Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

14-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijzigingen in uurschema Pukkelpop

Wijzigingen in uurschema Pukkelpop


http://oi49.tinypic.com/10fs1s7.jpg


Zowel The Stone Roses, The Afghan Whigs, Refused en Laurent Garnier zullen op Pukkelpop langere sets spelen dan eerder gepland. Daardoor zijn er enkele kleine wijzigingen in het schema van donderdag (Boiler Room) en vrijdag (Club en Main Stage). Door het afzeggen van Frank Ocean is ook een en ander veranderd aan de uren van de Dance Hall op donderdag. Check alle wijzigingen op de website.


14-08-2012 om 17:57 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Massaal 'neen' van Britse artiesten voor Olympisch slotfeest

Massaal 'neen' van Britse artiesten voor Olympisch slotfeest


http://oi48.tinypic.com/r8h4q1.jpg


Voor de slotceremonie van de Olympische Spelen in Londen werden dan wel de grote kanonnen in stelling gebracht, veel sterren lieten weten dat ze niet wilden meewerken. Onder meer The Rolling Stones, David Bowie en de Sex Pistols stuurden de organisatie wandelen, zo schrijft The Guardian.

De Britse krant meldt dat Kim Gavin, producer van de grote slotshow, bot ving bij heel wat grote namen die hij benaderde. Al hoeft dat van sommigen niet echt te verbazen. Kate Bush - die de organisatie achteraf wel prees om de remix van haar hit 'Running Up That Hill' in het slotfeest - toert legendarisch weinig, en van David Bowie wordt vermoed dat hij officieus al afscheid heeft genomen van de muziekbusiness.

Ook van een punkband als de Sex Pistols kan je verwachten dat ze weinig voelen voor een gelegenheid als de Spelen. De Stones zouden dan weer geweigerd hebben omdat ze zich 'niet klaar' voelden om op te treden, een beetje een raar excuus voor een groep die al een halve eeuw bestaat.

Gisteren al kreeg Libertines-lid Carl Barat er op twitter al van langs omdat hij geschreven had dat ook zijn band geweigerd had om tijdens het slotspektakel op te treden. Gezien de wel heel wisselvallige optredens van zijn bandmaat Pete Doherty is die beslissing niet bepaald onbegrijpelijk.

De Spice Girls - die tijdens de drie uur durende show samen met onder meer Elbow, Liam Gallagher, Kaiser Chiefs, George Michael en Take That wél aanwezig waren - hadden pas toegezegd na lang aarzelen. Maar de meidengroep kon haar meningsverschillen voor een keertje opzijzetten. (br.hln)


14-08-2012 om 17:52 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
13-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Odilon Mortier (81) overleden

Odilon Mortier (81) overleden


http://oi45.tinypic.com/dq4uvk.jpg


Het populaire vtm-programma 'De Kotmadam' verliest een held. Odilon Mortier is op 81-jarige leeftijd overleden in het Aalsterse Onze-Lieve-Vrouwe-ziekenhuis.

De gezondheid van Mortier was al langer zorgwekkend, maar dat weerhield de bekende Aalstenaar er niet van vorig jaar nog zijn 20ste seizoen als de niet al te snuggere cipier in te blikken. Dit jaar vonden naar verluidt ook al opnames van het 21ste seizoen plaats, maar hoe men het verlies gaat opvangen is momenteel niet geweten, schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

Mortier had hartproblemen en bracht de voorbije weken veel tijd in het ziekenhuis door. Eigenlijk moest hij al een tijdje onder het mes, maar dat liet zijn verzwakte lichaam niet toe.

"Mortier was ook heel actief in het carnavalsmidden in Aalst en stond er gekend als een creatieve duizendpoot. Hij schreef en zong liedjes en stak sketches in elkaar", zegt schepen Dylan Casaer. "Door zijn optreden in verschillende tv-programma's was hij ook een ambassadeur voor onze stad. Hij is geboren en getogen in Aalst en was een echte Aalstenaar. Zelfs als hij op televisie algemeen Nederlands moest praten, was zijn Aalsterse tongval duidelijk. We leven mee met zijn familie en willen hem bedanken voor alles wat hij voor Aalst gedaan heeft. Op de samenkomst van het schepencollege vandaag zullen we bekijken wat de stad kan doen als eerbetoon."

Het college van burgemeester en schepenen van Aalst kwam intussen bijeen en besliste een rouwregister te openen. Het rouwregister ligt in de inkomhal van het onthaalcomplex van de stad aan het Keizersplein. Het register is van vandaag tot zaterdag 18 augustus in te tekenen tussen 08.30 en 19 uur.



