Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    13-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    'Vlamingen en Walen kijken naar elkaar met respect, sympathie en bewondering' (KU Leuven) WWW.KNACK.BE Vlamingen en Walen kijken voornamelijk naar elkaar met respect, sympathie en bewondering, blijkt uit een interuniversitaire studie. Toch worden deze positieve gevoelens door beide taalgroepen onderschat, terwijl de woede tegenover elkaar wordt overschat.

    WWW.KNACK.BE

    13-05-2014 om 15:54 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zware regenvlagen zijn niet uit de lucht !!

    Maar we zijn lekker binnen bezig !! en het schiet enorm op, nu effekes alles een beetje op zijn plaats zetten zodat het een klein beetje aangenamer werkt en ondertussen zijn er die jebber , de jebber de jebber achter onze rug roddelen.... (ik zou niet weten wat ze moeten roddelen,want we hebben geen tijd om ons met gelijk wie nog bezig te houden, hier in het dorp !!, onze interesse liggen helemaal anders dan hetgeen hier gaande is, onze kennissen ,vrienden ,vlaamse en nederlandse lotgenoten, wonen in naburige dorpjes en stadjes !! )" Dus is de concluzie ,jaloezie het wordt  (en is ook wel al) wondermooi !!....  

    Ook het feit dat er sommige zijn die echt alles naapen hetgeen mogelijk is, ..... dat is dus het grootste compliment !! want je aapt niets na, dat lelijk is !! merci !! 

    13-05-2014 om 15:40 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het regent hier nog altijd !!

    Dus mensen in Nederland en Belgïe... we hebben hetzelfde weertype !!

    gelukkig zijn we nu echt binnen bezig. het eerste stuk van de muren en het plavond is gedaan dat wil zeggen , als Theo de laatste slag van de venster in de woonkamer heeft afgewerkt met gyproc-platen, ( dat was een probleem omdat de normale platen 13 mm. zijn, en we echt absoluut minder dan 1 cm moeten blijven of de ramen kunnen niet open, hetzelfde probleem is er voor de vensterbank , en daar heeft Theo echt een toffe oplossing voor gevonden !...)

    Ik ben dus de balk aan het afwerken die eigenlijk het  tafel gebeuren ... van het eigenlijke zitgedeelte visueel scheid onder handen aan het nemen !!.... 

    Ik heb geleerd van constructieproblemen om te buigen naar een voordeel !!.... Wil je dat allemaal leren, wel als je bij ons vakantie viert, en het is een doe vakantie.... ( veel keuze trouwens).. dan leer je de kneepjes van het vak!!..

    Daarna komt het eigenlijke keukenblok... dat we ook zo licht mogelijk willen, dus aan een raam !! Diegen die kokkerelt, kan lekker genieten van de ambiance op de koer, want uiteindelijk zal daar wel het 1 en ander gebeuren .... ( dat is toch onze bedoeling...) We proberen ook hier en daar contakten te leggen in Chaumont, en Langres, met andere aktiviteiten die we zouden willen doen in het volle seizoen !!... krijgen we het niet klaar, dan zoeken we ons heil in de vlaanders !!...

    Ik verklap nog niet wat, maar het zal uiteraard heel gezellig zijn !! Het zal héél wat organisatie  vergen dus zijn we al héél lang op voorhand aan het beredderen, en het bedisselen , wat kan, wat niet kan, wat het ons gaat kosten, en eventueel voor de  gasten/ etc.... 

    13-05-2014 om 09:21 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    12-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik zie eruit als een smoutebol op de Sinkse foor !(helemaal wit van het schuren)

    De plavond tot in de perfectie proberen af te werken brengt mee dat er met een blokje en schuurpapier moet worden geschuurd , en maar rondjes draaien !!.... De prut aansmeren aan de aanzet van muur/plavond, loopt ook naar de eindstreep , want telkens is het gekrompen en ja sé !! opnieuw en opnieuw tot het goed is!!

