NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

20-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."FBI hoort Angelina Jolie"

"FBI hoort Angelina Jolie"

http://i893.photobucket.com/albums/ac132/dimieken1000/media_xll_4_zpsnrrkddae.jpg

Angelina Jolie en haar kinderen zijn dinsdag verhoord door twee FBI-agenten. Dat meldt de toonaangevende showbizzsite TMZ vandaag.

De FBI doet onderzoek naar het incident op een vliegtuig tussen ex-partner Brad Pitt en Maddox (15), één van de adoptiekinderen van het scheidend showbizzkoppel.  Het incident op het vliegtuig zou mee aan de basis van de liefdesbreuk hebben gelegen.

Volgens TMZ vond het verhoor plaats in de woning van Jolie in Malibu. Het gesprek zou drie uur hebben geduurd. De agenten zouden stap-voor-stap het incident tussen Maddox en Pitt hebben overlopen. Jolie zou haar volledige medewerking aan het gesprek hebben verleend.

TMZ meldde tien dagen geleden dat de FBI het onderzoek naar de vermeende mishandeling had gesloten. Het officiële standpunt van de FBI was dat er nog informatie werd verzameld.  Bronnen van TMZ verklaarden toen dat de zaak nergens toe zou leiden en eigenlijk gesloten was.

20-10-2016 om 00:28 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Playboymodel stierf door bezoek aan chiropractor

Playboymodel stierf door bezoek aan chiropractor

http://i893.photobucket.com/albums/ac132/dimieken1000/media_xll_3_zpsxoflgsoh.jpg

Uit het autopsierapport van de lijkschouwer in Los Angeles blijkt dat Playboymodel Katie May in februari stierf nadat ze tijdens een bezoek aan een chiropractor een dodelijke scheur aan een halsslagader had opgelopen.

Showbizzwebsite TMZ kreeg een kopie van de overlijdensakte van May in handen. Daarin wordt beschreven dat het model stierf tengevolge van een gescheurde wervelslagader, die de bloedtoevoer tot haar hersenen afsneed. Het rapport wijst "nekmanipulatie door een chiropractor" aan als oorzaak van het letsel en noemt haar dood een ongeluk.

Katie May - die de bijnaam 'Queen of Snapchat' had - was tijdens een fotoshoot pijnlijk ten val gekomen. De 34-jarige vrouw dacht dat ze een geknelde zenuw had en ging op vrijdag naar een chiropractor in Los Angeles. Op maandag 1 februari kreeg ze een beroerte. Drie dagen later stierf Katie May in het ziekenhuis.

Haar familie is op de hoogte van het autopsierapport, maar heeft nog niet bekendgemaakt of er gerechtelijke stappen tegen de chiropractor ondernomen worden.

Op het moment van haar dood had May ongeveer 2 miljoen volgers op Instagram en een toegewijde fanbase op Snapchat. Het Playboymodel was ook een succesvolle zakenvrouw. De alleenstaande moeder laat een dochtertje na, dat ze vaak een inspiratie voor haar carrière noemde. "Ik werd een beetje een kracht waarmee rekening gehouden moest worden in de zakenwereld," vertelde ze tijdens een interview in januari. "Ik had de meest belangrijke persoon in mijn wereld, mijn dochter, die ik moest trots maken en die me eraan herinnerde waar ik naartoe werkte. Falen was geen optie, haar niet naar de beste school sturen was geen optie, niet de levensstijl kunnen leiden waarvan ik voor ons beide droomde, was geen optie."

20-10-2016 om 00:25 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse Kinepolis helemaal ingepalmd door première van 'De Premier'

Antwerpse Kinepolis helemaal ingepalmd door première van 'De Premier'

http://i893.photobucket.com/albums/ac132/dimieken1000/media_xll_2_zpsvb6y9gcn.jpg

In Antwerpen is 'De Premier', de nieuwste film van regisseur Erik Van Looy, in première gegaan. Aangezien de film uitzonderlijk in alle 24 zalen van Kinepolis Antwerpen vertoond wordt, gaat het om de grootste première ooit in ons land. Van Looy en de cast met onder meer Koen De Bouw, Tine Reymer, Charlotte Vandermeersch en de Britse Saskia Reeves werden vooraf feestelijk ontvangen op een enorme "rode loper" - een rode doek van 270 vierkante meter - met op de achtergrond een 20 meter lange logowall.

In 'De Premier' wordt de Belgische eerste minister (een rol van De Bouw) ontvoerd, uren voor hij de president van de Verenigde Staten (Reeves) zal ontmoeten. Hij krijgt van zijn kidnappers te horen dat hij de president moet ombrengen, anders worden zijn vrouw en kinderen vermoord. De premier zal dan ook moeten kiezen tussen zijn publieke plicht en zijn gezin.

De thriller duurt iets minder dan twee uur en is voor Erik Van Looy de opvolger van het erg succesvolle 'Loft' en diens minder gesmaakte Amerikaanse remake. Van Looy werkte er naar eigen zeggen acht jaar lang aan en omschrijft het resultaat als een "spannende, emotionele rollercoaster die geen minuut stilvalt".

Aangezien het hele Antwerpse Kinepoliscomplex in het teken van 'De Premier' staat en uitverkocht is, zullen bijna 10.000 gelukkigen de film meteen tijdens de premièreavond kunnen zien. Pas volgende week woensdag komt 'De Premier' effectief in roulatie.

