Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

09-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinkpop 2009: Depeche Mode, The Kooks en Placebo

Pinkpop 2009: Depeche Mode, The Kooks en Placebo

Om Personal Jesus te bekijken druk op de foto.

.
Depeche Mode.

De eerste hoofdacts voor de veertigste editie van Pinkpop zijn bekendgemaakt: Depeche Mode, The Kooks en Placebo.
Het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival in Europa grijpt het laatste weekend van mei plaats op evenemententerrein Megaland in Landgraaf. De ververkoop start op 7 maart.

09-12-2008 om 14:25 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kristl Strubbe verwacht vierde kind

Kristl Strubbe verwacht vierde kind

http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/kristl-strubbe.jpg
Open VLD-politica en voormalig VTM-nieuwsanker Kristl Strubbe is zwanger van haar vierde kind. De bevalling is gepland voor juli.

"Wij zijn supergelukkig want in de zomer wordt ons vierde kindje geboren", vertelt Strubbe op haar blog. "Ik heb wel last van typische zwangerschapskwaaltjes, maar ik voel me fit en gelukkig."

Met haar vriend Vincent Stuer heeft Strubbe al een dochtertje, Mathilda. Strubbe heeft ook twee kinderen met tv-presentator Hans Otten, een dochter Estée en een zoon Merlijn.

09-12-2008 om 14:15 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lijfwachten David Beckham gaan paparazzo telijf

Lijfwachten David Beckham gaan paparazzo telijf

http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/david-beckham-4.jpg
David Beckham zal vermoedelijk door de politie ondervraagd worden nadat zijn lijfwachten een fotograaf telijfgingen. Beckham, die in het gezelschap was van zijn vrouw Victoria en hun drie zonen, maakte zich druk om een paparazzo die zijn wagen volgde in Beverly Hills en vroeg de man uit te stappen.

Handboeien
Toen fotograaf Emicles DaMata dat weigerde, zouden de lijfwachten van Beckham hebben ingegrepen. Ze zouden de man uit zijn auto gesleurd hebben, hem op de grond gegooid, gehandboeid en over de weg gesleept. De camera van DaMata werd in een vuilbak gegooid.

"Zeer agressief"
Omstanders waren geschokt toen ze zagen hoe de fotograaf behandeld werd. "Het was zeer agressief, ik dacht dat alleen de politie handboeien mocht gebruiken", aldus een ooggetuige.

"Het incident greep plaats voor een politiekantoor. Van zodra de lijfwachten met de fotograaf begonnen te vechten, rende David terug naar zijn wagen en reed hij weg met zijn gezin", zag een andere.

Verdere stappen
De politie van Beverly Hills bevestigt dat er een rapport is opgesteld over het handgemeen, maar er is niemand gearresteerd. "We onderzoeken nog of we verdere stappen moeten ondernemen", aldus een woordvoerder.

09-12-2008 om 14:12 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brad Pitts nieuwe obsessie: geesten oproepen

Brad Pitts nieuwe obsessie: geesten oproepen

http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/brad-pitt-1.jpg
Brad Pitt is geobsedeerd geraakt door het oproepen van geesten tijdens een trance. Brad (44) raakte geboeid door het paranormale fenomeen nadat hij er een documentaire over zag. Angelina begint zich zorgen te maken over de mentale gezondheid van haar halve trouwboek.

Midlife crisis
"Brad beleeft zijn midlife crisis. Hij stelt zich de grote vragen: wat wil ik aanvangen met de rest van mijn leven? Hij probeert te communiceren met geesten. Hij zag de documentaire 'Tuning In: Spirit Channelers in America' en heeft de smaak helemaal te pakken. Angelina probeert hem te volgen in zijn nieuwe passie, maar is bang dat zijn obsessie te ver gaat", aldus een bron in het Amerikaanse magazine Star.

Film over geesten
Brad zou zijn nieuwe hobby ook willen etaleren in een film, maar dat ziet Angelina niet zitten. Ze vreest dat de mensen zouden gaan denken dat hij ze ziet vliegen.