    Er is 1 groot kuikentje verongelukt !!.... en fabi en matilleke hebben er tesamen dus drie dat maakt dat we in totaal  9 kuikens hebben !!.. de laatste genoemde zijn echte moderne moeders en doen aan co-ouderschap.

    Terwijl de 1 lekker rondscharrelt pas de andere op de kuikens en vice-versa !!

    Zo dat is dus voorlopig het begin van de dag !! .. OOO !!Ja als er iemand slakken tekort komt die mag ze bij ons komen ophalen, zelfs de kippen hebben er hun buikje van vol !! 

    12-05-2014 om 12:52 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    11-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doodmoe, krom van de rugpijn en een dagske ouder geworden

    Ben ik toch enorm blij en ook héél dankbaar voor al de gelukswensen die ik gekregen heb !!.. van vrienden die ik heb leren kennen na de dood van mijn vorige partner .. We zijn in contakt gebleven via facebook en af en toe zoals nu lezen we mekaar nog eens !! erg  fijn, ook de nieuwe vrienden , van mijn favoriete forum, en de mensen die Theo al lang kent, zijn ons niet vergeten en zijn eigenlijk wel echte vrienden geworden.

    De confituur is dus volledig afgekoeld  ( en uiteraard ook al veel geproefd).. en die gaat in de confituurkast, de confiturier zoals ze hier zeggen !!.... vroeger hadden ze voor alles een kast, broodkast ,kaaskast confituurkast etc..... 

    Het weer was te wisselvallig.... om eigenlijk grootse plannen te maken voor een feestje en we hebben dus dan maar gedaan zoals we gisteren eigenlijk al afgesproken hadden..... gyprocwerken uitgevoerd !!.... het gaat vlotjes zijn gang , maar we zijn nu alle twee doodmoe !! .... en Theo die lieve sloeber is toch nog iets in mekaar aan het knutselen want het onweer en de zware regenbuien heeft er wel voor gezorgd dat het scootelbraaien niet door kon gaan, en ik ben trouwens toch te moe , van de laatste drie uur de pijn te verbijten !!.... dus veel honger heb ik eigenlijk niet.... ik ben voldaan van mijn geluksgevoel dat ik zoveel lieve mensen ken !! van hier dichtbij en van veraf in Nederland en Belgïe !!... Zo menskes ik ga jullie laten en in mijn beddekbakske kruipen , waarschijnlijk zal ik er nog wel uit moeten om te eten, maar daarna zal het algemene platte rust zijn met een paar serieuse pijnstillers, een ouder worden de mens() kan afzien hé ?!?

    11-05-2014 om 19:13 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn confituur avontuur is jammer genoeg gedaan !!

    Alles staat af te koelen straks nog een afwaske !! en uiteraard gaan we daar een lekker broodje voor gebruiken om te genieten van de hele lekkere nektarinnekes confituur echt lekker !!







    11-05-2014 om 11:10 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    10-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na de middag ..

    Dus half drie om een fles butagas !! en omdat we nieuwsgierig waren naar een bepaald dorp waar we nog nooit waren geweest , zijn we dus naar deze parel gereden, we hebben geen seconde spijt van de zogezegde verloren tijd !! WAt een gezellig en mooi dorp, geen verpauperde toestanden geen grote krotten allemaal netjes ook de plantsoenen waren echt gezellig ingericht !! echt uitnodigend voor wandelaars !! een lust voor het oog, wat zal dat deze zomer zijn als er overal bloemen zijn aangeplant waaauuwww !! magnifiek !! en alles zo netjes met liefde gerestaureerd, ik wou dat ik onze hoeve kon verhuizen !!  naar daar !! echt een droomdorp !! ... en ja, toen was het tijd om naar huis te rijden, van klussen was er uiteraard geen sprake meer, en zijn we maar begonnen met de lantaarns op te knappen, de mooie haak die tegen de muur bevestigd wordt en waar de lantaarn aan komt te hangen... is helemaal klaar ... een prutswerk om alle gesmeede bladeren mooi geverfd te krijgen !! de lantaarn op zichzelf is nog een grotere opgave en de binnenkanten van de ontelbare krullen en blaadjes moeten met zo een kliederpenseeltje ( voor de  kinders in de klas) geverfd worden omdat je er anders onmogelijk aankan !.

