Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

25-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sandrine
Sandrine
Om I Feel The Same Way te bekijken druk op de foto.

.
Sandrine Van Handenhoven (3 juli 1984) is een Belgische zangeres en omroepster bij televisiezender één. Ze is de zus van de voetballer Gunther Van Handenhoven.
Sandrine nam in 2004 deel aan de Vlaamse talentenjacht Idool. Ze werd door velen beschouwd als de winnares, maar uiteindelijk werd ze derde. Aanvankelijk zou platenfirma Sony-BMG maar één contract uitreiken, aan de winnaar, maar besloot Sandrine ook een contract aan te bieden.
In juli 2005 kwam haar eerste single uit, Goosebumps. De single, geschreven door de Britse zangeres Beverly Knight, behaalde de vierde plaats in de Vlaamse hitlijst. Hierna kreeg zij een een TMF-award en een Zamu-award. In het najaar van 2005 verscheen haar eerste CD, That's Me .Haar single uit 2006, Story of Us, was de soundtrack van de film Windkracht 10- Koksijde Rescue. In 2007 vormde Van Handenhoven een eigen band, met muzikanten als Patrick Dorcean (Zap Mama), Nina Babet (Ozark Henry), Daniel Romeo (Axelle Red) en Hans Francken (Clouseau).
Sandrine nam in 2007 deel aan het tweede seizoen van de televisiedanswedstrijd Sterren op de Dansvloer op VTM waarin zij als eerste werd weggestemd. In februari en maart 2008 nam Van Handenhoven deel aan de Vlaamse voorrondes van Eurosong. Ze won de vierde voorronde en werd uiteindelijk tweede in de finale met het nummer I Feel The Same Way. Vanaf mei 2008 zal Sandrine ook te zien zijn als omroepster bij één.

25-06-2008 om 11:34 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik hou van jou
Ik hou van jou

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/Elizabeth-Shue-11.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Ik hou van jou
vier kleine woorden
zo makkelijk te zeggen
maar moeilijk uit te leggen

Wat ik voor jou voel..
Is niet op te schrijven
En moeilijk te beschrijven

en die 4 kleine woorden
is de enige manier
om te laten zien wat ik voor je voel

25-06-2008 om 01:14 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
24-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sienna Miller moet borsten vergroten voor filmrol

Sienna Miller moet borsten vergroten voor filmrol

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/sienna-miller.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Sienna Miller moest voor haar rol in de actiefilm 'G.I. Joe' "dingen die op kipfilets leken" in haar beha stoppen om een imposantere voorgevel te krijgen dan haar door moeder natuur is toebedeeld. Regisseur Stephen Sommers wond er geen doekjes om: hij vond de boezem van Sienna ontoereikend en liet de hulpstukken aanrukken.

Sienna Miller speelt femme fatale The Baroness, naast Dennis Quaid en Brendan Fraser. Ze geeft toe dat ze stomverbaasd was en zich een tikkeltje in haar kruist getast voelde toen haar borsten werden afgekeurd. "Ik moest een zwartlederen outfit dragen, en veel grotere borsten. Ze gaven me dingen die op kipfilets leken. De regisseur zei: 'ik zal eerlijk zijn. Ik hou van vrouwen met grote borsten'. Eerlijk was hij wel, maar ik voelde me toch lichtjes beledigd".

24-06-2008 om 19:45 geschreven door artist lover


» Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Editors, Manic Street Preachers en Sigur Rós op Pukkelpop

Editors, Manic Street Preachers en Sigur Rós op Pukkelpop

Om de Editors te bekijken druk op de foto.

.
Pukkelpop heeft weer een pak nieuwe namen toegevoegd aan zijn affiche. Onder meer Sigur Rós, Editors, Manic Street Preachers, Arsenal en De Jeugd van Tegenwoordig zakken op 15, 16 en 17 af naar de wei van Kiewit in Hasselt. Organisator Chokri Mahassine maakte de nieuwe namen gisteren bekend.

Sigur Rós was in 2000 nog een van de ontdekkingen in onze kleine Club tent, maar groeide in de tussentijd uit tot een van de spannendste live acts van haar generatie en staat dus terecht hoog op de affiche van Pukkelpop 2008".

Andere topper die aan de affiche is toegevoegd is Editors, die in 2005 en vorig jaar nog op het podium van Pukkelpop stonden. Ook Cold War Kids, DeadMau5, het Zweedse Meshuggah, de Noren van Animal Alpha, De Jeugd Van Tegenwoordig, Le Le en aka The Junkies zijn nieuw, net als Those Dancing Days The Like MaxNormal.TV en Moveis Coloniais de Acaju.

