Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

26-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pukkelpop volledig uitverkocht

Pukkelpop volledig uitverkocht


http://img812.imageshack.us/img812/90/pukkelpop.jpg


Het muziekfestival Pukkelpop, dat op 18, 19 en 20 augustus plaatsvindt in Kiewit, is helemaal uitverkocht. Organisator Chokri Mahassine laat weten dat nu ook de laatste dagtickets de deur uit zijn, er wordt een wachtlijst geopend.

Voor de laatste festivaldag op 20 augustus waren er nog enkele dagtickets, maar ook die zijn nu de deur uit. Hierdoor zullen er per dag zo'n 65.000 bezoekers aanwezig zijn op het festivalterrein van de Hasseltse deelgemeente Kiewit.
 
Headliners van de affiche zijn onder meer Foo Fighters, Eminem, dEUS, Duck Sauce en The Offspring. Traditiegetrouw biedt het festival ook op diverse podia een forum voor minder bekende groepen. Organisator van het festival, sp.a-politicus Chokri Mahassine, laat weten dat er voor de mensen die er alsnog bij willen zijn, een wachtlijst wordt geopend. Wie de tickets wil inpalmen van mensen die forfait geven, dient zich te registreren op de bestelpagina van de website www.pukkelpop.be.

Er wordt de festivalgangers ook aangeraden om drank- en eetbonnen in voorverkoop aan te schaffen. Dat gebeurt via vouchers, die aan voordeeltarief nog tot 31 juli kunnen gereserveerd worden. Op de weide zelf kunnen deze dan worden omgeruild voor echte consumptiebonnen.


26-07-2011 om 18:03 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze Tomorrowland is droom die uitkwam

"Deze Tomorrowland is droom die uitkwam"

http://img109.imageshack.us/img109/9898/tomorrowland.jpg


Nu de beats uitgedoofd zijn en de afbraak van de Tomorrowland-stad begonnen is, blikken we met organisator Manu Beers even terug op de meer dan geslaagde eerste driedaagse van de jaarlijkse hoogmis van de dance. Net als het festival is ook Beers (31) niet de alledaagse concertorganisator. In korte broek en botten staat hij ons te woord als had hij er net een rappeltocht met de welpen opzitten. Zo ziét Beers het ook: "Het is alsof we er drie weken scoutskamp hebben opzitten, met de hele opbouw enzo. En neen, ik deins er niet voor terug om ook zelf met de handen in het slijk te ploeteren."

Als we afgingen op de weerpraatjes, leek Tomorrowland letterlijk in het water te gaan vallen. Maar op een zeldzame bui na, kon de zonnebril bovengehaald worden.
Manu Beers: "Het leek wel of het zo moest zijn. Alsof de uitgelaten sfeer op het terrein goed weer gewoon afdwingt. Pas op, we waren wel voorzien op een noodscenario. Veel vierkante meters extra planken en houtsnippers laten aanbrengen. Bij een echt zware bui hadden we standhouders van drank opgedragen meteen te stoppen en poncho's beginnen uit te delen aan de bezoekers."

Ook de driedaagse formule mag een succes heten. In no-time waren alle tickets de deur uit.
MB: "Om al de headliners die we dit jaar wilden een plaatsje te geven, hadden we gewoon echt die drie dagen nodig. In het begin van dit jaar is dat idee gegroeid, we wilden een volwaardig festival zijn. Nadat we ook de toestemming van de gemeente gekregen hebben, zijn we er gewoon vol voor gegaan. Zeven jaar lang hebben we nagedacht over wat we exact wilden en ik moet zeggen, dit komt aardig in de buurt. Dit is zo'n beetje onze droom die uitkomt. Welke muziek we zelf graag horen, hoe we zelf het liefst rondhangen, wat we zelf het liefst eten en drinken."

Een ideaalbeeld dat duidelijk aanslaat.
MB: "We zijn dan ook een jonge organisatie. Voor ons is dit een en al passie. De uitgelaten, maar ook relaxte sfeer die hier rondhangt kan je niet zomaar kunstmatig maken. Maar je kan wel die indruk creëren en dat plaatje klopt blijkbaar.

Goeie punten scoorden ook de Belgen op de verschillende podia. 2 Many DJ's en dubstepprins Netsky overtuigden, terwijl Dimitri Vegas & Like Mike zaterdagavond op de Mainstage absolute toppers als Martin Solveig en vooral Tiësto wel tot meelopers leken te bombarderen.
MB: Ja, vooral Dimitri Vegas & Like Mike vond ik geweldig. We hadden ze hier nu wel een uitgelezen kans gegeven, maar ze hebben die met beide handen gegrepen. Je moet het toch maar doen op dat moment, met 35.000 van de 60.000 bezoekers pal voor je. Petje af voor die gasten. Ik kreeg echt kippenvel tijdens hun show en dacht bij mezelf: 'hoe vet is dit?'"

Heb je daarnaast nog iets kunnen meepikken?
MB: "Zelf genieten is moeilijk. Je bent toch vooral met die organisatie bezig. Zeker donderdag was bijzonder hectisch met de instroom. Toch heb ik ook wat Swedish House Mafia, die we dit jaar absoluut terug wilden, en Sasha in de La Rocca-tent gezien. Dat waren zo'n beetje mijn persoonlijke favorieten."

