Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

21-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerlijke uitspraken van prins William over vaderschap vallen slecht bij de Britten

Eerlijke uitspraken van prins William over vaderschap vallen slecht bij de Britten

http://oi63.tinypic.com/10pvtpy.jpg

In een tv-optreden tijdens zijn bezoek aan Vietnam liet de Britse prins William zich ontvallen dat hij het vaderschap niet altijd gemakkelijk vindt en soms worstelt met zijn rol als vader. Die eerlijkheid werd hem echter niet in dank afgenomen door de Britse bevolking. "Hij heeft geen idee wat het echt moeilijk hebben betekent", is de tendens onder de vele reacties op de openhartigheid van de prins.

Tijdens zijn speech merkte hij eerst op dat hij wilde dat zijn kinderen, George en Charlotte, met "eenvoudige aspiraties" zouden opgroeien. Daarna liet hij zich ontvallen dat het vaderschap een hele aanpassing voor hem was geweest. "Het is moeilijk om je als jonge single man plots aan te moeten passen: eerst aan het leven van een getrouwde man en later als een vader van twee kinderen", klonk het.

Fantastische moeder
De prins prees verder de toewijding van zijn vrouw, Catherine Middleton, die hij "een fantastische moeder" noemde en zei ook dat hij het erg leuk vond om de ontwikkeling van zijn dochter Charlotte mee te maken: "een meisje in de familie is nieuw voor mij", zei hij, verwijzend naar het gezin waarin hij zelf opgroeide met enkel een broer, prins Harry.  

Kroon inleveren
De uitspraken van de prins vielen niet goed onder zijn bevolking. Op Twitter regende het commentaren: "Echt? Met kindermeisjes, chefs, persoonlijke assistenten, geen hypotheek, weinig werkdagen per jaar en een prachtige vrouw?", klonk het. Anderen vonden dat William zijn toekomstige kroon kon inleveren als hij toch maar "eenvoudige aspiraties" ambieerde voor zijn kinderen. 

21-11-2016 om 21:37 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chrissy Teigen laat nog meer zien dan gewenst op rode loper

Chrissy Teigen laat nog meer zien dan gewenst op rode loper

http://oi64.tinypic.com/osablh.jpg

Chrissy Teigen was dan wel niet genomineerd voor de American Music Awards, de trofee voor meest gewaagde jurk sleepte ze wel in de wacht.

Het Amerikaanse model droeg voor de gelegenheid een zwarte galajurk met wel erg onthullende hoge splits. Veiligheidsspelden moesten een inkijk in de intieme delen verhinderen maar dat lukte niet bijzonder goed.

Zo was duidelijk te zien dat de vriendin van soulzanger John Legend geen onderbroek droeg.

Soms liet het model meer zien dan ze wellicht zelf wenste en dat was toch een beetje gênant, al was het een hoogmis voor de aanwezige fotografen die gewillig afdrukten.

21-11-2016 om 21:33 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doutzen Kroes komt samen met andere topmodellen op voor olifanten

Doutzen Kroes komt samen met andere topmodellen op voor olifanten

http://oi66.tinypic.com/1zn7qmo.jpg

Doorgaans reist het Nederlandse topmodel Doutzen Kroes de wereld rond voor haar modellencarrière, maar deze keer trok ze naar Afrika met een ander doel. Ze is namelijk het gezicht van de campagne 'Knot on my Planet', een initiatief dat zich inzet om Afrikaanse olifanten te redden in de ivoorcrisis.

De actie is een initiatief van The Elephant Crisis Fund, Tiffany & Co. en de Clinton Global Initiative. Samen met andere topmodellen poseert de Nederlandse schone met haar kleding in een knoop, die symbool staat voor een olifantengeheugen. De boodschap daarachter is dat we de olifant niet mogen vergeten. "Ik wil niet dat mijn kinderen opgroeien in een wereld zonder olifanten in het wild," vertelde het topmodel daar zelf over in Vogue US.

"Duizenden olifanten worden het slachtoffer van stropers in Afrika, die ze doden voor hun ivoren slagtanden. Die verkopen ze daarna door voor grof geld. Honderdduizenden olifanten zijn in de afgelopen 3 jaar zo om hun einde gekomen," aldus Doutzen. Ze raakte geïnspireerd tijdens een reis naar het Kenya's Samburu National Reserve met haar man en kinderen.

Naast Doutzen zijn ook nog heel wat andere supermodellen te zien in de campagne. Onder andere Cara Delevingne, Joan Smalls, Miranda Kerr, Naomi Campbell, Linda Evangelista, Adriana Lima en Christy Turlington doen mee.

21-11-2016 om 21:24 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miss vertelt: "Ken gebruikte mijn handtekening, verhuurt zijn OCMW-woning door, bedreigde me en noemde me 'een probleem-negerin'

Miss vertelt: "Ken gebruikte mijn handtekening, verhuurt zijn OCMW-woning door, bedreigde me en noemde me 'een probleem-negerin'

http://oi65.tinypic.com/wqt4sz.jpg

"Hij bootste mijn handtekening na op contracten, bedreigde me en leeft in een luxueus appartement terwijl hij zijn door het OCMW toegewezen woonst onderverhuurt." Elisabeth Dwomoh zwijgt niet langer. De 'Miss Exclusive 2015' wil voor eens en altijd afrekenen met Ken Stevens, de organisator die haar het leven zuur maakte. "Op een dag ben ik uit pure wanhoop naar de politie gestapt."

Twee jaar hield ze zich koest. Uit angst voor represailles en facturen. Uit angst ook om door het 'Miss-wereldje' te worden uitgespuwd. Nu recht de mooie Antwerpse de rug. "Ik heb alle stappen van die verkiezing doorlopen en wil alle meisjes waarschuwen," klinkt het. "Ken Stevens deinst voor niets terug." Dat mag meteen blijken uit de documenten die de jonge vrouw ons voorlegt. "Omdat hij wegens eerdere veroordelingen geen bezittingen mag hebben, worden de rechten van de organisatie ieder jaar op een andere naam gezet.

Aanvankelijk was dat zijn vriendje, maar toen die twee uit elkaar gingen, heeft Ken alles - zonder mijn medeweten - op mijn naam gezet. Ik wist van niets tot ik van een Nederlands bedrijf een factuur voor registratierechten kreeg. Daarbij zat ook het aanvraagdocument. Mét mijn handtekening. Het is te zeggen, met een krabbel die geenszins op mijn handtekening lijkt en die Ken Stevens in mijn plaats had gezet. De tweede handtekening, die van zijn vriend, was er gezet met photoshop.