    Alles staat klaar voor het confituur avontuur ... en morgen ga ik me dus lekker uitleven... Theo heeft dus even in de grote marineerbak gesnuffeld en vind de geur van de nectarine's onbeschrijfelijk verleidelijk !!

    Dus overmorgen, weet ik al wat die s'morgens op zijn knapperig broodje zal smeren ...

    Zo en nu lekker pyjama aan en ..... yes filmke kijken !!

    10-05-2014 om 20:53 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We moeten nog een fles buta halen

    want als we dus morgen zonder vallen als ik confituur maak, of als we aan het braaien zijn, zijn we verder van huis !!

    De intermarché gaat pas open om half drie ( echt waar,)

    dus we gaan ons nog niet vuil maken en ik ben daarom al begonnen met alles klaar te maken voor de confituur-avonturen !!

    Speciaal voor Christianne , foto's gemaakt van de hele lekkere nektarinnekes !! ... 

    De rabarber komt uit de vriezer, en de abrikozen staan te weken in in oranjebloesemwater !!





    10-05-2014 om 14:17 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.terug van de winkel

    Ik ga morgen nectarine-confituur maken.... ze zijn nu echt lekker gerijpt ( en super van smaak amai !!)

    maar ik speel op zeker en heb toch nog  soda bijgehaald ( voor de bokalen uit te koken ) en nog wat confituursuiker !... deze avond, ga ik ze het velleke afdoen en ze in de week zetten met de suiker ... zodat ze morgen na een paar minuutjes te pruttelen in de bokalen gevuld kunnen worden, Theo is bijna niet te houden !!!.. Die moet absoluut geen confituur van de winkel meer hebben ( zelfs niet de aller, allerduurste )

    Deze avond staat er plaatpizza op het programma, en Theo zou eigenlijk de scootelbraai(cadac) in mekaar moeten zetten , zodat we morgen niet voor verrassingen komen te staan !! 

    Morgen beloven ze goed weer, en omdat morgen toch wel een klein beetje een speciale dag voor mij is, gaat theo mij vertroetelen met een scootelbraai !!...

    Voor mij is het een primeur , want ik heb dat nog nooit gedaan, of van zo een scootelbraai menuutje geproefd !! ....

    Zo nu aan de slag !! ... want na het eten  , de was ophangen en de trapleer op  om de zaken weer wat perfekter te maken !! 

    10-05-2014 om 11:21 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    09-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voila.. weer een super klusdag die voorbij is ( jammer eigenlijk want het loopt als een trein !!)

    Lekker gesmikkeld, het pruttelpotje met gebakken aardappelbollekes en een slaatje... ijsbergsla en tomaten( gekochte tomaten die echt héél lekker zoet smaken,spijtig van het iets of wat taaie velleke, maar ik ga die volgend jaar zeker en vast ook zetten ze zijn echt een prima vevanger voor de eigen gekweekte , deze smaken echt niet naar water, of rapen )

    Ik denk dat ik morgen ( tenminste als het allemaal droog is geraakt ) de laatste keer het plavond  zal moeten aanstrijken, en dan bedoel ik daar waar het plavond de muren raakt dus de hoeken.... een landurig werkje want het gaat telkens over mm's ... en dan schuren ( ik zie yvonneke al glimlachend naar haar pc-schermke kijken, ja en dat is dus echt handwerk , niet girafmachien !!).. we hebben ook de speciale stenen naar boven gesleurd voor de schouw die we zogezegd gaan construeren !!... héél speciaal , en omdat het een redelijke kostelijke tegel is eigenlijk niets teveel gekocht, maar het is puzzelen !!amai... Theo zegt dat hij daar zeker een dag zoet mee zal zijn.... en dat ik dan op bepaalde ogenblikken ( als alles weer aangestreken is ) met mijn vingers zal zitten draaien, maar hij is vergeten dat er twee prachtige grote lantaarns liggen te wachten om onder handen te worden genomen !!.... 

    echt bangelijk mooi !! echt we zijn er alle twee verliefd op tot over ons oren, en nu zien ze er nog erg aftands uit , want het zijn geen ikeaprullen !!.... 

