Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

28-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pippa schrijft boek

Pippa schrijft boek 'zo organiseer je het ultieme feest'


http://img403.imageshack.us/img403/5330/pippa.jpg


Pippa Middleton heeft afgelopen week haar handtekening gezet onder een boekdeal.

Het was vechten om de handtekening van Pippa, maar uitgeverij Penguin wist de strijd met andere uitgeverijen te winnen door Pippa maar liefst 500.000 euro te bieden, schrijft Daily Mail.

"Pippa is nerveus maar ziet er erg naar uit om haar eerste boek te gaan schrijven. Het boek zal gaan over hoe je het perfecte feest en verschillende events organiseert", aldus een vriendin van het feestbeest. Zus Kate Middleton heeft laten weten het idee 'briljant' te vinden.

Het feesten is Pippa met de paplepel ingegeven. Haar ouders hebben namelijk in 1987 Party Pieces opgericht, een postorderbedrijf voor feestartikelen. Party Pieces is inmiddels uitgegroeid tot een miljoenenbedrijf.


28-11-2011 om 14:15 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christian Bale stopt met Batman

Christian Bale stopt met Batman

http://img28.imageshack.us/img28/3978/batmanrm.jpg


Christian Bale gaat zijn vleermuizenpak aan spullenhulp meegeven. Bale is pas klaarmet de opnames van zijn derde Batman-film. "Dat was de laatste keer dat ik mijn kostuum uit heb getrokken", vertelt Bale in een Amerikaans interview. "De hele productie is klaar, dat was het. Het einde van dit Batman-tijdperk."

Bale was te zien in 'Batman Begins' (2005), 'The Dark Knight' (2008) - waarvoor Heath Ledger als Joker postuum een Oscar won - en 'The Dark Knight Rises', met regisseur Christopher Nolan. De film verschijnt volgend jaar. In eerste instantie zou Nolan twee Batman-films maken, maar hij ging toch overstag voor deel drie.


28-11-2011 om 14:14 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omstreden Britse regisseur Ken Russell overleden

Omstreden Britse regisseur Ken Russell overleden

http://img412.imageshack.us/img412/3708/kenrussell.jpg

Ken Russell, de Britse controversiële regisseur van onder meer 'Women in Love', 'Tommy' en 'The Devils', is gisteren op 84-jarige leeftijd overleden. Het werk van Russell wordt getypeerd door zijn fascinatie voor seks en geloof.

Russell stond bekend om zijn flamboyante stijl, die hij tijdens het begin van zijn carrière op televisievlak ontwikkelde. 'The Devils', een religieus drama uit 1971 met een controversiële scène waarin Oliver Reed en Vanessa Redgrave de kruisiging seksualiseren, werd aanvankelijk geweigerd door filmmaatschappij Warner Brothers en werd in heel wat landen in de ban geslagen.

'Women In Love' uit 1969 schiep controverse omdat Alan Bates en Oliver Reed er naakt in worstelen. 'Tommy', zijn adaptatie van de gelijknamige rockopera van The Who uit 1976 met onder meer Jack Nicholson, Eric Clapton, Elton John, Tina Turner en Roger Daltrey, was zijn grootste commercieel succes.

In 2007 zat hij in 'Celebrity Big Brother', waar hij na een ruzie met Jade Goody uitstapte.

Russell werd in 1927 in Southampton geboren als de zoon van een gewelddadige schoenmaker, zodat Russell en zijn moeder vaak hun toevlucht zochten in de bioscoop. Hij diende bij de RAF, waarna hij aan de slag ging als fotograaf. In 1959 ging hij kunstdocumentaires maken voor de BBC.

Zijn eerste langspeelfilm, de komedie 'French Dressing' uit 1963, werd niet goed onthaald. Maar in 1967 scoorde hij een bescheiden succes met 'Billion Dollar Brain' met Michael Caine in de hoofdrol. 'Women In Love' won een Oscar voor hoofdrolspeelster Glenda Jackson, en werd genomineerd voor cinematografie, script en regie.

'The Devils' was acht weken lang de meestbezochte film in Groot-Brittannië, hoewel de pers de prent neersabelde. Filmcriticus van de krant Evening Standard noemde de film tijdens een tv-interview met Russell "monsterlijk onwegvoeglijk", waarop Russell hem een klap verkocht met een opgerolde Standard.