13-08-2012 om 21:13 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldtournee Leonard Cohen gestart met eerste van vijf concerten in Gent

Wereldtournee Leonard Cohen gestart met eerste van vijf concerten in Gent

Klik op de foto om ' First We Take Manhattan ' te beluisteren





Op het Sint-Pietersplein in Gent gaf Leonard Cohen gisteren zijn eerste van vijf Gentse concerten, die de start vormen van zijn nieuwe wereldtournee. De warme zomeravond en het enthousiaste publiek zorgen voor een prima sfeer, zegt organisator Pascal Van De Velde van Greenhouse Talent.

De 77-jarige Canadese singer-songwriter verzorgde twee jaar geleden drie uitverkochte concerten op het Sint-Pietersplein, en verkoos de locatie om zijn nieuwe tournee af te trappen.

Cohen wisselt vanavond de songs van zijn nieuwe plaat 'Old Ideas', zijn eerste studioplaat in acht jaar tijd, af met klassiekers. In het eerste deel van het optreden kwamen onder meer 'Bird on a wire' en 'Suzanne' aan bod. De 8.000 toeschouwers worden nog tot ongeveer middernacht verwend.

De vier andere concerten van Cohen vinden plaats op 14, 15, 17 en 18 augustus. Voor de optredens op 15 en 18 augustus zijn er nog tickets beschikbaar. (br.hln -foto belga)



13-08-2012 om 13:39 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
11-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bent Van Looy wordt drummer bij Soulwax

Bent Van Looy wordt drummer bij Soulwax


http://oi50.tinypic.com/350kjtv.jpg


Bent Van Looy, de frontman van de Belgische Indiepopgroep Das Pop, kruipt achter de drums bij Soulwax. Dat maakte hij vandaag zelf bekend op radiozender Studio Brussel.

Hoe lang Bent achter het drumstel van de electrorockband kruipt, is niet bekend. "Voor zolang het kan", klonk het bij Van Looy. Morgen vertrket hij samen met de broertjes Dewaele op tournee naar Korea en Japan. Daarna gaat Soulwax een nieuwe plaat opnemen.

Zijn eigen groep Das Pop wordt niet stopgezet. "Het is wonderwel gelukt om de twee op elkaar af te stemmen", aldus nog Van Looy.

Bent Van Looy is al twee weken aan het repeteren met de band. "Ik had al even geen drums meer gespeeld en moest opnieuw door de fase van blaren op de handen. Maar nu ben ik er helemaal klaar voor." (br.hln)


11-08-2012 om 20:44 geschreven door artist lover


» Reageer (5)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Madonna breekt een lans voor Russische holebigemeenschap

Madonna breekt een lans voor Russische holebigemeenschap


http://oi49.tinypic.com/2yv7zgw.jpg


De Amerikaanse popdiva Madonna heeft tijdens een optreden in Sint-Petersburg haar steun betuigd aan de Russische holebi's. Ze riep het publiek op "liefde" te tonen voor de holebigemeenschap. Eerder deze week vroeg Madonna in Moskou de vrijlating van de leden van punkband Pussy Riot.

"Iedereen verdient liefde", zei Madonna aan de 25.000 toeschouwers. "Toon jullie liefde en waardering voor de holebigemeenschap." Madonna liet voor aanvang van het concert roze armbanden uitdelen aan het publiek.

In maart beloofde de popster al op Facebook dat ze tijdens haar optredens in Rusland zich zou uitspreken tegen een nieuwe wet die "homoseksuele propaganda" verbiedt.

Eerder deze week vroeg Madonna in Moskou de vrijlating van de leden van Pussy Riot. De drie vrouwelijke groepsleden riskeren drie jaar cel nadat ze tijdens een protestactie, een 'punkgebed', uithaalden naar president Vladimir Poetin.

De Russische vicepremier en voormalig ambassadeur bij de Navo Dmitri Rogozin kon die oproep niet echt smaken. Op Twitter maakte hij Madonna uit voor "moraliserende slet". (br.hln)


11-08-2012 om 20:20 geschreven door artist lover


» Reageer (5)
10-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indrukwekkende eighties-revival op Lokerse Feesten

Indrukwekkende eighties-revival op Lokerse Feesten

http://oi46.tinypic.com/zldh78.jpg
The Specials

Zwarte jekkers werden gestreken en puntschoenen geslepen voor de zevende dag van de Lokerse Feesten, waar donderdag vier bands stonden die in de late jaren '70 en vroege jaren '80 aan hun carrière begonnen. Vooral Public Image Ltd - rond Sex Pistol John Lydon - en The Specials toonden dat 'oud' heus geen synoniem moet zijn voor 'versleten'.

Dat vier bands nadrukkelijk refereerden naar de periode waarin ska en (post-)punk hoogtij vierden, was aan het begin van de zonnige avond al duidelijk te merken. Naast het reguliere festivalpubliek telden we opvallend veel punks, skins en in zwart-wit gestopte ska-fans. Die kregen vroeg op de avond Luc Van Acker te zien, bekend van onder meer Arbeid Adelt en Revolting Cocks maar hier met solowerk, namelijk zijn belpopklassieker 'The Ship' uit 1984. Van Acker haalde voor de uitvoering van die plaat een boot op het podium, toepasselijk voor een festival dat op de Grote Kaai plaatsvindt.