    Zo onze kluskleren worden op de huidige ogenblik door het sop gesleurd ( wasmachien )... de afwasmachien staat propvol te wachten tot ze in gang gaat ( middernacht)...

    IK heb gedoucht en Theo is daar op de ogenblik ook aan het genieten !....

    Ons huishouden ziet er weeral niet meer uit, want we kunnen ons niet in stukken snijden.... maar met vereende krachten is alles redelijk vlug terug aan de kant !!... zo en nu lekker genieten van een welverdiend filmke !!

    09-05-2014 om 21:08 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.terwijl ik tussen de buien door een broodje met boullie-salade oppeuzel

    Met twee vingers de stand van zaken vertellen...Ik denk  eind volgende week dat de leefruimte ver klaar zal zijn !!..(uiteraard als we niet teveel tegenslag krijgen, want met een oude woning weet je nooit !!..

    Nu weet ik ook waarom ik al een tijdje pruttelpotjes dubbel maak, want die extra maaltijden, heb ik nu maar uit de vriezer te halen !! en te laten ontdooien !!

    Zo nog een lekkere yoghurt en ik ga verder doen... aan het priegelwerk... maar elke keer ik langs ben geweest met mijn spatel met prut... zie je dus verandering !!..... Ik ben blij dat ik dit gyproc gebeuren goed onder de knie heb, en er het geduld voor kan opbrengen, want dat is meestal het grootste probleem met de plaquisten in spé !! veel te weinig geduld ... 

    09-05-2014 om 10:51 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    08-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is nu iets na zevenen s'avonds uiteraard!!

    en we zijn het klussen nog niet beu !!.... het gaat met een sneltreinvaartje !!.. ik ben bezig aan het priegelwerk van het plavond aan de muren aan te werken zonder naden !!... ik  moet dat speciale potje aanspreken zoals ze in het oud vlaanders zeggen , en iets met geduld te maken heeft!!...

    Omdat mijn taak er op dit moment op zit met het aansmeren ben ik aan het wachten tot Theo gedaan heeft met het uittengelen ( voor de vlaamse mensen is dat pannelatten zetten ) ..tot aan het gedeelte dat de overgang maakt van de hele grote leefruimte/open keuken/ naar de badkamer en open traphal... het ziet er nu al fantastisch uit... en ik zal toch een klein beetje op ons moeten passen dat we  ons niet vergalloperen... en te moe worden, maar het is echt enorm plezierig , dit is echt een fantastisch gezellige ruimte zelfs voor te werken !!... en dat merk je aan het humeur !!.... Theo is gewoon niet in te houden !!..... Meschien als we straks tesamen nog gauw de isolatierommel gaan steken ( daarna lekker douchen ) dat het wat minder zal zijn, want dat is eigenlijk een werk dat we alle twee niet graag doen, en toch moet gebeuren, willen we op de moderne franse norm zitten !!.....

    Foto's dat komt uiteraard nog wel... maar momenteel is er nog niets speciaal te zien , dan een plavond dat er uitziet als een biljart, zelfs het roset is nog niet geplaatst !!...

    08-05-2014 om 19:12 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blijkbaar zijn er veel naar de receptie geweest van de 8 mei !

    In bepaalde gebieden zijn de hele grote winkels toch open, dat werd gisteren toch luidkeels door de micro's afgeroepen !!... 

