Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    04-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben vandaag met mijn gat in de boter gevallen !!!!!
    Onze buurman kwam weer een praatje maken, over koetjes en kalfjes.... en ook dat het vreselijk vervelend was, dat gans Melay zonder electriciteit ging zijn... want ze kwamen aan de hoofdkast van Melay werken... en inderdaad als je zo volledig zonder al de moderne gemakskes bent, zonder telefoon, pc, en geen enkel machine die in werking kan gezet worden, ben je toch wel op de sukkel...
    om een uur of 11 is de buurman er van onder gemuisd om een uur of wat later terug te keren, met zakken vol met groenten, blijkbaar is er in die katholieke vereniging , een ruiltoestand met groenten uit eigen tuin, en ik kreeg van hem een bomvolle  bak met super-verse princesseboontjes....
    Omdat er geen enkele machine kon gebruikt worden hebben we dan ons tweetjes aan de omlijstingen van het eerste verdiep bezig geweest.
    Theo vond dat je van al dat priegelwerk doodmoe werd, en dat hij verstond dat mijn kaarske elke avond uit gaat.... der komt nog bij dat je op de ladder staat , je toch twee keer nadenkt voor je een beweging maakt uit voorzichtigheid.
    maar goed er zijn twee ramen bijgewerkt, en ze moeten nog wel een extra laag waterdichtingsmiddel krijgen..maar het was veel te warm om dit nu nog te doen, en ben ik begonnen met de staartjes van de boontjes te plukken.
    en deze avond gaan we dus uiteraard verse boontjes eten ( gestoomd om niets van de lekkere smaak verloren te laten gaan), met vlaamse boereworsten en aardappels ( uiteraard ook gestoomd)
    Zo dat was het, nu ga ik eerst en vooral de rommel opruimen die ik gemaakt heb op de koer... tegen dat dit klaar is kunnen we stilaan aan tafel voor ons aperitiefje... en uitblazen van al het priegelwerk.

    04-09-2012 om 16:56 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weergoden... houden zich blijkbaar aan de afspraak van de weervoorspelling !
    Dus ga ik deze morgen.... aan de kop van het gastenverblijf  op het eerste verdiep aan de omlijsting werken van de ramen..... na de middag is het anders veel te warm..... 
    Het is nu s'nachts een heerlijke temperatuur om te slapen ( in het oude gebouw dat niet geisoleerd is).
    Tussen de buien door nog een beetje huisvrouw spelen... en verder zien we wel wat er vandaag over ons heen komt..... Momenteel zijn we een beetje op onze hoede, door al de toestanden die de afgelopen tijd in onze nek zijn terecht gekomen, en ik ruik onraad bij iets dat ik gisteren onder avond heb gelezen.

    04-09-2012 om 07:34 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    03-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mizerie van het strijjken is grotendeels achter de rug
    met een grote streep onder Mijne rug!,4 manshemden en een jeans of 10 al dan niet om te klussen  zijn over de strijkplank en onder mijn strijkijzer beland.... er ligt nog wel  een stapel sokken die lompverloren hun partner missen, maar die komen wel terecht... de dresoir puilt uit van de netjes gewassen en gestreken T-chirts, broeken en pulls .....
    Onderwijl een brood gebakken, en ben ik nu kippe-konten ( het zijn vleugeltjes maar goed, theo noemt alles wat stukjes kip is kippe-konten  ) aan het bakken om straks met een zelfgebakken brood op te smikkelen.
    Ik heb Theo ook verbaast ( blijkbaar!) door mijn kracht.....hij is nog altijd aan het tegelen, en het uiteindelijke gevecht met de gootsteen is gelukkig achter de rug.. want met een grote boor om de kracht van de steen te breken en met een zware hamer duurt het natuurlijk vele langer, dan met een dolmar ( die gepiekt is door de aannemer) dan is het tikken werk , en daarvoor hadden we die hier dan ook staan,maar ja.. swaat... zo is het ook gelukt !!!!!!!!!.
    Hij was dus bezig met de dekvloer... van vijf en een halve cm ! hij moet dus een mengeling maken in een kuip en dan bevochtigen zodat hij aan mekaar plakt, de juiste consitentie is een beetje zoeken , daar kruipt enorm veel tijd in... en ik had al een paar keer gezegd, als je wil dan help ik je daar mee.., maar theo kent de staat van mijn rug en wou me natuurlijk gans de tijd mijn rug  sparen....
     uit ervaring ( van vroegere verbouwingen) weet ik dat je kracht opbouwt, en ik ken mijn eigen lichaam.... ik kan wel de zakken met zand en cement niet aansleuren, dat is nu wel iets teveel van het goeie, maar de grote mixer kan ik met gemak bedienen...
     en vooruit !! ik mocht eens proberen, wel het was een fluitje van niets.. zodoende, dat ik na mijn saaie strijk perikelen , ferm metsersgast gespeeld heb met groot plezier.... morgen zal ik waarschijnlijk naar het eerste verdiep  verhuizen om de omlijstingen van de twee eerste ramen te restaureren.
    Nu lekker genieten van een glas wijn en de kippekonten die staan te braaien in het oventje .
    Het is al, bij al een hele toffe dag geweest.... 

    03-09-2012 om 18:56 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze morgen ... even naar het gemeentehuis geweest
    Om nog wat formaliteiten in orde te maken... We werden echt geweldig goed ontvangen... echt de max!!... ondanks dat sommigen hier erg enggeestig zijn, worden we gewaar dat we héél ernstig genomen worden...... onze dag is meer dan goed gemaakt... want bij sommigen hun houding hebben we hele zware bedenkingen, die dan natuurlijk ook hun eigen leven gaan leiden....
    Theo is de gootsteen aan het slopen ... in stukken en brokken, we zouden hem graag later in de tuin hergebruikt hebben, maar hij is dusdanig naar de vaantjes dat het met de beste wil van de wereld niet meer haalbaar is,( door een blik olie dat er waarschijnlijk jaren lang uitgegoten heeft opgelegen.. en die is dus werkelijk compleet doordrenkt van vieze , smerige olie, en je blijft die rommel echt ruiken.....)
    Dus weg ermee... Ter zijner tijd, zal ik wel bij een antiquair, een andere aanschaffen.... 
    En ... eindelijk aan de strijk beginnen.... 
    we hebben héél vroeg gegeten( wok) dus deze avond zijn het zelfgebakken boterhammekes....

    03-09-2012 om 12:19 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ze beloven gans de week prachtig weer...
    Eens we deze gegevens hebben gelezen, hebben we het programma voor deze week opgesteld...
    Ik ga eerst verder de strijk afhandelen... eens deze inmense klus is geklaard(deze week) ga ik beginnen op het eerste verdiep van het gastenverblijf, om de omlijstingen vandaar uit aan te pakken, er is 1tje bij die moet gerestaureerd worden, aan de rechterbovenhoek moet die bijgevuld worden.
    en daarna  kan ik er dus voor zorgen dat het weer de fantastische uitstraling heeft van eeuwen geleden....
    Vandaag terug een wokschotel op het menu, zodat de overschot van de biefstuk van gisteren kan opgewerkt worden.