Wat brengt de toekomst voor Tomorrowland?
MB: "Ik denk dat we gewoon verder moeten op de ingeslagen weg. Wachttijden minimaliseren, nog wat aan details werken. Zo droom ik van een echt peperkoeken huisje met daarin topchef Roger van Damme. Eentje zoals in de sprookjes. Van chocolade mousse en cupcakes op het terrein. We gaan een nóg mooiere droomwereld creëren." (br.hln)


26-07-2011 om 11:49 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse pers hackte constant gsm en medische dossiers Amy Winehouse

"Britse pers hackte constant gsm en medische dossiers Amy Winehouse"


http://img193.imageshack.us/img193/7508/winehouse1.jpg


Onderzoeksjournalist Charles Lavery, voormalig nieuwschef bij de Schotse Sunday Mail, zegt dat de Britse pers - "en niet alleen de kranten van Murdoch maar zowat alle krantenuitgevers" - de gsm en medische dossiers van de overleden zangeres Amy Winehouse hackten. Hij beweert ook dat de gsm's en "andere persoonlijke data" van vader Mitch, moeder Janis, broer Alex en Blake Fielder-Civil, haar grote liefde wiens naam ze liet tattoëren op haar hart, voortdurend gehackt werden.

Ook de medische dossiers van Amy Winehouse werden door de kranten volgens Lavery "constant en routineus" gehackt. Bovendien zegt de journalist dat "mensen die erg dicht bij Winehouse stonden" regelmatig informatie verkochten over het privéleven van de zangeres, ondermeer over haar verblijven in afkickcentra. Ze verkochten ook tips aan tabloids zodat die fotografen konden uitsturen om Winehouse te kieken wanneer ze bijvoorbeeld binnen of buitenwandelde in een afkickkliniek.

Volgens Lavery was het hacken van persoonlijke gegevens van Winehouse, of het kopen van die gegevens door "not just one newspaper group, but most of them" routine.

Winehouse wordt vandaag begraven. Volgens een zegsman van de Winehouses zullen alleen familie en enkele goede vrienden van de zangeres de dienst bijwonen, die waarschijnlijk zal plaatsvinden in een Londense synagoge. Volgens Sharon Osbourne is haar dochter Kelly alvast één van die goede vrienden. In een Amerikaanse talkshow zei Sharon dat Kelly bij de Winehouses was voor de traditionele sjivve (rouwperiode van zeven dagen).

Lijkschouwing
De juiste doodsoorzaak van Amy Winehouse is nog niet bekend. Het resultaten van het toxicologisch onderzoek zouden nog een maand op zich kunnen laten wachten. In het rapport van de lijkschouwer staat wel dat er "geen verdachte omstandigheden zijn". Er werden geen drugs gevonden in haar huis.

Dat Amy Winehouse aan een overdosis drugs zou gestorven zijn, gelooft de familie niet. Het zou de drank zijn die haar geleidelijk kapot heeft gemaakt. De laatste maanden had Amy al een paar beroertes gehad door haar zware drankverslaving. Ze had ook geregeld last van hartkloppingen. Ze dronk op het einde zo veel dat haar hart het niet meer aankon, vertelt de vermelde bron in The Sun.

Toen ze in mei op weg was naar het afkickcentrum Priory, stopte ze aan een drankwinkel en sloeg nog snel een fles wodka achterover. De artsen van de beroemde kliniek onderzochten haar hart en zeiden dat ze zichzelf dood aan het drinken was. Na het fiasco-optreden in Belgrado, waar ze weggehoond werd door het publiek, ging ze zo mogelijk nog harder aan de fles.

Twee weken geleden viel ze drie keer op een week flauw na liters wodka verzwolgen te hebben. Ze herkende op straat in Camden zelfs haar voormalige styliste niet meer, omdat ze zo dronken was.

Wie niet op de begrafenis zal zijn is de ex van Amy Winehouse, Blake Fielder-Civil. Hij zit momenteel in de gevangenis voor inbraak en bezit van een wapen. Winehouse scheidde op 16 juli 2009 van Blake Fielder-Civil na twee jaar huwelijk. Ze waren getrouwd op 18 mei 2007 in Miami. Volgens Britse kranten heeft de zangeres er in een testament voor gezorgd dat hij geen cent van haar nalatenschap kan claimen. In april van dit jaar werd het fortuin van Winehous nog geschat op acht miljoen euro. Maar dat zou ondertussen al meer dan 12 miljoen zijn. Haar album Back to Black staat ondertussen al in 17 landen op nummer één.


26-07-2011 om 11:17 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Familie Amy Winehouse:

Familie Amy Winehouse: "Hartaanval of beroerte werd haar fataal"


http://img600.imageshack.us/img600/7494/mitchenalexwinehouse.jpg
Mitch en Alex Winehouse, Reg Traviss en Janis, de mama van Amy.


De familie van de betreurde Amy Winehouse denkt dat de zangeres gestorven is aan een hartaanval of aan een beroerte. "Ze zullen gechoqueerd zijn als de doodsoorzaak toch iets anders is", aldus een bron in The Sun. De autopsie gaf alvast geen uitsluitsel: het is wachten op de resultaten van het toxicologische onderzoek. Vandaag wordt Amy Winehouse in besloten kring begraven.

