Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

19-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shia LaBeouf verklaart ontslag Broadway-show

Shia LaBeouf verklaart ontslag Broadway-show

http://oi57.tinypic.com/ouuom9.jpg

Shia LaBeouf komt eindelijk met een eigen verklaring op de proppen waarom hij is ontslagen tijdens de Broadway-show Orphans. Hij zou zich te veel hebben ingeleefd in het karakter, waardoor hij vreemd gedrag ging vertonen.

De Transformers-acteur zou vorig jaar in het toneelstuk Orphans de hoofdrol van Treat spelen naast Alec Baldwin en Tom Sturridge. In een persverklaring lieten de producers destijds weten dat de samenwerking met Shia LaBeouf was beëindigd "wegens creatieve meningsverschillen".

Method acting
In het novembernummer van het magazine Interview vertelt Shia LaBeouf dat hij met Alec Baldwin botste, omdat hij voor zijn rol gebruik maakte van method acting, een techniek van acteren waarbij acteurs hun personage zo levensecht mogelijk neerzetten door zich goed in te leven. "Ik sliep in het park toen. Ik draaide door", citeert New York Post uit het interview. "Mijn doel was om Baldwin te intimideren. Dat was ook de rol. Ik wilde het niet faken. Ik wilde hem bang maken. Dus dat deed ik drie weken lang tijdens de repetities", blikt Shia terug op zijn ontslag.

In juni dit jaar werd de 28-jarige acteur gearresteerd, omdat hij de musical Cabaret verstoorde en acteur Alan Cumming op de kont sloeg. Hij schreeuwde tijdens de show naar de acteurs en rookte een sigaret in de zaal. Later op het politiebureau spuugde hij op de voeten van een agent. Een rechter besloot dat hij zich drie maanden lang moest laten behandelen voor alcoholmisbruik.

"Ik las over performancekunst in de jaren 60 en 70, dus ik dacht dat we als publiek allemaal betrokken raakten bij de voorstelling. Ik dacht dat het publiek deel uitmaakte van de show, dat het podium niet alleen van de acteurs was", blikt de acteur terug op het incident. "Ik had het mis."

19-10-2014 om 22:08 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe hou je een documentaire over Snowden 18 maanden geheim?

Hoe hou je een documentaire over Snowden 18 maanden geheim?

http://oi62.tinypic.com/vngpas.jpg

De documentaire CitizenFour, die een inside look geeft bij de onthullingen van Edward Snowden uit een hotel in Hong Kong, ging dit weekend in première. Snowden sluisde de informatie in 2013 via betrouwbare journalisten naar buiten. Die lekken gingen met de nodige veileigheidsmaatregelen gepaard, maar het monteren en uitbrengen van een film over die lekken was ook een hele uitdaging voor documentairemaakster Laura Poitras.

CitizenFour bevat twee verhalen die tot op de dag van de première onbekend waren: NSA infiltreerde in de Duitse en Chinese industrie, en vriendin Lindsay Mills verhuisde naar Moskou voor Snowden. Beduidend veel andere geheimen sneuvelden in de montagekamer om het leven van Snowden te beschermen.

Geheimen
Al die informatie moest de voorbije achttien maanden geheim blijven. Dat vereiste gesofistikeerde versleutelingprocessen en encryptiebeveiling. De documentairemakers waren zelfs zo argwanend dat ze de data uitwisselden in real life met harde schijven. The Verge sprak met Laura Poitras over al die tools die ze gebruikte tijdens dat proces.

19-10-2014 om 22:04 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Dood Rivers blijft mysterie zonder autopsie"

"Dood Rivers blijft mysterie zonder autopsie"

http://oi60.tinypic.com/10rldvb.jpg

Na de plotselinge dood van Joan Rivers gaf haar dochter Melissa de artsen geen toestemming voor een lijkschouwing. Daardoor blijft de doodsoorzaak een mysterie, meent TMZ.

De entertainmentwebsite heeft van bronnen rond de lijkschouwer gehoord dat Melissa radeloos was na de dood van haar moeder en geen autopsie wilde. Volgens de wetten in New York moeten artsen deze wens van nabestaanden respecteren als er geen vermoedens van een misdrijf zijn.

