Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    16-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het kaleien is gedaan !

    en de rekening is gepresenteerd, ( ik zie sterrekes van de rugpijn) dus een paar goeie zware pillen en mijn beddebakske in... duikelen zal niet gaan want ik voel me 140+ jaren 

    16-12-2014 om 16:32 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is bewolkt !! dus erg grijzekes !! maar momenteel is het nog altijd droog

    De temperaturen zijn nu redelijk zacht en de laatste dagen komen we zelfs toe met 1 zak en een kwart per dag !!.... en dan is het voor ons ( persoonlijk) behagelijk om in te werken en te leven !! tegen dat we dus aan tafel gaan s'avonds, is het zelfs 23 graden en dat is dus echt te warm....want we zijn door de vorige ( gelukkig zachte ) winter en het moeten verwarmen met electrische verwarming , redelijk gehard !!... en dan was dus de rekening nog om achterover te vallen !!....( electriciteit is blijkbaar overal peperduur )

    Vandaag staat er dus kaleien van de slaapkamer op het programma !!... De ventilator en de verluchting van de riolering ( boven het dak ) maken ...

    Wat we gaan eten weet ik nog niet !!

    Mischien nog eens  iets  van eigen bodem !! We moeten niet altijd den bohemer ( zigeuner) uithangen als het over eten gaat !! ( alhoewel het is toch héél plezierig als je keuze's op overschot hebt, ...Het is spijtig dat mijn manneke gene vis mag !!..want lekkere mosseltjes, een goe viske op zijn Oostends klaargemaakt met lekkere grijze garnaaltjes  njam !!.... het water drupt van mijn hart van de grote goesting, en dat zo voor mezelf aléén klaarmaken  , daar vind ik niets gezelligs aan !!....hoogstens eens een panneke  duivelse scampietjes !! ... 

    Ik ga 1 dezer dagen een experimentje doen  met een eitje en de microgolfoven... (pocheren ) !

    16-12-2014 om 10:26 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    15-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We hebben weer lekker gesmikkeld !!

    en dat mag na een dag hard werken... (zie foto's )

    chili met zelf gemaakte tortillia's .... en een lekker glaasje  wijn( nee !! gene zelf gemaakte wijn, wij kopen die liever dan is hij drinkbaar !!)















    15-12-2014 om 17:54 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eerste koers is gesmeerd... dat het maar vlug droogt !!

    Het zonneke schijnt en een knalblauwe lucht is ook van de partij !!

    Omdat onze lekkere kippe-currysoep gisteren op was !! 

    Had ik voor deze middag een lekkere knapperige baguette  !!.. met hele lekkere kwaliteitssalami ( van Denil.. Het hof van Cleve is de zelfde mening toegedaan, en gaan ook voor de vleeswaren van deze Vlaamse firma die enkel super-kwaliteit produceert !)

    De kakdoos voor s'nachts heeft een ventilator nodig !! ... wij sluiten dat aan op het licht-circuit!! dus als je de lichtknop aanzet, draait ook de ventilator !!.... super !!

    In het toilet is het voor de geur !! in de badkamers voor de damp ( die anders schimmels kunnen veroorzaken )

    Deze fantastische hulpmiddelen kosten niet eens zoveel ( althans de firma's die wij goed vinden qua prijs/kwaliteit) er is een keuze van verschillende merken  en wattage's......( tussen de 10 en de 20 euro/stuk)

    De kluskleren van verleden week op het rek hangen en gaan piepen of ik al een tweede laag kan beginnen smeren !! ( het kan maar gedaan zijn !!  daarna kan de vensterbank worden gemaakt !! die moet dus ook tijd krijgen om te drogen !

    en als dat allemaal gebeurt is ... Yes foto's !!

    15-12-2014 om 12:49 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is redelijk fris , maar droog!!

    Gisteren was het dus weer een hele toffe zondag !!... alles verliep naar wens!!... inclusief het eten dat eigenlijk meer snoepen was !!.. (s'zondags eten we altijd .. hetgeen ons hartje belieft, de gekste combinatie's komen dan aan bod )..

    De volledige kamer is geschuurd, maar omdat "wij", wij zijn.... heb ik toch hier en daar nog een tipje aangestipt met het plaquemes!!... ( zo gaaf als een biljarttafel van Raymond Ceulemans )...

    Dus eventjes naschuren met een blokske... en we kunnen beginnen smeren met de grondverf!!.... 

    Dat zal vlug droog zijn zodat we er een tweede laag kunnen overzetten

    In die slaapkamer wordt je dus donders goed gewaar, dat alles geisoleerd is , want door de warmte van de twee kleine motoren van de stofzuiger en de giraffe moesten we het raam klikken het werd er broeierig warm !! niet aangenaam als je aangekleed bent , om voortdurend binnen en buiten te lopen ,( dus het nodige aantal lagen kleding)

    Vandaag staat er chili-con-carne op het menu !!

    15-12-2014 om 10:06 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    14-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het schuren gaat heel vlot...

    nog het plavond en de zaak is beklonken, dan kan ik beginnen met de zaak af te stoffen en in de grondverf te zetten speciaal voor gyprocplaten, (gipsplaten)...

    als de kamer in het wit staat, maak ik foto's niet eerder !!... dat de vensterbank nog niet echt geasembleerd is daar zit ik niet zo mee !! het is gewoon dat de kamer een volledige andere look krijgt .... ( gelukkig maar uiteraard!!... alhoewel je bij elk stadium het natuurlijk ziet verbeteren.... en onze gyprocwerken mogen gezien zijn... want we doen het in eer en geweten.. en als we ergens komen ( is dat toch iets waar wij op letten, de afwerking in de hoeken de aanzet van de platen etc. , en dan zie je af en toe toch nog al eens maleuren amai, en dan denk ik , hopelijk hebben ze niet teveel moeten betalen !)