In de jaren tachtig exploreerde Russell de science fiction: 'Altered States' was een hallucinante fantasie die religie met ruimte verzoende. 'Crimes of Passion' uit 1984 was zijn laatste Hollywoodprent, Russell zou voorgoed terugkeren naar Europa. Hij ging opera's regisseren, tot hij de horrorprenten 'Gothic' (1986) en 'The Lair of the White Worm' (1988) uitbracht, met telkens Hugh Grant.

Russell gaf zichzelf een rolletje in 'Russian House' uit 1990. In 'Prisoner of Honor' (1991) exploreerde hij zijn blijvende belangstelling voor het antisemitisme. In datzelfde jaar bracht hij 'Whore' uit, over het werk van een prostituee. Hij keerde terug naar televisie, om documentaires te maken zoals 'Mindbender' (1996), over illusionist Uri Geller.

Russell overleed gisteren in zijn slaap, zo laat zijn vriend en kunstcriticus Norman Lebrecht weten.


28-11-2011 om 13:41 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
27-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom vrouwen houden van Twilight

Waarom vrouwen houden van Twilight

Klik op de foto om de trailer te bekijken




Niet alleen de films, maar ook de boeken van de Twilight-serie blijken goed te scoren bij volwassen, intelligente en gecultiveerde vrouwen. Niet enkel voor tienermeisjes dus, maar waarom eigenlijk?

Huffington Post auteur Rachel Weight (h)erkent het fenomeen: "Ik kreeg een fantastische opleiding, ik lees de New York Times, ik ben leerkracht Latijn en momenteel verdiept in de Aeneis van Vergilius. Maar toch ... ben ik gek op Twilight."

Ze stelde dan ook een top 10 samen met redenen waarom vrouwen zo zouden houden van Twilight. Eens kijken wat die zijn...

10. We houden van glitter
"Ok dit is een stomme", erkent ze (gelukkig zelf). Maar toch, vrouwen zullen altijd houden van dingen die fantasierijk en/of vrouwelijk zijn: eenhoorns, glitters, vampieren, ... Het is sexy, het is mooi, kortom: we houden ervan.

9. Drama
Een vrouw in nood, met 2 knappe venten die om haar vechten. Fantastisch niet? En daarbovenop nog een conflict tussen papa en vriendje. Klassiek, maar het werkt. Ook het feit dat het zo onrealistisch is en mensen even kunnen ontsnappen van de gebeurtenissen van alledag, maken Twilight zo geliefd.

8. Taylor Lautner's wasbordje
Voor deze buik vallen blijkbaar heel wat dames. Net als voor de andere mannelijke vampen in deze filmreeks. Ze zijn misschien maar 17, maar ze zijn dat al meer dan 100 jaar... niets illegaals meer aan toch?

7. Zo slecht dat het goed wordt
Van die slijmerige oneliners als "Jij bent mijn hele bestaan" en de monotone monologen die hier en daar opduiken, de supergekunstelde plots en soms totale voorspelbaarheid... we houden er stiekem wel  van eens de 'hater' te kunnen zijn.

6. Eeuwige jeugd
Wie wil er nu niet eeuwig 18 uit blijven zien, terwijl je mensenkennis en wijsheid gewoon groeit en mee evolueert?

5. Middelbare school nostalgie
De cafetaria, de schooluitstapjes met de vreemde leerkracht fysica, het hangen op de parking, shoppen voor fuifjes met de vriendinnen, ...  De middelbare school laat altijd een stempel achter en het is best leuk terug te blikken vanop een afstand en vooral de awkward momenten en eerste liefdes te zien gebeuren bij anderen (vooral omdat ze eigenlijk achteraf gezien zo onnozel waren).

4. We zijn allemaal Bella
Of de gedachte van zoveel te betekenen voor iemand, prikkelt in elk geval. Iemand die er niet in slaagt weg te blijven ook al zijn we onhandig, geen typische babe en deel van een zwaar verstoorde familie. Mooi, niet waar?

3. Soulmate
Bij hun eerste ontmoeting al zegt Edward dat Bella geen idee heeft hoe lang hij al op haar gewacht heeft. Het idee van die ene, perfecte soulmate die op zoek is naar ons als enige aanvulling... *droom droom droom* De relatie tussen Bella en Edward lijkt opgebouwd te zijn rond meer dan fysieke aantrekking en staarwedstrijden met fantastische soundtracks op de achtergrond. Ze lijken perfect voor elkaar. Wie wil daar nu niet in geloven?