Papa Mitchell en mama Janis hadden gisteren de zware taak om hun overleden dochter officieel te identificeren. Daarna trok de familie, met ook Amy's broer Alex en haar laatste vriendje, regisseur Reg Traviss, naar het huis van Amy in Camden, waar haar lijk zaterdagnamiddag gevonden werd door een veiligheidsagent. Een emotionele confrontatie die toch troost bood, dankzij het enorme eerbetoon van de vele fans.

Geen drugs
Dat Amy Winehouse aan een overdosis drugs zou gestorven zijn, gelooft de familie niet. Het zou de drank zijn die haar geleidelijk kapot heeft gemaakt. De laatste maanden had Amy al een paar beroertes gehad door haar zware drankverslaving. Ze had ook geregeld last van hartkloppingen. Ze dronk op het einde zo veel dat haar hart het niet meer aankon, vertelt de vermelde bron in The Sun.


http://img818.imageshack.us/img818/6340/amywinehouses.jpg


Toen ze in mei op weg was naar het afkickcentrum Priory, stopte ze aan een drankwinkel en sloeg nog snel een fles wodka achterover. De artsen van de beroemde kliniek onderzochten haar hart en zeiden dat ze zichzelf dood aan het drinken was. Na het fiasco-optreden in Belgrado, waar ze weggehoond werd door het publiek, ging ze zo mogelijk nog harder aan de fles.

Twee weken geleden viel ze drie keer op een week flauw na liters wodka verzwolgen te hebben. Ze herkende op straat in Camden zelfs haar voormalige styliste niet meer, omdat ze zo dronken was.

Op de begrafenis in besloten kring vandaag zal haar ex-man Blake Fielder-Civil niet aanwezig zijn. De junkie zit in de cel en kreeg geen penitentiair verlof om definitief afscheid te nemen van zijn geliefde Amy.  (br.hln - foto reuters)


26-07-2011 om 10:12 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag wordt Mick Jagger 68 jaar .

Vandaag wordt Mick Jagger 68 jaar .

Klik op de foto om ' Everybody Needs Somebody To Love ' te beluisteren






Mick Jagger werd geboren 26 juli 1943 in het Livingstone Hospital in East Hill, Dartford, Kent, Engeland. Hij groeide op in een familie uit de middenklasse. Mick heeft nog een jongere broer, Chris Jagger, die ook actief is als muzikant. Na zijn humaniora ging Jagger studeren aan de London School of Economics. Na een jaar liet hij de studie vallen om zich te richten op zijn carrière als zanger.

Hij liet zijn studie vallen nadat hij Keith Richards ontmoette. Beide mannen kenden elkaar uit hun jeugd, toen ze naar dezelfde school gingen. Nadat ze elkaar uit het oog verloren hadden, ontmoetten ze elkaar weer in een station. Mick had tijdens die bewuste ontmoeting een aantal Rhythm and blues-platen onder zijn arm en Richards sprak hem hierover aan. Hun oude vriendschap werd hersteld en Keith en Mick begonnen een bandje - Little Boy Blue and the Blue Boys - samen met Dick Taylor, die er al snel uitstapte, en Brian Jones. Ze hadden eerst geen platencontract, maar kregen dat wel toen Dick Taylor werd vervangen door Charlie Watts, een jazzdrummer. Als bassist kozen de mannen Bill Wyman. De band ging een beetje rondtoeren in clubs en steden, en in 1963 kwam hun eerste single uit: Come on, een cover van Chuck Berry. Ook kreeg de band een manager: Andrew 'Loog' Oldham. De band tekende een contract bij het grote Decca Records.

Buiten de Stones heeft Jagger ook een solocarrière. Hij slaagde er niet in om solo dezelfde successen te behalen als met de Stones.

Op 12 december 2003 werd Jagger geridderd door de Britse koningin Elizabeth II voor zijn diensten aan de muziek. Zijn bandgenoot Keith Richards was niet onder de indruk, en beschreef het als een triviale eer.

Mick Jagger heeft vele relaties gekend. Zo heeft hij het onder andere een tijdje uitgezongen met Carla Bruni, die nu getrouwd is met de Franse president Nicolas Sarkozy.

Jagger is twee keer getrouwd geweest, met Jerry Hall en met Bianca Pérez-Mora Macías. Hij heeft 7 kinderen (Karis, Jade, Elizabeth Scarlett, James Leroy Augustine, Georgia May Ayeesha, Gabriel Luke Beauregard en Lucas) bij verschillende moeders. De jongste, Lucas, werd in 1999 geboren uit een relatie met model Luciana Gimenez Morad. De laatste jaren leeft Jagger samen met L'Wren Scott, eveneens een model dat opvalt door haar lichaamslengte; ze is ongeveer 193 cm groot.

Kleindochters: Amba (geboren in 1996; moeder: Jade Jagger), Assisi (geboren op 3 juli 1992; moeder: Jade Jagger)


26-07-2011 om 07:37 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
25-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amy's ex-man ontroostbaar in gevangenis

Amy's ex-man ontroostbaar in gevangenis


http://img560.imageshack.us/img560/291/blakefieldedamywinehous.jpg


Blake Fielder-Civil, de ex-man van Amy Winehouse en haar zielsgenoot, ging in shock toen hij vernam dat zijn ex overleed. "Ik ben ontroostbaar... mijn tranen zullen nooit opdrogen", verklaart Fielder-Civil met enige zin voor drama in The Sun.