    Deze middag de laatste kommekes  kippe-currysoep uitgeschept, en zonder liegen, wij kunnen daar dagelijks van genieten, en als het moet ( of liever kan) maanden aan een stuk, ik kijk altijd uit naar het middaguur dat we eten... omdat die soep dus echt niet verveelt integendeel !

    14-12-2014 om 12:56 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is hier een kletsnatte bedoening !!!

    Maar vandaag kan de slaapkamer geschuurd worden en in de grondverf! worden gezet !

    het toilet is ook al een deur rijker en de lambrizering is ook al een gedeelte aanwezig !!

    Vandaag frietkes met vleeskrokketten en loempiaatjes !! (uiteraard allemaal uit mijn eigen castrollekes ).... het is snoeperdag want het is zondag !!.... en dan nog een lekker stuk gerolde chocolade bisquit, met bosbessenvulling en slagroom .... meer moet dat niet zijn... en ik verzeker U , ondanks dat we héél lekker eten betaal ik mezelf niet blauw, de mooiste beloning die er bestaat om zo extra beloond te worden.... extra?... hoor ik al vragen inderdaad... ... de enige grote straf is.... dat we bijna niet uit eten gaan , want zonder verwaand te willen zijn, thuis is het meestal beter !!

    Straks tussen de regen-en de werkbuien door naar ons kippevolkske , want ook daar kan ik dus echt van genieten,de groten baas van het kiekenkot(Lambiek)....komt op hoge poten met binnensmonds gekakel afgestormd als hij mijn stem hoort of mijn voetstappen !! met gans de bende kiekens (hennen en de andere haantjes) in zijn kielzog... 

    We hebben zo een oude extra large koffietas (waar meestal soep in wordt geserveerd) om de graantjes uit de bak te scheppen, en hij mag als eerste er een graantje uitkiezen... hij is dat al zo gewoon, dat als ik het vergeet of met mijn gedachten ergens anders ben beland... en dat vergeet hij er mij wel verontwaardigd aan herinnert !

    We hadden een hele fruitbak vol boerennoten verzamelt, die liggen te drogen in de schuur maar ik denk dat er een beestje zijn ontbijt, lunch en dinner uit komt halen want ik zie die noten zienderogen slinken.... 

    maar ach !! elk diertje zijn pleziertje... dus we laten die noten dan maar staan voor dat kleine grut !!

    14-12-2014 om 09:55 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    13-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.we staan effen !

    Dat wil zeggen  : de volledige omtrek ( en de binnenkant) is dus aangesmeerd !

    De bisquit ( schocolade ) is gebakken is versierd en staat nu lekker fris weg !!.... 

    Als vulling heb ik confituur van bosbessen genomen en slagroom .. ook het frakske van diene stronk is dus slagroom met schocoladeschilfers !!... en nu maar lekker rijpen !! want ik vind de taart eigenlijk het lekkerste s'anderendaags !! als gans dienen buche zich "gezet" heeft ( juist zoals verse soep of stoofvlees !!, die zijn s'anderendaags ook het lekkerste )

    13-12-2014 om 11:59 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.buiten is het helemaal niet koud !!

    en het is momenteel droog !!... d'as al iets, want in de tuin is het levensgevaarlijk , met de kleigrond die glibberig is geworden

    Vandaag de omlijsting van de vensterslag nog eens aanstrijken en de binnenhoeken, daarna wordt de vensterbank geconstrueerd !

    Ik zit te springen om te kunnen verven , want dan zie je pas echt hoe het er uiteindelijk zal uitzien !!...

    December is een vreselijk kostelijke maand, de rekeningen komen van verschillende kanten te gelijk , en ik kan best mijne portemonai direct geven ... het loopt de spuigaten uit !!.... 

    Gelukkig hebben we nog veel voorraad liggen, ( zodat we verder kunnen klussen, maar niet het onbelangrijkste ook lekker kunnen eten, want dat is 1 ding waar ik echt niet op bespaar !!,het scheelt dat ik met gewone maar eerlijke producten lekker kan koken, dus genen kaviaar, geen oesters of kreeft )

    Er is ook een taart besteld !! voor Vandaag?.... ik ga die vandaag maken , maar die is het lekkerst s'anderendaags !! en wat gaan we der zoal als versiering voor gebruiken, slagroom?, of gewoon confituur en als buitenste laag fijne suiker?... ik denk dat mijn snoeperke, daar niet echt héél blij mee is , die lust graag slagroom !! en een blanke  of een chocolade bisquit?........ we zien wel !!

    13-12-2014 om 09:59 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    12-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze oude koningin is niet meer !!

    Ze is vandaag in de koninklijke crypte bijgezet... Ze is nu waar ze vele jaren naar getracht heeft ... bij hare soulmate Koning Boudewijn !!..

    Het nieuwe koningspaar Zijne Majesteit Koning FilipI en zijn gemalin koningin Mathilde... doen het goed, zeer goed, op een sobere, normale moderne manier  kwijten ze zich van hun taken... ik ben fier op deze mensen ( het heeft jaren anders geweest!!) eindelijk is er terug hoop voor ons Belgenlandje !!.... 

