NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

10-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kanker wordt thuis behandeld

Kanker wordt thuis behandeld

http://oi65.tinypic.com/2v3mu75.jpg

In het hele land starten pilootprojecten waarbij patiënten niet meer naar het ziekenhuis moeten voor hun behandeling. Ook borstkankerpatiëntes.

Een paar keer per maand naar het ziekenhuis en daar tussen personen zitten die minstens even ziek zijn. Veel kankerpatiënten zouden hun verblijf in het ziekenhuis willen inruilen voor een behandeling in hun woonkamer. Dat kan binnenkort. In het hele land starten proefprojecten rond ‘thuishospitalisatie’ voor in totaal 1.300 patiënten die kanker hebben of die een intraveneuze antibioticakuur nodig hebben. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) keurde twaalf projecten goed. Het UZ Leuven en het UZ Antwerpen, bijvoorbeeld, zullen aan een deel van de vrouwen met borstkanker voorstellen dat ze hun behandeling thuis krijgen.

‘Voor veel patiënten is het zwaar om gedurende een halfjaar tot een jaar steeds opnieuw naar het ziekenhuis te komen. Elke keer confronteert hen dat met hun ziekte’, zegt Marc Peeters, diensthoofd oncologie in het UZ Antwerpen.

Inspuitingen

De projecten in Antwerpen en Leuven zijn er voor vrouwen met een specifiek type borsttumor waartegen ze ook nog na hun chemo het geneesmiddel Herceptin krijgen. ‘Vroeger werd Herceptin intraveneus toegediend, nu kunnen we ook inspuitingen geven’, aldus Peeters. ‘Een verpleegkundige kan de spuit evengoed bij hen thuis zetten. De verplaatsing naar het ziekenhuis, je daar inschrijven en op je beurt wachten is dan niet meer nodig.’

Wat simpel klinkt, is het in de praktijk niet, luidt het in Antwerpen en Leuven. De thuishospitalisatie vergt een nieuwe organisatie van de zorg, waarbij de ziekenhuizen nauw samenwerken en informatie uitwisselen met zorgverleners buiten de ziekenhuismuren, zoals diensten voor thuisverpleging. De verpleegkundigen hebben ook een extra opleiding nodig.

Logistieke uitdaging

Peeters: ‘Een spuit met een geneesmiddel tegen kanker is iets anders dan een griepvaccin. De verpleegkundige staat mee in voor het melden van bijwerkingen aan het ziekenhuis. Daar houdt een andere verpleegkundige bij welke nevenwerkingen er gemeld worden en of een arts moet ingrijpen.’

Naast de samenwerking tussen alle spelers is ook het puur logistieke een uitdaging, zegt Kevin Punie, staflid medische oncologie aan het UZ Leuven. ‘Herceptin moet vanuit het ziekenhuis bij de patiënt geraken, zonder dat de koudeketen wordt onderbroken.’
Het moet in de proefprojecten nog bewezen worden, maar naar alle verwachting zal de thuishospitalisatie toch minder kosten dan de behandeling in de kliniek. De projecten passen in de hervorming van het ziekenhuislandschap en -financiering. 

‘Beddenhuis’

De Block wil komaf maken met het ziekenhuis als ‘beddenhuis’ waar patiënten onnodig lang verblijven. Dat maakt de zorg duur. De eerder opgestarte proefprojecten voor vrouwen na de bevalling liggen in dezelfde lijn. In plaats van in het ziekenhuis worden moeder en kind thuis verder opgevangen door kraamhulp en vroedvrouwen.

Maar het gaat om meer dan besparingen. Volgens minister De Block lopen patiënten thuis minder risico op ziekenhuisinfecties. Het federaal kenniscentrum voor de gezondheidszorg (KCE) stelde ook vast dat patiënten bij een kankerbehandeling thuis zeker niet onveiliger zijn, maar wel meer tevreden dan in het ziekenhuis – op voorwaarde dat ze niet verplicht thuis worden behandeld. De Block maakt zich daarvoor sterk. ‘Deelname aan een proefproject blijft vrijwillig. Patiënten kunnen nog altijd kiezen voor een klassieke hospitalisatie.’

10-03-2017 om 11:04 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oscarwinnaar zes weken in ons land voor duurste filmproductie op Belgische bodem

Oscarwinnaar zes weken in ons land voor duurste filmproductie op Belgische bodem

http://oi67.tinypic.com/snnvnq.jpg

Oscarwinnaar en steracteur Colin Firth zal binnenkort zes weken aan het werk zijn in de AED Studios in Lint. Hij speelt de hoofdrol in een film over de ramp met de Russische duikboot Koersk. Een groot deel van de prent zal in de onderwaterstudio van AED worden opgenomen.

De ramp met de Russische kernonderzeeër Koersk kostte in augustus 2000 het leven aan alle 118 opvarenden. De ‘onzinkbare’ duikboot zonk toen na een zware ontploffing naar de bodem van de Barentszzee, ten noorden van Rusland en Noorwegen.

EuropaCorp, het productiehuis van de Franse regisseur Luc Besson, werkt nu aan een film over de tragedie en de daaropvolgende chaotische reddingsactie. Colin Firth, die in 2011 een Oscar kreeg voor zijn rol in The King’s Speech, zal de hoofdrol op zich nemen, met naast zich de Franse actrice Léa Seydoux en onze eigen Matthias Schoenaerts. De Deen Thomas Vinterberg kruipt in de regiestoel.

