Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

22-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Eén brengt hulde aan Gaston Berghmans

Ook Eén brengt hulde aan Gaston Berghmans

http://oi64.tinypic.com/4qh8o0.jpg

Ook Eén brengt hulde aan de gisteren overleden komiek Gaston Berghmans, met vanavond om 22.15u Spraakmakers, waarin Ben Crabbé Gaston Berghmans interviewde. Het programma wordt uitgezonden tussen Flikken Maastricht en Het journaal laat.

Morgen/maandag om 22.00u brengt Eén een speciale editie van Van Gils & gasten. Daarin blikt Lieven samen met Peter Van den Begin terug op de rijke carrière van icoon Gaston Berghmans.

22-05-2016 om 18:21 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chris Brown heeft mot met fotograaf

Chris Brown heeft mot met fotograaf

http://oi68.tinypic.com/24c9ljq.jpg

Chris Brown heeft het weer eens aan de stok met een paparazzo. De zanger zou een van zijn bodyguards opdracht hebben gegeven af te rekenen met de fotograaf, meldt TMZ.

Chris en zijn vrienden vierden vorige week in Fort Lauderdale een feestje op een luxe jacht. De zanger spotte de fotograaf en was not amused. Chris begon de paparazzo uit te schelden en riep 'dit is geen persconferentie!', blijkt uit een politierapport dat TMZ inzag.

In opdracht van Chris zou een van de bodyguards de fotograaf een harde duw hebben gegeven. Als gevolg daarvan knalde de paparazzo met zijn camera tegen een muur en sneuvelde zijn lens van 1.200 dollar (1.070 euro). Om verdere aanvaringen te voorkomen, droop de fotograaf af.

Volgens Chris is van het hele verhaal niets waar. De zanger ontkent het duw- en trekwerk.

22-05-2016 om 18:21 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
21-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Debuutschrijver op zoek naar wie 'dwarsligger' onder Antwerpse kathedraal is

Debuutschrijver op zoek naar wie 'dwarsligger' onder Antwerpse kathedraal is

http://oi67.tinypic.com/i5vptf.jpg

Archeologen groeven in 1989 in het midden van de kathedraal van Antwerpen een loden sarcofaag op. De doodskist lag dwars ten opzichte van de andere graven. Yves Saerens raakte als tiener gefascineerd door deze 'Dwarsligger' en deed er vervolgens zestien jaar over om er een historische roman over te schrijven.

Uit onderzoek van de resten van de pruik blijkt dat de begraven man in de 17de eeuw heeft geleefd. De analyse van de beenderen leert dan weer dat hij zo'n 35 jaar oud was toen hij overleed. Wie het skelet precies was, is tot vandaag een mysterie, maar Saerens geeft er in zijn roman een eigen invulling aan: "Hij smeekte bijna om een gezicht, een achtergrond".

Het boek van de 32-jarige schrijversdebutant - criminoloog van opleiding - is gebaseerd op waargebeurde feiten, die als decor voor zijn boek dienen. Zoals de pest die lelijk huishield in Antwerpen eind jaren 1600. Of zoals het feit dat hoertjes in 1968 samen met buurtbewoners kunstwerken hebben gered uit de brandende Sint-Pauluskerk.

Saerens vervlecht de verhalen van twee jonge hoofdpersonages, Jan en Ivan, tussen wie drie eeuwen liggen, maar wier levens veel gelijkenissen vertonen. Jan is een chirurgijn uit Antwerpen die leefde in de 17de eeuw. In de periode van de pest komt zijn verstandhouding met de religieuze gezagsdragers in de stad danig onder druk. Ivan is een hedendaagse stadsgids, die toeristen rondleidt in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Buiten de kerkmuren manifesteert hij zich als notoire rokkenjager, vanbinnen worstelt hij met zijn afkomst en de vraag waarom hij zijn ouders nooit heeft gekend.

De historische roman is uitgegeven bij Houtekiet en is ook als e-book verkrijgbaar.

21-05-2016 om 02:31 geschreven door artist lover


» Reageer (5)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dré Hazes (22) en Monique (38) verwachten een zoon

Dré Hazes (22) en Monique (38) verwachten een zoon

http://oi63.tinypic.com/s2s0sj.jpg

Dré Hazes (22) en zijn vriendin Monique (38) krijgen een zoontje. Dat onthulde de zoon van de in 2004 overleden Nederlandse volkszanger André Hazes vrijdag op Instagram bij een foto van een echo.