20-10-2016 om 00:20 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19-jarige Olga Leyers geeft meteen haar visitekaartje af: de rest is gewaarschuwd

19-jarige Olga Leyers geeft meteen haar visitekaartje af: de rest is gewaarschuwd

http://i893.photobucket.com/albums/ac132/dimieken1000/media_xll_1_zpsjq8z9cm2.jpg

Na twee softe afleveringen van 'De Slimste Mens ter Wereld', evenveel keer met de vingers in de neus gewonnen door supernerd Jonas Geirnaert, schakelde 'De Slimste Mens' tijdens aflevering drie plots een paar versnellingen hoger. Met Grote Dank aan Olga Leyers, de allerjongste kandidate uit de geschiedenis van deze Van Looy-quiz.

Neen, de jongste Leyers-telg won niet. Dat deed dus alweer Jonas. Maar juffrouw Leyers zat daar met zoveel maturiteit, met zoveel 'ik zal hier de heleboel eens een poepje laten ruiken', maar speelde verdomd ook sterk, goed, attent, snel en hard, dat de concurrentie hierbij meteen gewaarschuwd is.

Ze stelde zich bij aanvang ook meteen duidelijk op: "Olga, 19 jaar, 2de jaar rechten, drie buizen, maar door in tweede zit. Voila, en gij nu?!" Rik Verheye wist een uurtje later al hoe laat het was. Kansloos weggespeeld in de finale, nadat Olga zich als een ervaren rot meteen op het juiste moment onder de score van haar tegenstander liet zakken.

Jonas Geirnaert wist de meubels nog te redden met een derde overwinning op rij. Maar hoe lang nog houdt hij stand tegen deze knappe, intelligente furie? Olga zelf laat er geen twijfel over bestaan: "Ik ben heel irritant als ik deelneem aan spelletjes." En dan nog een uniek moment in de derde aflevering: jurylid Jeroom die na een eigen grapje licht moet lachen. Echt waar, lichtjes gelachen...

20-10-2016 om 00:17 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
18-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Was reclame altijd maar zo leuk als dit heerlijk reclameblok met grapjas Jeroen Meus

Was reclame altijd maar zo leuk als dit heerlijk reclameblok met grapjas Jeroen Meus

http://oi63.tinypic.com/2191gnp.jpg

Dat Jeroen Meus niet alleen over kooktalent maar ook over een grote moppentrommel beschikt, weten de trouwe kijkers van 'Dagelijkste Kost' heel goed. Maar met deze grappige kleine stunt doet de bekende tv-kok ongetwijfeld toch wel echt heel veel mondhoeken de lucht in vliegen. Want wat als hij gewoon even zelf een reclameblok tussen 'Dagelijkste Kost' zou maken? Dan krijg je dit smakelijk resultaat.

18-10-2016 om 20:10 geschreven door artist lover


» Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Zet het erop en kap binnen': wijnglas van Courteney Cox in Cougar Town nu ook te koop

'Zet het erop en kap binnen': wijnglas van Courteney Cox in Cougar Town nu ook te koop

http://oi67.tinypic.com/e6rbt0.jpg

Het staat helemaal niet deftig als je rechtstreeks uit een wijnfles zou drinken. "Aan de teut", zoals de volksmond zegt. Maar daar biedt Guzzle Buddy (letterlijk: zuipmaatje) een oplossing voor die nu ook te koop wordt aangeboden: een wijnglas dat je perfect aan de mond van de fles kan aansluiten. Of het nu écht eleganter is om zo van de fles te drinken, laten we in het midden. Op Amazon wordt het gadget alvast erg clever bevonden en is het heel populair.

Het idee werd twee jaar geleden al gelanceerd in de komische tv-reeks Cougar Town met Courteney Cox (zie video onderaan), maar je kan het glas recent dus ook aanschaffen op Amazon, wat dan weer op dit moment de sociale media rondgaat. De slogan luidt: plug it and chug it. Iets als: "zet het erop en kap binnen".

We hadden al wel een wijnglas in de vorm van een wijnfles op de markt. Maar in zo'n glas uit één stuk moet je natuurlijk nog eerst de wijn uit een fles wijn van de winkel kiepen. Guzzle Buddy draaide dit om en kwam op de proppen met een glas dat je als een soort stop kan aansluiten op de flessenhals. Zo kan je drinken uit het glas én uit de fles tegelijkertijd, zonder morsen. Sommigen vinden het ook een voordeel dat je er minder snoodaards zullen komen zeuren voor een lekje uit jouw persoonlijke fles.

Op Amazon vind je het speciale wijnglas voor zo'n 26 euro. Wie weet zien de kerstfeestjes er ook in onze contreien straks wel helemaal anders uit...

18-10-2016 om 20:07 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chuck Berry is 90 jaar: "De definitie van rock-'n-roll"

Chuck Berry is 90 jaar: "De definitie van rock-'n-roll"

http://oi68.tinypic.com/ermqf7.jpg

Vorige week stonden The Rolling Stones, Bob Dylan, Neil Young en Paul McCartney als dé grootheden van de rockmuziek op het podium van Desert Trip in Californië. Al die bejaarde rockaristocraten zijn schatplichtig aan één man: Chuck Berry, de uitvinder van de 'duck walk' en peetvader van de rock-'n-roll die vandaag in relatieve stilte 90 jaar wordt. Daniel Gardin, de Waalse concertpromotor en de man achter oldies-but-goodies shows als Diamond Awards en Golden Years, haalde Chuck Berry in 1992 naar het Antwerpse Sportpaleis: "Chuck Berry heeft de beste rock-'n-rollnummers geschreven, maar is de slechtste muzikant om ze te spelen. Hij rammelde toen zwaar met mijn voeten, maar dat was zijn manier om zijn gram te halen op alle blanken die hem ooit belazerd hadden. Achteraf hebben we samen veel plezier gehad", vertelt Gardin. Hulde aan de man die met onsterfelijke hits als 'Roll Over Beethoven', 'Johnny B. Goode', 'Maybellene' en 'Sweet Little Sixteen' opeenvolgende generaties rockartiesten inspireerde.