2. Edward
Heeft dit een verklaring nodig? Dacht het niet!

1. Romantiek
Zelf omschrijft Rachel het als "seriously lame yet exciting". Want anders dan in de meeste films waar tieners elkaars kleren meteen van het lijf scheuren, wachten Bella en Edward effectief tot ze gehuwd zijn om zich echt met elkaar te verbinden. De passie bouwt op en de onschuld is - hoe slijmerig ook - eigenlijk best mooi om naar te kijken.


27-11-2011 om 18:30 geschreven door artist lover


» Reageer (7)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brad en Angelina willen nog kind uit Ethiopië adopteren

Brad en Angelina willen nog kind uit Ethiopië adopteren


http://img811.imageshack.us/img811/5284/bradenangelina.jpg


Brad Pitt en Angelina Jolie willen nog een kind adopteren. Ze hebben hun zesjarige adoptiedochter Zahara immers jaren geleden al beloofd dat ze de zorg zouden opnemen over nog een kind uit haar geboorteland Ethiopië.

Het koppel zou ook geloven dat zeven kinderen hen meer geluk zal brengen. "Zeven is altijd al Brads geluksgetal geweest", aldus een bron in de Daily Star.

Brad en Angelina hebben naast biologische kinderen Shiloh (5) en de driejarige tweeling Knox en Vivienne drie adoptiekinderen: Maddox (10) uit Cambodja, Pax (7) uit Vietnam en de Ethiopische Zahara (6).

27-11-2011 om 12:31 geschreven door artist lover


» Reageer (3)
26-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Evy heeft al nieuw lief

Evy heeft al nieuw lief


http://img854.imageshack.us/img854/9727/evygruyaert.jpg


Erg lang hebben de mannelijke vrijgezellen in Vlaanderen en omstreken niet kunnen dromen: de bevallige Evy Gruyaert is namelijk alweer van de straat. Dat weet de krant Het Laatste Nieuws. Amper een week geleden raakte in dezelfde krant ook al bekend dat Evy's relatie met producer Jan Smekens afgelopen was.

De nieuwe man in het leven van de 32-jarige omroepster is Optima-topman Frederik De Proft (33). In hun vriendenkring is het al een tijdje geen geheim dat de twee een koppel vormen. Zo waren ze onlangs nog samen aanwezig op een babyborrel van een bevriend echtpaar.

Een goede match, zoals de heet, qua interesses. Zo zijn beiden sportief aangelegd. Bovendien heeft De Proft zelfs tv-ervaring: hij greep in 2006 naast de 200.000 euro die de winnaar van het VT4-programma 'De Topmanager' kreeg.

Het prille liefdesgeluk wordt echter overschaduwd door het feit dat De Proft nog getrouwd is, en wel met de dochter van de CEO van Optima. Een lastige situatie. Ook zouden Gruyaert en De Proft elkaar via financieel dienstverlener Optima, waar Evy klant is, hebben leren kennen.

Nog opvallend is dat Optima eind augustus het tennistornooi in Knokke met Björn Borg en John McEnroe organiseerde en dat het ook de laatste keer was dat Gruyaert en haar ex Jan Smekens hand in hand werden gezien. Het Laatste Nieuws polste de betrokken partijen voor een reactie, maar die kwam er niet.


26-11-2011 om 20:29 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dronken fans verwarren Robin Williams vaak met Bono

Dronken fans verwarren Robin Williams vaak met Bono


http://img850.imageshack.us/img850/2488/williamsm.jpg


De 60-jarige acteur Robin Williams werd onlangs in Parijs benaderd door een fan die dacht dat hij de 51-jarige U2-zanger Bono was. "Dat gebeurt alleen als de mensen aan de pillen of aan de drank hebben gezeten", aldus Williams tijdens de release van Happy Feet 2 in Engeland. De animatiefilm gaat morgen ook bij ons in première.

"Er was een kerel in Parijs die op mij toestapte en zei: 'Ben jij Bono?' Daarna zei hij: 'Oh nee, jij bent Bono niet, jij bent Robert Windsor'", grapte Robin Wiliams. "Als ik mijn bril opzet, lijk ik misschien wel wat op Bono. Meestal word ik toch met hem verward vanop verre afstand."

Williams, die nooit om een grap verlegen zit en aardig wat accenten en vertolkingen aankan, slaagt er evenwel niet in een degelijke Bono mét Iers accent neer te zetten. "Dat Iers is nu eenmaal een van die dingen die ik niet onder de knie krijg. Ik begin er wel aan, maar dan verwatert het al snel en neigt het meer naar Schots."