"Ik kan jullie met veel trots vertellen dat er een nieuwe André Hazes jr. in Monique haar buik zit", schreef Dré bij de foto. "Een droom die uitkomt." Met de kleine gaat alles goed. "Gister hebben wij een echo gehad en daar hebben wij gezien dat onze zoon in alle opzichten helemaal gezond is."

21-05-2016 om 02:25 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tienjarig meisje verrast Paul McCartney op het podium

Tienjarig meisje verrast Paul McCartney op het podium

http://oi67.tinypic.com/34nr3b8.jpg

Het moet de avond van haar leven geweest zijn voor de kleine Leila Lacase daar in Buenos Aires. Ze stond dinsdag in het La Plata-stadion te zwaaien met haar teddybeer naar de zingende en gitaarspelende Paul McCartney. Of hij die niet even kon signeren voor haar? Macca riep het tienjarige meisje het podium op en kreeg toen plots een heel andere vraag van de kordate Argentijnse.

"Ik wil bas spelen met jou", antwoordde het meisje verrassend toen de Beatle haar vroeg wat ze van hem wou. "Moet ik je pop handtekenen?" had McCartney haar voorgesteld, want hij had het bordje gelezen waarop stond: "Signeer mijn teddybeer". Maar de 73-jarige legende was dus duidelijk op het verkeerde been gezet.

"Die had ik niet zien komen", grapte Sir Paul. Hij vroeg het meisje of ze haar basgitaar bij zich had. Neen, dus. McCartneys entourage reikte haar dan maar een - gigantische - basgitaar aan en de band zette prompt de wereldhit 'Get Back' in. Een unieke versie, mét Leila op de bas én als co-zangeres. Je zal het maar meemaken als tienjarige. Macca zelf vond het alvast de moeite om erover te tweeten nadien.

Donderdag 30 juni sluit Paul McCartney de eerste dag van Rock Werchter af. Bijna drie jaar geleden was hij top of the bill van een festival in San Francisco en wij zagen toen dat het super was. Dat belooft!

21-05-2016 om 02:09 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karen Damen en Bent Van Looy lenen hun stem aan opvolger 'Finding Nemo'

Karen Damen en Bent Van Looy lenen hun stem aan opvolger 'Finding Nemo'

http://oi65.tinypic.com/2d0yik9.jpg

Finding Dory, zo heet de opvolger van de bekende animatiefilm van Disney/Pixar, Finding Nemo. Voor de Vlaamse versie van de nieuwste prent lenen heel wat bv's hun stem. Onder hen Karen Damen en Bent Van Looy, die beiden de walvistoer op gaan in de oceaan.

Clownvis Marlin was destijds - in 2003 alweer - op zoek naar zijn zoon Nemo en kreeg daarbij hulp van Dory. Het is aan deze blauwe vergeetachtige doktersvis met een groot hart dat de nieuwe animatiefilm wordt opgehangen. Dory zoekt daarin zelf haar eigen familie in de wilde oceaan.

Actrice Sien Eggers spreekt opnieuw de stem in van Dory, en Stany Crets neemt die van Marlin weer voor zijn rekening. Karen Damen doet die van walvishaai Destiny, Geert Van Rampelberg die van Hank de octopus, Bent Van Looy die van Bailey de beluga en An Lemmens mag in het Vlaams de stem van de Amerikaanse actrice Sigourney Weaver vertegenwoordigen.

21-05-2016 om 02:03 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dochter van prins Amedeo heet Anna Astrid

Dochter van prins Amedeo heet Anna Astrid

http://oi66.tinypic.com/303acdt.jpg

Het dochtertje van prins Amedeo en zijn echtgenote Elisabetta (Lili) heeft de voornaam Anna Astrid gekregen. Dat meldde de prins vrijdag aan de pers bij het verlaten van de materniteit, zo bevestigde het paleis.

Het koppel verliet de materniteit van het Brusselse Sint-Pietersziekenhuis vrijdag rond 16 uur. "Het is totaal nieuw voor ons, we zijn een beetje zenuwachtig. Het is fantastisch", verklaarde de prins (30). "Een nieuw leven begint."

Anna Astrid werd dinsdag geboren rond 03.30 uur. Het gaat om het eerste kind van het prinsenpaar. Het is ook het eerste achterkleinkind van koning Albert en koningin Paola.

