Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

22-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechterik spelen in een film, daar droom ik nog van

"Slechterik spelen in een film, daar droom ik nog van"

http://oi67.tinypic.com/o5qirs.jpg

Hij was 2,5 toen hij, met hoedje, een volledig versje kon opzeggen, geleerd van een zuster uit de opvang die toen al een artiest in hem zag. Vandaag staat hij nog steeds met veel bravoure op de planken. Koen Crucke heeft àlles gedaan, van opera tot kindershow, op tv, op de radio, in het theater en live. "Alleen een aty-psiche filmrol, daar droom ik nog van", zegt hij.

Nu zondag viert Koen Crucke, die 65 wordt in februari, zijn 50 jaar carrière in de Gentse Bijloke. En dat doet hij niet alleen. Een hele resem van artiesten waar hij ooit mee samenwerkte staat mee op de planken, van Wendy Van Wanten tot Dirk Brossé, Jean Blaute en Miguel Wiels. Gert Verhulst praat de boel aan elkaar en zingt zelfs een duet met Koen. "Ja, ik ben een geluksvogel", zegt Crucke onomwonden. "Ik heb alles mogen doen in mijn carrière. En ik ben eigenlijk van het ene in het andere gerold."

Koen is op en top Gentenaar. Hij woonde met zijn ouders zowat overal in en net buiten de stad, en ging naar verschillende scholen. Dat hij artiest zou worden, dat wist hij al lang. "Zuster Gebriël van de Visitatie die mij soms opving had het al gezegd. Ik was 2,5, en ze had mij een gedicht van 12 strofen aangeleerd, compleet met een hoedje en een rood-wit sjaaltje."

Kappersschool

Maar artiest, dat vond Koens moeder geen beroep. Dus stuurde ze hem naar de kappersschool, want zijn peter was ook kapper. "Die opleiding heb ik niet afgemaakt", grijnst Koen. Ik maakte mijn eerste plaat op mijn 14 jaar. En in de weekends had ik veel tijd om overal op te treden. Ik wilde chansonnier worden, zoals Edith Piaf. Maar het draaide anders uit. Ik ging conservatorium volgen en belandde in de opera."

"Opera, dat heb ik altijd heel graag gedaan. Uiteindelijk heb ik daar 20 jaar gewerkt. Toen de opera in 1988 stopte, was dat echt wel een groot verlies. Het was de moeilijkste periode uit mijn carrière, omdat ik het zo hard miste. Via Romain De Coninck en Leo Martin ben ik dan bij de televisie beland. Ik kreeg er mijn eigen show, 'Tijd voor Koen', mocht in panels zitten van onder meer Zeg eens Euh. Ik kreeg een show op de radio. Ik kreeg een rol in de film Koko Flanel, met Urbanus. En zo bleef het maar gaan. Gert Verhulst contacteerde mij voor Samson. Dat doe ik nu ook al 26 jaar, en nog steeds met heel veel plezier. Binnenkort komen de kerstshows er weer aan, ik kijk er nu al naar uit. Als Samson ooit stopt, zal dat ook iets zijn waarvan ik veel verdriet zal hebben. Uiteindelijk hebben we daar al zowat 1.000 afleveringen van opgenomen", zegt Koen.

Nog 20 jaar doorgaan

"Ik heb dus werkelijk alles gedaan. Ik heb zelfs in de politiek gezeten in Gent, en ik heb boeken geschreven. Alleen een atypische rol in een film, zo eens de slechterik spelen of zo, dat zou ik nog wel graag doen. Maar ik heb nog tijd. Ik ben van plan om nog zeker 20 jaar door te gaan, als mijn gezondheid het toelaat. Maar voorlopig ziet het er weer goed uit. Ik heb al een paar wisselstukken, zoals een nieuwe heup, en mijn gal is er uit. Maar ik kreeg anderhalf jaar terug nog eens ferm onder mijn voeten van mijn cardioloog, dat ik rap zou sterven als ik niet vermagerde. Ik ben sindsdien weer 46 kilo afgevallen. Mijn man Jan kookt voor mij, supergezond met veel groeten en vis. Hij ziet er streng op toe dat ik niet weer ga verdikken."

Koen geeft het onomwonden toe: Jan verliezen is zijn grootste schrik. "Jan is 4 jaar ouder en heeft ook al gezondheidsproblemen gehad, maar het gaat gelukkig weer goed met hem. Hij is mijn alles. Hij heeft mij gevormd tot wie ik nu ben. Wij zijn al 47 jaar samen, en al 13 jaar getrouwd. Zodra het homohuwelijk werd toegelaten, heeft Jan mij ten huwelijk gevraagd. We zijn dan stiekem getrouwd, bij Chantal Claeys zaliger. We wilden geen show. Al is het daarna rap uitgelekt natuurlijk."

Jan en Koen verhuisden 6 jaar geleden naar De Haan. "Ik leidde daar toen iemand op, en zat meer ginder dan thuis in Mariakerke. Jan zei: zouden we niet beter meteen naar daar verhuizen? En dat hebben we gedaan. De Haan heeft de gezondste lucht van België. Het is een prachtig dorp, met een leuke sfeer", vertelt Koen.

Gemis

"Maar ik geef toe: ik mis Gent. Ik mis de Gentenaars, kuieren langs de Graslei, wafels bij Max, eten in den Bridge. Dus zijn we hier nog veel. Als we bijvoorbeeld goesting hebben om 'te gaan Turken', dan komen we naar de Sleepstraat. Een Turks restaurant, dat kennen ze zelfs niet in De Haan. En de Gentse Feesten, daar kijk ik ook altijd naar uit. Ik herinner mij nog de Feesten toen er 20 man rondliep. Er was niks te doen. Tot Walter De Buck en zijn bende de boel nieuw leven inbliezen bij Sint Jacobs."