De directie riep hem zaterdagnamiddag uit zijn cel om hem het nieuws te vertellen. Fielder-Civil zit een straf uit wegens diefstal. Hij was twee jaar getrouwd met Amy en was naar eigen zeggen degene die haar zware drugs als crack en heroïne leerde kennen.

"Iedereen die mij en Amy kende, weet hoe diep onze liefde ging. Ik kan maar niet geloven dat ze dood is", verklaart hij. De cipiers in de gevangenis van Leeds kregen de opdracht Fielder-Civil extra in de gaten te houden uit vrees dat hij zelfmoord zou plegen.

Enkele weken geleden vertelde Amy nog aan vrienden dat Fielder-Civil, met wie ze twee jaar geleden brak, de enige persoon was die haar zou kunnen redden.

Fielder-Civil is inmiddels getrouwd met Sarah Aspin, die hem een zoon schonk, Jack. Sarah vierde zaterdag, de dag dat Amy overleed, haar 33ste verjaardag. Ze bezocht Fielder-Civil die dag, en die zat naar verluidt de hele tijd te huilen.

"Hij kan het maar niet aanvaarden dat ze dood is en dat hij haar nooit meer zal zien", aldus Aspin. "Ik kon hem niet troosten, hij was in shock. Blake is de vader van onze zoon. Maar ik zag hem samen met Amy en ik weet dat die twee echt verliefd waren, dat ze elkaars zielsgenoten waren. Ze is altijd van hem blijven houden en hij van haar. Maar hun relatie was onhoudbaar".

"Het komt er op neer dat ze niet met elkaar konden leven, maar ook niet zonder elkaar. Het valt me zwaar, te weten dat hij nog van haar hield, maar ik begrijp hem. Ik denk dat Amy het niet kon verkroppen dat hij bij mij een kind kreeg. Dat moet haar echt geraakt hebben. Ze zou zelf een fantastische moeder geweest zijn, ondanks al haar problemen. Het is zo tragisch allemaal".

Vorige week waarschuwde Sarah haar liefdesrivale Amy nog: "Hou je handen van Blake, hij is van mij en we hebben nu een gezin". Amy had haar ex herhaaldelijk proberen contacteren.

Amy en Blake ontmoetten elkaar in 2005, een maand later liet ze 'Blake's Girl' op haar linkerborst tatoeëren. Blake zat toen echter nog in een andere relatie die hij niet kon stopzetten. Maar de twee werden toch een koppel en trouwden in 2007.

Het huwelijk ging gebukt onder ruzies en hun beider verslavingen aan drank en drugs. In 2009 kwam het tot een scheiding, vorig jaar was er een korte reünie. Begin dit jaar werd Fielder-Civil veroordeeld wegens diefstal. (br.hln)


25-07-2011 om 20:05 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Beckhams schenken 14 kinderkoetsen weg

De Beckhams schenken 14 kinderkoetsen weg

http://img696.imageshack.us/img696/5250/davidbeckhama.jpg


Na de geboorte van Harper Seven werden de Beckhams zodanig overspoeld met cadeautjes, dat het koppel zich genoodzaakt voelde om een heleboel spullen weg te schenken.

Het overgrote deel van de 'freebies' komt van bedrijven die op de kap van de Beckhams reclame willen maken. Zo kregen ze maar liefst 14 kinderwagens, die David en Victoria stuk voor stuk aan het goede doel schonken.

Toch wil een bron dichtbij het koppel benadrukken dat de twee nooit cadeaus aannemen. "Alles wat ze krijgen, geven ze onmiddellijk terug. Wanneer iemand hun kantoor in LA belt en vraagt om iets op te sturen, wordt hen verteld dat de Beckhams niets aannemen. Maar soms sturen mensen alsnog iets op of verzenden ze iets zonder retouradres."

"Vlak nadat Victoria haar zwangerschap aankondigde, werd het gezin overladen met cadeaus. Het zou dagen duren om uit te pluizen wie wat stuurde, dus vonden ze het gemakkelijker om alles gewoon weg te geven. Sommige spullen hebben ze teruggestuurd en andere dingen hebben ze aan het goede doel gegeven. De komende weken gaan ze een heleboel families in LA gelukkig maken, ook al hebben die geen flauw idee dat ze met een kinderkoets van de Beckhams rondrijden", aldus de insider.




25-07-2011 om 17:55 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie vond geen drugs: dronk Amy zichzelf de dood in?

Politie vond geen drugs: dronk Amy zichzelf de dood in?

http://img42.imageshack.us/img42/5732/amienmamajanis.jpg
Amy met haar mama Janis.


Amy Winehouse zou zich volgens de laatste berichten op haar eentje doodgedronken hebben in haar eigen huis, waar veiligheidsagent Andrew Morris haar zaterdagnamiddag op haar bed aantrof. De Britse pers haalt daarvoor politiebronnen aan, die beweren dat de 27-jarige topzangeres al enkele uren dood was - rigor mortis was al ingezet - en dat er geen drugs in haar huis in Camden werden gevonden. Het blijft gissen naar de uiteindelijke doodsoorzaak van Amy Winehouse tot de autopsie uitsluitsel brengt. Het toxicologische onderzoek kan nog weken duren. Wat nu al wel geweten is, is dat Amy enkele uren voor haar dood nog op controle bij de arts ging - dat gebeurde geregeld door haar verslavingen - en dat die haar gezondheidstoestand toen bevredigend vond. Dat was vrijdagavond. Zaterdagnamiddag werd haar dood vastgesteld.