21-05-2016 om 01:59 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
19-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog twee mensen eisen erfdeel Prince op

Nog twee mensen eisen erfdeel Prince op

http://oi63.tinypic.com/spu42x.jpg

De lijst mensen die een deel van de erfenis van Prince opeisen blijft groeien. Gisteren hebben de advocaten van een nicht van Prince en haar 11-jarige nichtje papieren ingediend bij de rechtbank om te bewijzen dat ook zij bij de erfgenamen van de vorige maand overleden zanger horen.

De 31-jarige Brianna Nelson is de dochter van Duane Nelson Sr. een in 2011 overleden halfbroer van Prince, meldt Reuters. Duane was uitgesloten van de lijst halfbroers- en zussen van Prince die na zijn overlijden bij de rechtbank werd ingeleverd door zijn zus Tyka Nelson.

Maar volgens Brianna hebben zij en haar nichtje als nabestaanden van Duane ook recht op een erfdeel. Het 11-jarige meisje is de dochter van Duane's in 2005 overleden zoon Duane Nelson Jr.

Ondertussen claimt een 39-jarige man dat hij de biologische zoon is van Prince. Het lijkt erop dat de zanger geen testament heeft achtergelaten om te bepalen wie zijn fortuin van naar schatting 500 miljoen dollar krijgt.

19-05-2016 om 22:23 geschreven door artist lover


» Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fans van Prince huiveren bij gedachte aan ode door Madonna

Fans van Prince huiveren bij gedachte aan ode door Madonna

http://oi63.tinypic.com/wjv4n.jpg

Madonna brengt komende maandag een muzikale ode aan Prince. Maar daar zijn de fans van de overleden artiest het niet mee eens. Het zit hen zelfs zo hoog dat duizenden een petitie tegen het optreden hebben ondertekend.

De Billboard Music Awards is de eerste grote awardshow sinds het overlijden van de zanger. Een ode aan het 57-jarige popicoon moet één van de sleutelmomenten van de show worden. De keuze voor Madonna is niet onlogisch, ze is één van de laatste overlevenden van de grote iconen uit de jaren 80 na het overlijden van Prince, Michael Jackson en Whitney Houston.

Madonna had ook een persoonlijke band met Prince. De twee hebben ooit een duet opgenomen dat op haar album Like A Prayer verscheen. En hij nodigde Madonna en haar entourage uit niet lang geleden voor een privéoptreden. Ook waren de twee vrienden en er gingen zelfs roddels de ronde dat de twee een kortstondige relatie hebben gehad in de jaren 80.

Maar niet alle fans zijn het met de organisatie van de Billboard Music Awards eens dat Madonna de uitgelezen artiest is om een ode te brengen. Dat bewijst een petitie waar intussen al duizenden fans hun handtekening onder hebben gezet. "Prince is meer waard dan een optreden door Madonna", aldus de iniatiefneemster van de petitie Stacey Flygirrl Wilson. Fans vinden Lenny Kravitz en Sheila E. betere opties voor een muzikale ode.

Het is nog niet duidelijk wat Madonna gaat doen op het podium van de Billboard Awards, maar het zou om een muzikaal optreden en geen toespraak gaan. Mark Bracca, de producer van de ceremonie, verdedigt zijn keuze voor Madonna: "Iedereen heeft recht op een eigen mening, maar we zijn vereerd dat Madonna iets wil doen om haar overleden vriend te eren. Ik denk dat het geweldig gaat zijn."

19-05-2016 om 22:19 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een split! Bella Hadid imponeert in duizelingenwekkende, zij het niet zo gemakkelijke, jurk

Wat een split! Bella Hadid imponeert in duizelingenwekkende, zij het niet zo gemakkelijke, jurk

http://oi66.tinypic.com/1533bzm.jpg

Het filmfestival in Cannes gaat eigenlijk over films, maar de aandacht verplaatste zich woensdag toen Bella Hadid op de loper stapte. In een jurk zo rood als de loper moest het 19-jarige fotomodel tactisch haar kleding vasthouden om maar niet haar hele lichaam voor de camera's te onthullen.

Het was lastig te zien waar de diepe decolleté ophoudt en de split begint. Bovendien heeft de jurk ook nog eens een zo'n diep uitgesneden rug dat er aan de voorkant weinig stof overblijft. Het zusje van Gigi Haid bleef nochtans onverstoorbaar in de camera kijken. Ook toen ze niet kon verhullen dat haar split nog verder openviel. Hadid was in Cannes voor de première van 'The Unkown Girl'. 