Omdat ik niet voor die rekening wilde opdraaien, ben ik naar de politie van Mechelen gestapt. Zij beloofden de zaak te onderzoeken, maar flinke tijd later kreeg ik te horen dat de zaak gesloten werd omdat Ken onvindbaar was."

OCMW

Dat Ken onder de radar kan blijven, is logisch volgens Elisabeth. "Ken leeft van het OCMW en kreeg in Molenbeek een woning toegewezen. Men laat hem daar met rust omdat hij telkens schermt met zijn eerdere veroordeling. (Stevens werd in 2012 veroordeeld wegens oplichting) en beweert dat hij daardoor niet meer aan werk geraakt."

"Het strafste is echter dat Ken de woning die hem werd toegewezen onderverhuurt en zelf een ruime flat van 900 euro per maand betrekt. Dat heeft hij ons zelf verteld want op de één of andere manier is hij daar fier op. Bovendien waant hij zich onschendbaar. Als ik zie dat de politie geen moeite doet om hem te zoeken wegens 'schriftvervalsing' begrijp ik hem ook ergens."

Blind en een beetje naïef

Hoe de OCMW-cliënt zijn leventje financiert, is voor Dwomoh duidelijk. "Laat ons beginnen met de snoepverkoop. Wij werden destijds verplicht 2 dozen snoep per week te verkopen. Ofwel voor 500 per week. Maandelijks moesten we dus 8 dozen halen bij Ken thuis. Mijn vader moest daar altijd een grotere auto van een vriend voor lenen want die dozen pasten niet in de onze. Dus tel uit 2000 per maand per Miss, met twintig meisjes en dat gedurende 5 maanden, want de verkoop begon net voor de zomer tot op de dag van de verkiezing. Wie niet genoeg verkocht, werd door Ken afgedreigd. Sommige meisjes, die het thuis breder hadden dan ik, vroegen zelfs geld aan hun ouders, omdat ze die snoep nooit verkocht kregen." 

Bij de overhandiging werden alle sporen meteen uitgewist. "Ken eiste alle geld in een envelop. Kleine bedragen mochten gestort worden op de rekening van zijn vriend, maar hij stond erop dat zoveel mogelijk cash geregeld werd. 'Ik vertrouw de banken niet,' was zijn uitleg. Uiteraard heb ik me daar toen ook vragen bij gesteld, maar je wil winnen, hé. Eens je in zo'n wedstrijd ziet, word je een beetje blind en ook een beetje naïef. Zeker omdat Ken weet hoe hij je moet kneden. Mooie beloftes, dan weer bedreigingen en hij heeft natuurlijk een stok achter de deur. Wie uit de wedstrijd stapt, moet 5000 euro betalen. Dat staat zo in het contract dat je bij aanvang moet tekenen."

Wie het meeste geld binnenbrengt, wint

En dan is er nog een andere geldkraan. Kandidates voor Miss Exclusive moeten sponsors ronselen. 'Want', zo weet iedereen achter de schermen, 'wie het meeste geld binnenbrengt, wint.' "Dat was al helemaal niet correct," zucht Elisabeth. "Ook dat geld ging handje-contantje naar Ken. Als Miss kreeg je 10 procent. Maar het ergste was dat die sponsors allemaal een schenkingsbewijs vroegen voor hun boekhouding. Dat is logisch. Telkens we daar Ken om vroegen, zei hij dat we het die avond nog per mail zouden ontvangen, maar we zijn twee jaar later en ik heb daar niets van gezien."

Hetzelfde gold voor haar prijzenpakket. "Tijdens het Miss-jaar zelf kreeg ik geen vergoeding en ontving ik zogezegd telkens de helft wanneer ik een opdracht had. Alleen werd ook daar 'gefoefeld' omdat Ken het geld incasseerde en me nadien vertelde dat hij bijvoorbeeld 100 euro had gekregen, terwijl hij in werkelijkheid 250 had ontvangen. Hij beloofde me bovendien een tankkaart, maar die heb ik nooit gezien waardoor ik me als studente blauw betaalde aan benzine. Telkens ik daarover kloeg, begon Ken te schelden. "Tja, je bent een zwarte en zwart verkoopt niet goed," klonk het toen. Of al even fraai. "Jij bent een negerin die altijd voor problemen zorgt."

Uiteindelijk kwamen we overeen dat hij me aan het einde van mijn Miss-jaar 50.000 euro zou geven. Om mijn studies te betalen, want mijn spaarboek was leeg intussen. Weer naïef van mij, want dat geld heb ik nooit gezien. 'Er is niets meer over,' zei hij."

Slag in gezicht

Eén week later bleek ook dat gelogen en volgde alweer een koude douche voor de Miss. "Eén week later kwam hij me trots melden dat hij voor hem en zijn familie een reis naar een exotisch oord had geboekt. Dat was een slag in mijn gezicht, maar zo iemand is Ken Stevens. Ik hoop écht dat er nu eindelijk eens wordt ingegrepen, want die man is een meesteroplichter, manipulatief, gek en gevaarlijk. Ik hoop dat iemand hem stopt."

21-11-2016 om 21:20 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
20-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natalia stelt nieuwe tournee een jaar uit door tv-opnames

Natalia stelt nieuwe tournee een jaar uit door tv-opnames

http://oi64.tinypic.com/mcrwif.jpg

Zangeres Natalia stelt haar nieuwe tournee een jaar uit. De zestien concerten die op de planning stonden, worden verschoven door tv-opnames, zo klinkt het. Vermoed wordt dat de zangeres opnieuw de rol van coach zal opnemen in de The Voice van Vlaanderen op VTM.

Op 20 januari zou Natalia normaal gezien de aftrap geven van haar tournee Me & My Producer, een theatertournee die volgens het management bijna volledig is uitverkocht. Toch zullen fans nog even geduld moeten uitoefenen, want omwille van tv-opnames wordt de tournee een jaar uitgesteld.

Eind deze maand worden de inschrijvingen voor The Voice Van Vlaanderen afgesloten. Dat doet het vermoeden rijzen dat Natalia opnieuw de rol van coach op zich zal nemen in deze talentenjacht.

20-11-2016 om 17:13 geschreven door artist lover


» Reageer (5)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kylie Jenner mysterieus in lingerie op Instagram, wat betekent dat?

Kylie Jenner mysterieus in lingerie op Instagram, wat betekent dat?

http://oi63.tinypic.com/29c9seb.jpg

Brengt Kylie Jenner binnenkort een lingerielijn op de markt? Als we haar mysterieuze Instagramposts mogen geloven lijkt het daar wel op. Daar postte ze een paar uur geleden drie foto's van haarzelf in lingerie, met het bijschrift @thekylieshop.