    12-12-2014 om 14:02 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk uitgeslapen !!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    het is zonnig maar er hangt een donkere grijze wolk boven ons dorp !(wat zal't worden, water of sneeuw?)

    het laatste stuk van de vensterslag gaat er vandaag aan, de zijkanten zullen dus goed vastgezogen zijn met het smeersel op de putten en de gaten op te vullen tussen de muur en de gyproc !! ( lekker makkelijk, geen schroefgaten opvullen !)

    en dan verder aan het nachttoilet !!... er is me gevraagd om nog wat lekkers te bakken in de eerste plaats nog eens wat speculaas, de Swartswalder taart ( was denk ik verkeerd begrepen, want die is voor oud en nieuw bedoelt.. en de proefbak en proeverij is al voorbij en is eigenlijk onze favoriet geworden )

    En doordat ik me per ongeluk een tijdje geleden liet ontvallen  dat ik betere eclairs kan bakken, dan diegene die we toen geproefd hebben werd daar eigenlijk ook al naar gepolst of ik die ook  eens in de rapte kon maken !! pfff... 

    en nu , nu eerst en vooral weeral sokken wassen, en een experiment  voor hele sterke 100% wol voor sokken te breien ijzersterk te maken, dus ik ga die twijnen met een polyesterdraad !!....

    mischien dat ik vandaag foto's maak van de vorderingen van de tweede slaapkamer... maar het liefst zou ik dus wachten tot die in het wit staat !! ... 

    Ik moet ook nog bellen naar onze petattenboer !!

    12-12-2014 om 10:12 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    11-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De entrecote was super mals en heel lekker van smaak..

    en tesamen met vers gesneden frietjes!! , zelfgemaakte mayo en tartaar !! meer moet dat niet zijn !!.... 

    ik heb een formidabele bestemming gevonden voor een oud bakblik uit mijn afgedankt gasfornuis !.... 

    ik gebruik dat nu als afkoelbak voor de frietjes die de eerste keer gebakken zijn.... uiteraard met een laagje aluminiumfolie en keukenrol om het ergste vet op te vangen, super gemakkelijk !! ben ik blij dat ik niet gauw alles weg smijt , want echt super handig !!(net zoals in de frituur, de frietjes koelen vele vlugger af !! en tegen het uitdrogen een laagje alu.folie overvouwen !! no problemo !! 

    vandaag is er gestart met de muren van het avond toilet !! en dat zal niet lang duren... eer die dus af zal zijn... yipppieeee !!! 

    11-12-2014 om 19:15 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor de mensen die graag gezond(er) willen leven

    Top 12 Landbouwproducten Natuurlijk zijn bijna alle groenten en fruit gezond, maar de verschillen zijn groot. Wat in sommige producten wél zit, is in anderen weer niet, en omgekeerd... Sommige producten scoren hoog door hun flavonolen en vitaminen-gehalte... anderen door hun gehalte aan andere waardevolle stoffen... Variatie is daarom belangrijk ! GROENTEN FRUIT OVERIG BROCCOLI ACEROLA KERS* NOTEN(OLIE) * SPRUITJES BESSEN * LIJNZAAD(OLIE)* ARTISJOK PRUIM PERZIK ABRIKOOS KNOFLOOK SPINAZIE KERSEN ROZENBOTTEL PADDESTOELEN VIJGEN GEMBER KOOL * DADELS SESAMZAAD TOMAAT* KIWI OLIJF(OLIE) UI EN PREI BANANEN KRUIDEN * BONEN* ANANAS BOEKWEIT WITLOF PASSIEVRUCHT AMARANT BITTERSLA * MANGO CACAO RAAPSTELEN APPELS PINDA'S * OPMERKINGEN de volgorde in deze lijst is behoorlijk discutabel. Elk product heeft zijn unieke waardevolle karakteristieken. Er is gekeken naar de voedingswaarde, waarde voor de gezondheid, en naar de mate waarin producten gebruikt (kunnen) worden. koolsoorten: voorgesneden kool, behalve Chinese kool. Boerenkool springt eruit, meer nog dan bloemkool. bittersla: andijvie, krulsla, lila rosso, veldsla. Wintersla uit kassen is veel minder waard, en bevat teveel nitraat. tomaat: verhit. bonen: vooral groene bonen, alle linzen, adukibonen, zwarte bonen en erwten bessen: frambozen, bramen, aardbeien, zwarte bessen en bosbessen, cranberries, acai. noten/ lijnzaadolie mag niet verhit worden. De beste noten zijn amandelen, walnoten, hazelnoten, pistachenoten en paranoten. lijnzaad(olie) bevat het meeste alfalinoleenzuur (Omega 3) van alle zaden en noten. de beste kruiden: rozemarijn, oregano, thym, bonenkruid, geelwortel, fenegriek, komijn, kummel, lavas, basilicum, koriander, dille, tuinkers en citroenmelisse.... en er zijn veel meer goede kruiden (zie Supplementen). thee en koffie worden niet meegenomen omdat het drankjes zijn - anders zouden ze erin staan. producten die niet in deze top 12 staan, zijn vaak toch super gezond !

    soja is discutabel. Aan de ene kant zijn er enorm positieve effecten van soja vastgesteld. Dat was wel met traditioneel bereidde (gefermenteerde) soja. Over 'industriële' (o.a. met zoutzuur bereidde) soja in sojamelk, veevoer en vegaburgers bestaan gegronde twijfels.

    11-12-2014 om 10:18 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We kunnen weeral starten !

    Vandaag lekkere vers gesneden frietjes !! met een entrecote !! !

    Ik dacht gisteren dat het zou gaan sneeuwen maar dus niet !! wel hééééél vochtig!!

    Vandaag staat er op het programa, de laatste muur van de tweede slaapkamer voor de tweede keer aanstrijken ( jaja, de slaapkamer is nu een echte slaapkamer, en de overloop begint er net "echt" uit te zien !!....)

    De slag van het raam moet nog worden geisoleerd en met gyproc aangekleed ook de vensterbank moet nog worden gegoten, maar dan kunnen we beginnen met te schuren... en te primen !! ...