Koen Crucke - magerder dan ooit - staat dus nog steeds op scherp. "Afscheid nemen ga ik nooit doen. Want ik ken dat. Ik zie iedereen afscheidstournees en -concerten geven, en dan komen ze daarna toch weer terug. Dat is ook logisch. Een artiest valt dood op scène. Al ben ik dat voorlopig dus niet van plan. Maar zelfs dat is al geregeld, mijn graf op Campo Santo is gereserveerd. Want ik woon graag in De Haan, ik wil misschien zelfs daar sterven, maar mijn laatste rustplaats wil ik in Gent, in mijn stad."

Koen Crucke 50 jaar op de planken, zondag 23 oktober om 15 uur in de Bijloke-concertzaal. Nog enkele plaatsen vrij, info en tickets op 09/395.91.91

22-10-2016 om 13:11 geschreven door artist lover


» Reageer (3)
21-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 en Olga Leyers raast door 'Slimste Mens': "Extra straf, want quizzen kan je best tussen 30 & 40"

19 en Olga Leyers raast door 'Slimste Mens': "Extra straf, want quizzen kan je best tussen 30 & 40"

http://oi66.tinypic.com/f36znm.jpg

Amper 19 is ze, en Olga Leyers ráást door 'De Slimste Mens'. De jongste kandidate ooit speelde gisteren vlotjes Tomas De Soete en Jonas Geirnaert - 21 en 15 jaar ouder - van het scherm. "Uitzonderlijk op die leeftijd", zeggen experts. Want wat blijkt: de ideale quizleeftijd ligt tussen de 30 en de 40.

"Wat weet je over Anne Frank?" "Het Achterhuis, dagboek, Joods, Tweede Wereldoorlog, Amsterdam." Amper 5 seconden had dan de jongste telg van het Leyersgeslacht nodig om de vijf trefwoorden te geven. Of nog: "Wie zijn de 5 troonopvolgers van Queen Elisabeth?", vroeg Erik Van Looy in de finale woensdag. Olga antwoordde pijlsnel, hield het hoofd koel, liet haar tijd tactisch zakken en speelde acteur Rik Verheye naar huis. Eerste aflevering overleefd, tijd om de tweede helemaal naar mijn hand te zetten, dacht de wervelwind. Een filmpje over de arrestatie van O.J. Simpson - kleine Olga was nog niet eens geboren - bezorgde haar de overwinning met liefst 456 seconden. Wie dacht dat de jongste deelneemster ooit er weinig van zou bakken tegen al die 'mannen met levenservaring en kennis van jaren', moet toegeven: mooi visitekaartje afgeleverd.

Maar bestaat er eigenlijk zoiets als de ideale quizleeftijd? "Tussen 30 en 40 zitten kandidaten doorgaans op kruissnelheid", weet psychologieprofessor Wim Van Den Broeck (VUB), gespecialiseerd in intelligentie en ontwikkelingspsychologie.

21-10-2016 om 13:24 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Photoshop-foutje: waar zijn de knieën van Gigi Hadid en Kendall Jenner?

Photoshop-foutje: waar zijn de knieën van Gigi Hadid en Kendall Jenner?

http://oi66.tinypic.com/16c8euv.jpg

Fotomodellen en vriendinnen Gigi Hadid en Kendall Jenner beleefden de tijd van hun leven tijdens een fotoshoot voor kunstmodetijdschrift W. Het resultaat is inderdaad kunstzinnig maar op één foto zien de twee vrouwen er onbedoeld mismaakt uit door een overenthousiaste fotoredacteur.

Het hele magazine is kunstig maar op het bewuste plaatje is toch echt iets misgegaan. Er is één been waarop nog wel een knie te zien is, maar twee andere benen lijken meer op Barbie-poppen: te dun, te glad en geen zichtbare kniebotten. Of zoals Cosmopolitan ironisch schrijft: "Wie heeft er niet genoeg aan één knie?" Op andere plaatjes zijn de twee met dierengezichten te zien. Die zouden niet zijn gefotoshopt maar door visagisten zijn geboetseerd.

21 jaar
Jenner wordt op 3 november 21, de leeftijd waarop het in de VS legaal wordt alcohol te drinken en clubs te bezoeken. Clubs zouden meer dan een miljoen bieden om haar verjaardagsfeest te mogen houden. Haar goede vriendin Hadid is al 21 jaar.

21-10-2016 om 13:19 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruce Springsteen schreef nummer voor Harry Potter-films

Bruce Springsteen schreef nummer voor Harry Potter-films

http://oi67.tinypic.com/2q187lw.jpg

Bruce Springsteen schreef jaren geleden een liedje voor de Harry Potter-filmreeks. Het nummer was echter nooit te horen in de films.

The Boss heeft geen idee waarom zijn werk nooit is gebruikt. "Dat moet je aan hun vragen", zei hij op de BBC-radio over de makers van de Potterreeks. "Het was best goed."

'I'll Stand By You' is een ballad die heel anders klinkt dan zijn overige werk, vertelt Bruce. "Ik heb het geschreven voor mijn oudste zoon. Het was een grootse ballad, niet iets dat ik normaal gesproken zou zingen, maar ik vond het heel erg goed bij de films passen."

De zanger hoopt dat het nummer ooit alsnog zijn weg vindt naar een film. "Ik zou het mooi vinden als het ooit in een kinderfilm wordt gebruikt, want het is gewoon een mooi liedje."