Tijdens zijn concert op Desert Trip feliciteerde Paul McCartney zijn mentor Chuck Berry al op voorhand met zijn verjaardag. Steven Van Zandt, gitarist in Bruce Springsteens E Street Band, noemt Berry op Twitter een genie. En uitgerekend op zijn 90ste verjaardag kondigt Chuck Berry een nieuw album aan. Zijn 18de studioplaat komt volgend jaar uit, zijn recentste was 'Rock It' uit 1979. Zijn nieuwe album draagt hij op aan zijn vrouw Themetta 'Toddy' Suggs, met wie hij al 68 jaar de duck walk doet. Berry laat verstaan dat het ook zijn laatste plaat wordt.

Historische ontmoeting
Vandaag is het ook precies 55 jaar geleden dat de toen 18-jarige Mick Jagger in 1961 zijn lagereschoolmaatje Keith Richards, dan 17, tegen het lijf liep op perron 2 van het station van Dartford. De twee raakten aan de praat, hun eerste gespreksonderwerp was de plaat van Chuck Berry die Richards - dus op Chuck Berry's 35ste verjaardag - onder zijn arm had. Wat uit die ontmoeting voortvloeide, is rockgeschiedenis.

Sportpaleis Antwerpen
Daniel Gardin stelde in 1992 niet zonder slag of stoot een droomaffiche samen voor liefhebbers van prille rock-'n-roll: Jerry Lee Lewis, Little Richard en Chuck Berry in het Antwerpse Sportpaleis. Ondergetekende was present.

Gardin: "Chuck Berry is geen kwaaie mens, maar ook geen gemakkelijke om mee te werken. Ik herinner me dat ik afspraak had met hem in het Hyde Park Hilton hotel in Londen. Op het afgesproken uur krijg ik van de receptionist te horen dat meneer Berry vertrokken iss. Hij had een boodschap voor me achtergelaten, dat hij naar een ander hotel was verhuisd. Ik daar naartoe, maar ook in dat hotel was hij al uitgecheckt. Opnieuw een briefje voor mij van Chuck Berry met het adres van zijn nieuwe hotel. Daar aangekomen zie ik niemand op de plek van afspraak. In een hoek van de lobby zie ik een lange zwarte man met een te korte broek, ik dacht dat hij in het hotel werkte. Plots herken ik Chuck Berry".

20 dollar hotelkosten
"Hij nodigt me uit op zijn kamer, ik had nog nooit zo'n grote suite gezien. 'Daniel, can you imagine they put me in this shitty room?', was het eerste wat hij zei. Enfin, we komen tot een akkoord en ik ga op zoek naar een geschikte kamer in Antwerpen. Via een kennis kan ik de koninklijke suite in het Warwick Hotel boeken, de mooiste hotelkamer van heel Antwerpen. 'Piece of shit, I'm not staying here', was Berry's reactie. Bij een koffie komen we toch tot een deal: hij stelt als voorwaarde dat ik alle onkosten vergoed. Ik in paniek, maar de manager van het hotel stelt me gerust: "We laten de telefoon in panne gaan als hij een bepaald bedrag overschrijdt, en ook op de room service zetten we een limiet". Ik gerustgesteld. Uiteindelijk heeft hij voor 20 dollar kosten gemaakt in die kamer".

"De dag van de show stond hij me 's ochtends aan de achterdeur van het Sportpaleis op te wachten. Hij had zelf een contract met de hand geschreven en eiste meteen zijn geld. Cash. Hetzelfde maakte ik trouwens mee met Little Richard. Dat was een manier van die zwarte artiesten om zich in te dekken, die waren in hun beginjaren al genoeg gerold door blanken. Vlak voor Chuck Berry op het podium moest, kwamen de ingehuurde Engelse muzikanten naar me toe: "Meneer Berry wil ons niet betalen, dus wij spelen niet". Het ging toen om slechts 150 pond per muzikant, ik heb die dan maar betaald".

"Weet je, om het concert aan te kondigen had ik een foto van Berry nodig. Die haalde ik uit een Brits magazine uit 1972, toen hij in Wembley had gespeeld op uitnodiging van Mick Jagger. Wel, die avond in Antwerpen droeg hij op het podium, twintig jaar later, hetzelfde hemd en dezelfde broek als op die foto".

Gigantisch fortuin
De Britse regisseur Taylor Hackford, de echtgenoot van actrice Helen Mirren, nam 30 jaar geleden voor Berry's 60ste verjaardag  twee concerten van Chuck Berry op voor zijn documentaire 'Chuck Berry: Hail! Hail! Rock 'n' Roll'. Niemand minder dan Keith Richards organiseerde de concerten in Berry's geboortestad Saint Louis.

