Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

20-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rob Zombie, Whitesnake, Foreigner, Journey, All That Remains en Firewind op GMM

Rob Zombie, Whitesnake, Foreigner, Journey, All That Remains en Firewind op GMM

Klik op de foto om 'Dragula' van 'Rob Zombie' te beluisteren



Rob Zombie


Graspop maakt opnieuw enkele grote namen bekend voor de zestiende editie van het metalfestival. De organisatie kondigt aan dat Rob Zombie, Whitesnake, Journey en Foreigner afzakken naar Dessel. Andere nieuwe bands zijn All That Remains, Firewind, Escape the Fate, Ghost, Architects, Suicide Silence en FM.

Shockrocker Rob Zombie komt voor de eerste keer naar Graspop. Zijn laatste passage in ons land dateert al van 1995, toen nog met White Zombie. Toen die band er in 1998 mee ophield, ging Rob door onder zijn eigen naam, wat populaire albums als 'Hellbilly Deluxe 1 & 2' en 'The Sinister Urge' opleverde. Zombie staat bekend voor zijn liveshows, waarin veel aandacht wordt besteed aan het visuele aspect. Ondertussen is zijn naam ook gemaakt in Hollywood. Met de films 'House of A 1.000 Corpses' en de interpretaties van 'Halloween 1 & 2' heeft hij ook de harten van de filmfans ingepalmd.

Whitesnake
Whitesnake komt voor de derde keer naar Dessel. Zanger David Coverdale (ex-Deep Purple) richtte de band op in 1977, en scoorde er in de jaren 80 enkele monsterhits mee, zoals 'Here I Go Again' en 'Is This Love'. Eind 1997 trok de zanger er de stekker uit, maar in 2002 ging hij opnieuw op pad onder de naam Whitesnake. De band speelde een prima optreden op Graspop in 2006, maar in 2008 liet de stem van Coverdale het een beetje afweten. Inmiddels is hij hersteld van een probleem aan zijn stembanden, waardoor zijn band in 2009 een tour met Judas Priest moest verlaten. De blonde rockgod mag in 2011 dus komen bewijzen dat hij het nog steeds kan, wat hij naar verluidt al heeft duidelijk gemaakt op de demo's van de nieuwe cd. Die komt uit in maart, dus Graspop mag naast klassiek werk ook nieuw materiaal verwachten. Wie trouwens nog mocht twijfelen aan de relevantie van de groep: de cd 'Good to be Bad' werd door Classic Rock magazine uitgeroepen tot 'beste classicrockalbum' van 2008.

Foreigner
De Brits/Amerikaanse legende Foreigner, bekend van hits als 'Cold As Ice', 'Say You Will' en vooral 'I Want To Know What Love Is', komt voor de eerste keer naar Graspop. Onder leiding van Lou Gramm en Mick Jones scoorde de classicrockband in de jaren 70 en 80 de ene hit na de andere. Gramm gooide in 2003 de handdoek in de ring, en werd vervangen door Kelly Hansen, met wie Foreigner in de 21ste eeuw zijn plaats aan de top van de melodieuze rock heroverde. 'Can't Slow Down' is de titel van het jongste album, dus dat belooft.

Journey
Met meer dan 75 miljoen verkochte albums is het Amerikaanse Journey vooral in eigen land en Japan een onvervalste topper. In Europa sloeg de commerciële rock net iets minder aan, maar toch wist de band ook bij ons een schare trouwe fans op te bouwen. Twee jaar geleden verraste Journey Graspopfans met een stevig optreden, niet het minst dankzij de voortreffelijke prestatie van de Filippijnse zanger Arnel Pineda. Gitarist Neal Schon, die al sinds 1973 deel uitmaakt van de band, belooft dat de groep naar Graspop komt met een nieuwe plaat onder de arm.

Griekse power
De Griekse melodische powermetalband Firewind is dit jaar aan zijn zesde langspeler toe, 'Days of Defiance'. Spilfiguur in de band is leadgitarist Gus G., die o.a. Dream Evil en Arch Enemy op zijn lichtjes indrukwekkende palmares heeft staan, en daar sinds 2009 ook het snarenwerk bij Ozzy Osbourne mag aan toevoegen. Firewind blijft echter zijn prioriteit, en momenteel zijn de Grieken op wereldtournee om de nieuwe plaat te promoten. Ozzy Osbourne is alvast fan.