Onder water

De opnames van Kursk, zoals de film zal heten, vinden hoofdzakelijk in België plaats en heel wat scènes zullen in het bassin van AED Studios in Lint worden gedraaid. “Met een budget van 40 miljoen dollar moet dit de grootste filmproductie ooit zijn in ons land”, zegt Glenn Roggeman, CEO bij AED.

In mei en juni vinden de opnames bij AED plaats. De film zelf moet ergens volgend jaar verschijnen.

10-03-2017 om 10:54 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
08-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweede seizoen en buitenlandse interesse voor 'Hotel Römantiek'

Tweede seizoen en buitenlandse interesse voor 'Hotel Römantiek'

http://oi64.tinypic.com/9a8sop.jpg

'Hotel Römantiek', het tv-programma gemaakt door Woestijnvis voor VIER, krijgt een tweede seizoen op de zender. Diverse Europese tv-zenders hebben intussen interesse getoond om het realityprogramma lokaal te produceren. Dat meldt SBS België, het moederbedrijf van de commerciële zender VIER.

Vlaamse vrijgezellen van 65 jaar en ouder staan centraal in 'Hotel Römantiek'. Het programma volgt in het Jugendstildecor van Hotel Kurhaus Bergün, te midden van de Zwitserse Alpentoppen, de avonturen van mannen en vrouwen, die ondanks hun reeds gevorderde leeftijd nog steeds dromen van de ware liefde. Het programma haalt gemiddeld 609.013 kijkers en een marktaandeel van 22,3 procent op de doelgroep Verantwoordelijken Voor Aankoop (VVA) 18-54-jarigen.

Er komt sowieso een vervolg op "Hotel Römantiek". De commerciële zender bestelde nu reeds een tweede seizoen bij productiehuis Woestijnvis. De nieuwe opnames van het reality-programma vinden nog dit jaar plaats.

Intussen is er volgens SBS veel internationale interesse om het programma lokaal te produceren voor publieke en commerciële tv-zenders in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Frankrijk, Spanje, Zweden, Denemarken en Duitsland. Ook de VS hebben een optie op het programma genomen.

"De zenders hebben concrete interesse en hebben een optie genomen om het programma te maken voor hun land. Dat wil zeggen dat zij op korte termijn beslissen of ze het programma ook effectief maken", legt SBS uit.

08-03-2017 om 21:25 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sergio Herman reageert op verlies van zoontje

Sergio Herman reageert op verlies van zoontje

http://oi64.tinypic.com/2qa8vn6.jpg

Sergio Herman (46) en zijn vrouw Ellemieke Vermolen (40) verloren vorige week hun derde kindje. Hun zoontje Josha overleed vlak voor de geboorte. Op Instagram heeft Herman nu voor het eerste op het droeve nieuws gereageerd.

"19 ballonnen gingen gisteren tijdens de enigste zonnestraal die dag de lucht in! Prachtig en zeer droevig en ondragelijk moment," schreef de topchef bij een foto van de ballonnen. "Het meest vreselijke in mijn leven. Iets wat een groot litteken gaat achterlaten voor de rest van ons leven! Onze lieve Josha is er niet meer!"

In het bericht bedankt hij ook zijn omgeving voor de steun die hij de voorbije week mocht ontvangen en ook voor zijn vrouw Ellemieke heeft hij een boodschap: "Mijn grootste diepste respect en liefde gaat naar mijn vrouw @ellemieke_vermolen die zoveel heeft afgezien maar ook zo sterk en krachtig is! Love You schat!! Zo super veel respect en liefde voor je!"

Foodblogger Ellemieke, die haar derde zwangerschap in september via Instagram wereldkundig maakte, en kok-restaurateur Sergio Herman hebben al twee zonen, Noah (7) en Zenna (5). Ze trouwden in 2008. Herman heeft uit een vorige relatie ook nog een zoon Boy (16) en een dochter, Moon (10).

08-03-2017 om 21:22 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kürt Rogiers: "Label dyslexie doet een kind geen goed"

Kürt Rogiers: "Label dyslexie doet een kind geen goed"

http://oi63.tinypic.com/a172ft.jpg

"Dyslexie is een flutlabel", klonk het gisteren in Van Gils en Gasten. Professor Erik Moonen van UHasselt zegt dat de term meer kwaad dan goed doet bij kinderen. Kürt Rogiers kan ervan meespreken, en trad de prof dan ook volmondig bij.

Volgens Moonen is dyslexie een etiket dat kinderen meer hindert dan helpt. "Uiteindelijk kan iedereen een redelijk goede lezer en schrijver worden, net zoals we ervan uitgaan dat iedereen wel kan leren autorijden. Van zodra we een kind dyslectisch noemen, houden we echter op met na te denken over de vraag: wat moeten we doen om van dat kind een vlottere lezer te maken?"

Kürt Rogiers geeft de prof gelijk. Hij heeft zelf ook dyslexie, maar kwam dat pas te weten toen hij zelf kinderen had. Zo moest hij een aantal jaar geleden naar het CLB, waar de diagnose "dyslexie" werd vastgesteld bij zijn dochter. "Ik reed naar huis en toen zei ik tegen mijn vrouw: dat zijn exact dezelfde symptomen als bij mij."