    03-09-2012 om 09:01 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    02-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ik heb nog veel meer foto's maar de sfeer moet jezelf gaan aanvoelen
    Mysterieus..... een grote stad met man en muis uitgemoord !!!!


    en dit gaat deze vroege avond op de bbq een lekker stuk Iers vlees....








    02-09-2012 om 17:08 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En we zijn terug van weggeweest....
    Onze staldeur stond open,(toen we terug kwamen )en ik ben zeker dat ik ze dicht had gedaan... 1 of meerdere snoodaard(s)
    zullen gezocht hebben naar het formidabel produkt voor de omlijsting.. ( die denken toch zeker niet dat we dat laten rondslingeren ...pfff, hoe dom ben je dan!!)
    Verder was er op het eerste zicht niets weg...maar we gaan er van uit , dat ze nederlands/vlaams kunnen lezen... foei, foei !!! 
    <maar goed ... we hebben een leuke trip gehad.. veel mooie landschappen en nog mooiere huisjes die te koop staan gezien, sommige met veel werk maar, ik zag er direkt mijn ding weeral staan
    Met dit bezoek hebben we echt een goeie temperatuur, ( we waren zelfs te warm gekleed)
    en heb ik dus mooie foto's gemaakt... maar het geeft natuurlijk niet de sfeer weer die er hangt.. jammer dat we het groot feest daar hebben gemist... we zullen er volgend jaar zeker bij zijn op 12 augustus!!


















    02-09-2012 om 16:41 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en uiteraard,
    nu ze al een beetje opgekalifaterd zijn ( er zitten nog wel geen nieuwe ramen in, dat komt als we aan dit gedeelte van het erf beginnen!



    02-09-2012 om 11:19 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag lekker uitgeslapen, wat opgeruimd, en deze achternoen..
    Gaan we gewoon de omgeving wat verkennen... want achter elke bocht of wegkronkel ligt er wel iets te ontdekken, ( en deze keer zal ik mijn camera niet vergeten, de batterij is opgeladen )
    Ook nog een paar foto's van de afgewerkte bezigheden... 
    eerst en vooral de foto's voor het restaureren !




    02-09-2012 om 11:17 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    01-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik voel me beschaamd , als ik mijn nationaliteit bekend moet maken....
    Ons belgische recht is ziek, doodziek!!
    Men laat monsters los op de maatschappij, die niet verdienen van nog 1 ademtocht te maken... verkrachten moorden en dan nog van onschuldige kleine kinderen.....
    daarom heb ik me even verdiept in deze materie, en heb het nodige gevonden, om diegene die niet goed meer weten wat er zo allemaal gebeurt was... nog eens op te rakelen.... dit mag nooit vergeten worden... deze onschuldige kinderlevens... moeten nooit vergeten worden... 
    Ook doe ik dit om de ouders van deze slachtoffers  mijn medeleven te tonen...
    Met dank aan Humo....hun dossiers

    Michelle Martin komt mogelijk vrij

    HUMO-DOSSIERS Dinsdag 10 mei 2011 - 10u45


    Michelle Martin, de ex van Marc Dutroux, kan binnenkort vrijkomen - onder strikte voorwaarden. Martin diende vorige week een verzoek voor vervroegde vrijlating in. Humo kon in 2003 de hand leggen op een aantal politieverhoren. U kunt het volledige verslag hier opnieuw lezen.

    22391_martin.jpg

    - Hallo?
    - Frédéric?
    - Ja.
    - Frédé, het is mama. Ik kom niet naar huis vanavond.
    - Ik dacht het al.
    - Luister, in principe kom ik morgen terug. De politiemannen moeten mij nog van alles vragen, maar maak je geen zorgen, het komt allemaal goed. Het duurt lang want de meneer hier moet alles met de typemachine noteren, zie je?
    - Ja.
    - Dus morgenvroeg, als je grootmoeder en je broertje wakker worden, reken ik op jou hè, Frédé. Blijf kalm. Ik heb alleen jou nog hè! Je bent al een grote jongen.
    - Oké.
    - Heb je alles goed afgesloten Frédé? De honden en het gas ook?
    - Ja. Zeg mama, weet je wat de journalisten zeggen?
    - Nee!
    - Dat iedereen naar hier komt omdat jullie een kind ontvoerd hebben!
    - Zeggen ze dat!?
    - Ja!
    - En jij gelooft hen!
    - Sonia gelooft het niet, dus ik ook niet...
    - Luister, ik bel je morgenochtend. Tot morgen he, ma puce.
    - Slaapwel.

    "'Ik ademde Dutroux, hij zat in al mijn poriën'"

    Het is al na middernacht, 14 augustus 1996, als Michelle Martin in de rijkswachtlokalen de hoorn neerlegt. Daags voordien is ze gearresteerd, samen met haar echtgenoot Marc Dutroux en zijn jonge junkievriend Michel Lelièvre. Net als Marc Dutroux wordt de vrouw nu al twee dagen non-stop ondervraagd over de ontvoering van de 14-jarige Laetitia Delhez. Ze weet van niks, zegt ze. Voor de rest krijgen de speurders weinig zinnigs te horen, behalve dat ze zich zorgen maakt over haar kinderen, die alleen thuis gebleven zijn met haar bejaarde moeder. Op de boerderij in Sars-la-Buissière bestiert de twaalfjarigeFrédéric Dutroux intussen zelf het huishouden zo goed hij kan: de honden en de vogels te eten geven, zijn kleine broertje Andy van de straat houden, de telefoons van Michel Nihoulbeantwoorden, de journalisten op een afstand houden en erop toezien dat zijn 

    Geen foto's

    HUMO-DOSSIERS Dinsdag 10 mei 2011 - 10u45


    - Zeg mama, er zijn een heleboel mensen die bellen en vragen naar jou of naar papa. Ze zeggen dat het dringend is.
    - Ah ja. Maar luister, papa zit ook in de gevangenis hè, Fred.
    - Ja, en waarom? Wat heeft hij gedaan?
    - Ik weet het niet, want ik heb hem nog niet gezien.
    - Wel, wat ze hem eigenlijk verwijten, is dat hij... Enfin mama, je weet best wel waarom ze hem in de gevangenis gezet hebben!
    - Ja.
    - Wel, wat dan?
    - Ik moet ophangen, Dédé.
    - Waarom? Jij weet dat toch? De gendarmes hebben me gezegd dat je het maar al te goed wist, en dat je zei dat je de waarheid wou weten!
    - Ja. Zie je de journalisten daar nog staan?
    - Nee. Maar ze waren er wel vanmorgen en gisteren.
    - Luister, je geeft hun geen foto's, je geeft hun helemaal niks, begrepen?

    - Maar nee mama, dat weet ik toch wel. Sonia en ik hebben hen naar nummer 51 in de straat gestuurd, maar er bestaat helemaal geen nummer 51...grootmoeder 'Mimie', de moeder van Michelle Martin, haar medicamenten op tijd neemt.