Duivelse Zweden
Graspop laat weten graag aandacht te besteden aan alle facetten ven het metalgenre, en bij de nieuwe namen zitten dan ook zwaardere bands. Het Zweedse Ghost moet een van de verrassingen worden, daar de band houdt van een beetje mysterie. Zelf omschrijven de zes leden zich als 'a devil worshipping ministry', en daar krijgen wij het uiteraard al benauwd van. Het feit dat er (voormalige) leden van ondermeer Entombed en Watain zouden inzitten, is dan weer veelbelovend. Op hun debuut spelen ze een soort blackmetal met invloeden uit de jaren 70, met metal die doet denken aan Mercyful Fate, Witchfinder General of zelfs Blue Östyer Cult.

Amerikaanse metalcore
Met vijf studioalbums hoeft All That Remains zich niet meer te bewijzen bij met metalpubliek. Deze uit Massachusetts afkomstige formatie steekt melodieuze deathmetal en hardcore in de betonmolen, en heeft een stevige livereputatie. In 2009 wist All That Remains al de nodige potten te breken op de weide van Graspop, en op de volgende editie komen ze dat nog eens overdoen.

Jong geweld uit Las Vegas
Rechtstreeks uit Las Vegas komen de heren van Escape The Fate om een feestje te bouwen met catchy melodieën, 'in your face'-teksten en groovende solo's bij de vleet. Een nieuwkomer die zich ontpopt heeft tot een blijvertje, vooral bij het jonge publiek.

Britse AOR
Het Britse FM pakt het iets kalmer aan met AOR (Album Oriented Rock). De band werd opgericht in 1984, en kwam in 2007 opnieuw samen na een bezinningsperiode van 12 jaar. Dit jaar brachten ze de cd 'Metropolis' uit.

Britse metalcore
Na vier langspelers is het Britse Architects klaar voor de grote doorbraak met de aankomende plaat 'The Here And Now'. Met hun moderne frisse sound hebben ze het begrip metalcore opnieuw uitgevonden, en het vooral een ferme trap onder de kont gegeven. Begin volgend jaar touren ze samen met Bring Me The Horizon, en dus is een optreden op Graspop het logische vervolg. (sam)

Voorlopig programma:
- vrijdag 24/06:
Scorpions, Volbeat, Journey, Foreigner, Iced Earth, Epica, Parkway Drive, The Damned Things, Masters Of Reality, Heaven Shall Burn, Sepultura, Angel Witch, Kvelertak, The Black Dahlia Murder, FM, Revoker

- zaterdag 25/06:
Ozzy Osbourne, Judas Priest, Whitesnake, Arch Enemy, Moonspell, Electric Wizard, Adept, Spiritual Beggars, Suicide Silence, Firewind, Ghost

- zondag 26/06:
Slipknot, Rob Zombie, Amorphis, Soilwork, Terror, All That Remains, Architects, Escape The Fate, While She Sleeps.



20-12-2010 om 14:44 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blur maakt volgend jaar nieuw album

Blur maakt volgend jaar nieuw album





Blur, de legendarische Britpopband rond Damon Albarn, gaat volgende maand de studio in en wil tegen het eind van volgend jaar een nieuw album uitbrengen. Dat meldt een bron in The Sun.

Het laatste album van de voltallige band (Damon Albarn, Alex James, Dave Ronwtree en Graham Coxon) was '13' uit 1993. Gitarist Coxon verliet de band in 2002 tijdens de opnames voor 'Tink Tank' uit 2003. In de zomer van 2009 speelde Blur enkele reünieconcerten, in april brachten ze de single 'Fool's Day' op beperkte oplage uit.

Die studiosessie beviel hen zo goed dat ze zin in meer kregen. Maar Albarn zat vast met zijn Gorillaz. Die tournee is nu ten einde.

Het komende jaar zou dus wel eens als 1995 kunnen gaan klinken. Want ook Beady Eye, de nieuwe band van Liam Gallagher, brengt volgend jaar hun debuutplaat 'Different Gear, Still Speeding' en deze zomer speelt Pulp op enkele grote festivals. (br.hln)



20-12-2010 om 14:28 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo doen ze het in Glazen Huis in Nederland: actrices tongen

Zo doen ze het in Glazen Huis in Nederland: actrices tongen

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Editors als verrassingsact op het dak van het Glazen Huis in Antwerpen kon al tellen, maar ook Nederland heeft de start van zijn verzoekplatenmarathon voor het goede doel niet gemist. Driehonderd euro werd er afgerekend voor een toch wel zéér echte tongzoen tussen de Nederlandse actrices slash zangeressen Ellen ten Damme en Katja Schuurman.

De dames brachten eerst een duet in het Glazen Huis in Eindhoven maar verkenden daarna uitgebreid elkaars klankkasten. Onder meer tot groot jolijt van dj's Giel Beelen, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg .

Het was eigenlijk een soort van remake, want in 2002 sloegen ten Damme en Schuurman al eens de tongen in elkaar, toen voor de clip van het nummer Vegas van ten Damme. Die kreeg overigens na het zoenen ook nog een gouden plaat uitgereikt voor haar eerste Nederlandstalige album 'Durf jij?' En of!

Wie zou u graag in het Glazen Huis op de Groenplaats elkaar zien binnendoen? Laat het ons en meer dan 500.000 andere HLN.be-lezers vooral hieronder weten!



20-12-2010 om 12:54 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guur winterweer kan de sfeer niet drukken aan het Glazen Huis

Guur winterweer kan de sfeer niet drukken aan het Glazen Huis


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/het-glazen-huis1.jpg?t=1292795359



Music for Life 2010 is intussen al bijna een volledige dag bezig en nu al kwamen er heel wat straffe acties, grappige en ontroerende momenten en opvallende gasten aan bod. Triggerfinger en Bart Peeters zorgden 's avonds voor de kers op de taart.

De eerste uren na de start van Music for Life aan het Glazen Huis waren al vrij memorabel met onder meer de doortocht van de kerstmannen van de GVA Santa Run en het dakoptreden van topband Editors.

Maar ook zondag kende enkele onvergetelijke momenten. Ondanks het gure winterweer was het aan het Glazen Huis op de Groenplaats een drukte van gewelste en was het een komen en gaan van kleurrijke en minder kleurrijke figuren, waarvan er heel wat een aardige cent bij zich hadden voor het goede doel.


Doedelzakken

http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/doedelzakken.jpg?t=1292795425



Zo waren er de leden van de Flanders Red Cross Pipe Band. Met zijn 123 trokken ze, uitgedost in traditionele Schotse kledij inclusief kilt, al doedelzakkend van het Sint-Jansvliet, over de Grote Markt, tot aan het Glazen Huis, waar ze nog voor een indrukwekkend muzikaal intermezzo zorgden. Bovendien brachten ze ook nog eens 1.500 euro in het laatje.

Ook heerlijk uitgedost waren de leden van de Rebel Legion Benelux. Deze vreemde snuiters zijn verzot op Star Wars en kleden zich als personages uit de Science Fiction-films. Een mooie checque van 850 euro hadden ze bij zich.


Een ander mooi moment vond plaats toen een jongeman die heel graag 'Vrolijke Vrienden' van Nonkel Bob door de boxen wilde horen schallen. Zingen kon de man niet meteen, maar met zijn enthousiasme kreeg hij toch heel de Groenplaats mee aan het zingen.
Van Huis tot Huis al lopend

De fysiek meest opzienbarende prestatie werd geleverd door Serge Van Autreve. De 44-jarige man uit Sint-Amands stuntte door vandaag een 130 kilometer lange tocht al lopende af te leggen van het Glazen Huis in Eindhoven tot aan het Huis op de Groenplaats. Gelukkig voor hem stond hij er niet alleen voor en pikten onder weg heel wat lopers aan, waaronder ex-atleet Cédric Van Branthegem.



http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Het-glazen-huis-2.jpg?t=1292795555


Sofie, Sam en Tomas kregen overdag in hun huis ook bezoek van enkele bekende figuren die ook een centje bij zich hadden.zoals Matthias Schoenaerts, Tom Waes en Kevin Janssens. Die laatste moest echter nog wel even langs de bankautomaat lopen. Ook Tom Dice en Laura Omloop gaven present en het Huis en brachten ook een liedje ten berde.

Sofie, Sam en Tomas zijn dé figuren van MFL, maar ook heel wat andere Studio Brussel-presentatoren worden ingeschakeld om Vlaanderen te mobiliseren voor Afrikaanse weeskinderen van aidsouders.


'Sjaalwijf' Linde Merkpoel probeerde vandaag in Torhout, Kortrijk en Oostende MFL-sjaals van de hand te doen, Christophe Lambrecht bracht 16.000 euro in het laatje door plaatjes te draaien in Stekene en Siska Schoeters ging onder meer met haar decibelmeter langs bij kindjes in Deinze en nestelde zich in de tribune op het Kiel waar de wedstrijd Germinal Beerschot - AA Gent plaats vond.
Triggerfinger & Bart Peeters


Net als gisteren en de komende dagen stond er rond negen uur een surprise act op het dakpodium. De Belgische rockband Triggerfinger zorgde samen met Bart Peeters voor de ideale opwarmer voor het stevig afgekoelde publiek. (br.vandaag.be)



20-12-2010 om 12:39 geschreven door artist lover


» Reageer (3)
19-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady Gaga raakt niet in Parijs

Lady Gaga raakt niet in Parijs

Klik op de foto om 'Dance in the Dark' te beluisteren





Door de sneeuw zien vele organisatoren hun evenementen in duigen vallen. Dat is onder meer ook het geval met het concert van Lady Gaga in Parijs, vanavond.