Klik je verder op die link naar "The Kelly shop", dan kom je op een nieuw account terecht waar 12 foto's samen één groot portret maken van Kylie in een setje lingerie. Behalve een link naar de website kyliejennershop.com, kom je er niet meer te weten. 

Ook die website houdt het nog even gezellig mysterieus, met een klok die nog 20 dagen aftelt. Laat Kylie dan een lingerielijn op ons los? Het ziet er naar uit van wel, al blijft het nog een verrassing wat ze exact van plan is. We houden jullie met plezier op de hoogte.

20-11-2016 om 17:08 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie droeg de mooiste outfit op de Story Awards?

Wie droeg de mooiste outfit op de Story Awards?

http://oi68.tinypic.com/307qc9g.jpg

K3 was de grote slokop vanavond op de Story Awards. De meidengroep ging met maar liefst twee awards aan de haal. Maar wie trok de aandacht op de rode loper?

20-11-2016 om 17:02 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Originele Kuifje-tekening brengt recordbedrag van 1,5 miljoen euro op

Originele Kuifje-tekening brengt recordbedrag van 1,5 miljoen euro op

http://oi66.tinypic.com/28jdzcm.jpg

Een originele tekening van Hergés strip 'Kuifje en de mannen op de maan' is gisteren in Parijs verkocht voor een recordbedrag van 1,55 miljoen euro. Dat heeft veilinghuis Artcurial bekend gemaakt. Vooraf werd verwacht dat de strip voor een luttele zeven- tot negenhonderdduizend euro zou worden verkocht.

De tekening van 50 bij 35 centimeter is door Hergé gemaakt met Chinese inkt en toont Kuifje met zijn hondje Bobby en kapitein Haddock. Allemaal dragen ze ruimtepakken terwijl ze op de maan aan het rondwandelen zijn. Op de achtergrond is de aarde te zien.

Legendarisch
"Het is gewoon fantastisch, het is een uitzonderlijke prijs voor een uitzonderlijk werk", zegt stripexpert Eric Leroy van het Parijse veilingshuis. "'Mannen op de maan' was een sleutelmoment in de geschiedenis van stripboekenkunst... het is legendarisch geworden voor vele stripliefhebbers en -verzamelaars. Het is een van Hergés belangkrijste werken in de naoorloogse periode, van hetzelfde niveau als 'Kuifje in Tibet'.

Op de veiling werden ook andere topstukken geveild. Een serie van 20 tekeningen, die Hergé in 1942 tekende voor kerstkaarten leverde 1,2 miljoen euro op.

Tentoonstelling
In 2012 werd de originele coverillustratie van 'Kuifje in Amerika' nog verkocht voor 1,3 miljoen euro. Bij zijn dood in 1983 had Hergé 230 miljoen Kuifjestrips verkocht.

De 'Kuifjemania' zit weer in de lift in Parijs nu dat het Grand Palais een grote tentoonstelling over diens geestelijke vader Hergé houdt.

20-11-2016 om 16:56 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.James Bond-stuntman stort te pletter uit helikopter

James Bond-stuntman stort te pletter uit helikopter

http://oi65.tinypic.com/23hsl5w.jpg

De Britse stuntman Steve Truglia, die in de Bondfilm 'Tomorrow Never Dies' en in 'Mission Impossible' speelde, is in China te pletter gestort toen hij uit een helikopter aan het abseilen was. De 54-jarige man stortte 90 meter diep.

De Chinese autoriteiten zijn karig met details over het ongeval. Volgens vrienden moest Truglia samen met een andere stuntman uit de helikopter aan een touw abseilen.

Truglia had echter voor de stunt bedenkingen bij de helikopter, die volgens hem te klein was om het gewicht van beide mannen te dragen. Daarnaast maakte hij zich zorgen over de touwen, die nat waren nadat ze 's nachts buiten in de regen hadden gelegen. De stunt was al uitgesteld wegens het slechte weer in Chongqing, in het zuidwesten van China.

Truglia, die 20 jaar diende bij de speciale Britse SAS-troepen (Special Air Service) en de SBS (Special Boat Service), postte vlak voor de fatale stunt donderdag nog 'let's do it' op zijn Facebookpagina.

In 2004 vestigde Truglia een wereldrecord voor de snelste rappel of abseil: meer dan 100 meter in 8,9 seconden.

20-11-2016 om 16:51 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bob Dylan gaat Nobelprijs niet ophalen in Zweden

Bob Dylan gaat Nobelprijs niet ophalen in Zweden

http://oi68.tinypic.com/2s0o6sj.jpg

De Amerikaanse singer-songwriter Bob Dylan gaat zijn Nobelprijs Literatuur niet ophalen in Stockholm. Dat maakt de Zweedse Academie vandaag bekend. Eerder verklaarde Dylan nochtans dat hij ging proberen om aanwezig te zijn op de Nobelprijsceremonie op 10 december. Maar hij heeft "andere verplichtingen", luidt het nu.

Dylan bracht de Zweedse Academie gisteren per brief op de hoogte. "Hij had de prijs persoonlijk in ontvangst willen nemen, maar andere verplichtingen maken dat jammer genoeg onmogelijk. Hij heeft nog eens bevestigd dat hij zich door de Nobelprijs zeer vereerd voelt", luidt het in een persbericht van de Academie. "Het is ongebruikelijk dat een winnaar zijn prijs niet komt ophalen, maar niet uitzonderlijk", aldus de Academie nog.

De keuze om de Nobelprijs Literatuur aan Bob Dylan toe te wijzen in oktober kwam als een verrassing en stuitte ook op kritiek. Dylan wachtte twee weken alvorens te reageren, en zei toen "sprakeloos" te zijn.

20-11-2016 om 12:08 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
19-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JK Rowling: Mijn toverformule is heel saai

JK Rowling: "Mijn toverformule is heel saai"

http://oi63.tinypic.com/n2ocvm.jpg

Fans van Harry Potter hebben er vijf jaar op moeten wachten, maar vandaag wordt met 'Fantastic Beasts and Where to Find Them' een gloednieuw verhaal op hen losgelaten. En er komt meer, want schrijfster JK Rowling werkt aan vier vervolgen. Een exclusief interview met 's werelds meest succesvolle auteur.