21-10-2016 om 13:15 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Model verliest 108 kilo en krijgt doodsbedreigingen

Model verliest 108 kilo en krijgt doodsbedreigingen

http://oi63.tinypic.com/1fh1k7.jpg

Het Amerikaanse plussize model Rosie Mercado krijgt doodsbedreigingen sinds ze een operatie onderging waarbij ze ruim honderd kilo verloor.

Onlangs postte de latina een voor-en nafoto op haar sociale media om haar gewichtsverlies aan haar volgers kenbaar te maken. Het leverde haar berichten op van 'fans' die haar meedeelden dat ze maar beter van een brug kon springen.

Mercado (36) verklaarde aan showbizzsite TMZ dat zogenaamde vetactivisten achter de bedreigingen zitten. Zij pikken het niet dat ze niet langer als obees door het leven gaat.  Vele fans volgen haar niet langer op sociale media.

Het plussize model liet een maagband plaatsen na de opmerking van een stewardess. Die deelde haar mee dat ze maar beter een tweede plaats in het vliegtuig kon kopen, omdat ze niet in haar zetel paste. Nu houdt ze haar nieuwe gewicht op peil door een aangepast dieet en een strak sportschema. Iets wat ze ook deed in de maanden voor de operatie. Sommige van haar fans denken dat ze met haar gewichtsverlies een maatje nul wil krijgen, maar daar is het Mercado helemaal niet om te doen. "Voor mij is mijn gewichtsverlies een bevrijding van alle beperkingen die mijn oude lichaam me oplegde." Vroeger kon ze nooit mee in de achtbaan of afdalen met een death ride, nu wel.

21-10-2016 om 13:12 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
20-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Een rouwregister voor een fictief persoon, gaat dat er niet een beetje over?"

"Een rouwregister voor een fictief persoon, gaat dat er niet een beetje over?"

http://i893.photobucket.com/albums/ac132/dimieken1000/media_xll_5_zpsi08ckzfz.png

Het oh zo geliefde Thuis-personage Yvette is gestorven en dat zorgt voor heel veel emoties bij de trouwe kijkers. Maar dat de fans een rouwregister kunnen tekenen en zo hun medeleven kunnen betuigen, schiet toch voor sommigen in het verkeerde keelgat. Hoewel veel mensen maar al te graag hun hart uitstorten en een laatste groet brengen aan publiekslieveling Yvette, vervaagt de grens tussen fictie en realiteit met zo'n register wel heel fel. "We mogen meeleven met onze serie en we mogen meerouwen, maar dit gaat er voor mij een beetje over", reageert iemand. "Die persoon is niet echt dood, hè", wordt benadrukt. Toch lijken de meningen verdeeld. Wat denken jullie?

"Yvette is zachtjes heengegaan...  Wil jij ook jouw medeleven betuigen aan de familie en vrienden? Pen het hier neer: http://www.yvettedeschrijver.be", zo staat er te lezen op de Facebookpagina van het populaire Eén-programma. Wie doorklikt, krijgt een doodsprentje voorgeschoteld op een hemelachtige achtergrond en hoort een sereen, maar emotioneel lied op de achtergrond. De lieve boodschappen en emotionele afscheidswoorden stromen aan de lopende band binnen. Veel mensen kunnen het concept dus wel degelijk smaken. Maar anderen vinden het allemaal toch wel heel bizar:

20-10-2016 om 00:33 geschreven door artist lover


» Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."FBI hoort Angelina Jolie"

"FBI hoort Angelina Jolie"

http://i893.photobucket.com/albums/ac132/dimieken1000/media_xll_4_zpsnrrkddae.jpg

Angelina Jolie en haar kinderen zijn dinsdag verhoord door twee FBI-agenten. Dat meldt de toonaangevende showbizzsite TMZ vandaag.

De FBI doet onderzoek naar het incident op een vliegtuig tussen ex-partner Brad Pitt en Maddox (15), één van de adoptiekinderen van het scheidend showbizzkoppel.  Het incident op het vliegtuig zou mee aan de basis van de liefdesbreuk hebben gelegen.

Volgens TMZ vond het verhoor plaats in de woning van Jolie in Malibu. Het gesprek zou drie uur hebben geduurd. De agenten zouden stap-voor-stap het incident tussen Maddox en Pitt hebben overlopen. Jolie zou haar volledige medewerking aan het gesprek hebben verleend.

TMZ meldde tien dagen geleden dat de FBI het onderzoek naar de vermeende mishandeling had gesloten. Het officiële standpunt van de FBI was dat er nog informatie werd verzameld.  Bronnen van TMZ verklaarden toen dat de zaak nergens toe zou leiden en eigenlijk gesloten was.

20-10-2016 om 00:28 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Playboymodel stierf door bezoek aan chiropractor

Playboymodel stierf door bezoek aan chiropractor

http://i893.photobucket.com/albums/ac132/dimieken1000/media_xll_3_zpsxoflgsoh.jpg

Uit het autopsierapport van de lijkschouwer in Los Angeles blijkt dat Playboymodel Katie May in februari stierf nadat ze tijdens een bezoek aan een chiropractor een dodelijke scheur aan een halsslagader had opgelopen.

Showbizzwebsite TMZ kreeg een kopie van de overlijdensakte van May in handen. Daarin wordt beschreven dat het model stierf tengevolge van een gescheurde wervelslagader, die de bloedtoevoer tot haar hersenen afsneed. Het rapport wijst "nekmanipulatie door een chiropractor" aan als oorzaak van het letsel en noemt haar dood een ongeluk.

