Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    21-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is of den duvel er mee speelt !!

    We hebben de laatste nieuwe router ( livebox) en die blijkt niet compatibel met mijn smartphone, waarom honderden eurootjes betalen als je met dat ding niet op het net kan!.. dus naar  vesoul deze reis! of je het gelooft of niet ! , de boutique van orange was voor 1 dag uitzonderlijk gesloten !! ik denk dat je de stoom uit mijn oren zag komen !! maar goed, we zijn dan maar eens lekker gaan chinezen !! en dan naar ons favoriet bakkertje geweest om een partij broden die voor ons klaar stonden, wat ik had hem dus verwittigd dat we langs zouden komen !! dus weer geen pizza maar al de groenten en vlees stonden al klaar dus ik moet genoodzaakt de saus klaar maken, om die waarschijnlijk dan morgen avond op te peuzelen!! het is toch wel héél erg !! zo een kramiekelijke service... pffff !!! 

    21-11-2013 om 17:59 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een super goeie morgen vanuit een onder gesneeuwd Melay !!

    Ik ben even blij als jullie allemaal dat ik terug kan schrijven, want net als verschillende mensen hebben geschreven  ben ik even verslaafd aan het schrijven .. zoals jullie aan het lezen, en ik kan met de beste wil van de wereld, mijn gelukzalig gevoel niet beschrijven ... ( hoe het voelt dat mensen met ons meeleven en dat ik van mijne kant een beetje amuzement kan brengen in de al zeer triestige tijden van crisis !!

    We zullen toch nog eens naar een pc winkel moeten want we krijgen de computer en de laptop niet op draadloos geïnstalleerd... en daarna gaan we dus het speciale keukenblok installeren...

    Wat er allemaal zoal gebeurd is tijdens de afgedwongen stilte:

    Onze buurman is super content van de sokken die ik in de eerste plaats cadeau had gedaan, ( na een proefweek ,heeft hij der komen bij bestellen en gisteren , kreeg ik nogmaals te horen dat hij uiterst blij is met mijn sokken en dat ik er nog zal moeten breien.... 

    HIJ vertelde dat gewone sokken voor hem een marteling zijn, omdat de elastiek in de boord ( die veel te strak gespannen staat voor zijn benen) zijn bloedsomloop afknellen en hij daar dan vreselijk veel pijn van heeft... Het mysterie, van zelfgebreide sokken, en zeker met de industriële opzet voor de singermachientjes.... is dat ze niet knellen , maar dat de sokken ook niet afzakken en mooi op hun plaats blijven zitten !!

    Dat  ik tot de vaststelling ben gekomen, dat je geen savooie-kool met petatten in de pruttelpot moet klaarmaken, want dat dit een ramp is !!( de hondjes en de poes waren er zeer tevreden mee )

    Na een proefperiode die begonnen is de vrijdag...kan ik in eer en geweten vertellen, dat de magneet-armband en hangertje ( ketting) echt super goed zijn.... heb ik bij liesbeth in Ede aan geschaft... Het is goed als je reuma of artrose hebt, stress hebt, last hebt van slapeloosheid etc.... 

    Het helpt volgens Liesbeth ook bij overgangsklachten , astma en allergiën .... 

    Ik ben deze morgen opgestaan bruisend van energie ( de zoutlampjes helpen natuurlijk ook wel mee) en het feit dat we al meer dan een jaar niet meer roken... is dus ook wel super uiteraard !!

    Ik ben ook terug begonnen met sloten Thee te zetten elke dag !! de thee die ik  een jaar geleden heb beschreven.....

    Door het niet meer roken en omdat ik een stresskonijn ben ... en dan veel eet en snoep... ben ik zowat verdubbelt van omvang!! 

