|
De kwee''s waren al een tijdje getrokken... en het was hogen tijd dat ze verwerkt werden.... de kwee's waren serieus geschonden door de hagelbui... die ze over zich heen hebben gekregen een tijdje geleden...het vruchtvlees was al bruin, maar gelukkig nog niet rot... dus heb ik het idee van er nog compot en gestoofde kweetjes mee te maken ( en in te vriezen) maar laten varen.. als confituuronderdeel maakt het niet zoveel uit.... want je gebruikt de kwee's enkel alléén om af te koken... en dan het sap te filteren ... mocht het vlees mooi wit zijn gebleven kon je daar dan moes van maken, maar helaas sinterklaas.... ik denk niet dat dit gaat lukken althans... maar ik wacht af... alles staat af te koelen in de grote koperen teilen.... morgen ga ik die dan overgieten in een grote gewone kookpot, zodat ik een koperen marmiet vrij heb voor de eigenlijke confituur....ik ga zeker experimenteren, met appelsap ( zelf gefabriceerd) met druivensap.... en met grenaatappel... om te beginnen,
Voor diegene die experimenteren met kwees... niet schillen .... gewoon in vier en dan maar proberen zoals een echte kok.... tjsak,tsjak, tsjak, tsjak... met het grote mes zo dun mogelijke stukjes te produceren.... het moet geen schoonheidsprijs winnen enkel flinterdun zijn, zodat het allemaal niet zo lang moet koken !!....
Voila nu ga ik helpen met de boekenverhuis.... Ik moet me telkens vermannen want als ik dan een groot kookboek vast heb, wil ik daar gauw eens in gaan snuffelen.... maar zo vebeuzelen we tijd natuurlijk.... en eens alles op zijn ( voorlopige)plek staat... is het zoveel aangenamer en gemakkelijker om een boek uit te zoeken , waarvan je denkt dat daar het nodige in te vinden is !.....
|