    Twee vuilniszakken

    HUMO-DOSSIERS Dinsdag 10 mei 2011 - 10u45

    Het zal niet lang meer duren of de rue de Rubignies in Sars-la-Buissière loopt toch vol met journalisten. Wanneer drie dagen later de lichamen van Julie en Mélissa worden opgegraven, zijn de drie kinderen van Dutroux - Frédéric (12), Andy (3) en baby Céline (acht maanden) - in een home of ziekenhuis ondergebracht. Het met wrakken bezaaide terrein achter de boerderij van Dutroux wordt ondersteboven gekeerd door de speurders, die nauwelijks de gruwel van hun ontdekkingen kunnen vatten. Zaterdag 16 augustus 's middags graven ze de twee uitgemergelde lichamen van Julie Lejeune en Mélissa Russo op, in foetushouding. Wat verder zit nog een derde dode onder de grond, van wie later zal blijken dat het een vroegere medeplichtige van Dutroux is,Bernard Weinstein.

    'Drie lijken in de tuin? Onmogelijk!', reageert Michelle Martin. Terwijl Marc Dutroux en Michel Lelièvre al na een paar dagen tot hun eerste bekentenissen overgaan - waardoor de twee ontvoerde meisjes Laetitia en Sabine levend uit de kelder bevrijd zullen worden - blijft Michelle Martin twee weken lang koppig zwijgen. Pas enkele weken later, als de speurders haar met de neus in de bewijzen drukken, geeft ze toe dat ze al die tijd heeft geweten dat haar man zes meisjes heeft ontvoerd en gegijzeld, en dat hij er uiteindelijk vier heeft begraven. Voor Julie en Mélissa maakte Michelle Martin konijn en bolognaisesaus klaar, en haalde ze haar oude barbiepoppen van de zolder. Toen ze dood waren, hielp ze mee om de lichamen te laten verdwijnen. Een jaar na haar aanhouding doet Martin aan haar ondervragers uit de doeken hoe ze op 27 maart 1996 vroeg in de ochtend naar het huis in Marcinelle reed, waar Dutroux op haar wachtte.

    Michelle Martin « Dutroux stond al met de mobilhome voor de deur, ik parkeerde mijn zwarte Seat Ibiza ervoor en liep binnen om hem te zeggen dat ik er was. Ik steunde op een kast die hij tegen de deur van de keldertrap gezet had, en hij merkte ironisch op: 'Pas een beetje op, Mélissa zit in dat meubel.' Ik deinsde achteruit en ben toen buiten in de auto gaan wachten. Dutroux kwam buiten met drie of vier grote grijze vuilniszakken. In twee van die zakken zaten de resten van Julie en Mélissa. Hij zette de zakken haastig in de mobilhome via de glijdende zijdeur. Daarna zijn we meteen vertrokken naar Sars.

    » Omdat er onderweg controles van de douane konden zijn, moest ik hem voorrijden. We hadden niks afgesproken, maar we waren dit soort dingen gewend: soms reed Dutroux in de mobilhome rond met een tank vol rode stookolie (goedkoper dan diesel en illegaal, red.). Als ik een controle zou zien, moest ik links of rechts afslaan, en Dutroux zou me dan volgen.

    » Toen we aangekomen waren in Sars, ben ik direct het huis binnengegaan, nadat ik hem de sleutels van de graafmachine gegeven had. Even later hoorde ik buiten de machine werken. Ik veronderstelde dat hij bezig was met het begraven van de lijken. Daarna heeft hij de andere zakken met de kleren van de meisjes en de vuilnis verbrand in de allesbrander, achter op het terrein.» (pv 8124, 2 juli 1997, verhoor Martin door GP Aarlen)

    Terwijl Dutroux het werk afmaakt, smeert Michelle Martin zijn boterhammen en keert daarna terug naar Waterloo, naar haar moeder. De 75-jarige Henriette Puers is niet meer zo goed ter been, en net voor de zaak-Dutroux in de zomer van 1996 uitbreekt, is ze er zo slecht aan toe dat ze in een verzorgingstehuis moet worden opgenomen. Martin schrijft haar ellenlange brieven.

    Pornovideo's

    HUMO-DOSSIERS Dinsdag 10 mei 2011 - 10u45

    Gevangenis van Namen, zaterdag 24 augustus 1996. 'Chère maman, 'Zie me hier nu zitten in de hel. Mijn kinderen zijn geplaatst, maar maak je geen zorgen, de maatschappelijk werkster zegt dat alles goed met hen is. Ik mag ze niet zien. Dat doet me zo'n pijn! Ik zou hem (Dutroux, red.) willen doden, hij heeft ons al zoveel pijn gedaan. Weet je dat ik me bevrijd voel van een zware last, Maman? Het is tijd dat ik eindelijk kan leven, voor de allereerste keer, die kans moeten ze me geven! Als je je bijbel bij je hebt, kijk dan eens naar Mattheus 7:7, die zegt: 'Blijf vragen, en men zal het u geven...' En lees ook de psalmen, Maman, waarin je heel wat troost zult vinden. Je weet dat ik niks gedaan heb, dat ik niks te maken had met wat hij deed. Je moet uit heel je hart hopen dat we snel weer samen zullen zijn. Ik ben een verhaal aan het opschrijven waarin ik de omstandigheden uitleg waarin ik geleefd heb... Dat kan de rechter helpen om te begrijpen, hoop ik, wat ik al heb moeten doorstaan. Ik zeg het je, Maman, ik heb zin om hem te doden, om al diegenen te wreken die hij pijn gedaan heeft, ook mijn eigen kinderen. Ik ben beschaamd, Maman, beschaamd. En nu ben ik het nog die ze willen veroordelen... Terwijl ik niks gedaan heb!'

    Ik hou van je, Maman. Ik omhels je heel heel stevig.

    Kleintje.

    In het bejaardenhome Perce-Neige in Leers-les-Fosteau maakt moeder Henriette Puers zich meer zorgen over haar juwelen die de speurders tijdens een huiszoeking in beslag hebben genomen, dan over haar dochter. 'Ze heeft zichzelf niets te verwijten, Michelle is gemanipuleerd door Dutroux,' zegt ze. De bejaarde vrouw lijdt sinds enkele maanden aan zware geheugenstoornissen. Ze herinnert zich nog vaag dat haar dochter al eens een paar jaar in de gevangenis heeft gezeten in de jaren tachtig, maar ze weet niet meer precies waarom.

    Michelle Martin is in 1985 aangehouden wegens medeplichtigheid aan de ontvoering en het seksueel misbruik van jonge meisjes. In die eerste jaren aan de zijde van Dutroux speelt ze chauffeur: niemand is zo handig achter het stuur van de witte bestelwagen als Michelle Martin. Ze manoeuvreert de mobilhome tot vlak bij een meisje op de stoep, en zodra Dutroux en een derde medeplichtige, Jean Van Peteghem, erin slagen het meisje binnen te trekken, geeft ze plankgas naar de route de Philippeville 128 in Marcinelle (het huis waar Dutroux later zijn ondergrondse kinderkooi zal bouwen, red.)