Door het vrachtwagenverbod op Franse wegen, is het materiaal van de zangeres niet in Parijs geraakt.

Op Twitter laat Gaga verstaan dat ze er het hart van in is. 'Mijn 28 vrachtwagens staan al meer dan 26 uur stil op bevel van de Franse overheid', laat ze weten. 'Twee werknemers zijn gearresteerd omdat ze probeerden toch nog in Parijs te geraken, zodat we konden optreden.'

'Ik heb nog gevraagd of ik een eenvoudige versie van de show kon brengen, maar zonder elektriciteits- of geluidsinstallatie is dat niet mogelijk. Alles staat stil. Het spijt me. Ik ben kwaad en verdrietig.

Het is nog niet bekend of het tweede optreden in Bercy, maandagavond, wel kan doorgaan.(br.het nieuwsblad)




19-12-2010 om 21:55 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezittingen John Lennon worden geveild

Bezittingen John Lennon worden geveild


http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/JohnLennon.jpg


Verschillende bezittingen van de Britse zanger John Lennon gaan onder de hamer. De veiling vindt op 1 januari plaats in Connecticut.

De wagen van John Lennon en zijn echtgenote Yoko Ono wordt geveild. Fans kunnen ook bieden op de blazer die de zanger in de videoclip van 'Imagine' droeg.

Het witte pak dat Lennon droeg op de cover van het Beatles-album 'Abbey Road' wordt ook te koop aangeboden.


19-12-2010 om 17:02 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man loopt van Glazen Huis Eindhoven tot Glazen Huis Antwerpen

Man loopt van Glazen Huis Eindhoven tot Glazen Huis Antwerpen


http://img28.imageshack.us/img28/2028/hetglazenhuis.jpg


Een 44-jarige man uit Sint-Amands is bezig aan een looptocht van het Nederlandse Glazen Huis in Eindhoven naar de Vlaamse tegenhanger op de Groenplaats in Antwerpen. Tijdens de 130 kilometer lange tocht ten voordele van Music for Life pikte ook sportman Cédric Van Branteghem even aan. Hij liep 7 km mee, van Oud-Turnhout tot Turnhout.

Serge Van Autreve loopt voor het evenement SportUp for Life van Eindhoven naar Antwerpen. De man vertrok vanochtend om 5 uur in Eindhoven, om vanavond om 18 uur aan te komen aan het Glazen Huis op de Groenplaats in Antwerpen. 

De sneeuwval heeft wel roet in het eten van het loopevenement gegooid. Om Serge Van Autreve aan te moedigen, konden sympathiserende lopers normaal in groep of individueel aanpikken op 25 loopknooppunten langs het parcours voor een afstand naar keuze.
 
De sneeuwval maakte het op bepaalde plaatsen echter onmogelijk voor de motorrijders om de groepen lopers te begeleiden. De loopknooppunten in Arendonk, Merksplas, Wortel, Hoogstraten, Oostmalle, Westmalle, Zoersel, Halle, Schilde en Schoten werden afgelast. Serge Van Autreve moet daardoor een groot gedeelte van het parcours alleen afleggen.



19-12-2010 om 16:46 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Harry krijgt award voor liefdadigheidswerk in Lesotho

Prins Harry krijgt award voor liefdadigheidswerk in Lesotho


http://img101.imageshack.us/img101/7906/prinsharry.jpg



De Britse prins Harry heeft gisteren de jaarlijkse 'Ein Herz Für Kinder'-award in ontvangst mogen nemen tijdens een livetelevisieshow in Berlijn voor zijn liefdadigheidswerk in Lesotho, in zuidelijk Afrika.

Vandaag rondde Harry zijn eerste bezoek aan de Duitse hoofdstad af met een uitstap naar de Brandenburgse Poort.

De Britse ambassadeur Simon McDonald begeleidde de 26-jarige Harry naar de populaire toeristische plek. Vervolgens brachten ze een bezoek aan het gedenkmonument voor de slachtoffers van de Berlijnse Muur.