De internationale pers jubelt over de spannende jurk. "De jurk was waanzinnig, ze zag er waanzinnig uit. Maar als je naar deze foto kijkt, word je toch doodsbang dat een klein zuchtje wind haar edele delen ontbloot?", aldus de Britse Cosmopolitan. Volgens Hollywood Life was Bella Hadid "roodheet in één van de meest risicovolle jurken ooit".

 Haar zus Gigi had een aantal maanden geleden meer pech toen ze in een laag decolleté liep dat te ver naar beneden zakte. Maar de wellicht nuchtere achtergrond van de vrouwen met een Nederlandse moeder zorgde ervoor dat Gigi toen ook geen kik gaf.

19-05-2016 om 22:15 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Miguel verliet Tanja Dexters voor andere vrouw"

"Miguel verliet Tanja Dexters voor andere vrouw"

http://oi66.tinypic.com/hvru3o.jpg

Na tien jaar huwelijk raakte vorige week bekend dat Tanja Dexters (39) en Miguel Dheedene (38) een punt zetten achter hun relatie. Over de reden repten de twee met geen woord, maar TV Familie meent nu te weten wat er achter de breuk zit: "Miguel verliet Tanja voor een jongere vrouw", klinkt het in het blad.

Hoewel Miguel in onze krant benadrukte dat er geen derde partij in het spel was, weet TV Familie het tegendeel. Volgens verschillende BV-bronnen in het blad zou Miguel samen zijn met een andere vrouw. "Het gaat om een 24-jarige meid uit het Antwerpse", klinkt het. "Zij was jaren close met een vriend van Miguel. Ze werkt, of heeft gewerkt, voor zijn bedrijf en leerde zo Miguel kennen." Miguel en zijn nieuwe vlam, opnieuw een blondine overigens, zouden twee weken geleden heel innig gespot zijn tijdens een modeshow van Esmeralda Roxana Alvarez in de Naked Club in Antwerpen.

De nieuwe relatie zou ook geen nieuw gegeven zijn. "Ze zijn al maandenlang smoorverliefd", klinkt het. Roel Stukken, bekend van 'Singl3s', bevestigt dat: "Oh, ik wist al langer dat Miguel iemand nieuw heeft. Tanja is daar trouwens al een tijdje van op de hoogte, hoor", stelt hij. Volgens een andere bron hebben de drie zelfs even onder één dak gewoond, maar intussen heeft Miguel de villa aan de Antwerpse rand verlaten. Tanja blijft daar nu wonen met dochtertje Valentina.

19-05-2016 om 22:11 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kanye steekt tirade af bij Ellen DeGeneres

Kanye steekt tirade af bij Ellen DeGeneres

http://oi65.tinypic.com/6td69u.jpg

Kanye West heeft weer eens een van zijn beroemde tirades afgestoken. Dit keer ging de 38-jarige rapper echter niet los op Twitter, maar in de talkshow van Ellen DeGeneres.

Ellen vroeg Kanye of hij niet iemand zou moeten inhuren die eerst naar zijn tweets kijkt voordat hij ze verstuurt. Daar ziet West niets in. Ook heeft hij geen spijt van welke tweet dan ook die hij ooit de wereld in heeft gestuurd. ''Waarom zou je nadenken'', aldus de man van Kim Kardashian.

Vervolgens houdt Kanye een zeven minuten durende oratie waarin hij vertelt hoe hij Mark Zuckerberg om geld en hulp heeft gevraagd om de wereld te verbeteren, maar dat de oprichter van Facebook daar geen gehoor aan heeft gegeven. ''Ik heb ideeën die het bestaan van het menselijk ras binnen honderd jaar kunnen verbeteren. Punt. F*ck de paparazzi, of wat voor beeld je van mij hebt, laten we beginnen met de waarheid.''

Multitalent

DeGeneres gaf hem vervolgens de kans om een van zijn 'goede ideeën' op te noemen. ''Wellicht is er iemand die kijkt die je wel wilt helpen en geld wilt geven'', aldus de talkshowhost. Kanye steekt vervolgens een verhaal af over hoe artiesten tegenwoordig multigetalenteerd zijn, zoals hij: muziek maken en schoenen ontwerpen. ''Picasso is dood, Steve Jobs is dood, Walt Disney is dood. Noem iemand die nog leeft die in dit rijtje thuis hoort. We zijn één menselijk ras, een bliep in het bestaan van het universum en we proberen elkaar steeds naar beneden te halen. Ik tril helemaal door hierover te praten. Ik voel dat ik een verschil kan maken door de dingen die ik allemaal kan.''