    Ik ga straks als onze ( op dit moment super zalige ) hobbycapriolen gedaan zijn een lekkere grote pizza bakken, dat had ik eigenlijk gisteren al beloofd, maar door dat onverwachtse telefoontje voor de mooie antieke lantaarns is er dit bij ingeschoten !!... dus vandaag zal dat dus echt alle hens aan dek zijn voor keukenmie 1e klas ( voor het op zijn capitulatie-achtig iets te zeggen)...

    Het wordt allemaal om ter mooier , en theo is het er mee eens ik ga geen extra duizend euro uitgeven aan polistyreen prullen..... die kunnen we wel anders gebruiken !! nee-nee, ik ga de plavond mooi aan de muren werken ... en dat zal strak en mooi zijn, daar heb ik dan tegenover gesteld dat de rozet dus wel dat ietsje meer mocht kosten en ik ben echt blij met onze keuze !!..... de pakken met tegels waar we dus de stenen muur mee gaan nabootsen achter de pellet-kachel zijn echt loeizwaar en we zullen met klutskes tegelijk naar boven moeten brengen gelukkig zijn het geen 100M².... en het zal echt een verschil maken, ik ben wel blij dat ik nog geen keuze heb gemaakt van andere kleuren de muur zal eerst compleet moeten zijn voor ik daarover bescheid zal geven , het moet toch een klein beetje bij mekaar passen, en wie mij kent weet exact wat ik daarmee wil zeggen !!

    08-05-2014 om 14:53 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Héhé !! uitgerust!!... het was gisteren een drukke bedoening !!

    en we waren echt doodop !!... der kwam nog bij dat mijn beide schouders op speelden ( van het plaqiestje te spelen , en trap op trapke af ) ... In het bijna naar huis rijden , wisten we waarom ik zo een pijn had in mijn schouder die het weer voorspeld ... het werd ineens bijna donker en we hebben een echte wolkbreuk moeten ondergaan, ( gelukkig waren we niets aan het inladen dat kapot kon gaan door water !!

    We hebben ook moeten tanken want het was best wel veel kilometers die we achter de kiezen hadden, maar het is echt, de moeite, .. als ik alles in orde heb gemaakt van administratieve rompslomp ... ga ik de kanten van het plavond aansmeren !! We hebben ervoor gekozen om toch geen sierlijsten te plaatsen maar wel een hele mooie rozet !! ...De leefruimte is eigenlijk een loft, en aangezien ik geen mooie robuuste sierlijsten vind aan schappelijke prijzen, hou ik dit idee voor bekeken, ...

    We hebben ook besloten om achter de grote pelletkachel een mooie struktuur-wand te maken met hele mooie stenen ( tegels) Ze kosten wel het 1 en ander , maar zoals altijd, dan  heb je ook wat !)

    IK heb ook mijn slag kunnen slaan in fruit ... er staan vijf kilo's nectarine's te wachten die ik ga omtoveren tot confituur... maar ze moeten nog iets of wat rijper worden en die ga ik dus zondag maken !!... ( hopelijk heb ik nog genoeg soda om mijn bokalen uit te koken !!)

    Als ik dus klaar ben met het opgesomde lijstje ga ik dus de mooie koerverlichting onder handen beginnen nemen, ( ik ben daarstraks al eens gaan kijken , wat een juwelen, ze zijn een beetje van hetzelfde type als de tegels die we zelf gegoten hebben !! met krullen en blaadjes !! dat is echt een super deluxe meevaller...)

    Zo lekker aan de slag !! want na de ijsheiligen komt het uitplanten van de ontelbare tomatenplanten, aubergine's, courgette's, meloenen , watermeloenen ( voor mezelf , want ik lust zelf geen gewone meloen)

    paprika's , komkommers en augurken !!spruitkool etc !!! werk aan de winkel... ik heb me wel al voorzien op genoeg deugdelijke potgrond voor mijn kerstomaatjes !! dus we liggen langk !!