Katie May - die de bijnaam 'Queen of Snapchat' had - was tijdens een fotoshoot pijnlijk ten val gekomen. De 34-jarige vrouw dacht dat ze een geknelde zenuw had en ging op vrijdag naar een chiropractor in Los Angeles. Op maandag 1 februari kreeg ze een beroerte. Drie dagen later stierf Katie May in het ziekenhuis.

Haar familie is op de hoogte van het autopsierapport, maar heeft nog niet bekendgemaakt of er gerechtelijke stappen tegen de chiropractor ondernomen worden.

Op het moment van haar dood had May ongeveer 2 miljoen volgers op Instagram en een toegewijde fanbase op Snapchat. Het Playboymodel was ook een succesvolle zakenvrouw. De alleenstaande moeder laat een dochtertje na, dat ze vaak een inspiratie voor haar carrière noemde. "Ik werd een beetje een kracht waarmee rekening gehouden moest worden in de zakenwereld," vertelde ze tijdens een interview in januari. "Ik had de meest belangrijke persoon in mijn wereld, mijn dochter, die ik moest trots maken en die me eraan herinnerde waar ik naartoe werkte. Falen was geen optie, haar niet naar de beste school sturen was geen optie, niet de levensstijl kunnen leiden waarvan ik voor ons beide droomde, was geen optie."

20-10-2016 om 00:25 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse Kinepolis helemaal ingepalmd door première van 'De Premier'

Antwerpse Kinepolis helemaal ingepalmd door première van 'De Premier'

http://i893.photobucket.com/albums/ac132/dimieken1000/media_xll_2_zpsvb6y9gcn.jpg

In Antwerpen is 'De Premier', de nieuwste film van regisseur Erik Van Looy, in première gegaan. Aangezien de film uitzonderlijk in alle 24 zalen van Kinepolis Antwerpen vertoond wordt, gaat het om de grootste première ooit in ons land. Van Looy en de cast met onder meer Koen De Bouw, Tine Reymer, Charlotte Vandermeersch en de Britse Saskia Reeves werden vooraf feestelijk ontvangen op een enorme "rode loper" - een rode doek van 270 vierkante meter - met op de achtergrond een 20 meter lange logowall.

In 'De Premier' wordt de Belgische eerste minister (een rol van De Bouw) ontvoerd, uren voor hij de president van de Verenigde Staten (Reeves) zal ontmoeten. Hij krijgt van zijn kidnappers te horen dat hij de president moet ombrengen, anders worden zijn vrouw en kinderen vermoord. De premier zal dan ook moeten kiezen tussen zijn publieke plicht en zijn gezin.

De thriller duurt iets minder dan twee uur en is voor Erik Van Looy de opvolger van het erg succesvolle 'Loft' en diens minder gesmaakte Amerikaanse remake. Van Looy werkte er naar eigen zeggen acht jaar lang aan en omschrijft het resultaat als een "spannende, emotionele rollercoaster die geen minuut stilvalt".

Aangezien het hele Antwerpse Kinepoliscomplex in het teken van 'De Premier' staat en uitverkocht is, zullen bijna 10.000 gelukkigen de film meteen tijdens de premièreavond kunnen zien. Pas volgende week woensdag komt 'De Premier' effectief in roulatie.

20-10-2016 om 00:20 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19-jarige Olga Leyers geeft meteen haar visitekaartje af: de rest is gewaarschuwd

19-jarige Olga Leyers geeft meteen haar visitekaartje af: de rest is gewaarschuwd

http://i893.photobucket.com/albums/ac132/dimieken1000/media_xll_1_zpsjq8z9cm2.jpg

Na twee softe afleveringen van 'De Slimste Mens ter Wereld', evenveel keer met de vingers in de neus gewonnen door supernerd Jonas Geirnaert, schakelde 'De Slimste Mens' tijdens aflevering drie plots een paar versnellingen hoger. Met Grote Dank aan Olga Leyers, de allerjongste kandidate uit de geschiedenis van deze Van Looy-quiz.

Neen, de jongste Leyers-telg won niet. Dat deed dus alweer Jonas. Maar juffrouw Leyers zat daar met zoveel maturiteit, met zoveel 'ik zal hier de heleboel eens een poepje laten ruiken', maar speelde verdomd ook sterk, goed, attent, snel en hard, dat de concurrentie hierbij meteen gewaarschuwd is.

Ze stelde zich bij aanvang ook meteen duidelijk op: "Olga, 19 jaar, 2de jaar rechten, drie buizen, maar door in tweede zit. Voila, en gij nu?!" Rik Verheye wist een uurtje later al hoe laat het was. Kansloos weggespeeld in de finale, nadat Olga zich als een ervaren rot meteen op het juiste moment onder de score van haar tegenstander liet zakken.

Jonas Geirnaert wist de meubels nog te redden met een derde overwinning op rij. Maar hoe lang nog houdt hij stand tegen deze knappe, intelligente furie? Olga zelf laat er geen twijfel over bestaan: "Ik ben heel irritant als ik deelneem aan spelletjes." En dan nog een uniek moment in de derde aflevering: jurylid Jeroom die na een eigen grapje licht moet lachen. Echt waar, lichtjes gelachen...

20-10-2016 om 00:17 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
18-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Was reclame altijd maar zo leuk als dit heerlijk reclameblok met grapjas Jeroen Meus

Was reclame altijd maar zo leuk als dit heerlijk reclameblok met grapjas Jeroen Meus

http://oi63.tinypic.com/2191gnp.jpg

Dat Jeroen Meus niet alleen over kooktalent maar ook over een grote moppentrommel beschikt, weten de trouwe kijkers van 'Dagelijkste Kost' heel goed. Maar met deze grappige kleine stunt doet de bekende tv-kok ongetwijfeld toch wel echt heel veel mondhoeken de lucht in vliegen. Want wat als hij gewoon even zelf een reclameblok tussen 'Dagelijkste Kost' zou maken? Dan krijg je dit smakelijk resultaat.