    We hebben zo berekend , dat we nu aan een zak ( 15 kg)  en een halve per dag verbruiken aan pellets !!.....

    boven op de overloop is het zelf te warm om echt aangenaam te zijn, terwijl op het eerste verdiep het een redelijke temperatuur is ! ( 20 a 21C°met de ventilator op stand twee ) ...

    en vandaag lakens wassen ( dus bed verschonen) en als het er nog bijkan speculaas bakken !!

    De vietnamese loempiaatjes die ik op een schaal heb ingevrozen moeten ook nog in zo een zip-zak, zodat we er kunnen uithalen hetgeen we nodig hebben !! en nu, nu ferm aan de slag, ik heb er zin in !!

    11-12-2014 om 10:07 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    10-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De straatsburgers weten nu dat onze frietjes de max zijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Straatsburg in de file voor echte Belgische frieten Vandaag om 03:00 door krs Print Straatsburg in de file voor echte Belgische frieten Foto: Patrick Boehler Delen Op de kerstmarkt van Straatsburg loopt het storm voor de frieten van een Belgisch kraam: nergens staan er langere files. ‘In drie dagen tijd is mijn hele voorraad frieten, 2,5 ton in totaal, erdoor gevlogen!’, zegt onze landgenoot Kris Keyken. ‘Ik heb meteen enkele tonnen extra laten aanrukken. Als het zo doorgaat, zullen we tegen 31 december – de laatste dag van de kerstmarkt – minstens 10 ton frieten aan de man hebben gebracht.’ Het is de allereerste keer dat er frieten verkocht worden op de kerstmarkt van Straatsburg, ook al wordt die dit jaar voor de 444ste keer georganiseerd. Het stadsbestuur maakte een uitzondering omdat België dit jaar eregast is. ‘En dan mogen frieten niet ontbreken. We staan hier op de Place Gutenberg in een Belgisch dorp met dertien chalets’, zegt Keyken. Er zijn nog kramen met Belgische bieren, Luikse wafels, Ardeense ham en uiteraard chocolade. Die vallen allemaal in de smaak bij de Fransen.’

    10-12-2014 om 15:04 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn manneke...

    zijn oliepanneke !! ( voor kroepoek en uiteraard nu in gebruik voor de loempiaatjes !..) ze zijn enorm lekker van smaak... zonder vetsin... maar ik neem de volgende keer rijstnoedels in de plaats van sojanoedels ...

    en een super eenvoudig wijntje om uit te proberen !! is het niets , dan is het niets !! van 2012







    10-12-2014 om 13:14 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.door veel ( goeie)reactie's aangaande smaakstoffen nog eentje

    niet om het af te leren , maar om bij te leren !!

    Kleurstoffen

    Er zijn een aantal onverdachte of zelfs zeer gezonde kleurstoffen, zoals bietenrood en tomatenrood (Anthocyanen), of Curcumine (geel). 
    Maar ook veel allergie, ziekte en hyperactiviteit veroorzakende (zeker in de gebruikelijke combinatie met suiker of Aspartaam). 
    Niet vreemd, als men bedenkt, dat de meeste kleurstoffen behoren tot de chemische groep van 'polycyclische aromatische koolwaterstoffen', die bekend staan om hun kankerverwekkende eigenschappen.

    AZO's (en andere meer schadelijke kleurstoffen) worden ook gebruikt in non-food producten, zoals kunststoffen, kleding en cosmetica. 

    Kankerverwekkende werking is bij de AZO voedingskleurstoffen niet goed aangetoond, maar is theoretisch mogelijk door AZO reductie door micro-organismen in de dikke darm. 
    Bij hogere consumptie hebben deze stoffen invloed op het gedrag en verwarren het metabolisme.
    In hoeverre AZO reductie in de darm processen in de hersenen beïnvloedt is niet bekend.
    Gezien de directe relatie tussen processen in de darmen en in de hersenen (ZE), KAN hier een verklaring liggen tussen de vaak vermoedde relatie kleurstoffen - gedragsproblemen.

    Tatrazine (E 102 geel) is het beruchtste voorbeeld. E102 wordt ook in verband gebracht met ADHD, schildklierkanker, migraine, astma en reuma (lupus).
    De HACSG (Hyperactive Children's Support Group) vertelt ons, deze kleurstof te mijden. 
    Zie hier (in cache) voor een bespreking van deze kleurstoffen.

    Ook Amarant (E 123) en Cochenille/ Karmijn (E120) Cochenillerood (E 124)zijn twijfelachtige stoffen.
    Cochenille is gemaakt van de felrode schilden van cactusluizen, en kan heftige reacties oproepen, zeker bij mensen die gevoelig zijn voor allergie en astma.
    De chemische (goedkopere) variant daarvan is Cochenillerood E124, een AZO Aluminiumzout van Karmijnzuur (dat bijna net zo allergieverwekkend is). 

    E124 wordt veel gebruikt in snoepgoed en we zadelen onze kinderen ook hiermee op met extra zenuwaantastend Aluminium - ook op andere manieren krijgen kinderen (en volwassenen) teveel Alumium binnen.

    De blauwe kleurstoffen (E 130-134) hebben een slechte reputatie als allergieverwekker, en moeten, evenals de AZO kleurstoffen, vermeden worden door astmapatiënten.

