Maar eerst nog eens mijn lekker brood bestoefen, en ik ben niet alléén die dat denkt !...Ik hou van lekker mals maar toch vast kruim en als het eventjes kan een redelijk krokant korstje... met het eenvoudigste broodbakkertje heb ik natuurlijk niet de mogelijkheid om de korstkleur in te stellen, bij de nieuwere generatie's panasonic... kan dat wel en is er een bakje in het deksel dat op tijd en stond de rozijntjes, noten of iets anders toevoegt !.... maar ja toen koste dat machien zoals eerder vermeld 20 euro, dus ik ga zeker niet mopperen, want het levert fantastisch brood.....
Om de broodbeschrijving hierboven , gebruik ik dus zout uit de camargue en olijfolie, voor een super groot brood 40gram olijfolie !... ik gebruik geen potjes en geen lepel om af te wegen, maar een digitaal weegschaaltje, zet de bakvorm direct op de weegschaal en zet dan pas de weegschaal aan, dus dan staat die op 0... De nostalgie ten spijt gebruik ik nu zo een electrisch mes ! geen snijmachine en met de hand heb ik zelf altijd scheve boterhammen.... het electrisch mes , lag werkeloos in een kast dus ik dacht ik ga dat toch eens proberen, en ja hoor zelfs super vers ( en dus super mals) brood krijg je perfect in mooi sneetjes ....
IK had voor kennissen die van plan waren om ook een broodbakmachine te kopen een paar broden gebakken om hen het verschil te laten proeven... en die waren ook verrast door de lekkere smaak van het brood !!...
Ik zou dus graag mijn meelvoorraad aanvullen met dus het meel van malmedy, maar daar zal op dit ogenblik geen tijd voor zijn.... en daar liggen pakken sneeuw, dus we gaan het niet zoeken als het niet nodig is, (maleuren liggen op een klein plekske, )
Zo aan de slag !! Oooo j
|