    Daar bewaken Van Peteghem en Martin het meisje, terwijl Dutroux weggaat om videomateriaal te huren. Daarmee filmt hij het meisje in pornografische poses, terwijl Martin toekijkt. Vervolgens gaat ze weg om boodschappen te doen, en Dutroux de gelegenheid te geven een paar uur alleen te zijn met zijn slachtoffer. In tegenstelling tot Julie, Mélissa, An en Eefje, brengen deze meisjes het er wel levend vanaf: ze worden door Dutroux uit de auto gegooid op een vuilnisbelt of in een bos, soms met 500 frank 'voor bewezen diensten'. Aan een vriendin vertelt Michelle Martin later dat ze zelf ook wel eens de camera hanteerde als haar man de meisjes verkrachtte. 'Ze zei dat ze zo graag videocassettes maakte.' (Verhoor Françoise Grégoire, 14 november 1996, pv 2895/96) En ook bij de speurders van Neufchâteau komt ze later nog op de proppen met nieuwe geheimpjes: ze is in 1989 veroordeeld wegens medeplichtigheid aan twee ontvoeringen, maar eigenlijk waren het er drie. 'Over die derde heeft de politie mij nooit wat gevraagd...'


    Nerveus baasje

    HUMO-DOSSIERS Dinsdag 10 mei 2011 - 10u45

    Michelle Martin heeft één groot geluk: ze is kleurloos, valt nooit op en mag in 1986 dan ook al na drie maanden voorarrest beschikken, terwijl Dutroux in voorhechtenis blijft. De gediplomeerde onderwijzeres maakt van de tussentijd gebruik om voor de klas te gaan staan in Charleroi. Het schoolhoofd herinnert zich de blonde onderwijzeres als een klassiek geklede, kalme vrouw: 'Ze deed haar werk middelmatig. Er waren geen gezagsproblemen. Niets liet vermoeden dat er op dat ogenblik een procedure tegen haar liep wegens kinderontvoering. Haar zoontje ging trouwens ook bij ons naar school. Dat was een nerveus baasje.'

    Martin probeert zich met behulp van psychiaters ontoerekeningsvatbaar te laten verklaren, maar dat mislukt. In 1989 wordt ze veroordeeld tot vijf jaar cel. Ze zal er amper twee jaar van uitzitten. Op 8 augustus 1991 wordt ze vervroegd vrijgelaten om, zo stellen de psychiaters: 'aan de bezwerende invloed van Dutroux te ontsnappen.' Dat is helaas niet gelukt, moet ze vijf jaar later met een zucht erkennen. Na haar arrestatie in 1996 schildert Michelle Martin zichzelf opnieuw af als een zwakke, afhankelijke vrouw in de schaduw van Dutroux.

    Martin « Het was alsof mijn man me drogeerde. Hij moest er niet eens zijn om controle over mij te hebben. Hij zat in alle poriën van mijn huid, ik wist wat ik moest doen, ik wist wat ik moest denken, ik ademde Dutroux. Hij heeft me volledig van mijn persoonlijkheid beroofd, ik was zijn slaaf.»

    Gaandeweg merken de speurders dat het personage van Martin toch iets complexer in elkaar zit. Voor de speurders lijkt ze stil en timide, maar andere getuigenissen vertellen over een bazige, arrogante en egocentrische vrouw die soms agressief uit de hoek komt en even hard tegen haar kinderen tekeergaat als Dutroux. 'Ze is niet eerlijk, en ze heeft me zelf een paar keer bij de neus genomen,' zegt de huisdokter. 'Op haar manier was ze even manipulatief als Dutroux.'

    De twee zottinnen

    HUMO-DOSSIERS Dinsdag 10 mei 2011 - 10u45

    Michelle Martin wordt op 15 januari 1960 geboren in Watermaal-Bosvoorde als enig kind vanAugust Martin en Henriette Puers. Moeder is dan al 39. Het gezin woont in een kleine villa op een groene verkaveling in Waterloo, aan de Avenue du Beau Vallon 63. Ze is de oogappel van haar ouders, Michelle groeit op als een stil blond meisje dat haar vader aanbidt als een god. De PTT-ambtenaar verongelukt op 12 februari 1966 met zijn auto terwijl hij zijn dochtertje Michelle naar school brengt. Die gebeurtenis zal haar leven voortaan bepalen, vertelt ze de speurders van Neufchâteau.

    Martin « Mijn moeder heeft me alleen opgevoed, ze is nooit hertrouwd. Ze legde me uit dat ze niet wilde dat er misschien ruzie zou komen tussen mij en haar eventuele nieuwe vriend. Naar mijn gevoel offerde ze zich voor mij op. Als kind had ik het idee dat ze me verantwoordelijk achtte voor de dood van mijn vader. Het had die ochtend gevroren en mijn vader wilde vroeg vertrekken. Er was een carnavalsfeest op school en ik was mijn masker thuis vergeten, zodat we haastig terug naar huis moesten keren om nog op tijd te komen. Die vergetelheid verweet mijn moeder me.»

    Therese Puers (zus van Henriette Puers) « Na de dood van haar man is mijn zus zwaar depressief geworden. Als mijn nichtje Michelle de telefoon opnam, kon ze haar moeder vaak niet eens doorgeven, omdat die al uren zonder te bewegen voor zich uit zat te staren in de zetel. Ze nam tot twaalf antidepressiva per dag.» Martin « Mijn moeder was hyper-possessief, ze wilde mij voor zich alleen. Ze controleerde mijn zakken en bespioneerde mij. Ze wilde niet dat ik bij vrienden ging spelen. Ze was bang dat ik mij aan iemand anders zou hechten. » We leefden heel nauw met elkaar samen, als een koppel. Tot mijn achttiende sliepen we samen in een bed. Zelfs op mijn twintigste mocht ik nog niet met jongens weggaan. Als ik toch uit wilde gaan, liet ze zich op de grond vallen en deed ze alsof ze een toeval kreeg, opdat ik toch maar bij haar zou blijven. Als ik telefoneerde, kwam ze naast mij zitten om te horen wat ik zei, en soms trok ze zelfs de stekker uit.» Vrienden herinneren zich Michelle Martin als een koket, vriendelijk meisje, rotverwend door haar moeder. Een beetje bazig misschien, als het over de keuze van de tv-programma's gaat. En met een overbeschermende moeder, die niet graag ziet dat Michelle bij vriendjes gaat spelen. 'Hun huis was altijd somber en bedompt. Er hing een sfeertje van een dodencultus,' herinnert een jeugdvriendin zich nog. 'Michelles moeder bewaarde de foto van haar overleden echtgenoot in zijn laatste zakdoek op een kast. Geregeld sprak ze haar dode echtgenoot aan en vroeg ze hem om raad. Ze verwachtte van Michelle hetzelfde. Elke woensdag en zondag gingen ze naar het kerkhof.' 'Elke zaterdag gingen ze samen winkelen,' vertelt een andere vriendin. 'Michelle was toen twaalf, dertien jaar, en altijd veeleisend wat haar kleren betreft. Ze kreeg altijd haar zin.' Het huis aan de Avenue du Beau Vallon is een gesloten wereldje. 'Moeder en dochter waren heel egocentrisch, erg met zichzelf bezig,' vertelt een nicht. Michelle Martin is achttien als ook haar grootmoeder bij hen thuis intrekt. 'Ik zeg het nu beleefd, maar destijds noemden we die moeder en grootmoeder de twee zottinnen,' gniffelt een jeugdvriend. Op school haalt Michelle Martin goeie resultaten, en na de middelbare school gaat ze voor onderwijzeres studeren. 'Zodra je haar wat beter kende, was ze helemaal niet zo verlegen. Je kon goed met haar lachen; het was een bruisend meisje,' vertelt haar beste vriend uit de normaalschool. 'Ze kreeg thuis weinig vrijheid. Ze kwam altijd met heel chique mantelpakjes naar school, terwijl de rest in jeans liep. Ze mocht ook bijna nooit uitgaan. Tot haar 22ste heeft ze nooit een vriend gehad. Het was iets raars, die verhouding tussen moeder en dochter: soms leken de rollen helemaal omgekeerd en moest Michelle beslissingen voor haar moeder nemen, want die was depressief en zat onder de medicamenten.'