    Ik ben dus volledig afgekikt  van mijn sigaretten-verslaving en ga dus nu proberen om aan mijn dikke streep... lees lijn... wat af te krijgen, uit ervaring weet ik dat honger-dieëten water naar de zee dragen is, en de kilo's die je kwijt geraakt bent op korte termijn, dubbel aantikken als je met je diëet gestopt bent !! ( ik heb trouwens geen personen-weegschaal in gans mijn franse menage)

    Anders eten, is dus de boodschap.. dus de warme maaltijd verschuiven naar s'middag's... en om zeven uur s'avonds het laatste wijntje... want 1wijntje kan geen kwaad maar uit ervaring weet ik dat het zo gezellig weg drinkt als je zit te babbelen.... en plannen zit te maken..... 

    Zo...IK beloof al twee dagen om plaat-pizza te bakken maar door de internet-historie is dat er telkens bij ingeschoten !! vandaag zeker en vast !!

    Ons Molly is dus een droom.... Zij is even aanhankelijk als een hond, alléén is ze verfijnder in haar maniertjes !!..

    Wij zijn echt in de wolken met het cadeautje op vier pootjes , dat ze hebben binnen gebracht.... en Molly is blijkbaar in de wolken met ons, er gaat geen uur voorbij of we worden overstelpt van de knuffeltjes... eerst kom ik aan de beurt, en daarna krijgt Theo de volle laag !!... Ze babbelt ook.. ze vraagt echt melk en brokjes... valt er eens een specialleke uit de bus en het krijgt haar goedkeuring, dan geeft ze dus een speciaal geluidje, ik kan het niet beter omschrijven als een situatie  waarin  Theo zegt als ik een vers gebakken taart op tafel zet :" LEKKER!!"

    Zo nu ons catschoe bottekes boven halen en met schanulleke sneeuwballen gaan smijten !

    21-11-2013 om 08:27 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    20-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk!!, wis en waarachtig, zonder overdrijven !!

    We hebben terug vaste ( en van deze keer hopelijk een goedwerkende) vaste telefoonlijn, internet en ik heb zotte kosten gedaan en nog een franse gsm(smartphone) aangeschaft ook...

    Toen de biefstukskes in de vriezer beland ware,  had de vaste lijn( dus ook ons internet) zijn geest gegeven..... vreselijk vervelend, want we hadden verschillende afspraken gemaakt .. en konden zo niet verder afspreken, 

    De naaste buur die ook een pc heeft lag met dezelfde problemen in panne !! en pas vandaag is echt alles opgelost... hééél erg vervelend !!

    Onder tussen zijn we al vele dagen verder.. hebben we het razend druk gehad !! Heerlijk !! De problemen met de verwarming in antwerpen zijn uiteindelijk opgelost geraakt!! ( ook zo nog iets.. verkeerd begrepen, of dommigheid kan ook nog  , weet niet goed onder welke benoeming ik het moet plaatsen!)

    In antwerpen zitten we ook met een kwakkelend internet en ik heb besloten om dat op te zeggen de paar uurtjes dat we daar zijn, moeten we het maar zonder stellen !! 

    Omdat ik veel vrienden en vriendinnen heb die dit blogje lezen en ik wel dacht dat de mensen die me dikwijls een mailtje sturen ... ongerust zouden zijn door de plotse stilte ... ben ik bij de buurman gauw een paar mailtjes gaan versturen want ... iedereen was inderdaad serieus ongerust... 

    Trouwens ik heb later ook vernomen dat er ook veel, héél veel nederlandse mensen met plezier onze franse capriolen lezen, en de mensen waarvan Liesbeth en Leo gesproken hebben en ook in frankrijk wonen ( in de zomer) gaan we volgend jaar eens uitnodigen .. om samen met onze maatjes lekker de vakantie te vieren !

    Dan zijn we naar de vrienden van Theo gereden ( Ede , nederland) en hebben  ons daar reuze geamuzeerd,we hebben de banden super goed bijgewerkt, en hopelijk mogen we met zijn allen genieten van een super-vriendschap.... IK ben al dikwijls besodemieterd, en had zowat mijn buik vol van al die super lieve mensen die na eventjes kennis te hebben gemaakt ons duidelijk lieten zien dat ze niets anders wilden dan ons voor hun super arrogant en egoïstisch karretje te spannen !! ...