Zaterdag om 10 uur in de ochtend sprak Amy het laatst met de veiligheidsagent die mee voor haar moest zorgen. Rond vier uur in de namiddag trof Andrew Morris haar dan voor dood aan: ze ademde niet meer. Mogelijk was de zangeres dus al zes uur geleden overleden. Morris had haar al die tijd alleen gelaten omdat ze wilde slapen. Hij belde om 16 uur meteen de hulpdiensten. Hij was in shock.

De familie van Amy Winehouse doet inmiddels de geruchten als zou ze enkele uren voor haar dood nog cocaïne, ketamine en ecstasy gekocht hebben af als "nonsens". De politie bevestigt ook dat er helemaal geen sporen van drugsgebruik of drugs in het appartement werden teruggevonden. Volgens de Daily Mail dronk Amy zichzelf de dood in, nadat ze vrijdag na de lunch tegen haar moeder, Janis, had gezegd: "Ik hou van jou, mams".

Amy Winehouse trad een laatste keer op tijdens een festival in Belgrado op 18 juni. Ze werd toen uitgejouwd door het publiek en verliet na 30 minuten het podium. De zangerese van een Servische band die die dag ook moest spelen in het Kalemegdan-park, Ana Zoe Kida, zegt dat ze zag hoe Amy Winehouse helemaal niet wou optreden. Maar vier bodyguards dwongen haar. Ze sleurden volgens Kida de zangeres de trappen naar het podium op en duwden haar het podium op. "Ze wilde helemaal niet optreden. Ze was backstage voor de show hysterisch en probeerde ook te ontsnappen. Het was vreselijk om te zien."

Werknemers van het café waar Winehouse veel kwam, A Baia in Camden Square, bevestigen ondertussen dat de zangeres veel moeite deed om van de drank te blijven de jongste drie weken. Eigenaar Ze Silva vertelt verschillende Britse kranten dat Winehouse tot tweemaal daags over de vloer kwam de laatste drie weken, vergezeld van twee bodyguards, met wie ze al eens biljarte in de bar blijkbaar.

"De jongste weken heeft ze hier niks alcoholisch meer gedronken", zegt Ze Silva. "Ze vertelde me ook dat ze gestopt was. Ze dronk cola. Ze vroeg me ook haar geen alcohol te schenken, zelfs als ze het zou vragen. 'Don't give me anything to drink if I ask for it. I mustn't have it.' zei ze."

Volgens haar moeder, was Winehouse "ondersteboven" na een nieuwe breuk met haar laatste vriend, filmregisseur Reg Traviss. Winehouse zou de laatste weken van haar leven ook veel tijd doorgebracht hebben met Aisleyne Horgan-Wallace, een ex-deelneemster aan Big Brother, en een glamourmodel, die ze als "haar zuster" beschouwde. (br.hln)


25-07-2011 om 13:55 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regisseur van 'Zorba de Griek' overleden

Regisseur van 'Zorba de Griek' overleden


http://img695.imageshack.us/img695/8259/cacoyannis.jpg
Met de film 'Zorba the Greek' werd Michel Cacoyannis wereldbekend.


De Grieks-Cypriotische regisseur Michel Cacoyannis, maker van het beroemde 'Zorba de Griek', is in Athene op 89-jarige leeftijd overleden.

Cacoyannis was samen met Theo Angelopoulos het boegbeeld van de Griekse cinema. Hij verwierf art house-faam als regisseur van enkele drama's die gebaseerd waren op de Grikese mythologie als "Iphigineia" (1976), "Trojaanse Vrouwen" (1971) en "Elektra" (1962).
 
Hij werd vooral wereldberoemd met 'Zorba the Greek' (1964), een verfilming van de roman van Nikis Kazantzakis. De film, met Anthony Quinn in de hoofd- en titelrol en ook met Alan Bates en Irene Papas, verwierf drie Oscars. Beroemder nog dan de film is de filmmuziek van Mikis Theodorakis, met onder andere de aanstekelijke sirtaki.
 
Cacoyannis maakte ook met "Atilla 74" (1975) een indrukwekkende politieke film over het Grieks-Turkse Cyprusconflict. Zijn doorbraak kwam er in 1955, met de vertoning op het festival van Cannes van 'Stella', een Griekse versie van 'Carmen' met Melina Mercouri in hoofd- en titelrol.


25-07-2011 om 12:26 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten halen zeker één miljoen bezoekers

Gentse Feesten halen zeker één miljoen bezoekers


http://img844.imageshack.us/img844/4013/gentsefeesten.jpg



Ondanks het minder goede weer tijdens de eerste dagen zullen de Gentse Feesten zeker afsluiten met een bezoekerscijfer boven het miljoen. "Het gaat om 'normale feesten', met horeca-inkomsten die draaien rond het gemiddelde van de jaren vóór het topjaar 2010", aldus horecacoach Bart Ingelbrecht. "De vier voorbije dagen waren echt goed, topavond was woensdagavond voor de nationale feestdag", zegt feestenburgemeester Lieven Decaluwe (Pro Gent).
 