Oefening baart kunst
Zelf heeft hij er nu echter weinig last van. "Ik was op de lagere school geen vlotte lezer, maar was wel heel goed in geschiedenis en kon best goed rekenen. En intussen oefende en oefende ik op het lezen. Ik heb uiteindelijk jarenlang een ochtendshow mee gepresenteerd en ik heb in liveshows een autocue gelezen."

Het geheim zit hem in de voorbereiding. "Ik studeer en ik studeer op voorhand. Maar ik heb ook al meegemaakt op "Sterren op de dansvloer" bijvoorbeeld dat ik in mijn ooghoek zie dat ze de autocue aan het aanpassen zijn. Als je dan plots iets moet gaan voorlezen voor een miljoen mensen dat je nog niet hebt voorbereid, dan is het wel zweten."

08-03-2017 om 21:16 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Stalker' Steve Tielens reageert: "Hij heeft van mij geprofiteerd"

'Stalker' Steve Tielens reageert: "Hij heeft van mij geprofiteerd"

http://oi63.tinypic.com/4q3dcx.jpg

Gisteren raakte bekend dat Steve Tielens een klacht heeft ingediend tegen een van zijn fans wegens stalking. "De man is ziekelijk verliefd op mij en heeft zelfs Monique al aangevallen", klonk het. De man zelf heeft echter een andere kijk op de zaak. "Hij hield mij aan het lijntje en zei dat hij zijn vrouw zou verlaten voor mij", vertelt hij in TV Familie.

De 'stalker' in kwestie is een zekere Mike Vandevelde uit Torhout. Dat hij een grote fan is/was van Steve, daar komt hij vol voor uit. En ook dat hij stapelverliefd werd op de zanger, ontkent hij niet. "Maar daar heeft hij schaamteloos misbruik van gemaak", benadrukt hij.

"Ik dacht dat het wederzijds was. Hij was zó lief voor me, kuste me vol op de mond, en stuurde berichtjes waarin hij beweerde dat hij zijn vrouw voor mij zou verlaten en dat we samen op reis zouden gaan", vertelt Mike in TV Familie. Het weekblad publiceert ook een heleboel berichtjes die inderdaad een redelijk hechte relatie tussen de twee aantonen. Al kan de echtheid daarvan niet bevestigd worden, natuurlijk.

Geld aftroggelen
Volgens Mike was het Steve om het geld te doen. "Vaak zat ik meer dan zes uur per dag in de auto, gewoon om Steve te helpen. Ik betaalde z'n apothekersrekening, z'n telenetabonnement, ik kocht parfum voor hem en sponsorde z'n events zoals z'n nieuwjaarsreceptie. Eens 50 euro hier, 500 euro daar... Alles opgeteld heb ik Steve zeker meer dan 3.000 euro gegeven."

Toen hij de geldkraan dichtdraaide, liep het fout. "Ik begon door te krijgen dat Steve nooit iets voor mij terugdeed. Toen ik weigerde Steve nog één cent te betalen, werd hij woedend. Hij begon me uit te schelden en zette andere fans tegen me op. Hij dreigde zelfs om me zwart te maken voor de hele buitenwereld, en dat heeft hij nu ook gedaan."

"Ik liet hem te dicht komen"
Ook Steve zelf reageert in het weekblad. Dat er vriendschappelijke berichten over en weer werden gestuurd, geeft hij toe. "Dat kan ik niet ontkennen. Ik heb hem té dicht laten komen. En hij heeft mijn goede bedoelingen en gezwans verkeerd geïnterpreteerd. Zodra ik hem minder aandacht gaf, werd hij kwaad. En begon hij die verhalen te verzinnen. Over dat ik hem misbruikt heb, dat hij al mijn rekeningen betaalde. Maar geloof me: ik moet zijn geld niet, hoor. Ik verdien genoeg met mijn optredens. Mike beweert zelfs dat ik homo ben, dat ik hem kuste en mijn vrouw voor hem zou verlaten. Komaan, zeg! Ik ben getrouwd en heb kinderen. Ik ben de meest hetero man die er in Vlaanderen rondloopt."

08-03-2017 om 21:12 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Verleider Alex raakte ook al slaags met Herbert"

"Verleider Alex raakte ook al slaags met Herbert"

http://oi63.tinypic.com/2n1rerr.jpg

Vorige week raakte bekend dat Alexander Maas, u beter bekend als verleider Alex van Temptation, zich zal moeten verantwoorden voor de rechtbank omdat hij een man uit Moorslede twee gebroken ribben heeft geschopt. En dat blijkt niet de eerste keer te zijn, zo ontdekte TV Familie.

Een tijdje geleden zou Alex ook slaags zijn geraakt met Herbert, toen ze samen op een feestje waren dat Regilio (Temptation Island 2016) organiseerde. "Op een bepaald moment zag ik hoe er ruzie ontstond tussen Alex en Rosanna", vertelt een getuige in TV Familie. "Zij was hem aan het uitdagen en gaf hem op een bepaald moment een klap. Alex verweerde zich tegen Rosanna en gaf haar een duw, wat Herbert dan weer niet vond kunnen. De discussie escaleerde en Herbert en Alex raakten slaags. Ze hadden allebei wel wat gedronken, maar da's toch niet normaal?"

