Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

02-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitnodiging Abou Jahjah bij Zomergasten valt niet bij iedereen in goede aarde

Uitnodiging Abou Jahjah bij Zomergasten valt niet bij iedereen in goede aarde

http://oi66.tinypic.com/2zpi9nk.jpg

Dyab Abou Jahjah is op zondag 31 juli de eerste van zes Zomergasten van dit seizoen bij de VPRO. De omroep kondigde hem vandaag als laatste aan, tot ergernis van velen. Eerder deze week raakte al bekend dat ook schrijfster Griet Op de Beeck naar het legendarische programma afzakt. De andere gasten zijn de Nederlandse premier Mark Rutte, tv-maker Arjen Lubach, oud-politica Hedy d'Ancona en hoogleraar interne geneeskunde Andrea Maier.

De in Brussel wonende Abou Jahjah was oprichter van de inmiddels opgedoekte Arabisch-Europese Liga (AEL) en is nu bezieler van de burgerrechtenbeweging Movement X. Zomergasten-presentator Thomas Erdbrink noemt hem "een invloedrijke stem in het debat over immigratie en burgerrechten in België". Aan de hand van beeldfragmenten wil Abou Jahjah inzicht geven in zijn ideeën en idealen.
    
De geboren Libanees is omstreden. Nog voor het uitkomen van zijn nieuwste boek "Pleidooi voor radicalisering", op 15 september bij De Bezige Bij, zorgde hij al voor controverse, vooral in Nederland. Enkele schrijvers, onder wie Jessica Durlacher en Tommy Wieringa, lieten al weten vanwege die publicatie De Bezige Bij in te ruilen voor Hollands Diep.

En ook zijn uitnodiging voor 'Zomergasten' wordt niet op algemeen gejuich onthaald. Op Twitter regent het verontwaardigde reacties, terwijl er hier en daar ook iemand het opneemt voor Abou Jahjah. Een bloemlezing.

02-07-2016 om 22:08 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Security pakt vrouw met handicap ongemeen hard aan op luchthaven van Memphis

Security pakt vrouw met handicap ongemeen hard aan op luchthaven van Memphis

http://oi63.tinypic.com/2h2ffk9.jpg

Een vrouw met een beperking werd deze week tot bloedens toe geslagen op de luchthaven van Memphis in de Amerikaanse staat Tennessee. Hannah Cohen was op weg naar huis in Chattanooga nadat ze elders een behandeling had gekregen voor haar hersentumor. Toen het alarm van het beveiligingspoortje afging, reageerde ze verward. Met alle gevolgen vandien.

De security van de luchthaven wilde Hannah aan een verdere controle onderwerpen maar de jonge vrouw met een zware beperking werkte niet echt mee. Ze begreep niet wat er gebeurde.

Moeder Shirley probeerde tevergeefs aan het beveiligingspersoneel uit te leggen dat haar 19-jarige dochter deels doof, blind aan één oog is en snel verward. Maar het mocht niet baten.

Hannah was zo erg geschrokken dat ze probeerde weg te rennen. Daarop grepen de agenten haar vast en werkten haar brutaal tegen de grond. "Er was overal bloed", vertelde Shirley. In plaats van eindelijk naar huis te kunnen na een zware behandeling in het hospitaal, werd het meisje opgepakt en belandde in een cel.

Uren later mocht ze naar huis zonder aangeklaagd te worden. De familie van Hannah heeft een klacht ingediend tegen de politie van Memphis en het beveiligingspersoneel van de luchthaven.

De medewerkers van de luchthaven willen voorlopig niet op het incident reageren. De veiligheidsdienst houdt het bij een verklaring. Passagiers hebben de mogelijkheid om zich vooraf te laten informeren over het proces van screening, staat daarin te lezen. Reizigers horen de security op voorhand op de hoogte te brengen in het geval ze te kampen hebben met een beperking.

02-07-2016 om 22:03 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abinta genadeloos afgeslacht tijdens IS-gijzeling: "Was het haar fout dat ze geen Koran-verzen van buiten kende?"