De lijkschouwer maakte deze week bekend dat de 81-jarige Amerikaanse comédienne begin september overleed doordat haar hersenen tijdens de operatie aan haar stembanden te weinig zuurstof kregen. Joan kreeg een hartstilstand. Tijdens de ingreep was ze verdoofd met propofol, maar haar overlijden zou het gevolg zijn van de operatiemethode en niet de hoeveelheid propofol.

Zonder autopsie is het volgens kenners echter onmogelijk om de doodsoorzaak uiterst nauwkeurig vast te stellen. Volgens een van de bronnen zou een autopsie een gaatje in de keel kunnen onthullen of een ander letsel blootleggen. De autoriteiten in New York zijn nog steeds bezig met een onderzoek naar de dood van Rivers.

19-10-2014 om 22:00 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'People of Tomorrow': niet alleen voor wie goed bij kas zit

'People of Tomorrow': niet alleen voor wie goed bij kas zit

http://oi58.tinypic.com/2lb27ht.jpg

Eén-reeks 'People of Tomorrow' volgt tien festivalgangers uit onder andere Colombia, Sri Lanka, Kenia en Kosovo voor, tijdens en na Tomorrowland.

Vanavond kan u op één een nieuwe aflevering bekijken van 'People of Tomorrow', waarin bezoekers van het dancefestival Tomorrowland worden gevolgd.

In deze aflevering komen onder meer de 25-jarige Keniaanse Purity aan het woord, die zich erover verbaast over hoe het blanken zijn die tafels schoonmaken en afval weghalen.

Daarnaast zien we ook het verhaal van E.D., uit het Amerikaanse Salem. Zij countert de idee dat het festival een exclusieve belevenis voor de 'jeunesse dorée' is. E.D. leeft samen met haar man, drie kinderen en vier honden en heeft het bepaald niet breed. Toch weerhoudt dat haar er niet van om de 'happiness'-attitude van het festival uit te dragen.

19-10-2014 om 21:57 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Harley uit 'Easy Rider' geveild voor ruim 1 miljoen euro

Harley uit 'Easy Rider' geveild voor ruim 1 miljoen euro

http://oi59.tinypic.com/10h7dcl.jpg

De mythische Harley-Davidson van Peter Fonda uit de film 'Easy Rider' van 1969 is dit weekend in Californië geveild voor liefst 1,35 miljoen dollar (1,06 miljoen euro). Dat heeft veilinghuis Profiles in History vandaag bekendgemaakt.

Van de 'chopper' met de Amerikaanse vlag op de tank werden destijds uit voorzorg twee exemplaren gebouwd. De Harley die dit weekend geveild is, werd gebruikt voor de finale scène met het ongeval. De identiteit van de koper is niet vrijgegeven.

19-10-2014 om 21:52 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
18-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eeuwige zonnebril van Bono gevolg van oogziekte glaucoom

Eeuwige zonnebril van Bono gevolg van oogziekte glaucoom

http://oi62.tinypic.com/qq36uq.jpg

Dat Bono altijd een zonnebril draagt, heeft echt niets met sterallures of met een overdreven groot ego te maken, zo heeft de zanger van de Ierse popband U2 onthuld. In een BBC-programma dat vanavond wordt uitgezonden, maakt hij namelijk bekend dat hij al twintig jaar aan de oogziekte glaucoom lijdt.

Glaucoom of groene staar is een aandoening waarbij de oogzenuw beschadigd is als gevolg van een verhoging van de druk in de oogbol. Door de ziekte, die uiteindelijk tot blindheid kan leiden, reageren de ogen extreem gevoelig op licht. Daardoor ziet Bono zich genoodzaakt om ook binnen een zonnebril te dragen.

"Ik word er goed voor behandeld en alles zal goed gaan", verklaarde hij tijdens de opnames van de 'Graham Norton Show', waar hij het nieuwe U2-album 'Songs of Innocence' kwam promoten.