    Deze mensen hebben mij  laten zien , dat er nog mensen zijn die denken en voelen zoals wij, die ons bedenkingen enorm goed begrijpen...omdat ze ook al héél dikwijls bedondert en bedrogen zijn

    Dus hebben we besloten  van met ons groepje lekker onder mekaar te genieten.... soms van ver, en soms ( vakantie's van héél dichtbij)

    20-11-2013 om 17:17 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    06-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voila
    het braden en verpakken is achter de rug.. ferm gevochten om met kapotte vingers de zakskes toe te knopen, ( ook het typen gaat niet echt vanzelfs ) en de sneukelpot van de beestjes, zelfs ons Molly is gek op de inhoud !













    06-11-2013 om 14:41 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Telefoontje gekregen ...
    Dat enorm in de smaak viel, ik kon van een noodslachting rundsvlees kopen ( uiteraard bio ) en zodoende heb ik lekker runds voor een schappelijke prijs, omdat ik toch veel met de pruttelpot werk heb ik dus valse filet aangeschaft , deze middag versnijden( naar mijn eigen smaak en goesting..) en daarna ga ik die al volledig opbraden zodat die nadien recht in de prutteltoestand kan gelegd worden en ik geen tijd moet verliezen met eerst te laten ontdooien het kan zijn dat ikeen foto  maak van mijn eigen privé beenhouwerij !

    06-11-2013 om 12:29 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEn heerlijke ( doch kletsnatte) goeie morgen gewenst!!
    De spray voor mijnen zere schouder moet aangevuld worden hopelijk hebben ze hier zoiets bij de apotheker !! ....Het was weer eens fabelachtig lekker opstaan, lekker uitgerust, en Theo vind dat je werkelijk de werking van de zoutlampen kan voelen....Het is echt ontstressend zegt hij !!
    Ik denk dat ik vandaag kippepastei ga maken met de rest van de kip , het beest was bijna zo groot als een kapoen( jonge kalkoen) maar wel super lekker van smaak !!....... Theo had de keuze , tussen kip-currysalade( voor op het brood,) of dus de pastei, en hij verkoos het laatste !! met gebakken aardappeltjes!!! geen slechte keuze !!
    Vandaag gaat het plavondje in het mini doorgangske.. en kan ik daarna de rest afwerken.... de kant die ik gisteren heb afgewerkt is aan het drogen, ik ben benieuwd naar de uitstraling als alles goed gedroogd is !! ik denk dat ik zo de muren van de schuren ... allemaal zo ga doen ... het is machtig mooi en helemaal niet duur van materiaal , alléén ... veeel geduld.... heel veel geduld zal ik dus nodig hebben.... een echte opdrachte voor echte ..; geduldige menskes !! 

    06-11-2013 om 08:47 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    05-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MIjn taak zit er bijna op
    Ik ben blij dat ik deze middag warm eten op tafel heb gezet !! want mijn vatje is af !!
    ik kan nog amper pap zeggen en mijne rug en schouder speelt op, dus extra pijnstillers, een goeie hete douche en riebedebie naar mijn beddebak !!
    De originele doorgang naar de varkensstal, ( nu dus de badkamer) hebben we veel verkleind eigenlijk op het nippertje van te smal en moest ik dus vliegensvlug een oplossing bedenken om de minimum verreiste maten aan te kunnen houden ... en zie het is meer dan goed gelukt!! Mijn rug voelt als een rotte eike balk... mijne schouder daar hebben ze precies met een moker opgeslagen , maar het resultaat is gewoon enorm prachtig, de vieze vettige mottige beklodderde rotsblokken , veldkeien en zandstenen waarmee de oorspronkelijke dubbele deur (eigenlijk een soort poort) was opgebouwd is dus nu een prachtige muur helemaal ingevoegd met wit, en de vieze stenen zijn helemaal erg mooi geworden !! later zal ik wel een foto plaatsen als de rest van die ingang ook is afgewerkt!! ..
    In den beginne dacht ik , " meiske , nu hebt ge den bal mis geslagen .... het gaat op niet veel trekken !! maar een paar uurkes en veel engelengeduld verder!! is het werkelijk zoals ik het me had voorgesteld, het was weer een :"deja vu "... Theo is in de wolken.... 
    Nu mijn laatste werkske is ons broodje voor deze avond lekker vers met een knapperig korstje klaarmaken en een douche.. en dat zit er mijne vruchtbare dag weeral op !!