09-12-2008 om 14:07 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
08-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter
Winter


http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/winter.jpg


donkere dagen
harde wind
koude nachten
en stilte die zijn weg vind

de bomen verliezen
de hemel kleurt grijs
druppels worden zacht en wit
en water verandert in breekbaar ijs

lichten gaan uit en kaarsen gaan aan
de koude zon zakt onder
en maakt plaats voor een witte maan

de sterren verschijnen
en geven hun licht
en dan doe ik zachtjes
mijn raam weer dicht.

08-12-2008 om 21:03 geschreven door artist lover


» Reageer (6)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jennifer Aniston: "Mijn hondje trekt te veel fans!"

Jennifer Aniston: "Mijn hondje trekt te veel fans!"

http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/jennifer-ariston-5.jpg
Aniston dolt in haar nieuwe film 'Marley & Me' met een labrador.

"Geen Oprah en Vogue meer voor mijn hond", zegt Jennifer Aniston. Volgens de Amerikaanse actrice wordt haar huisdier steeds vaker herkend en daarom wil ze dat Norman wat uit de belangstelling blijft.

De Welsh-Corgi terriër mix verschijnt regelmatig in de bladen als hij met zijn beroemde bazin gaat wandelen. Norman trekt ook steeds vaker opdringerige fans aan en daar heeft Aniston het moeilijk mee. Aniston die dol is op dieren, heeft ooit een hond weggedaan. "Hij was gevaarlijk en beet kinderen. Ik heb hem dan ook teruggebracht naar de fokkerij", besluit Aniston.

08-12-2008 om 16:07 geschreven door artist lover


» Reageer (4)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angelina Jolie is best betaalde actrice

Angelina Jolie is best betaalde actrice

http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/angelina-jolie-26.jpg
Angelina Jolie is met ongeveer 10,7 miljoen euro per film de best betaalde actrice in Hollywood.

Dat staat op het jaarlijkse lijstje van de Hollywood Reporter, zo meldt de BBC. Op nummer twee en drie staan respectievelijk Julia Roberts en de aanvoerster van vorig jaar, Reese Witherspoon.

08-12-2008 om 16:03 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Victoria Beckham: "Als ik me optut, speel ik personage"

Victoria Beckham: "Als ik me optut, speel ik personage"

http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/victoria-beckham-10.jpg
Victoria Beckham is zich erg bewust van haar imago als stijlicoon. Dat vertelt de voormalige Spice Girl, die vorige week haar eigen jurkenlijn lanceerde, in het Amerikaanse tijdschrift Harper's Bazaar. "Als ik naar de supermarkt ga terwijl ik er niet uitzie, heeft dat invloed op mijn werk. Ik moet een bepaald plaatje verkopen. En daarnaast vind ik het ook gewoon leuk me op te tutten. Ik verander dan in een bepaald persoon, als een personage"

Kleren, parfums, zonnebrillen en ondergoed
Haar jurkencollectie, die onder meer bij het Britse warenhuis Selfridges te koop is, is het laatste project van Beckham onder het label DVB (David en Victoria Beckham). Onder die naam zijn er ook al parfums, jeans en zonnebrillen op de markt. Daarnaast zijn Posh Spice en haar voetballende man het gezicht van de ondergoedlijn van Armani.

Personage
De 34-jarige brunette vertelt een rol te spelen als ze de deur uitgaat. "Ik laat mijn haar en make-up doen en wordt dan 'Victoria Beckham'. Ik pas al mijn jurken, zoek er een handtas bij uit en doe een zonnebril op. Ik verander dan meteen in een bepaald persoon, het voelt bijna aan als een personage. En daar worden dan heel veel foto's van gemaakt", zegt ze. "Maar ik verlies me niet in mijn personage, het blijft oprecht."

08-12-2008 om 16:00 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guy Ritchie krijgt 37 miljoen van Madonna

Guy Ritchie krijgt 37 miljoen van Madonna

http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/guy-ritchie-5.jpg
Madonna is naar verluidt van plan haar ex Guy Ritchie 37 miljoen euro uit te betalen. Nadat hij ermee instemde dat zij hun huis in Londen behoudt, zal de zangeres 13,8 miljoen op zijn rekening storten. Madonna, wier fortuin op 346 miljoen euro wordt geschat, geeft in ruil de sleutels van hun landgoed in Wiltshire aan Ritchie. Dat optrekje is 23 miljoen euro waard. ,

Huizen
"Guy wilde in hun huis in Londen blijven, maar Madonna weigerde het in twee te delen en gaf hem ter compensatie 13,8 miljoen euro. Ze had al eerder beslist dat hij het landgoed in Wiltshire zou krijgen. Guy zou volgens de Britse wet op veel meer aanspraak kunnen maken, maar houdt het bij deze overeenkomst om de vrede te bewaren", stelt een vriend van Ritchie in News of the World.

