Het is eigenlijk een groente voor de toekomst...deze koolplanten kunnen veertig jaar oud worden en meestal worden ze niet gezaaid maar gestekt !!
Blijkbaar aten de romeinen deze kool al, Ik heb de fout gemaakt om ze niet direkt te oogsten, dan krijg je gaatjes in de bladeren ( doet niets af van de smaak, maar optisch is het iets minder als je ze oogst ) het is een bron van mineralen en vitaminen ! en een groente die zorgt voor een sterk immuunsysteem... het is eigenlijk een hele oude nederlandse groente.... maar vergeten, alhoewel ze nu toch terug te vinden is in verschillende moestuintjes !! in elk geval wij zijn er enorm blij mee !!!
Wetende dat het een winterharde groente is en we dus echt gans het jaar door kool kunnen eten als we daar zin in hebben, Theo wreef verrukt in zijn handen , toen hij dit hoorde...
Ik heb ondertussen geleerd dat je de lossen bladeren ook rauw kan eten, gewokt , maar je kan ze ook vullen met allerlei vlees, rijst enzovoort, en als pakketjes serveren !!
|