    05-11-2013 om 17:11 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huisregelement van hondjes voor mensen !
    1.Kom niet naar huis met de geur van andere honden !
    2.Al het lekkers dat je eet , moet je mij ook geven !
    3.roep me niet, of leid me niet naar de waskuip !
    4.Laat me terug buiten, zelfs als ik juist terug binnen ben, want dan ben ik een plekje vergeten te        besnuffelen
    5.Ik slaap waar ik wil, zelfs als je over mij struikeld
    6.begin niet te Ssschhhen als je aan de telefoon bent, want dan ik heb iets gehoord !
    7.geef me geen duw als ik zijdelings in het midden van je bed slaap, je hebt genoeg plaats aan de      kant
    8.Denk niet dat je alleen uit de kamer kan gaan
    9.Alles wat op de vloer beland , wordt dus van MIJ
    10 Je kan ook nooit meer alléén gaan plassen !!

    05-11-2013 om 10:56 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een nachtrust !!
    Lekker uitgerust !! 
    Het is droog , en mistig !!... Gisteren de grootste voorbereidingen gemaakt om de doorgang ( een muur van een meter dik in rotsblokken gemengd met zandsteen) af te werken !! , Diegene die echt los geraakt waren door de tijd ( ze zijn honderden jaren geleden gewoon gestapeld en tussen de stenen in de kieren dus gewoon zit of zat er zand,dus het is niet moeilijk dat er af en toe eens iets in mekaar dondert ) heeft Theo opgemetst en ik ga die dus vandaag volledig opvoegen als dit werkje gedaan is ga ik proberen om een zandstenen sieromlijsting te brouwen aan de kant van de keuken dus vingers kruisen en hopen dat  het lukt !!
    Theo is gisteren ook in de tuin geweest en zegt dat de spruitkool en de winterbloemkool er magnifiek bijstaan ( verwacht nu geen reuzebloemkool maar zo de grote van een soeptomaatje!!d'as toch al beter dan niets !!
    Vandaag een lekkere sappige hoevekip met gekookte aardappeltjes..... We hebben per wijze van experiment, de warme maaltijd naar de middag verandert!!dus s'morgens is het voor mij alle hens aan dek !! wil ik De rest van de voor mij weggelegde taken ook nog kunnen uitvoeren !!

    05-11-2013 om 08:39 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    04-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is hier zwaar aan het stormen !!
    Omdat ik eigenlijk technisch werkeloos ben voor de middag , eerst en vooral een goeie grote pot tomatensoep gebrouwen, zo van het type waar je lepel bijna in recht blijft staan, van de vele groenten die er in verwerkt zijn!! 
    Gisteren avond nog een deugddoend gesprek gehad... Met Liesbeth dat we dus binnen kort naar Ede op bezoek gaan ..... en dat we vastgesteld hebben dat de wereld héél klein is op sommige momenten, en er situatie's beschreven zijn ... die niet echt met de waarheid kloppen..... Dat het eigenlijk feitelijk maar goed is dat de kleinste raamkes al op hun plaats geraakt zijn want dat het anders zou binnen regenen !!

    04-11-2013 om 11:37 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is hier aan het spoken... dat het niet schoon meer is !!
    Alles klappert, de regen kletst in je gezicht...echt erg!!... en daardoor komt het natuurlijk dat ik gisteren zo een beetje dood ging van de pijn in mijn schouder... en nog andere bottoestanden .. de lucht die blijkbaar een dag of zo op voorhand  geladen is met electrische deeltjes daar ben ik zwaar gevoelig aan !!
    Omdat we nog maar net een storm verteerd hadden, dacht ik al heel wat anders !! en ik denk dat er verschillende mensen wel weten welke pijn ik beschrijf !!
    Eigenlijk is het een opluchting , nu dat ik weet dat het over onweer gaat !! want ik was echt al zwaar ongerust !!...
    Goed vandaag gaan we dus verder met de doorgang naar de badkamer af te werken!! ...en ik hoop dat de afgewerkte muren toch mooi worden, want het is een hele ommezwaai geworden, waar ik eigenlijk niet opgerekend had !! maar goed !! het is nu zo en niet anders, dat is dus altijd mogelijk als je een bestaand oud krot opknapt !!