Madonna woedend
Een vriendin van Madonna in dezelfde krant: "Madonna was woedend omdat Ritchie had verklaard dat hij geen cent zou overhouden aan zijn huwelijk. Zij zorgt er verdorie voor dat hij voor de rest van zijn leven financieel op rozen zit".

Kinderen
Eind deze maand wordt de scheiding gefinaliseerd. Eerder werd overeengekomen dat Madonna en Ritchie het hoederecht over Rocco (7) en adoptiezoon David (3) zullen delen. Madonna krijgt de volledige voogdij over dochter Lourdes,

08-12-2008 om 15:56 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twilight-actrice rookt ongegeneerd wietpijp

Twilight-actrice rookt ongegeneerd wietpijp

http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/kristin-stewart.jpg
Kristen Stewart, de achttienjarige actrice die schittert in de vampierenfilm 'Twilight', is gefotografeerd terwijl ze een wietpijp rookt. Zij en haar vriend Michael Angarano zaten op klaarlichte dag op de stoep van haar huis in Los Angeles en lurkten onbeschaamd aan de pijp.

"Kristen deelt graag een wietpijp met vrienden en ziet er geen graten in. Zo amuseren ze zich. Kristen is een echte rockmeid en wat mensen van haar denken, kan haar niets schelen", stelt een vriend in de Britse krant News of the World.

'Twilight' draait om de onmogelijke liefde tussen een vampier en een sterfelijk meisje en maakte vorig weekeinde een verpletterende entree in de Amerikaanse box office. De film wist in enkele dagen meer dan 56 miljoen euro op te halen.

08-12-2008 om 15:52 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emma Watson niet vies van naaktscènes

Emma Watson niet vies van naaktscènes

http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/emma-watson.jpg
Emma Watson, de achttienjarige actrice die vooral bekend raakte als Hermelien Griffel in de Harry Potter-filmreeks, ziet geen graten in naaktscènes.

Studeren of uit de kleren
"Voor de juiste rol zou ik er geen problemen mee hebben uit de kleren te gaan", stelde ze in een interview. "Nog niet meteen, maar dat maakt deel uit van mijn job. Op mijn leeftijd ligt het wat moeilijk. Ik ben nog geen vrouw, maar ben ook geen meisje meer. Filmbazen zeggen me dat ik over enkele jaren klaar zal zijn voor naaktscènes. Maar tegen die tijd wil ik weer studeren, dus het zal moeilijk worden om te kiezen.

Het voorbije weekend ging de nieuwe film van Watson, de animatieprent 'The Tale of Despereaux', in Hollywood in première.

08-12-2008 om 15:47 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.President Bush kust Barbra Streisand

President Bush kust Barbra Streisand

Om Woman In Love te bekijken druk op de foto.

.
President Bush heeft Barbra Streisand een zoen op haar wang gegeven. De verbouwereerde zangeres kuste de Amerikaanse president vervolgens terug tijdens het diner op het Witte Huis waar zij één van de eregasten was. Het etentje vond plaats voorafgaand aan het Kennedy Center Honors-gala, waar Streisand en nog vijf andere artiesten geëerd werden voor hun bijdrage aan de Amerikaanse cultuur.

Opvallend
De kus tussen de president en de zangeres, die later op de avond tijdens het gala werd afgespeeld op grote schermen, was opvallend omdat Streisand bekendstaat als een grote criticaster van de Republikein Bush. Voorafgaand aan het evenement verklaarde de overtuigde Democrate echter dat zij haar politieke voorkeur die avond thuis probeerde te laten. "Kunst stijgt dit weekeinde boven politiek uit."