18-10-2016 om 20:10 geschreven door artist lover


» Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Zet het erop en kap binnen': wijnglas van Courteney Cox in Cougar Town nu ook te koop

'Zet het erop en kap binnen': wijnglas van Courteney Cox in Cougar Town nu ook te koop

http://oi67.tinypic.com/e6rbt0.jpg

Het staat helemaal niet deftig als je rechtstreeks uit een wijnfles zou drinken. "Aan de teut", zoals de volksmond zegt. Maar daar biedt Guzzle Buddy (letterlijk: zuipmaatje) een oplossing voor die nu ook te koop wordt aangeboden: een wijnglas dat je perfect aan de mond van de fles kan aansluiten. Of het nu écht eleganter is om zo van de fles te drinken, laten we in het midden. Op Amazon wordt het gadget alvast erg clever bevonden en is het heel populair.

Het idee werd twee jaar geleden al gelanceerd in de komische tv-reeks Cougar Town met Courteney Cox (zie video onderaan), maar je kan het glas recent dus ook aanschaffen op Amazon, wat dan weer op dit moment de sociale media rondgaat. De slogan luidt: plug it and chug it. Iets als: "zet het erop en kap binnen".

We hadden al wel een wijnglas in de vorm van een wijnfles op de markt. Maar in zo'n glas uit één stuk moet je natuurlijk nog eerst de wijn uit een fles wijn van de winkel kiepen. Guzzle Buddy draaide dit om en kwam op de proppen met een glas dat je als een soort stop kan aansluiten op de flessenhals. Zo kan je drinken uit het glas én uit de fles tegelijkertijd, zonder morsen. Sommigen vinden het ook een voordeel dat je er minder snoodaards zullen komen zeuren voor een lekje uit jouw persoonlijke fles.

Op Amazon vind je het speciale wijnglas voor zo'n 26 euro. Wie weet zien de kerstfeestjes er ook in onze contreien straks wel helemaal anders uit...

18-10-2016 om 20:07 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chuck Berry is 90 jaar: "De definitie van rock-'n-roll"

Chuck Berry is 90 jaar: "De definitie van rock-'n-roll"

http://oi68.tinypic.com/ermqf7.jpg

Vorige week stonden The Rolling Stones, Bob Dylan, Neil Young en Paul McCartney als dé grootheden van de rockmuziek op het podium van Desert Trip in Californië. Al die bejaarde rockaristocraten zijn schatplichtig aan één man: Chuck Berry, de uitvinder van de 'duck walk' en peetvader van de rock-'n-roll die vandaag in relatieve stilte 90 jaar wordt. Daniel Gardin, de Waalse concertpromotor en de man achter oldies-but-goodies shows als Diamond Awards en Golden Years, haalde Chuck Berry in 1992 naar het Antwerpse Sportpaleis: "Chuck Berry heeft de beste rock-'n-rollnummers geschreven, maar is de slechtste muzikant om ze te spelen. Hij rammelde toen zwaar met mijn voeten, maar dat was zijn manier om zijn gram te halen op alle blanken die hem ooit belazerd hadden. Achteraf hebben we samen veel plezier gehad", vertelt Gardin. Hulde aan de man die met onsterfelijke hits als 'Roll Over Beethoven', 'Johnny B. Goode', 'Maybellene' en 'Sweet Little Sixteen' opeenvolgende generaties rockartiesten inspireerde.

Tijdens zijn concert op Desert Trip feliciteerde Paul McCartney zijn mentor Chuck Berry al op voorhand met zijn verjaardag. Steven Van Zandt, gitarist in Bruce Springsteens E Street Band, noemt Berry op Twitter een genie. En uitgerekend op zijn 90ste verjaardag kondigt Chuck Berry een nieuw album aan. Zijn 18de studioplaat komt volgend jaar uit, zijn recentste was 'Rock It' uit 1979. Zijn nieuwe album draagt hij op aan zijn vrouw Themetta 'Toddy' Suggs, met wie hij al 68 jaar de duck walk doet. Berry laat verstaan dat het ook zijn laatste plaat wordt.

Historische ontmoeting
Vandaag is het ook precies 55 jaar geleden dat de toen 18-jarige Mick Jagger in 1961 zijn lagereschoolmaatje Keith Richards, dan 17, tegen het lijf liep op perron 2 van het station van Dartford. De twee raakten aan de praat, hun eerste gespreksonderwerp was de plaat van Chuck Berry die Richards - dus op Chuck Berry's 35ste verjaardag - onder zijn arm had. Wat uit die ontmoeting voortvloeide, is rockgeschiedenis.

Sportpaleis Antwerpen
Daniel Gardin stelde in 1992 niet zonder slag of stoot een droomaffiche samen voor liefhebbers van prille rock-'n-roll: Jerry Lee Lewis, Little Richard en Chuck Berry in het Antwerpse Sportpaleis. Ondergetekende was present.

