maar ik miste toch wel sommige ingredienten om mijn kookkunsten bot te vieren..... want ik heb dus op mijn te doen lijstje staan.. zoals eerder beschreven..... tom-pouce... ( maar ik denk dan in de vorm van een taart en dat noemt dan een napoleon )...eclairs... ook zo nog iets dus ik verbruik dan volgende dagen sloten melk.. volle melk! en eitjes.....vanille peulen etc....Het feit dat we een dikke week geleden lekker worstebrood hebben gesmikkeld ... echt lekker alhoewel ik het gerezen bladerdeeg iets te zoet vond... dus ga ik dat eerstdaags zelf nog eens maken, met uiteraard het juiste gehakt...en dan nog wat spierballenwerk komt dat dik in de sjakos !... gek ik heb dat in frankrijk nog niet gezien... in Nederland zijn dat curryrollen en bij de turkse bakkerij is het ook iets in diene aard...maar dat is toch niet hetzelfde hoor !... Iedere bakker heeft wel een variatie op worstenbrood en appelbollen ( sur tout verloren maandag).... maar er zijn maar weinig bakkers die nog het echte worstenbrood maken... namelijk met gerezen bladerdeeg ( zonder zoet smaakske).... je hebt ze in antwerpen in alle maten en gewichten, enkele, dubbele , met witloof met kaas enzovoort... maar ik heb liever de echte gewone... en het mag gerust een dubbel formaatje zijn... daar draai ik echt mijn hand niet voor om... Van den avond is het spruitjesstoemp ( diepvriezer) met kalfsworstjeswe hebben nog niet echt veel honger... maar ja sé... dat komt wel...In elk geval de ijskast en de provisiekasten puilen weer lekker uit .. dus ik voel me op mijn gemak !...Ik heb trouwens nog een vondst gedaan flesjes hotte stuff... van Heinz... chipottle.... zoet en heet , en hot en spicy..... Ik ben daar zeer blij om , omdat mijn amerikaanse vriendinnen mij soms recepten door sturen ( net zoals ik hen recepten door speel) en dan is daar een ingredient bij ... dat je dus echt moet gaan zoeken... sommigen zijn al zo wakker dat ze dus een vervangend produkt van bij ons .... erbij zetten, maar dat zijn dan mensen die nog vol op naar het thuisland op vakantie komen... of produkten laten meebrengen van bij ons naar bij hun.....Op mijn toekomstig weekmenu staat er nog een stoofpotje en mosseltjes voor mezelf... de mossels zijn vacuum getrokken en kunnen minimum tot de 17 e in de ijskast wachten tot het hun beurt is om mijn eigen buikske te vullen.... ik zou ook nog graag eens vogelnestjes klaarmaken met (zelfgemaakte)tomatensaus, spinazie en kroketjes ... yes , dat zie ik dus echt helemaal zitten hé !!.... en nu,nu zijn we aan het genieten van een Leffe Ruby.... dat en een goeie hoegaarden van het vat en een schijfke citroen... awel daar kom ik voor naar huis...dat zijn dan eigenlijk buiten de trapistjes van westmalle... de enige biertjes die mij kunnen bekoren, de rest proeft allemaal redelijk opgejaagd ! en bitter
Als ik aan mijn bakkersavonturen begin maak ik foto's !!.. al is het maar om jullie waterachtig te maken
OOojaa... d'as just, mijne voorraad zaadjes ben ik driftig aan het aanvullen, want ik heb dat allemaal verbeurd verklaard verkeerd gestockeerd .. jammer maar helaas... dus nieuw stuf...
|