    08-05-2014 om 08:48 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    07-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We hebben geen klop gedaan in verband met de renovatiewerken

    Maar OOooo wat is het een vruchtbare dag geweest !!!.. en voor Theo is er een hartewens vervult !! dat doet nog het meeste deugd !! ... Ik heb wel redelijk wat keren in mijne portemonai moeten tasten, maar de resultaten zijn er dan ook naar !!

    We hebben voor onze koer dus buiten verlichting voorzien en we dachten toch aan iets moois dat de aanplantingen aan en rond de gevels ( als alles gegroeit is uiteraard)  s'avonds toch een klein beetje een feeërik  sfeer zal geven !! Dus ons eerste gedacht lantaarntjes om de zoveel meter op de gevel tussen het gelijkvloers en het eerste verdiep, maar wat een teleurstelling, je ziet de lantaarns eigenlijk niet hangen tussen de inmense muren van ons boerderij !!Dus is dit plan wijselijk afgevoerd, ik ga ons niet belachelijk maken, en trouwens onze hoeve eist echte spullen , willen we geloofwaardig overkomen !! 

    Dus  om het verhaal af te ronden, ik ken twee kunstsmeden, in Belgïe maar die mensen hun werk moet uiteraard betaald worden, en dat is niet van de poes.... maar uitzonderlijk mooi !!

    Dus ik had me eigenlijk al schrap gezet om daar een paar hele grote lantaarns te bestellen, in de stijl die echt bij de hoeve past....

    Maar ik kreeg een telefoontje van iemand die wist dat ik dus op zoek was naar het echte spul .... en we zijn dus na wat over en weer palaberen aan twee machtig mooie hele grote  zware gietijzeren lantaarns geraakt, die opgesmukt zijn met krullen en blaadjes dus ook kunstsmeedwerk, Het zijn nog echte originele waar dus kaarsen in werden gezet, theo gaat er dus electrische draad intrekken en het opkalifateren dus goed afschuren en ze terug in de oude glorie hersellen, wat zijn ze uitzonderlijk mooi !! ook de haak die dus op de muur bevestigd wordt  en waar de lantaarn dan aan wordt gehangen is helemaal versierd met krullen en blaadjes.... wij zijn echt super blij met onze aanwinsten !!

    Ik zet nog geen foto's ze moeten eerst en vooral helemaal klaar zijn en minstens 1tje aan de muur hangen !!.. Menig mens zal zich vergapen aan deze mooie lampen !! zonder overdrijven en we hebben ze trouwens nog nergens anders gezien.

    07-05-2014 om 21:16 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    06-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eventjes 5 minuten afknijpen om te komen schrijven !!

    Deze morgen in alle vroegte eerst met de vuilbak ( naar de glascontainer ) want elke dag een lekker fleske !! ..... soms ook niet dan vullen we een fles uit onze vaatjes !!( je weet wel Liesbeth van die lekkere hahahaha)...

    om dan direct onze zjolozie uit hun kotje te laten !!de grootste kuikens krijgen al een staart ... en hebben al hun slagpennen !!... knoddig gezicht !!... daarna dus het plavond op mankementen nagekeken en met het plamuurmes en prut aan de slag terwijl Theo het eerste raam aan de straatkant af heeft gewerkt , voor de andere ramen moeten we dus echt om dunnere gyproc !!... 

    toen het bijgewerkte droog was bijgeschuurd en staat de zaak in de primer... ik doe dat omdat ik dan alle oneffen toestanden beter zie.... en omdat ik dus echt wel ervaring heb met gyproc, weet ik wat ik doe !!

    Zo nu  mijn vleespot   verzorgen een deel ga ik deze avond met erwtjes en worteltjes denk ik serveren samen met pasta... een ratjetoe !! ... en een deel van de hele lekkere saus ga ik dus invriezen het is zo een lekkere saus/boullion.... dat het zonde is om dat allemaal in dit pasta gerecht te verwerken en uiteindelijk zal opgeslobberd worden door de hondjes wegens veel te veel !!...