Abinta genadeloos afgeslacht tijdens IS-gijzeling: "Was het haar fout dat ze geen Koran-verzen van buiten kende?"

http://oi65.tinypic.com/mij4sl.jpg

Het gijzelingsdrama in een café-restaurant in de Bengalese hoofdstad Dhaka heeft aan twintig buitenlanders het leven gekost. Daarnaast kwamen ook nog zes van de zeven gijzelnemers en twee agenten om het leven. "Wie geen verzen uit de Koran kon opzeggen, werd gemarteld en genadeloos afgeslacht", zeggen overlevenden. "Wie kon bewijzen dat hij of zij een echte moslim was, werd gespaard en kreeg zelfs eten."

Onder de buitenlandse doden zaten negen Italianen, zeven Japanners, en drie jongeren die in Amerika studeerden. De Indiase Tarishi Jain (19), die economie volgde aan de Universiteit van Californië in Berkeley, was in Dhaka voor een stage. U ziet haar rechts op onderstaande foto. Abinta Kabir en Faraaz Hossain zaten allebei op de Emory-universiteit in Oxford (Georgia). De twee waren ook geboren in Bangladesh, Faraaz zelfs in Dhaka zelf.

"Abinta was pas deze week aangekomen, ze wilde een deel van haar zomervakantie bij familie en vrienden doorbrengen", aldus haar nicht Afsara Adiba in een Facebookpost. Na de iftar (de maaltijd die moslims tijdens de ramadan nuttigen direct na zonsondergang; nvdr) was ze naar het café afgezakt. "Maar ze is niet levend teruggekeerd. Ik snap er niets van, zij en die andere mensen waren onschuldig. Kabir was gelovig en toch werd ze zo gewelddadig vermoord. Was het haar fout dat ze niet zo goed Bengaals kon spreken? Of dat ze de Koran niet uit haar hoofd kende?"

"De moeder van Kabir ziet er enorm van af", schreef de directeur van de universiteit in een mail naar studenten en leerkrachten. "Ik wil jullie hierbij oproepen om jullie medeleven te betuigen aan haar en haar familie."

De terroristen stormden gisteravond het restaurant binnen terwijl ze "Allahu Akbar" riepen. Onderhandelingen met de politie leverden niets op. Twee agenten die meehielpen bij de omsingeling werden zelfs doodgeschoten.

Na een patstelling van tien uur volgde er deze ochtend een inval. Zes van de zeven daders konden gedood worden, de laatste werd levend gevat. Dertien gegijzelden konden gered worden.

De actie werd meer dan waarschijnlijk uitgevoerd door een commando van IS. De terreurorganisatie was er in ieder geval als de kippen bij om de gruwel op te eisen. De slachtoffers werden naar verluidt met een hakbijl om het leven gebracht.

De regering van Bangladesh kondigde ondertussen twee dagen van nationale rouw aan. "Het was een extreem gruwelijke daad. Wat voor moslims zijn dit? zij hebben geen religie", verklaarde Hasina Wajed, de minister-president van Bangladesh, op tv.

02-07-2016 om 21:59 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische fans groots in de nederlaag. Dit gebaar gaat alweer Europa rond

Belgische fans groots in de nederlaag. Dit gebaar gaat alweer Europa rond

http://oi66.tinypic.com/33lm8eo.jpg

Hartelijke high-fives, welgemeende handdrukken en amicale omhelzingen.
De Belgische supporters vonden gisteravond na het debacle tegen Wales (1-3) de mentale kracht en het respect om hun Welshe collegafans een geweldig eerbetoon te bezorgen. Het orgelpunt kwam er in het station van Rijsel, waar applaudisserende Duivelsfans een erehaag vormden voor de Welshmen. Een fantastische geste die op veel bijval kan rekenen in Wales en bij uitbreiding in heel Europa. Zo stak topanalist Gary Lineker zijn bewondering niet onder stoelen of banken op Twitter.