Daarmee was de Belgische inbreng al vroeg voorbij, want de rest van de avond kleurde volledig Brits. De eerste delegatie kwam uit Liverpool. Echo and The Bunnymen werden in de vroege eighties wel als een van de vaandeldragers van de newwave gezien, dertig jaar later hoor je toch klassieke en mooi gearrangeerde popsongs - het is te merken dat Ian McCulloch en zijn band hetzelfde drinkwater kregen als Lennon en McCartney. 

Een mak publiek (zeven dagen feest, dat laat zich voelen) zag de groep furieus starten met 'Rescue', en ook 'Bring On the Dancing Horses' - waarin de groep nadrukkelijk maar tevergeefs naar respons hengelde - bleek alweer onverwoestbaar. Na een halfuur besloot de groep om 'in sync' met het publiek een paar versnellingen lager te schakelen en dreigde de set in verveling te verzanden. Een heel mooi 'The Killing Moon' en 'Lips like Sugar' wisten op het einde het concert nog te redden. Echo and The Bunnymen boeiden in Lokeren dus niet over de hele lijn, maar hun concert bracht genoeg mooie momenten om een ontgoocheling af te wenden.

De sneer, de staar
Over naar Public Image Ltd. dan - PiL voor de vrienden - de band die John 'Johnny Rotten' Lydon na de split van de Sex Pistols uit de grond stampte. PiL zette van bij de eerste noot de toon door te openen met 'Albatross', een groovy lap geweldige herrie uit de postpunkklassieker 'Metal Box'.

Lydon, die op zijn 56ste wat meer kilo's en wat meer tanden telt dan in zijn Pistols-tijd, toonde zich enorm in zijn sas als performer. De venijinige staar, de door merg en been snijdende sneer en de sarcastische operkingen: in Lokeren bracht hij het allemaal mee, en snapte iedereen weer waarom John Lydon een van dé iconische smoelen van de moderne muziek is. Niet dat het hele publiek hier wild van werd - PiL maakt geen gemakkelijke of aangename muziek, en her en der zag je mensen schouderophalend richting toog of hamburgertent slenteren - maar wat de groep bracht was nooit oninteressant, en vaak zonder meer indrukwekkend.

Gitarist Lu Edmonds deed zijn best om nog maniakaler te lijken dan zijn frontman, en de ritmesectie gooide flink wat reggae in de mix, waarmee ze oude dancefloorfillers als 'Death Disco' of 'This Is Not a Love Song' ook live op de benen lieten mikken. Niemand die zich nog de schabouwelijke snertvertoning herinnerde die Lydon hier enkele jaren geleden met de Sex Pistols bracht. PiL is duidelijk de groep waaraan hij zijn hart heeft verpand. De groep sloot af met 'Open Up', geen PiL-song maar een  clubhit die Lydon samen met Leftfield scoorde. Public Image Ltd. zal altijd wel een groep blijven die niemand onberoerd laat: ze hebben vast evenveel haters als fans. Maar na dit concert ben je toch geneigd om die laatste groep gelijk te geven.

Publiek eindelijk wakker
Ook The Specials leken dat te denken: zij droegen hun hit 'A Message to You, Rudy' op aan 'original punk' John Lydon. De skaformatie uit Coventry beeldde overtuigend de uitdrukking 'meteen de beuk erin' uit. De groep startte met het onverwoestbare 'Gangsters' en gooide er 'Do the Dog' en '(Dawning of a) New Era' tegenaan, nummers uit hun debuut waarmee ze in 1979 samen met Madness voor een ware ska-revival zorgden.

De Lokerse Feesten liepen er niet voor vol - je kon probleemloos tot helemaal vooraan aan het podium raken - maar de eerste rijen gingen wel heel hard aan het feest. Geweldige ambiance vooraan, voor een groep die we alvast willen nomineren als 'meest stijlvolle festivalact van het concertseizoen.' Zangers Terry Hall en Lynval Golding deden een gooi naar respectievelijk het wereldrecord 'zorgelijk kijken' en 'gevaarlijk in de camera staren' en wisten zich gesteund door een even enthousiaste als uitgebreide backing band. Bij momenten stonden The Specials met z'n dertienen op het podium, wat tot knappe versies van onder meer 'Ghost Town', 'Monkey Man', 'Stereotype' en uiteraard 'Too Much Too Young' leidde.

The Specials schrijven dan wel over racisme, drankverslaving, zinloos geweld en tienerzwangerschappen, als ze je lokale 'ghost town' aandoen wordt er vooral gefeest. Of zoals ze het zelf zongen op het einde van hun concert: 'Enjoy yourself, it's later than you think.' (br.hln - foto getty)


10-08-2012 om 12:49 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sluitingsceremonie wordt reis door Britse popgeschiedenis

Sluitingsceremonie wordt reis door Britse popgeschiedenis


http://oi50.tinypic.com/2q9e1w0.jpg


Producent van de sluitingsceremonie op de Olympische Spelen David Arnold onthulde de plannen voor de show in de Britse krant 'Daily Telegraph'. De wereld zal meegenomen worden in een reis door de Britse popgeschiedenis.