Verleidster Chiara, van het vorige seizoen, was er toen ook en bevestigt het verhaal. "Het klopt dat Alex en Rosanna daar ruzie kregen en dat Herbert het voor Rosanna opnam. Weet je, Alex is de nieuwe Marvin. De roem en faam van 'Temptation' is hem naar het hoofd gestegen."

08-03-2017 om 21:05 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
07-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steve Tielens dient klacht in tegen verliefde stalker die ook Monique al aanviel

Steve Tielens dient klacht in tegen verliefde stalker die ook Monique al aanviel

http://oi65.tinypic.com/3464z9f.jpg

Charmezanger Steve Tielens (44) heeft klacht ingediend tegen een fan die hem al maanden lastigvalt. Ook zijn vaste chauffeur Monique Larminier (72) werd al door hem aangevallen. De man zou verliefd zijn op Steve.

Steve Tielens wordt opnieuw belaagd. Na de recente inbraak in zijn woning, zou hij nu het slachtoffer zijn van een stalker. "Een man die al een tijd fan is van mij, is verliefd op mij geworden. Maar omdat ik zijn liefde niet kan beantwoorden, begint hij mij extreem lastig te vallen", vertelt Steve in Story. "Hij duikt op in de fitness waar ik kom en bij mijn kapper. Heel onlogisch, want ik woon in Boom en hij in West-Vlaanderen."

"Hij heeft me ook achtervolgd tot in een taverne waar ik een meeting had. Echt beangstigend! Hij stond daar ineens voor mij met een kader met foto's van ons samen. Tot ik mijn Facebookprofiel voor hem blokkeerde, kreeg ik dagelijks dertig à veertig foto's van hem, met sensuele berichtjes: 'je hebt mooie lippen en mooie groene ogen'. Hij vroeg me mee naar de sauna, hij wil me in zijn bed krijgen. Maar serieus, ik ben de meest heteroman van Vlaanderen! Die kerel leeft in een droomwereld. Nu bazuint hij rond dat we iets samen hebben gehad. Pure leugens."

Monique aangevallen
De pogingen om de man tot rede te brengen haalden niets uit. Ook Monique, de chauffeur van Steve, wordt lastiggevallen door de man. "Hij heeft Monique onlangs bij haar schouder en keel gegrepen. Ze beleefde de schrik van haar leven. Iedereen die te dicht bij mij staat, is voor hem een bedreiging. Dit is echt zeer gevaarlijk gedrag. Mijn fans zijn bang en dit is ook niet prettig voor Monique en mijn gezin. Ik wil hen beschermen", besluit Steve, die ook klacht indiende bij de politie.

07-03-2017 om 20:21 geschreven door artist lover


» Reageer (5)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het rommelt tussen de Temptation-verleidsters: "Zo'n schijnheilig gedoe"

Het rommelt tussen de Temptation-verleidsters: "Zo'n schijnheilig gedoe"

http://oi66.tinypic.com/2i1yqo8.jpg

Op tv lijken ze allemaal best overeen te komen, maar in realiteit lijkt de vriendschap tussen de vrouwelijke verleidsters/kandidates nogal wat barsten te vertonen. Uit verschillende Facebookgesprekken kon Dag Allemaal afleiden dat het tussen sommige dames echt niet botert.

"Van die mensen die zichzelf kwijtraken nu ze 12 afleveringen op tv zijn. Zelfs volgers kopen... Maar ik bemoei mij niet #voeljelekkeraangesproken", postte Parastoo op Facebook, waaruit ze duidelijk liet blijken dat een van haar collega's afgedaan heeft. Ashley trad haar algauw bij. "Wauw, bij sommige kandidaten van 'Temptation' is de fame naar hun hoofd gestegen. Bitch, over drie maanden is iedereen je weer vergeten hoor!"

Niet echt heel vriendelijke taal, maar Ashley neemt haar woorden niet terug in Dag Allemaal. "Er zijn gewoon mensen die zich na 'Temptation' heel anders zijn gaan gedragen. Ik bedoel: dan hoor je achteraf dat bepaalde deelnemers liever niet met mij of anderen naar een boeking willen. Ze doen lief in m'n gezicht, maar achter mijn rug... Sorry, zulk schijnheilig gedoe hoeft voor mij niet."

Jaloezie?
Waarover de discussies precies gaan, is niet geweten. Vermoedelijk heeft een en ander wel met jaloezie te maken. "Sommige 'Temptation'-mensen worden jaloers omdat ze 0 tot 2 boekingen per maand hebben", liet Merijn zich ook al ontvallen. Hun boekingkantoor bevestigt dat niet iedereen even populair is. "Eigenlijk is het simpel: wie vaak op 't scherm komt, wordt meer gevraagd."

Lisa en Rosanna zijn alvast het probleem niet, wilde Ashley nog kwijt. "Met hen kan ik lachen", vertelt ze. "Met Lize heb ik eens twee zinnen gesproken en Jolien... Haar heb ik nog nooit gezien."