02-07-2016 om 21:53 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courtois versus Wilmots: zo hard ging het er aan toe in kleedkamer na de match

Courtois versus Wilmots: zo hard ging het er aan toe in kleedkamer na de match

http://oi65.tinypic.com/124tswi.jpg

Het is vrijdagavond, vlak na de verloren kwartfinale tegen Wales, in een volle kleedkamer van de Rode Duivels tot een heuse rel gekomen tussen Thibaut Courtois en bondscoach Marc Wilmots. Courtois wist met zijn enorme ontgoocheling geen blijf en ontplofte. Volgens diverse ooggetuigen ging de doelman helemaal los tegen Wilmots - "Tactisch zat het volledig fout, we zijn net als tegen Italië opnieuw in de val gelopen."

Courtois was niet te houden en legde in niet mis te verstane woorden de schuld voor de uitschakeling bij zijn bondscoach. Alle spelers stonden aan de grond genageld. Wilmots wilde het daarbij niet laten en riep Courtois tot de orde: "Zo praat je niet tegen mij, kom mee naar buiten." De doelman en de bondscoach trokken zich terug in een zaaltje naast de kleedkamer.

Toen de bondscoach eenmaal naar de media stapte, viel een loden stilte over de spelersgroep, slechts onderbroken door de boodschap van Vincent Kompany, die alle spelers aanraadde om tegenover de journalisten de rangen te sluiten en geen schuldigen aan te wijzen.

Courtois trok zich daar niets van aan, en na zijn douche gaf hij hetzelfde discours in de persruimte.

Courtois was de beste Duivel op dit EK, hij heeft alle recht van spreken. De doelman is één van de weinige spelers die Wilmots openlijk durfde waarschuwen voor zijn eigenzinnige aanpak (zonder tactische trainingen). Dat deed hij eerder al na de oefeninterland tegen Noorwegen, en nóg eens na de EK-nederlaag tegen Italië. Courtois liet vrijdagavond in zijn woordenwisseling met Wilmots zijn winnaarsmentaliteit spreken - opgepikt bij toptrainers als Simeone en Mourinho.

Had Marc Wilmots geluisterd naar de goed bedoelde kritiek van Courtois, dan waren de Rode Duivels er misschien beter van geworden, en was de ploeg nu nog in Frankrijk.

02-07-2016 om 21:48 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
01-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat zou Carla Bruni doen als Nicolas Sarkozy haar bedriegt? "Zijn keel oversnijden in zijn slaap"

Wat zou Carla Bruni doen als Nicolas Sarkozy haar bedriegt? "Zijn keel oversnijden in zijn slaap"

http://oi64.tinypic.com/14szcys.jpg

Carla Bruni zou Nicolas Sarkozy's "keel oversnijden of zijn oren in zijn slaap afsnijden" mocht de voormalige Franse president haar bedriegen. Het voormalige Frans-Italiaanse model trouwde in 2008 met Sarkozy, die toen slechts enkele maanden gescheiden was van zijn tweede vrouw Cecilia.

Tijdens een interview met het magazine Elle kreeg Bruni (48) de vraag voor de voeten gegooid wat ze zou doen mocht ze erachter komen dat Sarkozy (61) naast de pot pist. Niet zo'n vreemde vraag, gezien de reputatie die Franse presidenten op dat vlak genieten.

Bedrog vermijden
"Ik zou extreem kunnen reageren, en bijvoorbeeld zijn keel oversnijden of zijn oren afsnijden terwijl hij slaapt", grapte Bruni. En ze voegde er een moraallesje aan toe: "Ik vind dat je bedrog binnen een relatie moet vermijden, het is te gevaarlijk. Het leidt tot een breuk".

"Trouw is een absolute voorwaarde voor een huwelijk, denk ik. Waarom zou je liegen en bedriegen als je kan kiezen of je al dan niet gaat trouwen en al dan niet kinderen krijgen?"

De rechtse republikein Sarkozy wil volgend jaar opnieuw de macht grijpen door zijn socialistische rivaal François Hollande te verslaan.

Bruni, die acht jaar geleden met Sarkozy trouwde, maakte eind de jaren tachtig furore als model vooraleer ze een niet onaardige carrière als singer-songwriter uitbouwde. Ze ontmoette Sarkozy in november 2007, in februari 2008 trouwden ze in het Elysée. Op 19 oktober 2011 werd hun dochter Giulia geboren.