    De ontmoeting

    HUMO-DOSSIERS Dinsdag 10 mei 2011 - 10u45

    Martin « In september 1981 heb ik Marc Dutroux leren kennen, op de schaatsbaan van Vorst Nationaal. Hij kwam er elk weekend van vrijdag tot zondag schaatsen. We zijn meteen vrienden geworden. Hij leerde me schaatsen, hij leek erg zeker van zichzelf, en legde gemakkelijk contact. Ik kon zien dat hij indruk maakte op de meisjes en ik was gefascineerd door hem. Ik zag hem als een sterke persoonlijkheid in wie ik vertrouwen kon stellen. Ik vertelde hem over mijn leven met mijn moeder, en hij luisterde, hij begreep me. Ik ben heel snel verliefd op hem geworden, en beleefde dingen die ik nooit aan de zijde van mijn moeder had beleefd. Bij hem kon ik ademen, bij hem kwam ik tot leven en voelde ik me vrij. Ik zag Dutroux als mijn redder.» (pv 8029/01, 24 januari 2001)

    Dutroux « Nadat ik Michelle had leren kennen, kwam ik altijd met de caravan naar Brussel. Het duurde niet lang of ze bleef 's nachts bij mij. Ik wilde de dingen niet overhaasten, ik was nog altijd bezig het een beetje gezellig te maken, toen ze me verrassend snel vroeg 'tot de daad over te gaan'. Dat liet ik mij natuurlijk geen twee keer zeggen, maar het is niet het typische gedrag van een maagd. Ook uit andere praktische details kon ik afleiden dat ze dat niet meer was. Ik was vooral verbaasd toen ze me absoluut een fellatio wilde geven. De enige die dat ooit al bij mij had gedaan, was mijn vrouw Françoise, en toen waren we al een tijdje getrouwd! Michelle had niks meer te leren op seksueel gebied.» (brief van Marc Dutroux, 1 september 2000, pv 8319/01)

    Michelle Martin verneemt later van Dutroux' vriend dat haar minnaar getrouwd is. Dat is zo, geeft Dutroux toe, 'maar ik ben van plan te scheiden.'

    Martin « Later vernam ik ook dat ik niet zijn enige minnares was. Maar ik was allang blij met de plaats die ik kreeg. Mijn moeder verafschuwde de man die haar dochter van haar had afgepakt vanaf de eerste minuut.»

    Puers (moeder van Michelle Martin) « Nadat mijn dochter Marc Dutroux had leren kennen, had ze nog maar weinig contact met mij. Zijn gedrag beviel me niet. Hij was agressief, deed mijn dochter non-stop huilen, en maakte haar ongelukkig. Als Dutroux bij mij thuis was, deed hij alsof alles van hem was. Ik werd behandeld als een nul. Hij trok meteen de koelkast open om het eten te controleren. Hij was bang dat iemand hem zou vergiftigen. Hij kwam altijd kijken naar mijn huis en de kostbare voorwerpen en maakte dan schattingen over hoeveel die waard waren. Dutroux wilde mijn dochter trouwen, maar voor mij was het duidelijk dat hij alleen mijn huis wilde trouwen. Ik heb een kluis genomen bij de Generale Bank in Waterloo om mijn huwelijkscontract in te bewaren. Ik wilde niet dat Dutroux het zou kapotscheuren.»

    In 1983 gaat Martin samenwonen met Dutroux. Op zijn Dutroux': met afzonderlijke, fictieve adressen om het ziekenfonds en de werklozensteun om de tuin te leiden. Niet lang daarna begint ze Dutroux 's nachts te vergezellen op dievenpad. Het ontlokt de speurders de gedachte dat de eerste vrouw van Dutroux, Françoise D., nooit aan de illegale activiteiten van haar man heeft willen meewerken. Michelle Martin zal accepteren wat Françoise D. nooit heeft willen doen, ook wanneer Dutroux steeds vaker en steeds ernstiger feiten gaat plegen.

    Op een nacht, terwijl Dutroux en Martin in een opslagplaats inbreken om materiaal te stelen, worden ze verrast door Patrice Charbonnier, die toevallig dezelfde plaats heeft gekozen om stookolie achterover te drukken. Het is het begin van een nauwe samenwerking. (Dutroux vond overigens bij Patrice Charbonnier de inspiratie voor het bouwen van een ondergrondse kooi. Charbonnier wordt later aangehouden wegens een aantal gewelddadige overvallen van geldtransporten. Bij hem thuis treffen de speurders dezelfde soort verborgen kelderruimte aan, red.).

    Laag gevallen

    HUMO-DOSSIERS Dinsdag 10 mei 2011 - 10u45

    Michelle Martin ondergaat een metamorfose: na enkele maanden herinnert niets nog aan haar burgerlijke opvoeding. De keurige mantelpakjes zijn verruild voor ongewassen trainingsbroeken. De propere villa van haar moeder doet in niets denken aan het smerige huisje dat ze in Goutroux betrekt. En de vroegere preutsheid is blijkbaar ook weg. Een buurman ziet haar in de garage zonder onderbroek bouten en moeren sorteren.

    Christine D. (klasvriendin uit de normaalschool) « Ik ben Michelle Martin nog één keer gaan bezoeken met mijn vriend, na onze opleiding, in 1984. Ik had mijn vriend verteld dat Michelle een sympathiek meisje was. De ontgoocheling was groot toen we het huis binnenkwamen: overal slingerden kleren, boekjes en etensresten rond. Michelle was zwanger. Een muur van het huis was gevuld met hifi-apparatuur, en de muziek stond loeihard. Ze heeft me toen ook Marc Dutroux voorgesteld, die meteen opmerkingen begon te maken over de mooie nieuwe auto van mijn vriend. 'In zo'n wagen zou ik het gevoel hebben dat ik op mijn portefeuille rijd,' zei hij.