19-12-2010 om 16:46 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Music for Life 2010 strikt Editors

Music for Life 2010 strikt Editors


http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/Music-for-Life-2010-1.jpg?t=1292708725
Het Glazen Huis op de Groenplaats, een uur voor Music for Life startte. (Foto: Studio Brussel)


Een grote verrassing op de startavond van Music for Life, de jaarlijkse benefietactie van Studio Brussel. Even voor 21h werd aangekondigd dat er een liveconcert zou plaatsvinden op het dak. Even na 21h bleek het om de populaire band Editors te gaan. Ze speelden een akoestische set met hun grootste hits. De grapjassen haalden ook 'Let it snow' van onder het stof. De hele Groenplaats begon daarop spontaan mee te zingen.

'Music for life' ging vanavond officieel van start. Om 19h13 gingen presentatoren Tomas De Soete, Sofie Lemaire en Sam De Bruyn het Glazen Huis is, en daar komen ze niet meer uit tot kerstavond 19h. In die tijd zullen ze non-stop radiomaken, leven op sapjes en zoveel mogelijk geld ophalen voor aidswezen. Het is al de vijfde keer dat Music for Life georganiseerd wordt.

Na passages in Leuven en Gent staat het Glazen Huis dit jaar op de Groenplaats in Antwerpen. Eerst bracht de Leuvense singer-songwriter Milow nog het officiële Music for life-lied 'Never gonna stop'. Wie het nummer donwloadt, steunt rechtstreeks Music for life.
 
Dansen
Daarna startte de 'leukste week van het jaar' écht, en nog wel met een van de meest dansbare nummers van dit jaar: 'Alors on danse' van Stromae. Dat lied werd aangevraagd door de Antwerpse burgemeester Patrick Janssens.
 
Lopen
Ondertussen vindt op de Groenplaats een heuse Santa Run plaats. De eerste gasten aan het Glazen Huis zijn ook al gepasseerd: een school spaarde een heel jaar lang rosse centjes en kieperde die allemaal in het grote Music for life-spaarvarken. 
 
Deelnemen
Ondanks de explosie van het aantal acties voor Music for Life (sapjes, wafelenbak, kapbeurten, quizen en fuiven), blijft de ruggengraat van de actie simpelweg: liedjes aanvragen voor een plaatje. Dat kan via 070/344. 044 of via de website www.stubru.be.
 
Wie er iets tastbaar aan wil overhouden, kan ook de Music for Life-sjaal kopen of bieden op een van de talloze veilingen via eBay. Dat kost wel wat: de goedkoopste zaken gaan op dit moment voor zo'n 350 euro, bij de meest succesvolle veiling ('bekleed een tram van De Lijn) staat de teller op ruim 7.600 euro.

Overtreffen
De actie bracht vorig jaar ruim 3,6 miljoen euro op. Met dat geld werden 563.600 muskietennetten uitgedeeld in Burundi. De organisatoren hopen het recordbedrag van vorig jaar te overtreffen.

Bovenstebeste bovenburen
Ook in Nederland is Serious Request, de grote broer van Music for Life, gestart. De presentatoren van 3FM werden in hun Glazen Huis opgesloten door de Nederlandse prinses Margriet, die momenteel voorzitter is van het Nederlandse Rode Kruis.

De prinses gaf een envelop met een onbekend bedrag. In ruil draaiden de dj's het nummer "Mister Blue" van de aan aids overleden zanger René Klijn. Margriet bood verder ter veiling een rondleiding aan voor twee tot vier personen op paleis 't Loo.

Ook in Nederland is het thema dit jaar aidswezen in Afrika. Vorig jaar haalde Serious Request 7 miljoen euro op, met dank aan de regering die toen 3 miljoen stortte. Dit jaar moet daar alvast niet op gerekend worden, want het Nederlans ministerie voorOntwikkelingssamenwerking moet besparen.



19-12-2010 om 16:29 geschreven door artist lover


» Reageer (3)
18-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amy Winehouse strijkt 1,2 miljoen op voor optreden

Amy Winehouse strijkt 1,2 miljoen op voor optreden

Klik op de foto om 'You Know I'm No Good' te beluisteren






Amy Winehouse is na twee jaar afwezigheid in de muziekscène bezig aan een comeback met een optreden in Moskou waar ze maar liefst 1,2 miljoen euro voor opstrijkt.

Optredens Brazilië
De voormalig verslaafde Britse zangeres zal op oudejaarsavond optreden voor een Russische miljonair. Dit is haar eerste privéoptreden sinds miljonair Roman Abramovich haar in 2008  bijna 1,8 miljoen euro betaalde om te zingen op de opening van de kunstgallerij van zijn vriendin. De show is een voorbereiding voor zes optredens in Brazilië die in januari zullen plaatsvinden, hier krijgt ze meer dan 350.000 euro voor.