07-03-2017 om 20:17 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Is gebeurd: Lesley-Ann Poppe is getrouwd met Kevin

't Is gebeurd: Lesley-Ann Poppe is getrouwd met Kevin

http://oi64.tinypic.com/10f251i.jpg

Ze spraken al even over een huwelijk, maar wilden geen datum prijsgeven. Nu is het echter toch geweten: Lesley-Ann Poppe is vanmorgen in het huwelijksbootje gestapt met verloofde Kevin Lebreton. Dat werd bevestigd aan onze krant.

Deze voormiddag trouwden Lesley-Ann (37) en Kevin (27) in het stadhuis van Antwerpen. Dat gebeurde achter gesloten deuren en met een beperkt gezelschap.

Het huwelijk voor de kerk vindt zoals gepland elders plaats. Deze zomer vliegt het koppel naar Las Vegas, waar ze in het bijzijn van vrienden en familie nogmaals een ceremonie zullen houden. "Als je ginder trouwt, komt er heel wat papierwerk aan te pas en dus hebben we besloten om eerst in Antwerpen voor de wet te trouwen", aldus Poppe in een eerder interview. Of zoontje Benjamin (9) en hun kersverse spruit Gabriël zullen meegaan, is niet geweten.

07-03-2017 om 20:13 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.George Michael stierf natuurlijke dood

George Michael stierf natuurlijke dood

http://oi63.tinypic.com/30bmrzs.jpg

Zanger George Michael is een natuurlijke dood gestorven. Dat blijkt volgens VTM Nieuws uit de lijkschouwing die is uitgevoerd. Michael bezweek aan hart- en leverproblemen.

George Michael stierf op kerstdag in zijn huis in Goring-on-Thames, maar het duurde tot nu tot er een lijkschouwing kon worden uitgevoerd. Er gingen geruchten dat de zanger stierf aan een overdosis drank of drugs, maar dat is dus niet het geval. Michael leed aan een verzwakt hart en een vervette lever, volgens een van de betrokken lijkschouwers, Darren Salter.

De politie wilde nader onderzoek, nadat zijn dood weliswaar niet verdacht, maar wel als onverklaard was bestempeld.

De Briste zanger was vooral bekend van nummers als 'Last Christmas' en 'Wake Me Up Before You Go-Go', met zijn groep Wham!.

07-03-2017 om 20:10 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo werkt 'De Noodcentrale' écht

Zo werkt 'De Noodcentrale' écht

http://oi63.tinypic.com/213kfu0.jpg

Een jonge vrouw die gestalkt werd in de auto, een uit de hand gelopen ruzie tussen familieleden: bijna 1 miljoen kijkers waren maandagavond op Eén getuige van een paar ijzingwekkende gesprekken in 'De Noodcentrale'. Maar de kans is groot dat u op dat moment geen echte mensen, wel stemacteurs aan het werk hoorde.

Wie naar de noodcentrale heeft gebeld, hoeft niet te vrezen dat zijn privacy en anonimiteit zomaar voor tv-kijkend Vlaanderen te grabbel worden gegooid. Alle persoonlijke gegevens zoals namen, adressen, tijdstippen, nummerplaten en merknamen zijn verwijderd, net als herkenbare stopwoorden en spraakpatronen. Alle oproepen zijn bewerkt met 'forensische stemvervorming' die niet te reconstrueren is. Een computer kan de vervorming dus niet terugdraaien.

Nog opmerkelijker: een groot deel van de oproepen werd opnieuw ingelezen door een stemacteur. Met andere woorden: de hulpverleners die u bezig ziet, doen op dat moment écht hun werk, maar de bellers zijn gedubd. Die herwerkte stukken zijn bijna niet te onderscheiden van originele oproepen, al viel het bijvoorbeeld bij een bepaalde oproep wel op dat verschillende leden van hetzelfde gezin totaal uiteenlopende dialecten spraken.

Het parket keek bovendien alle oproepen naar de 101 na om lopende zaken uit te sluiten. Alle afleveringen worden op voorhand bekeken door de Federale Politie, Binnenlandse Zaken en Volksgezondheid. Al het ruwe beeldmateriaal wordt na uitzending onmiddellijk vernietigd.

07-03-2017 om 20:05 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
05-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pitbull redt jongetje van verdrinkingsdood

Pitbull redt jongetje van verdrinkingsdood

http://oi63.tinypic.com/xoh2le.jpg

In de Australische staat Nieuw-Zuid-Wales heeft een pitbull het leven gered van een 9-jarige jongen. Het broertje van amper 5 jaar overleed nadat zijn moeder hem verdronk.

De moeder had aan een vriendin gezegd dat ze “haar kinderen moest verdrinken”. Nadien nam ze haar kroost mee naar de rivier Murray om hen kopje onder te duwen. De jongste zoon overleefde de gruwel niet.

Zijn oudere broertje wist wel te overleven nadat een pitbull was tussengekomen. De hond had de vrouw aangevallen tot ze haar greep loste. Zo meldt de Herald Sun. Het kind liep daarbij lichte verwondingen op.

De politie trof het lijk van de 5-jarige verder aan in de stroom. “Hij was zo klein. Het was echt verschrikkelijk om te zien. Iedereen is er kapot van”, reageerde een medewerker van de hulpdiensten.

Aangifte

De Australische ging zichzelf aangeven bij de lokale politie en werd gearresteerd voor doodslag en poging tot moord. Een maand eerder was ze vrijgelaten uit de gevangenis onder voorwaarden.