Joanne, JK, Rowling heeft haar debuut als scriptschrijfster niet gemist. Niet één of twee, maar ineens vijf bigbudgetfilms zijn aangekondigd voor haar 'Fantastic Beasts and Where to Find Them'. De Harry Potter-fans staan te popelen en dat voor een film waar hun geliefde personage niet eens in voorkomt. "Klopt", vertelt Rowling, zichtbaar vermoeid van zowel aan een boek als aan een filmscript te werken. "Maar het voelt wel heel erg 'Harry Potter' aan. Het is zijn wereld. En het zijn zijn medepersonages die ik laat terugkomen. Ik voelde gewoon na het laatste boek, 'Harry Potter en de Relieken van de dood' dat er nog zo veel meer te vertellen was. Ik had de rest van mijn leven Harry Potter-films kunnen produceren, maar dat zag ik eerlijk gezegd niet zitten. Ik had nu eenmaal die zeven boeken gepland en ik wist exact wat ik wilde schrijven. Dat hoofdstuk is afgesloten, maar het personage Newt heb ik altijd ergens in mijn achterhoofd gehouden."

'Fantastic Beasts' ademt dus Harry Potter uit en dat gaat zo: Newt Scamander is een Britse tovenaar die in 1926 met een koffer vool fabeldieren aankomt in New Tork en zijn lading laat ontsnappen. Newt is het hoofdpersonage, maar Rowling haalt ook de goeie ouwe Perkamentus terug. Het is nog wachten tot de tweede film vooraleer de fans hem terug te zien krijgen, maar op welke manier dat precies zal zijn, is voer voor speculatie.

Perkamentus homo
Zo wordt gefluisterd dat grijsaard Perkamentus eindelijk openlijk homoseksueel zal zijn. Al wil JK Rowling daar nog niet echt veel over lossen. "Wel... (lacht) Ik kan natuurlijk niet meteen alles verklappen. We moeten de komende jaren nog wat te onthullen hebben, hé. Wat ik wel al kan vertellen, is dat de kijkers Perkamentus als jonge gast te zien kan krijgen. Een jonge gast die nog niet helemaal zijn draai heeft gevonden. Maar wat zijn geaardheid betreft: hou je ogen en oren goed open, want er staat een hoop te gebeuren", klinkt het mysterieus, maar veelbelovend.

En hoewel het de eerste keer is dat 's werelds meest succesvolle auteur zich aan een filmscript waagt, ligt de lat metershoog. Een personage als Harry Potter opvolgen, dat is de druk die op de schouders van 'Newt' ligt. Die verwachtingen om uitstekende bioscoopcijfers en lovende recensies binnen te halen, liggen hoger dan ooit, maar daar probeert de schrijfster naar eigen zeggen niet te veel van wakker te liggen. "Ik besteed zo weinig mogelijk aandacht aan wat het publiek van mijn werk zal vinden. Ik wil in de eerste plaats schrijven wat ik zelf wil schrijven, niet om anderen te 'pleasen'. Want voor het geld hoef ik het niet meer te doen. Pas op, ik zal altijd wel blijven werken. Ik wil niet vergeten waar ik vandaan kom en ik besef dat ik ontzettend veel geluk heb gehad. Ik doe wat ik graag doe, heb een prachtig gezin en ik ben de gelukkigste mens op aarde. Wat wil een mens nog meer? Ik wou dat elke harde werker hetzelfde lot gegund was."

Veel te duister
Zeven Harry Potter-boeken én nu dus vijf films die helemaal Harry Potter 'aanvoelen'. Waar haalt ze die inspiratie toch keer op keer? "Mijn 'geheime toverformule' is helaas heel saai. (lacht) De helft is inspiratie, de andere helft is simpelweg keihard werken. Je weet natuurlijk nooit of het überhaupt wel goedkomt, met dat verhaal. Je weet het pas als het allemaal is neergepend. Maar ik heb mijn hart en ziel in dit script gestoken en ik ben trots op het resultaat."

Zo moest Rowling het script van 'Fantastic Beasts' meermaals aanpassen omdat regisseur David Yates sommige versies veel te duister vond. "Heel wat scènes speelden zich af in de riolen, maar ik moest ze wat luchtiger maken. Vraag me niet in welke gemoedstoestand ik zat toen ik die schreef. Maar goed, het is mijn manier van werken: ik schrijf maar en pen maar. Massa's materiaal waarmee ik pas later beslis welke richting ik precies wil uitgaan."

"Ik kan trouwens overal en op elk moment schrijven", vertelt Rowling. "Zelfs met de tv op de achtergrond of wanneer ik met mijn kinderen aan het praten ben. Wist je dat ik het grootste deel van het eerste hoofdstuk zelfs op het toilet schreef? Het was op dat moment dé plek waar ik tot rust kon komen."

Rowling vertelt ook nog dat ze de dag na de Amerikaanse verkiezingen op het vliegtuig aan het tweede script begon. "Ik was slechtgezind en wilde alles van me afschrijven. Na die vlucht voelde ik me een heel ander mens. Dat typeert me: ik moet kunnen schrijven en ik voel me ongemakkelijk wanneer ik niet schrijf."

19-11-2016 om 10:38 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
17-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mel C: "Ik werd gepest toen ik bij de Spice Girls zong"

Mel C: "Ik werd gepest toen ik bij de Spice Girls zong"

http://oi67.tinypic.com/2uh4w2d.jpg

De 42-jarige Mel C heeft onthuld dat de Spice Girls achter de schermen niet zo'n goede vriendinnen als ze lieten uitschijnen. De zangeres heeft namelijk onthuld dat ze gepest werd in de meidengroep, maar ze wil geen namen noemen.

In een interview met het magazine Attitude heeft de zangeres toegegeven dat ze nu wenst dat ze wat sterker was geweest toen ze samen met Victoria Beckham, Emma Bunton, Geri Halliwel en Melanie Brown op het podium stond. "Dat gepest heeft me veranderd. De schuldigen weten wat ze gedaan hebben. Ze hebben hun excuses aangeboden. Mensen hebben misbruik van me gemaakt toen ik begon in de muziekindustrie.  Nu ben ik ouder, heb ik meer zelfvertrouwen en zou ik zoiets nooit meer toelaten.  Het is gebeurd, maar nu ik erop terugkijk, was ik graag een beetje sterker geweest."  

Eerder dit jaar zou Mel een aanbod van 2 miljard pond hebben geweigerd voor de reünie van de nineties-band. Intussen hebben Mel B, Geri en Emma aangekondigd dat zij wel terug zullen optreden onder de naam GEM.
Victoria doet niet mee omdat ze zich wil concentreren op haar carrière als ontwerpster. Niet zo lang geleden had Mel C in een essay voor het magazine Love geschreven dat het niet goed voelde om mee te doen met de reünie en dat ze haar buikgevoel moest volgen.  