"Chuck Berry liet zich belazeren met zijn eerste hit, 'Maybellene'. Maar hij leerde snel. 'De eerste keer dat je me kloot, is het jouw schuld, de tweede keer is het mijn schuld', dat is zijn filosofie. Hij heeft zich nooit meer laten rollen, hij heeft een gigantisch fortuin vergaard", zegt Hackford in USA Today.

"Chuck is een donkere man, en ik heb het niet over zijn huidskleur. Hij heeft een donkere persoonlijkheid. Hij kan grappig zijn en iedereen aansporen om de hele nacht feest te vieren. Maar Chuck was geen grote drinker en nam al helemaal geen drugs. Hij gebruikte al zijn energie om geld te verdienen, seks te hebben en op te treden. Hij is een zeer seksuele mens. Hij is gevaarlijk. Net daarom is hij de definitie van rock-'n-roll".

Gardin knikt instemmend: "Ja, hij heeft miljoenen verdiend, maar zonder The Stones of The Beatles was hij nooit bekend geweest".

Nobelprijs?
De Stones hebben als het ware hun prilste ontstaan aan Chuck Berry te danken, The Beatles scoorden hits met Berry-songs als 'Roll Over Beethoven', 'Sweet Little Sixteen' en 'Rock and Roll Music'. Paul McCartney noemde Chuck Berry - Kristien Hemmerechts en Dimitri Verhulst halen nu hun hakbijlen boven - "een van de grootste dichters die Amerika ooit heeft voortgebracht".

Bob Dylan, zanger en Nobelprijswinnaar Literatuur, was helemaal weg van Chuck Berry. Voor zijn eerste rockhit, 'Subterranean Homesick Blues', liet Dylan zich inspireren op Berry's 'Too Much Monkey Business'.

"Ik heb elke riedel die hij ooit speelde gejat", bekende Keith Richards toen Berry in 1986 in de Rock 'N' Roll Hall of Fame werd opgenomen.

Op de vuist met Jerry Lee Lewis
Hackford interviewde naast Berry ook de andere rockpioniers: Little Richard, Jerry Lee Lewis, Everly Brothers, Roy Orbison, Bo Diddley en Elvis Presley's producer Sam Phillips. "Allemaal haalden ze spontaan Chuck Berry aan als invloed. Zelfs Jerry Lee Lewis, die in de jaren '50 samen met Berry toerde en van Chuck een enorme rammeling kreeg omdat hij een racistische opmerking had gemaakt, erkent Berry als de beste artiest van zijn generatie".

Misprijzende blik
Die avond in 1992 stond Chuck Berry in het publiek naar het optreden van Jerry Lee Lewis te kijken. Naast hem, een boomlange vent van wel twee meter, voelde ik me ook letterlijk klein. Toen ik hem vroeg of hij na zijn show nog een stapje zou zetten in Antwerpen, haalde hij zijn neus op en knikte hij van neen. 'No particular place to go?', grapte ik nog met één van zijn hits. Waarop ik ten antwoord een misprijzende blik kreeg, compleet met meewarig rollende ogen. Een blik waar ik tot vandaag van geniet. Happy Birthday, Mister Rock and Roll!

18-10-2016 om 20:03 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kop is eraf: "Kom op met dat kutspel"

De kop is eraf: "Kom op met dat kutspel"

http://oi66.tinypic.com/2zr2mur.jpg

Een uurtje comedy op VIER. Da's altijd lekker meegenomen. Ook al heet het programma 'De Slimste Mens ter Wereld', bij de start nog een min of meer harde quiz. Van een spannende strijd was er tijdens de openingsaflevering van het veertiende seizoen van de quiz van Erik Van Looy geen sprake. Het ontbrak immers aan de nodige kandidaten met een 'die hard-winnaarsmentaliteit' om die strijd aan te poken. Nederlander Gordon bleek vooral een 'fantastisch personage', zoals hij aan het einde van de tv-quiz door de presentator werd uitgewuifd. Maar vooral niks meer dan dat personage. Gordon wist amper hoe 'De Slimste Mens' in elkaar stak, laat staan dat hij ambitie had om een avondje 'Slimste Mens' te wezen. Gouden Kim Gevaert deed dan weer wel haar verdomde uiterste best, maar het bleek net niet genoeg om Jonas Geirnaert, nerd en Kabouter Wesley in één persoontje, te kloppen.

De sfeer  in de tv-studio zat wel meteen goed. Alsof we vorige week de finale hadden beleefd en het nieuwe seizoen daar naadloos op aansloot. Nu nog een quiz én spanning, en we zijn écht vertrokken.

18-10-2016 om 19:56 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karen Damen kampte met huwelijksblues

Karen Damen kampte met huwelijksblues

http://oi63.tinypic.com/30muas6.jpg

Karen Damen (41) en Antony Van der Wee zijn een maand getrouwd. Hun sprookjesbruiloft op Ibiza was nog straffer dan ze hadden gehoopt. Maar na het trouwfeest volgde een moeilijke periode. Nu die vervelende 'post wedding blues' achter de rug is, kan de ex-K3-zangeres ten volle genieten van haar wittebroodsweken, schrijft Dag Allemaal.

Drie dagen. Zo lang duurden de bruiloftsfestiviteiten. "Ik liep op wolkjes, iedereen was zo lief en attent. 't Was nog straffer en intenser dan Antony en ik hadden gehoopt", vertelt Damen. "Ik heb van de eerste tot de laatste seconde genoten. Van de gelukwensen, de verrassingen, de tonnen liefde. En nadien leefde ik nog enkele dagen verder in die zalige roes. Maar daarna werd ik wel overvallen door post wedding blues."