De producent van de sluitingsceremonie David Arnold is als componist van de muziek van vijf James Bond-films een echte muziekkenner. Niet toevallig dat de ceremonie op de Spelen dan ook rond muziek zal draaien. "We hebben geprobeerd iets te maken waarin iedereen dingen kan vinden waarvan je zegt: dat zijn wij, dat is Groot-Brittanië", spreekt Arnold vol lof.

Op de geruchten dat Paul McCartney en Adele het beste van zichzelf komen geven antwoordde de producent dat ze angstaanjagend nauwkeurig zijn. Maar dat Kate Bush haar zangtalent zal bovenhalen in het olympisch stadion dat wil Arnold niet gezegd hebben.

Wat we wel zeker weten is dat The Who, Muse en George Michael zullen optreden. Het thema draagt de naam 'A Symphony of British Music' en zal zondagavond te bewonderen zijn vanaf 22 uur Belgische tijd.


10-08-2012 om 12:42 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
09-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brad Pitt en Angelina Jolie trouwen dit weekend

"Brad Pitt en Angelina Jolie trouwen dit weekend"

http://oi50.tinypic.com/nx1j7r.jpg



Als we verschillende Franse media mogen geloven, geven Brad Pitt en Angelina Jolie nu zaterdag elkaar hun jawoord.

Het Hollywoodkoppel zou een intieme ceremonie plannen nabij hun Franse optrekje Château Miraval. Volgens het Franse televisiestation France 3 zouden ze na de plechtigheid doorreizen naar India om er ten overstaan van boeddhistische monniken nogmaals in het huwelijk treden.

Geruchten dat 'Brangelina' deze zomer zou trouwen, doen al maanden de ronde. Het acteurskoppel, dat al zeven jaar samen is, kondigde in april de verloving aan. Pitt en Jolie wilden aanvankelijk hun bruiloft uitstellen tot het homohuwelijk in de Verenigde Staten werd gelegaliseerd, maar mede onder druk van hun kinderen gingen ze overstag.

Is het burgemeester Michael Latz die de eer krijgt het huwelijk van het jaar te voltrekken? "Daar kan en mag ik niet op antwoorden. Maar als Brad en Angelina officieel in Frankrijk willen trouwen, moeten ze daarvoor wel papieren komen tekenen op mijn gemeentehuis. Als ze louter ceremonieel zouden trouwen op hun kasteel, dan hebben ze mijn diensten niet nodig. Maar ik herhaal, ik wil hier niet te veel over kwijt", antwoordde de man geheimzinnig.

Of ze straks effectief trouwen in Correns, het dorpje waar hun kasteel Miraval gelegen is, valt dus af te wachten. Wel is duidelijk dat het showbizzkoppel deze week in de Provence zal neerstrijken. "Ze hebben al drie avondjes gereserveerd in hun favoriete restaurant", liet een loslippige inwoner weten. (br.hln)


09-08-2012 om 22:05 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady Gaga doet het graag op het strand

Lady Gaga doet het graag op het strand


http://oi49.tinypic.com/2ywd544.jpg


Lady Gaga mag dan overal in de kijker lopen, ze leeft nog altijd als een vrije geest en mag zich graag een tikkeltje overantwoordelijk gedragen. Dat uit zich onder meer met een potje seks op het strand.

"Ik voel me graag een beetje onverantwoordelijk en gedraag me graag als een negentienjarige. Ik ben een volslagen vrije geest en dus vind ik nog de tijd om 's nachts te vrijen op het strand als er niemand in de buurt is. Of ik ga naar een bar waar ik me laveloos drink en topless dans. Niemand ziet dat ooit, want ik heb supergoeie vrienden die ervoor zorgen dat ik me gedraag indien ik zou kunnen betrapt worden", verklaart Gaga in de Amerikaanse Vogue.

Gaga kocht vorig jaar een enorm landgoed op het eiland Martha's Vineyard. Mét privéstrand. (br.hln)


09-08-2012 om 16:55 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ex Amy Winehouse in coma na drank- en drugmarathon

Ex Amy Winehouse in coma na drank- en drugmarathon


http://oi47.tinypic.com/fc1a4j.jpg


Blake Fielder-Civil, de man die twee jaar met Amy Winehouse getrouwd was en haar aan de hard drugs zou hebben geholpen, wordt kunstmatig in leven gehouden na een drank-en drugsmarathon.

Sarah Aspin, de moeder van zijn 15 maanden oude zoontje, trof Fielder-Civil (30) stikkend in bed aan en bracht hem met orgaanfalen naar een ziekenhuis in Dewsbury.