    Zwarte karamel (E150d), gebruikt in bijv. cola, wordt met stikstof en sulfiet geproduceerd.. Deze karamel lijkt in matige hoeveelheid onschadelijk, maar het is de meest gebruikte kleurstof, die in zeer veel producten voorkomt, en daardoor metabolisme verstoring kan veroorzaken. 
    De ADI voor sulfiet- en stikstofkaramel kan makkelijk bereikt worden... zeker bij kinderen. 
    Teveel stikstof (in ammoniakvorm) is schadelijk voor de hersenen e.a. organen.
    In zogenaamde 'light' Cola zit wel degelijk een behoorlijke hoeveelheid suiker - in de vorm van karamelkleurstof (die weliswaar weinig caloriewaarde heeft, maarAGE's en 4-methylimidazole bevat - schadelijke reactieproducten die leiden tot metabool syndroom)... Meer info is o.a. hier en hier en hier te vinden.

    Ook hier geldt: 'OVERDAAD SCHAADT', óók een overdaad aan VERSCHILLENDE verdachte stoffen, die allen apart ónder de vastgestelde schadelijkheidgrens zitten (of waarvoor geen grenzen zijn vastgesteld). 

    Voor een aantal schadelijke kleurstoffen bestaat er een onschadelijk alternatief: 
    E100 101 140 141 160(a) 160(e) 160(f) 161(x) 162 163 170 171 172(?) 181.
    Daarnaast bestaan er nog kleurende fruitsappen en andere plantaardige kleurstoffen (niet allemaal even goed).


    Een positie apart neemt Karmijn (E120) in, gemaakt van rode cactusluizen, of het nagebootste extract ervan (E124). Daarom is E120 een 'natuurlijke kleurstof', maar het kan sterke lichamelijke reacties veroorzaken, en krijgt daarom SLECHT. Karmijn is zo populair vanwege de felrode kleur.

    Producten met een MOGELIJK SCHADELIJKE kleurstof, in welk opzicht dan ook,` krijgen 'SLECHT'.
    Een uitzondering is houtskoolzwart (E 153), gebruikt in drop. Mits geproduceerd in West-Europa, lijkt deze stof zeer zuiver gemaakt (desalniettemin in de USA verboden vanwege mogelijk schadelijke reststoffen).
    Dat geldt misschien ook voor zuivere suikerkaramel (E150(a)) - een goede analyse van de inhoudstoffen ben ik niet tegengekomen, maar des te donkerder van kleur, des te meer schadelijke brandreststoffen, en te bitterder de smaak (als bij koffie en brood).

    Paprikarood (E 160(c)) is hier niét beoordeeld als 'slecht', maar voor allergische personen toch niet te adviseren.

    Volgens de EU wetgeving moeten alle Europese landen zich neerleggen bij de E-nummer lijst, hoe ze er zelf ook over denken (dachten)....

    Maar er komt verandering in het EU denken over kleurstoffen, door een aantal recente wetenschappelijke publicaties over de link tussen bepaalde kleurstoffen met ADHD en kanker.
    Het wordt verplicht, om bij de volgende kleurstoffen te vermelden, dat er effecten op de concentratie en het gedrag kunnen optreden:
    E102, E104, E110, E122, E124, E129, zie Medical News 24-07-2010.

    Maar dat is pas de eerste stap...


    E102 is (was) verboden in Finland en Noorwegen; 103 in de USA; 104 in Japan, de USA en Noorwegen; 107 in Australië, België, de USA, Noorwegen, Finland, Frankrijk, Japan, Duitsland, Oostenrijk , Zwitserland en Zweden ; 110 in Finland, Noorwegen en de UK; 120 in de USA; 122 in Noorwegen, Zweden, Japan , de USA en Oostenrijk; 123 in Rusland, Japan, Noorwegen, Zweden, Japan, Oostenrijk en de USA; 124 in Canada, Noorwegen en de USA; 127 in Noorwegen; 128 in zeer veel landen (niet Nederland en de UK); 129 in de EU; 131 in Australië, Nieuw-Zeeland, de USA, Noorwegen en Japan; 132 in Noorwegen, 133 in de Scandinavië, Frankrijk, Oostenrijk, België, Duitsland en Zwitserland; 142 in Canada, de USA, Noorwegen, Zweden en Japan; 151 eerst in veel EU landen (niet Nederland en de UK), Australië en de USA; 153 in de USA; 154 in vele landen (eerst ook Nederland); 155 in vele landen; 160(d) in sommige landen; 180 in Oceanië. Hier is een overzicht van kleurstoffen.

     

    10-12-2014 om 11:09 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omdat er veel reactie's zijn op het smaakstoffen artikel .. nog eentje ..

    ni

    10-12-2014 om 11:06 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het heeft gevrozen ...

    Onze keuze is gemaakt voor de kerststronk het gaat dus de chocoladebisquit worden.. met marasquino kersen !als vulling !!.... heerlijke luchtige bisquit met een lekker chocoladesmaakje !!.... 

    Deze middag eten we dus vietnamees, ik heb de perfecte vulling gevonden ( zonder smeerlapperij van vet-sin)maar ik heb nog niet de juiste noodles !! dus wachten tot we in de bewoonde wereld aan ons grief geraken !!.... 

    Deze avond de tweede portie gyros met brood... en morgen ligt er een lekkere entrecote te wachten met frietjes !! en ik denk een pepersauske !!.... 

    Het ziet er in huis vele gezelliger uit met de gordijntjes ... en ik denk dat onze gemaakte planning in duigen zal vallen, en het nog iets langer zal duren eer hier alles op zijn plaats staat  .. en bevestigd is... dit wil ik wel volledig afgewerkt hebben omdat we hier toch ruimere tijd zullen doorbrengen !!... want we moeten tenslotte nog twee grote huizen opknappen... 

    Hetgeen we met hart en ziel doen, het is echt iets waar we fier over (willen) zijn..... en we zien deze (half geruineerde) hoeve's niet  als een obstakel om zo vlug mogelijk veel geld te verdienen.... 