    Mocht ik teveel vlees overhouden is een lekkere boullie salade  een uitkomst, ik heb verse peterselie, en ook al de rest van het gereedschap om de koude kruidensaus op basis van mayonaise te maken ( en de mayo is uiteraard ook zelf gemaakt,Theo wil er bijna niet van eten, omdat hij niet kan stoppen, hij vind ze dus te lekker hahahaha)...

    Als Theo morgen niet te moe is, meschien een lekkere scootelbraai... want we hebben ondertussen campinggassbidonneke ( amai dat is niet goedkoop) ..... zo terug verder gaan doen !! 

    Ik zou ons schanulleke nog een knipbeurt moeten geven, en daar ben ik dan ook een paar uurtjes zoet mee !!... Maar dat is schoon geld dat ik dan zelf verdient heb !!

    06-05-2014 om 15:18 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    05-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lap !!!... voor ik mijn beddebakske induikel nog effekes kommen tokkelen

    wat een vooruitgang! Onder avond nog een telefoontje gekregen of ze eens mochten komen kijken !!

    Niemand kan bijna geloven dat wij de gyproc zo zelf geplaatst hebben en willen het zien met eigen ogen !!..... 

    Dat is natuurlijk het grootste compliment dat er bestaat !! en inderdaad , ik ben op dit vlak erg pietluttig, want ik kijk niet op een dag werk als het op een plavond aankomt, waar je de rest van de inwonende tijd verslijt !! als het er als een maanlandschap uitziet zou ik in de grond zinken van schaamte !!... 

    Nee , het moet en zal perfekt zijn !!!......... IK ben Theo de kneepjes van het vak aan het leren, buiten het plamuren, het aansmeren van de platen dus ( dat ik nog steeds voor mijn eigen rekening neem) krijgt hij spelenderwijs het schuren te pakken.... later , zal hij natuurlijk ook het fijnere vakwerk van het aansmeren leren, als je het goed doet moet je bijna niet schuren ... en dat is dus de "kloe" van gans het gyproc spel, een muur daar kan je, je fouten nog enigszins verdoezelen met te behangen, maar een plavond? jammer .... nee dat kan dus niet !! wij gaan gemakshalve, en ook enigzins tijdsbesparend , maar niet in specïen moluren dus sierlijsten aanbrengen.... ik kan gemakkelijk héél strak de plavond aan de muren laten aansluiten, maar Theo wordt daar dus pertinent tureluurs van... dus worden de oneffenheden weggemoffeld achter een paar mooie sierlijsten !!! en geen haan die nog naar een spleetje kraait !!... 

    De heren van het bezoekend gezelschap zouden dus graag de kneepjes van het vak leren, jammer maar helaas, op dit moment dringt de tijd, want we hebben een paar vrienden die binnenkort als alles goed is in ons beider huishoudens ....op logement en we willen dus ... graag ons beste beentje voorzetten.

    Mensen die ons een warm hart toedragen, worden bij ons ook super onthaald.... wij moeten niet veel vrienden ,1tje is genoeg als het maar een echte is !! smoelentrekkerszijn we al genoeg tegen gekomen, en daar heb je eigenlijk niets aan !!

    05-05-2014 om 21:10 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn op jacht geweest ...

    naar gyprocplaten die vele dunner zijn en ook nog eens watervast, we hebben ze al gebruikt , maar we weten niet meer van waar we ze hebben meegebracht !! In elk geval, het was voor dit item een rit voor niets...

    Ook de prijzen van osb-platen bekeken en gezien dat ze in Belgïe zeker de helft goedkoper zijn (zelfde kwaliteit ) en er loopt een promotie, maar die zal langs onze neus voorbij gaan !!

    We hebben we het hele goeie voegprodukt aan een vele mindere prijs ... en dat is dus wel mooi meegenomen, het is niet alléén vele goedkoper, maar het verwerkt als boter in een cake, en het blijft goed, tot zolang het in de pot zit, daarna droogt het mooi op !! het is duurder dan bvb. fix en finisch, maar het verwerkt echt beter !!... en je hebt nooit overschotten die je moet weggooien omdat je teveel hebt aangemaakt !!