Het festival verwelkomt daarnaast "de crème de la crème van de Belgische scene": Das Pop, Monza, Girls in Hawaii, Arsenal, Tim Vanhamel, The Black Box Revelation, A Brand, Creature With The Atom Brain, The Germans, Headphone, Freaky Age, Motek, The Hickey Underworld, COEM, Amenra, Lemon en Roadburg zijn samen met Soulwax, 2manydj's en Dr. Lektroluv (eerder al bekend) "de tricolore trots van de affiche".

24-06-2008 om 14:04 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tommy Lee werd vegetariër om Pamela terug te winnen

Tommy Lee werd vegetariër om Pamela terug te winnen

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/tommy-lee.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Enfant terrible Tommy Lee (45) heeft wel degelijk een inspanning moeten leveren voordat zijn ex Pamela Anderson (40) ermee instemde terug bij hem in te trekken. Moest hij stoppen met roken, snuiven en zuipen? Nee. Moest hij zijn pornocollectie naar het containerpark dragen? Neen. Moet hij voortaan zelf zijn sokken oprapen en zijn hemden strijken? Driewerf neen, maar Tommy zal voortaan geen sappige biefstukken meer verorberen. Hij is ervan overtuigd dat zijn overstap naar een vegetarisch dieet de doorslaggevende factor is geweest om dierenvriendin Pamela weer in huis te krijgen.

"Sinds vier weken ben ik vegetariër. Ik was bereid om eender wat te proberen", verklaart Tommy.

Voor het welzijn van hun twee zonen, de 12-jarige Brandon en de 10-jarige Dylan, zijn Pamela en Tommy altijd close gebleven. Ze is in tussentijd wel twee keer getrouwd geweest: met Kid Rock en met Rick Salomon. Beide huwelijken duurden slechts enkele maanden.

Pamela bereidt zich voor op haar nieuwe docu-serie 'Pam - Girl on the Edge', dat ze zelf omschrijft als "een kunstproject en een zelfportret", niet zomaar een reality show. Ze zal de reeks ook zelf regisseren en monteren.

24-06-2008 om 13:54 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matthew McConaughey hangt het varken uit in Nicaragua

Matthew McConaughey hangt het varken uit in Nicaragua

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/matthew-mcconaughey.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Zijn zwangere vriendin, het Braziliaanse model Camila Alvez, zal het niet graag horen en vermoedelijk zal Matthew McConaughey een woordje uitleg mogen geven aan het meisje. Website starpulse.com heeft immers details over het surftripje dat de aanstaande papa vorige week maakte naar Nicaragua. Daar raakte hij zo aan de zuip dat hij de bar moest buitengedragen worden nadat hij elke vrouw die hem onder ogen kwam probeerde te versieren. De nacht voordien was hij zo dronken dat hij in een gracht sukkelde.

"Hij leek wel achttien"
De locals in 'The Iguana Bar' in San Juan Del Sur waren geschokt door het gedrag van de acteur. "Hij klampte elke knappe vrouw aan. Hij was zo dronken dat hij wel een kerel van achttien leek. Vrijdag viel hij flauw in een gracht, de volgende nacht was hij zo dronken dat hij de bar moest uitgedragen worden", aldus een ooggetuige.

Te dronken om te scoren
Amber, een Nicaraguaanse, beweert dat McConaughey haar en haar vriendin probeerde te versieren. Hij werd echter lastig toen hij zijn flipflops kwijtraakte. "Hij stond op een tafel, en schreeuwde in dronken, gebroken Spaans: 'ik ben mijn flipflops kwijt'. Toen hij merkte dat hij gefilmd werd, rukte hij een meisje de camera uit haar hand en probeerde die stuk te slaan. Toen dat niet lukte, greep hij het meisje vast en begon hij met haar te dansen. Hij danste met een heleboel vrouwen, maar hij was te dronken om te scoren".

Respect kwijt
Een andere local: "Hij was in zijn eentje, wat iedereen verbaasde. Die kerel dronk alles door elkaar en tegen de tijd dat hij zaterdagavond moest buitengedragen worden, had hij iedereens respect kwijtgespeeld".

24-06-2008 om 13:50 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anita Ward
Anita Ward
Om Ring My Bell te bekijken druk op de foto.