Happy Feet 2 is vanaf 30 november in onze zalen te zien.


26-11-2011 om 20:26 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.George Michaels zware longontsteking is zorgwekkend

George Michaels zware longontsteking is zorgwekkend

http://img228.imageshack.us/img228/8751/georgemichaelw.jpg


George Michael heeft alle concerten voor de rest van het jaar afgelast. Michael wordt sinds maandag op de dienst intensieve zorgen van een ziekenhuis in Wenen behandeld voor wat de dokters een zware longontsteking noemen. Gevreesd wordt dat hij ook hartproblemen heeft. De 48-jarige zanger zal al zeker tot Kerstmis aan zijn bed gekluisterd blijven, zijn fans maken zich grote zorgen.

"Hij heeft veel pijn, zijn toestand is heel ernstig maar hij is in goed handen", verklaarde een vriend van Michael aan The Sun.

Hartspecialisten
De longontsteking veroorzaakt een zuurstoftekort, wat zijn hart zou kunnen aantasten. Volgens een insider in het AKH ziekenhuis in Wenen wordt hij de klok rond in de gaten gehouden door hartspecialisten en internisten. De reeks Britse concerten die gepland stonden, dertien in totaal, is afgelast.

De Oostenrijkse specialisten die hem behandelen, verklaarden gisteravond: "George Michael heeft een zware longontsteking opgelopen. Zijn toestand is gestabiliseerd en hij reageert op de behandeling. Hoe lang hij zal moeten herstellen, is nog onduidelijk. Maar hij zal de rest van de tournee niet meer kunnen optreden. Volledige rust is van levensbelang".

Donderdag werd Michael nog in een hypermodern bed gelegd dat 40 graden roteert om de druk op zijn lichaam te verlichten en hem zo te helpen bij het ademen. Volgens specialisten krijgen enkel patiënten met een heel zware longontsteking in zo'n bed.


26-11-2011 om 20:23 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lily Allen bevallen van dochtertje

Lily Allen bevallen van dochtertje


http://img856.imageshack.us/img856/3435/lilyallensamcooper1.jpg

Lily Allen is vandaag bevallen van een dochtertje. De 'Not Fair'-zangeres en echtgenoot Sam Cooper zijn de kersverse ouders geworden van hun allereerste kindje. Het nieuws werd nog niet bevestigd door haar woordvoerder.

Een vriend van Allen vertelde de Daily Mail dat de bevalling zonder problemen verliep. Seb Chew, de ex-vriend van Lily twitterde dan weer zijn gelukwensen aan het koppel en de 'mini Cooper'. 

Het heuglijke nieuws komt een jaar nadat de 26-jarige Britse ster een tweede miskraam kreeg toen ze zes maanden zwanger was.

Lily en Sam kondigden op hun trouwdag in juni aan dat ze in blijde verwachting waren van hun eerste kindje. "Overal werden er traantjes gelaten. Dit is de mooiste dag in het leven van Lily en Sam, ze zijn zo verliefd op elkaar. Het babynieuws is de kers op de trouwtaart!", vertelde een genodigde vlak na het huwelijksfeest.


26-11-2011 om 17:39 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
25-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.R.E.M. plande split al drie jaar

R.E.M. plande split al drie jaar

Klik op de foto om ' Losing My Religion ' te beluisteren





Michael Stipe, Peter Buck en Mike Mills praatten al in 2008 over het einde van de band, tijdens de promotournee voor het album 'Accelerator', zo heeft Michael Stipe onthuld in een interview voor de Britse zender Sky Arts.

"We kwamen allemaal op hetzelfde idee. Het was in 2008 dat we begonnen praten over een split. We vonden dat we een mindere periode doormaakten en vroegen ons af waar het heen moest".

"Het was niet makkelijk. Elk van ons moest datgene afsluiten waar we ons hele volwassen leven aan hadden gewijd. We wilden er wel over waken dat we het op de juiste manier deden. We zijn trots dat we toen inzagen dat we op een dieptepunt zaten".

R.E.M. was 31 jaar samen en bracht 15 albums uit, waaronder 'Collapse Into Now' dat dit jaar verscheen. Stipe gaf toe dat het vreemd voelt om geen band meer te hebben.

"We begonnen met R.E.M. toen ik negentien was en plots is mijn band uit elkaar en heb ik voor het eerst sinds mijn 22ste geen contract meer bij een platenfirma. Het was ook een opluchting toen we uit elkaar gingen, ik voelde opwinding. Het woord dat in me opkwam, en ook tussen de bandleden heen en weer ging, was 'bitterzoet'".