    04-11-2013 om 09:29 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    03-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was een super gezellige dag !!
    Eerst en vooral lekker uitgeslapen (meer voor Theo dan voor mij.. als ik wakker ben wil ik vooruit !!) Die de zachte super zalige nachtrust aan de zoutlampen wijd!! ( die hebben lang staan branden want ze verbruiken niets en het licht dat ze verspreiden stoort absoluut niet !)Daarna de slaap/leefkamer een beetje meer georganizeerd , doordat we nu meer in de slaapkamer vertoeven heb ik de tweede breimachine een andere plaats gegeven !...
    Daarna de buurman aan de deur gehad met de tradionele choucroute menu , waar we elk begin van de winterse toestanden worden getrakteerd !! en het is telkens een hoeveelheid om U tegen te zeggen ...en ook zijn werk gaan bewonderen ( want hij heeft in de leefkamer een nieuwe vloer gelegd!! Nadien op ons gemakske de camionette leeg gemaakt , want we zijn om zand, keitjes en cement geweest , zodat we kunnen betoneren !! 
    Een verkwikkende douche en een toerke gaan doen... langs de kleine wegen !! om zo af te zakken naar Foulain,  en daar eens Emaüs te gaan bezoeken, je kan werkelijk zien dat de crisis nog vollop woed, want er waren niet veel mooie spullen , maar wel dure afgeleefde meubeltjes die echt veel te prijzig waren voor de staat waar ze in verkeerde !! maar ach we hebben al zoveel en ik ben best wel kieskeurig !!Ik hou van mooie antieke spulletjes, maar niet van oude rotzooi !!
    Zo en nu lekker eten en daarna een filmke kijken !! 

    03-11-2013 om 19:24 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.benieuwd over wat ik nu allemaal verteld heb
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voila, dat is er eentje zoals wij der twee gekocht hebben.. maar belange niet zo duur !! ( in deze franse firma vragen ze voor exact dezelfde lamp 32,95 eurootjes )

    03-11-2013 om 09:36 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk geslapen
    Maar buiten is het winderig en kletsnat !!
    De zoutlampen zijn in gebruik genomen, en Theo zegt dat hij heerlijk ontspannen is, omdat hij enorm goed heeft geslapen ( meschien erg vlug op de lampen gepind, maar dat stond ook bij de eigenschappen van de himalaya zoutlampen )
    Dus zijn we eigenlijk wel blij met onze aankoop ; ik heb ondertussen natuurlijk wel weer een beetje aan het uitspitten geweest wat de goeie eigenschappen van die lamp zijn !!! 

