IK heb twee grote rundstongen kunnen overnemen voor alles bij mekaar nog geen tien eurootjes !!.. niks mis mee, want ik koop regelmatig van die mensen vlees !!en het is een echte super kwaliteit !!....
Het is wel zo... die rundstong hoe dat ik ze ook zal klaar maken met madeirasaus, met jagersaus gewoon opgebakken... koud en fijn gesneden ... er zal maar 1 de goei zijn en dat is my, myself end I.. want mannekelief ..slaat al groen uit als hij nog maar denkt , dat ik een schelleke ( sneetje) op zijn taloor zou leggen !!,Maar hij is niet alléén .. ik heb ooit nog mensen horen zeggen hetgeen uit een andermandse mond komt eet ik niet !!.... en toch... voorwaar lekker klaargemaakt een echte delicatesse !!...
en in Belgïe kost dat 2e hands slabbermachien veel geld !!
Ik denk dat ik dus zo een ganse tong ga koken helemaal opkuisen ( er zullen zeker en vast nog vier kandidaatjes zijn om deze snipsels op te ruimen !)als die uit de boullion komt !!... de opgekuiste tong in plakjes snijden en zo de helft of meer invriezen !!
De eerste keer met echte jagersaus !!.. dus zeker en vast niet uit een pakske !!
en dan met zelfgemaakte kroketten... njam.... maar ik denk dat er ook iemand blij zal zijn als het maar gewoon frietjes zijn, voor hem dan met een entrecote ( daar past ook jagersaus bij )
Zo deze avond is het een tortillia... dat wil dus zeggen de overschot van de nicola's, van eergisteren,met de paar lepels schorseneren, het tirolerspeck in flinterdunne stukjes en nog wat zaligheden waar ik dan een soort van deeg mee maak en een dikke pannekoek mee bak
Dat is heel lekker met een frisse salade van ijsberg of witlof !!.. als toetje , nog een stukske toert n!
Oja ... de ananastomaten die in de mengeling zaten voor de tomatenroomsoep .. geven de soep een aangename zoete toets, dus suiker bijvoegen hoeft niet ( ik deed dat toch al niet, tomaten hebben nu 1X een zuur smaakske , puur is voor ons best !)
|