De Spice Girls begonnen hun carrière in 1994 en dankzij hun hit Wannabe in 1996 werden ze één van de populairste Britse popgroep sinds The Beatles.

17-11-2016 om 00:37 geschreven door artist lover


» Reageer (4)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeremy Clarkson zweert wraak op "onwetende kleine worm" die hem vlucht deed missen

Jeremy Clarkson zweert wraak op "onwetende kleine worm" die hem vlucht deed missen

http://oi64.tinypic.com/35lvtkk.jpg

Een misnoegde luchthavenwerker is de 'nummerplatenrel' tijdens opnames van Top Gear twee jaar geleden blijkbaar nog niet vergeten. "Ik kom uit Argentinië, dus fuck you", zou hij naar het 56-jarige enfant terrible van de Britse televisie, Jeremy Clarkson, gesneerd hebben, toen die met zijn kompanen James May (53) en Richard Hammond (46) van Stuttgart weer naar Heathrow wilde vliegen. De drie misten hun vlucht door Manuel Pereira. Clarkson is woedend en zweert wraak op de man aan de check-in, die hij een "onwetende kleine worm" noemt.

Even terug naar oktober 2014. De BBC-ploeg van Top Gear streek toen neer in Argentinië voor opnames van het wereldberoemde autoprogramma met gastheren Clarkson, Hammond en May. In een van de reportages verscheen een Porsche 928 met nummerplaat H982FKL, waarin de Argentijnen een voor hen pijnlijke verwijzing zagen naar de Falklandoorlog tussen het Verenigd Koninkrijk en Argentinië in 1982. Top Gear ontkende en zei dat de nummerplaat puur toeval was, maar hun team werd nadien toch met stenen bekogeld in Ushuaia en moest het land ontvluchten. "Het meest angstaanjagende wat ik ooit meemaakte", zei Clarkson destijds.

Terug naar afgelopen maandag. Volgens Clarkson zou Manuel Pereira hem en zijn team op de luchthaven van Stuttgart opzettelijk het boarden verhinderd hebben, omdat het trio dronken zou zijn geweest. Clarkson zei dat ze één biertje gedronken hadden. "Het kale kereltje" (dixit Clarkson) zou hen ook toegesnauwd hebben: "Ik kom uit Argentinië, dus fuck you". De voormalige Top Gear-presentator vroeg daarop dat Pereira zou worden aangehouden voor die zware uithaal. De check-in-agent ontkende nadien dat hij schuttingtaal had gebruikt en beweerde dat hij niet van Argentijnse maar van Spaanse afkomst is.

Provocaties
"Hij is een dom, verbitterd en geschift mannetje", zei Clarkson in The Sun. "Deze onwetende kleine worm deed ons onze vlucht missen en daar zal hij voor boeten. De politie zei dat het om een haatmisdrijf ging en dat ze hem zouden arresteren. Ja, zelfs de Duitsers stonden voor één keer eens honderd procent achter ons", ging hij in zijn bekende, uitdagende stijl verder. Uiteindelijk waren Clarkson en co zelfs nog sneller thuis met een andere vlucht, wat de gevierde én gevreesde krullenbol deze uitspraak ontlokte: "Engeland-Argentinië 1-0".

De drie voormalige Top Gear-helden zijn momenteel bezig met opnames voor hun nieuwe autoprogramma The Grand Tour, dat vrijdag op Amazon in première gaat. Ook puur toeval dat het incident net deze week voorvalt?

Matt LeBlanc
Vorig jaar zette de BBC Jeremy Clarkson vorig jaar aan de deur na een zoveelste provocatie van de populaire presentator - ditmaal mét geweld, wat een brug te ver was voor de omroep. Clarksons metgezellen volgden hem. Een zware aderlating voor Top Gear, zo bleek de laatste maanden. Vervangers Chris Evans en Matt 'Joey' LeBlanc konden niet tippen aan hun voorgangers. De kijkcijfers kelderden van 4,3 miljoen voor de eerste episode tot nog 'amper' 1,9 miljoen voor de laatste aflevering van vorig seizoen. Evans stapte in juli op en Matt LeBlanc doet nu alleen verder.

17-11-2016 om 00:29 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Slimste Mens-jury presteert op niveau, nu de kandidaten nog

De Slimste Mens-jury presteert op niveau, nu de kandidaten nog

http://oi67.tinypic.com/25iq2l1.jpg

Een meer dan behoorlijke offday voor de kandidaten tijdens aflevering 19 van 'De Slimste Mens'. Minister Bart Tommelein moest de duimen leggen voor het duo Bieke Ilegems-Gilles Van Bouwel, die er onder hun tweetjes ook niet veel van bakten. Gilles won de aflevering met een onderscore van 304 seconden. Da's zelfs minder dan de 309 seconden waarmee Julie Van den Steen een dag eerder derde en laatste werd in de quiz. Even kreeg de uitzending te kampen met een te vreemde technische storing die het geluid en het beeld deed haperen.

Minister Tommelein, die zijn agenda al had vrijgehouden voor meer afleveringen (zoals dat gevraagd wordt door de makers van de quiz), speelde behoorlijk mee, maar verkwanselde alle kansen door in de fotoronde geen titels van theaterstukken van Ruud De Ridder te (her)kennen. In de doorgaans allesbeslissende filmpjesronde haalde Tommelein nog een stuk van zijn achterstand op, maar Lolita klonk toch net te veel anders dan Lulita, waardoor hij 50 seconden door de neus geboord zag. Dat geen van de kandidaten veel zinnigs kon zeggen over de terugkeer van Gouden Greg Van Avermaet noch over het proces van Radovan Karadzic in Den Haag - voor stoomwals Gilles Van Bouwel zelfs een compleet blinde vlek in het geheugen-, zegt veel, zelfs alles, over het slechte dagje dat de kandidaten hadden.

Dat Bieke en Gilles, die inmiddels al is opgeklommen tot zeven deelnames, een offday overleven, maakt hen meer dan ooit kandidaat om straks het ultieme gevecht aan te gaan om Tom Waes op te volgen.

Voor de kijker is het vooral hopen dat het niveau van de quiz snel en fors de hoogte ingaat. Aan de jury zal het niet liggen. Het duo Geubels-Jeroom presteerde wél op niveau. Nu nog de kandidaten.

De leukste quotes

Bart Tommelein: 'Ik kan niet De Slimste Mens worden. Ik weet van een aantal dingen niks. En ik heb geen tactiek'.
Erik Van Looy (tegen Tommelein): 'Je doet ook aan sport. Je hebt vijf kinderen. Da's veel hé'.