"De dokters hebben hem in een coma gebracht om het te helpen. Ik bid dat hij het overleeft maar ik moet er me op voorbereiden dat hij nooit meer ontwaakt", verklaart Aspin aan The Sun. "Na drie kwartier lieten ze me binnen om zijn hand vast te houden. Later kwam ik erachter dat ze dat deden omdat ze dachten dat hij zou sterven".

Voorts verklaarde Aspin dat Fielder-Civil waggelend en brabbelend was thuisgekomen met een vriend en dat ze hem de volgende ochtend aantrof in bed, stikkend in zijn braaksel.

De artsen sluiten permanente hersenschade niet uit. Fielder-Civil had zijn tong ingeslikt en zijn linkerlong weigerde dienst.

Blake Fielder-Civil was de grote liefde van Amy Winehouse, die in juli vorig jaar overleed aan alcoholvergiftiging. Winehouse en Fielder-Civil trouwden in mei 2007. Hij belandde in de gevangenis wegens afpersing met geweld, de twee scheidden in juli 2009. (br.hln)


09-08-2012 om 12:31 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Details van Natalie Portmans hippiehuwelijk lekken uit

Details van Natalie Portmans hippiehuwelijk lekken uit


http://oi49.tinypic.com/24q3i9v.jpg


De Amerikaans-Israëlische actrice Natalie Portman is er zaterdag in geslaagd om zonder teveel persaandacht te trouwen met choreograaf Benjamin Millepied in de Big Sur (Californië). Maar nu beginnen er toch details van de ceremonie en het feest uit te lekken.

De 31-jarige Natalie Portman werd geboren in Jeruzalem en is joodse. Ze trouwde dan ook volgens de traditie onder een choepa waarachter de oceaan lag te blinken. Tijdens de ceremonie droeg het koppel een joodse gebedssjaal en op het einde werd glas op de grond gegooid terwijl de gasten "Mazel Tov!" riepen.

Maar er was ook aandacht voor de Franse afkomst van de 35-jarige Millepied. Zo aten de gasten makarons in plaats van huwelijkstaart en verlieten ze het feest met zakjes bloemenzaad waarop 'Merci' geschreven stond. Dat weet het magazine People. Al het eten dat geserveerd werd, was op vraag van Portman veganistisch. De dj speelde hiphop tot 2.30 uur. De bloemen die gebruikt werden, waren afkomstig uit de streek.

Er waren zestig tot honderd gasten aanwezig, waaronder acteur Macaulay Culkin, nieuwsanker Diane Sawyer en actrice Rashida Jones. De grote afwezige was Mila Kunis, Portmans tegenspeelster in 'Black Swan'.

Volgens de Amerikaanse pers zijn er drie scenario's waarom Kunis niet op het huwelijk aanwezig was. Ofwel koos ze er zelf voor om niet te komen omdat Macaulay Culkin, haar ex, er zou zijn. Ofwel heeft Portman zelf gekozen tussen Kunis en Culkin. Ofwel was Kunis gewoonweg niet uitgenodigd op het intieme feest.(br.hln)

Bekijk hier enkele foto's van het huwelijk.


09-08-2012 om 12:31 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Platenhoes Pink Floyd tot leven gewekt in Oostende

Platenhoes Pink Floyd tot leven gewekt in Oostende

http://oi46.tinypic.com/35kj3t3.jpg


In Oostende wordt nabij Fort Napoleon een beroemde platenhoes van de band Pink Floyd tot leven gewekt: 150 bedden op het strand moeten de cover van het album "A Momentary Lapse of Reason" uitbeelden. De bedden zullen ook gebruikt worden voor 150 mensen die een nachtje onder de sterrenhemel willen doorbrengen.

In Fort Napoleon loopt momenteel voor de eerste keer in België een overzichtsexpositie van de Britse designer Storm Thorgerson. Thorgerson ontwierp tal van albumhoezen voor onder meer de Belgische band Goose, The Mars Volta, Led Zeppelin maar ook voor Pink Floyd.

Eén van die hoezen bracht organisator Jan Mortelmans op het idee om een setting te creëren op het Oostendse strand. "Met 150 bedden hebben we geprobeerd om de hoes te doen herleven", duidt Mortelmans. "Dat past uiteraard bij de lopende tentoonstelling."