Tot een echt antwoord op Ellens vraag kwam het niet meer. Wel probeerde Kanye het publiek er nog van te overtuigen dat kleding net zo belangrijk kan zijn als onderwerpen als natuurbehoud. ''Ik zie het belang er van in dat iedereen een mooier leven zou moeten kunnen ervaren. Sorry voor de ware woorden'', besloot West.

19-05-2016 om 22:06 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
18-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joe Jackson met hoge koorts in het ziekenhuis

Joe Jackson met hoge koorts in het ziekenhuis

http://oi64.tinypic.com/2mikqc.jpg

Joe Jackson (87) ligt in het ziekenhuis in Los Angeles. Volgens zijn zoon Jermaine Jackson, de broer van Michael, zou zijn vader afgelopen vrijdag een check-up zou ondergaan bij zijn eigen arts, maar tijdens het medische onderzoek werd Joe zwak en kreeg hij hoge koorts. Daarop belandde Joe in het ziekenhuis, waar hij nog steeds verblijft.

Volgens TMZ kampt de 87-jarige Joe nog steeds met hoge koorts om onverklaarbare redenen. "Het gaat beter met mijn vader", zegt Jermaine Jackson tegen TMZ. "We waren allemaal erg bezorgd, maar zijn gezondheid gaat vooruit en daar zijn we heel blij mee."

Jermaine zegt dat zijn vader moe is. "Hij is 87. We proberen hem zo lang mogelijk bij ons te houden, hij is per slot van rekening onze enige vader. Mijn vader is erg sterk. Hij maakt alweer grapjes." De Jackson 5-ster laat niet los niet wanneer Joe weer naar huis mag.

Vorig jaar zomer onderging de vader van de Jacksons een hartoperatie nadat hij was getroffen door een beroerte en hartritmestoornissen.

18-05-2016 om 22:21 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zanger Michael Bublé moet onder het mes

Zanger Michael Bublé moet onder het mes

http://oi68.tinypic.com/s6reoh.jpg

Zanger Michael Bublé heeft een aantal geplande optredens in juni afgezegd wegens een operatie aan zijn stembanden. Dit laat de zanger weten in een verklaring aan zijn fans op Twitter.

"Ik wil jullie laten weten dat ik een aantal evenementen moet laten schieten wegens een aanstaande operatie aan mijn stembanden. Het zal tijd vergen om te rusten en daarvan te herstellen. Ik mag een tijd niet praten of zingen."

Bublé zou op 11 juni een award in ontvangst nemen op het Canadian Governer General Performance Arts Award Gala. Die prijs krijgt hij een jaar later uitgereikt op 29 juni 2017. Ook kan Michael op 5 juni niet optreden tijdens de Marvin Gaye Tribute in het Kennedy Center.  

''De artsen verwachten dat ik volledig herstel'', voegt de zanger eraan toe. Hij bedankt zijn fans voor het medeleven en belooft ze van updates te voorzien.

18-05-2016 om 22:18 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Ambulancier stal Rolex van stervende Sopranos-ster James Gandolfini"

"Ambulancier stal Rolex van stervende Sopranos-ster James Gandolfini"

http://oi65.tinypic.com/2ltiyps.jpg

Een Italiaanse hulpverlener wordt ervan beschuldigd het dure Rolex-horloge van Sopranos-acteur James Gandolfini te hebben gestolen toen die stervende was. Gandolfini kreeg in juni 2013 een hartaanal in hotel Boscolo Exedra in Rome. Gandolfini was amper 51.

De 43-jarige Claudio Bevilacqua zou de Rolex Submariner ter waarde van meer dan 2.500 euro ontvreemd hebben in alle tumult nadat Gandolfini in de hotelkamer onwel was geworden. Twee personeelsleden van het hotel zouden opgemerkt hebben dat het uurwerk verdwenen was. Het werd door Gandolfini's familie aan de verzekering aangegeven als gestolen.

Maandag begon het proces tegen ambulancier Bevilacqua maar hij kwam niet opdagen. De zaak werd verdaagd naar november.

James Gandolfini bezocht drie jaar geleden Rome met zijn vrouw Deborah Lin en zijn dertienjarige zoontje, Michael. Hij zou een filmfestival in Sicilië bijwonen. Plots zeeg hij neer in de badkamer van zijn suite en kreeg een zware hartaanval die hij niet overleefde. Hij zal voor eeuwig vereenzelvigd worden met zijn rol als Tony Soprano uit de wereldberoemde en bejubelde HBO-reeks over de maffia in New Jersey. Hij kreeg er drie Emmy's voor.