"We hebben het een hele tijd geheim gehouden, we slaagden erin het nieuws niet te laten lekken. We wilden dat onze fans het direct van ons vernamen en niet van een of andere tweet of zo".


25-11-2011 om 19:45 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veronica-legende Lex Harding krijgt prominente Nederlandse radioprijs

Veronica-legende Lex Harding krijgt prominente Nederlandse radioprijs


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Lex-Harding.jpg



De Nederlander Lex Harding (66), die vooral bekend is als muzieksamensteller en presentator bij ex-zeezender Radio Veronica, krijgt de prominente Nederlandse radioprijs, de Marconi Oeuvre Award, zo heeft radio.nl gemeld. Volgens de vakjury is Harding een belangrijk icoon binnen de Nederlandse radio.

"Want als iemand de Nederlandse radio heeft gekleurd en generaties lang van enorme invloed is geweest op tientallen radiomakers en miljoenen luisteraars, dan is het wel Lodewijk den Hengst. Onder zijn alias Lex Harding heeft hij als deejay, als radiobaas, als initiator van diverse radio- en tv-stations en als inspirator voor de jeugd vier decennia lang met zijn visie en onuitputtelijke vechtlust het mediaklimaat in ons land verrijkt", zo luidde de motivering.

Na een roemrijke DJ bij Veronica te zijn geweest, was de laureaat ook medeoprichter van Radio 538 en het muziektelevisiestation TMF. Harding krijgt de prijs op 1 december in Hilversum uitgereikt. (br.hln)


25-11-2011 om 15:18 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het witte doek spreekt voor Aung San Suu Kyi

Het witte doek spreekt voor Aung San Suu Kyi

Klik op de foto om de trailer te bekijken



Michelle Yeoh speelt Aung San Suu Kyi in 'The Lady'.


Deze winter gaat in België de film 'The Lady' in première, een portret van de Myanmarese oppositieleidster en Nobelprijswinnaar Aung San Suu Kyi door de Franse regisseur Luc Besson.

"De film is een krachtig portret van wat een mensenrechtenactivist moet opgeven voor de strijd om vrijheid", zegt Mireille Boisson, woordvoerder van Amnesty International Frankrijk en Birma-expert.
"Suu Kyi moest haar leven als echtgenote en moeder opgeven. Ze heeft, met steun van haar familie, veel dingen opgeofferd. Dat is typerend voor mensen die zich inzetten voor mensenrechten".

De Maleisische actrice Michelle Yeoh speelt de hoofdrol in 'The Lady', die zowel gaat over de persoonlijke offers die Suu Kyi brengt, als over de politieke feiten en de strijd voor democratie in Birma. De film laat zien hoeveel impact haar strijd heeft op haar echtgenoot en twee zoons, en is zowel een liefdesverhaal als een politiek verslag.

De echtgenoot van Suu Kyi, Michael Aris, wordt gespeeld door de Britse acteur David Thewlis. Hij was hoogleraar aan Oxford en steunde haar onvermoeibaar in haar strijd tegen de Birmese junta. Aris overleed aan kanker toen hij zijn vrouw al drie jaar niet meer gezien had, omdat hij geen visum kreeg om haar te bezoeken in Birma.

Haar zonen werd de Birmese nationaliteit ontnomen en ook zij mochten jarenlang Birma niet in. De autoriteiten probeerden zo de wil te breken van Suu Kyi en haar te dwingen het land te verlaten, zonder de garantie dat ze het land weer in zou kunnen.

De film toont historische feiten, zonder dat het teveel op een docudrama gaat lijken. De proloog laat de moord op Suu Kyi's vader, generaal Aung San, in 1947 zien. Hij werkte aan een nieuwe regering na de onafhankelijkheid van Groot-Brittannië. Suu Kyi was toen twee jaar oud.
 
Het meer recente verhaal begint met haar leven in Engeland, samen met haar man en zonen, en beschrijft haar terugkeer naar Myanmar in 1998 om te zorgen voor haar zieke moeder. Zonder de intentie om politiek actief te worden, wordt ze geconfronteerd met gewelddadig ingrijpen bij een demonstratie voor verandering.

De film laat zien hoe studenten en universiteitsdocenten haar vragen het werk van haar vader voort te zetten en toont het begin van haar strijd voor democratie. Ook het geweld en de mensenrechtenschendingen door het regime.