Daarnaast konden 150 mensen een nachtje in een van de bedden winnen. Zij krijgen morgenochtend ontbijt op het strand. Vanavond is er nog een klein optreden voorzien en wordt een documentaire van de legendarische band vertoond. (br.hln - foto photonews)


09-08-2012 om 11:51 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
08-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als je memorie harmonie begint te zingen: The Beach Boys verbluffen Lokeren

Als je memorie harmonie begint te zingen: The Beach Boys verbluffen Lokeren

Klik op de foto om ' Good Vibrations ' te beluisteren






Kunnen zeventigers zonder zielig te zijn liedjes zingen over 'California Girls' die hun hormonen een halve eeuw geleden op hol lieten slaan, over auto's die inmiddels oldtimers zijn en over surfplanken die in de garage stof liggen vergaren? Die vraag hield gsiteravond slechts een deel van het publiek op de eerste uitverkochte avond van de Lokerse Feesten bezig: de sceptici die nog niet overtuigd waren van de betoverende stemmenpracht en de magistrale muziek die The Beach Boys quasi-achteloos uit de mouwen van hun Hawaïhemden schudden. Met bravoure pakten ze binnen het kwartier iedereen bij het nekvel en losten hun greep pas twee uur en 31 songs later: oud en jong liet zich inpakken door de magie van een muzikale erfenis die de sixties aan de Amerikaanse Westkust tot leven wekt. Geriatrische genialiteit in tijdloze en superieure pop die je muzikaal geheugen harmonieën laat zingen. Als u iets kent dat beter in staat is een gevoel van gelukzaligheid op te wekken, mag u het ons laten weten.

De '50th Anniversary Reunion Tour' is de eerste sinds 1965 waarvoor Brian Wilson, het weliswaar door drugs en jarenlange mentale problemen gehavende brein achter de muziek, zich volop engageerde. De overlevende Beach Boys - Wilson, Mike Love, Al Jardine, Bruce Johnston en David Marks - zetten hun vetes en rechtszaken aan de kant om misschien een laatste keer de wereld te verbluffen met hun onovertroffen klassieke pop. Met 'That's Why God Made The Radio' gooiden ze er zelfs een nieuw en prachtig album tegenaan.

Vertrouwd, hemels
Meer dan vijftig jaar is het geleden dat broers Brian, Carl en Dennis Wilson, hun neef Mike Love en schoolkameraad Al Jardine in het Californische Hawthorne hun bandje oprichtten. Hun nalatenschap weerklinkt vandaag zo vertrouwd als Coca-Cola smaakt en is zo hemels als je eerste kus. Op haar tong gebeten? Neem dan de tweede.
 
Voor alle generaties
Meer dan twee songs hadden ze niet nodig, toepasselijke opener 'Do It Again' en 'Little Honda', om de twijfelaars en sceptici te doen overhellen naar goedkeurend geknik. Tien minuten later, met de dubbelslag 'Surfin' Safari' en 'Surfer Girl', zag ik mijn achttienjarige aan dubstep verslingerde zoon heupwiegen. Bingo! De hoge falsetstem nam gitarist Jeff Foskett voor zijn rekening, hij zingt ook lead in 'Don't Worry Baby', waarna Love 'Little Deuce Coupe' aankondigt als 'one of those automotive classics'. In vijfde versnelling komt daar '409' achteraan, 'I Get Around' doet het hele plein meezingen.

Brian Wilsons grijns
Al die tijd zit Brian Wilson achter zijn witte vleugel schijnbaar onbewogen en timide de zaak te volgen, laat hij bij momenten de armen werkloos bengelen en schijnt hij van de wereld. Maar vergis je niet: de man die rock-'n'-roll uithuwelijkte aan doo-wop en jazzy stemharmonieën en ontelbare akkoordwisselingen in drie minuten samenbalde is bij de pinken en geniet van zijn creaties. Dat blijkt wanneer hij breeduit naar de voorste rijen grijnst tijdens 'Wouldn't It Be Nice'. Dat zijn stem minder sprankelt dan vijftig jaar geleden stoort zelfs niet, je krijgt er een aandoenlijke schuchterheid voor in de plaats die hem in 'Sail On, Sailor' het stemtimbre van Randy Newman verleent.

Slijtage?
Of er dan geen spoor is van slijtage of reumatische ingehoudenheid? Vooreerst worden ze geruggesteund door een voortreffelijke band - met leden uit Wilsons tourband - die hen ook vocaal zonodig bijspringt. Leadzanger Mike Love mist soms wat slagkracht, maar de harmonieën in 'I Get Around', 'Good Vibrations' en het epische 'Heroes and Vilains' klinken ondanks hun complexiteit alsof ze hier en nu tot stand komen. Al Jardine, die onder meer 'Help Me Rhonda' voor zijn rekening neemt, getuigt van de meeste stemhygiëne. (br.hln)


08-08-2012 om 14:37 geschreven door artist lover


» Reageer (5)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'All you need is love' galmt door olympisch stadion

'All you need is love' galmt door olympisch stadion

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





The Beatles are alive! Afgelopen zaterdag zong een volgepakt olympisch stadion het nummer 'All you need is love' uit volle borst mee. De sfeer zit duidelijk goed op de Spelen.

Diskwalificaties, doping en verdwijningen. Zaterdagavond verdwenen die woorden even op de Olympische Spelen. Tussen enkele atletiekfinales door zong het volledige stadion het legendarische nummer 'All you need is love' van de al even legendarische Beatles. De groep is al lang uit elkaar maar ze slagen er toch nog steeds in om supporters uit verscheidene landen bij elkaar te brengen.