18-05-2016 om 22:13 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goedele: "Boycot seksles toont noodzaak ervan aan"

Goedele: "Boycot seksles toont noodzaak ervan aan"

http://oi64.tinypic.com/2wpt7h3.jpg

De Nederlandse christelijke partijen ChristenUnie en SGP boycotten de seksles die Goedele Liekens morgen gaat geven in de Tweede Kamer. Liekens betreurt dat: "Jammer. Dat bewijst dat het toch nodig is om duidelijk te maken dat seksuele voorlichting over meer gaat dan alleen de vagina, de penis en de daad."

Nee, de Tweede Kamerleden hoeven morgen geen condoom over een banaan te laten glijden, noch over hun eigen seksuele leven uit te wijden. Juist niet.

"Bij seksuele voorlichting is het belangrijk dat je niets móet vertellen over jezelf. Er gaat niets beangstigends of raars gebeuren. Deze seksuele les spitst zich toe op respect. Hoe en op welk moment zeg je ja of nee," vertelt Goedele Liekens, seksuoloog en tv-presentatrice.

Zin
De les begint met een quiz over een aantal misverstanden over seks. "Bijvoorbeeld over zin in seks: velen denken nog altijd dat mannen vaker zin hebben dan vrouwen. Veel jongeren weten zulke dingen niet. Weten de Tweede Kamerleden eigenlijk wel alles?," geeft seksuoloog Yuri Ohlrichs van het Rutgers instituut als voorbeeld. Hij staat morgen naast Goedele Liekens voor de Haagse onderwijscommissie.

Interactief
Maar er is ook een interactief deel in de les: de online game Can you fix it? "Daarin is een aantal situaties geacteerd door Rutgers. Die kan je onderbreken en daarbij aangeven wat je zou doen," zegt Liekens. "In eentje zie je bijvoorbeeld een aantal jongens tegenover elkaar opscheppen. 'Kijk, ik heb een naaktfoto van die en die. Oh, laat eens zien dan.' Dat gaat over groepsdruk." 

Ohlrichs wil vooral ook de leuke kanten van seks benadrukken. "Hoe hou je het spannend? Wat is normaal? Seksuele opvoeding gaat over zoveel meer dan alleen de klassieke banaan en condoom. Gelukkig maar, anders is het alleen maar saai."

Kijken
De vergadering van de onderwijscommissie, met de seksles van Goedele Liekens en Yuri Ohlrichs, is morgen live te volgen via de website van de Tweede Kamer.

18-05-2016 om 22:10 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jennifer Lawrence: "Ik heb al veel shit gezien in mijn leven"

Jennifer Lawrence: "Ik heb al veel shit gezien in mijn leven"

http://oi66.tinypic.com/2qb9oux.jpg

Ze is op haar 25ste al één van de meest succesvolle actrices aller tijden, maar aan afbouwen denkt Jennifer Lawrence nog lang niet. Met een jaarsalaris van 48 miljoen euro en een agenda die nog tot 2019 tjokvol zit, mag de blonde filmster op twee oren slapen. Toch is er iets waar ze al jarenlang van wakker ligt: de paparazzi.

Hoogdag voor scififans, want vandaag komt 'X-Men: Apocalypse' in de zalen, alweer de negende film in de franchise. Publiekslieveling Jennifer Lawrence (25) kruipt opnieuw in de rol van de blauwe mutant Mystique. Misschien wel voor de laatste keer, zo vertelde ze zelf in maart. Al blijft het koffiedik kijken: volgens filmcritici ging het om een bewuste uitspraak van Jennifer om haar prijs op te drijven. Tegenwoordig is de filmster namelijk niet meer zo resoluut gekant tegen nog een 'X-Men'-film. Lawrence kan het - als populairste Hollywoodactrice van het moment - breed laten hangen. Al zijn er ook nadelen aan dat glamoureuze leventje, vertelt ze ons. "Paparazzi staan voor mijn deur wanneer ik 's avonds laat thuiskom, en ze staan er nog steeds wanneer ik de volgende ochtend vertrek", zucht Lawrence. "Als ik daar dan iets over durf te zeggen, noemen ze mij een verwende zeur. Maar ik heb toch ook het recht om mijn imago te beschermen? Als het aan mij lag, dan zouden jullie me enkel nog in films zien."