    » Ik heb haar nog een keer teruggezien, op een reünie van ons vriendengroepje in de normaalschool. Michelle was toen al bevallen en had de baby en haar man bij zich. Het was choquerend om te zien hoe die man met zijn baby omging, alsof het een vod was. Hij maakte vulgaire opmerkingen. Ze zijn die avond als eersten weggegaan. Ze reden weg met piepende banden, een brullende motor en keiharde muziek. In dat soort sfeer namen ze de baby mee.»

    Haar beste vriend van weleer vindt Martin plots niet meer zo 'bruisend'.

    Marc A. « Haar gedrag was zo vulgair dat ik die avond besloten heb alle contact met haar te verbreken. Ze was laag gevallen.»


    Baron Dutroux

    HUMO-DOSSIERS Dinsdag 10 mei 2011 - 10u45

    Martin « Leven met Dutroux was voor mij een soort hersenspoeling. In die context werd ik in 1985 zijn medeplichtige bij de ontvoeringen en het misbruik. Hij dwong me gewoon om mee te doen. Het is juist dat ik tijdens het onderzoek destijds en voor de rechtbank zeven keer van versie ben veranderd. Ik schaamde mij voor wat mij werd verweten.»

    In brieven aan haar moeder in 1986 zweert ze dat ze geen dag langer bij Dutroux wil blijven. 'Ik voel me als een stuk speelgoed in de handen van iedereen, ik verstik en ik zou eruit willen en terug komen schuilen onder je vleugel...' (Brief van 8 april 1986)

    De psychiaters die Michelle Martin in 1997 onderzoeken, merken op dat er vaak een groot verschil is tussen wat ze zegt en wat ze doet. Dat leiden ze onder meer af uit de rorschachtest die ze van Martin afnemen. 'Hieruit blijkt dat mevrouw Martin voortdurend heen en weer slingert tussen twee aspecten van haar persoonlijkheid. Aan de ene kant voelt zij zich zeer kwetsbaar en fragiel, waardoor ze zich compleet overgeeft aan een ander, als een slaaf. De samensmelting gaat zo ver dat zij zich uiteindelijk verstikt gaat voelen en bang is voor het verlies van haar eigen persoonlijkheid. Als reactie zal zij zich van de ander losscheuren vanuit een narcistisch zelfbeeld, en de ander verwerpen. Door de afstand die daardoor ontstaat, komen gevoelens van eenzaamheid en onmacht weer opzetten, zodat zij weer toenadering zal zoeken tot de ander.'(2)

    En dus, nadat Dutroux haar vanuit de bajes enkele 'zeer mooie liefdesbrieven' heeft geschreven, zal Michelle Martin twee jaar later, op 16 december 1988, met hem in het huwelijk treden. 'Ondanks de opgelegde scheiding tijdens Dutroux' gevangenschap, heeft ze de band met hem niet doorgeknipt,' aldus nog het psychiatrisch rapport. 'Als argument voert ze aan dat ze niet kon vluchten, omdat hij haar om het even waar had teruggevonden.'

    Martin « Toen Dutroux in 1992 vrijkwam, is hij weer bij mij komen wonen. Hij maakte allerlei toekomstplannen, vooral voor zijn huizen. Zijn notaris had hem gezegd dat als je eigenaar bent van 54 huizen, je volgens de Belgische wetgeving recht had op de titel van baron. Hij was daar erg in geïnteresseerd.» (Verhoor Michelle Martin, 26 augustus 1996, pv 25.381)

    Het duurt niet lang of de routine van weleer keert terug.

    Michelle Martin krijgt een tweede zoontje, incasseert de klappen van haar man, en blijft hem graag zien. Dutroux troeft zijn kinderen af, breekt haar tweemaal de neus, spuwt haar in het gezicht, steekt één keer zelfs een vork in haar nek. Hij brengt zijn maîtresses mee naar huis; ze delen zelfs het bed met het koppel Dutroux-Martin. Eén van zijn maîtresses, Monique W., wordt later zelfs één van de beste vriendinnen van Martin, ook lang nadat haar relatie met Dutroux was afgebroken.

    Slechts op één vlak biedt Michelle Martin enige weerstand: zij en haar moeder hebben zich aangesloten bij de getuigen van Jehova, tot ergernis van Dutroux. Die wordt woest als het tijdschrijft De Wachttoren in zijn huis rondslingert - hij leest alleen Science et Vie. 'Hij werd dan zo razend dat het schuim hem op de lippen kwam,' herinnert een buurman zich.

    Een buurman « Het was een raar koppel, Dutroux en Martin. Het ene moment zag ik hen samen lachen en het volgende ogenblik sloeg hij haar in het gezicht.»

    De gruwelkelder

    HUMO-DOSSIERS Dinsdag 10 mei 2011 - 10u45

    Een buurvrouw « In 1994 is Dutroux met verbouwingswerken begonnen in zijn huis in Marcinelle. Zijn vrouw hielp hem. Het rolluik op de benedenverdieping was altijd dicht. Ook de voordeur ging zelden open. Het gebeurde zelfs dat ze hun touwen en kabels gewoon door de brievenbus staken.»

    Op 24 juni 1995 worden Julie Lejeune en Mélissa Russo in Grâce-Hollogne ontvoerd. Dutroux richt samen met Bernard Weinstein en Michelle Martin de geheime bergplaats in de kelder in. Julie en Mélissa liggen verdoofd op de eerste verdieping, naast de kamer waar hun zoontje Frédéric vaak op de computer gaat spelen. Tijdens een verhoor zegt Frédéric dat hij thuis nooit een meisje heeft gezien.

    Frederic Dutroux « Als ik in Marcinelle was, ging ik bijna altijd boven op de computer spelen, die in de kamer van mijn ouders stond. Soms verbood mijn papa mij om naar boven te gaan. Hij zei dan dat er te veel stof was. Mijn mama mocht er wel binnen.» (Verhoor Frédéric Dutroux, 6 september 1996, pv 100219/96)

    Ook de geheime bergplaats in de kelder heeft de jongen niet gezien.

    Frederic « Ik ging soms een beetje pisang in de kelder drinken. Ik wist dat er een aparte ruimte met een watertank in de kelder was, die vroeger diende om hout in op te slaan. Tot mijn vader een muur heeft gebouwd om die ruimte af te sluiten. Hij vertelde mij later dat hij de toegang ernaar met een wandrek had afgesloten. Ik had op de grond wel twee rails gezien (voor het schuifmechanisme van de toegang tot de geheime bergplaats, red.), maar verder niks.»

    Michelle Martin zegt dat ze niks te maken wou hebben met de gijzeling van de kinderen, maar dat ze wel pogingen ondernam om hen het leven wat aangenamer te maken, en uiteindelijk voor 'surrogaat-moeder' ging spelen.

    Martin « Als ik voor mijn kinderen kookte, maakte ik altijd wat meer voor Julie en Mélissa. Ik wist dat ze anders alleen slechte keuken van Dutroux zouden krijgen.»

    Vreemd genoeg verdwijnt die bezorgdheid van Martin wanneer Dutroux van december 1995 tot maart 1996 in de gevangenis wordt opgesloten. Zowel Dutroux als Martin beweren dat Julie en Mélissa al die tijd in de kelder zijn gebleven. Martin moet voor hen zorgen. Waarom probeert ze de kinderen niet te bevrijden? Waarom belt ze niet naar de politie? Waarom brengt ze de kinderen zelfs geen eten? Michelle Martin put zich tegenover de speurders uit in excuses.