Pete Townshend geëerd
Tijdens het gala werden naast Streisand acteur Morgan Freeman, countryzanger George Jones, choreografe en danseres Twyla Tharp en bandleden Pete Townshend en Roger Daltrey van The Who geëerd. De artiesten kregen een eerbetoon van een brede schare collega's waaronder Queen Latifah, Beyoncé Knowles, Garth Brooks, Denzel Washington en Clint Eastwood.

08-12-2008 om 15:44 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vinnie Jones riskeert celstraf na cafégevecht

Vinnie Jones riskeert celstraf na cafégevecht

http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/vinnie-jones.jpg
Vinnie Jones (44), de Britse voetballegende die het tot Hollywoodster schopte, riskeert een jaar cel nadat hij vorige donderdag in een café een jongeman op het gezicht timmerde.

Glas in gezicht
Jones, die na zijn voetbalcarrière furore maakte in films als 'X-Men' en 'Lock, Stock and Two Smoking Barrels', was in Sioux Falls, South Dakota voor de fazantenjacht toen hij besloot met enkele vrienden een partijtje te gaan biljarten. Een barklant zou hem wat laatdunkend "die kerel van 'X-Men'" hebben genoemd, waarop een woordenwisseling ontstond. Jones kreeg van een andere klant een glas in zijn gezicht, waarna hij uithaalde naar de 24-jarige Juan Barrera.

Jaar cel
De twee vechtersbazen werden gearresteerd terwijl ze in het ziekenhuis verzorgd werden. Een dag later werd Jones op borgtocht vrijgelaten. Hij riskeert een jaar cel. Bekijk hier de beelden van de bewakingscamera.

08-12-2008 om 15:34 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lily Allen: "Mijn seksleven lijdt onder mijn roem"

Lily Allen: "Mijn seksleven lijdt onder mijn roem"

Om Littlest things te beluisteren druk op de foto.

.
Lily Allen (23) heeft reden tot klagen. De zangeres die relaties had met dj Seb Chew en Chemical Brother Ed Simons is ervan overtuigd dat haar bekendheid haar liefdesleven hypothekeert.

"Ik heb het al een paar keren meegemaakt dat ik iemand leer kennen en we ons enkele weken amuseren in mijn appartement. Je weet wel, tv-kijken en vrijen. Maar dan word ik paranoïde en denk ik 'ik wil niet naar buiten met jou omdat ik niet samen wil gefotografeerd worden want dan moeten we onze relatie verklaren en we weten zelf nog niet waar het naartoe gaat".

Wie zich al zit te verlustigen, moet er wel rekening mee houden dat Allen enkel met beroemde mannen de lakens wil delen. "Met een onbekende man zou ik denken dat hij mij gebruikt om zelf beroemd te worden. Met iemand die niet in dit wereldje zit, riskeer je dat hij met je naar bed gaat en meteen zijn verhaal verkoopt aan de bladen".

08-12-2008 om 15:30 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katie Holmes is zwanger

Katie Holmes is zwanger

http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/katie-holmes-3.jpg
Katie Holmes, die met haar echtgenoot Tom Cruise een dochter van twee heeft, deed de geruchtenmolen op volle toeren draaien toen ze gisteren werd gespot met "een overduidelijk beginnend babybuikje", zo melden Amerikaanse media.

Holmes droeg een wijd T-shirt en een lange sjaal waarachter ze het bultje verborg. "Katie zag er stralend uit en hield de hele tijd een hand op haar buik. Hoewel ze het probeerde te verbergen, kon je duidelijk een buikje zien", aldus ooggetuigen.

Cruise onthulde onlangs dat hij en Katie aan gezinsuitbreiding denken.

08-12-2008 om 15:21 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halfnaakte Pamela steelt de show op tentoonstelling

Halfnaakte Pamela steelt de show op tentoonstelling

http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/pamela-anderson-6.jpg
Pamela Anderson heeft weer de show gestolen. Op een tentoonstelling in Miami kwam de gewezen ster van Baywatch wel heel schaars gekleed toe. Pamela (41) droeg niet meer dan een muts, een (veel te kort) T-shirt dat haar slipje duidelijk toonde en roze hakjes. Bovendien nam de stoeipoes ook enkele sexy poses aan die een kunstminnend publiek niet meteen verwacht had. Tot slot had 'Pammi' ook nog een grapje in petto. "Ik wil iets kopen, maar ik heb geen geld, ik ben blut". Na een paar uur van knuffels en kussen met kunstenaars was ze weer weg.