De zanger/wereldverbeteraar had zich eerder deze week nog moeten excuseren omdat dat album integraal in de muziekbibliotheek van iTunes-gebruikers was verschenen. Iets wat niet gesmaakt werd door heel wat gebruikers van het muziekprogramma van Apple. "Het spijt me", zei hij daarover. Het idee was ingegeven door "een beetje megalomanie, een vleugje vrijgevigheid, een beetje zelfpromotie en door de angst dat niemand de nummers zou horen waar we de jongste jaren ons leven voor hebben opgeofferd".

18-10-2014 om 23:00 geschreven door artist lover


» Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontwerpersduo muller van severen wint Vlaamse Cultuurprijs voor Vormgeving

Ontwerpersduo muller van severen wint Vlaamse Cultuurprijs voor Vormgeving

http://oi60.tinypic.com/35k7c6e.jpg

Het ontwerpersduo muller van severen heeft de Vlaamse Cultuurprijs voor Vormgeving 2013-2014 gewonnen. Ze kregen de prijs uit handen van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) bij de start van de Biënnale Interieur 2014 in Kortrijk Xpo. Het ontwerpersduo is nog maar sinds 2011 bezig, maar hun ster schittert nu al aan het internationale firmament. De Cultuurprijs is goed voor 12.500 euro.

De carrière van fotografe Fien Muller en beeldhouwer Hannes Van Severen als ontwerpersduo heeft een snelle vlucht genomen. Hun eerste meubelcollectie oogstte meteen al veel bijval. Binnen- en buitenlandse designspecialisten reageerden verrast en de gespecialiseerde internationale pers bejubelde hun meubelinstallaties.

Ze behaalden prestigieuze onderscheidingen en hun werk werd geëxposeerd in vooraanstaande galeries en musea in België, Londen, Berlijn, Milaan, Kopenhagen, Parijs en New York. Volgens de jury heeft het duo voldoende kwaliteit, talent en visie om een belangrijke bijdrage te leveren aan een positieve, internationale uitstraling van de Vlaamse vormgeving.

"Het duo muller van severen tast op een hedendaagse en innovatieve manier de grenzen af tussen kunst en design en benadert functionaliteit op een inventieve, fantasierijke manier. Ze zijn voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden om meubelen sculpturaal interessanter te maken, zonder evenwel de functionaliteit uit het oog te verliezen", luidt het in een communiqué van minister Gatz. "Ze volgen gretig hun eigen weg en onderzoeken nieuwe manieren om meubels te benutten, wars van modes en trends. Zo creëren ze unieke functionele woonlandschappen, gekenmerkt door poëzie, verbeelding en esthetica."

De Vlaamse Cultuurprijs voor Vormgeving wordt tweejaarlijks uitgereikt en alterneert met de Vlaamse Cultuurprijs voor Architectuur.

18-10-2014 om 22:55 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Bruce Jenner is verliefd op vriendin van ex Kris"

"Bruce Jenner is verliefd op vriendin van ex Kris"

http://oi57.tinypic.com/24g1uhh.jpg

Bruce Jenner is gevallen voor een goede vriendin van zijn ex Kris. Een anonieme bron zegt tegen entertainmentsite People dat de moeder van de Kardashian-zusjes het verschrikkelijk vindt.

Bruce (64) en Kris (58) vroegen vorige maand de scheiding aan na een huwelijk dat 22 jaar heeft geduurd. Nu blijkt dat de oud-sporter al weer een nieuwe liefde heeft gevonden. Haar naam is Ronda Kamihira. Zij was vroeger de assistente van Kris.

"Kris is er helemaal kapot van", laat de ingewijde weten. "Ronda is al 20 jaar haar beste vriendin." Ook Kylie en Kendall, de twee dochters die Bruce en Kris samen kregen, kennen de vrouw erg goed. "Ze zijn met de twee kinderen van Ronda opgegroeid."

Begin oktober werden Bruce en Ronda voor het eerst samen gezien. De breuk met Kris verliep tot nu toe vriendelijk, maar mogelijk brengt zijn nieuwe vlam daar verandering in. "Kris is geschokt. Ze is immens verdrietig en heeft een gebroken hart."

