Sé hé !!... ik heb ontelbare kookboeken, en dan heb je nog andere bronnen die je aan lekkere recepten helpen... maar ik ben ik... en doe altijd mijn volle goesting... ik ben een tovenares met kliekskes en produkten die op de valreep moeten opgewerkt worden... T'ja en dat was dus vandaag het geval.... met de ijskast en de koele plaats te inspecteren !!.... zes jonagolds die drie a vier weken op verlof zijn geweest en redelijk rimpelig lagen te wachten op verbruik ( meegebracht van de jussey'se aldi) en de boerenoten van vorig jaar moeten dus ook opgeraken.... Onze hondjes zijn stapelgek op de noten maar gaan die zelf rapen in de dreef... dus moeten we dus ook vliegensvlug zijn willen we verse want die sloebers kennen er iets van, ze kraken de noten als een proffesional..., peuzelen de noot op en laten de harde schelp stukskes mooi aan de kant !.....
Wel ik vond niet direkt mijn gading in het recepte arsenaal, niet in de franse en niet in de andere boeken... dus eventjes mijne fantasie aan het werk gezet... en awel , eigen stoef stinkt maar het was/is formidastisch lekker !!.....toen de taart in de oven ging ( bodem van brokkeldeeg) geurde gans het binnenterras heerlijk naar appels en kaneel... d'as natuurlijk niet echt origineel.... maar daar is het niet bij gebleven...... en toen de treiterende geur ... teveel op mijn systeem begon te werken... is de taart ( net uit den oven) aangevallen... normaal gezien houd ik niet echt van warm gebak..... maar heu.... zonder stoef.... deze is heerlijk lekker gloeiend heet... en de volgende keer zorg ik ervoor dat ik een lekker bolleke roomijs erbij kan serveren.Ik ben er ook zeker van dat dit gebak ook super is als het helemaal is afgekoeld !!....Mmmmmm..... ik ga dit receptje toch opslagen voor ik het vergeet , en als ik dan genoeg receptjes in mekaar heb geflanst komt er een kookboekske ons moeke kookt" of zoiets Ik heb al een paar lekkere recepten uitgedacht en daar heb ik toch verschillende "Die hards "door gekregen, namelijk mijn curry-kippesoep.... De oudste Die Hard is 95 jaar en de grootmoeder van Inneke.... dus nu weer eentje een appeltaartje met herfstgevoel ... zal ik het dan maar noemen en zo krijg ik toch al een heel kookschriftje vol hartige en zoete gerechtjes die uitblinken in het niet duur en super gemakkelijk te maken, want tenslotte maak ik hier alles nog klaar in een keuken die meer op een camping-toestand trekt ,dan op een uitgebreide mooie keuken waar elke kookfanaat trots op kan zijn !!.....
Deze avond heb ik voor mezelf een 1,5kilo mosseltjes die lekker klaargemaakt worden met groenten en kruiden uit eigen tuin, en mijn tweede struikje lava's is aangeslagen... dus daar kan ik dan ook wat van gebruiken... samen met ajuin selder en prei.... en peterselie...MMMMmmm, ik kan haast niet wachten
Oooo!! voor ik het vergeet de linzensoep is een schot in de roos, qua smaak houd de soep het midden tussen erwtensoep en bruine bonen soep.... het is een hele lichte soep, die gemakkelijk als voorgerechtje in een copieuze maaltijd kan verwerkt worden !!.... lekker moet niet altijd ingewikkeld en duur zijn.... ik ben er zeker van dat deze soep meerdere keren op het menu zal staan deze winter en door mijn soul-maatje meer dan goedgekeurd !!.... alé .. we gaan voor het zondagse diner zorgen, dat houd in aardappeltjes schillen... en frietjes snijden... wat maatje lief erbij gaat eten weet ik nog niet maar voor mezef dus lekkere mosseltjes !!..... ik heb er echt grote goesting in sé!! ondanks dat ik al veel gesnoept heb !!
|