Ook Paris Hilton was van de partij op de jaarlijkse tentoonstelling van modefotograaf en regisseur David LaChapelle. 'Jesus Is My Homeboy' was de naam van de tentoonstelling die een aantal vaak humoristische beelden van modellen die poseren met Jezus toont. Gastheer LaChapelle speelde wat graag gids voor zijn bekende gasten.

08-12-2008 om 15:17 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
07-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alleen op het strand
Alleen op het strand


http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/Maggie-Quigley-004-1.jpg



Alleen op het strand,
 
Langzaam loop ik naar de zee,
ik ruik de zilte geur
mijn leven krijgt weer kleur.
 
K'wil eigenlijk de branding strelen
lopen in het schuim
die mijn wonden zullen helen.
 
Ïk ga zitten op de vloedlijn
kijk naar de horizon
waar mijn leven eens begon.
 
Langzaam voel ik tranen stromen
de wind langs mijn gezicht
terugblik naar mijn dromen.
 
 
Eenzaam droom ik over mijn leven

07-12-2008 om 21:58 geschreven door artist lover


» Reageer (6)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deutsche Grammophon biedt verliesvrije downloads aan

Deutsche Grammophon biedt verliesvrije downloads aan

http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/deutsche-grammophon.jpg
Het Duitse platenlabel voor klassieke muziek Deutsche Grammophon biedt een beperkt aantal nummers en albums van zijn online muziekwinkel voortaan in het 'lossless' of verliesvrije flac-formaat aan. Dat meldt Deutsche Grammophon in een communiqué. Het flac-formaat is ideaal voor klassieke muziek omdat het een betere kwaliteit garandeert dan bijvoorbeeld een mp3- of ogg-formaat.

Het overgrote deel van de bestanden in de online muziekwinkel wordt nog steeds aangeboden onder de vorm van een drm-vrij mp3-formaat met een bitrate van 320 kbps, maar daarnaast is er nu ook een beperkte selectie beschikbaar van albums en nummers die in flac-formaat kunnen worden gedownload.

Flac wil zoveel zeggen als Free Lossless Audio Codec en is een compressietechniek om audio op te slaan. Het woord Lossless (verliesvrij) in de term verwijst naar het feit dat de audiogegevens worden opgeslagen zonder dat er enige vorm van gegevensverlies ontstaat.

Het flac-formaat verschilt hierdoor onder andere van het mp3-formaat, een compressietechniek waarbij wel gegevens verloren gaan (lossy). Zo'n mp3-bestand dat vervolgens terug wordt omgezet in een wav-bestand, heeft aan kwaliteit ingeboet ten opzichte van het origineel, daar waar decompressie van het verliesvrije flac-formaat een exacte kopie oplevert van het originele bestand.

Deze eigenschap zorgt er wel voor dat een flac-bestand minder compact is dan een bestand dat werd gecodeerd door middel van een lossy of niet-verliesvrije methode.

Een andere nieuwigheid die DG toevoegt aan zijn webwinkel, is de mogelijkheid om "fysieke" cd's en dvd's te bestellen. De prijs voor een thuis te bestellen cd varieert van 8,99 euro tot 19,99 euro.
DG is de oudste platenmaatschappij ter wereld en werd in 1898 door Emil Berliner, de uitvinder van de langspeelplaat, en zijn broer Josef in Hannover opgericht. De online muziekwinkel van DG (www.dgwebshop.com) werd eind 2007 gelanceerd. Vandaag wordt de platenmaatschappij nog altijd algemeen beschouwd als dé referentie op wereldvlak voor klassieke muziekopnames en -verkoop.

07-12-2008 om 15:16 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eredoctoraat voor John le Carré

Eredoctoraat voor John le Carré

http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/john-le-carr.jpg
De Britse auteur van spionageromans John le Carré heeft de titel van doctor honoris causa gekregen van de Universiteit van Bern, die daarmee een van haar oud-studenten wil belonen. Dat meldt de universiteit.

De 77-jarige David John Moore Cornwell, beter bekend onder de naam John le Carré, studeerde Duitse literatuur in Bern van 1948 tot 1949. Hij werd een tiental jaar later agent bij de Britse geheime diensten, eerst in Bonn en daarna in Hamburg.