01-07-2016 om 22:20 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie schopt Chris Brown uit riante villa op Ibiza

Politie schopt Chris Brown uit riante villa op Ibiza

http://oi66.tinypic.com/2cy1lol.jpg

Chris Brown heeft een puinhoop gemaakt van een villa op Ibiza. De lokale politie moest eraan te pas komen om de 27-jarige zanger uit het huis te halen, weet TMZ.

Chris huurde afgelopen week een riant optrekje op Ibiza. De eigenaar van de woning trof zijn villa echter in verschrikkelijke staat aan en haalde de politie erbij. Hij beschuldigt Brown van het vernielen van het huis.

De ex van Rihanna of iemand van zijn gevolg lijkt de muren te hebben bewerkt met messen, zo staat in het politierapport. Maar dat is niet het enige. Overal lag kots en iemand heeft in bed geplast. Toen Chris een paar uur na het verstrijken van de afgesproken huurperiode nog steeds niet weg was, heeft de eigenaar de politie gevraagd de zanger uit de villa te verwijderen. De huisbaas eist nu tienduizenden euro's vergoeding van Chris.

01-07-2016 om 22:17 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allerlaatste ochtendshow voor emotionele Siska Schoeters

Allerlaatste ochtendshow voor emotionele Siska Schoeters

http://oi65.tinypic.com/11jp66q.jpg

"Ik stond 4 jaar lang, vroeg op. Dit is mijn allerlaatste ochtendshow." Zo kondigde Stubru-dj Siska Schoeters (34) haar afscheid aan van het vroegste dagprogramma op de radiozender op Twitter. Ook sidekick Stijn Van de Voorde verlaat de ochtendshow. Hij speelde The Last Song van Foo Fighters als laatste plaatje voor de luisteraars en voor een erg emotionele Siska, die hij roemde als "de meest frisse ochtendstem" en "de beste ochtendpresentatrice van allemaal".

"Als ik zat mocht worden, zou ik dat nu het liefst met jullie allemaal tesamen doen. Maar dat zal iets voor een volgende keer zijn." Zo nam Siska Schoeters afscheid van haar luisteraars. Met brekende stem.

Het zal wennen worden voor de vele fans van Siska en Stijn. Het duo zal vanaf morgen niet langer samen al heel vroeg opstaan met hen. Ook in september keert 'Siska staat op' niet terug naar het uitzendblok tussen 6 en 9 uur op Studio Brussel. De sympathieke, gevoelige en warme flapuit uit Kontich verhuist naar 'De middag draait door'. "Bedankt om (met zo veel mensen) te luisteren. Ik mis jullie nu al", tweette ze.

"De vroege vogels bij onze luisteraars zal ik missen, het vroege opstaan niet", laat Siska nog weten. "Ik weet intussen hoe de zon op komt, het lijkt me ook wel eens interessant om te zien hoe ze onder gaat."

In oktober wordt Siska voor de tweede keer mama. Samen met Tomas De Soete heeft ze al een zoontje van vier, Lucien.

In de plaats van Siska komt een andere leading lady van Stubru: Linde Merckpoel. "Ik ben intens blij dat ik mag terugkeren naar het plekje waar het voor mij op Studio Brussel allemaal begon", zegt Linde. "Niets mooier dan samen wakker worden met de beste luisteraars ter wereld. Tenminste als ze hun tandjes hebben gepoetst."

01-07-2016 om 22:13 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vechtscheiding' met Woestijnvis kost Tom Lenaerts 190.000 euro

'Vechtscheiding' met Woestijnvis kost Tom Lenaerts 190.000 euro

http://oi63.tinypic.com/15wncip.jpg

Een schadevergoeding van 190.000 euro. Dat is wat tv-maker Tom Lenaerts moet ophoesten na zijn vechtscheiding met Woestijnvis. Lenaerts verliet het productiehuis na het debacle van 'De Kruitfabriek' op VIER. Hij eiste eigenlijk zelf 1.250.000 euro, maar na een speciale juridische procedure werd Lenaerts in het ongelijk gesteld.