Gilles Van Bouwel: 'Het wordt bij elke aflevering plezanter. Nu is het keer op keer overleven. De stress wordt elke keer minder'.

Geubels: 'We gaan op onze hoede moeten zijn. We zitten hier met een werkelijk prachtige vrouw, iemand die niks anders doet dan liegen, bedriegen en de boel saboteren en Gilles natuurlijk'.

Jeroom: 'Wij willen geen kinderen meer. We gebruiken de strafste anticonceptie die er is. Neenneen, niet de pil. We laten het licht aan'.

Jeroom (nadat Erik alweer wat heeft uitgebeeld): 'Er was verwarring omdat er urine aan uw broek was'.

Jeroom: 'Ik spiekte wel eens op school. Ik schreef de antwoorden op mijn pennenzak. Tot ik eens gebuisd was omdat ik de verkeerde pennenzak had meegenomen en ik op alle vragen Kipling had geantwoord'.

Geubels: 'Tommelein een sixpack? Die heeft ineens een vat laten steken. Is dat niet gevaarlijk met zo'n klein kraantje onder?'

Jeroom: 'Ik doe aan denksport. Ik speel korfbal. Da's geen denksport, maar de mensen die dat spelen, denken wel dat het een sport is'.

Geubels: 'Over Olga Leyers bestaan er ook complottheorieën. Ze zou alle antwoorden hebben gekregen. Da's waarom ze zo moest huilen nadat ze verloren was. Ze was de antwoorden vergeten'. En dan Jeroom, op zijn allerbest: 'Er zijn nog veel theorieën. Dat er bijvoorbeeld op grote schaal appelen kapot worden gekookt met suiker. Dat zijn complottheorieën. En ook: de bruggen in Parijs. Die zouden in de Seine zijn gezet'.

Geubels: Ik heb de indruk dat die kinderen van Tommelein thuis alleen maar moeten werken. Ik stel voor dat ze de blauwe zak eens buiten zetten'.

Geubels (tegen Erik): 'Ik heb gehoord dat zee en stuk aan het schrijven zijn over u: Uwen mond riekt naar natten hond'.

Hilarische momenten

Geubels en Jeroom gaan door op een verkleedpartij van Tommelein. Jeroom: 'Erik, ik heb me al eens verkleed. Hier achter de studio is een bordeel waar de tiende beurt altijd gratis is. Ik ga elke zaterdag verkleed als Philippe Geubels een gratis beurt in ontvangst nemen'. Waarop Geubels: 'En elke maandag als ik er kwam amaai zaterdag... het ging niet goed'.

Jeroom (gaat in op googlen): 'Ik heb echt moeten leren goeglen. Vroeger kon ik echt slechtglen, toen beterglen, maar nu kan ik echt goeglen'.

Bieke vertelt hoe ze ooit een dier heeft overreden: 'Ik heb eens een eekhoorn overreden en ik zag in de achteruitkijkspiegel die staart nog heen en weer gaan. Echt verschrikkelijk. Ik ben toen echt in paniek thuis gekomen. Erik dacht dat er iets was met de kinderen, zodanig was ik in paniek'. En Jeroom vervolgt: 'Ik heb eens een everzwijn overreden. En zes biggetjes. Ik heb daar toen 4 uur overgedaan. Ik was met de fiets'. En Jeroom: 'Maggie de Block heeft ooit een merrie doodgereden. Ze wou eens een dagje gaan paardrijden'.

Bieke heeft het over Luc Steeno die met zijn neus een beetje dicht, nasaal, 'Hij Speelde Accordeon' zingt. En demonstreert dat terwijl ze haar neus dichtknijpt. Waarop Geubels even later: 'Ik kan heel goed 'Hij Speelde Accordeon' zingen zonder rmijn neus dicht te knijpen'.

Kantelmomenten

De quiz komt tamelijk traag, maar gelijkopgaand op gang. Na de 'Open deur'-ronde is er maar zeven seconden tijdsverschil tussen de drie kandidaten.

In de 'Puzzel' gaat het behoorlijk fout voor Bieke. Bart en Gilles spelen goed.

In de fotoronde verknalt Tommelein het behoorlijk zwaar. Hij weet de link tussen de toneelstukken van Echt Antwerps Theater niet te leggen en zakt weg tot 126 seconden. Bieke en Gilles scoren sterk.

In de filmpjesronde fietst Tommelein zijn achterstand deels in. Bieke en Gilles verknoeien hun filmpje, maar Bart weet niet te profiteren. De drie eindigen met een ondermaatse eindscore.

In de finale werkt Tommelein eerst met zeven goede antwoorden op twee vragen zijn volledige achterstand weg en komt zelfs op voorsprong. Waarop Bieke bij een 79-77 stand vier goede antwoorden geeft op de vraag wat ze weet over Olivier Deschacht en zo overleeft.

17-11-2016 om 00:21 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
16-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stijn en Nuria uit 'Blind Getrouwd':

Stijn en Nuria uit 'Blind Getrouwd': "Volgende zomer doen we ons trouwfeest nog eens over"

http://oi66.tinypic.com/2mydhyq.jpg

Voor Stijn Van Poucke (38) en Nuria Gilizintinova (29) wordt zondag 20 november één groot feest. Dan viert het koppel uit het VTM-programma 'Blind Getrouwd' zijn eerste huwelijksverjaardag. "En volgende zomer doen we ons trouwfeest nog eens over. Dit keer met heel ons hart, het zal een feest vol liefde zijn", vertellen ze in Story.

"Zo zot, die nominatie voor de meest heuglijke gebeurtenis van het jaar", zeggen Stijn en Nuria. Komend weekend maken ze immers kans om een Story Award in de wacht te slepen voor hun huwelijk. "'Blind Getrouwd' hebben we helemaal voor onszelf gedaan, maar we merken wel hoe hard Vlaanderen met ons heeft meegeleefd. Mensen steken nog vaak hun duim naar ons op. Dat heeft ons als koppel al zoveel positieve energie gegeven!" 

Huwelijksbeloften
Dat het geen liefde op het eerste gezicht was op hun huwelijksdag, bleek uit de afleveringen van de reeks. "Soms kijken we nog eens naar de beelden. Met momenten was ik toch wat hard...", vertelt Nuria. Maar nu zit het helemaal goed tussen de twee. "Volgende zomer willen we een trouwfeest geven voor al onze vrienden en familie. Heel ongedwongen: veel dansen, drank en lekker eten", vertellen ze. "We zullen ook onze huwelijksbeloften hernieuwen dan."