Lange weg
Een insider: "Amy voelt zich voor het eerst sinds lang weer sterk. Ze is van plan om de geschiedenis in te gaan als een klasseperformer. Niet als iemand die haar talent verprutste met drugs. De lange weg naar het succes begint in Moskou. Het is als een opwarmertje voor haar geplande concertenreeks in Brazilië met een mooie financiële bonus."



18-12-2010 om 22:26 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Music For Life start vanavond vijfde editie in Antwerpen


Music For Life start vanavond vijfde editie in Antwerpen


http://img28.imageshack.us/img28/2028/hetglazenhuis.jpg


Tomas De Soete, Sofie Lemaire en Sam De Bruyn worden vanavond om klokslag 19u opgesloten in het Glazen Huis op de Antwerpse Groenplaats voor de vijfde editie van 'Music For Life'.

Gisteren gaven de drie presentatoren al een rondleiding door hun nieuwe woonst voor een week. Netmanager Jan Van Biesen van Studio Brussel wou het niet met zoveel woorden zeggen, maar waarschijnlijk zal de Antwerpse burgemeester Patrick Janssens straks het Glazen Huis op slot draaien.

Nu al zijn honderden vrijwilligers in de weer. Technici, podiumopstellers en securitymensen zijn met man en macht bezig om alles klaar te krijgen tegen vanavond.

3.649.595 euro overstijgen
En intussen blijven ook de acties als paddestoelen uit de grond schieten. Gisterenavond stond de teller al op 1.300 acties. En het doel van al die acties is de 3.649.595 euro van vorig jaar te overstijgen. Al zal dat moeilijk worden.

"Dat bedrag hoeft ook niet overstegen worden", aldus Tomas De Soete, "Het belangrijkste is dat de mensen aandacht hebben voor de aidswezen in zuidelijk Afrika. Het Rode Kruis zal het opgehaalde geld zonder problemen kunnen spenderen. Er zijn honderdduizenden, zelfs miljoenen kinderen te helpen die hun ouders verliezen door aids."

Verrassingsacts
De actie wordt dit jaar nog verrassender dan de voorbije jaren. Elke avond wordt stipt om 21 uur een verrassingsact onthuld op het podium bovenop het dak van het Glazen Huis.

Music For Life begint vanavond en de presentatoren zullen op 24 december opnieuw uit het huis komen.



18-12-2010 om 17:22 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Captain Beefheart (69) overleden

Captain Beefheart (69) overleden

Klik op de foto om hem te beluisteren






Muzikant en kunstenaar Don Van Vliet, beter bekend als Captain Beefheart, is overleden aan de gevolgen van multiple sclerose. Hij werd 69 jaar.

Captain Beefheart bracht in 1969 het album 'Trout Mask Replica' uit, geproduced door zijn schoolvriend Frank Zappa. Dankzij de dissonante interpretatie van bluesrock en de surrealistische teksten op dat album veroverde hij een plaats in de rockgeschiedenis.

Psychedelisch
Voor muziekfans was Beefheart de belichaming van de Californische psychedelische underground van de jaren zestig. Zijn mix van deltablues, avantgarde-jazz en haakse rock beïnvloedde andere artiesten als Tom Waits, The White Stripes en, dichter bij huis, dEUS.
Zijn handelsmerk was zijn hese, grommende stem, met een groot bereik.

Begin jaren 80 trok Van Vliet zich terug uit de muziekwereld, om zich toe te leggen op schilderen en tekenen. Het was de Michael Werner Gallery uit New York die het nieuws van zijn dood bekendmaakte. Eerder deze maand hing nog een schilderij van Van Vliet in die galerij te koop.



http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/8/16/9/media_l_3982674.jpg?20101218100317



Ry Cooder
Al op jonge leeftijd was Van Vliet een begenadigd beeldhouwer, nog voor hij zich als tiener op de muziek stortte. Hij lanceerde ook de carrières van gitaristen als Ry Cooder en Gary Lucas.

Tiran
Van 1967 tot 1982 maakte Beefheart een twaalftal studioalbums. Zijn schoolvriend Frank Zappa produceerde zijn doorbraakalbum 'Trout Mask Replica'. De twee hadden jarenlang een haat-liefdeverhouding en verzoenden zich voor Zappa's dood in 1993. Beefheart stond bekend als een tirannieke cultleider die van zijn omgeving een totale onderwerping eiste.