.

Anita Ward (Memphis (Tennessee), 20 december 1956) is een Afrikaans-Amerikaanse zangeres.

Anita brak in Nederland en België alleen door met het nummer "Ring My Bell" in 1979. In eerste instantie vond ze het nummer zelf niets aan, maar het bleek echter een gouden greep uit haar carriére want dit was haar enige echte grote hit. Het wordt op de dag van vandaag nog vaak in disco's gedraait.

Verder treed ze nog regelmatig op met grote evenementen zoals:

  • Op oudjaarsavond in 2002 zong ze "Ring My Bell" bij het Times Square in New York.
  • Op oudjaarsavond in 2005 zong ze in haar geboortestad Memphis in the Bealstreet. Daar zong ze haar grootste hit "Ring My Bell" en andere discosongs.

24-06-2008 om 12:44 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samen leven
Samen leven

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/Elena-Santarelli-3.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

in zachte tegenwind

 

 

mag ik de wind

even spreken

die verkillend

langs me gaat

 

me in de kou

laat staan en

bulderend over

samen leven gaat

 

je vlaagde speels

in lente geven

plaagde zomers in een

bui twee keer beleven

 

hagelde in

laatste dagen toen

bliksemslagen mij steeds

vaker op mijn donder gaven

 

in zachte tegenwind kom

ik je morgens tegen en als

de zon opgaat in samen spreken

weten we de hoek waaruit die waait

 

24-06-2008 om 11:36 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
23-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peaches and Herb
Peaches And Herb.
Om Reunited te bekijken druk op de foto.


.

23-06-2008 om 19:24 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onenigheid tussen Olsen-tweeling

Onenigheid tussen Olsen-tweeling

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/olsen-tweeling-1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Het botert even niet zo tussen de beroemde tweelingzusjes Mary-Kate en Ashley Olsen. Dat vertelt een bron aan de New York Post. Geruchten over de onenigheid staken vorige week de kop op toen de actrices apart van elkaar een interview gaven aan de Amerikaanse modekrant 'Womens Wear Daily' over hun nieuwste modelijn Elizabeth and James.

Volgens de bron houden de 22-jarige zusjes, die nog twee andere kledinglijnen hebben, ook gescheiden werkbesprekingen. "Er is iets tussen hen gebeurd en ze hebben het nog niet uitgepraat." Over de oorzaak van de ruzie is niets bekend.

23-06-2008 om 17:02 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechtste cover ooit van Celine Dion en Anastacia

Slechtste cover ooit van Celine Dion en Anastacia

Om Celine Dion te bekijken druk op de foto.


De Canadese zangeres Celine Dion en haar Amerikaanse collega Anastacia hebben de slechtste cover van een nummer aller tijden op hun geweten. Dat blijkt uit een peiling van het Britse tijdschrift Total Guitar die gisteren is gepubliceerd.

Tijdens een optreden in Las Vegas zes jaar geleden zongen de twee het nummer 'You Shook Me All Night Long' van AC/DC. Volgens het tijdschrift deden ze dat zo tenenkrommend slecht dat het neerkwam op 'heiligschennis'.

Op de tweede plaats eindigden de Sugababes en Girls Aloud met Walk This Way, naar het nummer van Aerosmith en Run DMC. De Ierse jongensgroep Westlife werd derde met een cover van More Than Words van Extreme.

De beste cover daarentegen was All Along The Watchtower van Jimi Hendrix. Dit nummer was oorspronkelijk van Bob Dylan.

23-06-2008 om 13:49 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Surfvrienden McConaughey slaags met paparazzi

Surfvrienden McConaughey slaags met paparazzi

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/mcconaughey.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Een groepje surfers is slaags geraakt met een dozijn paparazzi die Matthew McConaughey wilden fotograferen. De Amerikaanse acteur werd lastiggevallen door de fotografen terwijl hij probeerde te surfen, zo is te zien op een video op entertainmentwebsite TMZ.

Bij het opstootje zou een paparazzo een gebroken neus hebben opgelopen, terwijl de camera van een ander sneuvelde toen hij tegen de rotsen werd geduwd. De 38-jarige McConaughey was niet betrokken bij de vechtpartij. Volgens de politie heeft een fotograaf aangifte gedaan wegens mishandeling. Er zijn geen arrestaties gepleegd.

23-06-2008 om 13:34 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeroem Van Der Boom
Jeroem Van Der Boom
Om Jij Bent Zo te bekijken druk op de foto.