    Nee wij vinden het zalig om vergane glorie terug zijn glans en status te geven zoals het vroeger was, (uiteraard met een moderne inslag!) als je enkel maar naar geld verdienen kijk , ben je op een jaartje of drie wel klaar want dan speelt het allemaal niet zo een rol, enkel kassa!! kassa!! kassa !! 

    In sommige franse dorpjes hebben ze het wel begrepen en met man en macht ( lees als macht de vrouwen) wordt er aan de huizen gerenoveerd.. en is het echt gezellig !! met een tikkeltje jaloezie van mijnentwege als we door die dorpjes rijden (of wandelen)....,soms denk wel eens , waarom ???? ( vul zelf maar in wat ik verder wil vertellen) een mooi voorbeeld van 1 van deze dorpjes is Polangy !! een lust voor het oog !!!.... je moet al ver gaan zoeken om daar nog een verwaarloosd gebouw te vinden !! en ik denk als je daar een huisje wil kopen dat je hééééééélllllll diep in je portemonai zal moeten grabbelen om een huisje te kunnen kopen !!

    10-12-2014 om 09:43 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    09-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik zit met een dik probleem

    In al die aziatische gerechten zit dus Vet-sin... een smaakversterker !! ik ben er echt allergisch aan dus ik moet een alternatief zoeken dat  gezonder is !!  

    Voor wie dat niet gelooft ... ik heb effekes mijn  warenkennis open gemaakt en volgend artikel voor jullie opgeduikelt 

    Smaakstoffen

    Smaak- en geurstoffen zijn onmisbaar. De wereldaardbeienoogst is lang niet voldoende om alle drankjes en toetjes van smaak te voorzien. De hoeveelheid vlees in pakjes bouillon kan de soep geen smaak geven. Junkfood zou oneetbaar zijn zonder glutamaat. Zeep- en luchtverfrisserfabrikanten zouden failliet gaan zonder kunstmatige geurstoffen. 

    Veelgebruikte smaakstoffen zijn natuurlijke etherische oliën of chemische afgeleiden daarvan. Hier zijn een aantal onderzoeken naar geweest. 
    Etherische olie blijkt regelmatig slechte effecten te hebben (o.a. terpineol, vanilline, zilverden-, anijs-, dille- venkel-, komijn- en verbenaolie), en een aantal (goedkopere) zijn onzuiver geproduceerd... 
    Sommige chemische smaakstoffen zijn gemaakt met Styreen, dat - ondanks zeer schadelijke effecten - nog steeds niet verboden is. Op een productetiket staat alleen 'aroma', niet of Styreen - of andere schadelijke grondstof - gebruikt is.
    Beruchte geurstoffen zijn de muskverbindingen, die massaal gebruikt worden (Zie de Huishouden en Lichaamsverzorgingpagina’s). De wasmiddelenfabrikanten ROBIJN en OMO zijn onlangs de veel minder schadelijke geurstof 'cashmeran' gaan gebruiken.

    Veel smaakstoffen (meestal esters) zijn in grote hoeveelheden schadelijk, zoals Amilacetaat (bananensmaak) en Ethylacetaat (in zeer veel smaakstoffen).
    In smaakessences die toegepast worden in allerlei producten (zoals koek, ijs, toetjes) wordt (ethyl)maltol gebruikt (E636, E637), dat, samen met aluminium,aluminum maltolate vormt, dat makkelijk de Blood Brain Barrier passeert, en hersenaantasting veroorzaakt (zie Aantastingen).
    Maltol wordt ook toegepast in brood ('vers brood geur') en komt voor in gebrande mout (die veel in Fries roggebrood zit, maar ook in 'grijsgekleurd' meergranenbrood). 

    Chronische consumptie van veel smaakstoffen moet dan ook argwanend bekeken worden, het is niet duidelijk wat er allemaal in zit... het staat vaak niet op het etiket vermeld - alleen als 'aroma'.

    Op de lijst van de EU, worden honderden basisstoffen voor smaakstoffen vermeld.


    MSG (Glutamaat) E621

    De meest gebruikte - en daardoor beruchte - smaakstof (behalve zout) is MonoSodium(Natrium)Glu(a)tamaat, of Ve-Tsin (eigenlijk is het een neurotransmitter met enigszins zoute smaak). Het is te vinden onder namen als 'bouillonblokjes', maggi, 'natuurlijk aroma', E621, en 'smaakversterker' Het wordt meestal gemaakt van zeewier met een hoog eiwitgehalte, net als Carrageen.
    Volgens vele bronnen bij overdosis 'zeer slecht' - gek ( hersenaantasting ) en blindmakend ( staar ), zie bijv. hier
    Vrije glutaminen, 'gehydroliseerde eiwitten', 'gistextract' - in effect vergelijkbaar met MSG - zijn op 'natuurlijke wijze' geproduceerd door het fermenteren van soja*, of door bewerking met zoutzuur (ketjap, maggi). Tijdens de productie ontstaan ook allerlei andere stoffen, die lichamelijke reacties kunnen oproepen.
    *Traditioneel bereide ketjap (verkrijgbaar bij de toko) is daarbij 'gezonder' dan die met zoutzuur bereid (zoals Conimex), net als het natuurlijke gistextract... 
    De opeens massaal aanwezige ongebonden eiwitten kunnen reacties aangaan met andere verbindingen in het lichaam... zo worden met nitrietverbindingen soms nitrosaminen gevormd.