De afgelopen vier dagen wordt het gemiddeld aantal bezoekers op 155.000 per dag geraamd, op basis van gemiddeld 15.000 bluetooth-registraties, waarbij vorig jaar bleek dat 11 procent van de bezoekers een dergelijke functie op de gsm had aanstaan. Een normale feestendag lokt 100.000 mensen, op de uitgeregende openingsdag schatte de politie 40.000 aanwezigen, voor de tweede Feestendag werd het dubbele geraamd. Er komt nog een pak bezoekers bij omdat de feesten tot dinsdagochtend duren. Bovendien gaat het om voorlopige ramingen en geen definitieve analyse van de bluetooth-metingen door de UGent.
 
De Lijn vervoerde gemiddeld 35 procent minder bezoekers op het pendeltraject van en naar Flanders Expo. Toch is een dergelijke daling niet merkbaar op de andere stadslijnen. Ook Ivago haalde minder afval op. Volgens horecacoach Bart Inghelbrecht zijn de horeca-inkomsten vergelijkbaar met een normaal jaar, zoals de jaren vóór 2010. "We mogen echt niet de fout maken om enkel te vergelijken met het uitzonderlijk topjaar 2010", luidt het nog. (br.hln)


25-07-2011 om 10:36 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
24-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De hoogtes en laagtes van Amy Winehouse

De hoogtes en laagtes van Amy Winehouse

Klik op de foto om ' Valerie ' te beluisteren





Amy Winehouse (27) was de eerste Britse die ooit vijf Grammy's in de wacht kon slepen. Van haar album Back to Black gingen meer dan tien miljoen exemplaren over de toonbank. Naast haar muziek en klok van een stem stond ze echter ook bekend om haar gezondheids-, relatie- en drugsproblemen. De carrière van Winehouse kende veel hoogtes en laagtes en is vanmiddag bruusk beëindigd. Haar lichaam werd levenloos aangetroffen in haar flat in Noord-Londen. Een overdosis drank en drugs is haar fataal geworden.

Winehouse brak acht jaar geleden door met het album 'Frank', ze was toen twintig jaar oud. Haar debuutalbum werd warm onthaald door zowel het publiek als critici en ze maakte naam als een beloftevol songwriter.

Met 'Back to Black' (2006) brak Winehouse pas echt door. Ze stond aan de top van de muziekindustrie en kon vijf van haar zes Grammy-nominaties verzilveren. Vooral het nummer 'Rehab' scoorde hoog in de Europese hitlijsten. Het zag er allemaal veelbelovend uit, maar in 2007 begon voor de jazz- en soulzangeres ook veel ellende.

Zo werd ze regelmatig beschuldigd van alcohol- en druggebruik. Ook tijdens haar optredens gingen de gevolgen van haar verslavingen niet onopgemerkt voorbij. Ze vergat teksten, huilde en schold haar toeschouwers de huid vol. In 2007 moest ze nog een show op Pinkpop annuleren. Volgens de geruchten was ze toen te zat om te mogen vliegen. Ook haar lichaam was door de problemen getekend. Foto's tonen hoe ze zichtbaar vermagerde.

In 2007 trad ze met Blake Fielder-Civil in het huwelijksbootje. Die verbintenis was geen lang leven beschoren en strandde in 2009. Blake kreeg in 2008 zelfs even een gevangenisstraf opgelegd nadat hij toegaf dat hij Winehouse had mishandeld. Naar eigen zeggen gebruikte ook de zangeres lichamelijk geweld tegen haar man.

In datzelfde jaar stapelden de problemen zich op. Winehouse verminkte zichzelf en belandde verschillende keren in een afkickcentrum. Het zou haar nooit lukken om van drugs zoals crack en cocaïne af te raken. Tussen deze dieptepunten door scoorde ze wel haar grootste hit: 'Valerie'. Ze werkte toen samen met producer Mark Ronson. Een jaar later kreeg ze twee aanklachten te verwerken voor mishandeling. Winehouse kreeg een voorwaardelijke straf en geldboetes.

Afgelopen juni maakte ze een einde aan haar nieuwe Europese tour na een desastreus verlopen optreden in Belgrado. Ze vergat opnieuw haar teksten en kon nauwelijks blijven rechtstaan. Drie weken voor het optreden verliet ze voor de zoveelste keer een kliniek om van haar verslavingen af te kicken.

Vorige jaar raakte nog bekend dat ze met nieuw materiaal bezig was. Het was de bedoeling dat dit album dit jaar zou verschijnen.


24-07-2011 om 18:43 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buurman vermoedt dat Winehouse vrijdagochtend al stierf

Buurman vermoedt dat Winehouse vrijdagochtend al stierf


http://img193.imageshack.us/img193/7508/winehouse1.jpg


Een buurman van wijlen Amy Winehouse vermoedt dat de zangeres vrijdagochtend al dood was. Dat zegt hij in een gesprek met Londen 24.

In de voorafgaande nacht nam hij omstreeks 2u naar verluidt vreemde geluiden waar vanuit de flat van de souldiva. "Ik denk dat er die nacht iets is gebeurd. Ik hoorde geschreeuw en gejoel", klinkt het.