Het koppel kijkt ook uit naar hun eerste huwelijksverjaardag. "Het was een magisch jaar, vol eerste keren. Elkaar kussen, samen op reis gaan, samenwonen... In het begin kwam Stijn elke maand thuis met een bos bloemen, maar ik vond dat wat kostelijk worden én misschien ook wat melig. We hadden ook vrij snel door dat onze relatie iets uitzonderlijks is. Soms zit het in kleine dingen, bijvoorbeeld als ik thuiskom met raclette voor het avondeten en Stijn zegt: 'Niet normaal. Daar had ik al de hele dag zin in'."

Kinderwens
Het koppel vertelde eerder al dat ze een kinderwens hebben. Maar maken ze daar al werk van? "Voorlopig niet. Eerst willen we nog volop genieten van elkaar en samen reizen. Deze zomer zijn we op roadtrip geweest naar Montenegro. We hebben ons super geamuseerd!", vertelt Stijn. "Volgend jaar zijn we weer weg. Maar we gaan natuurlijk geen vijf jaar meer met kinderen wachten", vult Nuria nog aan.

16-11-2016 om 13:33 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
15-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juridisch steekspel tussen Astrid en 'Den John' heeft astronomisch prijskaartje

Juridisch steekspel tussen Astrid en 'Den John' heeft astronomisch prijskaartje

http://oi64.tinypic.com/ad0xz9.jpg

Astrid (33) en 'Den John' (61) zijn al even gescheiden maar op het juridische front woedt hun strijd nog volop. Ze spelen het spel hard maar dat heeft zo zijn prijs.

John Bryan daagde Astrid meer dan een jaar geleden voor de rechter. Hij beschuldigde zijn ex ervan verborgen inkomsten te hebben gehad toen ze nog getrouwd waren. Hij eist twee miljoen dollar (omgerekend zo'n 1,8 miljoen euro) van haar.

Astrid stond erop zichzelf te verdedigen in de rechtbank maar heeft nu het geweer van schouder veranderd. Ze nam een advocaat onder de arm die de juridische strijd moet aangaan met den John en zijn toppleiter.

Dag Allemaal kon de officiële uittreksels van de rechtszaak inkijken en stelde vast dat de ex-geliefden samen maar liefst 2.395.100 dollar oftewel 2.174.112 euro aan gerechtskosten moeten ophoesten. Een duizelingwekkende som die nu al Johns oorspronkelijke eis overstijgt.

Normaal gezien zou vorige week het verdict vallen, maar de zaak is uitgesteld tot eind januari.

15-11-2016 om 20:54 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Punkers poseren na 30 jaar weer voor fotograaf, en dat levert dit prachtig beeld op

Punkers poseren na 30 jaar weer voor fotograaf, en dat levert dit prachtig beeld op

http://oi65.tinypic.com/8x4rhe.jpg

Straatfotograaf Chris Porsz doolde in de jaren 70, 80 en 90 uren door de straten van het Britse Peterborough op zoek naar bijzondere figuren. Zo vereeuwigde hij honderden mensen met zijn camera. Nu, bijna 40 jaar later, spoorde hij iedereen weer op om die oude foto's te recreëren. Het resultaat? 135 ontroerende reünies en een nieuw boek.

Porsz deed er alles aan om exact dezelfde foto, maar dan tientallen jaren later, te nemen. Hij zette dezelfde mensen in dezelfde pose op dezelfde locatie. De fotograaf discrimineerde niemand, hij legde iedereen vast. Porsz ontdekte zo dat die punks van vroeger nu heel wat braver door het leven gaan. En dat die jongetjes van vroeger enkele decennia later nog altijd contact met elkaar hebben.

Alle foto's kan je in het boek 'Reunions' bewonderen. Auteur Jo Riley vertelt daarnaast wat de mensen voor de camera intussen overkomen is

15-11-2016 om 20:51 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marlène de Wouters in alle geheim gescheiden (en ze kon dat vier jaar verborgen houden)

Marlène de Wouters in alle geheim gescheiden (en ze kon dat vier jaar verborgen houden)

http://oi64.tinypic.com/s14xtu.jpg

Marlène de Wouters (50) en haar echtgenoot Hervé zijn uit elkaar. Dat heeft ze zelf gezegd in een interview met Dag Allemaal. "We zijn al vier jaar gescheiden", klinkt het. "Maar over de reden van onze breuk weid ik liever niet uit."

"Ik dacht dat iedereen wel wist dat we uiteen waren", aldus de Wouters in een korte reactie. Niet dus. Ook haar goede vriendin Kathy Pauwels valt uit de lucht. "Toen ik Marlène de laatste keer zag, hadden we een hartelijk gesprek. Maar huwelijksproblemen? Daar vertelde ze niets over. Ik schrik hier echt van. In adellijke kringen is zo'n echtscheiding allesbehalve evident. Misschien dat ze er daarom zo geheimzinnig over gedaan heeft", zegt ze in Dag Allemaal.

Marlène en haar jonkheer Hervé van Wassenhove leerden elkaar kennen bij een tennispartijtje in Tervuren en waren 22 jaar getrouwd. Hervé bleef altijd wat op de achtergrond in de media, deels omwille van de taalbarrière, want hij sprak amper Nederlands.

Ruw water
In 2006 kwamen ze in ruw water terecht toen Hervé gezondheidsproblemen kreeg. Tot twee keer toe werd hij opgenomen in het ziekenhuis met geheugenverlies. Hij bleek een tumor te hebben, die meteen werd weggenomen. Hij herstelde, maar het was een moeilijke periode voor het gezin.

Toen Marlène later deelnam aan 'Sterren op de Dansvloer' op vtm, bleek Hervé het moeilijk te vinden om zijn vrouw zo innig met een andere man te zien dansen. "Ik zei hem: 'Je hebt van mij toch niets te vrezen'. Maar dan antwoordde hij: 'Dat weet ik toch zo niet'", zei ze toen in een interview, een uitspraak die een heel andere dimensie krijgt in het licht van haar scheiding, die dus al van 2012 dateert.

Kinderen
Marlène en Hervé hebben drie kinderen: Cédric (23), die in 2010 naar de VS trok om er te studeren en een golfcarrière uit te bouwen, Emily (24) en Juliette (19).

15-11-2016 om 20:46 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Laurent negeert familie op Koningsdag

Prins Laurent negeert familie op Koningsdag

http://oi66.tinypic.com/20rs315.jpg

Pijnlijke taferelen aan de Brusselse Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal. Terwijl de koninklijke familie verzamelde om de eucharistieviering voor het Te Deum op Koningsdag bij te wonen, gunde prins Laurent zijn ouders geen blik. Dat werd gefilmd door royaltyprogramma Place Royale van RTL TVI.