"Dat vervelende gevoel van: 'Ik heb me maanden op die ene belangrijke dag gericht en nu 't voorbij is, heb ik niks meer om naar uit te kijken...'", legt ze uit. "Alsof ik in een zwart gat viel. Gelukkig zijn die blues nu voorbij, want ik heb wel degelijk nog wilde plannen zat. Ik heb nu andere doelen en wil echt genieten van onze wittebroodsweken."

18-10-2016 om 19:52 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
17-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indringer bij topmodel Miranda Kerr neergeschoten

Indringer bij topmodel Miranda Kerr neergeschoten

http://oi67.tinypic.com/vxnas3.jpg

Heftige taferelen bij de woning van topmodel Miranda Kerr in het Californische Malibu. Een beveiliger werd in zijn oog gestoken door een indringer, die vervolgens is neergeschoten. Dat meldt TMZ. Kerr raakte bekend als Victoria's Secret-model en is de ex-vrouw van acteur Orlando Bloom.

De beveiliger confronteerde een man die over het hek om Miranda's villa heen probeerde te klimmen. Hierop stak de indringer hem in zijn oog. De bewaker schoot de man toen neer. Hij raakte hem meerdere keren, onder meer in zijn hoofd.

Beide mannen werden door een traumahelikopter naar het ziekenhuis gevlogen. De situatie van de bewaker zou stabiel zijn. De indringer ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. Kerr was op het moment van het incident niet thuis.

17-10-2016 om 10:29 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Televisie in de zaak? Dat is binnenkort extra betalen

Televisie in de zaak? Dat is binnenkort extra betalen

http://oi68.tinypic.com/20t57j8.jpg

Onder meer hotels of fitnesszaken die televisies hebben geplaatst voor hun klanten, mogen zich opmaken voor een extra factuur. Een uitspraak van het Grondwettelijk Hof maakt de weg vrij voor de inning van een zogenaamde billijke vergoeding om tv-uitzendingen in de publieke ruimte te tonen.

De vennootschap PlayRight, die rechten int voor acteurs en muzikanten, reageert zeer tevreden op een uitspraak van het Grondwettelijk Hof van donderdag in een lang aanslepende discussie. In 2014 voerde de wetgever de billijke vergoeding voor tv-uitzendingen in, maar de wet werd door juridische twisten nog niet uitgevoerd. De productiehuizen waren immers naar de rechter gestapt om de nieuwe regels te laten vernietigen.

Ten eerste hadden ze een probleem met de ingevoerde billijke vergoeding voor tv-uitzendingen. De producenten vreesden onder meer dat ze hun vrijheid om programma's in exclusiviteit te verkopen, zouden verliezen. De ministerraad maakte via een tussenkomst in de procedure voor het Grondwettelijk Hof duidelijk dat dit niet het geval zou zijn en het Hof verwierp de vraag tot nietigverklaring.

Nog veel vragen
Daardoor kan de billijke vergoeding nu eindelijk werkelijkheid worden, zegt Ioan Kaes van PlayRight. Wie zal moeten betalen en hoeveel, is nog niet duidelijk. "Daarvoor gaan we nu iedereen rond de tafel verzamelen", zegt Kaes. De eerste jaren moeten de uitbaters van een zaak waar een televisie staat, zich volgens hem nog niet aan een factuur verwachten. "We moeten realistisch zijn. Als we de in 2019 kunnen beginnen innen, zouden we al heel blij zijn."

Los van Sabam
Voor muziek wordt al langer een billijke vergoeding geïnd, onder meer via een vast forfait bij de radiozenders en bij handelaars waar de radio aanstaat. De inning levert in België jaarlijks 18 à 20 miljoen euro op, die verdeeld wordt onder muzikanten en producenten. De billijke vergoeding staat overigens los van de vergoeding die Sabam int en naar auteurs, componisten en uitgevers gaat.

Ook de vraag van de producenten om de regels rond de verdeling van de kabelrechten nietig te verklaren, werd verworpen. Concreet is het gevolg daarvan dat PlayRight namens acteurs en muzikanten bij de kabeldistributeurs rechten zal kunnen innen die voordien naar de producenten gingen. "De producenten stortten in de praktijk wel een forfaitair bedrag door, maar acteurs in goed draaiende reeksen leden verlies in dat systeem", zegt Kaes. Nu zal PlayRight hen een groter bedrag kunnen uitbetalen.

17-10-2016 om 10:28 geschreven door artist lover


» Reageer (3)
15-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannelijke celebs met nagellak zijn een hit op Instagram, dit is de reden

Mannelijke celebs met nagellak zijn een hit op Instagram, dit is de reden

http://oi65.tinypic.com/28mcqz6.jpg

Onder meer Zac Efron en Chris Hemsworth werden op Instagram al gespot met een keurig gelakte nagel op de foto, wat je van de stoere acteurs niet meteen zou verwachten. Een plotse opstoot van vrouwelijkheid? Niet echt. De heren willen met deze daad aandacht vragen voor kindermishandeling.