In de 'Geconsolideerde Jaarrekening van De Vijver Media nv', die gisteren openbaar werd gemaakt, staat te lezen dat de vechtscheiding tussen Tom Lenaerts en Woestijnvis - die begon in juni 2014 - via een arbitrage werd beslecht. 'Voormalige werknemer' Tom Lenaerts eiste 1.250.000 euro van het productiehuis, als schadevergoeding voor 'gederfde winsten en een bonus'.

In december 2015 werd Lenaerts in ongelijk gesteld, en verplicht tot het betalen van 190.000 euro aan Woestijnvis wegens de 'onterechte beëindiging van de overeenkomst'. Met andere woorden, de tv-maker moet een fikse schadevergoeding ophoesten omdat hij eenzijdig zijn exclusiviteitscontract verbrak.

Lenaerts stapte al in 1997 mee in het Woestijnvis-project van Wouter Vandenhaute. Toen Corelio zich in 2000 inkocht in het productiehuis, verpatste Lenaerts zijn pakket van 24 procent aandelen aan Vandenhaute en compagnon Erik Watté. Zo kon hij zich naar eigen zeggen voortaan "helemaal creatief uitleven". Met een flink exclusiviteitscontract en een niet onaardige wedde, zo blijkt uit zijn vordering.

01-07-2016 om 22:09 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eugène, de beste chauffeur van België, is overleden

Eugène, de beste chauffeur van België, is overleden

http://oi67.tinypic.com/2vbwqkp.jpg

De gemeente Liedekerke is in de rouw, want Eugène, de man die wereldberoemd werd door zijn rode Fiat Panda in Man Bijt Hond meesterlijk in zijn piepkleine garage te zetten, is overleden.

Het moet een van de bekendste scènes uit Man Bijt Hond zijn: de toen 88-jarige Eugène Breynaert die zijn Fiat Panda met heel wat omwegen in zijn garage weet te parkeren. De man werd beroemd, zowel in binnen- als buitenland. Er passeerden toeristen aan zijn deur, en zelfs de website van Top Gear viste het fragment op. "Ik kreeg nadien zelfs telefoon uit Duitsland en Nederland", vertelde hij achteraf. In 2014 deed hij zijn fragment nog eens dunnetjes over door Karen Damen zijn parkeerproces aan te leren - of dat probeerde hij toch.

De man is nu op 93-jarige leeftijd overleden. Hij reed tot het einde nog rond met zijn rode Fiat Panda.

01-07-2016 om 22:05 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Fred en George' openen officieel Harry Potter-tentoonstelling in Brussel

'Fred en George' openen officieel Harry Potter-tentoonstelling in Brussel

http://oi64.tinypic.com/9uuu5v.jpg

De internationale tentoonstelling over roman- en filmfiguur Harry Potter heeft vandaag om 10 uur officieel de deuren geopend in Brussel. De eerste dag was met 6.000 bezoekers volledig uitverkocht en ook de eerste dagen van de tentoonstelling zijn helemaal volzet: tot 5 juli zijn er geen tickets meer beschikbaar. De tentoonstelling loopt nog tot 11 september.

De acteurs James en Oliver Phelps (Fred en George Weasley in de Harry Potter films) knipten om 10 uur de lintjes door om de tentoonstelling officieel te openen. De twee doken doorheen de dag als verrassing verschillende keren op tussen het publiek en deelden onder meer toverstokken uit.

De tentoonstelling loopt al sinds 2009 en deed eerder al steden als Chicago, Toronto, New York, Sydney, Singapore, Tokio, Parijs en Shangai aan. Brussel is nu de vijftiende stad die het bezoek krijgt van de expo over Harry Potter, Ron Wemel, Hermelien Griffel en de andere figuren uit de boekenreeks van de Britse schrijfster J.K. Rowling. In totaal hebben wereldwijd al 3,5 miljoen mensen de tentoonstelling bezocht.

Bezoekers krijgen verschillende decors uit de Harry Potter-films te zien, onder meer van de leerlingenkamer en slaapzaal van de Griffoendortoren in de toverschool Zweinstein. Bovendien kunnen ze zich ook wagen aan een spelletje zwerkbal, de sport die in de Potter-boeken beoefend wordt.