    Als de zoutlamp in gebruik is zorgt de warmte van de lamp binnenin ervoor dat hij ionen gaat verspreiden die negatief geladen zijn. Die negatieve ionen kunnen dan zorgen voor schonere lucht. Hoe doet zo’n lamp dat eigenlijk? Dat gaat zo: de lucht om ons heen bestaat uit vele deeltjes, waaronder (positief geladen) deeltjes zoals stofdeeltjes die we met het blote oog haast niet kunnen waarnemen. Vervuilende stoffen in de lucht komen in onze leefomgeving erg veel voor, en de ionen ervan zijn positief geladen. De werking van de zoutlamp is om die positieve ionen te neutraliseren, door het uitstralen van negatieve ionen. Als dat gebeurt worden de geneutraliseerde deeltjes zwaar en deze vallen dan uiteindelijk neer, waardoor ze dus niet langer in de lucht zweven. Dus is de lucht dan minder verontreinigd. Elektrische apparaten in huis zorgen ook voor de zg. elektrosmog, die zowel onze concentratie als onze de ademhaling negatief kan beïnvloeden. Ironisch genoeg zijn er veel luchtionisators, die bedoeld zijn om de lucht te zuiveren, maar die zelf weer hun eigen vervuiling produceren. Met een zoutlamp wordt de elektrosmog aanzienlijk verminderd; deze zoutlampen zorgen ervoor dat ook de elektrosmog van andere apparaten, zoals computers, in huis of op kantoor wordt geëlimineerd. Kortom het is een luchtzuiveraar die zelf de lucht niet vervuilt, bij mensen die roken ( of in ons geval gerookt hebben !) Het werkt ook kalmerend dus anti-stress !! ziekenhuiskamers, als nachtlampje in kinderkamer!!... bij pollen-allergie!! astma, etc... wie aan kleur-therapie doet kan het 15-volt lampje vervangen door een lampje met een kleur !!

    03-11-2013 om 08:53 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    02-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mensen die me echt héél goed kennen ...
    Weten dat ik iets heb met zout !! handgeschept zout van alle windstreken en het witte geraffineerde goedje in bussen aan een halve euro de kilo  en dan heb je nog teveel betaald , als je een beetje zoekt , naar dat vergif !!.. dat eigenlijk geen echt zout meer is, in echt zout zitten nog allerlei mineralen en spoorelementen die we nodig hebben ( uiteraard minuscuul, maar we hebben het wel degelijk nodig)
    echt zout heeft ook  geneeskrachtige eigenschappen, en ik zweer met het Himalayazout, dat een rozige schijn heeft en redelijk prijzig is !! .
    Dat gebruik ik bij kleine lichamelijke ongemakjes, en sommigen die kind aan huis zijn weten dat ik Theo geholpen heb , met iets waar hij al jaren veel leed en mizerie door had, geopereerd werd en het telkens terug kwam !! 
    en nu !! nu heb ik me twee mooie lampen gekocht om in de slaapkamer te zetten  de(licht) bollen zijn gemaakt van Himalayazoutkristallen en geven een difuus licht af, de lampjes worden warm waardoor de kristallen uiteraard ook verwarmt worden en  negative deeltjes verspreiden, die goed zijn voor onze gezondheid, dus nu maar hopen dat we der vlug profijt van zullen hebben !!

    02-11-2013 om 18:33 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is guur weer !!
    Niet echt stervenskoud , want het is buiten 13,5 graden celcius ! maar het stormt !! miezerige regen kletst in je gezicht en de wind laat de luiken rammelen !!
    Ik ben best wel blij dat de luiken ondertussen helemaal klaar zijn om hun beslag te krijgen ( maar door geen provisie in de winkels dus,eventjes uitgesteld!)
    Dus zal er vandaag het 1 en ander worden voorbereid om de doorgang af te werken die van de keuken naar de badkamer leid !! 
    Ik ben echt super-blij dat ik alles nog eens héél goed heb nagekeken omtrent de wetgeving met deuren, deurgaten etc. voor minder-valide ( in ons geval zal dat minder mobiel zijn, want we zijn niet van plan om een hospitaal op te richten, dus het is eigenlijk voorzien voor mensen die minder goed uit de voeten kunnen, maar toch zelfstandig hun ding kunnen doen, en zo vakantie kunnen vieren )
    Het zal je maar overkomen en afgekeurd worden voor 2 cm's !!Het was voor Theo een zware teleurtelling , want die dacht van de klus dus tegen s'avonds af te hebben en nu zal dat toch wel enkele dagen in beslag nemen.... en in de plaats dat we dus de rechtse kant gaan beslaan met een lambrizering en gyproc, heb ik ondertussen de grote rotsblokken, proper gemaakt,( afgekrabd, de voegen uitgekrabd en dan volledig afgeborsteld en geschuurd !!)
    Vandaag ga ik in de ruitjesschuur ook een grote wasdraad spannen zodat de was daar kan drogen als we daar niet aan het werken zijn, het tocht daar ongelofelijk dus gaan we van een nood een deugd maken, en zal dat de electriciteitsrekening een klein beetje aan de plausibele kant houden !!
    Zo nu lekker onze yohurt  en in de startblokken !!