.

23-06-2008 om 12:19 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bobby Mcferrin
Bobby Mcferrin
Om Don't worry be happy te bekijken druk op de foto.



.

Robert (Bobby) McFerrin Jr. (11 maart 1950) is een in New York geboren Amerikaanse a capella-zanger, die beïnvloed is door de jazzmuziek. Hij is vooral bekend van zijn wereldwijde hit Don't Worry, Be Happy uit 1988. Dit lied, uit de film Cocktail met Tom Cruise, voerde internationaal de hitlijsten aan. Het lied werd door George H.W. Bush gebruikt in zijn verkiezingscampagne voor het presidentschap in 1988, totdat Bobby McFerrin bezwaar maakte. Het lied werd in Nederland gecoverd door Alfred Lagarde, alias Johnny Camaro.

Zijn vader, Robert McFerrin sr., was de eerste zwarte solo-zanger in de Metropolitan Opera. In 1958 verhuisde de familie McFerrin naar Hollywood, toen Robert McFerrin gevraagd werd de zangpartij van Sidney Poitier te verzorgen in de film Porgy and Bess. De jonge Bobby McFerrin begon in deze periode met muziekles. Aanvankelijk speelde hij klarinet, maar hij stapte al snel over naar de piano. Even overwoog Bobby McFerrin priester te worden, tot hij als tiener definitief voor een carrière in de muziek koos.

In 1977 begon Bobby McFerrin, die tot dan toe als pianist in een band getourd had door de Verenigde Staten, met zingen. Hij werd zanger van de groep Astral Project uit New Orleans. Daarna tourde hij met de jazz-zanger Jon Hendricks. Zijn ster als zanger rees gestaag in de volgende jaren. In 1980 kon hij optreden op het The Playboy Jazz Festival, een jaar later op het Kool Jazz Festival in New York. Kort hierna bracht hij zijn eerste album uit. In 1983 maakte hij zijn eerste tournee door Europa. Hij specialiseerde zich in optredens zonder voorbereid materiaal en waarbij geen begeleiding gebruikt werd. Hoewel het Europese publiek in eerste instantie enigszins terughoudend reageerde, werd hij al snel een gevierd zanger. De Duitse pers noemde hem een Stimmwunder. Opnames van deze optredens werden uitgebracht op het album The Voice.

Op zijn derde album Simple Pleasures uit 1988 stond Don't Worry, be Happy. Voor dit lied ontving hij twee Grammy's. Het album en vooral het lied brachten Bobby McFerrin in het middelpunt van de popmuziek. In plaats van zijn populariteit uit te buiten, nam Bobby McFerrin een sabbatical op. In deze periode begon hij zich toe te leggen op het dirigeren. Hij volge lessen bij onder andere Leonard Bernstein, Gustav Meier and Seiji Ozawa. Op zijn veertigste verjaardag mocht hij het San Francisco Symphony Orchestra dirigeren.

Hierna nam hij het klassieke album Hush op met de cellist Yo-Yo Ma. In 1994 werd McFerrin benoemd tot creative director van het St. Paul Chamber Orchestra en bracht hij het album Paper Music uit, een verzameling opnames van McFerrin als dirigent.

Sindsdien heeft Bobby McFerrin opgetreden met vermaarde orkesten. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen.


23-06-2008 om 11:58 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
22-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een bos liefde
Een bos Liefde

De afbeelding “http://img130.imageshack.us/img130/5338/go4islafisher003oq3.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

22-06-2008 om 23:54 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bobby Blue Bland
Bobby Blue Bland
Om Manday Nlues te bekijken druk op de foto.

.

22-06-2008 om 19:39 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kenny Wayne Stepherd
Kenny Wayne Stepherd
Om Prison Blues te bekijken druk op de foto.

.

22-06-2008 om 17:12 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charlie Wood
Charlie Wood
Om Festival Reus Blues te bekijken druk op de foto.