    De meest heftige reacties vinden plaats in de hersenen - wie kent het gevoel van verhoogde hartslag en honger na een stevige afhaal-chinees maaltijd ? 
    Er is een heftige discussie over de schadelijkheid van MSG. In geringe hoeveelheden valt het allemaal wel mee, het betreft immers een natuurlijk eiwit, dat massaal voorkomt in bijv. 'stinkkaas' (des te meer lekkere geur of stank, des te meer vrij eiwit). Probleem is, dat het in zoveel producten massaal wordt toegevoegd (kruidenmixen, chips, 'junkfood', soepjes, Chinees en Italiaans eten), en dat onze eiwitopname heel nauw luistert...
    Grote hoeveelheden Vitamine B kunnen een overschot deels 'neutraliseren', ziesupplementen.

    Algemene info over eiwitten is bijv. hier te vinden

    Vastgestelde feiten na gebruik van MSG:
    Extreme vermoeidheid, motivatiegebrek, extra veel honger en dorst, vochtopeenhoping, gewichtsvermeerdering (MSG wordt bij onderzoek gebruikt om dieren vet te mesten), verslaving aan méér (bouillon, junkfood), een brandend gevoel in gezicht, nek, borst en armen, versnelde hartslag, ademhalingsproblemen, astma-aanvallen en hoofdpijn.

    De Consumentenbond, die de info over MSG op n rijtje zette, concludeert dat deze stof niet verantwoordelijk is voor het 'Chinese restaurant syndroom'... 
    Toch bestaat dit 'syndroom', dus de vraag is: wat is dan de oorzaak ?.... mogelijk de COMBINATIE van een aantal stoffen : ketjap, veel vleeseiwitten, bepaalde kruiden èn MSG !

    In veel onderzoek is MSG vrijgepleit van schadelijke reacties (naast het Chinese restaurant syndroom)... 
    Uit de info op deze site wordt echter duidelijk, dat grotere hoeveelheden MSG wel degelijk schadelijke effecten hebben... als naar de biochemische feitengekeken wordt, móeten de conclusies anders zijn !

    En dan wordt nog even afgezien van het feit, dat MSG vooral veel gebruikt wordt om ongezond 'junkfood' smaak te geven, en dat MSG 'hongergevoel' opwekt... waardoor die zak met chips in één keer opgaat...

    Een familielid van mij (commissaris bij de Amsterdamse politie, dus bepaald geen watje) reageert zeer extreem op kant en klare maaltijden en soepen met smaakversterker (bouillonblokjes). Maar van zuivelproducten (die ook veel glutamaat bevatten) heeft hij geen enkele last... waarom ?

    Recent Japans onderzoek maakte ratten met een 20-voudige DAGdosis MSG na enkele maanden blind. Dit is voor mensen een oneetbaar zoute dosis, maar wel een bewijs voor het neurotoxische effect van MSG.

    Het in één keer opeten van een zak chips (of een Chinese maaltijd), geeft misschien wel een 100-voudige MINUUTdosis glutaminen....
    Daar zou tegenin gebracht kunnen worden, dat een 20-voudige dagdosis zout ook desastreus is. Stérker: een dubbele dosis zout (het consumptiegemiddelde in Nederland is twee keer te hoog) is al ziekmakend, dat geldt óók voor MSG !

    Wat is dit voor een eiwit ?
    Glutamaat/vrije glutamine komt van nature voor in - vooral dierlijke - producten. Het wordt als 
    neurotransmitter deels geabsorbeerd in de neusmondholte, en geeft het signaal 'LEKKER' door naar de hersenen. 
    Zonder glutaminen zou melk ondrinkbaar zijn ! Glutamaat wordt in de maag omgezet in vrije glutaminen.
    Een stevige Chinese (vlees)maaltijd laat zo het glutamineniveau van het bloed urenlang met een factor 20 stijgen.
    Of een zak CHIPS: het merk 'LAYS' spant de kroon, door méér glutamaat toe te voegen dan gewóón zout...    ('veel chips bevatten steeds minder zout' was de boodschap onlangs, geweldig ja, op deze manier).
    In deze piekbelastingen met glutamine/glutamaat schuilt het grote risico, er treedt onmiddellijk zenuw- en hersenschade op als bepaalde eiwitniveaus verschreden worden - en ook worden daardoor grote hoeveelheden VRIJE RADICALEN gevormd !

    De glutamine in het lichaam gaat in twee verschijningen (an-ion) heen-en-weer. en herkrijgt in het hersenvocht zijn 'zout' vorm, om signalen aan neuronreceptoren door te geven én om giftige stikstofverbindingen te neutraliseren. Een grote toename van het glutamaat in het hersenvocht beschadigt de zenuwreceptoren onherstelbaar, en vernietigt hersencellen door calciumtoename in het hersenvocht. (6 en hersenaantastingen). 

    Chronisch hoge glutamaatniveaus in de hersenen worden aangetroffen bij drugsverslaving, alcoholisme en hersen- en nierziekten. Bij ziekten als ME, ALS en Parkinson, wordt een dieet zonder smaakversterkers voorgeschreven, al is het negatieve effect van glutamaat in voeding omstreden...   het komt immers zo massaal voor... 

    Zo is het de vraag wat slecht(er) is: veel maggiblokjes door de stamppot, of een flink stuk rookworst, of uitgebakken spekkies...
    Misschien valt het allemaal wel mee - afhankelijk van de dagelijkse en wekelijkse totááldosis van 'excitotoxines' en nitriet - ALLES SAMEN lijkt niet goed! 
    Zie de infopagina over neurologische schade (en wat 'excitotoxines zijn), en (0)en (7)

    TIJDELIJKE inname van hogere dosis glutaminen geeft mogelijk positieve effecten bij HERSTEL na ziekte: de 'elektriciteitsspanning' in het lichaam wordt verhoogd, er wordt meer verbrand in de cellen
    (vandaar de traditie van een 'biefstukje' of bouillon om aan te sterken).
    Ook bij DARMWANDHERSTEL, bijv. na een operatie, spelen hogere dosis glutamine waarschijnlijk een versterkende rol.
    Structureel verhoogde niveaus - zonder therapeutische noodzaak - zijn echter geen goede zaak.