    02-11-2013 om 07:56 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    01-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De binnen werkskes aanpakken !!
    We komen weeral ijzerwaren te kort om de luiken verder af te werken en op te hangen, het is echt... soms niet te doen !! de kleine klutskes die winkels binnen hebben hier in de omtrek is echt armzalig en om grijs haar van te krijgen !! 
    Maar goed, dan niet getreurd we zitten niet om werk verlegen en nu zijn we dus begonnen met doorgang van de keuken naar de badkamer, die staat nog in alle ruwe, armtierige vieze glorie te wachten om afgewerkt te worden zodat dit smerig en vies zicht ook verleden tijd is, maar OOooooweee, daar hebben we een probleem!!, de minimum doorgangsbreedte moet 90 cm zijn(mindervalide vriendelijke toestanden ), en als we de zaak afwerken zoals we eerst gepland hadden, houden we maar 86cm over.... Dus dat werd dus serieus nadenken.... UIteindelijk hebben we de zaak opgelost, maar zal de afwerking uiteindelijk meer tijd in beslag nemen dan gepland ... goed, we gaan ons toch niet laten afkeuren voor vier cm's !! en nu hup met verse moed terug aan de slag !!
    Het zal nog een tijdje duren eer ik de controlende instantie's ga vragen om de gite's te keuren, maar ik wil echt op alles voorbereid zijn !! en tevens hier en daar eens de puntjes op de I zetten !!

    01-11-2013 om 16:15 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het begint stillekes aan op de winter te gaan trekken...
    Toen de hondjes gisterenavond hun laatste keertje buiten moesten voor ze de bench in moesten om te gaan slapen , was het kraakhelder buiten!! Dat resulteert in echt koud maar droog weer !!
    Echt novemberweer, de chrysanten op de kerkhoven zullen weinig of niets hebben geleden van vorst denk ik !!Het is net zoals  veel andere gebruiken , comerciëel opgeklopt, er  zijn toch ook veel mensen die veel van hun dierbaren verloren hebben en absoluut niet willen onder doen voor anderen , zelfs als ze het hun eigenlijk niet kunnen permitteren, Ik weet dat er in Belgïe verschillende dorpje zijn waar ze het gecommercionalizeerde (hier zal wel 1 en ander verkeerd geschreven zijn, maar ge snapt wat ik wil zeggen zeker hé?) van allerheiligen hebben verbannen ... Iedereen gaat met zijn allen met kaarsjes ( Theelichtjes) naar het kerkhof,om daar hun dierbare overledenen te herdenken, nadien worden er dan pannekoeken of wafels gebakken... en dat vind ik zo een hartverwarmend gebruik dat dit meer in zwang zou moeten geraken !! niet iedereen heeft duizenden euro's per maand te spenderen, en toch missen zij hun dierbaren ook !!
    Het is ook weer om de echte winterse kost klaar te maken zoals erwtensoep, zuurkool met rookworst, lekkere pannekoeken... met een geurige tas koffie,en uiteraard wordt het ook de tijd om wildschotels te bereiden................Ik kijk er al naar uit,want we worden deze winter zeker en vast aan de dis verwacht bij onze kennissen die ons toch wel hier en daar goeie tips geven en die ook de gaten in mijn persoonlijke cultuur dichten.De heer des huizes is een verwoed jager... en ze kunnen dus de heerlijkste wildgerechten voorschotelen,....
    Ik heb beloofd om vandaag pannekoeken te bakken !! en ik heb dus van Belgie en Nederland verschillende suikers en stropen meegesleurd , want die zijn hier niet te vinden !! zoals de licht bruine  meelsuiker( het pak met dat kinderkopje op), parelsuiker ( is hier ook haast niet te vinden , voor bvb luikse wafels te bakken) kandij  suiker en siroop ...en dan al de stropen van nederland !!
    Ikzelf heb het liefst op de rand van mijn bord van alles een beetje , een toef echte boter, een beetje meelsuiker, een beetje kandij-siroop een beetje (echte)confituur, en een beetje Butter-scotch-stroop !!....Als ik pannekoeken feestjes geef ... staat er altijd per persoon deze waaier van mogelheden op tafel...en dan vergeet ik nog de gewone kristalsuiker !!
    Vroeger maakte ik ook wel eens zoute pannekoeken , een streekgerecht van de west-vlaanders... boekweit-pannekoeken met spek en siroop MMMmmmmmm !! lekker !! 
    Zo nu aan de slag !! eerst en vooral het beslag maken zodat die kan "trekken" 
    Deze middag gaan we waarschijnlijk de tuin winterklaar maken !!

