Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    06-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's van de madammen

    Ze zijn het al aardig gewoon ... er is nog geen in en uitloop gemaakt dat komt er nadat de ren is gemaakt !! 









    06-02-2014 om 10:54 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een verschil met gisteren!

    Een knalblauwe hemel... en de zon is van de partij !!

    De Meteo voorspeld 10 graden en bewolkt met hier en daar wat zon !!

    morgen ook 10 graden maar het kan regenen...

    en daarna zakken de temperaturen  , volgende dinsdag zou het zes graden zijn en sneeuwen !

    en daarna nog wat kouder !! tot tegen het vriespunt !!

    Dus vandaag gaan we dus de ren in mekaar foefelen, en ook kijken of we een grote plastieke container hebben met deksel om een automatische voerbak te maken.... die geen vijvenveertig euro kost ... maar een ruwe schating als ik de bak nieuw moet kopen een kleine 10 euro, zo hebben de kippen altijd voer... ook als we der niet zijn !! een drinkautomaat gaan we uiteraard ook nog bedenken !! maar dat is zorg voor later !!

    Hopelijk kan ik vandaag foto's plaatsen, want ik heb dat beloofd , maar we willen het eerst en vooral klaar hebben meschien van de madammekes in hun mooie woning !! vandaag !!

    06-02-2014 om 09:45 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    05-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeer nuttige tips....in Belgie noemen we dit onmisbare ding GSM,

    De Nederlanders geven het de naam :Mobieltje en de Fransen daar krijgt het de naam portabele 

    Ik vind deze tips enorm belangrijk en wil ze jullie niet onthouden .... 

    Nuttige tips. MOBIELE TELEFOONS. Vier dingen die je waarschijnlijk niet weet! Print deze mail of sla hem ergens op, zodat je hem altijd kan raadplegen. EERSTE noodgeval. Het alarmnummer voor alle mobiele telefoons is wereldwijd 112. Als je merkt dat je uit het dekkingsgebied van je provider bent dan zoekt de telefoon automatisch net zo lang tot er een verbinding te maken is bij welke provider dan ook. Dit werkt op alle telefoons over de hele wereld en is gratis. Het is het equivalent van 999. TWEEDE noodgeval. Je staat ergens en je wilt je auto in, maar de sleutels liggen binnen of de batterij van je afstandsbediening is leeg.... en... de tweede sleutel ligt thuis of heeft je partner bijvoorbeeld. Dus nu sta je daar en kan je twee dingen doen. Inbreken in je eigen auto en schade veroorzaken of....bel naar de plek waar de tweede sleutel is, doe dat naar een mobiele telefoon daar. Laat de andere persoon uw afstandsbediening indrukken bij de telefoon, houdt de telefoon ongeveer 20 cm van de auto en .... het slot springt open. De afstand is zo geen probleem, de frequentie van de afstandsbediening is door het systeem van de auto te ontvangen. Probeer het maar. DERDE noodgeval. Verborgen Batterij Power. Batterij leeg? U kunt nergens opladen? Activeer dan uw reserve energie. Toets * 3370 # (denk aan de asterisk). Uw telefoon start opnieuw op en de batterij geeft aan dat hij nog 50% energie heeft. Deze reserve wordt gewoon weer opgeladen als u de telefoon weer aansluit op het elektriciteitsnet. Dit geheim wordt bij de kleine lettertjes in de meeste telefoonhandleidingen vermeld. Maar bijna niemand leest dit. VIERDE noodgeval. Hoe kan ik mijn gestolen telefoon uit te schakelen en voor eeuwig blokkeren, zodat een dief er niets aan heeft.? U belt uw provider en geeft de zogenaamde Digit Code op. Zij maken de telefoon dan dood. Hij is dan niet meer te gebruiken, ook niet met nieuwe sim's of technische ingrepen. De meeste mensen weten niet eens dat zij een Digit Code hebben, laat staan dat zij het hebben genoteerd. Dus... zoek uw Digit Code op als volgt: Toets: * # 0 6 # Vergeet het sterretje niet voor de # 06 # . Het 15-cijferige Digit Code verschijnt op het scherm. Dit nummer is uniek. Schrijf de code op en bewaar hem op een veilige plek. Als uw telefoon ooit gestolen, dan kunt u bellen met uw serviceprovider en geef ze deze code. Zij zullen dan in staat zijn om uw handset blokkeren zodat zelfs als de dief verandert de SIM-kaart, wordt uw telefoon totaal nutteloos. Als we dat allemaal doen, zal het dievengilde stoppen met het stelen van mobiele telefoons. Dit geheim is ook in de kleine lettertjes van de meeste mobiele telefoonhandleidingen te lezen. Stuur deze informatie door naar zoveel mogelijk mensen! Zo kunnen wij met elkaar de criminaliteit een beetje terugdringen!