Het is niet toevallig dat dit gebeurde op zaterdag want de Britten waren namelijk goedgeluimd. In een tijdsspanne van nog geen drie kwartier behaalde het thuisland dankzij Mo Farah, Jessica Ennis en Greg Rutherford drie gouden medailles in het atletiek. Niet voor niets dat de Britse pers zaterdag bestempelde als 'Super Saturday'. (br.hln)


08-08-2012 om 14:23 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
07-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nicole en Hugo nemen 41 jaar later een nieuwe clip op voor 'Goeiemorgen Morgen'

Nicole en Hugo nemen 41 jaar later een nieuwe clip op voor 'Goeiemorgen Morgen'

Klik op de foto om ze te beluisteren





Sinds ze elkaar in 1970 leerden kennen zijn Nicole & Hugo al meer dan 42 jaar een onafscheidelijk koppel dat werkelijk alles in het leven met elkaar deelt. Ondanks hun vele avonturen, verhalen en successen hebben ze pas recentelijk hun allereerste echte videoclip (zie video boven) opgenomen.

Een paar weken geleden zijn Nicole & Hugo naar Blankenberge getrokken om daar een nieuwe, eerste clip in te blikken voor 'Goeiemorgen Morgen 2012'. "Het was voor ons toch wel een bijzonder ervaring. We hebben 41 jaar geleden, toen we met 'Goeiemorgen Morgen' deelnamen aan Canzonissima een eerste videoclip tussen haakjes opgenomen. Het waren beelden die de toenmalige vrt gedraaid heeft in een station en in die tijd was dat al heel bijzonder. Buiten het programma is er niet zo veel gedaan met de beelden, ze zijn pas drie jaar geleden opgedoken op het internet met dank trouwens aan André Vermeulen die er destijds ook bij betrokken was", zegt Hugo van Nicole & Hugo.

Ruim 41 jaar nadat de eerste keer 'Goeiemorgen Morgen' uitkwam is er anno 2012 een nieuwe versie opgenomen en uitgebracht van het liedje. Aanleiding was de Nederlandse interesse van 3FM ochtend-dj Giel Beelen. "Wij wisten het zelf niet maar blijkbaar speelt Giel en z'n collega elke ochtend in zijn populaire ochtendprogramma 'Goeiemorgen Morgen'. Hij vindt dat een bijzonder prettig ontwaak nummer. In juni zijn we te gast geweest bij Giel en zijn we daar werkelijk als koningen onthaald. Toen hebben we in overleg met de platenfirma CNR/Vlaamse Sterren besloten om een nieuwe versie op te nemen van 'Goeiemorgen Morgen 2012' en uit te brengen in Nederland. Omdat onze Vlaamse fans het nummer ook zo graag willen hebben, is de singel ook bij ons verschenen in de winkels en digitaal", besluit Nicole van Nicole & Hugo.  (br.hln)


07-08-2012 om 17:03 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
06-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mexicaanse zangeres Chavela Vargas (93) overleden

Mexicaanse zangeres Chavela Vargas (93) overleden

Klik op de foto om ' Piensa En Mi  ' te beluisteren






De Mexicaanse zangeres Chavela Vargas is op 93-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in de Mexicaanse stad Cuernavaca. Chavela genoot wereldwijde bekendheid in de jaren '60 en '70.

Vargas was sinds maandag opgenomen op de dienst intensieve zorgen van het ziekenhuis, onder meer wegens hartproblemen.

Chavela Vargas, echte naam Isabel Vargas Lizano, werd in 1919 geboren in Costa Rica. Op jonge leeftijd verhuisde ze echter naar Mexico en verkreeg daarna de Mexicaanse nationaliteit.

Net als Edith Piaf, met wie ze vergeleken werd door de Spaanse filmregisseur Pedro Almodovar, begon ze haar zangcarrière op de straat.

Vargas dronk veel en gaf op latere leeftijd openlijk toe dat ze lesbisch was.


06-08-2012 om 21:20 geschreven door artist lover


» Reageer (5)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel volk op vijftiende editie van Antwerpen Zingt

Veel volk op vijftiende editie van Antwerpen Zingt


http://oi48.tinypic.com/2q86g6u.jpg
 

De Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen stonden gisterenavond boordevol zanglustigen voor de vijftiende editie van Antwerpen Zingt. Duizenden mensen zongen naar hartenlust bekende nummers mee als 'Bohemian rapsody', 'Vlaanderen boven', 'Hey Jude' en 'Thank you for the music'.

Het gratis meezingfeest ging om 18 uur van start met optredens van Filet d'Anvers en Wim Leys om het publiek in de juiste stemming te krijgen. Na die opwarmer was het tijd voor het grote werk en konden de zanglustigen onder begeleiding van een koor 37 nationale en internationale klassiekers meebrullen. Het wisselvallige weer kon de pret niet drukken.