    Zo we hebben gegeten, en we gaan nu aan de slag !! want straks ga ik nog de bladluizen te lijf op mijn rozelaars, en mijn nektarinneboom !!

    05-05-2014 om 14:28 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    04-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo!!.. een hele toffe, en hele vruchtbare dag is bijna voorbij !!

    Nog een lekkere douche... een filmke ( uit ons inmens groot dvd arsenaal) en lekker slapen.... het was echt gezellig, eerst en vooral.... nog wat aan het plavond gewerkt en de vensterbank geconstrueerd, ( waauw de max, een heel tof idee dat van Theo komt)

    Daarna beraadslaagt wat we met onze rust zouden doen !!.... want echt stil zitters zijn we niet, maar we genieten wel van onze diertjes en de gekke capriolen van de kuikens is beter dan een film... 

    Theo vroeg om deze avond pannekoeken op tafel te toveren en zo is geschied , we hadden er zeker een stuk of zes over, en die zijn (h)eerlijk verdeelt onder onze diertjes, zelfs ons Molly is er voortijdig voor afgezakt !! naar onze tuin...en groot en klein , want ook de kuikens hebben allemaal meegesmult !!!

    En dan maar genieten van de gekke capriolen... betty op de wandel buiten de ren met haar grote bende klein gespuis... en dan de historie van de twee kloeken die tesamen drie kuikens beheren om je dood te lachen, af en toe gaan ze nog eens op de resterende eitjes zitten maar het is me wat met die drie kuikens die ook niet weten, wie nu eigenlijk hun moeder is, soms zitten de kloeken apart op hun nest, maar soms is het lekker gezellig drummen in 1 nest met zijn vijven en de resterende eitjes !! ... ik doe geen moeite meer, want het helpt toch niet ... dus alles te samen zijn er 10 nieuwe kuikens op deze aardkloot !!... 

    Zo en nu een lekkere douche want het trapke op, trapke af zit in mijn velleke !! .... een paar pijnstillers en ik zal blij zijn als het zandmanneke bij mij zijn emmerke komt leeg maken !

    04-05-2014 om 19:30 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo triestig het de vorige twee dagen was ( ondanks dat de tuin meer dan dankbaar is)

    Zo zonnig en plezant is het nu!!.... maar we willen verder  doen , de tijd dringt, zeker als we vakantiegangers op bezoek krijgen !!... we hopen uit de grond van ons hart, dat we het niet moeten afzeggen !! het zou jammer zijn, want net zoals onze vrienden, kijken wij ook naar dit moment uit, een zalige week  van alles tesamen doen !!.... heerlijk !!

    Maar als we niet ver genoeg geraken moeten we het meschien afblazen !!.... en dat zou dus héél jammer zijn !!

    Er gebeurt van alles in het broedhok... fabiola en matilleke.... hebben beiden kuikentjes gekregen, fabi heeft er twee, en matilleke heeft er eentje, maar dat 1 kuikentje vergist zich telkens van mama en kruipt dus bij de andere twee ... het resultaat is dat dus matilleke ook in het nest kruipt waar dat fabi nog deftig zit verder te broeden, en wat ik ook doe , na een half uur is het net hetzelfde... Zo lekker verder gaan doen, want het gaat met vlotte sprongen vooruit.. ondanks het priegelwerk, het zal een hele grote ruime kamer zijn bijna een balzaal !!.. en licht en met de pelletkachel zal het echt aangenaam worden... want ik denk dat volgende winter wel  eens héél bars kunnen zijn.... nog eventjes afwachten, voor ik zekerheid heb !!...

    Foto's die plaats ik als het eerste gedeelte in de primer staat.... dus geduld is een hele schone deugd ( ook voor ons )..... maar hetgeen moet komen komt !!

    04-05-2014 om 11:37 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    andre1
    blog.seniorennet.be/andre1
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!