Yeoh, een actrice die internationaal faam verwierf met 'Crouching Tiger, Hidden Dragon', weet de waardigheid en kalme vastbeslotenheid van de "stalen orchidee", zoals Suu Kyi wel eens wordt genoemd, geloofwaardig te vertolken. Ze laat ook kwetsbaarheid en eenzaamheid zien als Suu Kyi in 1989 voor de eerste keer tot huisarrest wordt veroordeeld.

De Birmese oppositieleidster bracht 15 van de 21 jaar in het land door in detentie en werd een internationaal icoon van de strijd tegen onderdrukking, vergelijkbaar met Nelson Mandela van Zuid-Afrika eerder.

Critici zouden kunnen constateren dat het persoonlijke leven van Suu Kyi te veel geromantiseerd wordt, evenals het landschap en de etnische groepen in Myanmar (sommige kostuums zijn iets te perfect). De dialoog is soms wat hoogdravend en voorspelbaar. Maar Besson zegt dat hij artistieke keuzes heeft moeten maken. "Het blijft frustrerend om een verhaal te vertellen over een levend persoon die je niet zelf kunt ontmoeten", zegt hij. "Je wilt de waarheid geen geweld aan doen, of omgekeerd, die teveel accentueren."

De film heeft al één voorspelbaar effect: Yeoh werd eerder dit jaar de toegang tot Myanmar geweigerd. 'The Lady' zal naar verwachting voorlopig niet in de Myanmarese bioscopen worden vertoond, hoewel het Franse Culturele Centrum in Yangon (Rangoon) een voorstelling heeft gepland.
 
'The Lady' speelt vanaf 21 december in België.


25-11-2011 om 15:08 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Twilight' veroorzaakt epileptische aanvallen

'Twilight' veroorzaakt epileptische aanvallen

Klik op de foto om de trailer te bekijken





Vampierenfilms blijken dan toch niet zonder gevaar te zijn. De jongste film in de 'Twilight'-reeks, 'Breaking Dawn: Part One', zorgt in de VS voor een golf van epileptische aanvallen. Boosdoener is de scène waarin heldin Bella bevalt van het kind van haar vampierenman Edward. De scène bevat flitsen in wit, rood en zwart.

Brandon Gephart uit het Californische Roseville kreeg plots stuipen in de bioscoopzaal, zo meldt CBS Sacramento. De man herinnert zich enkel dat hij wakker werd op de vloer, alvorens hij naar het ziekenhuis werd gebracht. Zijn vriendin Kelly Bauman was in paniek: "Hij had stuipen, hij snoof, hij had moeite om te ademen. Ik was enorm bang". De voorstelling werd stilgelegd.

Intussen doen gelijkaardige incidenten zich in het hele land voor. Een man in South Jordan, in de staat Utah, viel flauw tijdens de film. Volgens zijn vrouw beefde en mompelde hij en knipperde hij snel met zijn ogen, meldt ABC4.

De problemen doen zich vooral voor tijdens de bevallingsscène, die rode, zwarte en witte lichtflitsen bevat. Volgens epilepsiespecialisten zijn de rode flitsen verantwoordelijk voor de aanvallen bij mensen die aanleg hebben voor zogenaamde fotosensitieve epilepsie.

In 1990 was er een gelijkaardig probleem met de tv-reeks Pokémon, die bij kinderen epileptische aanvallen veroorzaakte. Het fenomeen doet zich vaker voor bij videogames dan bij films. Om die reden mijden ontwerpers strobelight in hedendaagse games.

"Het is alsof het licht uitgaat, je brein wordt meteen geraakt", verklaart een dokter op CBC Sacramento. "Het probleem met bioscoopzalen is dat het er donker is, dus de lichtflitsen daar hebben meer het effect van strobelights". Een eenmalige aanval zorgt in de meeste gevallen niet voor langetermijnschade.

Tijdens het Thanksgiving weekend zullen massa's Amerikanen de film gaan bekijken, gevreesd wordt dat er zich nog incidenten zullen voordoen. Je kan hier het nieuwsverslag op CBS Sacramento bekijken.


25-11-2011 om 14:51 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Harry Potter-auteur voelde zich bedreigd door de pers

Harry Potter-auteur voelde zich bedreigd door de pers


http://img221.imageshack.us/img221/2389/joannekrowling.jpg

Harry Potter-auteur Joanne K. Rowling heeft de Britse media verteld dat ze zich soms bedreigd voelde omdat de pers haar constant in de gaten hield na haar plotse succes.