"We hebben er bewust voor gekozen om terug naar de roots van Antwerpen Zingt te gaan. Er werden geen speciale gasten of acts ingelast, omdat we gemerkt hebben dat de mensen toch vooral zo veel mogelijk zélf willen zingen", zegt organisator Marc Dhollander.

Antwerpen Zingt ging vijftien jaar geleden met 1.200 toeschouwers van start in café Den Engel op de Grote Markt. Die locatie barstte al snel uit zijn voegen en daarom werd er uitgeweken naar de Gedempte Zuiderdokken waar ieder jaar 20.000 à 30.000 mensen komen meezingen. Het evenement groeide uit tot 'Vlaanderen Zingt' en wordt intussen al in 33 steden en gemeenten georganiseerd. Ook in Nederland kreeg het muziekevenement al bijval. (br.hln)


06-08-2012 om 13:27 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
05-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sekssymbool Marilyn Monroe stierf 50 jaar geleden

Sekssymbool Marilyn Monroe stierf 50 jaar geleden


http://oi45.tinypic.com/bgeiq8.jpg


Marilyn Monroe, het icoon bij uitstek van Hollywood en het archetype van de blonde glamourvamp, stierf 50 jaar geleden, maar haar legende leeft voort.

Marilyn was niet de eerste pin-up van Hollywood en ze was zelfs geen echte blondine. Maar met het strakke rode truitje op haar eerste foto's tot de naaktfoto's in Playboy en de opwaaiende plissérok boven de New Yorkse metro veroverde de jonge vrouw, aanvankelijk bekend als Norma Jean Baker, Amerika en de wereld.

Haar fratsen en huwelijken verhulden de vrij bescheiden lijst van haar films, maar haar imago van sekssymbool wordt nog steeds vereerd door popsterren, actrices en de modewereld. "Marilyn Monroe heeft een aura", zegt Goetz Grossmann, producent van een film over de actrice met de titel 'Blonde'. "Men kan niet ontsnappen aan Marilyn Monroe, het is een icoon." De filmster, die op de leeftijd van 36 jaar aan een overdosis barbituraten stierf, blijft bedwelmend, niet alleen voor Hollywood, dat onlangs de biografische film 'My Week with Marilyn' uitbracht, maar ook voor de wereld van de muziek en de mode.

De stylist Joe Zee schrijft in Elle.com dat de 'vamp' een inspiratie blijft voor modedefilés. Beroemdheden als de zangeres Taylor Swift of de actrice Scarlett Johansson meten zich regelmatig het imago van de mythe aan: diep decolleté, blonde lokken, strakke jurk. De actrice Lindsay Lohan verscheen in Playboy met een imitatie van de naaktfoto's die in 1953 in het blad gepubliceerd werden.

Die aantrekkingskracht intrigeert. Ook al schittert de actrice in films als 'Some like it hot' en enkele andere, haar Hollywoodcurriculum oogt mager. Ook is het onduidelijk of haar sexappeal een bewijs is van haar onafhankelijkheid of onderworpenheid.

Voor Lois Banner, die voor de nieuwe biografie 'Marilyn: The Passion and the Paradox' tekent, is het evident dat Marilyn de controle had over het gebruik van haar lichaam. "Ze heeft haar carrière gesmeed", zegt Banner. "Ze was erg slim. Ze wist wat ze deed en heeft risico's genomen. De kranten wilden een blonde vamp, ze heeft hen die gegeven."

Volgens de auteur speelde de actrice met vuur en verloor ze de controle slechts op het einde van haar leven, wanneer ze met de Kennedy's en de bende van Frank Sinatra omging. "Ze is met mannen naar bed gegaan om aan de top te geraken. Hebben ze haar gebruikt? Ja. Heeft ze hen gebruikt? Ja."  (br.hln - foto photo news)


05-08-2012 om 10:21 geschreven door artist lover


» Reageer (5)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stevie Wonder vraagt scheiding aan

Stevie Wonder vraagt scheiding aan

Klik op de foto om ' I Just Called To Say I Love You ' te beluisteren





Het Amerikaanse muziekicoon Stevie Wonder gaat scheiden van zijn vrouw Kai Millard Morris. De blinde zanger gaf als reden "onverzoenbare verschillen" op. Het stel zou al sinds oktober 2009 apart leven.

De 62-jarige Wonder diende de scheidingspapieren vandaag in na een huwelijk van elf jaar, hij vraagt co-ouderschap aan voor hun twee kinderen, Kailand en Mandla van 10 en 7 haar. De Motownster zou ermee instemmen zowel alimentatie voor zijn vrouw als de kinderen te betalen.

Hoewel de twee trouwden met een huwelijkscontract, zou een deel van zijn vergaarde fortuin verdeeld worden, maar kranten zeggen dat het exacte bedrag nog bepaald moet worden. (br.hln)


05-08-2012 om 10:17 geschreven door artist lover


» Reageer (1)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!