    05-02-2014 om 17:08 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn terug van weggeweest !

    We gaan ons madammen ook inzetten om de tuin te wieden dus moeten we extra kippegaas,  en andere spullen  om een automatische voerbak te maken, die gemakkelijk  20 kg kippevoer van inhoud kan hebben 

    05-02-2014 om 16:55 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IK weet het , ik ben laat !!

    Het is geen weer om in de tuin verder te doen, in de schuren waait het en daardoor komt er ook veel vochtigheid binnen, ( ik bedoel niet binnen regenen, maar echt vochtige lucht, en we willen niet terug erg ziek worden , dus .... Langer in bed gelegen en wat met de laptop gewerkt !!

    De kippen hun eigenlijke kot is bijna helemaal klaar nog juist het deurke en de loopplank... Ondertussen is Theo al bezig aan de ren die er aan komt, zodat de kippen altijd en overal veilig zullen zijn !!Maar helaas !! het regent pijpestelen .... dus kan er niet buiten gewerkt worden !!

    Gisteren dus frietjes klaar gemaakt met een belgische biefstuk, en radisio..... Het is ons opgevallen , dat we daarna ( dus s'avonds) echt rustig en diep slapen !! dus deze groente zal dikwijls op het menu staan.

    Voor mij is een goede nachtrust, dus lekker en goed doorslapen, onbetaalbaar !! Het is een familiekwaal !!Insomnea !! en zelfs met slaappillen een lijdensweg, want binnen de kortste keren is er aan gelijk welke slaappil gewenning en moet de dosis verdubbeld worden, zodanig dat een zelfmoordenaar er minder slikt dan  wij ( onze familie dus) en het dan nog altijd de vraag is of het zal helpen.... Vandaar dat ik gewoon niets meer slik, de magnetische armband en de zoutlamp, waren al een goeie stap in de richting van lekker slapen ( met hier en daar nog wel eens een paar slapeloze uren , maar goed, dat nemen we derbij )

    Dus deze groente !! is dus voor mij (en uiteraard  is dat Theo ook opgevallen bij zichzelf )de supergroente !! die we dus echt massaal gaan verbouwen, We kunnen ze nu nog recht uit de tuin halen... maar er is al nieuwe gezaaid en ontkiemd en zodra het kan verhuizen die naar een buitenserreke, waar ik hopelijk vlug zal kunnen genieten van deze prachtgroente, ongespoten en onbehandelt .... een ware vitamineschat

    05-02-2014 om 10:25 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    04-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ik had grote kou ...

    ER stond nogthans een mooi zonneke voor een paar uur deze namiddag, maar blijkbaar... had mijn lichaam geen goesting om daar dankbaar voor te zijn integendeel !! ik ben dan maar binnen gegaan om een uur of drie, half vier... en ben begonnen met de beloofde frietekes  een lekkere biefstuk (diepvries uiteraard ) met een mengeling van radisio(super vers uit den tuin) en wat witloof gekregen van den buurman !! Het was echt om duimen en vingers af te likken, ik sta echt versteld van de hoeveelheid groenten die nog in de tuin bewaard zijn gebleven zelfs selder en peterselie staan er nog redelijk florisant bij zonder beschutting !! 

    De buitenste bladeren van de radisio is natuurlijk voor onze nieuwe familie ... de kippen, want het is te bitter voor de hondjes, wij lusten er wel pap van, maar teveel is uiteraard trop !! 