18-10-2014 om 22:52 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Buurman Linda de Mol ook bedreigd"

"Buurman Linda de Mol ook bedreigd"

http://oi58.tinypic.com/nzrlzl.jpg

De achterbuurman van Linda de Mol vermoedt doelwit te zijn van dezelfde afperser die de familie De Mol bedreigt. Hans Slim kreeg vorig maand een dreigbrief die op dezelfde manier was geadresseerd als de brief op de taart die John de Mol ontving, meldt De Gooi- en Eemlander.

Ook op de envelop voor Slim was het adres getypt, uitgeknipt en op de envelop geplakt. De boodschap voor Slim luidde: stop met je onthullende boek Typisch Gooisch. ''Bovendien was de inhoud badinerend van toon, net als bij de brieven die De Mol krijgt. Er zaten ook taalfouten in, geforceerd leek het wel'', zegt Slim. Over de inhoud van de brief laat de Huizer zich in opdracht van de recherche niet uit. Politiewoordvoerder Bernhard Jens bevestigt in de krant dat de dreigbrief van Slim wordt betrokken bij het onderzoek.

Typisch Gooisch verschijnt donderdag en gaat over de romantiek, humor, spanning en humor in het Gooise dorp Laren, evenals over drankgebruik, moord en seks. De presentatie van het boek bij de Larense Boekhandel is afgeblazen.

18-10-2014 om 22:49 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor het eerst in 30 jaar: Jeremy Clarkson geflitst

Voor het eerst in 30 jaar: Jeremy Clarkson geflitst

http://oi61.tinypic.com/30rmy2x.jpg

Top Gear-presentator Jeremy Clarkson is geflitst omdat hij te snel reed. De Brit krijgt daarvoor een aantekening op zijn puntenrijbewijs. Volgens de BBC-presentator was hem dit in 30 jaar nog niet overkomen.

Clarkson was op weg van Whitby naar Londen, een route waar de vele flitsers hem woedend maken. "Helaas reed ik zo snel dat een cursus snelheidsbewustwording geen optie was'', citeert zijn werkgever BBC uit The Sun.

Onlangs veroorzaakte het team van Top Gear een rel in Argentinië door met een kenteken rond te rijden die boze Argentijnen deed herinneren aan de Argentijns-Britse oorlog in 1982 om de Britse Falklands in de zuidelijke Atlantische Oceaan. Clarkson zegt dat het nummerbord puur toeval was en dat het niet als provocatie bedoeld was.

18-10-2014 om 22:45 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prinses Stéphanie: "Belgische koningen zijn meelijwekkende figuren in een gouden kooi"

Prinses Stéphanie: "Belgische koningen zijn meelijwekkende figuren in een gouden kooi"

http://oi60.tinypic.com/4ucf49.jpg

Prinses Stéphanie de Windisch-Graetz, een rechtstreekse afstammeling van koning Leopold II (1835-1909), heeft een exclusief interview gegeven aan de Nederlandse krant De Telegraaf. De prinses geeft er haar ongezouten mening over het Belgische koningshuis. Ze eist onder meer inzage in het testament van koning Leopold II. Volgens de krant gaan er geruchten dat Leopold voor honderden miljoenen euro's goudstaven liet begraven in de Ardennen.

Het interview vond plaats op het terras van het restaurant 'Le Jardin de Nicolas' aan de Tervurenlaan. De 75-jarige prinses stamt niet alleen af van Leopold, maar ook van de Mongoolse vorst Dzjengis Khan en er bestaat ook nog een familierelatie met het Schotse koningshuis.

Met het zittende Belgische koningshuis is haar band volgens De Telegraaf minder hartelijk. "Ik spreek die mensen nooit. Zij hebben nog nooit contact met mij gezocht", zegt Stéphanie. Haar betbetovergrootvader koning Leopold II droeg in 1909 de Belgische troon over aan zijn neef Albert omdat de koning drie dochters had, die door de zogeheten Salische wet geen aanspraak konden maken op de troon. De dochters ontvingen vrijwel niets van Leopolds erfenis. Vandaag de dag beslaat die nalatenschap volgens de krant miljarden euro's.