    Bij KRACHTSPORTERS wordt glutamine gebruikt, om meer GROEIHORMOON te produceren (met name chemische varianten van MSG, die makkelijker een intacte Blood Brain Barrier van de hersenen passeren) !!!!!! om nog maar eens het hersenbeïnvloedende effect van MSG te illustreren, wat de VWA of Consumentenbond ook mogen zeggen over de onschadelijkheid van MSG...

    MSG kan geproduceerd zijn met Genetische Manipulatie. Vaak is het gewonnen uit zeewier, dat berucht staat om de gehaltes zware metalen.
    Hier wordt de kwalificatie 'ZEER SLECHT' gebruikt voor producten met deze stof.
    Klik hier voor de link naar de MSG-suite.


    Er zijn ook andere niet aan te bevelen smaakmakers: E 620 626 629 631 633 en 635. 

    UNOX heeft in 2008 besloten, te stoppen met smaakversterkers en andere 'E-nummers' (behalve conserveermiddel E250). In een groot aantal producten, zoals rookworst, is dit inmiddels gerealiseerd. 
    Als vervanger van MSG wordt gistextract gebruikt. Het is onduidelijk of dat nu echt wel veel beter is. 

    Zout, óók een smaakmaker, is in grotere hoeveelheden heel schadelijk.
    Als antiklontermiddel wordt vaak aluminiumzout toegepast ( (E554). In bijna allefijne zout - ook zeezout - die ik heb gezien (ook al is ijzerzout mogelijk). 
    Hogere doseringen aluminium zijn giftig en leiden tot zenuwaantasting, kanker en Alzheimer. Omdat de aluminiumbelasting van alle kanten komt, en het in vele consumptieproducten gebruikt wordt (bijv. als E173, E523, E522, E520, E521 en E554, als 'eiwitvanger' in drankbereiding, in blikjes, als deo), is het hard nodig om hierop te letten.
    Het gehalte aan het antiklontermiddel E554 (of een ander 'natuurlijk' aluminiumzout) is vrij hoog (tot 1%), en draagt aanzienlijk bij aan de dagelijkse aluminiumbelasting. 
    Zie ook onder meer 'Kunststoffen', en 'Aantastingen'. 


    ZEEZOUT (en bergzout)

    Of zeezout beter is dan 'gewoon' zout ? Topkoks (en vele anderen, inclusief ik) zweren bij de intensievere smaak ervan. 

    Niet industriëel bereid zeezout bevat zo'n 5-20 % andere mineralen - zoals magnesium en jodium. 'Traditioneel' zeezout is dan gezonder dan keukenzout. 
    Vraagpunt is de vervuiling van de zee, waaruit het zout gewonnen wordt.

    Industriëel zeezout wordt gewonnen met dieselapparatuur (inclusief roetdeeltjes van bulldozers die tussen het zout rijden) uit onbestemde zee en heeft een slechter mineralengehalte dan zongedroogd zout, omdat het geraffineerd moet worden.

    Bij de vorming van zoutkristallen worden veel gevaarlijke (niet-zoute) verontreinigingen buitengesloten. Daarnaast is de consumptie van zout beperkt tot enkele grammen per dag. Verontreinigingen in andere zeeproducten (zoals vis) hebben dan een veel sterkere impact.

    Het enige in de XL supermarkt verkrijgbare zeezout zonder aluminium toevoegingen lijkt 'La Baleine' grof zeezout (het fijne zeezout van La Baleine bevat wel E554). 
    Soms is het onduidelijk welk middel gebruikt is, zoals bij JOZO industrieel zeezout ´met natuurlijke mineralen´ (aluminium is een natuurlijk mineraal).

    Een zoutmolen is daarom onmisbaar. 

    Zie ook deze site over Keltisch zeezout, waarin duidelijk wordt dat het ene zee/bergzout niet het andere is.... en de wettelijke kaders ontbreken.

    Omdat het ene zeezout het andere niet is zijn supermarktproducten die zichzelf aanprijzen 'met zeezout' misleidend bezig.


    De recente 'gezondheids'trend bij snackfabrikanten is, om zout te vervangen door MSG.... 
    Een mogelijk alternatief voor keukenzout is 'speciaal zout', waar, naast Natriumchloride, 1/3 Kaliumchloride aan is toegevoegd (zie supplementen ). 
    Kaliumchloride mag niet 'puur' gebruikt worden, dat heeft een aantal schadelijke effecten, o.a. op de nieren. Het wordt aangeprezen voor mensen met een hoge bloeddruk, maar mag deze verhouding niet overschrijden.
    Het overal verkrijgbare 'LOSALT' bevat 2/3 kaliumchloride, en is bij puur gebruik schadelijk !

    Zeezout uit minder vervuilde zee, of bergzout uit de Himalaya, lijkt het beste alternatief...

    Naast KRUIDEN en andere natuurlijke smaakmakers die de zout- en maggibehoefte verminderen, en een gezond alternatief vormen.
    Bij de Aldi (Duitsland hè), en natuurwinkels, zijn kruidenmixen zonder smaakversterkers te koop. De meeste 'vlees', 'kip', 'vis', 'karbonade' (etc) mixen bevatten helaas wel smaakversterker.

    09-12-2014 om 14:27 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    obc2006
    blog.seniorennet.be/obc2006
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!