    Het heeft heel erg gesmaakt ik had er een mengeling van bospaddestoelen bij gebakken en dat met verse friet en de hier boven vermelde groenten.... het kon echt niet beter, straks nog een lekkere krokante sappige appel terwijl we ons amuzeren met you tube... en den avond kan niet meer stuk !! 

    Ons madammen zitten met zijn vieren lekker dicht bij mekaar op stok geflankeerd van aan elke zijde een mijnheertje !!

    04-02-2014 om 18:08 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is tijd , dat ik nog eens goed bekijk wat ik in de zaadjesbak nog heb liggen

    Zodat ik de speciale zaaibakken voor mijn (goedwerkend)methode kan reserveren!!.. want niets is er zo plezant, dan een beetje zelf voor de schepping van de natuur te zorgen !! en volgende groenten staan zeker en vast nog op het programma, ik heb ondertussen ook nog wat vergeten groenten opgeduikeld, en de palmkool is daar eigenlijk ook een klein onderdeeltje van, de kleine aubergine's is meer uit nieuwsgierigheid, dan uit noodzaak, maar het oog wil ook wat en zo kan ik af en toe eens een lekkere en tevens gezonde tractatie aan vrienden geven, die zelf geen tuin hebben !!

    Het zaad dat besteld is in Belgie is nog steeds niet aangekomen er was een stuk van de bestelling niet in voorraad !!en uiteraard blijven de zaadjes meer dan 1 jaar goed..... dus we zijn super in onze nopjes !!













    04-02-2014 om 13:16 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De madammen hebben blijkbaar lekker geslapen ...

    En de bache is gelukkig blijven liggen , want het heeft deze nacht geregent !

    We zijn tot de vaststelling gekomen dat we nog twee kleine scharniertjes te kort komen...

    dus moeten we daar nog om in den (dure) buurtkluswinkel 

    Het is ons eigenlijk ontschoten, omdat we gisteren voor een gesloten klusfiliaal stonden, ze waren aan het tellen ( inventaris) en we moesten dus  eventjes brainstormen, waar in die buurt er nog zoiets zou kunnen zijn !!

    Gelukkig heb ik nog niet teveel last van vergetelheid, en wou ik eens gaan kijken in een brico wat verder weg !! ...Het is echt een oud aftands geval.... ( maar het personeel is er wel erg vriendelijk en behulpzaam, ere , wie ere toekomt, van sommige andere firma's kan je dat echt niet zeggen)

    Maar op het eerste zicht , zagen we dat materiaal niet staan, hoe dat we ook al de rayons afzochten, dus dan maar personeel aangeklamd, en na een beetje geduld geoefend te hebben kwam er een man die ons vertelde dat ze dat allemaal in huis hadden maar in een ander gebouw op een andere plek; hij stuurde ons vooruit, en zou dus direkt nakomen, ( dat direkt !!,was wel drie kwartier later maar goed, we hebben geen kilometers gereden voor den hond zijn kroonjuwelen )en door al dat gedoe zijn we dus zonder kleine scharniertjes thuis gekomen !!

    Ik ben gisterenavond als een blok in slaap gevallen , resultaat was dat ik om een uur of vier al op was en aan het informatie verzamelen was  met de laptop !!

    De kippen zijn dus verzot op de eeuwige moes ( kool) na een goed kwartiertje vind je dus niets meer terug van de bende koolbladeren die in hun hok wordt gelegd !! er zat een dikke groene made op 1 van de bladeren, dat is dus een extra lekkernijtje ... en de slakken die riskeren van onze groenten aan te vallen die gaan lekker dezelfde weg op !! veel vieze beesten opgeruimd, wij en de kippen super gelukkig !! 

    Nu nog een systeem bedenken om de kippen het onkruid te laten wieden tussen de groenten , zonder dat ze de groenten opeten ..en verplaatsbaar !

    VAndaag de hele grote lange puntpaprika's zaaien, !!! 

    04-02-2014 om 10:35 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    03-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze namiddag nog om klusmateriaal gemoeten!!

    Maar eerst en vooral gezorgd dat de dames  en hun twee macho's lekker in hun nieuwe woning konden, ze mogen de eerste dagen zowiezo niet buiten omdat ze moeten leren waar hun eten en drinken staat !!