Gardin: "Chuck Berry is geen kwaaie mens, maar ook geen gemakkelijke om mee te werken. Ik herinner me dat ik afspraak had met hem in het Hyde Park Hilton hotel in Londen. Op het afgesproken uur krijg ik van de receptionist te horen dat meneer Berry vertrokken iss. Hij had een boodschap voor me achtergelaten, dat hij naar een ander hotel was verhuisd. Ik daar naartoe, maar ook in dat hotel was hij al uitgecheckt. Opnieuw een briefje voor mij van Chuck Berry met het adres van zijn nieuwe hotel. Daar aangekomen zie ik niemand op de plek van afspraak. In een hoek van de lobby zie ik een lange zwarte man met een te korte broek, ik dacht dat hij in het hotel werkte. Plots herken ik Chuck Berry".

20 dollar hotelkosten
"Hij nodigt me uit op zijn kamer, ik had nog nooit zo'n grote suite gezien. 'Daniel, can you imagine they put me in this shitty room?', was het eerste wat hij zei. Enfin, we komen tot een akkoord en ik ga op zoek naar een geschikte kamer in Antwerpen. Via een kennis kan ik de koninklijke suite in het Warwick Hotel boeken, de mooiste hotelkamer van heel Antwerpen. 'Piece of shit, I'm not staying here', was Berry's reactie. Bij een koffie komen we toch tot een deal: hij stelt als voorwaarde dat ik alle onkosten vergoed. Ik in paniek, maar de manager van het hotel stelt me gerust: "We laten de telefoon in panne gaan als hij een bepaald bedrag overschrijdt, en ook op de room service zetten we een limiet". Ik gerustgesteld. Uiteindelijk heeft hij voor 20 dollar kosten gemaakt in die kamer".

"De dag van de show stond hij me 's ochtends aan de achterdeur van het Sportpaleis op te wachten. Hij had zelf een contract met de hand geschreven en eiste meteen zijn geld. Cash. Hetzelfde maakte ik trouwens mee met Little Richard. Dat was een manier van die zwarte artiesten om zich in te dekken, die waren in hun beginjaren al genoeg gerold door blanken. Vlak voor Chuck Berry op het podium moest, kwamen de ingehuurde Engelse muzikanten naar me toe: "Meneer Berry wil ons niet betalen, dus wij spelen niet". Het ging toen om slechts 150 pond per muzikant, ik heb die dan maar betaald".

"Weet je, om het concert aan te kondigen had ik een foto van Berry nodig. Die haalde ik uit een Brits magazine uit 1972, toen hij in Wembley had gespeeld op uitnodiging van Mick Jagger. Wel, die avond in Antwerpen droeg hij op het podium, twintig jaar later, hetzelfde hemd en dezelfde broek als op die foto".

Gigantisch fortuin
De Britse regisseur Taylor Hackford, de echtgenoot van actrice Helen Mirren, nam 30 jaar geleden voor Berry's 60ste verjaardag  twee concerten van Chuck Berry op voor zijn documentaire 'Chuck Berry: Hail! Hail! Rock 'n' Roll'. Niemand minder dan Keith Richards organiseerde de concerten in Berry's geboortestad Saint Louis.

"Chuck Berry liet zich belazeren met zijn eerste hit, 'Maybellene'. Maar hij leerde snel. 'De eerste keer dat je me kloot, is het jouw schuld, de tweede keer is het mijn schuld', dat is zijn filosofie. Hij heeft zich nooit meer laten rollen, hij heeft een gigantisch fortuin vergaard", zegt Hackford in USA Today.

"Chuck is een donkere man, en ik heb het niet over zijn huidskleur. Hij heeft een donkere persoonlijkheid. Hij kan grappig zijn en iedereen aansporen om de hele nacht feest te vieren. Maar Chuck was geen grote drinker en nam al helemaal geen drugs. Hij gebruikte al zijn energie om geld te verdienen, seks te hebben en op te treden. Hij is een zeer seksuele mens. Hij is gevaarlijk. Net daarom is hij de definitie van rock-'n-roll".

Gardin knikt instemmend: "Ja, hij heeft miljoenen verdiend, maar zonder The Stones of The Beatles was hij nooit bekend geweest".

Nobelprijs?
De Stones hebben als het ware hun prilste ontstaan aan Chuck Berry te danken, The Beatles scoorden hits met Berry-songs als 'Roll Over Beethoven', 'Sweet Little Sixteen' en 'Rock and Roll Music'. Paul McCartney noemde Chuck Berry - Kristien Hemmerechts en Dimitri Verhulst halen nu hun hakbijlen boven - "een van de grootste dichters die Amerika ooit heeft voortgebracht".

Bob Dylan, zanger en Nobelprijswinnaar Literatuur, was helemaal weg van Chuck Berry. Voor zijn eerste rockhit, 'Subterranean Homesick Blues', liet Dylan zich inspireren op Berry's 'Too Much Monkey Business'.

"Ik heb elke riedel die hij ooit speelde gejat", bekende Keith Richards toen Berry in 1986 in de Rock 'N' Roll Hall of Fame werd opgenomen.

Op de vuist met Jerry Lee Lewis
Hackford interviewde naast Berry ook de andere rockpioniers: Little Richard, Jerry Lee Lewis, Everly Brothers, Roy Orbison, Bo Diddley en Elvis Presley's producer Sam Phillips. "Allemaal haalden ze spontaan Chuck Berry aan als invloed. Zelfs Jerry Lee Lewis, die in de jaren '50 samen met Berry toerde en van Chuck een enorme rammeling kreeg omdat hij een racistische opmerking had gemaakt, erkent Berry als de beste artiest van zijn generatie".