"Het klonk heel raar. Mijn zoon hoorde een soort drumgeluid. Ze is meestal erg rustig en daarom vond ik het zo vreemd. Ik zei tegen mijn zoon: Volgens mij heeft iemand daar drugs genomen."

De buurman merkte zaterdagmiddag dan weer het gehuil op van een vriend van Winehouse. Vanaf dat moment realiseerde hij zich wat er was gebeurd.

Vermoedelijk overleed de muzikante aan een overdosis, maar de autopsie moet dat nog bevestigen. (br.vandaag.be)


24-07-2011 om 13:54 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pas morgen lijkschouwing op Amy Winehouse

Pas morgen lijkschouwing op Amy Winehouse

http://img801.imageshack.us/img801/3615/amywinehousec.jpg


Aan het huis van Amy Winehouse in Noord-Londen hebben tientallen fans zich verzameld om afscheid te nemen van de overleden zangeres. Ze steken kaarsen aan en laten er bloemen, briefjes en foto's achter.

Het lichaam van de 27-jarige jazz- en soulzangeres werd gisteren dood aangetroffen in haar woning in Camden Square, Noord-Londen. De zangeres had al jaren af te rekenen met alcohol- en drugsverslavingen.

De lijkschouwing op het stoffelijk overschot van Amy Winehouse zal pas morgen plaatsvinden. Dat bericht de Britse openbare omroep BBC. Het zal dus pas in de loop van maandag of dinsdag zijn dat er duidelijkheid komt over de oorzaak van het overlijden van de 27-jarige soulzangeres.


24-07-2011 om 13:24 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noel Gallaghers dochter Anais (11) tekent modellencontract

Noel Gallaghers dochter Anais (11) tekent modellencontract


http://img94.imageshack.us/img94/3637/noelgallaghersdochteran.jpg
Anais met papa en zijn huidige vrouw, Sarah McDonald.


Anais, de elfjarige dochter van Noel Gallagher en Meg Mathews, heeft een contract getekend bij het gerenomeerde agentschap Select Model Management. Het meisje heeft al geposeerd voor affiches van Paul Smith. Noel en Meg gingen in 2001 uit elkaar.


24-07-2011 om 13:08 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johnny Hoes (94) overleden

Johnny Hoes (94) overleden

Klik op de foto om ' Och was ik maar bij moeder thuis gebleven ' te beluisteren





Johnny Hoes is overleden. De Nederlandse zanger, producer en componist werd 94. Zijn hit uit 1961 'Och, was ik maar bij moeder thuis gebleven', geschreven door Frans Boermans en Thuur Luxembourg, is met 450.000 exemplaren de best verkochte Nederlandstalige single aller tijden.

Johnny Hoes, de koning van de smartlap, is de man achter duizenden meezingers, smartlappen, carnavalskrakers en levensliederen.

Andere grote hits waren 'De smokkelaar' en 'Wij willen frites met mayonaise'. Daarnaast was hij de producent van de wereldhit 'De Vogeltjesdans'.

Hoes, geboren in in Rotterdam, is sinds de jaren 1960 actief geweest in het Limburgse Weert met zijn eigen opnamestudio en platenmaatschappij. Hij woonde tientallen jaren in Knokke.

Hoes speelde eind jaren '40 in het voorprogramma van Bobbejaan Schoepen. Hij werkte tussen 1952 en 1963 bij Phonogram maar vanaf 1964 produceerde hij voor zijn eigen platenmaatschappij Telstar.

Johnny Hoes bracht behalve als solist (soms als Andy Field ) ook met anderen platen uit: De Twee Jantjes, Johnny & Caesarine, Johnny Hoes & Ria Roda, Johnny & Mary en Thomas Berge. Bekende artiesten als de Zangeres Zonder Naam, Eddy Wally, de Heikrekels, Normaal, Doe Maar, en Henk Wijngaard en the Walkers werden door hem ontdekt en brachten platen uit onder zijn label.

Hoes schonk Eddy Wally onder meer 'Chérie', 'Als marktkramer ben ik geboren' en 'Ik spring uit 'n vliegmachien'.

In de jaren zestig en zeventig had Hoes voor de VARA een eigen televisieshow: 'Met een lach en een traan'.

 Hoes kreeg een ernstig hartinfarct, hij verbleef in het ziekenhuis in Eindhoven. Hij werd eergisteren overgebracht naar een ziekenhuis in Weert, waar hij gisteren op 94-jarige leeftijd overleed.


24-07-2011 om 13:07 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tarzan actrice Linda Christian overleden

'Tarzan' actrice Linda Christian overleden


http://img855.imageshack.us/img855/4426/lindachristian.jpg


De Amerikaanse actrice Linda Christian is op 87-jarige leeftijd overleden, melden haar dochter Romina Power en haar man Tyrone Power. Christian was een Hollywoodster in de jaren 40.


Christian werd op 13 november 1923 in Mexico geboren als Blanca Rosa Henrietta Stella Welter Vorhauer. Ze speelde in 1948 de rol van Mara in de laatste 'Tarzan'-film met Johnny Weissmuller. Ze was ook de eerste James Bond-girl in de televisieversie van 'Casino Royale' in 1954.
 
Christian trouwde in 1949 in Rome met acteur Tyrone Power in de kerk Santa Francesca Romana, vlakbij het Colosseum. Het koppel werd zelfs ontvangen door paus Pius XII.