De campagne 'Polished Man' is niet nieuw, en ook vorig jaar verschenen al verschillende mannen met een gelakte nagel op sociale media. Gedurende de maand oktober willen ze op die manier aandacht vragen voor kindermishandeling, 

"Een man met een gelakte nagel betekent dat hij de rug niet keert naar kwestbare mensen," wordt uitgelegd op ThePolishedMan.com. "Je verheft je stem, je laat je nagel zien en zegt daarmee: 'niet met mijn goedkeuring' ". Via de website van de organisatie kan je donaties doen, die rechtstreeks gaan naar organisaties die zich inzetten tegen kindermishandeling. Of je kan je steun betuigen door zelf met een gelakte nagel op Instagram te gaan staan

15-10-2016 om 21:08 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sorry voor Alles' krijgt tweede seizoen

'Sorry voor Alles' krijgt tweede seizoen

http://oi63.tinypic.com/4jvm9w.jpg

Presentator Adriaan Van den Hoof mag zich klaar maken voor een tweede seizoen van 'Sorry voor Alles', dat meldt Het Nieuwsblad. Fans van het verborgen camera-programma zullen wel nog even moeten wachten op het vervolg.

In 'Sorry voor Alles' krijg je elke zondagavond op Eén te zien hoe een nietsvermoedend Vlaming gedurende een maand het slachtoffer is van allerlei complotten. Verborgen camera's leggen vast hoe het leven van de persoon helemaal op zijn kop wordt gezet.

Vanaf de eerste aflevering was het programma een schot in de roos. Het eerste seizoen was makkelijk te maken, omdat niemand iets van het programma wist konden de makers de slachtoffers makkelijk in de luren leggen met het excuus van een onbestaand spelprogramma. Maar nu 'Sorry voor alles' zo bekend is, zal iedereen extra op zijn hoede zijn. Het is nog niet duidelijk wanneer het tweede seizoen op de buis zal verschijnen.

15-10-2016 om 21:00 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Robbie Williams: "Ja, ik ben naar de plastische chirurg geweest"

Robbie Williams: "Ja, ik ben naar de plastische chirurg geweest"

http://oi64.tinypic.com/xnclmd.jpg

De Britse zanger Robbie Williams bekent dat hij een aantal cosmetische ingrepen heeft laten doen. De 42-jarige zanger heeft opgebiecht dat hij botox gebruikt en ook plastische chirurgie onderging aan zijn kin in een poging de tand des tijds te stoppen.

''Ja ik heb fillers gebruikt en wat botox en ik heb wat laten doen aan mijn kin'', bekent Robbie aan de Britse krant Daily Mail. ''Ik kan nauwelijks mijn voorhoofd nog bewegen." De krant sprak Robbie Williams nadat hij de prijs Music Icon had opgehaald.

Het artikel in de krant gaat gepaard met een foto waarbij precies wordt uitgelegd welke cosmetische ingrepen Robbie Williams onderging. Kraaienpootjes bij zijn ogen liet hij opspuiten met botox, net als de rimpels in zijn voorhoofd. Zijn huid op zijn wangen en kin liet hij laseren. Voor de lijnen tussen zijn neus en mond koos hij voor fillers.

De Britse huidarts Ross Perry zegt dat hij steeds meer bekende mannen in zijn kliniek langskomen voor esthetische ingrepen.

15-10-2016 om 20:57 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
14-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Máxima in zes maanden tien kilo afgevallen"

"Máxima in zes maanden tien kilo afgevallen"

http://oi65.tinypic.com/rbi8ia.jpg

Voor de Argentijnse pers is het duidelijk: Máxima is de laatste maanden sterk afgevallen. Wel tien kilo, meldt een van de plaatselijke roddelbladen. De Nederlandse koningin is momenteel op werkbezoek in haar geboorteland, en dat is stof voor heel wat media-aandacht.

De Argentijnse weekbladen hadden wel pech. Ze konden in hun edities van deze week maar één dag meenemen van het bezoek van Máxima Zorreguieta, zoals koningin Máxima in haar geboorteland meestal wordt genoemd. Maar die ene dag was voor glossyblad Caras al genoeg om uit te pakken met maar liefst elf pagina's én een cover over het werkbezoek van de koningin, haar eerste officiële optreden in Argentinië sinds ze koningin is.

Concurrent Hola deed het in de Argentijnse editie wat rustiger aan: maar vijf pagina's. Ook hier werd alle ruimte gegeven aan het 'ontleden' van de kleding van de koningin, die eerder deze week door haar functie als VN-afgezant drie dagen in Buenos Aires was. Een armband met drie A's - voor de drie dochters - werd in beeld gebracht, en bij modespecialisten werd achterhaald dat de Louboutinschoenen 3.000 dollar kostten en de jurk van Givenchy 2.480 dollar.

Weegschaal
"Máxima gebruikte de ruimte die het protocol haar bood om heel elegant en modern voor de dag te komen", meende Caras. "Ze groette de wachtende fotografen met de haar kenmerkende enorme glimlach, die haar tot een van de charismatische leden van de Europese koningshuizen heeft gemaakt", observeerde Hola.

Caras heeft de koningin klaarblijkelijk ook op de weegschaal gezet. Het blad wist tenminste te melden dat Máxima dankzij een streng dieet de afgelopen zes maanden precies tien kilo is afgevallen. In de krant Clarín was daarover eerder al geschreven dat het haar er veel beter deed uitzien.

14-10-2016 om 22:54 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Priscilla Presley heeft geen enkel rimpeltje. Hoe oud schat jij haar?