"Meelijwekkende figuren"
Maar zelfs als er in België geen wetgeving had bestaan die troonopvolging tot 1991 uitsluitend aan mannelijke nazaten gunde, had prinses Stéphanie de troon niet willen bestijgen. "Ach weet je, de koning heeft vandaag de dag helemaal niets meer in te brengen. Het zijn meelijwekkende figuren in een gouden kooitje."

In De Telegraaf vertelt ze ook over haar vele pogingen om te achterhalen wat er precies in het testament van haar Leopold II heeft gestaan. "Het wordt mij als wettige erfgename geweigerd. Zonder enige reden. Dan vraag ik me af: wat willen ze in hemelsnaam verbergen? "

De tegenwerking die Stéphanie ondervindt bij haar speurtocht naar haar familievermogen, voedt volgens de Nederlandse krant de geheimzinnigheid die al decennialang hangt rond het fortuin van Leopold II. Dat vergaarde hij ruim honderd jaar geleden in Congo, toen zijn privébezit en zeventig keer zo groot als België. Het geld stroomde de vele paleizen van Leopold binnen, dankzij de rubberwinning en handel in ivoor.

Maar waar de opbrengst van de Belgische rooftocht door de schatkamer van Afrika precies gebleven is, weet niemand. Er gaan volgens De Telegraaf geruchten dat Leopold voor honderden miljoenen euro's goudstaven liet begraven in de Ardennen.

18-10-2014 om 22:41 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Justin Bieber blijkt talentvol bokser

Justin Bieber blijkt talentvol bokser

http://oi57.tinypic.com/29ehn9g.jpg

Justin Bieber heeft talent voor boksen. TMZ citeert voormalig bokskampioen Andre Berto die beweert dat Bieb een rivaal in de boksring zou kunnen zijn als hij zich serieus verder ontwikkelt in de sport.

De voormalig kampioen in het weltergewicht traint in de boksschool waar Bieber eerder deze week bokste tegen Floyd Mayweather. Aan TMZ laat Berto weten dat hij onder de indruk is van de capaciteiten van het tieneridool.

"Deze jongen is superatletisch. Hij heeft veel snelheid en kracht.'' Berto heeft wel een waarschuwing voor de ster. "Boksen is geen spelletje. Het is niet zoiets als dansen of zingen. Als je een flink pak slaag krijgt, zal dit je kijk op de wereld veranderen.''

18-10-2014 om 22:37 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matthias Schoenaerts: "Vanaf eerste dag op Amerikaanse set wist ik: hier is mijn plaats"

Matthias Schoenaerts: "Vanaf eerste dag op Amerikaanse set wist ik: hier is mijn plaats"

http://oi59.tinypic.com/2zejjhg.jpg

Hij ziet er de ironie wel van in, Matthias Schoenaerts (36). De acteur die drie jaar geleden groot zou worden dankzij 'The Loft', de internationale remake van Erik Van Looy's 'Loft', moet nu 'The Loft' helpen groot te maken. De destijds minst bekende naam op de Amerikaanse affiche, is inmiddels een wereldster.

Erik Van Looy heeft veel geduld moeten hebben, maar ook voor Schoenaerts moest de film niet meer te lang op zich laten wachten. Je bent immers maar zo goed als je laatste werk en in dat opzicht komt 'The Loft' drie jaar te laat. "Om goed te zijn had die film inderdaad drie jaar geleden moeten uitkomen. Ik ben een andere speler geworden, maar daar kan niemand iets aan veranderen. Ik vind 'The Loft' nog steeds een steengoeie film. Een betere versie dan het origineel, zelfs."

In de remake van 'Loft' neemt Schoenaerts opnieuw de rol van de op coke flippende Philippe voor zijn rekening en leeft hij zich onder meer uit op het gezicht van Wentworth Miller en de edele delen van Eric Stonestreet. "Toen ik voor het eerst oog in oog stond met die Amerikaanse filmset wist ik het: 'Hier is mijn plaats'", kijkt Schoenaerts er op terug. "Al na drie repetities was die klik er. Erik en ik hadden ook een geruststellend effect op elkaar. Op de set werd ook veel 'Aantwaarps' gesproken."