18-12-2010 om 17:22 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twintig jongeren ondernemen recordpoging gamen

Twintig jongeren ondernemen recordpoging gamen


http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/recordpoging-gamen.jpg?t=1292688649



Twintig jongeren zijn vanochtend om 10 uur in de studio's van GUNKtv in Antwerpen begonnen aan het wereldrecord gamen. De kandidaten moeten meer dan vijftig uur het computerspel 'Assassin's Creed Brotherhood' spelen op een spelconsole. Per uur krijgen ze vijf minuten pauze, die eventueel opgespaard kan worden.
 
Doktersbegeleiding
Meer dan 1.500 kandidaten schreven zich bij GUNKtv in om het wereldrecord te verbreken. Uiteindelijk werden 20 deelnemers geselecteerd. De winnaar krijgt 3.000 euro en een vermelding in het Guinness World Record Book.
 
De jongeren- en gameszender GUNKtv zorgt voor doktersbegeleiding tijden de wereldrecordpoging. Maandagmiddag om 12 uur zou de kaap van 50 uren overschreden moeten worden.


18-12-2010 om 17:11 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jos Van Oosterwyck brengt Sha-Na terug samen

Jos Van Oosterwyck brengt Sha-Na terug samen

Klik op de foto om 'Eviva Espana' te beluisteren






De Vlaamse 10 van vtm pakt in januari uit met een aantal toppers en één daarvan is Sha-Na. 

Sha-Na komt terug samen, op vraag van Jos Van Oosterwyck. In De Vlaamse 10 zit voortaan een item waarbij een hit uit de oude doos gehaald zal worden. De artiest in kwestie zingt de hit van vroeger en op tv krijgen de mensen een mix van het optreden en beelden van toen te zien.

Jos Van Oosterwyck informeerde bij Claudia en Petra van het vroegere Sha-Na of zij interesse hadden om een hit van toen te komen zingen. Op woensdag 22 december komen ze naar de opnames van De Vlaamse 10 in de Viage te Brussel.

Voor hen is het 12 jaar geleden dat ze samen een hit scoorden met de Vlaamse versie van ABBA's 'Fernando'.



18-12-2010 om 15:55 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neverland wordt muziekschool

Neverland wordt muziekschool


http://img651.imageshack.us/img651/3425/neverlanda.jpg



De eigenaars van de Neverland Ranch, de voormalige woonst van Michael Jackson in het Californische Santa Barbara, willen van het landgoed een muziekinstituut voor tieners maken.

Showbizzsite TMZ meldt dat Colony Capital, de eigenaar, een businessplan uitdoktert om Neverland om te turnen tot een campus waar tieners alle aspecten van de muziek kunnen aanleren, van schrijven tot performen.

Daarvoor moet de New Yorkse Juilliard School model staan. Er zijn echter twee struikelblokken: de stad moet hiertoe toestemming geven en het is zeer twijfelachtig dat ze de naam Michael Jackson aan de school mogen verbinden.


18-12-2010 om 15:14 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cher wil regisseur worden

Cher wil regisseur worden

Klik op de foto om 'If I Could Turn Back Time' te beluisteren






Cher is ondertussen al 64 jaar, maar is nog niet van plan om met pensioen te gaan. De zangeres en actrice wil graag nog lang voor de camera staan, maar als ze vindt dat ze er te oud begint uit te zien, wil ze graag achter de lens staan.
"Mijn grootmoeder stierf toen ze 96 was, maar ze zag er nog steeds heel goed uit. Mijn mama is ondertussen ook al 84 jaar, maar ook zij is nog steeds een plaatje. Ik hoop dus dat ik in haar voetsporen mag treden. Als het niet zo zou zijn, ga ik gewoon iets anders doen. Ik heb altijd al regisseur willen worden, dus dat is een goede optie dan."

"Waarom ik blijf werken? Dat is net alsof je tegen Picasso zou zeggen: je hebt genoeg schilderijen gemaakt, er valt niets meer te doen. Ik hou van mijn werk, dus ik zal ook doorgaan zolang ik kan."

Cher, die samen met Christina Aguilera een rol in 'Burlesque' voor haar rekening nam, neemt momenteel andere rollen in overweging, maar ze geeft toe dat acteren niet makkelijk is. "Ik zou graag meer films maken, maar het is hard werken. Het is een marteling tot de camera's beginnen lopen. Je moet heel veel emoties in je werk leggen, maar het is leuk."