    Theo wou de nok van het dak , afwerken met  wat hout , maar ik vond dat we der toch nog maar eens wat geld tegen moesten klappen, ik had voorop gesteld om en bij de 100 euro aan bijkomende kosten( het hout hadden we dus al hé) en t'ja sé, het is dan ongeveer dat bedrag dat ik dan kwijt ben aan schroeven, platen verf grendels en scharnieren .... dus morgen de laatste loodjes en dan maak ik de beloofde foto's !!

    we hebben houtkrullen in overvloed, en  alles is dus lekker opgevuld met dat spul, de nestjes waar ze eieren leggen ook maar morgen komt daar nog een portie tabakstelen bij .... toen we de zaak gingen afdekken, konden we door de verluchtingsgaten  zien dat ze allemaal lekker op stok zitten mooi tegen mekaar aangedrukt, ( is dat voor de kou, of van de schrik dat weet ik uiteraard niet,)  in het hok was het behagelijk warm ...en hopelijk kunnen we dus morgen echt het laatste stukje afwerken.... daarna nog een ferme loopren tegen dat we eens een volle dag ofzo van huis zijn, dat ze veilig binnen en buiten kunnen zonder aangevallen te worden van katten , buizerds of vossen , ook marters en ander kleine roofdiertjes levn hier nog dus we zullen ook een bodem van kippegaas maken zodat alles veilig is en blijft zelfs als er gangen gemaakt worden en nu maar aftellen naar het eerste eitje, ze zijn niet in de ruif , dus  !!!!! ...... ik denk dat er 1 ouder kipke bijzit en de haan is ook een kloeke beer de rest zijn allemaal jonge beestjes van ongeveer een jaarke oud !! deze kippen krijgen echt geen grote kam, maar het blijft dus echt petieterig klein  ook als ze volwassen zijn 

    Deze avond hammeschijf uit de pruttelaar op zijn chinees met rijst, ik had als experiment , Schesuan-woksaus bij het vlees en de groenten gedaan, amai mijn schoenzolen is dat pikant.... echt weer naar de goesting van Theo , die zal smullen !!! 

    Zoals verwacht, is ons schanulleke eventjes de struise madam uit gaan hangen, tegen de kippen die nog in de hondenbench zaten maar op het terras in het zonneke (23 graden ) het was eventjes een gekakel , maar al vlug was al dat stoere gedoe niet meer belangrijk.... en is ons schanulleke maar afgedropen !!!

    Jef en LUna hebben er zelfs geen erg in....

    03-02-2014 om 19:41 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De buit is gisteren grotendeels nog uitgeladen

    Waaronder 4 kisten bio appels ... van 8 kilo's, ik weet dat ik de buurman daar altijd een plezier mee doe en breng die dus voor hem ook mee ... aan een goeie euro de kilo.... super gezonde en lekkere appels !!! (Jonagold)

    De rest is ook al uitgeladen en weg gezet en de madammen en de twee haantjes ( eentje om te ruilen met iemand die nieuw bloed in zijn kipperen wil ) Zo en straks de rest van het hok verder afwerken !!

    Al de paprika's zijn ontkiemd !! en nu stillekes aan afharden zodat ze apart kunnen opgepot worden !! dat zal ook een werk van langen asem zijn !!













    03-02-2014 om 09:03 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    02-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voila sé !! we zijn terug op ons erf !!

    Een paar dagen belgenlandje !! aléé , als ge dat zo kan noemen hé, donderdag  na de zessen dus in de vooravond in antwerpen geraakt, ik ben niet tot bij den huisdokter geraakt,.... de weinige post gecontrolleerd, en dan eventjes bekomen..... vrijdag eerste werk om appels vier bakken van 8 kilo.. belgische jonagold !! en daarna boodschappen gedaan, naar den Api zoals Theo dat zegt, c1000 en den boerenbond voor tabakstelen, ... dat is tegen de vieze beesten in de legnesten van de kippen, daarna gezellig naar opa

    gisteren ook nog een hele toffe dag gehad met vrienden... de uren vliegen dan voorbij !! en vandaag om onze kippen geweest... het was redelijk rumoerig in de laadruimte want ze waren al van den eerste keer de pikorde aan het vast stellen en dat ging niet zonder slag of stoot !! 