Priscilla Presley heeft geen enkel rimpeltje. Hoe oud schat jij haar?

http://oi65.tinypic.com/20ixvk1.jpg

De voormalige vrouw van rockicoon Elvis Presley is intussen 71 jaar, maar Priscilla Presley ziet er heel wat jaren jonger uit. Het resultaat van plastische chirurgie, opperen heel wat kijkers nu op social media na haar optreden op de Britse tv.

In mei viert Priscilla Presley haar 72e verjaardag. Maar er valt haast geen rimpeltje op haar gezicht te bespeuren. Kijkers suggereren dat ze een bezoekje te veel aan de plastische chirurg heeft gebracht. Sommigen reageren dat ze er ontzettend goed uitziet, anderen menen dat de moeder van Lisa Marie Presley een stapje te ver is gegaan. Oordeel vooral zelf.

14-10-2016 om 22:48 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pamela Anderson pleit voor echte liefde in plaats van porno: "We zeggen niet 'geen seks', we willen betere seks"

Pamela Anderson pleit voor echte liefde in plaats van porno: "We zeggen niet 'geen seks', we willen betere seks"

http://oi66.tinypic.com/2920f8o.jpg

Pamela Anderson heeft vanmorgen tijdens een Britse talkshow gepleit voor een "sensuele revolutie". De 'Baywatch'-actrice voert momenteel een campagne waarin ze mensen oproept om niet meer naar porno te kijken.

In de talkshow 'This Morning' vertelde Anderson vanmorgen dat porno mannen en vrouwen "ongevoelig" maakt en liefde kapotmaakt.

Het pin-upmodel beseft dat ze in een moeilijke positie zit om het probleem aan te kaarten, ze heeft immers zelf vaak voor Playboy geposeerd en op het internet circuleren gelekte sekstapes van de actrice.

"Ik weet dat ik een deel van het probleem ben. Ik zou mezelf waarschijnlijk uit de hele discussie moeten houden omdat ik in Playboy stond en omdat er een tape uit mijn huis gestolen werd die de hele wereld rondging en mensen hebben dingen gezien die ze nooit gezien zouden moeten hebben," verdedigde ze zich.

"Maar ik vond Playboy niet pornografisch," aldus Anderson. "Ik ben een romanticus. Ben je ooit als een pornoster behandeld in bed," vraagt ze aan de presentatrice Ruth Langsford. "Het is helemaal niet tof, gekletst en geslagen worden, uitgescholden, seksspelletjes, bespuwd worden... Dat is seks tegenwoordig."

Toen Langsford haar vroeg of ze dat zelf ervaren had, antwoordde de actrice: "Ja en ik wil dat nooit meer meemaken. Ik denk dat mensen me dat beeld ook opplakken, dat ik wild en gek moet zijn en dan denk ik... god, deze pornoverslaving... Als je als vrouw, levend, ademend in bed ligt en je man zit in de badkamer met de computer, dan is er iets aan de hand."

Co-presentator Eammon Holmes probeerde de sfeer wat te verlichten en zei "ik kan me niet voorstellen dat een echtgenoot van jou in de badkamer op een computer naar porno zit te kijken..." Maar Anderson legde uit dat ze het wel meegemaakt had en naaste vrienden ook.

"We willen een sensuele revolutie, intimiteit in een relatie betekent zoveel betere seks. We zijn niet preuts. We zeggen niet 'geen seks', we hebben het over betere seks," lichtte ze toe.

"Ik ben graag sexy. Elke vraag is graag sexy," vertelt Anderson. "Ik heb aandacht verkeerd geïnterpreteerd als liefde. Er zijn dingen in mij leven waar ik spijt van heb," aldus de actrice. "Ik ben blij dat ik dit perspectief heb. En dat ik een autoriteit ben inzake dit onderwerp."

Anderson had in de studio het gezelschap van rabbijn Shmuley Boteach, een persoonlijke vriend. Die beklemtoonde dat ze onder geen beding porno wilden verbieden. "Integendeel. We willen een sensuele revolutie die een erotische band tussen man en vrouwen intenser maakt, zeker in het huwelijk."

14-10-2016 om 22:44 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na 17 jaar K3: Karen gaat solo

Na 17 jaar K3: Karen gaat solo

http://oi63.tinypic.com/14iedz4.jpg

Karen Damen (41) start een nieuw muzikaal hoofdstuk. In het voorjaar trekt de zangeres naar de studio om er - na 17 jaar K3 - een eerste solo-album in te blikken. "De plannen zijn concreet, maar of ik in het Engels, Frans of Antwerps zal zingen, dat weet ik nog niet. Misschien gebruiken we de opnames van het hele proces ooit wel voor televisie."

Gisteren was ze nog een enthousiaste toeschouwer bij de album-release van Morse, de nieuwe Vlaamse band met haar echtgenoot Antony Van der Wee achter de drums. Maar ook in het hoofd van Karen Damen borrelt weer muziek. De niet meer zo roodharige zangeres wil na 17 jaar keurslijf bij K3 een totaal nieuwe richting uit. "Als ik mensen over mijn plannen vertel, denken ze meteen: 'Karen, dat is een rockchick. Het zal wel iets zoals Anouk worden'. Maar dat is niet zo en mijn stem leent zich daar niet toe.

Het was haar eigen huwelijkslied dat haar aan het denken zette. "Na K3 heb ik bewust een paar maanden niets gezongen, maar toen ik in de studio stond om het lied voor ons trouwfeest op Ibiza in te zingen, besefte ik weer hoe graag ik het eigenlijk wel deed. Ik heb altijd de droom gekoesterd om na K3 met muziek verder te gaan, maar ik had een duwtje nodig. Nu alles openbaar is, kan ik niet meer terug.