    Martin « Voor mij was die kelder een brandende hel.< > Ik stelde me voor dat er geen kinderen in zaten, maar een leeuw, of wilde beesten die me hadden kunnen aanvallen.»




    01-09-2012 om 10:14 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij het krieken van de dag....
    vastgesteld, dat het weerom aan de frisse kant zal zijn vandaag..... Ik hoop dat ik nog niet moet beginnen met de houtkachel aan te steken..... want we zijn op het gelijkvloers van het gastenverblijf nog niet in staat om er electrische verwarming te plaatsen.
    Omdat we nog héél veel hout hebben liggen, ( van de afbraakwerken) gaan we dit toch eerst opstoken, in ons oud verblijf.... 
    Als het niet teveel waait, zal ik vandaag de opzet maken voor de omlijsting van het raam ( aan de straatkant) van ons huidige woonkamer, eerst moeten al de spleten gevuld worden.... en omdat ik nu héél fijn zand heb... ga ik die klus daarmee klaren....Als het dan handelbaar is , dus redelijk hard geworden,kan ik het verder afwerken met mijn wondermiddeltje...... 
    Het scheelt dat het niet héél hoog is, zodat ik er de gewone trapladder nog net bij kan geraken aan de bovenkant.
    De droogkast staat weeral op volle toeren te draaien, want de wasmachine heeft deze nacht ook haar best moeten doen.... 
    Theo had me beloofd als het zondag goed weer is we nog eens naar de plek zouden gaan waar we oorspronkelijk vandaan komen te gaan bezoeken, de eerste keer was het mistig, en triestig weer....
    Maar zoals het er nu naar uitziet , zal het zeker en vast niet voor dit weekend zijn.

    01-09-2012 om 07:41 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    31-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doodmoe van het wassen,strijken naar beneden sleuren...
    ....en als het dan allemaal netjes opgeplooid en/of gestreken is, de was op zijn plaats leggen.
    Zodanig , dat ik nu ver het eind van de wasperikkelen zie... het zal wel even aanpassingen vragen, als we iets nodig hebben want in de plaats van in de plastieke zakken of kartonnen dozen te grabbelen, zullen we nu eventjes naar de overkant moeten om onze spullen uit de kast te halen, het is wel iets of wat puzzelen geweest om alles in de twee kasten te krijgen, en  het zal hopelijk nog wel lukken voor de laatste stukken...
    Dan ook nog wat opgeruimd in huis, ( alhoewel dat boter aan de galg is, want mijn drie springkonijnen maken er binnen de kortste tijd terug een stal van) maar goed..; ik heb dan toch een gerust geweten, dat ik mijn best doe om een zeer braaf huisvrouwke te zijn) het zegt me eigenlijk geen fluit... want ik sta liever met het plakmes rond te zwieren , dan al dat pietluttig gedoe... dat hier toch niet opbrengt....maar om de achterklap te vermijden, doen we dus héél braaf ons best om toch niet te veel uit den toon te vallen.
    Ze beloven voor morgen beter weer, en theo heeft  de restauratie van de omlijsting aan  het oude huis op het programma gezet... ( voor zijn part, draagt hij wel terug een ongestreken klusplunje)
    Als je alles bij mekaar cijfert , hebben we als het af is wel een prachtige hoeve, maar we zullen het zeker en vast niet gratis gekregen hebben, ondanks dat sommigen denken dat het bij ons vanzelf gaat ... enfin het zal dan  mijn probleem niet meer zijn!

    31-08-2012 om 20:21 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het strijkwerk komt mijn oren uit, want het is héél veel...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze middag reuze grote pannekoeken gebakken... met zo een pannekoeken-plaat.... je hebt bijna geen afwas, en de koeken zijn netjes even groot.....
    Nog maar eens naar boven waar ook een deel van de kleding hangt en ligt... en die moet ik natuurlijk ook weer in de was gooien, verdorie dat is toch wel veel extra werk... der komt dan nog bij, dat ik veel kg's kwijt ben dus verschillende spullen moeten als reserve worden opgeslagen , tegen dat ik weer eens prijs heb op mijn weegschaal.
    Normaliter sta je zo niet stil bij de werkzaamheden, omdat het langzaam maar zeker voortgaat, maar toch is er al een héél verschil met het uitzicht van ons boerderij "toen en nu"... kijk maar eens naar de foto die ik terug heb opgevist.. van verleden jaar in Maart !
    De schots en scheve luiken, alles nog vies en vuil ( en dan heb je de binnenkant niet gezien van de schuren) pff.... wat hebben wij toch al veel werk verzet...

    31-08-2012 om 15:57 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor ik met mijn strijkwerk ga beginnen
    Nog een paar foto's gemaakt , van het werk dat ik gisteren heb verricht... het laat natuurlijk niet zien, in wat voor een houding ik dan sta op de ladder.....
    Het kleine raamomlijstingske laat ongeveer zien hoe ze ervoor eruit zagen... en natuurlijk moet als alles droog is geworden alles hersteld , dus gerestaureerd worden, zodat de gevel 1 mooi geheel wordt.










    31-08-2012 om 10:03 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini-concert,zoals alleen de britten dat kunnen klaarspelen...
    http://www.youtube.com/embed/ik9AtJQXaHQ?rel=0

    31-08-2012 om 09:43 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ze hebben voor vandaag triestig en koud weer voorspelt...
    en inderdaad, het is net of we zijn de herfst al ingeduikeld...
    Gisteren om een nieuwe Kärcher geweest, want we mochten die van de overbuur gebruiken, maar ik was bang dat er iets zou kunnen stuk gaan, en we moesten hoe dan ook toch een nieuwe aanschaffen....We gingen voor een redelijk goedkoop model, maar hebben uiteindelijk toch voor een zwaarder en duurder uiteraard gekozen, omdat de pomp aluminium is en er toch meer kracht achter zit..... de oude verflagen, en dito mos... krijg je alleen met schuren er niet echt gemakkelijk af, en met hogedruk is toch het meeste dan verdwenen, op dit model zit er ook een reservoir voor reinigingsmiddel, dat je uiteraard ook kan vullen met je eigen produkt, want dit middel was nu niet echt geschikt om de laatste mosrestanten te verwijderen?
    vandaag eerst en vooral de gewassen spullen strijken, en voorlopig in de dressoir van de nieuwe slaapkamer leggen. ik ben het onderhand beu, van steeds opnieuw de spullen te wassen die we niet gedragen hebben... en als het weer het nadien toelaat ga ik de omlijsting van onze huidige woonkamer dus ook aan de straatkant restaureren en de happen omlijsting die verdwenen zijn er terug aan zetten... met zelfbedachte specie....