Telelens

Lawrence had na de opnames van de allerlaatste 'Hunger Games'-film eindelijk wat tijd om op adem te komen, maar die rust was helaas van zeer korte duur. Het was - alweer - een paparazzo die roet in het eten kwam gooien. Lawrence: "Ik was met mijn vriendinnen op vakantie toen we ontdekten dat we al die tijd achtervolgd werden door een walgelijke fotograaf met een gigantische telelens. De sfeer was verpest, waardoor we na twee dagen onze koffers hebben gepakt en zijn vertrokken."

Toch beseft de tegenwoordig platinablonde actrice wel dat ze met haar gat in de boter is gevallen. "Ik vind het geweldig dat ik door mijn job de wereld kan rondreizen en dat ik overal interessante mensen ontmoet. Dat ik doe wat ik graag doe, is veruit het mooiste geschenk dat ik ooit heb kunnen krijgen. Hoe meer films ik mag maken, hoe gelukkiger ik ben."

Knokken

Lawrence zegt dat ze hard heeft moeten knokken om te staan waar ze nu staat, en niet altijd een luizenleventje leidde. "Mij zal je dus nooit horen klagen dat mijn succes te vroeg gekomen is, want mijn carrière heeft me veel bloed, zweet en tranen gekost. Ik stopte op mijn veertiende met school en ging in een krot vol ratten wonen. Ik had er alles voor over om het te maken. Ik heb al veel shit gezien in mijn leven, maar die details houd ik liever voor mezelf."

Het is wel door al die shit dat ze nu staat waar ze staat. "Ik heb uit elke misstap geleerd en ik ben er zelfs een beter persoon door geworden. Mijn fouten neem ik er dus met alle plezier bij", aldus Lawrence. Of er iets is dat ze wél zou willen veranderen aan haar leven? Dat is blijkbaar heel simpel: "Ik wil gewoon met rust gelaten worden."

18-05-2016 om 22:06 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
17-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christelijke partijen boycotten seksles Goedele

Christelijke partijen boycotten seksles Goedele

http://oi63.tinypic.com/5cing9.jpg

Goedele Liekens geeft woensdag lessen seksuele voorlichting in het Nederlandse parlement, maar dat zal zonder de orthodox-protestantse partijen zijn. De ChristenUnie en SGP (Staatkundig Gereformeerde Partij) zien niks in de 'poppenkast' en 'platvloerse en banale' toon van de seksles. Ook de christen-democratische CDA is er geen voorstander van.

De les, die wordt afgetrapt door een video van Dr. Corrie, de 'dokter' die via de Nederlandse Schooltv kinderen seksueel voorlicht, schiet de christelijke Kamerleden in het verkeerde keelgat. "Toen ik las dat zij erbij betrokken was, had ik er helemaal genoeg van,'' zegt SGP-Kamerlid Roelof Bisschop. "Dat ordinaire programma is te gênant voor woorden."

Niet nodig
Bisschop vindt dat voorlichting thuishoort in de ouder-kindrelatie en niet in de Tweede Kamer. "Ik ben inmiddels opa van twee prachtige kleinkinderen en ik heb zes kinderen. Ik heb geen les nodig, hoor.'' Volgens Bisschop hoort de discussie op scholen thuis. "Vanuit een verwondering over het mooie ervan. Niet op een platvloerse en banale manier."

Ook ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins heeft geen trek in een seksles, waarvoor wél grote belangstelling is van de media. ,,Een poppenkast met camera's en Goedele Liekens, dat vind ik niks. Het is een onderwerp waar serieus over gedebatteerd moet worden.''

Teer
In zijn achterban is het een teer onderwerp, stelt hij, maar zelf voelt Bruins 'geen enkele gêne bij dit onderwerp'. ,,Maar de manier waarop seks op tv wordt behandeld, is niet goed. Seks is het mooiste wat je binnen een huwelijk kan hebben. Als dit een serieus symposium was geweest, had ik er graag een speech over gegeven.''

17-05-2016 om 23:54 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goedele gaat Nederlandse politici voorlichten

Goedele gaat Nederlandse politici voorlichten

http://oi67.tinypic.com/119cv48.jpg

Nu donderdag verwelkomt de Nederlandse Tweede Kamer een bijzondere gast: niemand minder dan Goedele Liekens zal de politici er seksuele voorlichting geven, inclusief interactieve seksquiz. Sensoa is alvast fan: "Topidee, Goedele zou dit ook in het Vlaams Parlement moeten doen."