05-03-2017 om 15:32 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.One Direction-lid opgepakt na ruzie met paparazzo

One Direction-lid opgepakt na ruzie met paparazzo

http://oi63.tinypic.com/34ta4o8.jpg

Louis Tomlinson is gearresteerd na een aanvaring met een fotograaf op de luchthaven van Los Angeles. De zanger stond samen met zijn vriendin te wachten op zijn bagage toen het incident plaatsvond.

Volgens de Amerikaanse entertainment site TMZ kwam een paparazzo te dicht bij het koppel. Tomlinson kon dat niet appreciëren en deed de man struikelen, waarna die met het hoofd op de grond viel. Ook de vriendin van het lid van One Direction raakte slaags met enkele omstaanders.

De woordvoerder van de Britse ster zegt dat Tomlinson werd uitgedaagd. “Het is niet de eerste keer dat een fotograaf een woordenwisseling met een bekendheid is gestart. Terwijl het verbale gevecht werd gevoerd, vielen drie andere individuen zijn vriendin aan en toen heeft hij haar verdedigd.”

Uiteindelijk moest de politie tussenbeide komen en zat het duo een uurtje vast. Op 29 maart moet de 25-jarige artiest voor de rechtbank van Los Angeles verschijnen om zich te verantwoorden voor het incident.

05-03-2017 om 15:28 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse oma rekent eigenhandig af met boeven

Britse oma rekent eigenhandig af met boeven

http://oi63.tinypic.com/2d1juw5.jpg

Dieven hebben op klaarlichte dag een juwelenzaak overvallen. Het omaatje uit de winkel ernaast verrichte een heldendaad door zich te moeien.

De 66-jarige Sandra Bottomley werkt in een apotheek in het Engelse Brighouse. Toen ze een luide knal hoorde, ging ze naar buiten. Daar ziet ze hoe boeven met een auto in de juwelenzaak ernaast zijn gereden en de etalage leegroven.

Op camerabeelden is te zien hoe Sandra de ene dief bij zijn kraag pakt en hem naar buiten sleurt. Een tweede bandiet wordt bang en springt snel in de vluchtauto. Wanneer de buurtbewoners toekomen, rijdt de auto weg.

De beelden dateren van vorige zomer, maar duiken nu weer op omdat de daders veroordeeld zijn. Dankzij de verklaring van de dame kon de politie de twee bandieten arresteren. De ene kreeg vijf jaar cel, de andere bijna tien jaar.

Superoma

De twee kleinkinderen van Sandra noemen haar nu superoma, maar de 66-jarige denkt daar anders over. “Ik dacht niet na en ging recht op de bandieten af. Het is pas wanneer ik erover nadacht dat ik emotioneel werd”, zegt ze

05-03-2017 om 15:22 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schwarzenegger past voor nieuw seizoen ‘The Apprentice’ door Trump

Schwarzenegger past voor nieuw seizoen ‘The Apprentice’ door Trump

http://oi67.tinypic.com/f2msl1.jpg

Hollywoodster en vroegere gouverneur van Californië Arnold Schwarzenegger stapt na amper één seizoen op als presentator van de realityshow ‘The New Celebrity Apprentice’. Hij nam die beslissing omdat president Donald Trump, de vorige presentator, nog steeds gelinkt is aan de show en verantwoordelijk is voor de tegenvallende kijkcijfers, aldus nieuwszender CNN.

‘Ik heb van elke seconde gehouden dat ik werkte bij NBC en Mark Burnett. Iedereen - van de beroemdheden tot de crew tot de marketingafdeling- verdient echt een tien en ik zou met ieder van hen opnieuw werken aan een show die deze bagage niet heeft’, aldus de in Oostenrijk geboren Schwarzenegger in een persbericht, zo verwijzend naar zijn voorganger. ‘Toen de mensen ontdekten dat Trump nog betrokken was bij de show als executive producer en er nog steeds geld voor kreeg, is de helft van de mensen de show beginnen boycotten’, legde hij nog uit.

Trump presenteerde de talentenjacht waarin gezocht werd naar een persoon om leiding te geven aan een van zijn bedrijven van 2008 tot 2014, en nam veertien seizoenen op van ‘The Apprentice’ en ‘The Celebrity Apprentice’.

De Amerikaanse president reageerde op Twitter op het vertrek van Schwarzenegger. Volgens hem is de nieuwe presentator ontslagen vanwege de tegenvallende kijkcijfers.

‘The Terminator’ haalde voor zijn eerste aflevering 4,9 miljoen kijkers, tegenover 6,5 miljoen voor Trump tijdens de eerste aflevering van zijn laatste seizoen als presentator van ‘The Celebrity Apprentice’. Trump lachte hem daarover uit, zowel op Twitter als op het National Prayer Breakfast, waar hij opriep om te ‘bidden voor Arnold’.

Schwarzenegger reageerde daarop in een video, waarin hij opriep om van job te veranderen. ‘Jij neemt de televisie over omdat je toch zo’n expert bent in kijkcijfers en ik zal jouw job overnemen, zodat de mensen eindelijk opnieuw rustig kunnen slapen’, zei hij.

NBC heeft nog niet gereageerd op het nieuws. Het is dan ook nog niet duidelijk of de show zal blijven bestaan met een nieuwe presentator.