Koning Filip en koningin Mathilde waren traditiegetrouw niet van de partij. De rest van de koninklijke familie wel, al had prins Laurent zijn vrouw Claire niet bij.

Koning Albert en koning Paola arriveerden als eersten, gevolgd door prinses Astrid en haar man Lorenz. De hartelijke ontmoeting kon niet sterker verschillen van die met Laurent.

De prins stapte meteen naar de aartsbisschop en negeerde zijn familie, wat leidde tot een bezorgde blik van zijn moeder. Paola nam hem bij de arm en keek hem onbegrijpend aan, iets haar dochter Astrid even later nog eens herhaalde.

In de kathedraal zat Laurent wel naast zijn moeder. Het is niet duidelijk waarom de prins zich nukkig gedroeg.

15-11-2016 om 20:42 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
14-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit voorspelden The Simpsons ook (en dus niet enkel dat Trump president zou worden)

Dit voorspelden The Simpsons ook (en dus niet enkel dat Trump president zou worden)

http://oi68.tinypic.com/152g51t.jpg

Zestien jaar geleden al voorspelden de makers van de Amerikaanse serie 'The Simpsons' dat Donald Trump verkozen zou worden als president van de Verenigde Staten. Niet alleen toen hadden ze het bij het rechte eind. Zo voorspelden de makers ook hoe de iPod er zou uitzien, wie in 2016 de Nobelprijs zou winnen en... dat er iemand ooit een citrusboom zou stelen!

Trump als president van de VS
In de aflevering 'Bart To The Future'uit 2000 werd Donald Trump verkozen tot president van de Verenigde Staten. De schrijver Dan Greaney kon zijn oren niet geloven toen dat afgelopen week echt gebeurde. Hij vertelde in een interview aan 'The Hollywood Reporter' dat "de aflevering eigenlijk bedoeld was om Amerika te waarschuwen". Vorige maand zei de bedenker van 'The Simpsons' Matt Groening aan 'The Guardian': "Toen we de aflevering in 2000 schreven, dachten we na over wie de meest absurde president zou kunnen zijn. Dat was en is nog altijd Trump."

Ebola-uitbraak
In 1976 was er voor het eerst sprake van ebola in Afrikaanse landen als Soedan en Congo. In augustus 2014 werd het wereldnieuws. Toen was het virus in Congo uitgebroken en werden er maatregelen genomen om een verdere verspreiding te vermijden. Veel mensen waren bang dat Europa en Amerika getroffen zouden worden. In een aflevering uit 1997 was die angst al reëel voor familie The Simpsons. De jonge Bart lag in bed met koorts en zijn moeder Marge raadt hem aan om het boek 'Curious George and the Ebola Virus' te lezen.

Controversieel stemmen
De makers zetten een bepaalde aflevering in het teken van de omstreden stemprocedure in Amerika. Dat gebeurt met machines. In de aflevering worden alleen de stemmen voor de Republikeinse partij geteld, wanneer de inwoners van het stadje Springfield wel degelijk voor Barack Obama gestemd hadden. Het doet meteen denken aan de klachten na de verkiezingen in 2012. Verschillende Democraten protesteerden toen tegen de "verkeerde" kiesuitslag.

Paardenvleesschandaal
Toen uit onderzoek bleek dat in verschillende rundvleesproducten in supermarkten paardenvlees bleek te zitten, werd er gesproken over het paardenvleesschandaal. Het paardenvlees zat zelfs in spaghettisauzen en school- en ziekenhuismaaltijden, zonder dat iemand er weet van had. Het consumentenvertrouwen in bereid eten bereikte een dieptepunt. De Amerikaanse overheid liet eerder dit decennium het paardenvleesschandaal grondig onderzoeken in een poging het consumentenvertrouwen weer op te krikken. Lang voorheen, In een aflevering uit 1994 gebruiken keukenmedewerkers van de basisschool in Springfield ook het controversiële ingrediënt in kantinemaaltijden

Straling
In 1999 ontdekt Marge in haar tuin dat haar tomaten gemuteerd waren door radioactieve straling. In 2011 werden in Japan steeds meer tomaten en andere gewassen gevonden die misvormd waren. Wat bleek? Net zoals in de aflevering van 'The Simpsons' waren de gewassen te veel blootgesteld aan radiatie.

Een citrusboom stelen
In de aflevering 'Lemon of Troy' uit 1995 vechten de kinderen uit Springfield een strijd uit met hun rivalen uit Shelbyville. Die hadden een citrusboom gestolen. In 2013 speelt het bizarre verhaal zich in het echt af in Houston, Texas. De inwoners spraken over "de meest bizarre diefstal ooit". Tot op de dag van vandaag snapt niemand waarom de dader de boom gestolen heeft.

Een vis met drie ogen
In 2011 werd een vis met drie ogen uit een reservoir in Argentinië gehaald. In 1990 viste Bart er een uit de vijver naast Monty Burns plant met nucleaire kracht. Bart noemde de vis Blinky.

De Rolling Stones blijven maar touren
In de aflevering 'Lisa's Wedding' uit 1995 droomt Lisa over haar toekomst. In een van haar visies zag ze een poster die reclame maakt voor de "Rolling Stones Steel Wheelchair Tour 2010". Zoals voorspeld, treedt de band vandaag nog altijd op, ook al zijn drie van de vier leden ouder dan zeventig jaar. Gelukkig zitten ze nog niet in een rolstoel.

Nobelprijs
Een dubbele! Bengt Holmstrom en Oliver Hart wonnen eerder dit jaar samen de Nobelprijs Economie van 2016. In 2010 heeft Milhouse, een vriend van Bart, voorspeld dat Holmstrom zou winnen. Kyle, beter bekend als Database, dacht in 2010 dan weer dat de Nederlander Bernard Lucas Feringa de Nobelprijs Chemie zou winnen. Dat gebeurde óók effectief dit jaar. Feringa was namelijk samen met Jean-Pierre Sauvage en James Fraser Stoddart laureaat.

iPod
Nog voordat iemand van de iPod gehoord had, werd hij al getoond in een aflevering van The Simpsons. Niet in de vorm van een muziekspeler, maar wel als een huistelefoon. In een andere aflevering uit 1995 voorspelden The Simpsons het videochatten.

14-11-2016 om 11:17 geschreven door artist lover


» Reageer (2)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!