Maar het is een dagboek... en lekker koken en eten is ook 1 van mijn favoriete bezigheden.. ik weet eigenlijk niet of ik dat onder mijn hobby's kan of mag rekenen...
Ik heb zo iets van je moet elke dag eten... het liefst van een goeie kwaliteit... en daar bedoel ik niet mee dat het stukken van mensen moet kosten, nee zelfs het liefst eigen gewin, van eigen tuintje!... dan weet je wat je op je bord krijgt, en zitten er geen chemicalïen in ( tenzij je zelf graag voor ali chemiecalie speelt natuurlijk en de opbrengst en uitzicht belangrijker is dan uw en uw gezin der gezondheid).. dus waarom dan niet van die goeie ingredienten iets lekkers maken/koken... je moet er toch tijd aan besteden... en je moet het ook nog opeten ook... Dus .. na de chinees gaan we een gentenaarke op tafel toveren... Ik ben nu eerst met een dik vet soepkieken een stevige boullion aan het trekken... als de boullion dan klaar is met andere woorden , de groenten hebben hun smaak afgegeven en de kip is gaar... dan gaan we die boullion zeven... opnieuw in de pot mikken.. met terug een verse vloot soepgroentjes recht uit den hof ( echt waar... maar nu loopt het echt op zijn einde, jammer !)de nodige kruidjes... buiten het laurierblaadje... ook alles vers uit den hof !...en dan de kip.. die gaan we dan onder toeziend oog van mijn viervoeters... helemaal ontdoen van het vlees !.. de vellekes, het kraakbeen en de rest dat niet in ons bord mag belanden, beland dus in de bakskes van de sloebers.... ook de afgekookte groenten van de boullion eten ze heel graag je zou dat slabber festijn moeten kunnen filmen... onze rakkers weten wel wat lekker is .....
|