Misprijzende blik
Die avond in 1992 stond Chuck Berry in het publiek naar het optreden van Jerry Lee Lewis te kijken. Naast hem, een boomlange vent van wel twee meter, voelde ik me ook letterlijk klein. Toen ik hem vroeg of hij na zijn show nog een stapje zou zetten in Antwerpen, haalde hij zijn neus op en knikte hij van neen. 'No particular place to go?', grapte ik nog met één van zijn hits. Waarop ik ten antwoord een misprijzende blik kreeg, compleet met meewarig rollende ogen. Een blik waar ik tot vandaag van geniet. Happy Birthday, Mister Rock and Roll!

18-10-2016 om 20:03 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kop is eraf: "Kom op met dat kutspel"

De kop is eraf: "Kom op met dat kutspel"

http://oi66.tinypic.com/2zr2mur.jpg

Een uurtje comedy op VIER. Da's altijd lekker meegenomen. Ook al heet het programma 'De Slimste Mens ter Wereld', bij de start nog een min of meer harde quiz. Van een spannende strijd was er tijdens de openingsaflevering van het veertiende seizoen van de quiz van Erik Van Looy geen sprake. Het ontbrak immers aan de nodige kandidaten met een 'die hard-winnaarsmentaliteit' om die strijd aan te poken. Nederlander Gordon bleek vooral een 'fantastisch personage', zoals hij aan het einde van de tv-quiz door de presentator werd uitgewuifd. Maar vooral niks meer dan dat personage. Gordon wist amper hoe 'De Slimste Mens' in elkaar stak, laat staan dat hij ambitie had om een avondje 'Slimste Mens' te wezen. Gouden Kim Gevaert deed dan weer wel haar verdomde uiterste best, maar het bleek net niet genoeg om Jonas Geirnaert, nerd en Kabouter Wesley in één persoontje, te kloppen.

De sfeer  in de tv-studio zat wel meteen goed. Alsof we vorige week de finale hadden beleefd en het nieuwe seizoen daar naadloos op aansloot. Nu nog een quiz én spanning, en we zijn écht vertrokken.

18-10-2016 om 19:56 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karen Damen kampte met huwelijksblues

Karen Damen kampte met huwelijksblues

http://oi63.tinypic.com/30muas6.jpg

Karen Damen (41) en Antony Van der Wee zijn een maand getrouwd. Hun sprookjesbruiloft op Ibiza was nog straffer dan ze hadden gehoopt. Maar na het trouwfeest volgde een moeilijke periode. Nu die vervelende 'post wedding blues' achter de rug is, kan de ex-K3-zangeres ten volle genieten van haar wittebroodsweken, schrijft Dag Allemaal.

Drie dagen. Zo lang duurden de bruiloftsfestiviteiten. "Ik liep op wolkjes, iedereen was zo lief en attent. 't Was nog straffer en intenser dan Antony en ik hadden gehoopt", vertelt Damen. "Ik heb van de eerste tot de laatste seconde genoten. Van de gelukwensen, de verrassingen, de tonnen liefde. En nadien leefde ik nog enkele dagen verder in die zalige roes. Maar daarna werd ik wel overvallen door post wedding blues."

"Dat vervelende gevoel van: 'Ik heb me maanden op die ene belangrijke dag gericht en nu 't voorbij is, heb ik niks meer om naar uit te kijken...'", legt ze uit. "Alsof ik in een zwart gat viel. Gelukkig zijn die blues nu voorbij, want ik heb wel degelijk nog wilde plannen zat. Ik heb nu andere doelen en wil echt genieten van onze wittebroodsweken."

18-10-2016 om 19:52 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
17-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indringer bij topmodel Miranda Kerr neergeschoten

Indringer bij topmodel Miranda Kerr neergeschoten

http://oi67.tinypic.com/vxnas3.jpg

Heftige taferelen bij de woning van topmodel Miranda Kerr in het Californische Malibu. Een beveiliger werd in zijn oog gestoken door een indringer, die vervolgens is neergeschoten. Dat meldt TMZ. Kerr raakte bekend als Victoria's Secret-model en is de ex-vrouw van acteur Orlando Bloom.

De beveiliger confronteerde een man die over het hek om Miranda's villa heen probeerde te klimmen. Hierop stak de indringer hem in zijn oog. De bewaker schoot de man toen neer. Hij raakte hem meerdere keren, onder meer in zijn hoofd.

Beide mannen werden door een traumahelikopter naar het ziekenhuis gevlogen. De situatie van de bewaker zou stabiel zijn. De indringer ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. Kerr was op het moment van het incident niet thuis.

17-10-2016 om 10:29 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Televisie in de zaak? Dat is binnenkort extra betalen

Televisie in de zaak? Dat is binnenkort extra betalen

http://oi68.tinypic.com/20t57j8.jpg

Onder meer hotels of fitnesszaken die televisies hebben geplaatst voor hun klanten, mogen zich opmaken voor een extra factuur. Een uitspraak van het Grondwettelijk Hof maakt de weg vrij voor de inning van een zogenaamde billijke vergoeding om tv-uitzendingen in de publieke ruimte te tonen.

De vennootschap PlayRight, die rechten int voor acteurs en muzikanten, reageert zeer tevreden op een uitspraak van het Grondwettelijk Hof van donderdag in een lang aanslepende discussie. In 2014 voerde de wetgever de billijke vergoeding voor tv-uitzendingen in, maar de wet werd door juridische twisten nog niet uitgevoerd. De productiehuizen waren immers naar de rechter gestapt om de nieuwe regels te laten vernietigen.

Ten eerste hadden ze een probleem met de ingevoerde billijke vergoeding voor tv-uitzendingen. De producenten vreesden onder meer dat ze hun vrijheid om programma's in exclusiviteit te verkopen, zouden verliezen. De ministerraad maakte via een tussenkomst in de procedure voor het Grondwettelijk Hof duidelijk dat dit niet het geval zou zijn en het Hof verwierp de vraag tot nietigverklaring.