18-12-2010 om 13:12 geschreven door artist lover


» Reageer (5)
17-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brad Pitt en Angelina Jolie klaar voor hindoehuwelijk

Brad Pitt en Angelina Jolie klaar voor hindoehuwelijk


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/brad-and-angelina.jpg?t=1292601734


Brad Pitt en Angelina Jolie zijn helemaal klaar om begin volgend jaar in het huwelijksbootje te stappen. Het koppel wil geen traditionele bruiloft, maar zal een hindoehuwelijk in India vieren.

Brad en Angie vormen een koppel sinds 2005 en hebben samen zes kinderen. Het feest zal plaatsvinden in een tempel in Rajasthan onder leiding van goeroe Ram Lal Siyag die Brad en Angelina jarenlang yogalessen gaf.

"Ram Lal Siyag veranderde hun relatie", aldus een insider. "Brad en Angelina beginnen en eindigen elke dag met een heilig woord dat ze van de goeroe geleerd hebben. Ze maken bijna geen ruzie meer."



17-12-2010 om 17:02 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liam Gallagher: Noel wou ruzie om Oasis te kunnen verlaten

Liam Gallagher: "Noel wou ruzie om Oasis te kunnen verlaten"


http://img190.imageshack.us/img190/8443/liamp.jpg


Volgens Liam Gallagher heeft zijn broer Noel bewust ruzie gezocht zodat hij de groep kon verlaten. Oasis bestaat al meer dan een jaar (sinds augustus 2009) niet meer na een ruzie tussen de broers voor een optreden in Parijs.

Liam, die nu samen met ex-Oasis leden Gem Archer, Chris Sharrock en Andy Bell Beady Eye vormt, vindt dat de ruzie die leidde tot de breuk niet erger was dan alle voorgaande ruzies tussen de broers.

"Het was gewoon een discussie als een ander, we hadden er al veel ergere meegemaakt. Ik denk gewoon dat het tijd was. Noel zijn hart lag niet meer bij Oasis en daarom startte hij een discussie. Ik ben er met open ogen ingelopen."

Liam kijkt nu vooral uit naar februari wanneer het eerste album van Beady Eye op de markt verschijnt.



17-12-2010 om 16:56 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ere-Beer voor Duitse acteur Armin Müller-Stahl

Ere-Beer voor Duitse acteur Armin Müller-Stahl


http://img714.imageshack.us/img714/2300/arminmuellerstahl.jpg


Op het internationaal filmfestival van Berlijn (10 tot 20 februari) zal de Ere-Beer worden uitgereikt aan Armin Müller-Stahl, "een van de grootste Duitse filmsterren, met internationale faam". Dat hebben de organisatoren van het festival vandaag bekendgemaakt.

Armin Müller-Stahl, die 80 jaar geleden bij Kaliningrad geboren werd, wordt gelauwerd voor "het geheel van zijn oeuvre", preciseerde de directeur van de Berlinale, Dieter Kosslick, in een mededeling.
 
De acteur, die zich vandaag met schilderkunst en muziek bezighoudt, speelde onder meer in 'Lola' (1981) van Rainer Werner Fassbinder en 'Music Box' (1989) van Costa-Gavras. Hij vertolkte zijn laatste rol in 'Angels and Demons' (2009) van Ron Howard.
 
Nadat hij een carrière in het Oost-Duitse theater begonnen was, vluchtte Müller-Stahl, die vioolspeler van opleiding is, in 1980 naar West-Duitsland. Hij werkte vervolgens als acteur met regisseurs als Andrzej Wajda, Jim Jarmusch en Steven Soderbergh.


17-12-2010 om 16:45 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady Gaga vermoordt kerstman voor ogen kinderen

Lady Gaga 'vermoordt' kerstman voor ogen kinderen


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Lady-Gaga-23.jpg?t=1292599675



De meeste mensen kijken uit naar de feestdagen, maar Lady Gaga is daar een uitzondering op. De zangeres haat de kerstperiode en heeft dat op een- weeral- bizarre manier duidelijk gemaakt, weet De Telegraaf.

"Ik haat kerst!", schreeuwde Lady Gaga gisteren tijdens een optreden in London. Tijdens het liedje 'Merry Christmas Everyone' van Shakin' Steven, pakte ze een kerstman pop en probeerde ze het hoofd eraf te bijten. Daarna ging de zangeres met haar naaldhakken op de pop staan en schreeuwde ze dat ze een ontzettende hekel heeft aan kerst.

Er zaten blijkbaar ook heel wat kleine kinderen in de zaal die het vreemde tafereel misschien beter niet hadden gezien. De zangeres vloekte namelijk veel en maakte uitdagende bewegingen. Ook haar kleding was, zoals we van haar gewend zijn, weer erg bizar.


17-12-2010 om 16:28 geschreven door artist lover


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!