgens de geruchten ligt de relatiebreuk aan de basis van haar dood. Na de bekendmaking van de breuk leek het voor vrienden en collega's slecht te gaan met Yasmine. "We maakten ons allemaal zorgen om haar, maar het leek dat ze goed werd opgevangen door haar vrienden", verklaarde een aangeslagen Geena Lisa op het radionieuws.

26-06-2009 om 01:33 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een kind


Een kind


http://i722.photobucket.com/albums/ww224/dimieken100/kind-1.jpg?t=1245934775


Een kind zien lachen
is een vreugde
die je pas ziet
als je ouder bent
om zo vrij en blij
te kunnen lachen
kun je nooit meer
als je het leven kent.
 
Geniet dus van een
kindervreugde
de tijd gaat zo
ontzettend vlug
laat het werk
een keertje liggen
want deze tijd
komt nooit meer terug!




26-06-2009 om 00:48 geschreven door artist lover


» Reageer (4)
25-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Davy Gilles eist DNA-test op baby ex-minnares

Davy Gilles eist DNA-test op baby ex-minnares

http://i722.photobucket.com/albums/ww224/dimieken100/davy-gilles.jpg?t=1245934213
Davy Gilles en zijn vriendin, musicalactrice Sasha Rosen.

'Familie'-acteur Davy Gilles (33) dagvaardt zijn ex-minnares Aurelia Picard (26) in kort geding. Gilles eist een DNA-test op de zoon van Picard. Die beweert dat Gilles de vader is van de baby van een maand oud. Davy wil nu bewijzen op tafel. De advocaat van Picard stelt dat die test er komt, maar dat moeder en kind eerst op hun positieven moeten komen. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Vorige maand geboren
Vorige zomer beleefde de viriele Davy een affaire met Aurelia, terwijl hij een relatie had (en heeft) met musicalster Sasha Rosen. Aurelia werd zwanger, en is ervan overtuigd dat Davy de vader van de kleine Maxime is. Ze zou dat aantonen met een DNA-test, maar een maand na de geboorte wil Davy dat die nu eindelijk ook wordt afgenomen.

Zo snel mogelijk
"Waarom geen vaderschapstest op de dag van de geboorte?", verzucht Davy. "Waarom blijft Aurelia het uitstellen? Ik vind dat heel bedenkelijk en ik eis duidelijkheid. Als blijkt dat ik de vader ben, zal ik mijn verantwoordelijkheid nemen".

Volgens de advocaat van de acteur is het belangrijk dat Davy zo snel mogelijk weet hoe zijn vork in de steel zat. "Zodat hij verder kan, want hij is de afgelopen maanden heel hard aangepakt". Dat was volgens Davy "heel confronterend en pijnlijk". Alsof hij is bevallen!

In Leuven? Nee, in Gent
De advocaat van Aurelia schiet terug: "Eerst heeft Gilles negen maanden tegengewerkt en Aurelia geïntimideerd. Hij heeft haar via een kennis-politieman laten bedreigen. En nu kan het niet rap genoeg gaan voor hem. Die DNA-test komt er, maar laat mijn cliënte astublieft eerst eens bekomen van haar zwangerschap. Ze is pas bevallen. Pas als de dokter zegt dat zij en haar kind er klaar voor zijn, dan doen we de test. In Gent. Niet in Leuven, zoals hij voorstelt. Want hij heeft Aurelia al bedreigd dat hij daar kennissen heeft. Ze wil ook dat het gebeurt onder toezicht van een wetsdokter. Dat Davy zich alvast neerzet, want het resultaat zal aantonen dat hij de vader is. Dat wéét hij".

25-06-2009 om 14:52 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voortaan tien genomineerden voor Oscar beste film

Voortaan tien genomineerden voor Oscar beste film

http://i722.photobucket.com/albums/ww224/dimieken100/oscar.jpg?t=1245933829

Vanaf volgend jaar zullen tijdens de Oscarceremonie tien films meedingen in de categorie beste film. Dat heeft heeft Sid Ganis, de voorzitter van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, vandaag meegedeeld.

Zoals vroeger
"Na meer dan tien decennia keert de Academy gedeeltelijk terug naar zijn oorsprong, want in de beginperiode was de competitie voor de belangrijkste prijs van het jaar ook uitgebreider", aldus Ganis. "Het uiteindelijke resultaat blijft hetzelfde: één laureaat voor beste film".

25-06-2009 om 14:45 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Xander de Buisonjé wordt weer papa

Xander de Buisonjé wordt weer papa

Om Laat Me te beluisteren druk op de foto.


.

Xander de Buisonjé en zijn aanstaande, Sophie, krijgen een kind. Sophie is nu amper twee maanden zwanger.

De geliefden stappen in september in het huwelijksbootje. De 35-jarige zanger ging negen weken geleden op zijn knieën voor Sophie (30). Hij zei toen: "Sophie en ik leven nu al anderhalf jaar onder één dak. Ik wil daar mijn hele leven van maken en ik hoop ook op een uitbreiding van dit gezinnetje. Al is Sophie nu nog niet zwanger".

Xander heeft al een zoontje, Sem (6), met Wendy van Dijk. Hun huwelijk werd vlak van tevoren afgeblazen omdat Xander opbiechtte dat hij vreemdging. Wendy bleek toen drie maanden zwanger.
Sem wordt bruidsjonker op het huwelijk van zijn papa. Als alles goed gaat, staat Sophie met een babybuikje in haar bruidsjurk.

25-06-2009 om 14:42 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marilyn Manson: Ik wil schedel ex-lief inslaan

Marilyn Manson: Ik wil schedel ex-lief inslaan

Om Sweet Dreams te bekijken druk op de foto.


.

We zijn wat gewend van Marilyn Manson, maar tijdens een interview met een Amerikaans tijdschrift is de shockrocker wel heel erg ver gegaan.

Mansons bloed begon te koken toen zijn ex Evan Rachel Wood ter sprake kwam. "Een van de liedjes op mijn laatste album gaat over de breuk. 'Tot de dood ons scheidt', heeft ze ooit tegen mij gezegd. Toen ze mij in de steek liet, dacht ik: 'oké, laten we dan nu allebei maar doodgaan. Maar éen ding is zeker: ik maak jou eerst af. Ik vertrouw jou namelijk voor geen cent'."

"Mijn nummer 'I want To Kill You Like They Do in the Movies' gaat over mijn grootste fantasie. Ik zou Evans schedel dolgraag kapot willen rammen met een schedel."

Het is in ieder geval overduidelijk dat Marilyn nog steeds iets dwars zit. "Kerstmis 2008 was alles behalve gezellig. Ik had op dat moment geen contact meer met mijn familie. De muren in mijn huis zaten onder de vreemde teksten en krabbels en ik had ze volgeplakt met zakjes cocaïne. Ik kon niet goed alleen zijn. Met een scheermes heb ik mijn gezicht en handen bewerkt. En ik heb Evan soms wel 158 keer per dagen proberen te bellen."

25-06-2009 om 14:35 geschreven door artist lover


» Reageer (1)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!