Nog veel vragen
Daardoor kan de billijke vergoeding nu eindelijk werkelijkheid worden, zegt Ioan Kaes van PlayRight. Wie zal moeten betalen en hoeveel, is nog niet duidelijk. "Daarvoor gaan we nu iedereen rond de tafel verzamelen", zegt Kaes. De eerste jaren moeten de uitbaters van een zaak waar een televisie staat, zich volgens hem nog niet aan een factuur verwachten. "We moeten realistisch zijn. Als we de in 2019 kunnen beginnen innen, zouden we al heel blij zijn."

Los van Sabam
Voor muziek wordt al langer een billijke vergoeding geïnd, onder meer via een vast forfait bij de radiozenders en bij handelaars waar de radio aanstaat. De inning levert in België jaarlijks 18 à 20 miljoen euro op, die verdeeld wordt onder muzikanten en producenten. De billijke vergoeding staat overigens los van de vergoeding die Sabam int en naar auteurs, componisten en uitgevers gaat.

Ook de vraag van de producenten om de regels rond de verdeling van de kabelrechten nietig te verklaren, werd verworpen. Concreet is het gevolg daarvan dat PlayRight namens acteurs en muzikanten bij de kabeldistributeurs rechten zal kunnen innen die voordien naar de producenten gingen. "De producenten stortten in de praktijk wel een forfaitair bedrag door, maar acteurs in goed draaiende reeksen leden verlies in dat systeem", zegt Kaes. Nu zal PlayRight hen een groter bedrag kunnen uitbetalen.

17-10-2016 om 10:28 geschreven door artist lover


» Reageer (3)
15-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannelijke celebs met nagellak zijn een hit op Instagram, dit is de reden

Mannelijke celebs met nagellak zijn een hit op Instagram, dit is de reden

http://oi65.tinypic.com/28mcqz6.jpg

Onder meer Zac Efron en Chris Hemsworth werden op Instagram al gespot met een keurig gelakte nagel op de foto, wat je van de stoere acteurs niet meteen zou verwachten. Een plotse opstoot van vrouwelijkheid? Niet echt. De heren willen met deze daad aandacht vragen voor kindermishandeling.

De campagne 'Polished Man' is niet nieuw, en ook vorig jaar verschenen al verschillende mannen met een gelakte nagel op sociale media. Gedurende de maand oktober willen ze op die manier aandacht vragen voor kindermishandeling, 

"Een man met een gelakte nagel betekent dat hij de rug niet keert naar kwestbare mensen," wordt uitgelegd op ThePolishedMan.com. "Je verheft je stem, je laat je nagel zien en zegt daarmee: 'niet met mijn goedkeuring' ". Via de website van de organisatie kan je donaties doen, die rechtstreeks gaan naar organisaties die zich inzetten tegen kindermishandeling. Of je kan je steun betuigen door zelf met een gelakte nagel op Instagram te gaan staan

15-10-2016 om 21:08 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sorry voor Alles' krijgt tweede seizoen

'Sorry voor Alles' krijgt tweede seizoen

http://oi63.tinypic.com/4jvm9w.jpg

Presentator Adriaan Van den Hoof mag zich klaar maken voor een tweede seizoen van 'Sorry voor Alles', dat meldt Het Nieuwsblad. Fans van het verborgen camera-programma zullen wel nog even moeten wachten op het vervolg.

In 'Sorry voor Alles' krijg je elke zondagavond op Eén te zien hoe een nietsvermoedend Vlaming gedurende een maand het slachtoffer is van allerlei complotten. Verborgen camera's leggen vast hoe het leven van de persoon helemaal op zijn kop wordt gezet.

Vanaf de eerste aflevering was het programma een schot in de roos. Het eerste seizoen was makkelijk te maken, omdat niemand iets van het programma wist konden de makers de slachtoffers makkelijk in de luren leggen met het excuus van een onbestaand spelprogramma. Maar nu 'Sorry voor alles' zo bekend is, zal iedereen extra op zijn hoede zijn. Het is nog niet duidelijk wanneer het tweede seizoen op de buis zal verschijnen.

15-10-2016 om 21:00 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Robbie Williams: "Ja, ik ben naar de plastische chirurg geweest"

Robbie Williams: "Ja, ik ben naar de plastische chirurg geweest"

http://oi64.tinypic.com/xnclmd.jpg

De Britse zanger Robbie Williams bekent dat hij een aantal cosmetische ingrepen heeft laten doen. De 42-jarige zanger heeft opgebiecht dat hij botox gebruikt en ook plastische chirurgie onderging aan zijn kin in een poging de tand des tijds te stoppen.

''Ja ik heb fillers gebruikt en wat botox en ik heb wat laten doen aan mijn kin'', bekent Robbie aan de Britse krant Daily Mail. ''Ik kan nauwelijks mijn voorhoofd nog bewegen." De krant sprak Robbie Williams nadat hij de prijs Music Icon had opgehaald.

Het artikel in de krant gaat gepaard met een foto waarbij precies wordt uitgelegd welke cosmetische ingrepen Robbie Williams onderging. Kraaienpootjes bij zijn ogen liet hij opspuiten met botox, net als de rimpels in zijn voorhoofd. Zijn huid op zijn wangen en kin liet hij laseren. Voor de lijnen tussen zijn neus en mond koos hij voor fillers.

De Britse huidarts Ross Perry zegt dat hij steeds meer bekende mannen in zijn kliniek langskomen voor esthetische ingrepen.

15-10-2016 om 20:57 geschreven door artist lover


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!