    31-08-2012 om 09:36 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    30-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik heb gisterenavond, nog een hele fijne avond gehad...
    Lekker lang getelefoneerd.....met mijn breimaatje.... over van alles en nog wat, maar natuurlijk ook over breimachines, service van sommige firma's..... en terwijl wij zo lekker aan het babbelen zijn, is er een serieus onweer komen aanwaaien, eerst alleen maar donkere wolken en bliksemflitsen zonder het lawaai van donder... ik zag wel aan de Jef zijn manierkes dat het iets groots ging zijn, want hij zou in elke spleet gekropen hebben die hier te vinden was... en rond half negen is het dan hier deftig beginnen spoken, omdat onze muziekmaker gans den dag heeft opgestaan, en we in de vliegende vlucht alles moesten afsluiten, en opruimen, zijn we die vergeten afzetten, dus al de spinnekoppen hebben gans de nacht een disco gehad, ik hoop dat de buren niet komen preutelen, 
    je hoort het bijna niet op de koer maar de venster aan de straatzijde stond geklikt en dan hoor je natuurlijk wel de muziek spelen....
    vandaag ga ik gewapend met een strijkplank en strijkijzer onze kleding , die gewassen is( het was weer helemaal bestoft ,ook hetgeen in de kast lag) strijken en in het nieuwe gedeelte opslagen...
    Bij de eerste controle van de omlijstingen, moet ik zeggen dat alles er pico-bello uitziet, het dure produkt om waterdicht te maken, doet bijzonder goed zijn werk....
    Ik moet volgende maandag zeker en vast nog wat papieren bij mekaar halen .... zodat we werk kunnen maken van ons hekwerk... want ons Luna muist er altijd van tussen, zogauw we onze aandacht iets of wat verslappen, en dan kunnen ze gans de dag buiten spelen, nu moeten ze merendeels binnen blijven, en ik kan verzekeren , dat ze zich daar ook super amuzeren, mijn zeteltjes die ik gekocht had( tweede hands), zien er niet meer uit 
    zo en nu verder mijn bakske koffie verder uitdrinken... en stillekes aan mijn gewassen en gedroogde spullen naar de overkant verhuizen.... 

    30-08-2012 om 07:49 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    29-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We hebben gisteren een hele productieve dag gehad...
    Theo heb ik lekker laten uitslapen, en dan ons dagprogramma opgesteld, voor mezelf stond er uiteraard weer de omlijstingen van de ramen die ik al onderhanden had genomen, terug op het programma, ik zou niet graag hebben dat al dat werk teniet wordt gedaan door het winterweer , dat binnenkort er weer zal aankomen....
    en dan de ramen afgewassen... er is me wel opgevallen, dat ondanks het serieuse prijskaartje van de tubes siliconen, ze vergelen dus die zal ik opnieuw moeten afwerken, met spullen die we van Belgie meebrengen....
    Theo heeft verder gedaan aan de keukenvloer..... het is een werk van lange adem.... omdat de keuken meer dan 25 m² is.
    Onder avond een aziatische stoofschotel klaargemaakt , maar in de plaats van rijst heb ik Ebly genomen, dus tarwekorrels.... ik had voor twee dagen voorzien, maar het smaakte zo goed, dat alles in 1 keer op was.
    Ons buurtjes zijn terug, en ze waren blij dat ze terug op hun stekje waren, ik kreeg ook de mededeling, dat ik kijkgeld moet beginnen vragen , want dat iedereen, steeds zijn hoofd draait naar hetgeen klaar is van conzole's..... en dat ik gek zou zijn om het product dat ik gebruik zou verklappen...Met nog het 1 en ander van een opmerking over deze mensen in het algemeen, maar dat ga ik hier niet neertokkelen.
    Vandaag algemene stookdag op den hof, er staan weeral grote zakken schavelingen in de weg en het vloeren brengt ook veel afval mee... dus opruimen geblazen.... ik zou graag aan de omlijsting van het raam aan de straatkant beginnen, maar ten eerste is het al veel te warm geworden want de zon zit daar tot ze onder gaat, en het is echt veel te hoog voor mij... ik ben maar 1,60m en mijn armen zijn navenant, dus moet ik halsbrekende toeren doen, om overal bij te kunnen, gemiddeld moet alles vier keer een laag krijgen(uiteraard als alles al afgeschuurd en afgewassen is, want dat tel ik niet eens mee)het is dus enorm veel werk, maar het loont echt de moeite.... deze morgen waren er al wandelaars ( om een uur of 7 die al aan het keuren waren, en verderop met hun vingertjes aan het wijzen bij de geburen)

    29-08-2012 om 12:16 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    28-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn nog eens met een intensieve anti-cholesterolkuur begonnen
    dat wil zeggen, minder frietjes , veel groenten, fruit ,mager vlees, en onze thee, die er de laatste week een beetje van tussen was gevallen....
    In elk geval.. als je de thee een week of twee gedronken hebt, zie je het aan je huid, je lijn en je voelt je ook vele fitter.... 
    Het is geen kwakzalversmiddel want verschillende universiteiten hebben er onderzoek naar gedaan, en ik ben daar ooit per ongeluk mee in aanraking geraakt.... want hij wordt eigenlijk nergens gepromoot .... maar zelfs theo, die nogal een ongelovige thomas is , is hier echt van overtuigd dat het aan je vege lijf deugd doet, zonder nevenwerking, en het fijne van de zaak is hij smaakt ook gewoon naar thee, en niet naar 1 of ander vies brouwsel...
    Meschien na het eten terug een uurtje of twee gaan vissen.... want het doet theo goed dat beetje ontspanning... en onze Jef... kan dan zichzelf ook uitleven met in het kabelende water te proberen bijten een eindje verderop.... 

    28-08-2012 om 16:01 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lekker uitgerust...
    Het beloofd een zonnige dag te worden.... Theo slaapt nog, het tegelen eist zijn tol.....Voor de benedenverdieping, is het zo nog maar niet klaar... nog ruim 35m² te gaan.... hij heeft het eerste gedeelte wel al ingewaterd zodat we op dit stuk al spullen kwijt kunnen die anders in de weg staan, maar die toch direkt nodig zijn......
    Gisteren ook nog in de vlucht wat van die lekkere nectarines gaan halen.... want dit is echt een lekker en gezond snoepje.
    Het eerste bakje troost is al binnen en mijn inspectie is ook al achter de rug... het is niet te geloven, hoe mooi de omlijsting is geworden van het eerste raam aan de koer... het was het grootste zorgenkind met veel stukken uit, plekken met een soort verharde verf/bitumen of iets in die aard...
    om te beginnen natuurlijk eerst de zaak afgeschuurd, afgespoten met water, en dan de stukken die er niet meer waren bijgewerkt..... nu dat alle handelingen achter de rug zijn, is het net of de omlijsting is helemaal spik-splinternieuw..... ik heb in mijn ogen gewreven, omdat het eigenlijk niet te geloven is.
    Het laatste werkje dat ik daaraan nog moet doen is het raamkozijn en natuurlijk de vensters goed wassen.
    Mijn handen jeuken om de grote boog aan de hartjespoort onder handen te nemen!!!!

    28-08-2012 om 08:03 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    freddydewachter
    blog.seniorennet.be/freddyd
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!