.
Nog geen jaar geleden leerde ik het werk van Charlie Wood kennen, en dadelijk behoorde ik tot zijn fans, want Charlie is een keyboardspeler en zanger van grote klasse. Die cd "Lucky" liet mij kennismaken met de uitstekende zangkwaliteiten van Charlie en zijn funky toetsenwerk op hammond B3 en piano, en niet alleen dat, want Charlie speelt ook nog de drum- bas en gitaartracks op deze cd. Als vaste huismuzikant in de "King's Palace", een bekende club op Beale street in Memphis, kent hij na vele jaren optreden natuurlijk het klappen van de zweep. Met die soepele prachtstem van hem brengt hij songs die varieren van pure blues tot Jazz, maar meestal met een portie New Orleans invloed. Die stem van hem heeft wat van Ray Charles feeling, en de klankkleur van zowel Georgie Fame als James Taylor, een ideale combinatie dus om jazzy bluessongs te brengen, hetgeen de songs op deze cd dan ook zijn. Pure clubmuziek, je kan je zo inbeelden dat je in die bluesclub op Beale Street zit en geniet van die lekkere muziek van Charlie Wood en zijn band “The New Memphis Underground”, een achtkoppige formatie van uitstekende muzikanten, stuk voor stuk vakmensenwaaronder de bekende harpspeler Billy Gibson, die ook op hetzelfde platenlabel Daddy-O records zijn releases uitbrengt. “Let It Rip” het eerste nummer is een knap gezongen shuffle, met uitstekende boogie woogie piano-interventies van Charlie. Die uiterst wendbare stem van hem maakt van alle songs iets bijzonders. “Brand New Feeling” is een van die songs waarin wat Ray Charles bovenkomt. In “Too much Is Not Enough”, een snel gezongen boogie met uitstekend pianowerk, zijn ook de blazers van de band, saxofonist Kirk Smothers en trompetist Marc Franklin, uiterst actief. Enkele bekende bluescovers, waaronder “Send me Someone To Love” van Percy Mayfield en “Drown In My Own Tears” van Henry Glover, in een versie die in niets moet onderdoen voor de versie van Ray Charles, maar het merendeel is eigen werk (10 van de 14 songs). Het grappige, hoekig gezongen “Don’t Let The Money Get Funny, Honey’ is een van die eigen songs, net als “Almost Forgot About The Blues”, een slowblues waar Charlie weer eens zijn uiterst soepele stem kan tonen, die dat bluesgevoel uistekend kan overbrengen. “Coffee is for me” draagt de geest van “Rocket 88” in zich, de song waarvan beweerd wordt dat het de eerste rock ‘n ‘roll song was. Dit rockt in alle geval als de swingende neten. Maar in de bluesy, langzamere songs is Charlie op zijn best, die stem met al zijn wendingen en intonaties is zo ’n genot om naar te luisteren, en als daarachter dan die romige klank van de Hammond B3 opduikt krijg je dat echte Muscle Shoals of Stax geluid. Zo een nummer is “You Don’t Really Want To Know”, zonder meer de beste song op deze cd, die het predikaat “All Killers,No Fillers” van mij al lang verdiend had. Deze song zit vanaf nu in’t speciale mapje van mijn MP3 speler met de “kippevel” momenten. Moet ik nog meer zeggen?

22-06-2008 om 16:48 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BB King
BB King
Om Blues Boys Tune te bekijken druk op de foto.

.

Riley B. King (Itta Bena (Mississippi), 16 september 1925), beter bekend als B.B. King, is een bekende Amerikaanse bluesgitarist. op 15 december 2006 ontving B.B. King de hoogste burgeronderscheiding, de Medal of Freedom.

Zijn bekendste hit is waarschijnlijk: "The Thrill Is Gone" uit 1970.

King werd geboren op een plantage en spendeerde een groot deel van zijn jeugd samen met zijn moeder en grootmoeder werkend als een sharecropper. Hij zegt dat hij, voor hij van zijn andere talenten weet had, 35 cent voor elke 45 kg katoen betaald kreeg. Reeds vroeg raakte King in de ban van zwarte muzikanten als T-Bone Walker en Lonnie Johnson, en jazzartiesten zoals Charlie Christian en Django Reinhardt. Snel ontwikkelde King zijn eigen muzikale vaardigheden in de kerk bij het zingen van gospel.

In 1943 verhuisde B.B. King naar Indianola, Mississippi. Drie jaar later verhuisde hij weer naar Memphis, Tennessee, waar hij zijn gitaartechnieken verfijnde, met de hulp van zijn neef, country bluesgitarist Bukka White.

Uiteindelijk begon King zijn muziek live op het radiostation van Memphis WDIA te brengen, een station dat juist een draai had gemaakt door enkel zwarte muziek te spelen, iets wat zeer opmerkelijk was toen. On air begon King The Pepticon Boy te gebruiken, wat later Beale Street Blues Boy werd. Die naam werd afgekort tot gewoonweg Blues Boy, wat uiteindelijk B.B. werd.