Na de dood van Power trouwde ze met de Engelse acteur Edmund Purdom.



24-07-2011 om 13:01 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amy Winehouse (27) overleden aan overdosis

Amy Winehouse (27) overleden aan overdosis

Klik op de foto om ' Back To Black ' te beluisteren






Amy Winehouse (27) is vannamiddag om vier uur dood aangetroffen op haar flat in Londen, zo melden Britse media. Haar management bevestigt het overlijden. Volgens de politie is de doodsoorzaak een overdosis drank en drugs. Winehouse kampte al jaren met een alcohol- en drugsverslaving.

Enkele uren voor het nieuws van haar dood verscheen een bericht op haar website dat Winehouse een pauze zou nemen om hulp te zoeken en "op haar best" terug te keren. Vorige maand werd ze uitgejouwd tijdens haar comebackconcert in Belgrado, waar ze stomdronken op het podium verscheen. Haar manager liet toen weten dat ze jarenlang niet meer zou optreden.

Vlak voor die comeback had Winehouse zich laten opnemen in de Londense ontwenningskliniek The Priory. Op weg naar daar stopte ze nog in een drankwinkel om er snel een fles vodka achterover te slaan. Een week later verliet ze de afkickkliniek om zich voor te bereiden op haar tournee. Eerder deze week verscheen ze nog volslagen nuchter op het podium tijdens een optreden van haar metekind.

Met het overlijden van Winehouse wordt de zogenaamde '27 Club' uitgebreid. Net als rockgoden Kurt Cobain, Jim Morrison, Jimi Hendrix en Janis Joplin werd Winehouse niet ouder dan 27.

Winehouse had haar langverwachte derde album, de opvolger op de succesplaat 'Back To Black' uit 2006, ingeblikt. Eind mei raakte bekend dat de release ervan zou uitgesteld worden tot de zangeres afgekickt was.  (br.hln)


24-07-2011 om 11:29 geschreven door artist lover


» Reageer (7)
23-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten om 20 uur stilgelegd uit solidariteit met Oslo

Gentse Feesten om 20 uur stilgelegd uit solidariteit met Oslo


http://img171.imageshack.us/img171/4013/gentsefeesten.jpg


Het Gentse stadsbestuur vraagt de pleinorganisatoren van de Gentse Feesten om hun podiumactiviteiten om 20 uur te onderbreken en één minuut stilte in acht te nemen, samen met hun artiesten, publiek en medewerkers. De Arteveldestad wil daarmee haar medeleven uiten met de slachtoffers van de dubbele aanslag in Oslo.
 

"Ook aan de organisatoren van binnenspektakels wordt gevraagd zaterdagavond voor aanvang van hun activiteiten een moment van bezinning in acht te nemen", aldus feestenburgemeester Lieven Decaluwe (Pro Gent).
 
"Aan de Gentse Feestenbezoekers wordt gevraagd om 20.00u halt te houden en dit moment te respecteren."
 
Om 20 uur zullen de klokken in de Gentse Feestenzone geluid worden. "We zijn diep geschokt door de gebeurtenissen in Oslo en betuigen ons medeleven aan de Noorse bevolking", aldus Decaluwe namens het stadsbestuur.


23-07-2011 om 17:45 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steven Spielberg werkt aan vierde Jurassic Park

Steven Spielberg werkt aan vierde 'Jurassic Park'


http://img808.imageshack.us/img808/8176/stevenspielberg.jpg



Liefhebbers van dinosaurusfilms mogen zich in de handen wrijven: Steven Spielberg is volop bezig met de voorbereidingen van 'Jurassic Park 4'. Dat heeft de Amerikaanse regisseur aangekondigd op de Comic-Con conferentie in San Diego, waar hij zijn nieuwe film, 'Kuifje en het Geheim van de Eenhoorn', promoot.
 
Volgens Spielberg, die nog niet veel details gaf over de nieuwe film, liggen het verhaal en de scenarist al vast.
 
De drie eerste Jurassic Park-films, 'Jurassic Park' (1993), 'The Lost World: Jurassic Park' (1997) en 'Jurassic Park III' (2001), waren een wereldwijd succes en brachten 2 miljard euro op. De eerste film was gebaseerd op het gelijknamige boek van Michael Crichton en betekende de doorbraak van de digitale speciale effecten.


23-07-2011 om 17:14 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zanger Paul Louka (74) overleden

Zanger Paul Louka (74) overleden

Klik op de foto om ' Ma guitare n'est plus espagnole ' te beluisteren





De Belgische zanger Paul Louka is in de voorbije nacht overleden in zijn woning in Montignies, in de provincie Henegouwen. Hij werd 74. Dat heeft Thierry Dachelet, communicatiedirecteur van auteursrechtenvereniging Sabam, laten weten.
 

Paul Louka werd in 1936 geboren in Marcinelle. Hij was tekstschrijver en geëngageerd zanger. Jacques Brel loodste Louka binnen op de scène in Parijs. Hij was een goede vriend van Georges Brassens. Liedjes van Louka zijn onder meer 'Cerise', 'Saragosse', 'Marcinelle' en 'Ma Guitare N'est Plus Espagnole'.
Tot 2009 was Louka gedelegeerd bestuurder van Sabam.


²

23-07-2011 om 17:14 geschreven door artist lover


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!