05-03-2017 om 15:16 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rusland onderzoekt ‘Beauty and the Beast’ op homopropaganda

Rusland onderzoekt ‘Beauty and the Beast’ op homopropaganda

http://oi66.tinypic.com/30b1j4x.jpg

In Rusland neemt de druk toe om de nieuwe Disney-film ‘Beauty and the Beast’ te verbieden nadat Disney een ‘exclusief homo-moment’ in de film heeft aangekondigd. Ook in de VS klinkt protest.

In een nieuwe versie van De schone en het beest met levende acteurs brengt filmproducent Disney voor het eerst een gay personage en een liefdesscène tussen homo’s.

Volgens verschillende Russische politici is dat een overtreding van de wet die homopropaganda voor minderjarigen verbiedt. Er is een brief gestuurd naar de Russische minister van Cultuur, Vladimir Medinsky, die een verbod ‘bestudeert’.

De film wordt op 16 maart in de Russische zalen verwacht. Een conservatief Russisch parlementslid, Vitali Milonov, heeft in een brief aan de minister van Cultuur gevraagd om een avant-première achter gesloten deuren te houden.

‘Als daar blijkt dat er homoseksuele propaganda in voorkomt, moet men de film verbieden’, vindt hij. Milonov is de man achter de omstreden wet die de propaganda verbiedt. Eerder pleitte hij ook al voor het afsluiten van Facebook in Rusland, omdat die socialenetwerksite foto’s van de regenboogvlag verspreidde, hét symbool van de homoseksuele beweging.

Ook in de VS lokt de aankondiging van Disney reacties uit. De predikant Franklin Graham riep donderdag op Facebook op tot een boycot van de film. Een dag later was de oproep meer dan 88.000 keer gedeeld. ‘Ze proberen onze kinderen de holebi-agenda op te dringen’, schreef hij.

05-03-2017 om 15:10 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
03-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze rotopmerking kreeg Lisa Kudrow op de set van Friends

Deze rotopmerking kreeg Lisa Kudrow op de set van Friends

http://oi67.tinypic.com/f6iyc.jpg

Het leven van een actrice gaat niet altijd over rozen. Ook in die sector krijgen dames te maken met vooroordelen, een glazen plafond en seksistische opmerkingen. Lisa Kudrow kan ervan meespreken.

De actrice, die altijd herinnerd zal worden als Phoebe, is intussen 53. Tijdens een interview voor haar nieuwe film 'Table 19' verklapte ze nog enkele details over haar Friends-tijden. En hoe ze ooit een echte rotopmerking te verwerken kreeg van een gastacteur.

"Het gebeurde op de avond van de echte opnames, nadat ik al een hele week met hem gerepeteerd had zonder make-up. En die avond was ik natuurlijk helemaal opgedoft voor de opnames. 'Oh wow', zei hij. 'NU ben je - mag ik het zeggen? - fuckable."

Lisa wilde niet verklappen wie de seksistische opmerking had gemaakt, maar wilde wel kwijt dat het zeker niet Charlie Sheen is, die ook een gastrolletje in Friends vertolkte. Een Friendsreünie ziet ze trouwens ook niet echt zitten. "Waar zou het over gaan? De charme van de show was dat het allemaal twintigers waren die hun eigen familie vormden. Nu hebben ze allemaal een eigen gezin, dus wat zouden we kunnen brengen?"

03-03-2017 om 14:47 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jane Fonda werd vroeger misbruikt en verkracht

Jane Fonda werd vroeger misbruikt en verkracht

http://oi63.tinypic.com/2upbos7.jpg

Jane Fonda heeft in een interview met Brie Larson voor The Edit schokkende onthullingen gedaan. De 79-jarige actrice zegt dat ze als kind is misbruikt en later in haar leven is verkracht. Ook is ze eens ontslagen omdat ze weigerde met haar baas naar bed te gaan.

"Ik ken meiden die zijn verkracht, maar zelf niet eens doorhadden dat het om een verkrachting ging. Ze denken dat ze op een andere manier nee hadden moet zeggen of iets dergelijks." Volgens Fonda komt het door de patriarchale manier waarop veel vrouwen en meiden worden opgevoed. De actrice vindt het dan ook haar grootste prestatie dat ze er met de inzet voor vrouwenrechten toe heeft bijgedragen dat bij een hoop vrouwen 'de oogkleppen zijn afgegaan'.

Ook met ongelijkheid tussen mannen en vrouwen op de werkvloer wil Fonda korte metten maken. "Voor mij is het altijd vanzelfsprekend geweest dat mijn mannelijke collega's een beter salaris hadden. Ik ben zo ontzettend blij dat daar eindelijk verandering in begint te komen en dat er ook mensen zijn die oprecht kwaad worden om deze ongelijkheid."

03-03-2017 om 14:43 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De oven van zwarte piet en afwezige turboknoppen: de eerste nominatie is bekend

De oven van zwarte piet en afwezige turboknoppen: de eerste nominatie is bekend

http://oi65.tinypic.com/2dm8o7l.jpg

Recensenten Bart en Sandra bezochten maandag al enkele pop-ups, en waren over het algemeen positief. Vanavond werkten ze hun bezoeken af, waarna ze samen met de jury de koppen bij elkaar staken om te beslissen welke stad het eerst genomineerd wordt voor de sluiting. Wordt het Kortrijk? Of toch Antwerpen?