Initiatiefnemer is Rutgers, een Nederlands kenniscentrum over seksualiteit. Dat vindt net als Goedele dat seksuele voorlichting nog te vaak een droge opsomming is 'van geslachtsorganen en de eisprong'. "Tieners weten vrij veel over zaken als het voorkomen van zwangerschap en soa's", zegt Marjolein Klaassen van ­Rutgers in Het Nieuwsblad. "Maar dat je bij seks met twee moet zijn om plezier te hebben, wordt veel minder besproken, net als weerbaarheid en duidelijke communicatie tijdens de seks. Scholen zijn terughoudend om daarover les te geven." Uit onderzoek blijkt dat amper een kwart van de kinderen tussen 9 en 12 jaar les krijgt over seksuele grenzen.

Om onze kinderen te beschermen tegen grensoverschrijdend seksueel gedrag, moet ingezet worden op doorgedreven seksuele opvoeding, vindt Goedele. Daarom trekt ze naar de Kamer om de politici het goede voorbeeld te geven. "Ik hoop dat de politici er iets van opsteken. Dat ze weten wat inhoudelijk een goede seksuele opvoeding is en dat meenemen in hun richtlijnen." Concreet zal Goedele een presentatie van zo'n 20 minuten geven, met onder andere filmpjes, een seksvragenronde en een interactieve seksquiz. Ook man-vrouwverhoudingen in relaties komen aan bod, alsook toelichting over seksuele wensen en grenzen.

17-05-2016 om 23:50 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philip Cracco: "Aisha heeft de hele operatie mijn hand vastgehouden"

Philip Cracco: "Aisha heeft de hele operatie mijn hand vastgehouden"

http://oi64.tinypic.com/2v826tw.jpg

Het was een donderslag bij heldere hemel toen Philip Cracco, bekend uit The Sky Is The Limit, te horen kreeg dat hij prostaatkanker had. "Ik ga véchten, maar ik moet er rekening mee houden dat ik er volgend jaar misschien niet meer ben", aldus Cracco in Dag Allemaal.

Tijdens een routine check-up ter voorbereiding van het nieuwe raceseizoen kwamen de gezondheidsproblemen aan het licht. "We hadden er net een beurs in Basel op zitten", aldus Aisha. "Op de terugweg, rond een uur of acht 's avonds, kregen we telefoon. We hoefden ons geen zorgen te maken, maar Philip had verhoogde PSA-waarden in z'n bloed. Iets wat hij beter toch even liet nakijken. Toen de uroloog ook nog eens een vergrote prostaat vaststelde, viel al snel de diagnose: prostaatkanker.

De tumor kon gelukkig chirurgisch verwijderd worden. "Heel de tumor op m'n prostaat is weg! En dertig klieren daarrond, al weten we nog niet of die ook allemaal aangetast waren", aldus Cracco. Hij werd geopereerd door dokter Mottrie, bekend van de eerste reeks 'Topdokters' op VIER. "Wereldwijd dé specialist op vlak van robotchirurgie. Ik had dus héél veel vertrouwen in die man. En ik kan je zeggen dat het allemaal in orde is gekomen, ook op vlak van impotentie of incontinentie. Nu moeten we de volgende stap afwachten. Over drie weken moet ik op controle, en dan gaan ze bekijken of ik nog bestralingen nodig heb." Tijdens de operatie was hij niet alleen. "Ik ben heel de ingreep in het operatiekwartier gebleven", vertelt Aisha. "Van begin tot eind. Ik mocht zelfs Philip zijn hand vasthouden."

Kerkhof vol onmisbare mensen
En nu? "Als je tegen de mensen zegt dat je kanker hebt, dan hoor je altijd: 'Jij komt er wel door.'", aldus Cracco. "En geloof mij: da's ook waar wij van uitgaan. Maar 't moet allemaal nog wel gebéuren. Op dít moment ben ik nog altijd ziek. Daar kan ik niet omheen. Je weet wat ik altijd zeg, hé: het kerkhof ligt vol onmisbare mensen. Ik ben uiteindelijk maar één van de 7 miljard die hier rondlopen. Je moet je eigen bestaan kunnen relativeren, vind ik."

Zijn deelname aan The Sky Is The Limit komt voorlopig echter niet in het gedrang: de camera's draaien intussen volop. "Goh ja... Als alles in orde komt met mij, is 't beter dat we meedoen. 'The Sky' is zo plezant." De kankerstrijd wordt echter niet gefilmd. "Bwa nee, da's niet nodig. 'The Sky Is The Limit' is een programma dat vreugde moet brengen, geen miserie."

17-05-2016 om 23:47 geschreven door artist lover


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!