Intussen dreigt het allemaal normaal te worden voor Schoenaerts. "Ik probeer niet te veel naar mezelf te kijken. Daar word je een slecht acteur van. Ik geloof in loslaten en dingen laten rusten. Maar soms betrap ik mezelf erop dat ik heel blij mag zijn met wat ik doe en het niet vanzelfsprekend mag noemen. Als dat gebeurt, mag je me een klets geven."

18-10-2014 om 22:34 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ORGANISATOR MOTIVEERT WAAROM GRASPOP IN 2015 WEEK VROEGER VALT

ORGANISATOR MOTIVEERT WAAROM GRASPOP IN 2015 WEEK VROEGER VALT

http://oi58.tinypic.com/6tplyu.jpg

De organisatie van Graspop Metal Meeting betreurt dat veel studenten teleurgesteld zijn door de beslissing om het festival een week te vervroegen. "Het was een keuze die we moesten maken om de grote bands niet te mislopen", zegt organisator Peter Van Geel.

De 20ste verjaardag van festival Graspop Metal Meeting in Dessel zou in juni 2015 een editie met opvallend weinig studenten kunnen worden. De organisatie besloot om het festival in 2015 niet zoals gewoonlijk tijdens het laatste weekend van juni, maar wel tijdens het weekend van 19, 20 en 21 juni te organiseren. Een moment waarop zo goed als alle studenten nog in hun examenperiode zitten.

"We vinden het heel spijtig voor die studenten, maar we kunnen er helaas niets aan doen", zegt organisator Peter Van Geel van Graspop. "Of we gaan voor een affiche waarop redelijk wat grote bands staan of we missen er net heel veel. Het is een moeilijk verhaal. We merken al een paar jaar dat we bands missen omdat zij halfweg juni al terugkeren naar Amerika. Daar zijn er heel veel festivals ontstaan in de zomer, waardoor daar ook meer geld te verdienen is. We worden gewoon meegezogen in dat systeem", verduidelijkt Van Geel. "Als we nu niet zouden verschuiven, zouden veel mensen onze affiche vergelijken met andere festivals, met de kritiek dat we toch minder goede namen hebben. Dan zouden misschien ook veel studenten afhaken. Eigenlijk waren we het liefst niet veranderd, maar het was een keuze die we moesten maken."

"Onze nieuwe datum heeft ook helemaal niks te maken met Rock Werchter, dat eveneens een week vooruitschuift", vervolgt organisator Van Geel. "We merken wel dat ze bij Rock Werchter eigenlijk dezelfde problemen hebben en

ook al aangaven de voorbije jaren een paar bands gemist te hebben door hun datum. We horen wel eens dat we beter van datum hadden gewisseld met Werchter, maar begin juli nog een topaffiche samenstellen, dat was voor ons zeker en vast niet haalbaar. Eigenlijk zitten we samen met Werchter in hetzelfde schuitje."

Op sociale media houdt het ongenoegen bij de studenten intussen aan. Zo telde de Facebookpagina 'Keep the normal Graspop weekend/Behoud het normale Graspop weekend' gisteren al meer dan 1.200 sympathisanten. Ook de Facebookpagina 'Save Graspop 2015' heeft intussen al bijna tweeduizend 'likes' gekregen. Een teken dat het toch om erg gevoelige materie gaat. "Graspop 2015 is vastgelegd op een onmogelijke datum voor velen, laat dit niet gebeuren!", roepen de initiatiefnemers van de pagina op.

Achter de schermen werkt de organisatie intussen al hard om heel wat bands vast te leggen. De eerste headliners worden binnenkort bekend gemaakt. De kans dat de datum van het festival alsnog wijzigt, lijkt heel erg klein.

18-10-2014 om 01:26 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pascale Alhadeff nieuwe conservatrice van Joods Museum van België

Pascale Alhadeff nieuwe conservatrice van Joods Museum van België

http://oi57.tinypic.com/107no1l.jpg

Pascale Alhadeff is de nieuwe conservatrice van het Joods Museum van België. De 33-jarige historica volgt Daniel Dratwa op die met pensioen is. Dat heeft het museum aan de Brusselse Miniemenstraat vandaag bekend gemaakt

Pascale Alhadeff komt van het Rijksarchief van België en is gespecialiseerd in hedendaagse Europese joodse geschiedenis, met een voorliefde voor Oost-Europa.