De eerste nominatie zit eraan te komen, en de spanning tussen de pop-ups laat zich serieus voelen. Laure en Charlotte van Madam P. zijn veilig, en hopen eigenlijk dat hun eigen stad genomineerd wordt. Hoe minder concurrenten, hoe beter, redeneren ze. "Als Antwerpen genomineerd wordt, geven we een feestje", klinkt het allesbehalve broederlijk. Ze gaan zelfs zover om James Bond-gewijs te gaan spioneren bij buren Bo en Emily, die net goede kritiek krijgen. "Doeme, het is daar goed geweest."

In Kortrijk zingen ze hetzelfde liedje. Daniela en Mitchell zitten door de ster op hun ruit eveneens safe, en zien ook liever een van hun buren verdwijnen. "Dan hebben wij een streepje voor. Het blijft een wedstrijd he." Waar blijft dat groepsgevoel, mannen?

Laatste recensie
De recensenten waren tot dusver over de hele lijn relatief tevreden. De bal ligt dus in het kamp van Tjop's, de enige pop-up die nog geen bezoek kreeg van Bart en Sandra. Valt de barbecue van Karel en Birger tegen, dan is het waarschijnlijk een Antwerpse zaak die moet sluiten. De naam en het interieur valt in elk geval al in de smaak, en de twee mannen zien er warempel een stuk wakkerder uit. "Misschien een goede blush gebruikt", vermoedt Sandra.

De twee bestellen meteen de aangepaste menu. Het hapje maakt hen heel blij, dus ook hier goede punten. Het voorgerecht, de (volgens Sepideh flauwe) zalm serveren aan viskok Bart geeft Birger heel wat stress, maar ook hier vond een serieuze verbetering plaats. Complimenten aan de chef volgen, en Birger groeit meteen drie meter aan zelfvertrouwen.

Droog, was de conclusie van de jury vorige week over het hoofdgerecht. Birger heeft echter hard gewerkt aan zijn barbecuevlees, en dat valt te merken. "Goed geluisterd", vindt Bart. Maar aan het dessert, daar is nog wat werk aan. "Het idee is goed, maar het heeft nog niet het niveau van de rest." Dat wordt nog spannend bij die nominatie.

Juryhulp
Na Kortrijk krijgen nu ook de Antwerpse pop-ups wat hulp van juryleden Sergio en Sepideh. De vergeten groenten van Bo en Emily kunnen wel wat hulp gebruiken, vindt Sergio, dus kruipt hij mee in de keuken. Bo wordt er enorm gestresst van, maar 'dat kan hem aleen maar deugd doen', meent Sergio. "Hij luistert nu tenminste. Hij is betrokken, en ik voel dat hij een winnaar is."

Sepideh geeft intussen wat interieurtips. De zaal mag er dan wat groener en groentiger uitzien, het is toch nog niet wat het moet zijn. 'Langer nadenken', klinkt het verdict. "Het is zo chaotisch in het hoofd van Emily." Ook de gevreesde bietencocktail wordt onder handen genomen. Het kan een stuk frisser dan biet, vindt Sepideh, en tovert meteen een indrukwekkende groentencocktail op tafel.

Bij Table'O wordt intussen de strijd der social media aangevat als Daniela beseft dat haar concurrenten meer Facebooklikes halen. "Wij hebben het te druk met sterren halen", pareert Mitchell, maar Daniela gooit er toch meteen een mannequin challenge tegenaan.

Ook Karel en Birger krijgen nog een coachsessie. De Mr. Proper in Sergio komt meteen weer boven. "Dat is de oven van zwarte piet he", gruwt hij van de keuken. En als Birger dan ook nog eens koriander blijkt te lusten, is het hek helemaal van de dam. "Je straalt niet de juiste energie uit. Heb jij wel een turboknop?"

In de zaal krijgt ook Karel wat kritiek te verwerken. Het interieur is nog te kaal en Karel is niet aanwezig genoeg, en blijkbaar ook niet vrouwelijk genoeg. "Minstens 40 procent vrouw zijn", leert Sepideh hem. Karel geeft zijn fouten grif toe. "Ik heb ook geen ervaring, tenzij van zelf te gaan eten. Maar bij frituur Vivianne is er natuurlijk geen bediening aan tafel."   

Het verdict
Op dat moment halen de tips echter niet veel meer uit, want de jury heeft beslist welke stad het eerst een pop-up moet opdoeken. Vol spanning - en dat is een understatement - kijken ze naar de mededelingen van Evi en de jury. Dat het een nek-aan-nekrace was, daar hebben de kandidaten natuurlijk geen boodschap aan. Aan alle negatieve en positieve punten dan weer wel.

Zoals altijd wordt het verdict uitgesteld tot alle aanwezigen net geen hartaanval krijgen, maar uiteindelijk klinkt er dan toch gejuich bij Antwerpen, en grijpen ze bij Kortrijk naar een glas troostende wijn. Met andere woorden: de eerste pop-up die wegvalt zal ofwel Meat & Griet, ofwel Filly's zijn. Laat het stemmen beginnen! 

03-03-2017 om 14:39 geschreven door artist lover


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 08-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!