"Wanneer je plots bekend wordt -ik ben geschrokken hoe snel dat kan gaan- geeft niemand je een handleiding hoe je daarmee moet omgaan", aldus Rowling. "Ik wist echt niet dat ik zoveel persaandacht zou krijgen." De auteur verhuisde zelfs na twee jaar om aan de media-aandacht te ontsnappen. "Soms voelde ik me gevangen in mijn eigen huis."

In het beginstadium van haar bekendheid vroeg zelfs een magazine om 'een foto van haar kapotte typemachine en met haar dochter op de knie'. Omdat ze dat weigerde, werd de reportage geannuleerd.
 
Toen haar oudste dochter van school kwam met een briefje van een journalist in haar boekentas, kreeg Rowling het benauwd. "Toen besefte ik dat voor mijn vijf jaar oude dochter de school geen volledige veilige plek meer was", zuchtte ze. En later, toen er foto's van haart dochter opdoken tijdens een familievakantie op Mauritius, gingen de beelden de wereld rond. "Zo'n beelden kan je nooit meer wissen, zoals je met een geschreven verhaal wel kan doen", besluit Rowling.


25-11-2011 om 14:43 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
24-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Queen-documentaire 20 jaar na dood Freddy Mercury

Queen-documentaire 20 jaar na dood Freddy Mercury

Klik op de foto om ' Bohemian Rhapsody ' te beluisteren




Min of meer samenvallend met de dag waarop 20 jaar geleden zanger Freddy Mercury is overleden, pakt de Britse rockgroep Queen uit met een documentaire over het wel en wee van de groep.

Op 24 november 1991 overleed de flamboyante Mercury aan de gevolgen van aids. Queen probeerde het nadien nog met Paul Rodgers die eerder furore had gemaakt als zanger van Bad Company. Maar niet weinig fans zagen in deze stap een miskleun.
 
Queen lanceert op 28 november alleszins 'Days of Our Lives', zowel op dvd als blu-ray. De documentaire vertelt het verhaal van de band, met onder meer fragmenten van optredens, interviews met de bandleden en inside-anekdotes die volgens de website het neusje van de zalm zouden zijn.


24-11-2011 om 18:11 geschreven door artist lover


» Reageer (5)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.George Michael in ziekenhuis met longontsteking

George Michael in ziekenhuis met longontsteking


http://img228.imageshack.us/img228/8751/georgemichaelw.jpg


George Michael is eergisteren in een ziekenhuis in Wenen opgenomen, inmiddels is vastgesteld dat hij een longontsteking heeft.

Zijn concerten in de Oostenrijkse hoofdstad en in het Franse Strasbourg werden al afgelast, vandaag heeft hij ook zijn optredens in Cardiff (Wales) aanstaande zaterdag en zondag afgelast. Michael (48) blijft in Wenen tot hij volledig hersteld is.

Vorige maand moest Michael zijn tweede optreden in de Londense Royal Albert Hall afgelasten wegens rugproblemen, een virale infectie en koorts.


24-11-2011 om 18:11 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
23-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jimi Hendrix is beste gitarist ooit

Jimi Hendrix is beste gitarist ooit

Klik op de foto om ' All Along The Watchtower ' te beluisteren





Het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone heeft Jimi Hendrix verkozen tot de beste gitarist ooit. Hij voert de top 100 van beste gitaristen aan die het blad heeft samengesteld in samenwerking met muziekdeskundigen en gitaarspelers.

In de top 10 staan verder grote namen als Eric Clapton, Keith Richards en B.B. King.

'Jimi Hendrix liet ons zien en horen wat rockmuziek is. Hij manipuleerde de gitaar, de studio en het podium', aldus de Grammy-winnende gitarist Tom Morello. Hij noemt 'Purple Haze' en 'The Star-Spangled Banner' Hendrix's belangrijkste nummers.

Het panel dat de lijst samenstelde werd gevraagd op hun favoriete gitaarspeler te stemmen. Onder de panelleden bevonden zich muzikanten als Lenny Kravitz, Eddie van Halen, Brian May en Dan Auerbach van The Black Keys. Daarnaast werd het panel aangevuld met enkele redacteuren en schrijvers van Rolling Stone.