01-07-2016 om 01:18 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VTM Nieuws kwartier lang onderbroken door stroompanne

VTM Nieuws kwartier lang onderbroken door stroompanne

http://oi64.tinypic.com/14ecksy.jpg

De uitzendingen van VTM en 2BE zijn om 13.05 uur onderbroken door een stroompanne. Daardoor viel onder meer het VTM Nieuws weg. Na een kwartier kon Elke Pattyn de uitzending hernemen.

De technische problemen bij Medialaan zijn intussen grotendeels opgelost. "Er was donderdag iets over 13 uur een korte stroompanne na een kortsluiting in het batterijpark", aldus woordvoerster Sara Vercauteren. "Het back-upstroomsysteem heeft overgenomen. Dit heeft er wel voor gezorgd dat we enkele minuten van antenne zijn gegaan met onder meer VTM NIEUWS. Ondertussen kunnen onze tv-uitzendingen opnieuw doorgaan. Er wordt nog verder achter de schermen gewerkt om ook onze websites -onder meer Stievie- terug online te krijgen."

01-07-2016 om 01:15 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lindsay Lohan schrijft boek over "obstakels van het leven"

Lindsay Lohan schrijft boek over "obstakels van het leven"

http://oi63.tinypic.com/24q0f7s.jpg

Lindsay Lohan is weer in de pen geklommen. De actrice, die de afgelopen jaren al meermaals aankondigde met een boek te komen, werkt aan een boek over haar "persoonlijke ervaringen met het overwinnen van de obstakels in het leven".

"Ik hoop dat ik met mijn woorden degenen kan bereiken die leiding zoeken of door een moeilijke periode gaan", zegt Lindsay in een interview met Vanity Fair. "Ik wil iedereen laten weten dat we allemaal pieken en dalen meemaken in ons leven." De actrice haalde jarenlang alleen het nieuws vanwege haar vele aanvaringen met justitie, vaak het gevolg van haar verslavingen.

In het interview, dat in het teken staat van Lindsays dertigste verjaardag, zegt de actrice geen spijt te hebben. "Ik kan de tijd niet terugdraaien. Als ik dat wel zou kunnen, zou ik beter naar mijn moeder hebben geluisterd en andere vrienden hebben gekozen."

Lindsay is trots op wie ze vandaag de dag is en kijkt uit naar haar verjaardag, zaterdag, die ze met familie en vrienden viert in Griekenland. De actrice zou graag een gezin willen stichten, maar laat weten eerst haar comeback op het witte doek te willen maken.

01-07-2016 om 01:12 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ode aan 70 jaar zelfbouwpret: Ikea Museum opent deuren

Ode aan 70 jaar zelfbouwpret: Ikea Museum opent deuren

http://oi65.tinypic.com/111sgmg.jpg

Ikea-fans, hou je vast, want vandaag opende in Zweden een gigantisch Ikea Museum: 3.500 m2, vier verdiepingen en zeven decennia aan iconische zelfbouwmeubels. Köttbullar meegerekend!

De toon is gezet met de gigantische betonnen Klippan-zetel voor de ingang van het museum in Almhült, waar bedenker Ingvar Kamprad na 15 jaar meubels bouwen in 1958 de eerste échte Ikea-vestiging opende.

Het strakke, witte gebouw voelt dan ook net aan als een échte Ikea-winkel, met reconstructies van de kleine kamers uit de verschillende Ikea-catalogi. Al loop je in het museum wel van de ene generatie in de andere - van 1984 naar 1999, bijvoorbeeld.

01-07-2016 om 01:09 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Puur geluk: Ann Van Elsen deelt vertederende borstvoedingsfoto

Puur geluk: Ann Van Elsen deelt vertederende borstvoedingsfoto

http://oi68.tinypic.com/24cfp93.jpg

Vorige maand beviel ex-Miss België Ann Van Elsen van haar tweede kindje Jackie-Lou. En dat het moederschap haar ook de tweede keer goed bevalt, kunnen we aflezen uit de liefdevolle foto's die de kersverse mama op Instagram deelt. Zo ook een mooie borstvoedingsfoto.