    01-11-2013 om 09:05 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    31-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij de buurman op het dak lag een wit laagje !!
    De meteo had dit niet voorspeld, dus ik hoop dat mijn zwarte bonen het nog goed doen !!
    want dat zou een zware streep door de rekening zijn voor verschillende mensen !(zaaigoed kapot)
    Vandaag gaat Theo verder werken aan een folieke , dat we later  op elke slaapkamer gaan gebruiken !! en dit gaat eerst en vooral ons nu heel goed van pas komen sé !!
    Ondanks dat het blijkbaar goed koud was deze nacht, hebben we daar in het nieuwe gedeelte niets van gemerkt, Het is echt met argus ogen dat ik de temperaturen in het nieuwe gedeelte opvolg.... 
    Dat komt natuurlijk ook wel doordat ieder zijn mening heeft gegeven over stoken met electriciteit, uiteraard is het wel zo dat die mensen hun huizen niet geisoleerd zijn , en in de meeste gevallen geen dubbele beglazing in de ramen hebben !!
    Ik wil alléén geen super hoge electriciteits-afrekening !! en daar komt nog eens bij dat we de voorbije winters ook eigenlijk niet kunnen gebruiken als vergelijk, omdat het eigenlijk stoken was met de ramen en de deuren wagewijd open !! gescheurd glas, stukken plastiek of karton en spleten en gaten waar een hondje gemakkelijk onderdoor  kon lopen ( of doorheen ) 

    31-10-2013 om 08:16 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    30-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.THeo heeft weer vier luiken klaar gestoomd ( in douglas)
    De enorme gewichten liggen alle vier al geschuurd  en gestopt op de koer drie zijn er al in de grondverf gezet langs beide kanten, door mezelf !! en de vierde daar twijfel ik een beetje aan omdat ik eigenlijk daar de plek voor mis op dit moment !!  en ze zo alle vier tegelijk telkens een volgende schuur of verf laag te geven !! het werkt vele vlotter  !!
    Ook bijzonder blij met de opmerking van voorbij wandelende mensen(ons poort was volledig blikdicht, dus ze konden mij niet horen of zien ), die de opmerking maakten , dat onze boerderij toch wel degelijke kwaliteit wordt  , dat het echt vakmanschap uitstraalt !! ( en dat is niet de eerste keer hoor), er zijn nogal mensen geweest die ons werk bestoefen, soms in het frans, en soms in de engelse taal... daar krijgt een mens toch wel een beetje vleugeltjes van ( zelfs zonder redbull )
    Deze avond frietjes denk ik!!... We hadden gisteren Lumache  gegeten en deze middag daar het overschotje dat nog ruimschoots voldoende was voor 2 grote eters !! 
    Ondertussen nog een experiment met de gebreide sokken , die volledig afgewerkt zijn maar nog niet op hun maat gefixeerd. nu afwachten, ze zijn ook van de eerste keer dan nog eens gewassen, maar hoe de sokken zich de volgende wasbeurten gaan gedragen is de kwestie, anders zal het vlug terug de oud getrouwe methode zijn die ik al héél lang hanteer, maar omslachtiger is en ook vele langer duurt.

    30-10-2013 om 14:58 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    netpiraat
    blog.seniorennet.be/netpira
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!