    Het was heerlijk om te rijden !!! en we zijn blij dat we terug zijn !!! in ons mini-paradijs ( in wording) terwijl dat we der niet waren is de laatste bak paprikazaadjes ook beginnen kiemen en staan in alle bakken dus miniplantjes !!! Ik heb van den Api puntpaprika's meegebracht en de zaadjes ga ik dus ook zaaien  !! 

    Ik ga dus morgen een super hammeschijf in de pruttelpot klaarmaken en daar ga ik op de 1e of andere manier die paprika's in verwerken !!! 

    En nu  nog een telefoontje plegen om iemand te bedanken ...; voor de gezellige zaterdag ... met al die kleine mini-mensjes !!

    02-02-2014 om 19:28 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    30-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het is bewolkt maar droog en de temperatuur valt mee !

    Het golfplaten dakje is er nog niet op geraakt!! dat is dus een beetje uitgesteld !! maar het gevaarte staat al op zijn plaats.. zodat de verflucht ( buitenkant) wat kan wegwaaien !! ik kan me voorstellen dat de kippen evenveel last hebben van die chemicalïen als wij, en ze zijn zoveel kleiner !! dus we gaan het niet zoeken.

    Ik heb onlangs een artikel gelezen van kuikentjes die dus in de keuken  onder de lamp gekweekt werden, de mensen gingen dus gourmetten ofzo iets, in elk geval er kwamen kleine pannenkes met tefal aan te pas,

    Toen het toestel aan werd gezet, vielen 1 voor 1 de kuikentjes in zwijm... in paniek werd dus het toestel buiten gezet, er zijn verschillende kuikentjes dood, en anderen herstellen nog... 

    Ik wil maar zeggen dat kleine diertjes nog vele heftiger reageren dan wij grote mensen van gestalte !!

    Tefal moet dus bij het verwarmen giftige dampen verspreiden, althans voor  1dags kuikentjes 

    30-01-2014 om 09:19 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    29-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er vliegen hele kleine vlokjes sneeuw....

    Toch maak ik me sterk dat we vandaag het kippenhok verder kunnen afwerken ( het golfplaten dak  en de isolatie voor het dak moet nog bevestigd worden) Jammer dat we niet alles rechtstreeks buiten kunnen doen maar ja sé, het is winter !!

    29-01-2014 om 11:18 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    28-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze Belgische trots "frietjes"

    Ik bak die dus op de oude manier in ossewit... ik hoor verschillende mensen snuiven !! slecht voor de cholesterol enzo.. ik ga dat niet betwisten !! absoluut niet maar maisolie is vele slechter als het meerdere keren opgewarmd word met dien verstande, voor frieten tussen de 160 en de 180C°... en het smaakt ook zoveel lekkerder en je eet er belange zoveel niet van !!

    Maar na een paar keer moet je dus de pot gaan proper maken, want gelijk wat je gebruikt het moet ververst worden, olie of vet hup weg ermee!! naar het containerpark , naar de  vaten met afgedraaide olie !! rundsvet is dus een ander paar mouwen, ik gebruik daar de lege kartons van drank voor, melk vruchtensappen , je snijd dat open zodat je een pak hebt van een liter en giet daar je gesmolten vet in en laat het rustig afkoelen naderhand doe je het in de speciale bak voor het containerpark ( dat wil dus zeggen dat wij dat meenemen naar antwerpen, want ik heb het nog niet gezien in bourbonne )

    en dan gebruik ik terug een ouderwetse maar zeer efficïente manier om de(buitenste) pot en de binnenste kuip uit te wassen ik doe de bak een kwart vol met water een geut afwasmiddel en een soeplepel of twee soda kristallen, de frietpot die al schoongeveegd is met keukenrol, aanzetten en aan de kook brengen,

    het water dat nu erg heet is een beetje aanlengen met koud water en je zou normaal gezien al de aangebakken vetresten... moeten kunnen wegvegen zonder echt te moeten schuren, met een vodje en wat van dat sodawater de buitenkant reinigen, gaat ook vliegensvlug... en daarna de zaak even met schoon water naspoelen en afdrogen, je frietpot/pan is terug fonkelnieuw... en klaar om terug gebruikt te worden !!