Op de foto zien we de kleine Jackie-Lou aan de borst. Een gewaagde keuze, aangezien borstvoedingsfoto's vaak voor de nodige ophef zorgen, maar dit keer zijn de reacties overwegend positief. "Moeder en kind verbonden", staat er te lezen, en "Liefde met een hoofdletter". Een pure foto, die hopelijk het taboe dat nog steeds op het onderwerp rust weer een beetje kan tegengaan.

01-07-2016 om 01:06 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
29-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Paul Simon denkt aan stoppen"

"Paul Simon denkt aan stoppen"

http://oi67.tinypic.com/33zckn5.jpg

Paul Simon speelt met de gedachte om volgend jaar met pensioen te gaan. De 74-jarige zanger zegt in The New York Times dat showbizz hem niet meer kan boeien.

De singer-songwriter vindt het toeren fysiek steeds zwaarder worden. Tussen de optredens door moet hij veel rusten om de tournee vol te houden. Momenteel reist Simon met zijn band door de Verenigde Staten, om aansluitend een aantal concerten in Europa te geven.

Of er echt een eind komt aan de 61 jaar lange zangcarrière van Simon, is nog de vraag. "Er is moed nodig om het los te laten'', zegt de zanger. "Ik ga kijken wat er gebeurt als ik dat doe. Dan zal ik zien wie ik echt ben. Of ben ik alleen de persoon die werd gedefinieerd door wat ik deed? En als dat wegvalt, als je op jezelf bent teruggeworpen, wie ben je dan?''

Symbolisch of niet, Paul Simon's laatste Amerikaanse optreden dit jaar is in Queens in New York, op dezelfde plek waar hij voor het laatst met Art Garfunkel op het podium stond. Daarna steekt hij over naar Europa, waar hij op 31 oktober de Ziggo Dome in Amsterdam aandoet en op 1 november optreedt in Vorst Nationaal. Laterd die maand sluit hij zijn tournee af in de Ierse hoofdstad Dublin.

29-06-2016 om 21:58 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hardwell met oma in privéjet naar Ibiza: "Waar zijn de passagiers?"

Hardwell met oma in privéjet naar Ibiza: "Waar zijn de passagiers?"

http://oi64.tinypic.com/11jmzrr.jpg

De Nederlandse dj Hardwell (28) vloog dinsdag met een VIP-gast naar Ibiza voor de opening van het zomerseizoen. Zijn oma ging met Robbert van de Corput uit Breda, beter bekend als Hardwell, mee en genoot volop van het bijzondere reisje.

"Ze had nog nooit gevlogen'', vertelde Robbert aan het tv-programma RTL Boulevard over de reis van zijn oma. "Ze zat in een privéjet en begreep totaal niet waar de andere passagiers waren." Zijn oma is volgens Robbert zijn grootste fan. "Ze heeft wel veertig plakboeken vol, ze bewaart alles. Het is superleuk dat ze er zo bij betrokken is."

Oma keek vanaf het VIP-podium toe terwijl Hardwell het publiek in de Ushuaïa Beach Club om zijn vinger wond. "Het is zeker spannend. Een opening is altijd zo'n speciale avond."

Hardwell staat deze zomer elke dinsdagavond in de openlucht club, naast het gelijknamige luxehotel. Bezoekers kunnen 'heel veel nieuwe muziek' verwachten. "Ik ben al begonnen aan mijn tweede album en wil veel dingen testen. Ik wil het dansen terugbrengen, in plaats van al dat gespring.''

29-06-2016 om 21:55 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alanis Morissette: poedelnaakt en zwanger

Alanis Morissette: poedelnaakt en zwanger

http://oi66.tinypic.com/24bs1mh.jpg

Alanis Morissette heeft vandaag een bijzondere foto op Instagram gedeeld. Daarop is de hoogzwangere zangeres poedelnaakt in een zwembad te zien.

Bij het kiekje plaatste de zangeres een uitspraak van haar vijfjarige zoontje Ever Imre. "Je moet extra aardig zijn voor vrouwen, want zij zijn de meest behulpzame mensen in de wereld omdat zij mensen maken."