In 1949 begon King songs op te nemen onder contract met RPM Records. Veel van zijn vroege opnames werden geproduceerd door Sam Phillips, die later het legendarische Sun Records zou stichten.

In de jaren 1950 werd B.B. een van de belangrijkste namen in R&B muziek, met een imposante lijst van hits zoals "You Know I Love You", "Woke Up This Morning", "Please Love Me", "When My Heart Beats Like a Hammer", "Whole Lotta' Love", "You Upset Me Baby", "Every Day I Have The Blues", "Sneakin' Around", "Ten Long Years", "Bad Luck", "Sweet Little Angel", "On My Word of Honor" en "Please Accept My Love". In 1962 begon King bij ABC-Paramount Records.

In November 1964 nam B.B. King het legendarische album Live at the Regal op in het Regal Theater te Chicago.

King vond zijn eerste succes buiten de bluesmarkt in 1969 met zijn remake van Roy Hawkins' melodie, "The Thrill Is Gone", dat een hit werd in zowel de pop- als de R&B-hitlijsten, een zeldzame gebeurtenis, zeker in die tijden. Kings succes bleef duren in de jaren 1970 met liedjes als "To Know You Is to Love You" en "I Like to Live the Love". Van 1951 tot 1985 verscheen King maar liefst 74 keer in de Billboards-R&B-charts.

De jaren 1980, 1990 en 2000 leverden niet zoveel platen op, maar King bleef wel zeer actief in televisieshows, films, en treedt zo'n 300 keer per jaar op. In 1988 bereikte hij een nieuwe generatie fans via de single "When Love Comes To Town", opgenomen samen met de Ierse band U2. In 2000 duetteerde King met gitarist Eric Clapton om Riding With The King op te nemen.

In 2004 werd aan King een eredoctoraat overhandigd van de Universiteit van Mississippi. Tevens had hij ook zijn uitgebreide bluescollectie geschonken aan het 'Ole Miss Center for Southern Studies'.

Met zijn 82 jaar heeft King een zeer vol en zeer actief leven geleid. Hij bezit een vliegbrevet, is bekend als gokker, vegetariër, niet-drinker en niet-roker. Als diabeticus sinds meer dan tien jaar, is King een van de spreekbuizen van de strijd tegen diabetes.

B.B. King speelt vooral op Gibson-gitaren en noemt ze traditiegetrouw "Lucille".

Dit is ontstaan in de winter van 1949. King speelde in Twist, een plaats in Arkansas, Amerika. Tijdens zijn optreden begonnen twee mensen te vechten en ze stootten een vat brandende benzine om die als verwarming dienst deed. Daardoor kwam het gebouw in brand te staan. Toen iedereen buiten was, realiseerde King zich dat hij zijn gitaar had achtergelaten. Hij riskeerde toen zijn leven om zijn gitaar te halen.

Toen King later hoorde dat het gevecht over een vrouw ging die "Lucille" heette, besloot hij zijn gitaar zo te noemen, om zich er aan te herinneren nooit meer zoiets te doen.

Ook zijn hond die op 27 januari 2006 vermist is geraakt heet "Lucille". Degene die de hond terug vindt, krijgt als beloning een gitaar met handtekening.


22-06-2008 om 14:18 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marcia Ball
Marcia Ball
Om On The Mountain te bekijken druk op de foto.

.
Marcia Ball (Orange (Texas), 20 maart 1949) is een Amerikaans bluespianist en zangeres.
Ball werd geboren in Texas maar groeide op in Vinton, Louisiana. Ze stamde uit een muzikale familie, begon al op vijfjarige leeftijd met pianospelen en had al vroeg interesse in de New Orleansjazz- en bluesstijl, zoals uitgevoerd werd door musici als Fats Domino, Professor Longhair en James Booker. In 1970 begon ze op eenentwintigjarige leeftijd een countrymuziek band genaamd Freda and the Firedogs in Austin, Texas en in 1974 begons ze haar solocarrière.
Ball staat bekend om haar pianostijl die blues laat samensmelten met elementen van zydeco, swampblues en boogiewoogie. Haar bekendste plaatopnamen stammen uit de jaren 80 en begin jaren 90 en zijn uitgegeven door Rounder Records. Ball werd opgenomen in de Austin Music Hall of Fame in 1990.

22-06-2008 om 11:13 geschreven door artist lover


» Reageer (1)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!