14-10-2016 om 22:39 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jani wil stoppen met 'Zo Man Zo Vrouw'

Jani wil stoppen met 'Zo Man Zo Vrouw'

http://oi64.tinypic.com/2e50177.jpg

Zowat 300.000 mensen schuiven iedere woensdag aan voor een nieuwe aflevering van 'Zo Man Zo Vrouw'. Een erg succesvol programma dus, maar toch zou het wel eens het laatste seizoen kunnen zijn. Jani denkt er immers over om te stoppen.

Na al die jaren heeft Jani nog steeds stress als er een nieuw seizoen gelanceerd wordt. "En met de jaren lijkt dat erger te worden, omdat je al zo lang dat succes mag ervaren en weet dat er ooit een dag komt dat het voorbij zal zijn. Ik ben er zeker van dat ik nog even voort kan, maar het is wel belangrijk om te weten wanneer je moet stoppen met een succesvolle reeks", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

En dat punt zou wel eens dichterbij kunnen zijn dan we denken. Jani denkt er immers over om na het volgende seizoen te stoppen met Zo Man Zo Vrouw. "Ik ben zowat de enige die er zo over denkt. Zelfs mijn crew wil doorgaan omdat het zo'n leuk programma is om te maken. Ik ook hoor, maar ik wil liever zelf beslissen wanneer het stopt."

Maar zijn fans hoeven niet meteen te wanhopen. Er komt dus nog een volgend seizoen, Jani filmt momenteel ook een vervolg op Jani Gaat én de Jani Academy - zijn stylingschool - gaat binnenkort van start. "Ik wil het merk Jani voort uitbouwen", klinkt het. "Ik ben realistisch. Nú dragen mensen me op handen, maar dat heb ik ook al gezien bij collega's die nu vergeten zijn."

14-10-2016 om 22:36 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom Bob Dylan de Nobelprijs verdient

Waarom Bob Dylan de Nobelprijs verdient

http://oi68.tinypic.com/1fbbr.jpg

Een kleine verrassing vanmiddag, toen bekend werd dat singer-songwriter Bob Dylan de Nobelprijs voor literatuur had weggekaapt. Menig liefhebber der letteren zal ongetwijfeld de wenkbrauwen gefronst hebben, maar verdient Bob Dylan de prijs misschien toch, een beetje? "Als dichter niet, als liedjesschrijver wél", stelde Geoffrey Himes van Paste Magazine eind vorige maand als voorbeschouwing.

Dylan versloeg kleppers als Haruki Murakami en Philip Roth. Het is lastig dier werk te vergelijken met dat van de Amerikaanse bard die al sinds begin jaren 60 liedjes schrijft. Volgens Himes ontbreekt het Dylan aan verfijning om een grote dichter te zijn en blijven zijn teksten niet voldoende overeind op zichzelf. Maar... daar zijn ze ook niet voor gemaakt. Het zijn LIEDJESteksten, bedoeld om gespeeld te worden voor een publiek. "Het is even oneerlijk om Dylans verzen te beoordelen als poëzie, dan om Gabriel Garcia Marquez' proza te beoordelen als geschiedschrijving", schrijft Himes. En dus zegt de journalist toch volmondig 'ja' op de vraag of Dylan een terechte Nobelprijswinnaar is.

Zoals Himes scenarioschrijvers voor film en televisie niet zou uitsluiten, zo wil hij ook singer song-writers niet uitsluiten. In het verleden sleepten ook toneelschrijvers als Harold Pinter, Samuel Beckett en Eugene O'Neill de Nobelprijs voor literatuur in de wacht. Zij hangen voor de volledige ontbolstering van de kwaliteit van hun teksten evenzeer in grote mate af van de acteurs die hun stukken spelen voor een publiek. Bij Dylan is het net zo: zijn teksten komen pas helemaal tot hun recht als ze op muziek gezet zijn en ten gehore gebracht worden.

De volgende vraag is dan: is Dylan dan in zijn categorie de allerbeste? Hij komt alleszins dicht in de buurt. Zijn oeuvre is over de totaliteit genomen toch net iets indrukwekkender dan dat van collega's als, pakweg, Chuck Berry, Randy Newman, Joni Mitchell, Leonard Cohen, Patti Smith en Bruce Springsteen. Bob Dylan heeft écht wel pareltjes geschreven voor zijn songs. Volgens Himes heeft Dylan "diepere dieptepunten, maar ook hogere hoogtepunten dan Pinter" op zijn palmares staan. Hij verwijst in de eerste plaats naar Dylans album, Live 1966. Dylan bestrijkt bovendien een breed palet: 'Desolation Row', 'I Shall Be Released', 'I Threw It All Away', 'The Lonesome Death of Hattie Carroll', 'One Too Many Mornings', 'Cold Irons Bound', 'Masters of War', 'Tangled Up in Blue' en 'Roll on John' zijn allemaal erg verschillende liedjes.

Een ander argument is dat Dylan een enorme invloed op collega's heeft uitgeoefend, net als dat ook het geval is voor prozaschrijver Gabriel Garcia Marquez en dichter T.S. Eliot. Samengevat: laten we niet wakker liggen van deze nieuwste Nobelprijswinnaar literatuur: Bob Dylan heeft hem niet gestolen.

14-10-2016 om 01:24 geschreven door artist lover


» Reageer (2)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 08-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!