    28-01-2014 om 13:48 geschreven door myrthe


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is droog en weer een beetje minder koud !!

    Op de tocht staan in de ruitjesschuur  heeft bij mij weeral voor een zere keel gezorgd!! ik heb zowiezo een gevoelig spreekaparaat.

    Het plezierige nieuws is dat er weeral een bak begint te ontkiemen in mijn verwarmd serreke !! 

    Vandaag de binnenkant van het kippenhok in het wit zetten en zorgen dat het gevaarte in de tuin kan belanden !!...

    We zijn druk met ons kippen bedrijf !!... We gaan toch maar geen batterijkippen nemen, we denken dat deze kippen niet echt héél gezond zijn in verband met antibiotica, en jaren geleden heb ik al eens serieuse problemen gehad... dat bijna geen enkele antibiotica wou aanslaan en mijn leven daardoor echt bedreigd werd.... ik moet dus dingen gegeten hebben die vervuild waren met antibiotica....vandaar dat ik dus echt terughoudend ben en liever een euro of tien meer uitgeef !!... het is erg voor die beestjes... maar onze gezondheid, en ons leven gaat voor !!Wyandotte  zijn dus de beestjes waar we mee willen beginnen.. Wyandotte !! zachte karakters en goeie kloeken als het er op aankomt.... om een toom kuikentjes groot te brengen....ze zijn redelijk groot !! en leggen ook nog eens veel en grote eitjes !

    28-01-2014 om 11:19 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    27-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor de mensen die kippen en andere vogels bezitten

    Heb ik volgend interesante lectuur gevonden, ik copïeer de link, het is in pdf...

    Hier staat werkelijk enorm veel in over ziektes  bij pluimvee en vogels in het algemeen !!

    copieren en in je werkbalk plakken !! zeer uitgebreide informatie !!

    http://www.hoenders.net/kleinveedestermeeuwen/files/Pluimveeziekten.pdf

    27-01-2014 om 16:40 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De pannekoeken smaakten heerlijk !!

    Ik had dus verschillende soorten siroop op tafel gezet, confituur , echte boter en ook rietsuiker( gewone blonde)... het simpelste de rietsuiker dus, smaakte het beste !! ... uiteraard heb ik de woefkes en ons molly ook getrakteerd .. ( en of ze het kennen) , je zou het moeten zien als ik de koeken aan het bakken ben zitten ze met zijn vieren rond mij en houden alles héél goed in de gaten !!

    27-01-2014 om 13:06 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is droog !! en minder koud dan gisteren !!

    Gisteren onder avond spannende momenten mee gemaakt !!

    Theo had de beestjes buiten gelaten zodat ze nog even op de koer wat konden spelen!!  maar was vergeten dat de deur naar de tuin in de hartjespoort open stond,  wij doen normaal die deur dicht zodat Molly in de schuur kan spelen en op verkenning gaan in de gebinte(s en op de balken van de grote schuur)Maar Molly is dus verduvelt om in de tuin op verkenning te gaan en zolangs de tuinen van de dichtste geburen de wijde wereld in te trekken, en ik heb daar een hemelse schrik van, ( het waarom heb ik al eerder beschreven)

    Goed hij laat ze buiten.... en jawel hoor, een half uur nadien :...... "chit !! " de deur van de tuin stond open !!

    en uiteraard geen molly meer te bespeuren, roepen hielp niet en het was serieus aan het regenen !! pfff... met ons tweetjes gezocht... niets, onder tussen was het al donker... en hebben we besloten van de zaak maar bezig te laten we zien wel... maar toch om het uur of ik of Theo gaan kijken en roepen..... niets !!

    Theo voelde zich erg schuldig !!... tot !! een uur of elf !!! stond ze aan de deur, kletsnat en blijkbaar even blij als wij dat ze terug thuis was geraakt !!!