"Naast spioneren heb ik ook nog handdoeken verkocht, ben ik gescheiden, heb ik olifanten gewassen, ben ik weggelopen van school, heb ik een kudde schapen uitgeroeid met een obus van ruim tien kilogram omdat ik te dom was om de instructies te begrijpen van de artillerieofficier, en heb ik les gegeven aan kinderen in een speciale school", aldus de kersverse doctor op zijn website.

07-12-2008 om 15:11 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gomorra grote winnaar op de European Film Awards

Gomorra grote winnaar op de European Film Awards

http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/gomorra.jpg
Scène uit Gomorra.

'Gomorra', de film van de Italiaanse regisseur Matteo Garrone, is de grote winnaar van de 21ste editie van de European Film Awards. De film, gebaseerd op het controversiële boek van Roberto Saviano over de Napolitaanse maffia, kaapte vanavond in de Deense hoofdstad Kopenhagen vijf prijzen weg.

Verschillende prijzen
Het was de 21ste keer dat de Europese Filmprijzen werden uitgereikt en de eerste keer dat ze georganiseerd werden in een Scandinavische hoofdstad. 'Gomorra' won niet alleen de prijs voor beste film, maar ook beste regisseur, beste acteur, beste cinematografie en beste scenarist. Auteur Roberto Saviano leeft momenteel ondergedoken uit angst voor represailles van de Camorra. De prent is tevens de Italiaanse inzending voor de Oscars.
Naast 'Gomorra' waren ook 'Il Divo' van Paolo Sorrentino (Italië), 'Entre les Murs' van Laurent Cantet (Frankrijk), 'Happy-Go-Lucky' van Mike Leigh (Groot-Brittannië), 'El Orfanato' van Juan Antonio Bayona (Spanje) en 'Waltz with Bashir' van Ari Folman (Israël) genomineerd in de categorie beste film.

Acteur en actrice
Toni Servillo won de prijs voor beste acteur voor zijn rol in zowel 'Gomorra' als in een andere Italiaanse film, 'Il Divo'. Beste actrice was Kristin Scott Thomas voor haar rol in 'Il y a longtemps que je t'aime', de film van de Fransman Philippe Claudel over Juliette, die na 15 jaar zonder contact met haar familie en een verblijf in de gevangenis, intrekt bij haar jongere zus Léa, die haar opvangt, samen met haar man en twee dochtertjes.

België
Ook België was in Kopenhagen vertegenwoordigd, met een nominatie voor Tuur Florizoone's muziek voor 'Aanrijding in Moscou' en een nominatie als beste actrice voor Arta Dobroshi in 'Le Silence de Lorna'. Florizoone moest het afleggen tegen Max Richter, die de muziek schreef van 'Waltz with Bashir'. Florizoone was in oktober ook al genomineerd voor de World Soundtrack Awards in Gent. Het speelfilmdebuurt van regisseur Christophe Van Rompaey, met Barbara Sarafian, Jurgen Delnaet en Johan Heldenbergh in de hoofdrollen, won al prijzen op verschillende internationale filmfestivals.

Dardenne
De Kosovaarse Arta Dobroshi speelt in 'Le Silence de Lorna', de nieuwe film van de Jean-Pierre en Luc Dardenne Lorna, een jonge Albanese die in België woont en met haar geliefde een snackbar wil openen, maar om dat doel te bereiken in steeds grotere problemen verzeild geraakt. De prijs voor beste actrice ging naar Kristin Scott Thomas. 'Ben X', het filmdebuut van Nic Balthazar, was genomineerd voor de publieksprijs, de People's Choice Award, maar hij moest het afleggen tegen 'Harry Potter and the Order of the Phoenix' van David Yates.

Unieke bijdrage
Speciale prijzen waren er weggelegd voor de Britse actrice Judi Dench, die een Lifetime Achievement kreeg, en de grondleggers van de Dogmafilms, Sören Kragh-Jacobsen, Kristian Levring, Lars von Trier en Thomas Vinterberg. Zij kregen een prijs voor "hun unieke bijdrage aan de filmwereld en hun toewijding aan de Europese film".

07-12-2008 om 15:06 geschreven door artist lover


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!