Na haar studies aan de ULB trok ze naar de universiteit van Firenze. Ze werkte in de Senaat aan de zijde van Olga Zrihen en stelde onlangs samen met Gertjan Desmet een archiefgids over het Jodendom en Joodse bevolking in België op, een project van het Rijksarchief van België.

Ze wordt onder meer verantwoordelijk voor de inrichting van de sectie van de 20e eeuw van de toekomstige permanente tentoonstelling waarmee haar voorganger al begonnen was, tijdelijke tentoonstellingen, het uitnodigen van sprekers op de 'Dinsdagen van het Museum' en zal bijdragen aan de wetenschappelijke productie van het museum.

Eerst is er de tijdelijke tentoonstelling 'Les Mondes de Gotlib', de retrospectieve met originele werken van striptekenaar Gotlib, die op 13 november wordt voorgesteld.

18-10-2014 om 01:22 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ex Mariah Carey breekt record: 283 selfies per uur

Ex Mariah Carey breekt record: 283 selfies per uur

http://oi57.tinypic.com/34zllvq.jpg

Nick Cannon, de ex van Mariah Carey, heeft het record 'zoveel mogelijk selfies nemen in één uur' verbroken. De 34-jarige Cannon kreeg daarvoor zowaar eerst lessen.

Vlak voor zijn recordpoging verklaarde hij aan New York Daily News: "Ik heb selfietraining gekregen. Mijn vrienden bij Samsung toonden me de snelste manier om met de nieuwe Samsung een hele reeks selfies te nemen".

Cannon, gastheer bij 'America's Got Talent', nam deel aan de recordpoging als onderdeel van de Samsungcampagne #DITCHtheDSLR.

Samen met actrice Julianne Hough schoot Cannon op een uur tijd 283 opeenvolgende selfies. Het vorige record stond op 279 selfies per uur.

Nadat Cannon en Hough het record verbraken, schonk Samsung 50.000 dollar aan een centrum door daklozen in Los Angeles.

18-10-2014 om 01:19 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Colin Farrell nieuw gezicht Dolce & Gabbana

Colin Farrell nieuw gezicht Dolce & Gabbana

http://oi59.tinypic.com/mh7jf4.jpg

Colin Farrell is het gezicht van een nieuw parfum van Dolce & Gabbana. De Ierse acteur is over een paar maanden te zien in de campagne voor het mannengeurtje met de naam Intenso. Dat heeft het Italiaanse modehuis bekendgemaakt.

"We zijn ontzettend blij dat we met zo'n talent kunnen samenwerken", aldus Domenico Dolce en Stefano Gabbana in een verklaring. "Toen we dit luchtje maakten, moesten we meteen aan Colin denken. Hij is de belichaming van mannelijke kracht en sensualiteit."

Farrell treedt met de deal in de voetsporen van sterren als Matthew McConaughey en Scarlett Johansson, die te zien waren in eerdere campagnes van het modemerk.

18-10-2014 om 01:15 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontwerpersduo muller van severen wint Vlaamse Cultuurprijs voor Vormgeving

Ontwerpersduo muller van severen wint Vlaamse Cultuurprijs voor Vormgeving

http://oi62.tinypic.com/2co0v9w.jpg

Het ontwerpersduo muller van severen heeft de Vlaamse Cultuurprijs voor Vormgeving 2013-2014 gewonnen. Ze kregen de prijs uit handen van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) bij de start van de Biënnale Interieur 2014 in Kortrijk Xpo. Het ontwerpersduo is nog maar sinds 2011 bezig, maar hun ster schittert nu al aan het internationale firmament. De Cultuurprijs is goed voor 12.500 euro.

De carrière van fotografe Fien Muller en beeldhouwer Hannes Van Severen als ontwerpersduo heeft een snelle vlucht genomen. Hun eerste meubelcollectie oogstte meteen al veel bijval. Binnen- en buitenlandse designspecialisten reageerden verrast en de gespecialiseerde internationale pers bejubelde hun meubelinstallaties.