    Deze middag pannekoeken, Theo heeft goesting in lekkere pannekoeken !! voila de start is gegeven !! voor vandaag !! De grote pot bolognese saus gaat in portie's in de vriezer !! ( er is natuurlijk minder gegeten, door dat voorval van gisterenavond !!)

    27-01-2014 om 10:09 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    26-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theo wist me te vertellen dat het code oranje was in bepaalde delen van Nederland!

    Wel het is hier ook vele kouder geworden ( ikke hééééél blij !!)

    Dus kruipen we straks lekker vroeg onder de wol , Theo die is nog vollop bezig aan het schroeven en het meten !! .. ik heb medelijden maar ja, het moet af !! de tijd begint te dringen !!

    Ondertussen heb ik in bolognese saus gemaakt voor 3 a vier keer lekker smullen,met deze vleesragout kan je vele (lekkere kanten uit) hetzij met pasta, hetzij met brooddeeg ( pizza ) met 800 gram kidneybeans... en brood, (chili con carne )..... maar ook onder een laagske puree ... (ovenschotel)of gnocci !!, maar ik heb ondervonden dat de gnoci (redelijke grote stukjes  en uiteraard zelf gemaakt) héél lekker is met erwtjes en worteltjes.... heu  gen conserven,  in het slechtste geval diepvries !! echt om duimen en vingers bij af te likken !!

    Daar waar de kippen hun  hok komt gaan we helemaal inrichten, zodat het echt plezierig wordt om naar te kijken, heeft de tuin nood aan een wiedbeurt... ( gene wiet om te smoren hé ) dan laten wij onze madammen los !! is alles netjes dan mogen ze op hun mooi privéterein dat helemaal volgens den boerenstiel zal omheind zijn, het zal zelfs hééél mooi zijn en de tuin krijgt weeral een opwaardering, ik wordt er zowaar nog blijer van !!

    26-01-2014 om 15:33 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geweldig !!

    Het redelijk groot hok begint vormen te krijgen, Theo is dat in de ruitjesschuur aan het bij mekaar schroeven !! zo uit de losse pols afgaande op onze ideetjes hoe een modern , mooi en toch niet te popperig kippenhok er moet uitzien !!Omdat we dat zo doen, moeten we dan achteraf gezien soms eens iets aanpassen en het hok begint echt proffesionele vormen aan te nemen ...Omdat we in het begin rond de 10 kippen gaan houden ( maar wel het hele grote soort) moet het hok toch ook bepaalde afmetingen hebben !!

    IK wacht nog op een reactie van een hobbyist , ik wil 4 wyandottes overnemen die hij teveel heeft ( geboren in 2013) uiteraard mechelse koekoek of izegemse koekoek en dan ook nog een paar Barnevelders !!

    Ooit in een vorig leven toen ik nog erg piep was, hadden we een gebuur en die hadden engelse kiekskes en dwerggeiten,en diene mens  zijne zjolosie , zat meer in  onze (rozen)tuintje te wroeten en te knabbelen dan in zijn eigen paradijs !! dus al wat ook maar kriel noemt daar krijg ik nu nog kippevel van !! om in de spreekwoordelijke trend te blijven !!... dat is ons prototype , later zullen we hier en daar waarschijnlijk nog wel een hok ofzo bij zetten of in een schuur voor de kippetjes een plekske reserveren !! maar voorlopig zal ik al blij zijn , dat de beestjes niet ziek worden, en ze mijn niet gewenste vegetatie ( onkruid)  opruimen en de vele slakken elimineren 

    Voor vandaag als het hok eindelijk klaar is !!!

     de boel een beetje opschuren en verven.. de binnenkant met witte grondverf en de buitenkant met een goeie verf voor buiten .... later gaan we nog wat schuilplekjes in mekaar timmeren ( lommerte in de zomer)en een broedbak of twee voor de kippen die broeden !! want dat zou ik toch wel graag willen !! ( kleine tjiepkes in een afgesloten kooi, voor mijn andere beestjes en uiteraard voor de beesten van de buren... en de vossen!!

    Zo vandaag spaghettisaus in mekaar flanzen en daar wordt uiteraard de pruttelpot voor gebruikt !!

    26-01-2014 om 11:40 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    grob8
    blog.seniorennet.be/grob8
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!