Alanis maakte in februari bekend weer in verwachting te zijn. Wanneer de 42-jarige zangeres en haar man Mario 'Souleye' Treadway hun tweede spruit in de armen kunnen sluiten, is niet bekend.

29-06-2016 om 21:51 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze tekst die Ish Ait Hamou na de aanslag in Istanboel schreef raakt vele harten

Deze tekst die Ish Ait Hamou na de aanslag in Istanboel schreef raakt vele harten

http://oi68.tinypic.com/29z93eu.jpg

Na de aanslag in Istanboel kruipen sommigen in hun pen om hun pijn en verdriet uit te drukken. Zo ook schrijver en choreograaf Ish Ait Hamou. "Huil... Aanvaard dit nooit, stop nooit met huilen", schrijft hij in een emotionele FB-post, waarin hij zich ook bijzonder boos toont. Op de mens, op de wereld. "Binnen honderd jaar zullen ze over ons leren, zullen ze ons bestuderen en hopelijk zullen onze achter-achter-achter-achterkleinkinderen ons op de schoolbanken uitlachen voor de manier hoe wij de mens op alle vlakken hebben laten uithongeren en de wereld hebben gevoed met geweld en antipathie."

Huil...

Er is geen ochtend dat je wakker wordt, geen nacht voor je gaat slapen of je hoort dat iemand ervoor koos om geen mens te zijn. Het zijn donkere tijden.

Een paar gruwelijke daden zijn toegelicht door onze mediakanalen, een heleboel vergeten in de puinhoop van deze wereld maar allen bestaan, allen brengen verdriet met zich mee en allen geven frustratie een duw in de rug.

Wat kan je daaraan doen? Wat kan ik daaraan doen? Veel, niets, iets? Ieder onder ons zal daar zijn eigen antwoord op hebben, van woorden tot daden, van woede tot onverschilligheid. 

Het is bijna een feit, daden zoals die van gisteren in de luchthaven van Istanbul zijn een pijnlijke norm geworden en tot mijn grote angst zijn ze goed onderweg om een "fait divers" te worden. Binnen honderd jaar zullen ze over ons leren, zullen ze ons bestuderen en hopelijk zullen onze achter-achter-achterkleinkinderen ons op de schoolbanken uitlachen voor de manier hoe wij de mens op alle vlakken hebben laten uithongeren en de wereld hebben gevoed met geweld en antipathie.

Het is 1.56 uur, ik praat er met mijn vrienden over en als er iets is dat we mekaar aanmoedigen om te doen, dan is het om verdrietig te zijn, om teleurgesteld te zijn, om verrast en zelfs boos te zijn.

Moedig je hart aan om even te bloeden, moedig je hart aan om even te huilen want dat is misschien het enige wat er nog overblijft, de keuze om mens te blijven, hoe ver de puinhoop ook mag zijn, hoe niet betrokken je ook bent. 

Laat je hart bloeden wanneer je hoort dat iemand koos om geen mens te zijn. Laat je hart huilen wanneer je hoort dat mensen van hun leven werden beroofd. Want als ook jouw verdriet door een wind van haat wordt weggeblazen dan zijn we allemaal verloren.

Aanvaard dit nooit. Stop nooit met huilen. Een gedachte voor alle slachtoffers van de wereld.

29-06-2016 om 21:46 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yes, een nieuwe trailer voor Bridget Jones 3 (en die verklapt al veel)

Yes, een nieuwe trailer voor Bridget Jones 3 (en die verklapt al veel)

http://oi64.tinypic.com/2r2rudy.jpg

Soms zijn trailers zo uitgebreid dat het lijkt alsof je de hele film al gezien hebt...of toch niet. Deze nieuwe trailer laat nog nét genoeg aan de verbeelding over om ons te doen uitkijken naar de release.

Wat we wel al weten na het bekijken van deze trailer: we still love Bridget. Ze lijkt nog even ontwapenend onhandig in de liefde, grappig en herkenbaar. En ze ontmoet McDreamy, eigenlijk hadden we al geen extra reden meer nodig om naar de cinema te trekken....

29-06-2016 om 21:41 geschreven door artist lover


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!