Ze behaalden prestigieuze onderscheidingen en hun werk werd geëxposeerd in vooraanstaande galeries en musea in België, Londen, Berlijn, Milaan, Kopenhagen, Parijs en New York. Volgens de jury heeft het duo voldoende kwaliteit, talent en visie om een belangrijke bijdrage te leveren aan een positieve, internationale uitstraling van de Vlaamse vormgeving.

"Het duo muller van severen tast op een hedendaagse en innovatieve manier de grenzen af tussen kunst en design en benadert functionaliteit op een inventieve, fantasierijke manier. Ze zijn voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden om meubelen sculpturaal interessanter te maken, zonder evenwel de functionaliteit uit het oog te verliezen", luidt het in een communiqué van minister Gatz. "Ze volgen gretig hun eigen weg en onderzoeken nieuwe manieren om meubels te benutten, wars van modes en trends. Zo creëren ze unieke functionele woonlandschappen, gekenmerkt door poëzie, verbeelding en esthetica."

De Vlaamse Cultuurprijs voor Vormgeving wordt tweejaarlijks uitgereikt en alterneert met de Vlaamse Cultuurprijs voor Architectuur.

18-10-2014 om 01:11 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoekerscentrum Westfront in Nieuwpoort klaar voor grote opening

Bezoekerscentrum Westfront in Nieuwpoort klaar voor grote opening

http://oi58.tinypic.com/6z1tlk.jpg

Het nieuwe bezoekerscentrum Westfront in Nieuwpoort, gelegen onder het kolossale monument van Albert I, opent morgen de deuren. Het gaat om het laatste van vijf strategische projecten waarmee de Vlaamse regering de Westhoek wou klaarstomen voor de herdenking van de Eerste Wereldoorlog.

Westfront is een gloednieuw centrum dat opgebouwd werd in de kelderverdieping van het Albert I-monument. Gezien de nabijheid van de Ganzenpoot - cruciaal in het verloop van de Eerste Wereldoorlog - speelt het sluizencomplex een centrale rol in het verhaal van het nieuwe bezoekerscentrum.

Het bezoekerscentrum opent met de inval van de Duitse troepen in augustus 1914 en eindigt bij de heropbouw van kuststad Nieuwpoort. Panorama staat centraal, mede door de ronde structuur van het gebouw. Binnenin staat een groot scherm waar het verhaal in beelden wordt gebracht.

Fysieke beleving

Er is ook met veel glas gewerkt zodat de bezoeker de Ganzenpoot kan zien en de onderwaterzetting van de IJzervlakte, dat de Duitsers staande hield, fysiek kan beleven. Nieuw is ook dat de bezoeker bovenop het Albert I-monument kan, waar het landschap als laatste stille getuige van de Eerste Wereldoorlog het verhaal illustreert.

Er werd tien maanden gewerkt aan het project. De totale kostprijs bedraagt zes miljoen euro, gedragen door onder meer Vlaanderen en de Provincie West-Vlaanderen. Morgen opent Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) het bezoekerscentrum voor het grote publiek.

18-10-2014 om 01:04 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen straf voor 'De Ideale Wereld' na telefoongrap met Kirsten Janssens

Geen straf voor 'De Ideale Wereld' na telefoongrap met Kirsten Janssens

http://oi58.tinypic.com/2nvqqli.jpg

De Raad voor de Journalistiek vindt de klacht van Kirsten Janssens tegen het programma De Ideale Wereld van de zender Vier "onontvankelijk, omdat dit programma geen journalistiek programma is". Dat werd vernomen van Pieter Knapen, secretaris-generaal van de Raad van Journalistiek.

Kirsten Janssens, bekend van het tv-programma The Sky is the Limit, had bij de Raad voor de Journalistiek een klacht ingediend tegen productiehuis Woestijnvis. Aanleiding was een telefoongrap die met haar werd uitgehaald in het programma De Ideale Wereld.

18-10-2014 om 01:00 geschreven door artist lover


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!