De top 100 van beste gitaristen zal verschijnen in een speciaal nummer van Rolling Stone. Het nummer zal verschijnen met vier verschillende covers van Van Halen, Clapton, Hendrix en Page. Vanaf vrijdag is het nummer te verkrijgen bij de kiosk (in Amerika) en online. (br.hln)


23-11-2011 om 20:02 geschreven door artist lover


» Reageer (5)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Social Network'-scenarist gevraagd voor film over Jobs

'The Social Network'-scenarist gevraagd voor film over Jobs

http://img85.imageshack.us/img85/68/stevejobsh.jpg


Dat het leven van Steve Jobs, de oprichter van het Amerikaanse elektronicabedrijf Apple, verfilmd zou worden, was al een zekerheid toen de man nog in leven was. Maar sinds zijn overlijden vorige maand is alles in een stroomversnelling gekomen. Aaron Sorkin, de scenarist die een Oscar kreeg voor het script van de Facebook-film 'The Social Network', is gevraagd om mee te werken. Dat meldt het Amerikaanse magazine E!.

De vijftigjarige Sorkin geeft toe dat hij benaderd werd door Sony, dat de filmrechten heeft op de biografie van Jobs. Auteur Walter Isaacson voerde voor dat boek gedurende twee jaar meer dan veertig gesprekken met de bedenker van onder meer de iPod en de iPhone. Het boek 'Steve Jobs' verscheen kort na mans dood. Jobs overleed begin oktober op 56-jarige leeftijd, na een langdurig gevecht tegen kanker.

"Hij was een groot ondernemer, een groot artiest en een groot denker'', zei Sorkin tegen E!. De scenarist gaf lachend toe dat Jobs wellicht wel meer invloed heeft op zijn elfjarige dochter dan op hemzelf. "Zij speelt met al zijn speeltjes.'' Maar of hij het script zal maken, is nog niet zeker. "Het is iets waar ik ernstig over nadenk. Hoe dan ook wordt het een geweldige film, wie hem ook gaat schrijven.''


23-11-2011 om 19:04 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kristen Stewart: Ik doe mezelf pijn

Kristen Stewart: "Ik doe mezelf pijn"


http://img408.imageshack.us/img408/4228/kristenstewartwz.jpg


Vorige week op de première van 'Breaking Dawn' gaf de Twilightster Celebuzz een scoop over haar verwondingen...die ze blijkbaar zelf aanbrengt.

"Ik weet niet wat het is man, ik verlies mezelf gewoon", klonk het op de rode loper. "Ik zink weg in een vreemde vibe en ik doe mezelf pijn, het is echt belachelijk."

Gisterenavond laat werd Kristen gefotografeerd op de set van 'Snow White & The Huntsman' met een behoorlijk zware kwetsuur aan haar hand. Zoals je kan zien op de foto zien haar knokkels er geschaafd en bloederig uit.

De 21-jarige actrice biechtte verder nog op dat ze eerder ook al haar voet had bezeerd op de set en dat een andere handkwetsuur de opnames zelfs voor enkele dagen heeft stilgelegd.

Daar blijft het helaas niet bij want Kristen zou niet alleen zichzelf pijnigen, ze bezorgde ook co-ster Chris Hemsworth een blauw oog toen ze hem 'per ongeluk' in het gezicht sloeg. Awtch!


23-11-2011 om 14:11 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
22-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clip Rihanna verboden in Frankrijk

Clip Rihanna verboden in Frankrijk

Klik op de foto om ' We Found Love ' te beluisteren





De clip bij Rihanna's single 'We Found Love', over een destructieve relatie met expliciete seks en drugs, mag in Frankrijk pas na tien uur 's avonds uitgezonden worden omdat de liefdesscènes te suggestief bevonden werden door de televisiewaakhond.

De clip oogstte al eerder kritiek omdat hij lijkt te verwijzen naar de gewelddadige relatie tussen Rihanna en haar voormalige vriend Chris Brown.

In de clip zien we Rihanna en de Britse ex-bokser Dudley O'Shaughnessy feesten met hun vrienden, vechten en vrijen. De opnames van de clip schoten ook de boer op wiens veld in Ierland Rihanna topless dartelde in het verkeerde keelgat. Hij liet de opnames stilleggen.

Rihanna verdedigt de clip: "We hebben nooit eerder zo'n diepzinnige video gemaakt. Het gaat over liefde en hoe die als een drug kan werken. Het goede gevoel van liefde en het gevaar ervan, daar gaat deze video over", twitterde ze onlangs.


22-11-2011 om 21:11 geschreven door artist lover


» Reageer (2)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!